Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
barnabas25 #36099 üzenetére
Nem ismertem különösen a TCL márkát, tavaly november óta van meg a tévé, én elégedett vagyok vele. Előtte Sony Bravia volt, azt a gyerek elintézte.
-
barnabas25
csendes tag
Üdv! Egy kis tanácsot kérnék tőletek.
Második tv-nek szeretnék egy készüléket a feleségemnek. Telekomtól hoznàm ki és árban nem akarok elszállni.
Ez a 3típus jöhetne számításba:
Hisense A6n
TCL P655
Philips 7609Ezek közül nálatok melyik jöhetne számításba? én a Tcl felé hajlok a google miatt, itt gondolom már ismeritek hogy milyen. A másik kettőről tesztet annyira nem találtam.
Köszönöm! -
LIFE1
tag
Sziasztok! 55 C645 tv olyat is csinál hogy netflx vagy youtube nézés után átváltok tv adásra ilyen lessz a kép.Valaki tapasztalt már ilyet? Csak az újra inditás oldja meg. Már töbször csinálta.
-
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Tudja esetleg valaki, hogy a TCL RC933 táv az kompatibilis a C765 tv-vel? Szeretnék egyet venni a Tv-hez hátha valakinek van tapasztalata.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget -
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #36091 üzenetére
Bár néha eléggé be vannak lassulva, de lehet(?) tényleg jobban jár az eMAG -gal. Normál esetben én nem vonnám be a kereskedőt a garanciális ügyintézésbe, felesleges plusz harmadik fél. De TCL esetében, visszaolvasva az eddigieket, elég vegyes képet mutat a garanciális ügyintézés.
Kimennek, elviszik, helyszínen javítanak, Posta futár. Sokszor inkább az utóbbi.
-
Tomix24
addikt
Feltettem(65"tcl.835) Rosszabb nem lett a tv
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V618.
TV models ....C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V618.000880
V618 OTA
[link]
build date= Dec 30, 2024
security_patch= 2024-11-05 -
bence188
tag
Sziasztok, most hallok először itt a topikban ARC-ról. c805 tv-men jelenleg optikai kábelről(előtte rca optika konverter/átalakító) van hang. Szóval, ha rca hdmi arc átalakítót veszek, akkor ugyanazt kapom mint optikai kábellel és tudom a tv-n állítani a hangerőt? Mert elvesztettem a microlab hangszóróm távirányítóját és vagy kézzel
vagy telóról tudom csak a hangerőt állítani a tv-n.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #36083 üzenetére
Egyébként azt vettem észre, hogy minél tovább van kikapcsolva a TV, annál később kapcsolódik be (értsd: megnyomom a távirányítón a bekapcsoló gombot és több idő telik el, mire kialszik az alján a led és elindul a TV). Általában a nem indulás is egy ilyen hosszabb kikapcsolt állapot után fordul elő. (Ez a TV a vendégszobában van, nem feltétlenül van napi használatban.)
Olyan hibám is van egyébként, hogy néha a TV adás hangja akadozik (mintha a digitális jelet nem tudná feldolgozni). A kép ilyenkor tökéletes. Egy csatorna oda-visszaváltás megoldja. Egyébként One (volt Vodafone/UPC) kábelTV. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #36080 üzenetére
Ha hetente 1 alkalommal jön "CSAK" elő az akkor az inkább szoftver hiba, én lehet megpróbálnák egy gyári visszaállításit, vagy szoftver cserét, talán az segít rajta, ha nem akkor tényleg érdemes továbblépni.
Az a baj, hogy nem egyszerű ezt a hibát szerelő előtt produkálni, szerencsére nekem nincs nagy bajom az én 55C805-ös készülékemmel, viszont voltak itt akik már gariztattak ők többet tudnának erről mesélni, mit és hogyan intéztek.Egyébként eléggé elszomorítóak ezek a hibák.
-
Kerni62
tag
Sziasztok! Egy hete vettem a 65C655-öt. Nekem a kép nagyon bejött, de a hangot nem tudom belőni. Olyan mintha szomszédból jönne, pedig már mindent kereszte-kasul kipróbáltam. Tudnátok valami jó beállítást megosztani. 95%-ban tv nézés, némi Netflix, és Youtube. Köszönöm
-
mikrofon
veterán
-
Qtya123
őstag
Én is így gondolom. Nem mindenki akar erősítőt és akkor belefuthat meglepetésbe a C765 féle HDMI kiosztással.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de ha jól látom egy normálisabb AVR kb 250e Ft-tól indul és akkor hangfalad egy darab nincs. Én pl nem vagyok audiofil, egy Samsung Q930D soundbar teljesen kielégíti a hangzással kapcsolatos igényeimet, öröm annak a hangját hallani és annyiba kerül, mint egy AVR. Tisztában vagyok vele, hogy az erősítő és hangfalak más szint, de mit mondtam, nem igénylek többet.
-
faölelgető
csendes újonc
Na, örülök, hogy az én szívásomon keresztül okosodott a közösség
Viccet félretéve, nekem jelenleg nincs kurrens generációs konzolom, szóval ebben a pillanatban nem vészes a probléma, és ez így egy újabb érv, hogy maradjak pc gamingen. Amúgy sem játszom sokat.
Ami még fura a tévével kapcsolatban, hogy minden bemenetre érvényes a fényerősség beállítása (elég fényérzékeny vagyok, jelenleg 3-ason bírom a sötét szobában), illetve hogy a pc mód beállításai mennyire le vannak korlátozva. De még ismerkedünk, állítgatom, csak nehéz x év megszokása után átállnia a szememnek/agyamnak az újra. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #36070 üzenetére
Jó dolog amúgy egy AVR. Nyilván akkor, ha tud 4K 120Hz -et is. De azért erre alapozni egy TV -t, szerintem elhibázott ötlet.
A konzol pedig egy elég népszerű gaming, elpattant belőle pár darab. Sokan mentek át PC -ről is az utóbbi években. Inkább vettek két konzolt. Az meg kifejezetten TV előtt, kanapén döglő, kontrolleres használatra van kitalálva. Mégha vannak is kivételek.
De mindegy, ez van. Legalább már tudom, hogy TCL -nél mit kell nézni, ha gamingre venném.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Qtya123 #36055 üzenetére
Néztem is nagyot Vhiktor 55C765 tesztje során hogy a 805-ös után miként fordulhatott elő hogy az eARC csati nem a 4K 60 Hz-es porton van. Nálam ezzel el is hasalt volna a tévé.
Ugyanis van Ps5 és Series X konzolom is és egy Tcl Soundbar is mellé és a konzolokat egyértelműen a 144/120 Hz-es portokra teszem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
AxBattler #36066 üzenetére
Mondjuk az 50C805 is néha úgy van árazva, meg annyira ritka rá az akció, hogy többször annyiba került, vagy drágább volt, mint az 55C805.
Egyébként OLED -nél pont nagyobb lett a kínálat kisebb méretekben. Csak hát ezek közül sem árulják mindegyiket minden régióban. 48B4, 42C4, 48C4, 42S90D, 48S90D. Persze ez már megint más árkategória. Meg ezek monitor-TV -ként is népszerűek.
Szerk.:
Jah meg ott van még a 48OLED718, 48OLED769, 42A90, és a 48A90 is, ami még kapható.
Többinél szépen lassan kikopik. Illetve van, csak szintén nem mindenhol, és/vagy általában magasabb árkategóriában. Pl. 50QN90D.
-
-
blueye
veterán
válasz
blueye #36064 üzenetére
Közben visszaolvastam, elvileg ugyanolyan és Ausztriában vette, gondolom ide nem hozzák.
-
ρσгτσ
addikt
-
válasz
blueye #36061 üzenetére
aram01-nek az van, a legnagyobb méretben. Irigykedek is.
Minél többet nézegetem ezt a típust, annál szimpatikusabb: nem miniLED, "csak" egy jobb QLED, a drágább modellek szinte összes okosságával, játékos támogatással, alapnál jobb hangrendszerrel (mondjuk külső hangszórót használnék).
Egy baja van, nem gyártják 50"-os méretben. -
LIFE1
tag
Sziasztok! Más is tapasztal olyat hogy a tv re soundbar van kötve és a netflixnél töbször elmegy a hang egy pillanatra? 55 c645 a tv De úgy emlékszem a max- nál is csinált ilyet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #36057 üzenetére
LG C vagy Samsung S90 szériára elég sűrűn van kuponozás. Szóval azt általában simán el lehet hozni a TCL mini LED árán. Vagy akár olcsóbban is.
Persze TCL -nél is vannak azért akciók, de nagyjából egy vonalon futnak. Legtöbbször.
Gondolkoztam, sőt használtam is abban a kategóriában mini LED -et, de számomra nem ér fel az OLED -del. Így annyira nem érzem versenyképesnek. Persze ha sűrűn menne rajta normál TV adás, illetve sokkal nagyobb fényerő kellene, akkor máshogy gondolnám.
Kíváncsi vagyok mi lesz, ha a TCL is beszáll az OLED bizniszbe. Ki tudja mikor és mi lesz ebből... De ott azért jobb support kell, mert ahogy észrevettem (lehet tévesen?), sokkal érzékenyebbek rá az emberek. Garanciális, szoftveres tekintetben. Illetve hardverben is, például a fenti témában.
Szerk.:
Nah ezt nem is néztem.Az sem rossz.
-
Qtya123
őstag
"De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni."
Főleg, hogy árban alig van különbség a C855 és mondjuk egy LG C4 oled között és utóbbiban mind a 4 HDMI port 120 Hz-es.
De tovább megyek. TCL-nél még az X955-ra sem fért rá....
Ugyanúgy ott figyel a 2 darab 60 Hz-es port. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #36055 üzenetére
+ mikrofon:
C845 -re emlékeztem. C805 most is van otthon, azon is tudom, hogy így van. C725 -re és C728 -ra egyáltalán nem emlékeztem.Akkor úgy tűnik egy időben így volt, aztán úgy, aztán most megint van olyan modell, aminél visszatértek ehhez a megoldáshoz.
Szerk.:
Nem tudom milyen költség lehet 4 db legalább 4K 120Hz port. Úgy értem, hogy ezt mennyire kell más komponenssel is megtámogatni. Tényleg nem vágom.De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni. Az már magasabb kategóriával versenyez, ott meg már bőven vannak ilyen modellek.
-
Qtya123
őstag
Nem téves.
C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
HDMI1 4K 144 Hz
HDMI2 4K 120 Hz
HDMI3 4K 60 Hz
HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARCEgyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mikrofon #36051 üzenetére
Más márkánál, amit eddig láttam (igaz, nem ebben a kategóriában), minden bemenet tudott legalább 4K 120Hz -et. Tehát ez nem téma, mert tök mindegy hova köti az ember. Úgy tűnik low budget -ben be kell érni ezzel.
Arra viszont nem lehet alapozni, hogy aki már két gaming eszközt használ, az tuti vesz AVR -t is. Mert ez jellemzően konzolos topikokban sem téma, ahova "kell" a 4K 120Hz.
Ez akkor lenne tök jó, ha mindenki, vagy az emberek többsége használna AVR -t, de ez nem igaz.
-
mikrofon
veterán
Ha valakinek AVR-je van akkor ő mindent oda szeretne bekötni és az AVR-t kötni a TV-re. Neki az a jó amikor az e-ARC a legjobb HDMI porthoz van társítva. Ezzel kapja a legjobb eredményt.
Tehát ez megint attól függ, hogy valaki soundbar-os vagy AVR-es. Mondjuk soundbar-ból is van olyan, aminek több bemenete, főleg a felsőbb szegmensben. Így nekik is ez a jobb megoldás..... -
-
Qtya123
őstag
Vhiktor C765 teszt videójában láttam, hogy így van. Csodálkoztam is, hogy ezt így minek?
Ha valakinek rá van kötve a PC és mellette konzolt is használ, akkor egyiket kénytelen 60 Hzes portra tenni, ha EARC is kell. Nem értem miért kell elpazarolni egy 144 Hzes portot EARC-ra. Kíváncsi vagyok miért változtattak ezen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető #36045 üzenetére
Ez így elég gáz, mert ha kell valakinek az eARC/ARC, akkor gyakorlatilag egy eszközt tud csak csatlakoztatatni, ami 120 vagy 144 Hz. Tényleg nagyon hülyén van megoldva...
-
faölelgető
csendes újonc
Sajnos nekem nem ilyen a leosztás, jól emlékeztem:
Annyiban nem gond, hogy két 144hz-es bemenet van, de az ARC tényleg foglal ezekből egyet, ami elég fura nekem.
Jelenleg akkor a soundbar megy a HDMI 1-be, a PC a HDMI 2-be, a TV BOX a HDMI 3-ba.
De ha esetleg lenne egy konzol, az megszívná... -
JustGamer
csendes tag
Sziasztok,
Egy másik prohardveres topicon ajanlották nekem 55C805 tv-t.
Csak játék és neha filmezésre lenne használva csak PC-n keresztül. Assetto Corsa stb.
kérdésem az, hogy ez a tévé erre a felhasználásra jó-e? Illetve megerné a pár 10ezres felárat az 55c765?
Mennyire megbízhatóak ezek a tv-k?köszönöm
-
syxysyxy
újonc
Hello.
Még ismerkedtem a 55c655 pro tv-vel. Reggel kicsit néztem este meg nem tudom bekapcsolni, csak áramtalanitás után indul el. Ezt már kétszer eljátszotta. Még bőven a 14 napon belül vagyok, küldjem vissza? Különben tetszene. -
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36036 üzenetére
Vitték tovább a "hagyományt", mert többek között C805 -nél is így van megoldva. Vannak hülye megoldások, az biztos.
CI nyílás alá vagy fölé nem raknék semmilyen csatlakozót. Főleg nem olyat, ami fontos lehet... pl. eARC/ARC.
Szerk.:
Bár nyilván ezeket nem húzkodod állandóan, de akkor sem túl ideális kialakítás. -
vargalex
félisten
Azért azt, aki kitalálta, hogy a CI alá rakjanak csatlakozókat (a C655-öm ilyen szempontból még rosszabb, mert az egyik egy USB, tehát valós szituáció, hogy akár ki/be húznád az eszközt), szívesen elküldeném melegebb éghajlatra. Ha bármit be akarsz oda dugni és van CI kártyád, akkor először azt ki kell húzni, mert nem férsz hozzá az aljzatokhoz...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető #36033 üzenetére
Elvileg így kellene lennie. A konzol vagy PC mehet az első 2 HDMI valamelyikére, ott nincs eARC/ARC. Ha mindkettő van, akkor az konzolnak elég a 4K/120Hz bemenet. Meg amúgy is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető #36029 üzenetére
Elvileg nem a 4K/144Hz és a 4K/120Hz bemeneten van a felhasználói kézikönyv szerint. De ezt így szokták csinálni. Gondolom a tiéd is így néz ki, nem?
-
ρσгτσ
addikt
Nem tudom milyen promóció volt akkor. Nincs erről valamilyen anyagod? Esetleg nem kellett hozzá regisztrálni? Vagy valami papír, szerződés, amiben erről írnak?
Mert a mostani úgy fut, hogy a vevőnek kellett a vásárlás után regisztrálni egy erre a célra készített weboldalon.
-
faölelgető
csendes újonc
Jól sejtem, hogy az 55C765-ön az egyetlen darab arc/earc bemenet van, ami egyben a gaming mode bemenete is? szóval vagy a soundbar megy oda vagy a pc, de egyszerre a kettő nem játszik?
-
aram01
nagyúr
válasz
koppasz1986 #36026 üzenetére
Megvan köszönöm
-
bbubby00
őstag
válasz
Vhiktor #36023 üzenetére
Mostmár teljesen tanácstalan vagyok, h mit vegyek
85C655 (400e) / 75C765 (490e) /85C805 (600e)
Mar boven felette van az ingerkuszobomnek, de ha ugy nezzuk, akkor pedig sokaig meg akarom tartani, tehat lehet erdemes a legragabbra raugrani.
En azert nem vagyok akkora tv fan. Ettol fuggetlenul uzemel vagy 6db a hazban. Csak mindig az utolso megy es csak cserelgetve vannak. Szimulatorozashoz pl a pinceben van lent 2db 10 eves 55" tv. Mivel nincs bajuk es ritkan vannak hasznalva, arra tokeletesek. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
2021 ben vásárolt 65C715 televízióm kezdi megadni magát. Telekomtól vásárolt, elindult a a hibafelvétel de most a szerviz (videoton) visszadobta a labdát, hogy a garancia lejárt így nem javítják, a telekom vállalt 5 év garanciát majd ők intézik. Most várok mi lesz a vége. De 5 évet elismerte a telekom, most kezd kihátrálni, hogy lehet ez a termék nem is volt benne a promócióban. Dobozán ott volt, hogy 5 év. Más járt hasonlóan?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bbubby00 #36007 üzenetére
Akkor ahhoz képest hatalams előrelépés lesz a tcl miniled. Korábbi oled tulajoknak kell egy kicsit vigyázni, de nem a tvl-el, hanem az össze miniledel, mert vannak olyan korábbi oled tualjok, akik oled után más tv képét nem tudják nézni, nem mindenki, de vannak ilyenek.
-
aram01
nagyúr
válasz
koppasz1986 #36020 üzenetére
Gyorsbeállitások gomb? Melyik is az?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00 #36017 üzenetére
Érdemes személyesen is megnézni, de szerintem nagyon meggyőző lesz a különbség a C655 és a C805 között. Hangban én jobbnak érzem a C655 -öt, aminek meg is van az oka. De neked ez úgysem számít, mert nem a TV hangszóróit fogod használni.
Szerintem ez pont olyan eset, amikor a méret nem annyira fontos tényező. De tényleg fontos az, hogy ez személyesen megnézve is egyértelmű legyen számodra. Hiszen a döntés a tiéd, és nem minden nap költ el az ember ennyi pénzt.
-
ρσгτσ
addikt
"Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, Alza, One "Sikerült végre átírni a promóciós szabályokat. Végre nem Voda, hanem One.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00 #36011 üzenetére
Ha jól látom az edge LED volt, így jobb választás. Illetve ha minden igaz szintén VA paneles. Nem tudom a betekintési szöge milyen volt, de e tekintetben a C655 nem túl jó. Bár ez sem feltétlen számít mindenkinél.
Én erre a felhasználásra inkább C805 -öt választanám, ha belefér a büdzsébe. Akkora ugrás lesz, hogy nem fogod sajnálni a plusz pénzt.
TV műsornál túl nagy jelentősége nem lesz a két TV közötti különbségnek. Nem mondom, hogy nem lesz, de nem is óriási. Viszont máshol, anyagtól függően jól észrevehető.
Szerk.:
Illetve TCL -nél szerintem ajánlott az online vásárlás. Ha valamilyen szoftveres, vagy más egyéb anomália, probléma van, akkor egyszerűbb az elállás. -
aram01
nagyúr
Sziasztok
Melyik hdmi-n keresztül tudom elő csalni a gémer módot?
Ps5-el szertném.
köszönöm -
válasz
bbubby00 #36007 üzenetére
Q60, az a fapad QLED Samsungnál, és gondolom régebbi széria, Q60B, Q60A... mondjuk egy pontos modellszámmal többre mennénk.
Ezt a szintet szvsz simán hozza egy 85C655, nyugodt szívvel venném.
De ha ennyi pénzt kiadsz, és ilyen sokáig megtartanád, akkor megfontolnám a picivel drágább opciókat is: 85C655, 85T8B, 85C805. -
bbubby00
őstag
válasz
bbubby00 #36003 üzenetére
Elirtam, sry QLED volt, nem OLED.
Samsung QE75Q64 ment tonkre.
Most 85os meretben gondolkozom. Alzanal 400e szallitassal a 655, a 805pedig 600e.
Megfelelt ez a minoseg teljesen amugy, csak garancia lejartat kovetoen hibas lett a kijelzo. Ettol tartva csabito most a C655 5ev garival. -
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Jelenlegi Oled Samsung tv-m meghalt, igy valtanek.
Most az Alzanal csabit ez az 5ev gari.
Nappaliban filmeznenk, sotetites megoldott.
Mai vilagban elavultnak szamitana egy C655 tipus? Megeri a felet rafizetni egy C805-re?
Hangzas annyira nem izgat, mert kulso forrasrol fog szolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged