Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris07
csendes tag
HAli.
Engem is a C765-ös érdekelne...
Lassan rácsapnék, DE! Például, az előttem felvetett, gyengébb adással, videóval mit kezd, tényleg annyira szörnyű je. Esetleg a laggolások... Vagy ott van az audio kimenet problematika is. Valahol azt írják (vagy kép is van), hogy van rajta 3.5 Jack, valahol meg, hogy nincs... Régebbi (de nem úgy régebbi, hogy sz@r) DIY erősítőhöz kötném (ugye RCA), jóféle hangfalak társaságában filmezéshez, de ha ezen csak optikai van, akkor neccesebb a helyzet. Akkor muszáj venni egy eARC átalakítót ami RCA-t csinál? Vagy az optikaiból? Elég nekem a szterejó is.
Nagyot vennék, úgyhogy az meg nem kevés péz, ezek meg azért alapvető dolgok, elvárások annyiért. Jelenleg 500K a legóccóbb jó nagyban
Ha használja már valaki, segíthetne mielőtt lejár a BlackendDekkerDéj -
Treff
aktív tag
válasz beyruth82 #32795 üzenetére
Na, ilyesmit láttam én is az Euronicban, amikor kértem, nézzünk rajta valami gyengébb, SD jellegű tartalmat.
Rákerestem youtubeon rtl híradóra, m1 “minden szép és jó” híradóra, egyéb nem hd előzetesre, és megijedtem a látványtól, hogy ‘vazze 65 collban homály-kocka halom van a kis felbontású cuccokon?!
Ezért kérdezgetek mindenkit, milyen valójábn pl. a kábel adás rajta. Ráadásul a Tiéd 55 coll, nem is 65…. 😞Hát vazze elszomorító akkor a C765 ilyen téren, kérdés más ezzel rendelkező tulaj mit tapasztal: általános vagy egyedi jelenséggel állunk szembe?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A hang nagyon komoly rajta. 40-nél feljebb nem mertem tenni annyira hangos. El se tudom képzelni milyen lehet 100-on.....
-
boborján2
aktív tag
válasz beyruth82 #32792 üzenetére
Valami automata belállítas ami felismeri mikor yt mikor game és mikor netflix aztán saját maga állítja be a legjobb belállítasokat? Van ilyen a tv-n?
Biztos h nincs.
4 mód szokott lenni.
SDR / HDR(HDR10 és HDR10+) / Dolby vision / GameHa SDR megy akkor azokat állítod, ha HDR megy akkor a HDR-t állítod ...és így tovább
Ha minden jó (pl. a firmware nem bogos és jól váltogatja a profilokat) akkor megjegyzi a beállításokat és automatán váltogat köztük.
pl. elindítasz egy Dovi filmet akkor azok a beállítások (fényerő/kontraszt stb...)lesznek érvényesek amiket a DoVi lejátszás közben adtál meg.Viszont alap esetben is nagyjából jól kell kinéznie mindennek.
Úgy meg főleg ha meg extrázod és vhiktor kalibrálja, vagy van rá publikus vagy fizetős beállítása.Kiindulásnak itt nézelődj: [link]
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
veterán
Ma délutan megjött a TCL 55C765. A színek szépek, élesek, főleg netflixen lefolyik a kepernyőről. Régi samuhoz képest játék mód (xboxon és ps-en is) kevésbé fényes, a színek szebbek, valósaghűbbek de sötétebb az egész. A youtube viszont egy kalap sz@r. Foltos, kockasodó 360p-s szintű kép 1080 videónál is. Ezer beállítási lehetőség van és lehet valamit nem is jól állítottam be de lehet ezen javítani? Valami automata belállítas ami felismeri mikor yt mikor game és mikor netflix aztán saját maga állítja be a legjobb belállítasokat? Van ilyen a tv-n?
-
Qtya123
őstag
Ahogy fentebb írták, ez nem wifi probléma. Az volt nekem is. Ott teljesen random módon jön a pufferelés főleg magas bitráta mellett. Nem pedig fix film fix jelenetnél van akadás. Anno gyorsan be is szereztem egy gigabites adaptert, tökéletes azóta.
Amúgy ilyen formátum lejátszása terén (és képminőségben is) valóban meglepően jó a TCL tv. Kodi lejátszóval meglepően sok formátumot kezel. Olyan nagyon nagy értelmét nem is látom kiegészíteni a TV-t a Homatics box r 4k plus lejátszóval, amit vettem korábban hozzá tesztelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
Eszembe jutott egy kérdés: akiknél sajnálatos módon akad a lejátszás,megpróbáltak már egy usb-1GB Lan adaptert bevarázsolni?
Nem olyan drága és alapból stabilitást biztosít a hálózat számára. Tudom, a wifi nagyon gyors, meg minden, de a drót az drót. Ezzel egy buktatót ki lehet szűrni. Hálózat ok, pipa.Elég hamar pálcát törünk a TCL TV fölött, mert van, hogy akad lejátszáskor, senki nem tudja, hogy miért. Na, akkor legyen samu, vagy Lg? És akkor nem leszünk idegesek, mikor majd a samu, lg tv saját lejátszója minden 2-3.filmnél kiírja: "a file formátum nem támogatott"?
Tudunk olyan tv márkát mutatni, amelyik teljes értékű média player is, és minden filmet, minden formátumot hiba nélkül lejátszik?
Nem azokról az esetekről szóltam, akiknél tényleg sok hiba van és idegesító, a használati értékét rontja. Csak arra szeretném felhívni a figyelmét azoknak, akik éppen mostanában készülnek tv-t választani, hogy nem eszik olyan forrón a kását: Nagyon jó kis tv a TCL, a képéről még sehol sem olvastam, hogy szar. Szerintem itt a fórumon, mi túl sokat várunk tőle, hiszen nézd csak meg, a samu az lg nem tudja a dovi-t, és senki sem anyázza, és ha dovi-t akar nézni, akkor csendben megveszi a külső playert. És még drágább is. Én a nano LG-met cseréltem le fél évesen a gyengébb minőségű képe miatt, és nem bántam meg, sőt. -
boborján2
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
Eszembe jutott egy kérdés: akiknél sajnálatos módon akad a lejátszás,megpróbáltak már egy usb-1GB Lan adaptert bevarázsolni?
Nem olyan drága és alapból stabilitást biztosít a hálózat számára. Tudom, a wifi nagyon gyors, meg minden, de a drót az drót. Ezzel egy buktatót ki lehet szűrni. Hálózat ok, pipa. -
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
85C805 vásárlásán gondolkodom, de ez az akadozás dolog elbizonytalanított, erre én is allergiás vagyok. A másik kiszemelt a Hisense 85U7NQ. Árban mind a kettő ugyanaz. Szerintetek melyik a jobb választás?
-
Vhiktor
veterán
Nem tudom hol írtak ilyet, sok hulyeséget találni neten. Leirtam hogy miért. YCbCr az az YUV.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mikrofon
veterán
válasz G-Bali #32761 üzenetére
Arra céloztam, hogy ha hibás, akkor normál használat közben is észreveszed. Szerintem felesleges magadat és a környezetedet stresszelni spéci tesztekkel, mert akkor úgyis találsz valamit, amit normál használatnál észre se veszel..... Viszont ha egyszer a teszttel észreveszed, akkor örökre zavarni fog!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
RGB-t sehova.
1080P: YUV 444
4K23: YUV 422 VAGY 420 10 VAGY 12 BIT
4K50-60: YUV 420 10 VAGY 12 BITIgazából mehet mind yuv420-ra, ki kell próbálni, hogy a tv vagy a lejátszó végzi el jobban az upsamplinget. De ez kb csak teszt ablakon látszik, valos tartalom esetén n.vezsed észre.
A legjobb a minél kevesebb konverzió, minden film yuv 420, így azt érdemes kikuldeni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A tv 65C805, a VA panel bitmélysége: 10bit /8bit+FRC/
A Dune Hd Pro Vision 4K box hdmi-vel direkbe, a tv hdmijére csatlakozik, /nem eARC-re/ mert azt tapasztaltam, hogy szebb a képe, mint a denon 2800-on keresztül.Nem tudom, hogy miért van így, de nekem jó ez.Ami még érdekes, hogy ilyenkor atmos TrueHd 7.1-t tud küldeni a denonra,/ átereszti/ így nem kell hdmi szétválasztó. /Fw V412/
A fotón látható beállítási lehetőségek vannak a Dune boxon aki ért ehhez, mondja már meg, hogy mi állítsak be, hogy a legjobb legyen.
Köszönöm szépenAz elsősorban a maximális mellett még a tartalomnak megfelelőt is lehet beállítani.
-
masystem
csendes újonc
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy 85C805-re melyik a legujabb firmware? Nekem V8-T653T01-LF1V135Van ujabb amit erdemes feltenni? Köszönöm!
-
soldi3r
veterán
válasz Qtya123 #32762 üzenetére
Meg a Deadpool elejen levo havazast mondtak tobben, hogy akad. En azt 7 fele verzioban neztem meg DLNA-n keresztul es az egyiknel akadt, de az a halozat miatt lehet, mert a laptopon is ilyen. Valamiert nem tudok csatlakozni az 5GHz-hez, ugyhogy at kell neznem a router beallitasait.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Qtya123
őstag
válasz G-Bali #32758 üzenetére
+1
Igazi svájcibicska. Sokáig úgy voltam vele, hogy minek nekem, aztán mióta van, ahogy írod, nagyon hiányozna, ha nem lenne.Ha nagyon az érdekel, hogy hibát keress, akkor a leggyakrabban használt jelenetek a 3 test probléma sorozatnak a 8. részben a 7. perctől kezdődő jelenete, mikor a zöld mezőn közelít az épület felé a kamera. Ekkor a jelenet kezdetén a jobb oldali bokrot ha figyeled, ott lehet egy pillanatra beakadás. Illetve mikor a kastélyhoz és, akkor a benti jelenetnél mikor nyitja a csaj az ajtót.
Másik sokszor emlegetett jelenet a Vérapó című filmben 29:55-től mikor a fenyőfék között megy és a végén kilép a két fa közül. Ott vannak akadások a séta közben, plusz egy nagyobb akadás mikor a 2 fa közül kilép a végén.
Továbbá a Dűnéből is van egy jelenet. De ezeket a videókat egyik fórumtárs szépen egy csokorba is gyűjtötte és le tudod tölteni. Ebben a hozzászólásában találod a linket: [link]
Van akinek sosem volt rossz, van akinek van rá megoldása (pl nekem az újra elindítás), van aki mindent megpróbált és úgy sem jó, van akinek meg ha 3 FPS-el játszanád le, akkor sem mondaná, hogy akad .
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz G-Bali #32744 üzenetére
Kiválasztod a kedvenc filmjeidet és megnézed szépen sorban egymás után némi popcornnal és itókával.
De előtte még letöltesz és megnézel néhány demo 4k DV videót innen, hogy lásd mire is képes a TV megfelelő tartalom esetén: [4K Dolby Vision demo UHD trailers -Full 4K and UHDV-] -
bnorci71
addikt
válasz beyruth82 #32755 üzenetére
azt is lehet, de a hálózati média lejátszásra gondoltunk.
A Pc a forrás a Tv a lejátszó+megjelenítőNAS egy "egyszerű" home szerver, a képeknek, filmeknek, egyebeknek ami a hálózaton mindenki elérhet használhat sőt akár utazás közben is vagy ép a rokon barátok akikkel megosztod.
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/friss.html
szerintem itt az összefoglalóba sok minden benne lesz vagy hasonló NAS topikok összefoglalóiban[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
veterán
válasz bnorci71 #32754 üzenetére
A pc-ről kivetiteni képet tv-re? Egyszer probáltam jelenlegi samuval de a feliratokat nem jelenítette meg, így az angol nyelvű filmeket nem tudtam megnézni? Még az miyen minőségben küldi át ha a gép kábellel de a tv wifivel csatlakozik netre?
#32752 G-Bali
Mi az a NAS? -
bnorci71
addikt
válasz beyruth82 #32751 üzenetére
a gépet berakod hálózatba amivel letöltöd és Kodi/Plex vagy ami szimpi tudod is nézni a filmet mozgatás, USB dugdosás nélkül, mondjuk akkor a gépnek is menni kel. Nálam ez nem gond mert 24/7 megy. Vagy a gépet egy NAS kiváltod ahogy G-Bali írta
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
HateEternal
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy telekomos boxunk van és ha abba ránézek a beállításokra, akkor a felbontásnál csak 50-60 hz a max. Valhogy lehet ezt feljebb állítani esetleg? Ugye a tv bírná a 144 hz et, de így néha picit mintha érezhető lenne, hogy nem frissül annyit "darabos" picit. Nem vészes, csak észrevettem.
Köszi a segítséget!! -
Treff
aktív tag
Srácok!
Van itt a topicban olyan, aki C765 tulaj és Szabolcs vagy Hajdu megyében lakik?
-
veterán
Pendrive-ot szoktam használni. Belépő, alap Samu okos tv-n visz mindent, kivéve ha olyan formátumban van rajta a film, zene,stb amit nem ismer fel a tv. Ha TCL-nél is csak ilyen"gondok" vannak az nem probléma vagy hiba. Ha viszont abszolút nem visz semmit vagy minden hibásan jelenik meg rajta, kép, hang késés, csúszás, stb-k vannak az elég gáz.
-
addikt
válasz beyruth82 #32743 üzenetére
Általában az emberek külső HDD/SSD -t használnak, vagy egyéb más megoldást, amit hálózaton, neten keresztül ér el a TV. Ezekkel szerintem nincs probléma.
Mi nem használunk ilyeneket, mert nem igazán van rá szükségünk. Micro SD -n vannak mesék a gyerekeknek, ami adott esetben tabletbe is be tudunk tenni. Ezzel azért akadtak problémák. De megoldjuk más forrásból.
Ami érdekes egyébként, hogy PC, droid box, Samsung TV, LG TV, és Sony TV is gond nélkül tudja olvasni. Valamiért a TCL -nek nem megy, pedig nem egy kártyát próbáltam, és több formázást.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
G-Bali
senior tag
Holnap érkezik a C765 .
Mit is kéne megnézném hogy kiderüljön a mostanság fenn álló hibák?Nekem DigiTv optika-koax(hangcsuszás van még)
FireTv 4k Max (1 gen)
-
soldi3r
veterán
válasz HateEternal #32736 üzenetére
A youtubeon van fenn nehany video, azokat erdemes lehet megnezni.
E30 (oo=[][]=oo)
-
HateEternal
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a várva várt 65c765-öm!
Meg kell mondjam nem gyenge tv. Laikus vagyok nem értek hozzá, de az előző Samsungomhoz képest nagyon szép!
Köszönöm az ajánlásokat!!Annyi kérdésem lenne, hogy kell-e rajta valamit állítani, kalibrálni? Ezekről olvastam még itt a topikba. Nem értek hozzá, ezért kérnék ebben is kis segítséget! Köszönöm!!
-
Stealth
senior tag
-
VFR800
csendes újonc
válasz zsoltip #32718 üzenetére
Engem pl. a Telekom TV androidos beltéri egysége szívatott ezzel, mert azon is van dedikált mikrofon gomb a távirányítón a hangkereséshez, amit véletlen benyomtam. Ugyanolyan zöld pötty van olyankor is a jobb felső sarokban a TV-n, de a beltéri egység menüjében kellett kikapcsolni úgy emlékszem.
-
addikt
Nekem micro SD -vel is volt már problémám, de csak TCL -nél, és ez már egész régóta tartó sztori, mert több éves modelleknél is ezzel "küzdöttem".
Nem tudom mi lehet a gond, de valamilyen tárhelykezelési probléma. Tök mindegy mire van formázva. Miközben más TV márka simán tudja olvasni.
Egy-két videónál még semmi gond, de amikor sok van rajta, már nem tudja nálam olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Treff
aktív tag
C765 esetén usb portra lehet külső vinyót csatlakoztatni, hogy onnan fusson a letöltött film?
Olvastam korábban, hogy ugyanez pendriveon keresztül nem megy(?!), mert hogy azt nem kezeli jól?! -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
TCL 55C735 4K QLED típusú tv-m van és PC-vel használom, AMD vga-val jelenleg.
Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy bármilyen programból játékból kilépek, a képernyő elsötétedik és vagy 1 perc várakozás után jön csak vissza a kép, vagy pedig ki kell kapcsolnom a tv-t és utána vissza.
Van ötletetek mi lehet a gond, illetve találkoztatok hasonlóval? -
Vhiktor
veterán
válasz Oraculus #32722 üzenetére
Szerintem nem. Csak az alap beállítás ami fent van youtubeon is.
-
Oraculus
tag
Köszönöm a kijelző védőfóliával kapcsolatos válaszokat.
Hozzáértőktől kérdezném, hogy a C855 TV készülék kalibrációjához jó lehet a C845, vagy a QM7 készüléknek ajánlott SDR/HDR kalibrációs értékei?
Köszönöm.
"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
István 67
tag
Szerintetek megy még ez alá karácsony előtt a 765 ára, vagy rendeljem meg ? Tudom ez egy jó kérdés .
-
Stealth
senior tag
-
zsoltip
őstag
TCL C805, Android rendszerű TV-ről van szó.
Azrét furcsa, mert eddig ez nem volt zöld pont a jobb felső sarokban. Most van, és zavaró. Telefonon sem szeretem, de TV-n... végképp nem kellene.
Tudom, a Mikrofon engedélyezve van, ez az oka.
De eddig, amíg még nem csináltam rendszervisszaállítást, nem is volt jelen.
Na már most. TV készülék, tehát igazán zavaró.
És igen, erre keresnék megoldást most. -
addikt
válasz tipcsi72 #32701 üzenetére
Ezen a fórumon tematikus topikok vannak. Így ezen a ponton már vagy a TV ajánlós, vagy az OLED topikban van a téma helye. Leginkább az utóbbiban, ha elsősorban OLED érdekel.
Egyébként igen, ez az egyik.
Feljebb linkeltem mindegyik topikot.
[ Szerkesztve ]
-
tipcsi72
csendes tag
válasz tipcsi72 #32700 üzenetére
Erről volna szó? Samsung QE55S95DATXXH 55" OLED 4K Smart TV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok