Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Játéknál illetve filmnél a local dimming-et mire kell állítani C805-nél?
-
Celtis
veterán
válasz
BlueSteel #28888 üzenetére
Haha. Épp csak annyi idő után, hogy elkezdtem a GoogleTV konfigurálni, már fel is dobta, hogy letöltött egy új szoftvert és akarom-e frissíteni. Két választási lehetőség van igen vagy igen.
Pedig az első mozdulat volt a frissítés tiltása a jelen lévő szervizes ember szeme láttára. -
gzsolnay
friss újonc
Sziasztok,
vettem 85C845-öt. Próbáltam az Xbox series X-et rádugni, de mindig azt írja ki, hogy a "TV nem képes a 4K-ra". Háromféle 2.1-es kábelt is próbáltam, plusz az összes HDMI portot is. Másnál volt ilyen?
Egyébként akinek ilyen típusa van, annak mi a firmware száma? -
Celtis
veterán
Újabb alaplapcsere. Most 65-ös lett a tv-m, viszont V028-as szoftverrel.
-
BlueSteel
tag
válasz
Imi1981 #28878 üzenetére
Nem Netflixen. Hálózatról játszom le a filmeket, gyári lejátszóval/KODI-val.
A KODI sem tökéletes amúgy, időnként produkál hibákat/helyi hálózatot hajlamos nem észrevenni, most nem teszteltem még annyira notóriusan de el tudom képzelni, hogy ott is megjelennek ezek a hibák.
Illetve szerintem elvárható lenne, hogy a TV saját gyári lejátszója ne produkáljon már ilyen hibákat...
-
Koncziii87
friss újonc
Sziasztok.nekem tcl65C645 öm van.nekem a kérdésem a következő.Valaki talalkozott olyan hibaval hogy kiesett par csatorna adás?Probaltam ujra behuzni az adasokat,de ugysem jottek vissza,pont amiket főként nézek.
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #28870 üzenetére
A gyári lejátszó megmondom őszintén egyáltalán nem érdekel. Még csak nem is próbáltam ki eddig. Én mindig is kodi párti voltam és a kodit is plexkodiconnect vagy emby addonnal használom mert nekem így az igazi. Kodin meg most is csak nagyon ritkán van egy kicsi akadás ( 1 film alatt kb kétszer) és az se durva. Amit észrevettem ha tv bekapcsolása után nézek rögtön filmet akkor egy darabig erősen szappanoperás hatás van ami idővel normalizálódik.
Netflixen vannak mikroakadozások V135 -ön?
-
Stealth
senior tag
Ezt nem értem:
65C835 : 48 x 24 = 1148 leds : 4 leds(1 zone) = 288 zones [24x12]) mini LED LCD (model 2022)
65C845 : 48 x 24 = 1148 leds : 2 leds(1 zone) = 576 zones [48x12]) mini LED LCD (model 2023) -
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #28862 üzenetére
Az szerintem nem is fog a tévén frekit váltani a kodi. De legtöbb esetben nincs probléma vele. Nekem is van rákötve egy fire stick 4k max 2023 de nagyon ritkán használom mert jó a tévén is a kodi freki váltás nélkül is. Néhány filmnél azért kijön, hogy nem vált megfelelő frekvenciára akkor a 4k maxot használom.
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Pár hete volt egy frissítés. (tcl 55c635)
Lehetséges, hogy azért van audio delay a lejátszókon nálunk? Csak a saját lejátszója jó ebből a szempontból.
Más lejátszót nem nagyon használtam eddig, csak amikor új volt a TV akkor próbáltam a kodit meg a vlc-t,
szerintem akkor nem volt ilyen probléma, habár nem emlékszem.
Lehet ugyancsak a frissítés miatt, a saját lejátszója 1-2 filmnél a feliratot nem jól jeleníti meg, ezért próbáltam volna váltani, de akkor meg audio delay van, más lejátszónál.
Apropó .srt felirat file-okat egyáltalán nem kezeli a tv upnp-vel, korábban itt is olvastam, ez másnál is így van?
Köszi! -
Imi1981
veterán
Aki már használja jópár napja a V135 firmware-t még mindig jónak találja? Hétvégén frissítek szerintem. Bár ha ez sem az igazi lehet várok a következőre.
-
Stealth
senior tag
Érdekesen alakul a TCL 2024-es TV szortimentje.
A C845 utódja a C855, de 65" a legkisebb méret.
A C645 utódja a C655, nem FALD, de lesz C655 Pro is, ami FALD-os (kevés zónával), de egyik sem miniled.
A C805 utódról nem tudni semmit, szerintem a C655-öt szánták annak.
A C955 is 65"-tól indul.Szerintem jól jár az, aki még berántja a 2023-as C805-öt és/vagy a C745-öt amíg van.
-
szimcsi
senior tag
válasz
Stealth #28826 üzenetére
Köszi, nem találok audio delay beállítást.
Másfél éve van meg a tv (55c635).
Megvétel után próbálgattam 1-2 lejátszót, saját lejátszóját + kodit.
Mindegyiknél volt mindig 1 dolog ami nem úgy ment, ahogy én akartam, így nem tudtam letenni a voksomat egyik mellett sem.
Így maradtam a tv saját lejátszójánál. De most lehet volt valami frissítés, lehet emiatt a feliratokat sokszor egybe sűrítve kezdte el megjeleníteni.
Gondoltam kipróbálom megint a vlc-t és tetszene is. De hát megint 1 gebasz, csúszik a kép/hang, amúgy jó lenne.
Kodi lejátszó se rossz, ott a hanggal van a bajom, hangfalon nem jön ki a digital 5.1 például stb.
Ami saját lejátszón meg vlc-n kijön. -
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28828 üzenetére
Be van állítva a frekvenciaváltás -nem tudom, hogy ez e a helyes kifejezés:
ON Start/Stop-ra kell állítani (én angolul használom, ott ez a menü). -
Vhiktor
nagyúr
Korábban valaki kérdezte kodit c805-n
30 Hz-ig kadenciahelyes, felette viszont 50, 60Hz esetében frame dropok vannak. -
Stealth
senior tag
Jött-e valakinek a V135 C805-re?
Nekem a reset shop után kerek ikonok lettek, de újraindítás után visszaállt téglalapra.
Illetve frissült a tv-n a Terms and Conditions (C805) is.
A c645-nél sem jött meg a V620. -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Tv-re feltettem a VLC lejátszót. Kodi-t használok.
Csak próbálgatom a VLC-t de eddig 10 filmből 9-nél csúszik a kép és a hang. (tv lejátszójánál nem csinál ilyet)
Ennek lehet valamit csinálni?
Köszönöm! -
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28822 üzenetére
Amennyire mögé látok oldal szögben (bocs, nem akarom kivenni) szerintem van rajta felfogatás helye.
De ez benne van a leírásában annak amit majd veszel.Illetve egy idegesítő gondja van, az a távirányító. Nekem túl puhák a gombok , és az infra is csak akkor érzékel ha majdnem pont a vevő felé néz. Persze ez azóta változhatott egy másik kiadásban.
Na meg ennyi pénzért belefér.
-
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28819 üzenetére
Én vettem pl. vezetéknélküli fülest is a márkából. Elégedetten használom.
Visszatérve a tv-re ,a képminősége nyilván nem egy TCL C835 , de a célnak megfelel.
-
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28817 üzenetére
1.5 éve van ilyen tévé nálunk. Tökéletesen működik.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Qilive televízió egyszer használatos készülék, vagy van értelme egy hétvégi házba használni? Auchan saját márka, nem tudok dönteni. Ára nagyon kedvező
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28812 üzenetére
A playáruház mindig a legfrissebb verziókat ajánlja ,a stick android 9 ,azon már nem fut, így a keresőbe be se adja találatba --én egyrégebbi telóval jártam így ,kamerákhoz használom , külön kerestem a 9esen futó apk-t (ezviz) persze nem az áruházból
azt nem tudom pld a sticken meg oldható e ugyan így
-
11hh
tag
Még mindig akciós a TCL 55C845 tv 243ezer Ft.
Ezt csak azért írom mert a drágább C805-öt ajánlottátok. -
nicu71
addikt
válasz
Pendragon911 #28810 üzenetére
Nyugi,van Rtl+, és remekül működik a 805-n,mindent is azon nézek.
-
Pendragon911
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28810 üzenetére
Van --mivel android 12
csak gondolom emiatt nevezik alapban Google TVnek
-
Pendragon911
aktív tag
Az RTL+ alkalmazás elérhető a tv-re letölthető alkalmazások között? Nem tudom, hogy TCL-nek van-e Google tv-től eltérő rendszere, de most kimondottan az Android-os érdekel. Egészen konkrétan a C805 típushoz lenne szükségem az infra. Mivel a BL meccseket az idei szezontól kezdve az RTL csatornáin, illetve online felületén lehet majd nézni, így jó lenne, ha már külső eszköz nélkül, direktben a TV-ről lehetne követni a meccseket.
-
mrmft
senior tag
válasz
westcoastog #28807 üzenetére
FW verziot is ird majd le! Koszonom.
-
nicu71
addikt
válasz
westcoastog #28805 üzenetére
Na végre valaki.
Várjuk a beszámolót .
-
westcoastog
veterán
Közben megrendeltem a c655-öt, várom a jövőhetet.
-
HF77
őstag
na valakinek a napokban frissült már v135 re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Linux kezdőknek
- Opera böngésző
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged