Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
Átraktam másik kábellel a HDMI 2 be, elég a 120 Hz is, majd kiderül , eddig jó -
fauv
őstag
Üdv !
Pc-re kötve használom a 805-ös TV-met és amikor játszok többszőr is előfordul, hogy egy pillanatra elsötétedik a kép, majd utána vissza és ilyenkor kiírja hogy 4k 120 Hz valamint hdr10.
Nem tudjátok véletlenül mi okozhatja ezt?
Köszi előre is
-
fauv
őstag
Üdv !
Dec 09-én volt nálam a TCL Android TV Updates telegramon au utsó bejegyzés, azóta sírí csend. Csak nálam vagy azóta nem volt semmi update?
-
fauv
őstag
Üdv !
Ha nézem a Netflixet és a film maga DV-s akkor automatikusan átvált DV-re.
Nincs arra lehetőség, hogy ezt kikapcsoljuk és HDR 10 ben nézhessem a filmet?Köszi előre is
-
fauv
őstag
válasz
freeland0806 #33552 üzenetére
Én world of warcraftal játszottam,/ rtx 4060 Ti /, semmi problémát nem tapasztaltam, pedig ugrált 120 és 50 fps között tisztességesen.
Nem tudom, hogy esetleg ez nem e játék függő is. Ki kell próbálnod.
-
fauv
őstag
Köszi Urak, nekem is az a jó.
-
fauv
őstag
Urak, csak kíváncsiságból, a TV adást melyik képmódban nézitek a 805-ös Tv-n ?
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak ezt találtam, ha jól néztem akkor ez való az én 65C805-ös TV hez.
Lemerjem tölteni? Valaki rakta már fel?Köszi előre is
-
fauv
őstag
Csak érdekességként, ma hozta a futár reggel a tcl s55he soundbart a 805 mellé. Nagyon kellemes meglepi volt, féltem, hogy doboz hang, nincs magas stb., de nagyon jól szól. Idei kiadás, anno 120 ezren kezdett, most az alzánál 55 ezer volt, ezt az árat bőven megéri.
Persze nem ér fel a nappalimba lévő nagy rendszerrel, nem is vártam el tőle, de ide a hálóba ez tökéletes.
Részemről ajánlott kategória, aki nem akar 100 + ezreket kiadni, de szeretne egy kis házimozi hatást, annak szerintem ez tetszeni fog. -
fauv
őstag
Urak, az lenne a kérdésem, hogy ha youtube-n Dolby Vision videót akarok nézni, azt se PC-n keresztül, se a TV saját app-on kersztül nézve nem sikerül. Csak HDR10-re reagál, van amikor azt írja baloldalt felül, hogy HLG / ez mi ?
/
A Netflix tökéletesen vált DV filmeknél, ragyogó képpel. -
fauv
őstag
válasz
Stealth #31391 üzenetére
Figyelj, a médialejátszó HDMI csatival csatlakozik a TV-hez, a külső vinyó viszont ugye USB vel a médialejátszóhoz.
Na szóval, kipróbáltam , hogy csak simán a külső vinyót dugtam be a TV-be, a TV saját médialejátszója egyből látta és minden filmet akadás nélkül lejátszott.
Próbáltam ugye, mivel a PC is rá van dugva, ott a VLC vel is simán játszik mindent.
Viszont ha a médialejátszón akarok lejátszani filmet, nézhetetlen, akad, a kép is, hang is. -
fauv
őstag
Urak, segítsetek, mert földhöz vágom a TV-m.
Felhoztam a nagy Samu TV-től a médialejátszómat, gondoltam megnézem hogyan viselkedik az új TV.
Nem tudok megnézni egyetlen egy filmet se, mert olyan szinten akad, hogy nézhetetlen.
Amikor elindítom a filmet a TV kijelzi, hogy 60 HZ-ről visszaáll 48 HZ-re, ez jó?Miért akad? A lenti Samun 100GB-s filmeket is simán játssza ezzel a médialejátszóval a külső vinyóról.
Help PLS.
-
fauv
őstag
válasz
Pro Koryak #31379 üzenetére
De ezt hogyan lehet megtudni, hogy az enyémben van e ? Illetve akkor ezekbe mi van ?
-
fauv
őstag
válasz
Pro Koryak #31375 üzenetére
Ez most mit jelent #31276 ? Sajnos az angol tudásom megegyezik a japán tudásommal
-
fauv
őstag
válasz
kenicsab #31336 üzenetére
Pendragon911
Én arról beszélek amit Vikthor a videójában is említ. Ne kavarjuk a játékkal, mert azt már nem PC képmódban teszi az ember, hanem a szemének a legjobb képmód beállításával.
4060Ti kártyám van, nagyon régi? A HDMI kábelem is 2.1, kifejezetten erre vásárolva. -
fauv
őstag
Egy pár szó azért a 805-ről.
Mivel én kijelzőként használom a TV-t, " PC " módban tudom csak, mert másként olvashatatlanná válnak a betük. Viszont így a kép minősége katasztrófális, bárhogy állítom is. Ez mindenképpen fekete pont .
Mivel nekem a nappaliba egy Samu Qled / q82R / van, így azért összehasonlítva a két TV közti különbséget, a Samu képe a TV adásoknál / mindkét TV-nél ua. android beltéri van / lényegesen szebb, gondolom a felskálázása jobban sikerült.
A menű rendszere szintén jobb és egyszerűbb a Samunak, és ami nagy előny, hogy a "T" -s beltérit is tudja kezelni a TV távírányítója.De és itt mindenképpen le kell írnom, hogy ezért a pénzért amibe a 65 C805 kerül / 300k /, viszont a képminősége nagyon szép, ebbe az árszegmensbe tényleg verhetetlen, 4K-s filmeknél már nem láttam különbséget a 2 TV között, ott elképesztően szép.A 120Hz-es , Gsynces játék / WoW / csodás .
Mint írtam is ezelőtt, ebben az árértékben / nekem pont megfelel /, tényleg jó TV-t kap az ember. Jó vétel volt.
-
fauv
őstag
Köszi Urak.
-
fauv
őstag
Urak, aki regisztrált garancia hosszabbítás miatt, nekik erről hol látható valami dokumentum, mert én regisztráltam, de nincs erről semmi ott az oldalon, hogy 5 évre emelkedett volna a gari. Esetleg majd később valamikor kapok emailt?
-
fauv
őstag
Lenne egy kérdésem
A nappaliba lévő nagy Samu TV távirányítóját be lehetett állítani, hogy kezelje a Tkom android beltérijét is.
A TCL -nél ezt hogyan lehet megtenni? -
fauv
őstag
Üdv !
Megjött tegnap a 65-ös 805-ös TV.
Röviden : Vhiktor kolléga állítása , miszerint ezért a pénzért jobbat nem kapsz, IGAZ !
-
fauv
őstag
Köszi.
Hálóba szeretném rakni és gyakoraltilag 90 % ban PC játékokat / WoW / akarok játszani, persze film nézés is, így a jelenlegi régi 4K 60 Hz-es Soníy TV-t váltaná. Gondolom megjelenésben lenne előrelépés..
Csak kérdezném, ezek a TV-k ha csak TV adást nézek, akkor milyen képfrissítéssel jelenitik meg a képet?
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, érdeklődnék, hogy a 65-ös 805 és a 845 közötti 100 ezer forinti különbség reális, vagy nincs sok különbség a 2 TV között?
Előre is köszi
-
fauv
őstag
Nem tudom, próbáltuk állítani, de 100 -os fényerő mellett is sötét volt, DV filmnél automatikusan állít mindent, szó szerint alig láttam a filmből valamit. Sötétbe biztos jó. Nekem a Samum tényleg egy nagyon világos nagy nappaliba van, de 50 %.os fényerő is bőven sok. Nem tudom mit és hogyan kellene állítani, de engem borzasztóan zavart.
-
fauv
őstag
Üdv !
Nem tudom, de számomra csalódás volt a c835. Fiamnak vettük, most hétvégén volt alkalmam nála megnézni és egyszerűen nem volt elég fényerő. Lehet, hogy a saját Samu qledemhez képest tűnt annak, de olyan volt ,mint egy oled, nappali fény mellett sötétnek éreztem az egészet. Próbáltuk állítgatni, de nem sikerült. Azért nem értem, mert ugye a samum is és ez is 1500-as fényerővel bír, de messze nincs olyan. Minden rossz szándék nélkül, nem adnám oda a q80R-as Samumat ezért. -
fauv
őstag
Vhiktor
Nagyon várom a 835 -ös tesztjét. Még nem döntöttem milyen TV-t vegyek, ez biztos, hogy számítani fog nálam.
-
fauv
őstag
válasz
Vhiktor #13294 üzenetére
Köszi Urak. A srácnak akarok venni egyet és nem tudom, hogy mennyire jó a 825, nem lesz e az az érzésem állandóan, hogy basszus inkább a jobb kellett volna. 55-ös -be gondolkodom.
Nem akarom, hogy a srác csalódjon a képminőségbe, ha a 825 is bomba tv. akkor maradok annál.
Sokan ajánlották a TCL TV-t, nem tudom, hogy 400 ezres kategóriába van e jobb 55-ös -be a 825 nél. -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, a 835-ös TV megéri a komoly felárat a 825-öshőz képest ?
Köszi előre is -
fauv
őstag
Nem laptopon van, hanem nagy gépen a jelenlegi . Mint monitor használom, itt szoktam fb.youtube, stb használni, játszani , illetve filmeket nézni.
Jelenleg egy 65-ös Sony XF7596-os TV van, de bármennyire is jó ez, nem vagyok elégedett vele, főleg úgy, hogy lenn van egy Samu, amikor feljövök és ezt bekapcsolom sírni tudnék, mennyivel rosszabb, pedig ez is VA panelos.
Ezért akarok most oda is 100Hz-es Qledet, ami ha nem is annyira jó mint a lenti, de legalább megközelíti. Persze a komoly filmeket lent nézem , ott van hozzá hang rendszer is és a médialejátszó, de itt is szoktam nézni főleg sorozatokat. -
fauv
őstag
Köszi Urak
Korrekt segítség volt, Vhiktor tesztjét még meg várom.
Vhiktor : 65 c728 vs 65U8Qf azonos árkategória.
-
fauv
őstag
válasz
Kiskutya #7749 üzenetére
Világos.
Akkor lenne egy kérdésem. Inkább a véleményetekre lennék kíváncsi.
Mint írtam a 2 TV között gondolkodom, c728, vagy u8qf. Ezek lennének 300-as sávban.A Hisense topikban olvasva tény, hogy a 8qf nagyon jó tv ár érték arányban, de ti tudtok e nekem esetleg meggyőző érvet arról, hogy inkább a c728-at válasszam.
Hálóba kell, számítógépre lenne kötve, ott fb, ytube stb, Tv nézés, azaz a HD adásokat milyen szinten képes felkonvertálni, továbbá film nézés, HDR, csak 4k.Komolyan szívesen venném a véleményeteket, mert előbb utóbb döntésre kerül a sor.
Előre is köszi
-
fauv
őstag
válasz
Kiskutya #7742 üzenetére
Persze, az ár nagyban befolyásol mindent, főleg minél olcsóbb valami, annál nagyobb kompromisszum készség kell hozzá. Én is , csak azért nézegetem ezeket mert nem akarok sokat költeni rá, hisz a hálóba kell, ha komolyabb tv-n gondolkoznék nem is jöttem volna ide, max c825 miatt.
Ami a kollégát illeti, tény, hogy nyers , de most kellene következni annak a résznek, ahol szakmailag lenne megcáfolva az ó állítása, hidd el szívesen olvasnék ilyen szakmai párbajt, az olyan ellen érv, hogy nekem tetszik, nem az. -
fauv
őstag
Nézzétek, ha valakinek más véleménye van, legalább annyi joga van leírni, mint másnak. Ha ez adott esetben negatív jellegű, attól függetlenül lehet építő jellegű is.
Érdekes dolog ez a TV ügy, kinek mi felel meg. Anno vettem egy samu q82r-t és azóta sem bántam meg, mert elképesztő tv. Akkor olvastam a samu topikot és jó pár ember aki q60-as TV-t vett, olyan szinten áradozott róla, mintha valami fullos több milliós tv lett volna, holott a topikban lévők ott lévő emberek véleménye az volt a q60-ról, hogy a létező legrosszabb TV.
Magyarán hiába áradozik itt jó pár ember arról, hogy a c725-728 milyen jó TV, ez egyáltalán nem biztos, hogy fedi a tényleges valóságot, így egy másik ember véleménye is számíthat egy olyan embernek mint nekem, aki most éppen akar venni egy új TV-t a hálóba és a Hisense és a TCL között gondolkodok. Én örülök annak, hogy több véleményt is olvashatok róla, mert minél több info van, annál könnyebb lesz majd a döntés. -
fauv
őstag
Urak, létezik, hogy a c728 local dimming zóna nélküli tv? Legalábbis ilyesmit olvastam.
Tudna valaki konkrétat ezzel kapcsolatban? Ne linkeljétek a displayspec oldalt, mert ott 1296 zonát mutat, de az szerintem tuti fars.Köszi előre is
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van a szerviz háttérről, TV-vel kapcsolatban ?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Bluetooth hangszórók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi haladó szinten
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest