Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29500 üzenetére
A 120Hz a 24 ötszöröse pontosan. - igen, egyáltalán nem állítottam az ellenkezőjét.
Vagy fejtsd ki értelmesen a mondandódat vagy rajzold le, mert ennek így se füle se farka. - értelmesen leírtam, pontosan érthető, de akkor másképp írom.
Kadenciahelyes lejátszás, akkor van, ha a képkockasebesség (tartalom) egyeztetés megtörténik a lejátszó (külső vagy a TV-n futó lejátszó alkalmazás) és a megjelenítő (TV) között, ilyenkor mindig az adott fps-nek megfelelő megjelenítés lesz látható. Amennyiben nem történik egyeztetés, akkor kizárólag a “pulldown” algoritmusokra van bízva, hogy mennyire lesz jó a megjelenítés, ami 60 (120) Hz-en történik. Ebben az esetben a következőket lehet tapasztalni:
23.976 és 24.000 fps esetében a pulldown képes gyakorlatilag tökéletesen dolgozni, a megjelenítés megfelelő, erős hibákat nem volna szabad tapasztalni, de nincs kadenciahelyes lejátszás, mert nem történik fps egyeztetés.
25.000 és 50.000 fps esetében a pulldown nem képes minden hibát elfedni, itt több probléma adódhat, nincs kadenciahelyes lejátszás.
29,97 (59,94) és 30.000 (60.000) fps esetében a megjelenítés tökéletesen megegyezik a TV megjelenítési frekvenciájával, így gyakorlatilag kadenciahelyes.
Az alternatív, nagyon ritkán használt egyéb fps-ekről pl. 48 fps) nem írok.
Tehát, ha nincs fps-egyeztetés, akkor a megjelenített anyagok kb. 85%-a közel kadenciahelyes, nagyobb hibák nélkül kerül megjelenítésre, de magát a kadenciahelyes lejátszás kifejezést használni egyáltalán nem helyénvaló.
Én is használom a TV-ken futó alkalmazásokat, de tisztában vagyok, hogy adódhatnak megjelenítési hibák, ezért ha hibátlan megjelenítést szeretnék, akkor külső lejátszót használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged