- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
boborján2 #31473 üzenetére
Szia.
Nekem is C835 tévém van, de a V603.000847 firmware kiakaszt!
Minden nap magától 100%-ra emeli a fényerőt, pedig én 35% körül használom, ez zavar a legjobban!
Illetve, hogy 4 óra a minimum, míg tétlenség esetén kikapcsol, ez lehetne 30 perc is!
Te melyik firmware-t használod, linket tudsz adni? -
phoenix1989
őstag
sziasztok!
TCL805 web böngészőben mostanában folyton van egy kis reklám ablak (jobb alsó sarok). hogy lehet eltüntetni? vagy ez már ilyen marad? eddig nem volt. -
ateteny
csendes tag
55C805-höz ezt rendeltem "UCH0205 CABLETECH Falitartó LCD/LED TV-hez 37-70coll max. 60kg".
Egyelőre stabil, úgy tűnik fogja bírni (nyilván majd hosszabb távon fog kiderülni az igazság). -
gerejoe
tag
Köszönöm a válaszokat.😊
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Hamarosan teljes körű tag leszek egy TCL 75C745 készülékkel.
Kíváncsian várom milyen lesz. -
gerejoe
tag
Gondolom tcl-nél nem lehet megoldani hogy a távirányító kezelje a soundbar hangerő irányítását LG nél ez nagyon kényelmes volt.
-
Qtya123
őstag
Igen, egészen változatos anomáliákat és azokra való megoldást, vagy megoldás keresést lehet olvasni itt a topikban. Ennek fényében azt kijelenteni, hogy a streaming oké, a külső forrás nem, az nem állja meg a helyét.
Főleg hogy nem egy ember panaszkodott streaming alatt ugyanúgy az akadásra...Nekem úgy látszik ez a film elindítás, majd leállít és újra elindít dolog megoldott minden akadást. Elég szó szerint egyetlen másodpercre elindítani a 3test sorozatot, majd ismét elindítani és onnantól tökéletes. Mással meg amúgy sem volt bajom.
-
gerejoe
tag
Mától tulaja lettem egy 65c765-nek jöhet az ismerkedés remélem jó választás volt esetleg ha van már vele valakinek tapasztalata örömmel várom az észrevételeket.
-
kenicsab
tag
válasz
Nem tapasztaltam ilyet nálam.
c805 - Sony BD player - gyári lemez, hibátlan lejátszás, igaz csak 1080P, de nem is UHD BD ről volt szó!A sok hozzászólásból az derül ki hogy saját rendszerében van mikró akadás, nálam is!
HDMI-n külső forrásból elfogadható a lejátszás, pláne ha van kadencia helyes kapcsolat, ahogy azt már Vhiktor is írta!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Egyébként évek óta küszködik a TCL szoftveres problémákkal. És az a legjobb az egészben, hogy sokszor teljesen random módon. Tehát lehet van akinél jól működik minden, másnál pedig hiba hátán hiba van.
Nekem volt olyan, hogy store keresőt nem tudtam használni, mert mindig befagyott. Ezen semmi nem segített, nekem kellett megoldani más FW -vel. Akadás problémákkal is találkoztam már az évek során.
Vagy hogy a micro SD, pendrive tartalmát egyszerűen képtelen beolvasni. Közben pedig több készüléken is gond nélkül ment. Samsung, LG, vagy akár szintén droidos Sony -n.
Ez sajnos ilyen. El kell fogadni, hogy a TCL nem igazán áll a helyzet magaslatán, ha szoftverről van szó. Akinél minden frankó az örül. Vagy ha nem frankó külön eszközöket vásárol, hogy az legyen. De ettől még ez nem jó.
-
boborján2
senior tag
válasz
kenicsab #31471 üzenetére
Ezt mond annak , aki kifizetett érte 3-4k -t ,meg megevett 2 doboz xanaxot és a 6. firmware update sem tudja gatyába rázni a tévét.
Kár érte hogy ezzel b....a el a tcl, mert ilyen kijelző mellé ha értelmes firmware-t rakna , akkor nagyon tuti lehetne.
Azt pedig kár hangoztatni (tudom nem te írtad),hogy mkv tartalommal persze hogy xar a tv , mert nem igaz.
Nekem a 65C835 -ön úgy megy a 4K streaming meg a 4K mkv ,mint kés a vajban. Szóval ebből is látszik ,hogy tud az jó is lenni , csak egyes tipusoknál ez nem sikerül.A sok panaszt olvasva azóta is áldom a napot ,hogy a boltból az utolsó kiálított 835-öt elhoztam.
-
Gaabe
tag
Sony XR-65X90L jó választás e? Először Oled-ben gondolkoztam, megnézem pár tesztet, és azokban írják az oled kevés fényerejéhez képest, lehet meggondolandó az ilyen miniled vagy full array tv a nagyobb fényerő miatt. Alternatíva esetleg ebben az árkategóriában?
-
F.B.I.
veterán
Mostanában sokat olvasom, hogy mennyire problémás sok TCL külső forrásból szedett, Dolby Vision, HDR 10 tartalmak lejátszása. Kell hozzá külső lejátszó! Nem. Nem kell.
Eggyel kellene tisztába kerülni mindenkinek vásárlás előtt itt kis hazánkban. A készüléken az van feltüntetve a honlapon és a reklámokban, hogy mennek ezek a formátumok Streaming esetében. Nem hazai torrent forrásról indítva. -
boborján2
senior tag
Yt-on a sok kattintásvadász tróger feltöltőnek sokszor a HDR felirat is kamu a video címében. DV meg egyenesen nevetséges.
-
fauv
őstag
Urak, az lenne a kérdésem, hogy ha youtube-n Dolby Vision videót akarok nézni, azt se PC-n keresztül, se a TV saját app-on kersztül nézve nem sikerül. Csak HDR10-re reagál, van amikor azt írja baloldalt felül, hogy HLG / ez mi ?
/
A Netflix tökéletesen vált DV filmeknél, ragyogó képpel. -
vata666
tag
válasz
Stealth #31447 üzenetére
A valóság pedig sajnos nagyjából az, hogy ezek a nagy boltok(eMAG , alza, stb)tesznek erre a szabályozásra. Sokszor nem látni a mikor mennyi volt a legolcsóbb árat. És úgy ugrálnak az árak, mint hal a folyóban. Még az Árukereső diagram is sokszor nem mutatja, hogy mikor volt a tényleges legolcsóbb ára annak a bizonyos készüléknek.
-
Stealth
senior tag
válasz
Pro Koryak #31440 üzenetére
Ezt már nem tehetik meg. Fel kell tüntetni a x hónapja elérhető legolcsóbb árat, ha nem tüntetik fel, megbüntetik őket. Tehát a vásárlónak látni kell, hogy mi volt a legolcsóbb ára a készüléknek.
-
gerejoe
tag
Üdv.Tudna valaki c765höz Best settingset adni elvileg holnap jön meg neten nem igazán találtam specifikusan erre a típusra.
-
vata666
tag
válasz
Oraculus #31438 üzenetére
Én vettem éjjel 2kor egyet belőle. Hétfőtől szerda délelőttig volt alzán 675, de már újra 750. 85 colt szerettem volna, de az még sosem volt 1 millió alatt. Alza most 1035000. Én jó árnak gondolom, mármint a 75c855-re értem. C765 lenne még jó alternatíva, de ez azért többet tud és qd oledet váltana. 2,3 éve vettem egy LG oledet Euronics-ben október vége, november elején. Volt valami akció. Direkt megkérdeztem, hogy lesz e olcsóbb black friday-kor. Mondta nem, sőt drágább. Úgy is lett.
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Az e*ag-nál a 75C855 készülék most 600.000 Ft.
Szerintetek a BlackFriday akciók keretében megy majd ez lejjebb? -
Bogyi007
veterán
Sokunknak van ilyen készüléke - többségünknek 55"-os méretben. Nekem 11 hónapja van meg és teljesen elégedett vagyok vele...
Itt tudsz mazsolázni a hozzászólások közül ami kapcsolatos a készülékkel.
-
Kátai
senior tag
Ez a TV [link] bevállalható "mezei" tévézéshez?
-
gab1ka
senior tag
válasz
Stealth #31432 üzenetére
Én ezzel tökéletesen tisztában vagyok, de mivel az illető azt írta hogy gigabites a hálózata és a tvt is "tesztelte" és a mizériája lan-on jön elő, ezért kérdeztem vissza biztos ami biztos, mert meglepő lett volna. Mint kiderült nincs itt semmi látnivaló továbbra se.
Mondjuk már látom magam előtt ahogy ezt a filléres kis dolgot mint a gigabites lan, ezt majd hatalmas matricákkal "forradalmi új feature"-ként fogják nemsokára árulni.
Köszi neked is az ajánlást, az usb nekem nem fontos, de overall nem baj ha mindenes a kütyü, ránézek.
Egyet kérdeznék, esetleg van valaki aki displayport-hdmi kábelt használ? A VGA-mon már csak DP kimenetek maradtak és nem tudom hogy DP-HDMI átalakító, vagy DP-HDMI kábel lenne e megfelelőbb?
-
zsolt501
nagyúr
Valami az Google TV rendszerrel nem stimmel, mert Chromecast with Google TV-vel sem megy, fura, mert Androidos telefonon hibátlan.
-
zsolt501
nagyúr
Használ itt valaki TV-n webdav kapcsolatot, bármit is csinálok a TV-vel nem tudom összehozni a kapcsolatot, pedig létezik és működik is más eszközön, de valamiért a TV-n nem akar összejönni, bármilyen programot is próbáltam ami webdav kapcsolatot kezel valamiért nem jön össze a kapcsolat, olyan mintha a TV-n nem megoldható lenne, vagy hiányozna valami belőle amiért nem jön össze a kapcsolat windows-on és androidos telefonon tökéletesen megy, szóval a hiba nem ott van, valami a TV körül nem stimmel.
Olyan mintha a HTTPS kapcsolatot nem tudná felépíteni. -
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #31425 üzenetére
Nagyon szívesen segítenék , de az enyém be van már konfigolva és be van lakva. Nem szívesen akarnám "szétkapni"
Egyébként windows kodiban (gondolom ugyanez a tv is)
System-Media(lent fogaskerék expert nézet) - Library - Videos - Add videos - Browse - Add network location- :
Kitöltöd adataiddal , majd ok
Itt egy katt a sorra ami megjelent és OKA következő ablako OK, majd azután adsz egy fantázia nevet a megosztásodnak és kész.
Ezután a főmenüben a video almenüben már látható és böngészhető a megosztás.
Remélem nem hagytam ki semmit sem
-
Theseus
csendes tag
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Theseus #31419 üzenetére
A kodi szerintem nem macerás. Legalábbis nekem 1-2 perc egy SMB megosztás távirányítóval.
Azért látják , mert az DLNA. A gagyik szinte csak azt ismerik.
Kodiban is van , asszem UPNP DLNA néven kell keresni és bekapcsolni , mert alapból ki van kapcsolva.És igen, amit rumolka írt, hogy a 100mbit lan becsapós lehet a durvább BD ripeknél.
Ezekben a filmekben gyakran van 100mbit fölötti kiugrás a bitrátában és ha elfogy a puffer akkor akadni fog. -
gab1ka
senior tag
válasz
rumkola #31420 üzenetére
Jó tipp, egészen biztosan kevés lesz, ha nem is a fenti problémához, a későbbiekben biztosan.
Én van amit le tudok játszani problémamentesen lan-on keresztül HDR-ben, a legtöbb film viszont x másodpercenként pufferel, a tévé mellett lévő wifire váltva minden problémamentes. Már nézegetem is az alin az ilyen usb-lan átalakítókat, állítólag nagyon jól működnek. -
boborján2
senior tag
válasz
Theseus #31417 üzenetére
Kodi 21.0 vagy vimu player használata, másik release beszerzése.
Virágboltos mkv-k közül alapból nem mindent eszik meg a tv. Saját lejátszója meg főleg nem.
Az mkv egyébként csak egy konténer fájl , azt pakolnak bele amit akarnak. Magyarul nem szabvány ,mindegyik más és más lehet. -
Theseus
csendes tag
Pár hónapja vettem a C855 TV-t, és egyelőre minden várakozásomat messze felülmúlja. Kis képbeállítás / kalibráció szükséges, de azóta élmény minden egyes bekapcsolás.
Viszont olyan hibát tapasztaltam hogy NASról UHD 7.1 tartalom lejátszásánál a HDR10 logo folyamatosan felvillan és meg-megakad a kép. A hang megy folyamatosan, ráadásul utp-ről, de a kép megakad. Olyan, mintha folyamatosan a HDR-t akarná bekapcsolni, a logo folyamatosan felugrik. Netflix vagy más ondemand helyről megy minden flottul.
Mit javasoltok? Másnál is volt már ilyen?
Köszi előre is
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
A Tv c845x1 erre lehet valahogy feltenni Microsoft edge böngészőt? Válaszokat előre is köszi! -
gerejoe
tag
Hali urak.Egy kis piackutatás szerintetek vállalható ár most a c765 65 ért a 399k annak függvényében hogyha jól látom legtöbb helyen 500k fölé pozicionálták az árakat vagy lesz ez még lényegesen olcsóbb is idén?
-
beci
őstag
Meggyőztetek, rendeltem egy 43C655-öt.
Így asszony is megnyugodhat, lesz tv-je a hálóba, én meg tv-zhetek a nappaliban, ha épp mást akarnánk nézni. -
beci
őstag
Sziasztok.
A 43P655 vagy a 43C645 a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hisense U5120GW 5.1.2 csatornás Hangprojektor 510 W teljesítmény -Dolby Atmos és DTS:X támogatás
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest