Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gellei
aktív tag
65c835 gigabit hálózat, Dolby Vision 4k remuxok percenként akadnak, bufferelnek, alap méxialejátszó progi. Valaki megoldást vagy hasonló tapasztalat?
-
xFLOWEx
tag
Udv mindenki !
lattam itt a forumban par embernek TCL C735- tvje van , nemreg vettem egy ilyet es lenne par kerdesem. Van nehany problemam vele, lehet ti is belefutottatok mar. Eloszor is 144hz modban kepteleneseg eletet lehelni bele sehogy sem megy nalam. RTX 3080as probalkozom meg egy ilyen kabelt is vettem hozza hatha az a gond [link] de minden hiaba. Illetve mostmar szinte altalanos hogy neha elveszti sima 4k hdmi 2.1 120hz modban a jelet a tv ..
Barkinek voltak ilyen gondok es ha igen hogy oldottatok meg ? -
Fail3D!
addikt
Kéne 1 kis segítség, hogy a képeken látható problémám garanciáztatható e. Rövid leírás: néha filmnél látom, illetve a Disney app esetén mikor betölt, hogy foltos. Bármilyen tesztporgram esetén max a linkelt fotón látszik ez a foltosodás, amúgy szeretem a kép minőségét. Annyi, hogy engem zavar, hogy időnként látom.
Az 1ik kép sötétben készült, a másik világítás mellett. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Vhiktor
veterán
válasz
Parmezan77 #18089 üzenetére
Az nincs fent, pont abból az okból amit írtam. Csak rajtam keresztül szerezhető be. Van belőle több változat is azt adom amelyik szerintem Neked passzol.
[ Szerkesztve ]
-
Ats Feri
csendes tag
Tegnap vettem észre hogy a c835 Tvmen már nem megy az HBO Max. kiírja hogy a legfrissebb HBO appra frissitsek. Nos gyárilag sem ment az HBO Max a tvmen hanem külső usbről tudtam megfelelőt felrakni rá és csak akkor volt hajlandó működni. Most viszont hiába telepítem usbről a legfrissebbet az el sem indul, illve nem telepűl a képernyő alkalmazások közé. A beállításoknál az alkalmazásoknál megtalálom és indítom onnan,,de csak a logo jön be kis ideig és utána semmi. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Felraktam most már az 562 es rendszer frissitést is de ez sem oldotta meg.Egy kérdésem lenne , hogy akinél megy az HBO Max esetleg a verzió számát beírhatná ide nekem.
-
JackLaney
csendes tag
válasz
marilllyo #18073 üzenetére
Az, amit sikerült úgy elcseszni az 562-es FW-ben, hogy mindjárt felrobbanok.
Felraktam. Örömködök, hogy húdejó, meg pár okosság, ami kényelmesebbé teszi a használatot, erre ez a mód, amit 80%-ban használok, elszállt a fenébe. Eddig a távirányítón a kis játékpaneles gombot megnyomva működött a panel, most hibára fut. Azt mondja kapcsoljam be a Majstor igrét. Bekapcsolom és úgyis hibát jelez. Ráadásul eddig játék módban gyors volt minden, most meg egy rakás sz*. Lehet ugyan játszani, nem nyúlik a kép, meg esik szét, de ennyi. Sokkal lassabb.
Most fogalmam nincs mit csináljak, daráljam le és rakjam fel a korábbi verziót, vagy hagyjam a fenébe és majd jön egy újabb frissítés amiben sikerül megtalálniuk a játékmódot?
-
Vhiktor
veterán
válasz
Parmezan77 #18082 üzenetére
Ahhoz is van. De ilyen kategóriájú tvt érdemes egyedileg kalibralni hogy tokeletes legyen. C935-ok között nagy szórás van, nem tudni milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
-
Szbyyke
kezdő
Tegnap nekem is elkezdte a Netflixen a Dolby Vision tartalmaknál a kép/hang ugrálását. C835
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nem rég vettem egy C835-öt és VOD-tól függetlenül, random kereplő hangot ad, teljesen olyat, mint amikor egy GEIGER-MÜLLER számláló kerepel. Egy ideig egyébként azt is hittem, hogy a nézett tartalomban van ez a hang. Aztán furcsa lett, hogy majdnem mindenben ezt hallom adott részeken...
Próbaként kikapcsoltam az audio setting-ben a Dolby Atmos-t és azzal megszűnt a probléma.Találkozott esetleg más is ezzel, illetve tudja valaki, hogy ez miért lehet? kb 1,5 hónapja van megy a TV, de csak az utóbbi időben vettem ezt észre. (Végig be volt kapcsolva a DA)
Bár jobban belegondolva, akkor hallottam, ha a content is DA támogatott volt.u.i.: a TV beépített hangszóróival használtam és használom jelenleg a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Mi is pontosan az a Majstor igre? Illetve a Hgig??
-
SepTox
tag
Üdv! Egy olyan problémával szembesültem egy 43c735 tv-n, hogy sima kábel adás nézése közben a csatorna váltó gombot megnyomva nem lépteti a csatornát hanem a forrásokat kezdi el váltogatni! Távirányító újra párosítás történt, mind a kettő távirányítóval ezt csinálja, illetve áramtalanítás is megvolt, de nem javult meg! Valaki tudna segìteni mi lehet a probléma vagy a megoldás erre? Előre is köszönöm!
-
Rise17
tag
Sziasztok! Be lehet állítani hogy mindig játékmódba legyen és ne kelljen minden indításnál odaállítani? általába mindig vagy mozi vagy Dinamikus modba indul el.
-
winters123
tag
válasz
winters123 #18065 üzenetére
Amugy meg az nvidia control panelban belottem a low latency modeot ultrahighra es az meg is oldotta. Szoval szokas szerint csak a vrr villdodzas a baj de engem mondjuk pont nem erdekel
-
-
winters123
tag
válasz
Pokolika #18063 üzenetére
Nekem C845-ösöm van. Azon se megy tokeletesen bar teny hogy a problema nem olyan nagy hordereju. A gamebarnal PCn az ALLM nem akar bekapcsolodni es eltunt az az opcio is a csatlakozasokon belul amivel manualisan lehetne allitani. Ez csak PC, PS5nel minden OK. Ott egybol bekapcsolodik.
Amugy elkepeszto ez az uj szeria. Olyan fenyereje van hogy beszaras. 4k 120hz hdr 12b rgb is megy pcn. A VRRt tovabbra sem szereti bar sztem ott csak osszeveszett az nvidia control panellel mert volt hogy ment, csak aztan az ALLM miatt buheraltam es vmit elallithattam. Majd lesz ez jobb is. Egyertelmuen a firmware a szukkeresztmetszete ennek a tevenek. Az OS amugy fasza, nekem bejon a Google, gyors, Android telefonnal sima-liba telepites es a szinkronizacio
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz
Pokolika #18063 üzenetére
Akkor sokunknak szerencsénk volt, mert szépen, sőt kiválóan megy a tv-nken.
Vhiktor: én is arra vártam, hogy találjon a tv magától. Csak azt veszem észre, hogy erre aztán várhatok. Amúgy a 474-el semmi bajom nem volt, mégis feltettem az újat. Nagyon megérte, mert sokkal gyorsabb a rendszer, meg a gyors beállító panel, forrásválasztó panel is jobb lett, meg a tv guide is pofásabb. Kis túlzással mintha a 835 utódját kaptam volna meg.
Szóval nem feltétlenül kell leragadni egy jól működő mellett, mert még annál is jobb lehet.
Úgy látszik a tcl-nél ehhez szerencse is kell, mert ha az nincs , akkor mehet a küzdés. -
Pokolika
tag
válasz
Vhiktor #18061 üzenetére
Nem tudom mire próbáltad felrakni, viszont az 562 a 45-ösök frissítése.
Le van írva hogy nem ajánlott korábbi modellekre, mert lutri van akinél szépen fut és van akinél nem.
Ja meg elcsíptem egy olyat hogy hivatalosan még bugok visszajelzésést várják és utána lesz belső frissítés.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
agent11 #18060 üzenetére
Örülök ha tetszik
Annyira nem happy end, mert erre rátéve az 562 ota-t ugyanyúgy rossz.
Úgy látszik ez a tv nem jön jól ki ezzel a fw-el.
Egyébként áltlaában mindenkinek azt javasolom ha elégedett a készüléke működésével akkor ne frissítse.
Sajnos láttam pár eszközt teljesen meghalni fw frissítés közben. Ezért mindig csak hivatalos forrásból származó fw-el szabad próbálkozni, de a legjobb és legbiztonságosabb ha a készülék megtalálja saját maga a fw frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
agent11
tag
válasz
Vhiktor #18057 üzenetére
Örülök neki, hogy a végén Happy End lett! Azért mertem ajánlani a legutolsó IMG telepítését, mert a melómból kifolyólag elég sokat foglalkozom eszközök FW frissítésével. Nem gondoltam volna, hogy a legutolsó "gyalulós" FW ilyen problémákat okoz neked!
Ez most egy jó tanulság volt mindenkinek!
Egyébként nagyon köszönöm a youtube-os beállításaidat, én nagy magelégedéssel használom! -
Vhiktor
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Vhiktor
veterán
Megoldódott a probléma a 470 img telepítéssel.
SENKI NE TELEPÍTSE AZ 588 IMG-t!!!!!!!!!!
-
marilllyo
veterán
Igazából már mindent megszoktam ezzel a tvvel egyedül a mozgás simítás ami katasztrófa... Nincs rá megfelelő beállítás. Vagy nincs vagy sz*r. Ráadásul valamikor teljesen áramtalanítanom kell, hogy működjön.
-
tomp
félisten
Lehet elhagyom a TCL márkát és Hisense-re váltok. A Telekom felajánlotta az 5éves garancia igazolás helyett.
-
golan7
tag
-
gianni85
veterán
válasz
Parmezan77 #18035 üzenetére
Bocs, nem feltétlen akart válasz lenni, inkább általános kérdés, de köszi, a fizetős beállítással teszek majd még próbát
-
FJC
senior tag
válasz
Vhiktor #18040 üzenetére
https://1987studio-my.sharepoint.com/personal/tcl_1987studio_onmicrosoft_com/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version%2FV8%2DT615T03%2DLF1V999%5FTest%5FVersion%5F10%2Ezip&parent=%2Fpersonal%2Ftcl%5F1987studio%5Fonmicrosoft%5Fcom%2FDocuments%2FShared%2FTCL%2FT615T03%2FT615T03%2DOTA%2FTest%20version&ga=1
Ez lehet hogy OTA...
Itt nézelődj:
https://forum.xda-developers.com/t/tcl-2022-google-tvs-p635-p735-c635-c735-c835-c935.4432635/page-47Meg itt:
https://t.me/s/tclupdates[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
558 img-ből, azzal már rossz volt, arra ratettem otan 562t nem javított. De gondolom ebben az esetben imgel kellene próbálkozni valami regebbivel. Annyit láttam, hogy az android verzio meg így is 2022 december.
Egyértelműen az img okozta a gondot.Szívem szerint azt a teszt fwt tennem rá, azzal nem volt gond. De nem tudom megtalalni.
[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
válasz
gianni85 #18031 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani. Volt egy Hisense U8H-m amit már majdnem kalibráltattam, de annyira nem volt jó, hogy végül visszaküldtem. Helyette várom most a 935-t. Szerintem próbáld ki a Vhiktor fizetős beállításait. Sok kommentben láttam a youtube videó alatt, hogy sokkal látványosabb az eredmény. Habár csak 835-re van és nem tudom az mennyire jó 839-re vagy mondjuk 935-re.
-
Vhiktor
veterán
válasz
Parmezan77 #18030 üzenetére
Ne izgulj, nem kell frissíteni.
-
Vhiktor
veterán
Érdekesség hogy bekapcsolasnal tcl logoig jó a fényerő, aztán hogy elindul a rendszer allig lehet látni valamit, mintha teljesen lekapcsolna a ledeket. Itt valami szoftveres hiba van.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz
Parmezan77 #18029 üzenetére
Én most azon gondolkozom, hogy (c839) érdemes lenne-e kalibráltatni a tv-t. Nem szeretem a túlszaturált képet, Vhiktor youtube beállítása elég jó, és max streaming szolgáltatókat használok, ilyen 50-100gb rip-eket nem fogok soha töltögetni. Gondolom a stream már eléggé kompresszált amúgy is, nem tudom adna-e annyival többet egy kalibrálás, mint amennyibe kerülne.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Amint az előttem szóllók már írták, PC nem tud DV-t lejátszani. Hiába teszed fel a Kodit, Vimut, stb. nem fog rendes színtartományt lejátszani neked mert egyszerűen nem tudja. Ezért látod úgy, hogy mondjuk egy sima 1080p verzió jobban mutat mint egy 2160p DV.
HDR lejátszása is sokmindentől függ: milyen a vas, mivel játszod le és, hogy van beállítva.
Ha streamelsz is a gépről (pl Plex) ott is megvan a lehetőség, hogy valamilyen konverzió történik. Így a legjobb megoldás ha van egy külső tárolód és azt csatlakoztatod a TV-hez USB-n. Akkor biztos azt az anyagot kapja amit kell (és ha DV akkor mindig mp4-et keress és nem mkv-t). Egy 1 terrás SSD megvan max egy huszasból és simán rámegy 10-15 film meg 1-2 sori 4k-ban. Pont elég ahoz amit épp nézni akarok és mondjuk nincs meg streamen.
Ha TV oldaláról nézzük kb olyan 5-600 nitt max fényerejű panelnál kezd látszódni a különbség (Olednél lehet kevesebb a végtelen kontraszt miatt). Nekem van egy régebbi LCD-m ami kb 400 nittet tud, azon tényleg nem sok különbség látszik. Viszont egy modern minileden ahol 1000+ nittet tudsz elérni, és jól működik a FALD algoritmus, ott jelentős lesz a különbség és a DV/HDR sokkal szebb lesz.
Ez az én szerény véleményem saját tapasztalatok alapján de ha valaki jobban meg tudja magyarázni... hajrá -
Vhiktor
veterán
Ezt jól megszivtam. Img-el telepítve annyira alacsony a fényerő hogy csak 1 miről látni valamit és még úgy is nehezen. Annyira sötét.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Vagy nem jól állítod be
Végtelenül leegyszerűsítve majdnem ugyanaz, csak sokkal több lehetőséggel a fényesebb képrészletek felé, plusz persze a szaturáció is jobb lehet, de nem bántóan, hanem úgy, hogy lehet pl olyan vörösed, ami az sRGB/rec709-ből hamar kilóg.
Én rengeteget videózom, vágok, sajnos kliens oldalon nincsenek még felkészülve a HDR-re, de nagyon szeretek abban dolgozni. Még egy fekete-fehér videón is nagyon jól tud szerintem mutatni a HDR. -
rumkola
nagyúr
válasz
madgie #18024 üzenetére
Nekem ez az egész HDR olyan vakításnak tűnik, mint anno a 3D. A DV nagyon sötét akárhogy állítgatom.
PC-t használok, próbálgattam a HDR-t. Kb olyan, mintha szétgammáznám meg kontrasztoznám a képet, kissé feljebb tolt saturationnal, vagy csak besőtíteném. Amikor meg visszaállítom sima RGB-re megnyukszik a szemem, mert sokkal jobbnak tűnik a kép és a színek. Ehhez a HDR--hez szerintem oled kell, nekem led, qled semmi érdekeset nem mutat, sőt rosszabb mint a sima 8bit rgb.
Az is lehet, csak szar a TV ehhez vagy rossz a szemem.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Miért erőltetitek a DV-t? Szerintem borzasztó. Vagy csak a szemem rossz?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Vhiktor #18007 üzenetére
Szerintem azt nagyjából senki sem tudja.
@#18014:
Nagyobb számú OTA megy kisebb számra. Azért írtam, hogy az 558-ra lehet, hogy nem megy, mert azonos verziónak nézheti.
Értsd lehet, hogy a kettő között két menü felirat a különbség, ami miatt nincs értelme frissíteni![ Szerkesztve ]
-
vidaila
senior tag
Töltöttem le dolby vision filmet de a TV mindig csak Hdr-Ben játssza le. Gyári és Vlc egyaránt. Ez hogy működik, hogy s mit kell letölteni hogy DV módba játssza le a filmet?
-
Urguru
aktív tag
Sziasztok!
55c635 -re mi a legfrissebb OTA verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- PlayStation 5
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Avowed teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Monster Hunter World - PS4/XBOX ONE/PC
- További aktív témák...