Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
blakey #29498 üzenetére
Tudom mit jelent a 24p playback nem kell újból és újból elmagyarázni, arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nem is volt kérdés eddig sem..
Celtis felvetése már érdekesebb, ha ő arra céloz hogy esetleg menet közben a tévé ezt össze vissza váltogatja és ez okoz akadást. Nem tudom hogy ez lehetséges e egyáltalán.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29495 üzenetére
Igen, ez a probléma, nem érted.
#29494gab1ka
De igen tudnak, miért ne tudnának? - Leírtam, hogy a kadenciahelyes lejátszás mit jelent, azaz a pontos, az anyagnak megfelelő fps-en vagy annak többszörösén (igen itt is lehet pulldown) történő megjelenítése. Az, hogy a TV a saját panelfrissítésének megfelelő frekvenciára alakítja át (100/120Hz) a megjelenítést, úgy, hogy közben nem történik képkockasebesség egyeztetés, azt nem nevezzük kadenciahelyes lejátszásnak. Tehát, ha nincs képkockasebesség egyeztetése, akkor nincs kadenciahelyes lejátszás, csak simán "pulldown" segítségével korrigálásra kerül a megjelenítés, ami kisebb, nagyobb sikerrel eredményhez vezet, és igen, van, hogy nem nagyon találni hibát, de van, amikor igen.
Ezt a témát a megfelelő helyen érdemes folytatni. -
Celtis
veterán
Csináltam egy skiccet, hogy szerintem mi történik. A jobboldali kétféle üzemmód között váltogat a tv nálam attól függően, hogy felismeri a 3:2 pulldownt a videóban vagy sem.
Maga a váltás további képkocka ismétlést/dobást okozhat, ami akadásként látszik.Az ábrára nem írtam, de a jobb oldalon mindkét esetben 120Hz a frissítés.
-
Lackó1984
tag
Nálam a c745-ön pontosan úgy akad a Vérapó, mint Celtisnek.
Fire stick-el viszont jó. -
-
gab1ka
senior tag
válasz
blakey #29493 üzenetére
"..a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást.."
De igen tudnak, miért ne tudnának? A tv-n futó plex-szel kadenciahelyesen nézem a filmeket a pc-mről nap mint nap már évek óta.
Nekem úgy tűnik hogy Celtis pontosan tudja hogy mi az a pulldown, épp ezt írta körbe, hogy vélhetőleg a tv a kadenciahelyes lejátszás helyett alkalmazza a 3:2-t akár egy bug miatt, nem pedig azt hogy kadenciahelyes=pulldown. Szerintem itt egy félreértés miatt felesleges volt ez a magyarázat.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29477 üzenetére
Most bizonyítottad magadnak, hogy a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást. Sokáig tartott, de megvan
Önmagában a "pulldown" nem jelenti a kadenciahelyes lejátszást, mert minden fps-t 60 vagy annak megfelelő "többlet" Hz-en jelenít meg és itt sokat számít maga az algoritmus, amit az adott gyártó TV-je tud. Van, ahol nem annyira feltűnő és van, ahol igen. A kadenciahelyes lejátszás lényege, hogy mindug az adott fps-nek megfelelő "többlet" Hz-en történik a lejátszás, és igen, itt is van "pulldown", de nem mindegy, hogy az adott fps többszörösének, vagy fix 60 (vagy "többlet") Hz-nek megfelelő a megjelenítés.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29482 üzenetére
Ugye az akadások tesztelésekor a Judder csúszka nullán van? Csak mert az interpoláció egy tévén sem 100%-os. Simán el tudom képzelni hogy az egyeseknél bekapcsolva (esetleg ízlés szerint túl is tolva) maradt, akkor teljesen érthetőek az anomáliák és ez minden gyártóra igaz.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29473 üzenetére
Na itt is van. Videó link
Ez egy lassított felvétel. Az elején az látszik, hogy szép egyenletes a képkockaváltás. Aztán jön egy statikus rész, majd jelenetváltás a sötétben lévő fenyőfára. Itt már egyértelmű judder látszik (gyors-lassú-gyors-lassú-stb.) aztán amikor a vérapó kiér a fenyőfa mögül, megakad a kép majd visszavált a helyes kadenciára. A két fenyő között megint van egy plusz frame (akadás), aztán ahogy jön a második fenyőfa megint judderre vált a kadencia, majd amikor előjön a vérapó újra helyes lesz.
Az okának azt gondolom, hogy mind a belső app, mind a match frame rate nélküli külső eszköz 60 fps-en adja a tv-nek a 24fps tartalmat, 3:2 pulldown módszerrel. A juddermentes megjelenítéshez a tv-nek ezt fel kell ismernie és a megfelelő ütemezést helyreállítania. A visszaállításhoz nincs explicit infromáció a videó jelben. A képtartalmat kell analizálnia a tv-nek és felismerni az ismétlődő képkockák ütemét, hogy mikor jön 3 majd 2 egyforma képkocka. Hát ez a TCL-nek nem sikerült. Össze-vissza próbálkozik, akár másodpercenként váltogatva.
Ez a jelenet nagyon jó. Azt is sejteni vélem, hogy a statikus jelenet alatt bizonytalanodik el a tv, hiszen minden képkocka egyforma, nem ismeri fel benne a 3:2-t. Tulajdonképpen mintha korábban is úgy tűnt volna, hogy a statikus jelenetekből induló mozgásoknál volt jellemző ez az akadozás.Aki úgy véli, hogy az ő tv-je márpedig nem akadozik, az megtehetné, hogy a kérdéses jelenetről hasonló lassított felvételt készít, mozgásjavítás, meg úgy általában minden javító kikapcsolásával, lehetőleg DV világos módban...
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #29450 üzenetére
Nálam tulajdonképp a digi kábel van ----koaxon jön a jel ,és a tv C tunerje van használva a tv csatornák nézésére ----ha itt hibákat említenek ,mindjárt ránézek teszt jelleggel
(én inkább csak mozizásra használom a tévét + netflix ) de hang csúszást,akadást sose láttam a kábel tv-n. Netflixes anomália az van, ahol emlegetik
c805
-
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Szia. Osztom mindenben a véleményed, mivel nekem is ez volt a tapasztalatom. Egy rejtélyes anomáliát leszámítva: a v135 óta, a fire tv 4k max-szal, KODI-val, és Vimuval is, framerate matchinggel is akadnak a jelenetek...
Kérlek, nézz rá erre a tesztfájlra - 4k max framerate match-el, illetve TV-s KODI-val, gyári lejátszóval, hogy mit tapasztalsz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Köszi a beszámolót, igazán alapos. Elég lehangoló ez.
Valahogy így kell ezt elképzelni? [4k50 fps tcl stuttering]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Ugyan ezek a tapasztalataim nekem is, csak én nem Fire TV Stick-el nézem a filmeket, hanem Chromecast with Google TV-vel "Match original frame rate" bekapcsolása esetén nem akadozik a lejátszás, kikapcsolva észrevehető.
De remélem ezt majd egy szoftver frissítéssel előbb vagy utóbb rendbe teszik, mert ez kissé lehangoló, régi 10 éves Samsung TV-m folyamatosabb képet adott, ilyen akadást nem lehetett látni, ezt elvárnám ettől a tv-től is. -
-
nicu71
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29336 üzenetére
Megjött a Fire TV Stick. Tanulságosnak tartom az eredményeket.
Executive summary: A tv szar. A stickkel jó, ha a frame rate eredetihez igazítása be van kapcsolva.
Amint hazaértem, azonnal csomagoltam ki a kis készüléket és csatlakoztattam a tv-hez. Viszonylag sokáig tartott mire hozzá tudtam látmni az első teszthez, mert vagy háromszor újraindult újabb és újabb frissítések telepítése miatt.
Elsőre csak beállítottam a NF accountot és azonnal a 3 test probléma teszt jelenetét (8.ep 7:00->) néztem. A legnagyobb meglepetésemre ugyanúgy akadt DV sötét módban és ugyanúgy nem akadt DV világosban, mint a tv NF appjával.
Azonnal ellenpróbát csináltam a másik tv-n (LG A1) Azon stutteres, de egyenletes volt a lejátszás, szóval nem a Firestick a gond. Ekkor végignéztem a beállításokat, megtaláltam és bekapcsoltam a "Match original frame rate" módot. Így már gyönyörű folyamatos lett a lejátszás az LG-n.
Vissza a TCL-re. Ugyanúgy hibamentes a lejátszás immár DV sötét és világos módban is.Újabb ellenpróba a Vérapó korábban említett jelenetével (29:50->) Ez a tv saját appjával és kikapcsolt frame rate match-es a firestickkel is DV világos módban rettenetesen, DV sötét módban eléggé, sőt kikapcsolt HDR-rel (firestick) is valamennyire akadozik.
A match original frame rate bekapcsolásával kisimul a lejátszás.Ebből azt a következtetést vonom le, hogy a tv-ben a 3:2 reverse pulldown (is) vacakul van implementálva mind belső app, mind külső forrás esetén. Tartalomtól és DV módtól függően itt vagy ott kisebb vagy nagyobb mértékben vét hibákat. Kb. úgy ahogy az interpoláció is szellemképeket gyárt. Egyszerűen kiforratlan a szoftver.
Minden tiszteletem azoké, akik szerint az ő tv-jükön nincsenek ilyen hibák, de szerintem egyszerűen nem veszik észre. Hogy mást nem mondjak a szervizesek az én tv.mre is azt mondták, hogy nem látják az akadozást, pedig aki elvitte annak meg is mutattam. Nincs itt semmiféle rejtélyes hardver különbség vagy egyedi szoftver gond. Ez a készülék ennyit tud.
-
Till@
aktív tag
válasz
nicu71 #29461 üzenetére
Én próbáltam.Amikor váltottam tv-re, sokszor beadta hogy kódolt (vodafone), várni kellett hogy jó legyen, vagy kapcsolgatni a csatornákat hogy bejöjjön a kívánt csatorna.Netflix nem lett jobb mikroakadások tekintetében a teszt jelenteimben.Visszatettem a 135-öt, az mintha mozgás javításban egész jó lenne.
c805
-
nicu71
addikt
Valaki próbálta már a V141-et?A Telegramon viszonylag pozitív a fogadtatás /ha jól értem/
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigipuf #29455 üzenetére
Hol írtam én olyat hogy nem hiszem el? Mikor bántottalak bármivel is? Én azt írtam hogy nekem nem sikerült. Ez nem azt jelenti hogy nem is lehet.
Ez ennyire titok hogy könyörögni kell, hogy meg legyen osztva a fórum tagjaival amikor sokan örülnének neki? Ha titok akkor inkább ne is írd hogy Neked megy....
Mi van mostanában az emberekkel? Megsütött mindenkit a nap?
Egyszerűen félelmetes ami mostanában megy....
Eszem megáll.Ezek után remélem nem szoktál soha segítséget kérni vagy ha igen akkor nem kapsz vagy ha kapsz akkor ilyen flegma stilusb. Pedig nem szoktam ilyeneket mondani.
-
tigipuf
senior tag
válasz
Vhiktor #29434 üzenetére
Nem érdekel mivel nem hiszed el. Maradjunk annyiban,hogy engedélyeztem a bluetooth kapcsolatot ,és működik.A tcl távon kétszer megnyomva a vissza gombot a telekomos box főmenűjébe lépek és azt állítok amit akarok.A home gombbal meg a tcl főmenűben vagyok és ennyi.A szürke tárcsával meg lépkedek a telekomos csatornák közt.Mint írtam is a tkom távirányítót nem használom mert minek,egyedül szoftverfissítésnél kellett egyszer igénybe vennem .
-
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
mikrofon #29445 üzenetére
Jelen esetben a TV adás alatt azt értjük, hogy az antenna kábel direkt a TV-be megy, legyen az műhold vagy szoba antenna? Mert ha jól veszem ki az eddigi beszélgetésből, akkor eddig ilyesmiről volt szó és hogy ebben az esetben csúszik a hang, illetve akad az adás. De mi a helyzet egy pl. Telekom-os IPTV esetén (de még a hagyományos és nem az Android box-os megoldás), ahonnan a hang és a kép ugye egyszerre megy át HDMI kábelen, ott is tapasztalhatók ezek a jelenségek, már akinél egyáltalán fennálló probléma? Legyen szó mondjuk a C805-ről.
-
F.B.I.
veterán
Csendben leírom: családban van 728, 805, 835, 845…..mindegyik jól működik. Biztos mindenkinek xar a szeme, vagy nem figyelik annyira, nem foglalkoznak vele.
Csak a gyári streaming appok mennek, illetve konzol (PS5, SeriesX), se KODI se semmi (mert nincs virágbolt) se tévé műsor.
Szóval ha így nézem, nálunk tökéletes az összes TCL….már. -
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #29445 üzenetére
Őszintén nehezen tudom elhinni, hogy nem mindenkit érint. Egyforma tévék egyforma fw-t használnak szóval nem tudom. A V028 az jó volt mindenkinél de a többin megvannak a hibák. A kepmód vissza váltás azt nem érinti aki dv IQ vagy dv sötét módban használja. Aki dv fényest annak nem mozira vált vissza. Vagy sdr-en nem mozi módot kalibrálta be magának hanem a dinamikus képmódot vagy a szabványost akkor sincs ez a probléma. Próbáltam jópár fw-t ( A V141-et nem) és mindegyiken megvolt ez a hiba kivéve a gyári V028. Én rászoktam a dv IQ -ra és azóta nem vált dinamikus sdr-re dv film leállításkor. Csak dv IQ néha túl meleg színhőmérsékletünek érzem és ezen képmódon ezt nem lehet állítani.
A tv adás engem csak forma 1 nézésnél zavar még az előműsorban amikor beszélgetnek. Mivel más tv adást nem nézek így nem igazán érdekel. Ott látom ugye a hangcsúszást. Ez a tv hibája hisz másik kettő tévémen és az előző samsung tévémen se volt ilyen! Szóval a tv hibája kell legyen! Nem viccből panaszkodnak erre sokan. Viszont tarr mobil tv-t képét kiküldöm mobilról tévére ott semmi hangcsúszás nincs! Tökéletesen passzol a hang a képhez. Így nézem már a forma 1 -et és nincs probléma.
Ettől függetlenül jó tévé és tetszik a képe (55C745) de szoftveresen azért vannak bajok vele rendesen. Ki kell mondani és nem elhallgatni meg védeni. Annyi, hogy én ezekkel együtt tudok élni mert ritkán ütközök ezekbe a problémákba. Viszont aki sokat néz tévé adást azt jogosan kiakasztja ez a hangcsúszás! M4 sporton nagyon zavaró. A többi hiba szerintem élhető.
-
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #29438 üzenetére
TV adást szerintem kevés felhasználó néz, így nem releváns a felhasználók többségének.
Ráadásul itt is sok komponenses lehet a hiba. Közel sem biztos, hogy a készülék hibája.A visszaváltás problémája sem jelentkezik mindenkinél. Volt erről is szó, hogy mit és hogyan kell beállítani, hogy jó legyen, ami volt akinél meg is javította...
Nem az a kérdés, hogy jelen vannak-e a hibák, hanem valójában hány fórumtársat érint itt....
-
Lackó1984
tag
Valóban 2.0-nak kéne lennie a 75 coloson is:
74.5" TCL 75C745 - Specifications (displayspecifications.com)
Az enyémen biztosan 3.0 van, nem tudom miért.
Egyébként tényleg elég a 2.0 is a másik tévémen az van, pedig az más kategória (LG G2). -
Lackó1984
tag
USB3.0 van a C745-ön.
Nekem az van.Az én esetem a 75C745-tel:
-szép kép, jó fekete
-nálam nem csúszik a hang sehol sem (ARC-n keresztül erősítő)
-V135 fw-el nem vált magától a képmódok között, minden marad a beállított változaton (DV fényes, Mozi)-Netflixen, NAS-ról Plex-el vannak mikroakadások még mindig, illetve néha háttérfény villogás
-Firetv stick 4K max-al a mikroakadozások nagy része eltűnt, a háttérfény villogás még látható néhaÍgy már nézhető és megtartom a tévét.
Ha valaki C745-öt vagy C805-öt rendel és látja az említett hibákat az küldje vissza. Ne várjon vele egy jó fw-re, mint én. -
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #29427 üzenetére
Én nem szoktam sokat panaszkodni de látom és tapasztalom én is a hibákat. 1080p filmeket nézek általában és ott nagyon ritkán de akad. Dolby vision és hdr 10 esetén már jóval többször előfordul akadás de még ez sem zavar annyira mert 1 film alatt kb 5-ször látok ilyet. Netflixen is látom néha de nem minden dv tartalomnál jelentkezik. Amióta a Dolby vision IQ -t használom azóta leállításkor mozi módra áll vissza szóval így rendben van ( mert ugye dv fényesről dinamikusra állt vissza mindig). Szóval vannak hibák csak nem mindenkit zavar annyira, hogy írogasson emiatt!
Ami viszont tényleg zavaró lehet sokaknak a tv adásoknál a hangcsúszás! Az bizony idegesítő és hiába lehet korrigálni a hang beállításokban igazán sehogy sem lesz jó! M4 sport -on elég látványosan jelentkezik ez a hangcsúszás. Rtl és tv2 -n próbáltam ott nem érzékeltem. Szóval lehet nem mindenki panaszkodik de tutira biztos vagyok benne hogy sokkal több ember van aki látja a hibákat mint aki ide ír. Csak sokakat nem zavar /érdekel annyira. Én úgy vagyok vele, hogy várom hogy egy frissítés egyszer helyrehozza. Remélem egyszer sikerül nekik. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Mi az alábbi 2 app funkciója, szerepe? Mi célt szolgálnak?TCL Home (com.tcl.dashboard): Erre van egy TCL eszközöket, megrendeléseket, frissítéseket mutató app.
TCL Home Passive (com.tcl.tv.tclhome_passive): Ez valamilyen alrésze lenne a TCL Home-nak?
-
Swenk
aktív tag
-
tigipuf
senior tag
Azért erre illene reagálni mester,
#29409mert szerintem nem kevés felhasználót érint,de nagy a csend úgy látom.Mert de.
-
nicu71
addikt
válasz
BreamHunter #29422 üzenetére
Ne haragudj haver,de ezt,extrém módon túlreagáltad,és alaptalanul vádaskodsz .Mi ez a giga hiszti,mi ez a hangnem,nem sikerült a vasárnapi rántott hús ,vagy a Forma1 futamon nem a kedvenc nyert a Hungaroringen? A kollega semmi sértőt nem írt, egyszerűen érthetetlen ez a méretű kirohanás.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
C 728-as TV-n lehet valamit tenni a pillanatnyi áramszünet ellen, hogy a TV ne kapcsoljon be? Mindig fél órás időzítőre rakom lefekvés előtt. Vagy csak a teljes kikapcsolás segíthet ezen? Mondjuk azt még nem is próbáltam. -
mikrofon
veterán
válasz
Légyszíves akkor vedd a fáradtság és keresd ki és összegezd, hogy pontosan hány ember és nagy típusú készülékre panaszkodik.
Mert lehet nem 5 hanem 6.... De kb ilyen arányú.... -
Stealth
senior tag
válasz
-
BreamHunter
tag
válasz
Stealth #29415 üzenetére
“A sok a apró hibáról ír kb 5 ember”
Nálad beakadt a lemez?
Valakinek van valami hibája a tévével, észrevesz egy hibát, ide beírja ami a tévé topikja te meg jössz ezzel az 5 emberes hülyeségeddel és finoman elküldöd őket a fenébe.Érdekes módon mindig csak 5 ember ír ide hibákat? Sokszor 5 ember lesz az már. Én is befogtam a pofámat, rég nem írtam ide ergó cserélődnek az 5 emberek ezek szerint. Ugye?
Mikor nekem volt gondom nem név szerint, de én is megkaptam az 5 ember “sír” csak mantrádat!Mindenki érti már a topikban, hogy tövig nyalod a TCL-t, de el kell
keserítselek. Nem az a helyzet, hogy ez a tv olyan hű, de fasza lenne. Neked lehet rohadt nagy az ingerküszöböd, ha képtelen vagy belátni, hogy egyáltalán nincs minden rendben.
Nem a felhasználókban van a hiba, de te valahogy többségben olyan dehonesztáló hozzászólásokat írsz ami alapján az ember tényleg azt hiszi ő a hülye.Ne érts félre. Biztos vagyok benne, hogy szemtől szemben valahol söröznénk és jól elbeszélgetnénk, de itt a topikban egy kicsit soknak érzem az általad a TCL-t felmentő, pártoló hozzászólásokat a rengeteg hibáját figyelembe véve!
Minden tiszteletem.
-
-
Stealth
senior tag
Valaki nézze már meg pls, hogy akad-e a Mátrix 4K DV-ben a Max-on.
Nálam se DV Dark, se DV Bright módban nincs akadás. 55C805...egyedi szoftveres. -
Stealth
senior tag
-
mj1981
tag
válasz
Pendragon911 #29357 üzenetére
Hello tudom valahogy a tcl táviranyitoval vezérelni a telecom androidos egységét?
-
mj1981
tag
válasz
Euripidész #23496 üzenetére
Sikerült megoldani?
-
mj1981
tag
Sajnos a Tlc 75t8b készüléke nem váltotta be a hozzá füzött reményeket megy vissza.
Tlc 75c805 be gondolkodom véleményeket esetleg kaphatnék? -
Imi1981
veterán
Megint forma 1 m4 sporton és megint látom a hangcsúszást! Lehet korrigálni a hang beállításokban de egyszerűen sehogy sem lesz jó. Most tarr mobil tv -n mobilon nézem az m4 sportot és kiküldtem tévére és tökéletesen passzol a hang a képhez! Szóval itt tuti tuner probléma van vagy a tunerhez tartozó szoftver probléma de valami nagyon nem jó. Vajon mindegyik fw-n ilyen? Szinte csak forma 1-et nézek tévén de pont ennél van probléma. Idegesítő
. Szerencsére ez a tarr mobil tv kiküldve tévére ( a tv beépített chromecast funkciót használva) tökéletesen és stabilan működik. A képminőség majdnem ugyan olyan jó mint a kábeltévén de azért a kabeltévé kicsit szebb. Viszont a hangal legalább nincs probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest