- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
válasz
bnorci71 #30580 üzenetére
Nekem itt segítettek. Írd le a körülményeket, (torrentek száma, router típus, hálózati elemek), aztán majd javasolnak valamit, amit nyilván neked kell majd finomítani.
Nekem, mikor nem volt belőve a qbit, ledobálta a hálózatról a laptopot, az SD minőség is akadt a tv-n.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
gab1ka #30596 üzenetére
Égen-földön kerestem az Nvidia vezérlőpultban a Képernyő menüt, ahol a felbontást lehet állítani, de az a menü nem jelenik meg, ott csak a 3D beállítások találhatók. Ennek utánanéztem a neten és ha jól értem, akkor csak abban az esetben jön elő, ha a monitor/tv az Nvidia kártya HDMI portjába van kötve, de mivel a laptopon csak egy HDMI van és az az integrált kártya portja, így ezt a beállítást nem is tudom előhozni. Mire ezen a témán átvergődtem, közben a háttérben feltelepült a legfrissebb Nvidia driver, gondoltam teszek egy próbát, de nem igazán bíztam benne. Aztán láss csodát, a FC4 végre simán futott! Több se kellett, megnéztem a COD-WWII-t és bár átváltott ismét 4K felbontásra, de a játék beállításaiban is ez látszott és le tudtam venni fhd-ra, majd ott már engedte a 60hz-t, így már az is tökéletesen futott, sőt, még a game módot is ráengedtem, amivel még annál is jobb lett. Itt viszont, ha 4k-ra teszem, akkor csak 24hz engedélyezett, ebben az esetben lehet szükséges akkor tehát egy 2.1-es HDMI kábelre? Ahogy néztem a játékot, még így is aránylag jól futott, lehet, hogy a ház magasabbra állítása javítana teljesítményén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, sok új dolgot tudtam meg és végül a probléma is megoldódott! Így, hogy rendben működnek a játékok, már valószínűleg lesz értelme beszerezni a Vhiktor-féle játék beállításokat is a többivel együtt és úgy már szerintem tökéletes lesz a végeredmény.
Láttam, hogy nem rég egy fórumtárs megosztotta a C805 143-as FW elérhetőségét, mit lehet róla tudni? -
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #30594 üzenetére
Nvidia Control Panel - Felbontás módosítása. Itt visszaállítod a listából fullhd-re a felbontást és mellette a frissítési gyakoriságot 60hz-re a 24-ről, jobbra lent alkalmaz. Ennyi, kész is vagy, nem kell semmi spéci beállítás, nem kell tiltani semmit, nem kell kézi megadogatás. Ha csak bedugsz egy HDMI kábelt a laptop és a tv közé, akkor a Windows azon a kimeneten a legmagasabb elérhető, azaz a natív felbontásra vált, viszont NEM a legmagasabb frekivel. Nálam speciel a 4k@60hz helyett valamiért állandóan 4k@30hz-re, nem hiszem hogy bug, 2 különböző NVIDIA kártyával is ugyanaz történt.
Átállítva ezt a fenti módon 1080p@60hz-re ahogy én szeretném használni és használom is, minden tökéletesen hibátlanul működik, a te esetedben pedig meg is nyílik a lehetőség a vrr-re amire a 1050-nek igazán szüksége is lesz, de először eddig juss el hiba nélkül.A Windows 10-ben nem elég az asztalon nyomni egy jobb gombot és a képernyőbeállítások menüben beállítani a felbontást, ott nem lehet a frissítést módosítani.
-
cyber86
őstag
válasz
Pendragon911 #30579 üzenetére
Jól megy minden alkalmazás így most a xiaomi box pihizik.
Már csak a kép beállításra kéne segítség valakitől. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
boborján2 #30588 üzenetére
Illetve miért vált vissza 24hz-re. Megnéztem a Far Cry 4 -et is, ott már látszólag ugyanazt a felbontást írja ki jobb felső sarokban, ami a játékban is be van állítva, viszont ugyanúgy ne van esve az FPS, pedig úgy kéne menjen, mint kés a vajban.
Az NV driver legfrissebb verzióról csak annyit, hogy nem mindig az a legjobb, ami a legfrissebb, nyár elején jártam úgy, hogy felkerült az új és játszhatatlan lett minden játék, pl. az FC4 is, aztán egy régebbivel kisímult. De persze nem kizárt, hogy most fordítva lenne, holnap megpróbálom ezt is, ha nem lesz addig más megoldás. -
bigrob
őstag
válasz
Pendragon911 #30575 üzenetére
windowson belül kéne beállítani mekkora legyen a megjelenítőn a kimenő felbontás
-
rumkola
nagyúr
válasz
Pendragon911 #30582 üzenetére
vegyél másik kábelt mert a jelenlegid nem tud 4K 60Hz-et...
-
Volband
tag
Megvolt az első bekukkantás az 55c845-re, és itt is az elégedett vásárlók táborát tudjuk erősíteni. Tv adással nem volt semmi gond, forma 1 közben sem. A kép már egyes alapbeállításokkal is nagyon jó. Hang és mélynyomó szuper. 4k pöpec.
Streamingek, dv, külső forrásról/-ból való lejátszás és gaming még nem lett csekkolva, de pár hétig nem is lesz, szóval azokról majd akkor írok.
Pendragon problémáját nyomon követem azért, mert nekem is (szinte) ugyanolyan régi laptopom van, szóval kíváncsi leszek a megoldásra. Mikor hasonlóba ütköztem egy másik 4k tv-n, bár újabb laptoppal, ott tényleg a játékon belül lehetett visszaállítani full hd-re. Ehhez nem értek, de amíg nem érkezik válasz, addig azért végigdugdoshatnád a többi hdmi portba is, miért ne alapon. Abban a gaming control panelben nem lehet amúgy ezt állítani?
-
Reverting
őstag
C805 NEW FW. https://shorturl.at/G6XOY [link] v143.
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30582 üzenetére
Nv. vez pultban nézd meg nincs e olyan opció ,ahol adott felbontásokat és hozzátartozó frekvenciákat letiltani lehet,hogy a kártya ne is tudja azt használni.
Hagyd meg az 1080p 60Hz-t magában.Csak ugye másodsorban meg ott van a pakliban hogy a tv kavar valamit , lehet nem is a helyes értéket írja ki.
Nv driver természetesen legyen legfrisebb.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
boborján2 #30581 üzenetére
I57300HQ, GTX 1050 4GB, 12 GB RAM és Win10, illetve SSD. Miért esik le 24Hz-re, miért vált 4K-ra és a játékon belül miért mutatja mégis azt, hogy fullhd a felbontás, illetve 60 fps? Ez a COD - WWII játék, a fhd LG TV-vel gond nélkül, szinte legmagasabb grafikán fut, ahogy a Far Cry 4 is. Én is úgy vélem, hogy valami beállítás lesz, csak nem tudom, hogy a TV-n vagy a pc-n. Akár lehet, hogy az Nvidia drivert is frissíteni kellene?
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30577 üzenetére
Jó lenne tudni milyen konfigról beszélünk ,hogy egyáltalán mit tud.
Ha viszont 24Hz re levette magát , akkor egyértelmű hogy nem lesz folyamatos és fluid mivel 24képkockát jelenít meg másodpercenként. Az már játékokban nagyon kevés és akadozós.
------
A win nem is fog akadni ,mert ott nincs olyan ami igényli a grafikus teljesítményt.
Szerintem egyszerűen csak beállítas gondjaid vannak.
Illetve bizonyos játékokban még olyan lehetőség is van ,hogy X felbontáson megjelenít (felskáláz) de a játék renderelése csak Y felbontáson megy. Még ez is meg tud viccelni. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
cyber86 #30578 üzenetére
Utóbbira azt javaslom, hogy próbáld ki, mit tud a TV
Ha bejön a Netflix és a saját lejátszó, akkor minden kérdésre megvan a válasz
Bár lejátszó tekintetében pl. a Kodi-t szokták sokan ajánlani vagy a VLC-t, de akadnak még lejátszók ezeken kívül is, amikre esküsznek a kollégák, biztosan jön még ajánlás. De a helyedben legelőször a saját szememnek hinnék és utána lehet próbálkozni
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni beállításokkal kapcsolatban. Ma vettem egy 55C645-öt ami egy Samsung UE46D6500-öt váltott és szeretném beállítani, hogy a legjobb legyen a képminőség netflix és pendriveról való filmek lejátszásánál. Köszönöm.
Szerk: van egy Xiaomi mi box s gen 2-m amit még a samsunghoz vette. Használjam azt netflix meg pendriveról való lejátszáshoz vagy inkább a tv saját appjain + lejátszóján nézzem a filmeket?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
boborján2 #30576 üzenetére
Ez az, hogy játékon belül nem emelete meg a felbontást, levettem volna, ha úgy van. Amíg csak a Windows fut, az gördülékeny, gyors, probléma mentes, amint indul a játék, lőttek ennek. Lehet, hogy csak én nem vagyok tisztában a dolgokkal és ez tök természetes, de nem értem, hogy miért vált felbontást úgy, hogy egyébként a beállításokban pedig marad fHD vagy nem tudom, hogy mi történik ilyenkor.... Az most jutott eszembe, hogy a 60 vagy 120hz-ről átvált 24-re. Lehet, hogy felskálázza automatikusan 4k-ra? Ha van ilyen, akkor azt ki lehet kapcsolni? Mondjuk még csak egy játékot próbáltam, megnézem másikkal is, hogy ott mit produkál.
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30575 üzenetére
Játékon belül vedd le a felbontást 1080-ra, vagy annyira amit még tud a kártya futtatni rendesen.
-
Pendragon911
aktív tag
Végre helyére került a TV (65C805) és kezdek megismerkedni vele, ami nagyrészt már meg is történt. Ma rákötöttem a laptopot, hogy megnézzem, milyen játszani rajta. Egy nagy problémám van, mégpedig az, hogy alapvetően fullHD-ban használom a gépet, mert elég régi és már a 4K felbontást nem viseli, ugyanez igaz a játékokra is, viszont amikor elindul a játék, akkor a tv jobb felső sarkában már nem 1080 60hz vagy 120, hanem felemeli 4k-ra és így játszhatatlan minden, ami egyébként fhd-ban gyönyörűen fut. Viszont játékon belül maradt a fullHD beállítás. Sok minden beállítást megnéztem, de nem találtam megfelelőt, ami ezt a jelenséget megoldja. Most a HDMI 4-be van bedugva a laptop, de nem hinném, hogy ennek nagy jelentősége van. Köszi a segítséget előre is!
-
junior19
senior tag
Nem kritikának szántam, s azzal is kezdtem, hogy nem bántásból írom, amit írtam.
Korában írtad, hogy a fekete szintet valami 37-es értékre állítottad, mert neked így tetszik, kontrasztosabb a kép. A fekete szint értéke 50 körül kellene lennie, ha a 37 a helyes, akkor ott valami beállítási gond lesz. Egyéb esetben a 37-es fekete szint érték csak a fekete közeli részleteket tünteti el, láthatatlanok lesznek, így kontrasztosabb hatása lesz a képnek. Ezért senki nem fog tudni neked a gamma értéke jó értéket adni, mert ilyen beállítást nagyon kevesen használhatnak.
Ha megnézel egy fekete vágási tesztmintát, s tologatod a gamma értékét, akkor megtalálhatod a neked tetsző gamma értéket.
Azután pedig ellenőrizheted például az Oblivion azon jelenetével, amiben Morgan Freeman rágyújt a szivarra, s beszél. -
belan
addikt
válasz
gab1ka #30565 üzenetére
Pár dolgot így állítottam be mert nekem így jobban teszik ez nem építő kritika mindenki úgy nézi ahogy akarja nekem így jobban teszik , mint a fátyolos fakó kép ! De ízlések és pofonok ezért van a tv hogy mindenki úgy állítsa be ahogy akarja csak egy kérdés volt a gamma ennyi ezért nem kellet volna neki regényt írni nem kell más felet ember pálcát törni midenki úgy nézze ahogy jó neki de már meg szoktam sok hasonló fórumok tele vannak okoskodó minden tudó emberekkel részről téma le zárva jövőben nem szeretnék ki oktató írásokat ! Én se oktatók ki senkit ! Max le írom mi véleményem !
-
Swenk
aktív tag
Üdv!
Ha sikerülne eladni a 2024.jan.31-én vásárolt 65C805-öt, akkor érdemes lenne rászánni kb. 100000 Ft-ot egy új 65C845-re, tudva azt, hogy a tv saját hangja nálam a Denon megléte miatt semmit nem nyom a latban. Azt olvastam itt, hogy a 845 jobb tv. Számít a véleményetek, a tapsztalataitokon alapján. Köszönöm. -
gab1ka
senior tag
"másik fele honnan veszed össze vissza állítom a tv-t"
Onnan veszi hogy te magad írtad le, mintha pénzfeldobással minden létező csúszkát ide oda rángattál volna azon a szerencsétlen tévén random módon.
Valóban úgy használod ahogy akarod, ez nem szentírás, de szerintem junior19 hozzászólása tökéletesen helytálló és egyben építő jellegű, én megfogadnám. -
belan
addikt
válasz
Qtya123 #30563 üzenetére
Köszi
Talán mintha Viktor mondta is volna ezt videót pár hozzá szólással előbb ! #30561 figyelj szerintem mindenki úgy állítja be megjelenítő ahogy akarja én filmezésre minél sötétebb
képet preferalom és egészen szépen be állítottam majdnem úgy mint anno a c9 oledem , másik fele honnan veszed össze vissza állítom a tv-t mindegy nem érdekel az lényeg nekem tetszik . -
junior19
senior tag
Ne haragudj, nem bántásból írom, de a kérdésednek nincs túl sok értelme több okból sem.
A képbeállítás egy komplex dolog, minden hatással van másra is, s ha egy paramétert elállítunk másképpen, akkor már a többi sem tudja azt produkálni, amit kellene.
Te úgy elállítottad már a megjelenítődet, hogy úgy szinte senki másnál nincs, így értelmét veszti, hogy ki milyen értékre állítja a gamma értékét.
Egyébként az ajánlás az, hogy sötét helyiségben 2,4, világosabb környezetben 2.2 a gamma értéke.
Ha van tesztábrát fekete közeli megjelenítésről, akkor változtasd a gamma értékét, s ahogyan neked tetszik, azt használd. Látni fogod a változást. -
belan
addikt
Ti a gamma-t hányasra állítjátok ?
-
11hh
tag
válasz
Qtya123 #30557 üzenetére
Láthatod a 100megabites lan stabilabb mint a 200megabites wifi. Vegyél usb-lan átalakítót, pár ezer Ft és nem lesz szűk keresztmetszet. Itt a fórumon mutattak olyan verziót hogy van két darab usb3 csati meg egy gigabites rj45.
Én ilyet találtam. -
Qtya123
őstag
Kipróbáltam CAT5E UTP kábellel, továbbá kilőttem a NAS adatforglamat is.
Kábellel annyi változás történt, hogy a 37.5 Mb/s és 49.5 Mb/s bitrátás videó rendben volt, lehetett beletekerni akadás nélkül és folyamatos volt a lejátszás.
Azonban a 68 Mb/s nem lett jó. Annyiban javult, hogy nem annyira akad be, mikor beletekerek, de nem tökéletes, ahogy a lejátszás sem.
Sőt volt olyan, hogy ennek a videónak az indításakor kiírta a TV, hogy túl lassú a forrás ezért a lejátszás nem lesz folyamatos (ezt a wifi kapcsolat esetén is kiírta néha).
Speedtest a kábeles kapcsolatra 97 Mbps sebességet ír. -
belan
addikt
válasz
mikrofon #30554 üzenetére
Első pár napban nekem is ez volt ez
ezek a gondolatok szebb lenne kép stbi , de most már nem érdekel annyira mert jó tv ez c845 , persze ha előbb tudom meg Samsung QD-oled tv s90c akciós akkor lehet azt választom ! De teljesen jó ez tv . Szép a 4K HDR rajta és játék is ha több ezer órát megy egy játék nem kell parázni bégestől . Csináltam egy új regisztrációt megint jó számlával 5 év garancia nagyon jó meg elküldtem e-mailba is a jó számlát meg tv sorozat számát is ,de nem igaz nem láttak nem jó számla és ott a jó számla is lényeg szerintem tv sorozat szám szerint regisztrálva van 5 év garanciára . -
mikrofon
veterán
Nekem akkor javult jelentősen az itthoni vezetékes és vezeték nélküli hálózatom amikor beruháztan egy drágább Tp-link Deco rendszerre. Mióta a teljes mesh rendszer és a router is Deco azóta minden eszközön stabil lett a hálózat, akár vezetéken akár vezeték nélkül. Nem kell már alhálizatokkal és egyéb dolgokkal vesződnöm a kamerák NVR NAS és egyéb okoseszközök számára. Mindent lekezel szépen a Deco rendszer sima switch-ekkel kiegészítve.
Tehát nagyon sok múlik a hálózati komponenseken , struktúrán és a hálózati beállításokon. -
mikrofon
veterán
válasz
Zs.Laci #30542 üzenetére
Ha az LG OLED felé kacsingatsz, akkor sose leszel elégedett a TCL-lel. Legalábbis ez a tapasztalat az itt hozzád hasonló kérdéssel megjelenő, de végül a TCL-t választó fórumtársakkal. Ugyanis folyamatos a panaszkodás addig amíg le nem cserélik..... Ez egy olyan mi lenne ha OLED -et vettem volna érzés lehet....
-
belan
addikt
Meg jött 5 év garancia de véletlen rossz számlával lett el küldve és avval lett regisztrálva utána gyorsan újra regisztráltam a jó számlával nem jó számla van plus garancián , iylenkor mi a telendő ?valaki tud infót adni ?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ricsik #30545 üzenetére
Én is ezt írtam. Mindenféle teszt előtt, első körben megpróbálnám egy sima UTP kábellel, a TV 100 Mbps-os LAN csatlakozóján.
Qtya123: Hiába mérsz 200 Mbps-ot Wi-Fi-n, attól még lehetnek benne ingadozások, ami pont megfektetheti a filmlejátszást pár másodpercre. Próbáld meg bekötni kábellel a hálózatba, átalakító nélkül, és teszteld le a legmagasabb bitrátás filmeddel. Ha így sem lesz jó, akkor jöhet egy USB-s, gigabites átalakító. Ha úgy sem, akkor lehet tovább keresgélni.
-
belan
addikt
válasz
Zs.Laci #30542 üzenetére
Mind a két tv jó választás , nekem jelenleg c845 van , attól függ ha sok hud tartalom megy rajta sokáig és általában ugyanaz a tartalom akkor egyértelműen c845 ajánlanám , viszont c3 még jobb kepminoseg ad végtelen kontraszt miatt ! Meg hat kérdés mennyivel drágább c3 mert 150 200 ezerel drágább szerintem annyival nem jobb de ha van pénz bőven akkor c3 , De ahogy látom 170 ezerrel drágább c3 szerintem annyival nem jobb és tcl-nél most 5 év garancia van !
-
HF77
őstag
válasz
Pro Koryak #30547 üzenetére
árukereső szerint:
lg 550e
tcl 380e -
-
-
Zs.Laci
újonc
Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni.
Szerintetek Lg 65 C3 vagy TCL 65C845 lenne a jobb választás?
Átlagos tévézés /Telekom hd/ sok streaming-el.
Előre is köszönöm! -
RoBos
senior tag
Sziasztok, van egy C645-ös TV-nk, és az történt, h egyik napról a másikra nem látja a TV jelet (Digi) a tv. Van másik TV is a lakásba azon megy a tv adás, de ezen nem. Azt írja minden adóra, h nincs információ. Megnéztük a beállításokba a diagnosztikánál a jelerősséget és 0%-ot ír. A kábeleket is megnéztük, elvileg minden a helyén van, nem volt kilazulva. Net van a tv-n, mert az alkalmazások bejönnek.
Mi lehet a baj, miért nem látja a digitális adásokat most a TV?! Volt vkinek ilyen hibája korábban? Köszi! -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #30531 üzenetére
A hálózati lejátszás, a "streaming" és a helyi, USB-ről való lejátszás némileg eltér, ugyanis minden esetben megfelelő előtöltést kell végezni és sok lejátszó esetében a hálózati lejátszás előtöltése nem megfelelő, Kodiban ez állítható, javítható, más lejátszók esetében nem feltétlenül.
-
BlackJack21
tag
válasz
Qtya123 #30534 üzenetére
Mint írtam, sokat játszottam a TV wifijének beállításával. Amit tapasztaltam, hogy csak 5GHz-re állítva és az összes további beállítás automatikus sem tudott 65-70Mbps-nél többet. A wifi kontrolleren nézve a paramétereket, amit egyeztet a TV vele, látható, hogy csak az alacsony csatornaszámokat tudja kezelni( így a 100 feletti csatornák elfelejthetők. és ott sem tud több csatornát összefogni (20MHz-en megy a lehetséges 160MHz helyett).
Én is arra jutottam,, hogy a USB-s GB-es LAN adapter vásárlása lesz a megoldás, csak még nem jutottam el addig, hogy meg is vegyem. -
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30532 üzenetére
Szerintem ha firmware bug lenne, akkor nem feltétlenül egyenesen arányosan romlana a dolog minél nagyobb sebesség kell.
Olyan, mintha a wifi átvitel úgy 30 Mbps-ig tudná ellátni a TVt. Bár ugye a speedtestet meg viszi....Veszek egy ilyet: [link] ,meg 4 méter CAT5E UTP kábelt, aztán ezzel meglátjuk. Azt már tudjuk, hogy USBn mindent visz tökéletesen, hátha így oké lesz.
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #30531 üzenetére
Még az is lehet hogy firmware bug?
Bár ez már nagyon megkepne.
Az is lehet hogy usb-lan lesz a megoldás, főleg ha már tesztelted és ott faxa.Én amikor használtam hw aprón vettem tplink ue300-at valami 3000ft ért. Bár nekem csak USB2 van ,de USB2-1G nem létezik. Ezzel nekem 220-240 megabitet tudott, ami pont elég a legdurvább BDrip-hez is.
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30530 üzenetére
TV-n a gyári és a Kodi lejátszó esetén is ez van. Gyári lejátszó dlna, Kodi smb.
PC-n simán egy felcsatolt hálózati meghajtó a NAS ezen mappája és VLC a lejátszó.
Sebesség korlátozás nincs. Ez így egyre inkább wifi gyanús nekem. Bár ha annyira változó lenne, akkor elvileg hol jobban, hol rosszabbak futna ugyanazon magas bitrátájú videó, de esetemben konstans az akadás mértéke. Lehet az lenne a legjobb, ha UTP kábel menne a TVbe az USB3 átalakító segítségével?
-
boborján2
senior tag
Jaja ,jók ezek.
Én anno meg vettem Vhiktor kalibrál beállításait (amit külön csomagban árul nem a yt csatornán van bemutatva)
Én arra voltam kíváncsi ,milyen az amikor a legközelebb áll a valósághoz a beállítás ,hogy visszaadják a filmek a legjobban azt ahogyan azt elkészítették.
Hát először néztem azért nagyokat ,de már annyira megszoktam ,hogy eszem ágában nem lenne elcsavargatni.
@Qtya123
Kezd érdekes lenniA nas/tárhely vonalat hiba tekintetében szerintem elengedhetjük.
Bár még az nem derült ki milyen protokollal nézed a gépen ,és milyennel a tv-n.
Esetleg a tv irányába véletlenül nincs e ip címre vagy a protokollra sebesség korlátozás!?Ha nincs , akkor futtatnék (nem tudom mivel) egy hosszabb speed tesztet illetve egy hosszútávú (mondjuk 1 órás) ping tesztet a tv felé és onnan kifelé is.
Ha ezek is rendben vannak , akkor ez kezd majd x-akták lenni.
Egyébként próbáltad több lejátszóval is?
Tv sajátja, kodi 21.0, vimu. Plexet direkt nem mondom mert az a jót is tudja szarul lejátszaniTesztelésre nem alkalmas.
-
belan
addikt
válasz
boborján2 #30527 üzenetére
Köszi értem már kb mint androidos telefonoknál .
4 nap használat után sok év oledezés után ez egy remek tv persze vannak hibái mint miden tv-nek de összeségében nem bántam meg vettem , Viktor mesternek igaza volt ez egy jó tv és jó áron . Egyedül végtelen kontraszt hiányzik , de hangzása is pazar külseje is szép kicsit színeket túlszaturáltra alítottam meg szokás úgy szeretem , kék fényszűrő is egy jó dolog azt is be lehet állítani rajta , feketeszint le vettem 35 re , fényerő 55 ,60 között van kontraszt 75 ,szín 58, és természetesen miden jóság be van kapcsolva rajta minél feketébe kontrasztosabb legyen a kép . És sötét szobában kis lámpa mellet nem látok virágzást se felhősödést , szimpatikus volt ez a márka régebben is csinált egy két jó tv-t . Most meg minden évbe egyre jobb tv-ket csinál .
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30524 üzenetére
Megvolt a teszt, sorban az alábbi bitrátákkal és eredményekkel:
NAS-ről futtatva:
20.8 Mb/s --> nem akad
24.5 Mb/s --> nem akad
24.7 Mb/s --> nem akad
37.5 Mb/s --> ha nem tekerek bele, akkor jó, beletekerés után akad
49.5 Mb/s --> beletekerni lehet, de lejátszás közben néha kicsit akad
68 Mb/s --> vállalhatatlanul akad lejátszáskor is, beletekerni kb nem is lehet, gyakorlatilag majdnem lefagy a képNa és akkor ugyanezekkel az értékekkel a videókat egy külső AXAGON házban lévő Samsung 870 EVO SSD-re másolva:
Minden tökéletes, vaj simán fut, beletekerés után azonnal folytatódik a videó, tehát hibátlan.Ugye írtam korábban, hogy a TV-n a hálózat sebességét leteszteltem (gyári böngészőben a speedtest.net oldalt futtatva) és 200 Mbps feletti érték volt. Szóval ez alapján elsőre rávágnám, hogy a kapcsolat sebessége oké és a NAS tejlesítménye a baj, vagy pedig az, hogy a benne lévő HDD-n (WD Red 8 TB és 256 MB cache) kvázi folyamatosan van némi olvasás/írás és ezt nem tudja a NAS+HDD így összességében kiszolgálni.
DE!
Ha a PC-n nyitom meg ugyanezeket a videókat a NAS-ről (UTP kábellel és Gigabites portokkal van az összeköttetés), akkor lejátszás és pörgetés esetén minden hibátlan és gyors, mint a zsírzott villám. Tehát a NAS és a benne lévő HDD elvileg ki tudja szolgálni a magas bitrátát PC-n úgy is, hogy mellette egyéb adatforgalmat bonyolít a HDD.Akkor mi lehet?
Mégsem oké a wifi kapcsolat? 5 Ghz és nagyon közel van a router (TP-Link Archer C6 AC1200) ugyanabban a szobában.
-
boborján2
senior tag
Szerintem ez pont megegyezik azzal amit írtam. Annyiban eltér hogy van ilyen módja is ahogy Te csinálod a kikapcsolásoknak, vagy van olyan is hogy a menüben beallítod hogy ne legyen gyorsindítás és akkor rövid nyomásra is teljesen kikapcsol.
A két módszer tuti hogy ugyanaz , csak én a menüben állítosat ismertem, Te meg a hosszan / röviden nyomósat.
De a lényeg ugyanaz, használd gyorsindításba (rövid nyomás) és ha bugos kezd lenni ,akkor néha 1-1 restart. Ha ez az agyadra megy , akkor használd a lassú indítást (hosszan nyomva kikapcsolást)
-
belan
addikt
válasz
boborján2 #30525 üzenetére
Nem csak ha hosszan nyomom a távirányítón a kikapcsoló gombot akkor azt írja tv ki kapcsolom a tv-t mint egy telefon olyan ha gyorsan ki kapcsolom nem kérdezi meg . Ha hosszan kapcsolom ki akkor jön tcl logó stbi , ha gyorsan kapcsolom ki akkor egyből menübe van ha be kapcsolom .
-
boborján2
senior tag
Úgy érted hogy gyorsindítás be vagy ki?
Ha igen akkor a saját taoasztalatom az ,hogy 65C835-el egy ősrégi firmware -el,voltak a gyorsindítással bugok. Leginkább hanghibák voltak kb. 1 hét után. (napi átlag 4-5 be/kikapcs).
Azután felraktam rá egy új(abb) firmware-t ami ezt javította meg még 1-2 apróságot. netflix mikrolagg meg ilyesmi)
Az tuti hogy ezzel a gyorsindítás is megjavult. De 3-4 hétnél hosszabban még nem tudtam tesztelni ,mert vagy áramszünet van pl. vihar miatt, vagy ilyenkor eleve áramtalanítom. Vagy ha elutazunk 1-2 napra akkor azért áramtalanítom.
Szerintem erre nincs egyértelmű válasz. Ha a sajátomból indulok ki ,akkor azt mondom tipus/firmware függő hogy használható marad e a gyorsindítás vagy érdemesebb kikapcsolni. Használd gyorsban és ha bugosodik akkor kapcsold ki.
-
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30496 üzenetére
Ez már számtalanszor meg lett cáfolva és kitárgyalva.
Komolyabb BDrip anyagokban bőven van 100megabitnél akár másodpercekre is nagyobb kiugrás és ha kiűrül a puffer akkor jön az akadozás.Tisztességes AC wifi kell vagy USB3-1G ethernet átalakító ,akár USB2 -ben is már lefedi azt a bitráta mennyiséget amit ezek a filmek igényelnek a stabil lejátszáshoz+ akkor már egyúttal a wifi is kizárva a játékból.
Szerver oldalról is lehet a HDD szük keresztmetszet. De még a legbénább 2.5" HDD is gyakorlatilag képes a 50megabájt/mp tempróra nagy fájlok esetében, ami már 400+ megabit/mp így ennek megint csak elégnek kell lennie (ha a hdd épp nem csinál mást ami lassítja, vagy eleve nem hibás)
Mindenesetre egy a lényeg ,a 100as lan az karcsú ha a felhasználónak nagyok az igényei. Így az a javaslatom nem a sebességet kell limitálni és szőnyeg alá seperni a problémát,hanem végig kell menni, pontról pontra és kideríteni hol a hiba. Ha ez megvan akkor a gyenge pontot gatyába kell rázni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pro Koryak #30522 üzenetére
Kalibráláskor egy-egy ráérő, kedves tulaj nem engedi meg, hogy teszteld az alanyt?
Annyi idő latt nem lehet tesztelni, még akkor sem ha 1 teljes napot ott vagyok.Portrait C6 HDR5000 akciós:
csak akkor akciós ha van a promócióban résztvevő korábbi colorimetered és annak elvágod a kábelét, lefényképezed szériaszámmal együtt, úgy hog ylátszik az elvágott kábel, ezért cserébe kapsz kedvezményt, magyarul töünkre kell tenned a korábbi meglévő műszeredNekem ettől sokkal komoylabb műszereim vannak, a C6 egyébként semmi más csak egy átcimkézett xrite (i1d3) (a korábbi C6-ok is), ugyanazt tudják, semmivel sem többet, annyi hogy calmanban vannak hozzá egyedi korrekciók amik pl xrite.hoz/calibrite-hoz nem érhetőek el. De nekem erre nicns szükségem a spectro miatt, ami sokkal pontosabb.
De egyébként úton van egy C6 HDR5000 csak kiváncsiságból, illetve nekem van itthon pár műszerem aminek nem sajnáltam elvágni a kábelét, hiszen úgysem használom őket
-
gab1ka
senior tag
válasz
Pro Koryak #30517 üzenetére
Érdemes bújni a netet ez ügyben, különösen az AVForums topicját ahol a tulajok írják le a tapasztalataikat a 855-ről. Az ígért 3300 nitből az ottani mérések alapján alig 2000 valósult meg, a 2.1 hangrendszer 2.1.2 lett, illetve az aggasztó az a local dimming bug-nak titulált jelenség, ami szerint egyrészt crushol a fekete, még összehasonlító képek is vannak róla (értsd, elvesznek a fekete részletek), másrészt a fekete hátteren a fehér szöveg néha villog, erről szintén yt videó is van a fórumban linkelve. Akinek nem okoz gondot az angol az már most is elég sok infót találhat.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pro Koryak #30517 üzenetére
Remélem kapok egyet
-
HF77
őstag
válasz
Pro Koryak #30515 üzenetére
"Displayspec. oldala alapján a C755 és a C805 ugyan azt tudja.."
igen, c755=c805 ugyan az a készülék
-
Pro Koryak
addikt
válasz
mikrofon #30511 üzenetére
Nálunk nem volt kapható hivatalos forrásból a C755 csak a C745, mindkettő 2023-as széria. Lehet ez kavart meg téged.
Displayspec. oldala alapján a C755 és a C805 ugyan azt tudja, fényerő, zónák, panel, kontraszt...valószínű egyes országokban ez volt a C805 megfelelője. -
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #30510 üzenetére
Hogyan alakult a c745 a c755 és a c765 megjelenése és ezzel szemben a c845, c855 és c865 megjelenése.
Az utód az egyben új generáció. Én legalábbis így gondolkodtam, nem pedig években. Ezek szerint helytelenül.Illetve nagyon fontos, hogy különböző méretben más a zóna szám, így nem olyan egyszerű ez az összehasonlítás. Mert adott méretben lévő adatokat kell összehasonlítani, azt meg elég nehéz, mert nem biztos hogy ez pontosan le van írva...
Ha korrektek lennének a gyártók, akkor lenne egy ilyen szám: pixel/zóna és akkor sokkal könnyebb lenne az összehasonlítás. -
-
BlackJack21
tag
válasz
Qtya123 #30491 üzenetére
Én is a hétvégén néztem, hogy mitől akadhatnak a filmek a TV-n(55C728). Eddig én nem foglalkoztam ezzel, de most, ha már úgyis benne voltam némi hálózatfejlesztésben, akkor megnéztem ezt is.
Az általános nézet, hogy a TV wifin jobb, mint LAN-on. Gondoltam kipróbálom. A speedtest nem hozott többet ~70Mbps-nél. Ez karcsú, gondoltam, de megnéztem a helyi hálón is( Librespeed teszt), az eredmény ugyanannyi. A mellette lévő tablet 900Mbps-et is mért, de az átlag 750-800 körül mozgott. A wifit bárhogyan állítottam, ez a max, amit a TV-ből ki tudtam hozni (csak 5GHz, csatornaszám, sávszél, minden kipróbálva.). A kábel stabilan 94Mbps-et hozott. Így nálam a LAN gyorsabb (a stabilitás megegyezik.)
Na erre lett ráengedve PLEX-en keresztül pár DoVi film( Valerian, 56Mbps) és a már említett tabletre a másik film ( Super Mario Bros, 90Mps-es bitráta) egyszerre, ezt már nem a hálózat fogta meg, itt már a szerver limites. 130-140 Mbps körül fogy el, itt már be-be szaggattak a filmek. -
gorgocska
tag
Na meg okdodott a Tv mizériám (emag), sajnos nem tudják meg csinálni ezért vagy vissza küldik a pénzt vagy kell keresnem másik Tv
Tudtok ajánlani 150 ezerig 43'tcl tv-t.q ledes legyen rajta hdmi 2.1 lehetőleg Tcl szeretnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Synology NAS
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Quadro FX 570 eladó
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest