- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rolika109
csendes tag
-
vargalex
félisten
Igen, egyedül volt. Én is kértem a helyszíni javítást, a hölgy a telefonba meg is ígérte, de azért megkérdezte, hogy megvan-e a doboz, ha mégis el kellene vinni. Ehhez képest mondom, az emberünk úgy jött, hogy viszi, nem hozott hozzá semmilyen alkatrészt. Hozzám is 13-14 óra között érkezett, de még csavarhúzót is én adtam a lábak leszereléséhez (igaz, elvileg volt nála az autóban). Rákérdeztem nála a helyszíni szerelésre is, erre mondta, hogy 10-15 helyszínre kell menni, így nincs idő helyszíni javításra. Ehhez képest az enyém volt a 3. TV az autóban...
Szerk.: Most beszéltem a szervízzel. Alaplap csere lesz, ami meg is érkezett. A TV javítás alatt van, elvileg jövő héten hozzák vissza. Remélem nem karcolják össze-vissza és nem lesz más baja...
-
vargalex
félisten
Én is azt vártam, hogy ez fog történni, nálam is a 43C655 esetében, de sajnos elvitte a TV-t. Azt mondta, hogy 10-15 helyszínre kell mennie, így nem is lenne ideje rá. Mondjuk hírem azóta sincs róla és a weboldalon pedig továbbra sem megy a javítás állapotának lekérdezése.
-
kokokka
addikt
Igen, és azt tegyük hozzá, hogy a CEC-nek leke van a megjelenése óta. Mert bármennyire is szabvány, sajnos nem minden eszköz működik jól mindennel. Ez a mai napig ilyen. Nekem tökéletes most is és az volt a Samsung QLED-el is, de elhiszem, hogy van akinél nem áll össze. Egy kis ideig a Zidoo-nál sem volt tökéletes, de egy firmware megoldotta. Nekem minden távval működik az erősítő hangerő gombja is sőt, a TV távja ki tudja váltani a Fire TV távját is ha épp az akad a kezembe. Én elégedett vagyok vele CEC terén is.
-
DeadmaN89
csendes tag
Nekem nem a letöltött filmek lejátszásával van bajom, a fórumtársak által megosztott néhány fórumozónál problémás minták (3 test probléma, Dűne, Vérapó stb.) nekem hibátlanok VLC-vel és Kodival is a TV saját hardverén lejátszva. De persze egyik korábbi TV-m sem tudott mindenféle kódolású tartalmat maradéktalanul lejátszani, tudtam hogy milyen release-t nem kell letölteni és ennyi. Amit lejátszottak azokkal nem volt bajom.
Visszatérve a TCL TV-re (65C765) Nem néztem sok letöltött filmet mióta megvan a TV, de amiket néztem, azok jók voltak, pl. az új Deadpool. Amivel nekem bajom van az a Netflix prémium, most a Szabrina sorozatot nézzük feleségemmel esténként, ott minden részben tapasztalom a mikrolaggokat, van hogy gyakrabban van hogy ritkábban. De pl. Netflix kids-en az összes rajzfilm okés volt eddig, bár azok nagyrészt 1080P tartalmak HDR 10+ meg Dolby Vision nélkül. Inkább a Dolby Vision tartalmakat látom problémásnak, de majd a szünetben többet lesz időm tesztelni... -
freeland0806
tag
Én csak streaminget fogyasztok így nem biztos, hogy az én véleményem releváns, de van a családban 7 éves LG és alsó polcos Philips 8118, egyiken sincs akadás.
Nyilván képminőségben jócskán elmaradnak a TCL-től még mielőtt valaki azt fogja írni, hogy miért nem vettem olyat -
ρσгτσ
addikt
Igen, ezt javasoltam én is először. Meg a gyári visszaállítást. Aztán ha ezek nem hoznak semmilyen pozitív változást, akkor nyúlnék csak jobban hozzá. Pl. FW újratelepítés.
Itt tényleg az a probléma, ha meg is oldja, és később visszajön, akkor bukhatja az elállást. Aztán nem biztos, hogy egy IMG újratelepítés véglegesen megold minden problémát. Csak esélyes. Mert szerintem az sem nyúl hozzá minden fájlhoz, partícióhoz. Ráadásul szerintem nem zárható ki a szoftveres hiba sem.
Én sem azt mondom, hogy küldje vissza egyből és szar az egész...csak hát érdemes ezzel számolni.
-
Qtya123
őstag
Akkor ha jól értelmezem az írást, felesleges tornázni, hogy a teszt videón látszik-e a piros háttéren a felirat, mert ha igen, az pusztán annyit jelent, hogy a lejátszó képes 12 bites DV-t kiküldeni, de lényegében mindegy, nincs jelentősége, ha csak 10 bites kijelző kapja meg.
Ennyi lenne a lényeg nem?(hogyhogy cseréltél Homaticsról?)
-
BlueSteel
tag
Néhány hozzászólással előtted, de mar ezelott tobbszor is, leirtam, hogy ennek az akadásnak semmi koze a 24 fps stutterhez ami normális jelenseg. Ez egy framedrop jellegu, kepkockakihagyashoz hasonlo, rohadt idegesito szarsag. Nezed a filmet bekesen erre elkezd akadni a jelenet es elbassza az elmenyed. Utana mar minel tobbszor elofordul, annál idegesitobb. Mondanam hogy tartalomfuggo mert neha ugy tunik, de ki lehet keresni, kozzetettem itt a megosztott könyvtáramat amibe tobb mintat is betettem, amelyek nalam akadtak es van benne sima hdr, illetve sdr tartalom is, illetve masok altal linkelt mintakat is beletettem. Sztem inkabb jelenetfuggo. Szinte kizarolag a sotet es/vagy lassu mozgasoknal jelentkezik, a kepernyo egy kis területén. Pl karakter arcanal, egy apro objektum mozgasanal, athaladasanal. Sotetebb jeleneteknel fokozottabb. Soha nem lattam hasonlot egy tvn sem, elotte egy sima lg va paneles tvm volt, mindent lejatszott ilyen hibak nélkül.
Streamingen is jelentkezik, sokan panaszkodtak ra, alapvetoen nrm vagyok streaminges de nemregiben amazon prime-ot hasznaltam es a FOE c.film irdatlanul akadt vegig. Tehat nem az van h jajj csunya ncore-os releasek miatt van a dolog.
A mai napig senki nem jott ra h ezt mi okozza, a TCL meg leszarja az egeszet.
Dv jatek mod az egyetlen talan ahol nem jelentkezik, ez valszeg azert van mert ott bekapcsol a VRR. De nem dv jatek modban szeretnem hasznalni a fire sticket, nem beszelve arrol h azt nem filmnézéshez talaltak ki, teljesen elallitja a szineket, meg mindent.
-
ρσгτσ
addikt
Ez tökre megállná a helyét, ha mondjuk ezek a jelenetek más TV -n is így működnének. Én saját magam is tapasztaltam azt, hogy DV módok között váltva, azonos beállítások mellett teljesen más a helyzet. HDR -nél szintén, ha nem DV a tartalom. Arról nem beszélve, hogy nálam például van itthon Samsung és LG is, mindegyiken vaj simán megy.
De nekem például ezt megoldotta a 412. Tehát a TCL is tudná jobban csinálni. Mindenkinél.
Szerk.:
Mielőtt valaki leírja tudom, hogy Samsung -on max. HDR10+ van. Ez ettől független. -
mikrofon
veterán
Továbbra is a 24fps problémája fáj a legtöbb embernek. Főleg azoknak akik csak filmnél látják és játéknál nem. Hiszen nincs 24fps-sel játék mert élvezhetetlen lenne. Ezt a játékfejlesztők megtanulták, a filmesek nem. Más márkánnál annyi a különbség hogy ott erre van egy jó algoritmus ami ezt javítja, még akkor is ha mindent kikapcsolsz. Nem csak a márkanevet fizeted meg hanem ezt az algoritmust is ill. ezt a hozzáállást. Mert ezek a márkák ezt választották, hogy kikapcsolt javítás esetén is elkerüljék az elégedetlen vásárlókat, cserébe nem tesznek pénzt és energiát a DV fejlesztésbe, vagy még drágábban árulják a készüléket, gyengébb paraméterekkel....
Az ilyen felhasználóknak a legrosszabb javaslat hogy kapcsolj ki minden képjavításó algoritmust, mert nekik pont ez hiányzik.És ehhez még hozzájön hogy legtöbben ilyen olyan rilízekre panaszkodnak senki sem egy eredeti tartalomra, vagy megfelelő lemezes kiadásra lemezről játszva....
-
turho
addikt
Nem kesergek, nem általánoosítok, csupán elmeséltem, mi baja volt/van egy 3 éves modellnek. Ha alaposabban olvasok, bár még újdonság volt,.nem vesszük meg.
Frissíteni meg konkrét bizonyíték/ismeret hiányában nem meremmert legalább nagyjából megy.
A legnagyobb csalódás a 4k/130Hz hardveres csalás,.illetve a használhatatlan vrr. Amúgy mozizni jó rajta, egy nem túl acélos XSX-et is kiszolgál még.A 3 év alatt rengeteg panaszt olvastam. Egyébként én is olcsón akartam jót, ennyi. Pont azok a funkciói rottyok gyárilag, amiért megvettük
de már nem izgat egy ideje, csak tényleg fontolja meg mondenki, aki most venne...
-
Till@
aktív tag
Ezek a megoldások semmire nem jók az adott esetben.:
- Service menüben Reset all , Reset Shop.
- Áramtalanítás
- Alaphelyzetbe állítás
- Software frissítés, img újratelepítés
- Menüben történő, bármiféle kapcsolgatás
- Alaplap csereHa valami kimaradt lehet pótolni a szakértőknek
-
Qtya123
őstag
Ahogy fentebb írták, ez nem wifi probléma. Az volt nekem is. Ott teljesen random módon jön a pufferelés főleg magas bitráta mellett. Nem pedig fix film fix jelenetnél van akadás. Anno gyorsan be is szereztem egy gigabites adaptert, tökéletes azóta.
Amúgy ilyen formátum lejátszása terén (és képminőségben is) valóban meglepően jó a TCL tv. Kodi lejátszóval meglepően sok formátumot kezel. Olyan nagyon nagy értelmét nem is látom kiegészíteni a TV-t a Homatics box r 4k plus lejátszóval, amit vettem korábban hozzá tesztelgetni.
-
Vhiktor
nagyúr
RGB-t sehova.
1080P: YUV 444
4K23: YUV 422 VAGY 420 10 VAGY 12 BIT
4K50-60: YUV 420 10 VAGY 12 BITIgazából mehet mind yuv420-ra, ki kell próbálni, hogy a tv vagy a lejátszó végzi el jobban az upsamplinget. De ez kb csak teszt ablakon látszik, valos tartalom esetén n.vezsed észre.
A legjobb a minél kevesebb konverzió, minden film yuv 420, így azt érdemes kikuldeni.
-
Persze hogy alaplapot cserélnének, hiszen arra van forrasztva a hdmi csatlakozó.
Ha találsz is műszerészt aki kiforrasztja neked és kicseréli, az se fogja nálad megcsinálni, minimum neked ki kell szerelni és el kell küldeni.
De ebben az esetben 100% hogy bukod a garit ha szétszeded és más hozzányúl az alaplaphoz.Marad a szerviz, viszont azzal nincs tapasztalatom hogy helyben hajlandó-e a garis szerviz lapot cserélni. Tippre nem...
-
zsolt501
nagyúr
Egyik TCL TV sem tudja kiírni a TV adás tényleges felbontását, még applikációval sem nem is tudok olyanról hogy ilyen létezne TV-re, Samsung TV esetén volt régebben, hogy kiírta a hozzávetőleges felbontást pl. 720p vagy 1080i, de a pontosat nem, a TCL 805-ös csak annyit ír ki hogy FHD vagy SD ha megnyomod az i betűs gombot a távirányítón.
Ha ilyen infókra van szükséged akkor kell egy DVB-C tuner és ProgDVB alkalmazás PC-n, ott tuti meg tudod nézni, az igen pontos adatokat ad. -
mihaly13
tag
Pontosan ezt csináltam " reset shop " és hála a Jóistenek minden jóra fordult csak újra kellet telepíteni az egész firmwaret ! Most minden úgy van ahogy volt V127 . Ez egy jólecke volt nekem és a társaknak is nagy ajánlom a " szerviz menű " nem játék !
Mindenkinek köszönöm a segítséget ! -
Imi1981
veterán
Én most próbáltam frissíteni v999 -re ami látszólag el is indult de kis idő múlva ki írta, hogy hiba és mrgszakadt a frissítés! Újraindúlt a tévé és maradt v098 -on. Szerintem nálad is ez volt. Úgylátszik nem engedi felrakni a v1-et 😕.
Valaki esetleg nem tud linkelni v1 img vagy pkg firmware-t?
-
7Heads Drago
veterán
Érdekelne hogy melyik tv gyártónál van ez szerinted beállítva gyárilag?
És ha jól megnézed az okostelefonos topikokat a legtöbb update rájuk a javítások melett egy rakás bug-ot is hozz rá. Kérdem én akkor miért vársz mást egy droidos rendszerű tv-től? De újjaban még az ios-is teli van bug-okkal. -
ToXeN
tag
Köszi mindkettőtöknek a választ.
A sors fintora, hogy az emag elkeverte a rendelésemet és ezért még nem kaptam meg az 50c805-öt, közben meg ilyen sötét felhőkkel ijesztegettek, mint a v098 és elbizonytalanodtam.
Amúgy, ha ti így cserélgetitek a firmwareket pendreiveról, a v028-ra miért nem tudunk visszamenni? -
Jaj így már érthető, én csak média boxal használom a tv,semmi tv adás. Így én ezt a hibát nem is tudnám észre venni. A helyedben én szervizbe küldeném, csinálják meg ők biztos nem kínlódnék vele, ezért van a garancia. Nem is nehezen észre vehető hiba amit írtál ,hisz gondolom majd mindig csinálta azért volt zavaró. Ha a szervíz ajánlotta frissítsd akkor a garit sem befolyásolhatja, én hívnám őket. Lehet ilyen esetben nem is viszik el a tv-ét hanem helyben ők frissítik, nekik biztos meg van az eredeti v28 is.
-
De mi baj volt a gyári szoftverrel? Miért kell usb frissíteni? Valami rossz a 28 verzióval? Nekem is van rajta gyárilag.nem veszek észre hibákat. Nem rég kíváncsiságból megnéztem, mi van rajta akkor látom hogy a v28 amit mindenki frissítget. Továbbá arra is rámentem hogy keressen frissítést, de azt írja ez a legfrissebb. Szóval nem tudom nektek hogy van már 62 meg 98? De annyi biztos , én csak akkor frissítem, ha a tv ajánlja fel. Nekem teljesen jó ez a verzió .
-
-
Celtis
veterán
Mondjuk amit a tv felajánl frissítést, az hivatalos. Másrészt ne adj a számba semmit, amit nem mondtam vagy gondoltam, mert a legkevésbé sincs úgy.
Mindössze kezeljük helyén ezeket a firmware-eket. Sajnos a 805 egyetlen hivatalos verziója sok hibával küzd, magam is többet jeleztem itt. Nagyon kéne egy jó FW. Én is szívesen tesztelnék amúgy, de a visszaállás lehetőségének hiánya miatt nem vágtam bele, és a jelek szerint ez eddig jó döntés volt.
-
pictigjis
őstag
szerintem létezik egy ilyen jelenség, hogy ha vesz/feltesz/szerez valami új akármit az ember, annyira próbál mindenre figyelni, összehasonlítgatni, hogy olyat is észrevesz, ami korábban is az orra előtt volt, csak külön odafigyelés nélkül mégse vette észre. szerintem ennek a csapdájába estél, a korábbi fw-n is garantáltan ugyanilyen volt az összes rossz adás
-
-
mikrofon
veterán
Kizárt!
Videó felvételt készítők mit nem adnának egy olyan algoritmusért, ami ilyen szintű képelemzést és feldolgozást adna valós időben. De ehhez hasonló dolog sokkal erősebb hardveren is elég körülményes lefuttatni, nem hogy a TV-n.Ez szerintem egyszerűen annyi, hogy a kapott, vagyis sugárzott anyag ilyen rossz minőségű. Aki pedig panaszkodik rá az valószínűleg érzékeny erre a jelenségre meg még néz TV-t.
Ezek a TV-k már olyan megjelenítést tudnak amit az igen magas bitrate-ű filmek tudnak kiszolgálni. Néha még a streaming alkalmazások anyaga is kevés. Ehhez képest a sugárzott TV adások még rosszabbak. Valószínűleg a sugárzott adás olyan hogy onnan hiányoznak az adatok képi információk....
Sajnos ezek a TV-k nem alkalmasak nagyon rossz minőségű tartalom megjelenítésére. De erről már beszéltünk sokszor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged