- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3DMark (2013) eredmények
- Everest / AIDA64 topik
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Hobby elektronika
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
noblem1983
senior tag
Emagnál [TCL 55C765] őrült akcióban
-
Mizol29
senior tag
válasz
freeland0806 #31798 üzenetére
Mikor hozzád kerül a tv ajánlom, hogy nézd meg alaposan és teszteld le a kijelzőt, hogy nehogy vertical bandinges legyen, meg dirty screen effect-es. Én megszívtam a 43C645-el mert nem néztem meg alaposan és nálam jelen volt mind a kettő.
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #31796 üzenetére
Ez igaz, hogy jobb a 120, de nekem Series S mellé a 60 tökéletesen megfelel, most is úgy használom. Nem pro játékos vagyok, inkább ilyen hetente pár alkalommal leülök egy pár órát. A streaming lenne a legfontosabb szempont, legyen elérhető a Netflix, Max, Sky, Disney+ és ne legyen a panel zavaróan felhős vagy DSE-tes.
Nyilván ennyiért csodát nem várok, de a 43C645-tel sokan megvoltak elégedve ahogy olvastam (meg sokan nem), a 655 meg ennek a faceliftes változata ezért lennék kíváncsi tapasztalatokra
Hisense 55A7KQ-t tudnék még kihozni, de ha talán el is férne a középen lévő talp miatt, nem tudom jobb választás lenne e, mint a TCL. Valahogy az utóbbi szimpatikusabb -
Pro Koryak
addikt
válasz
freeland0806 #31792 üzenetére
Hát a keret nem sok, ennyiért normális kínálat még nincs sajnos. Viszont a nagyobb méret nem árt sohasem.
A C655-ben 60Hz a panel, játékra jobb lenne nagyobb képfrissítés...
55"-tól felfelé ezt írja az oldala:
Panel frissítési sebesség 50/60Hz+FRC / 120Hz FHDEsetleg P755, ez viszont nem qled.
-
koko52
nagyúr
válasz
Tomix24 #31785 üzenetére
Aki egyszer miniLED vagy OLED-et vesz az biztosan nem megy lejjebb. Óriási a különbség. És nem csak egymás mellett, mint a boltban, hanem konkrétan ha ránézel vendégségben egy hagyományos QLED vagy LED-re, nem érted hogy mi baja a TV-nek, miért ilyen fakó, élettelen a kép.
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #31791 üzenetére
Telekomtól hozom részletre havi 6300ért és max 7000 a keret, ez kb 130-140.000 egyben. De nagyobb amúgy sem férne nagyon max 50"
-
Pro Koryak
addikt
válasz
freeland0806 #31787 üzenetére
Mennyi a keret, nagyobb méret nem fér el?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vaksi8 #31786 üzenetére
Még beeshet egy jó ajánlat valamelyik mini LED -re a következő 2 hétben, amíg az elállási lehetőséged tart.
Jó TV szerintem a 745, és nyilván nem azt mondom, hogy cseréld. De ott van még felette a 805 is, ami már mini LED, mint a 845. Persze utóbbi egy nagyobb ugrás 745 -höz képest.
-
freeland0806
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és a TCL 43C655 lett az, ami ár érték arányban a befutó lett. Jövő héten fogom rendelni, de azért akinek van tapasztalata a készülékkel (bármilyen, jó és rossz) nagyon örülnék ha leírná nekem. És esetleg ha vannak bevált képbeállítások játékhoz (Xbox Series S) és streaminghez azt is szívesen fogadnám, mert később hasznát vehetném.
Egy foltosodó DSE problémákkal küszködő Philips 43PUS8118-as készüléket fogok leváltani a TCL-el egyébként. -
vaksi8
senior tag
válasz
Tomix24 #31785 üzenetére
Köszi! Mostmár szerintem késő, mert lecsaptam rá a 258 ezres áron , 65 képátlóval ahogy nézem, nem volt rossz ár
Az oled még mindig túl sok lenne árban, a mini led meg nem tudom megérte volna a 140 ezres felárat 65c845 még mindig 4 kiló. Teszteket megnézve jókat mondtak róla játék felhasználásához. Majd kiderül
-
Tomix24
addikt
válasz
vaksi8 #31778 üzenetére
Olyat nézz ami valódi 100/120hz panelos és 144hz játékmódot tud. Mert van 60 hz-es kamu 120hz game módos is.
Ps5 Cod6 4k/120hz -el egy élmény a játék. Ha mini ledes lesz a tv akkor nagyobb fényerő és jobb színek lesznek a játékban ami kelhet. Én nem mennék már mini led vagy oled alá többé
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Lehet volt már kérdés, kizárólag Ps5 höz használnám a C745 öt. Jó vétel lehet, vagy inkább mini ledes? Egyáltalán aki konzollal használja, milyen tapasztalata van?
Köszönöm! -
Cocos 2.
csendes tag
Hát sajnos kezdem megbánni a tv megvételét. A tv adások probléma után,most random újraindul a tv. Az Apple tv- t pedig szintén random nem tölti be,ledobja filmnézés közben és nem lehet visszalépni.
Hívtam a szervizet,akik mondták,hogy a MPL vinné el a készüléket Székesfehérvárra. Bíztató a posta,akik egy levelet sem tudnak sérülés nélkül kézbesíteni.
És kb.2 hét. -
Nagya21
addikt
Na Hali!
Ma is jött egy levél a TCL-től, és kérték a számlát amin szerepel a vételár........
Megint elküdtem a Digis számlát.....
Legfeljebb ha hazamegyek kinyomtatom, bekeretezem az összeget, bescennelem, és úgy küldöm el....
Üdv Nagya -
Volband
tag
Furcsa problémába botlottam: amikor a 144hz-es portra kötött laptopnál bekapcsolom a képkockagyorsítást, akkor megszakad a wifi és nem is tudok utána csatlakozni rá. Erre tudtok valamilyen megoldást?
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #31771 üzenetére
Lefutott. Ps5 megy. Hisense szerű gamemode képernyő lett alúl amin lehet a változó bitrátát állítani. De amúgy 0 amit észrevettem. 4k Hdr youtbe Ps5 120hz, hibamentes , talán kevesebbet villog a kép és nem annyira döntésképtelen mint volt(vagy bizonytalan). Youtube viszont érezhetően az elején több másodpercig bufferol és csak utána folyamatos a kép. Ez a régi firmware-el gyorsabban beállt. (Wifi 5ghz). Új alkalmazást nem láttam sem más előnyét a frissíésnek. Jó lenne egy change list-et látni
-
Tomix24
addikt
válasz
boborján2 #31763 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást!
Még garos a tv, megpróbálom a legújjabb frissítést a C835-re
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V617.
TV models ....C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)V8-T615T03-LF1V617.000879
V617 OTA
Innen szedem: [link]
-
shteer
titán
IOS-re van távirányító app ami használható TCL-hez? Mint pl az LG TV Plus
-
flash-
veterán
Ha optikai digitalis telekom tv box elofizetesem van(meg a regi remdszerű box, nem pedig az Android)
a csatornákat ra lehet tenni a tv-re hogy a tv menujeben tudjam váltani az adókat meg mint ahogy a hotelekben van? Vagy ezt csak kabeltv-n meg muhold tv-n lehet beallitani? -
Tomix24
addikt
Sziasztok, 2022 óta nem frissűlt utoljára a TV. OTA nincs. 65c835
Szerintetek létezhet magasabb verziószámú firmware? -
showtekk
csendes tag
Szia!
claims@elpromotion.eu
Ide irtam nekik magyarul, szerepelt az uzenetben a teljes nevem es a TV sorozatszama. -
boborján2
senior tag
válasz
breezer88 #31755 üzenetére
Ha a feliratokat abszolút testre akarod szabni ,akkor a kodi kell neked.
A legkényelmesebb egy nas vagy kisfogyasztású pc, szerverként üzeneltetve és arról helyi hálón mehet a kiszolgálás. De ismerek olyat is aki másolgat külső ssd-re.
Kinek mi a kényelmesebb.A lényeg hogy bármelyik módszerrel a kodi a legjobb választás a feliratos filmekhez.
Nem is értem a többi lejátszót , van 4-5 méret a felitatokhoz és annyi. Nekem van hogy az egyik még kicsi a következő túl nagy. Kodiban meg olyan amilyet akarok. -
zsolt501
nagyúr
válasz
breezer88 #31755 üzenetére
Nálam 1TB-os SSD és 2TB-os HDD is volt rákötve NTFS esetén csak olvasható a meghajtó EXT4 esetén már írható is a meghajtó, szóval akár a TV-n keresztül is tudsz fájlokat másolni a meghajtóra olyan 55-60MB körüli sebességgel, viszont a HDD-re TV adást nem tudsz rögzíteni erre a TV nem alkalmas.
-
breezer88
tag
Sziasztok!
Nem rég üzemeltem be a 65C805 tvmet, azon gondolkozom, hogy mi lenne a jobb a letöltögetett media tartalmak lejátszására egy nagy pendrive vagy egy 2.5-es hdd (esetleg ssd ha olcsóbb)?
Külső vinyót próbáltatok már csatlakoztatni ilyen tvhez, tudja kezelni? Pendrive az van itthon, az úgy látom működik rendesen.
A másik, hogy feliratos tartalmak miatt szükség lehet media lejátszóra vagy a tv tudja ezeket kezelni rendesen? Gondolok itt elsősorban a felirat méretezésére ( de olykor előfordul, hogy csúsztatni is kell, ez pcn semmiség, de az eddigi butább okos tvkn amiknél próbálkoztam semmit nem lehetett állítani a felirattal kapcsolatosan, max annyit hogy on/off legyen ha egyáltalán tudta kezelni)
Ja és bár annyira nekem nem lényeges, de olykor hasznos lehet: ezzel tv-vel tudok rögzíteni normál tv adást? ( tv szolgáltató a voda beltérivel nem közvetlen kábelos, mint a digi)
-
A hétvégén az eMAG-on elektro kuponnal:
TCL 55C805 200 ezer | Árukereső: 250 ezertől
TCL 75C805 366 ezer | Árukereső: 430 ezertőlA kupon használatához minimum két darab, az "elektro hétvége" akcióban részt vevő terméket kell a kosárba rakni. Ebből a legolcsóbb eMAG által forgalmazott pl. Star-Light HFASVS730R 550 Ft-ért.
-
zodo
nagyúr
válasz
dewil666 #31748 üzenetére
Szia!
Alapból 2 évet adnak, itt regisztrálsz 30 napon belül és adnak + 3 évet így lesz 5 év.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Alzáról vettem egy TCL tv-t amihez adtak 5 éves gari kiterjesztést. Ezt be kell regisztrálni valahová vagy autómatikusan alzán keresztül érvényes? -
Lootolok
tag
Sziasztok. Még egy kérdés.
C805 készülék.
Megjelent át M4 Sport csatornán egy idegesítő felirat. Illetve minden M csatornán, a Dunán is.
Miközben semmit sem állítottam be. Ez.mi a túró lehet? A menüben néztem, és nincs bekapcsolva a felirat lehetősége, amit találtam a Kisegítő lehetőségeknél.
Nem értem....j
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
TCL 75C805 modell esetén amikor nehanTV adást nézek, csatorna váltásnál a.csatprna infó nem frissül. Valami teljesen más, talán napokkal ezelőtti műsor címeket ír ki minden csatornán.
Ezek ilyenek, vagy hiba, vagy esetleg valaki beállítás?Köszi!
-
faketaxi
csendes tag
Sziasztok! Én csak abban szeretnék segítséget kérni, hogy a c655 széria és a c805 közötti árrés megéri-e azt a pluszt? Nekünk jelenleg egy ősrégi 8-9 éves crystal uhd 55 ös tv van a méret miatt váltanék,meg mert ez legalább qledes. Eget rengető különbséget nem várok asszonyt egyáltalán nem érdekli (netflix max youtube ) néha xbox series x játszások vannak, de ezen is elfut simán. Tehát nagy elvárásokat nem támasztok alá ,méret miatt lenne inkább a váltás,meg a kicsit szebb színek miatt. Meg mert a TELEKOM-nál ez a 2 van 65 colosba. Előre is köszönöm mindenkinek
-
bobby45
tag
Amúgy esetleg nem tud valaki kalibrált kèpbeállîtásokat konkrétan ehhez a típushoz?
65c745 ?
-
joydrv
aktív tag
válasz
gerejoe #31736 üzenetére
Inkább az lenne érdekes, hogy milyen a kép normál tévézés estén, pl focimeccsek közben mennyire sima a mozgás HD minőségben, vagy normál felbontással.
Illetve saját forrásból mik a tapasztalatok 1080p, 4k, DoVi esetén.
Engem a fekete annyira nem zavar, ha a kép többi része jó. -
gerejoe
tag
Hali.Két hét használat után a fapados LG után egy felüdülés a kép minősége főleg a fekete ami már tényleg fekete nem sokáig tartott az irányításához hozzá szokni bár az LG felé magic remote azért hiányzik ami nem tetszik hogy hiába van beállítva hogy mindig az utolsó bemenet jöjjön be nagy átlagban mindig a tv fő oldala jön be.Aki az öt éves garanciára vár én pont ma kaptam emailt róla kb 2 hét volt a várakozás.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Üdv Mindenkinek!!
Na épp az előbb jött levél, a promóciós oldaltól, hogy küldjem be újból a számlát.
Újból elküldtem a digis számlát, meg a jótállási jegyet.... sztem ebből nem lesz hosszabbítás.
Üdv Nagya -
zsolt501
nagyúr
válasz
proradeon #31725 üzenetére
Keresi az önigazolást, az is lehet az asszonynak kell valami jó sztori amit beadhat hogy le tudja cserélni a TV-t.
lajosx: Azért a két készülék közt nem elenyésző az árkülönbség, ha megvan a 805-ös azt meg csak veszteséggel lehet ugye eladni, szóval a termék összehasonlítását táblázatból is meglehet lépni és ezt szerintem már megtetted, mert érzed hogy jó lenne még fentebb lépni kategóriában, de a használati szokásaid és elvárásaid nem ismertek, így erre kimerítő választ nem fogsz kapni, mint írták.
Szóval meglévő 805-öt nem biztos hogy lecserélnék 855-re, hacsak nem nyerek a lottón, de akkor már nem TCL lesz a TV. -
válasz
lajosx #31724 üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani. A "mennyivel jobb?" és "van annyi előnye?" kérdések megfoghatatlanok TV-k esetében, mert nem számszerűsíthető, leírható a képminőségbeli előny. Ezt legfeljebb te magad tudnád megállapítani úgy, hogy egymás mellett látod a két tévén ugyanazt a tartalmat. Erre viszont aligha van lehetőséged.
Nyilván jobb a C855, mert 65" esetében több mint dupla annyi a local dimming zónák száma, magasabb fényerőre képes, és a hangrendszere is jobb. De azt nem fogja senki tudni megállapítani, hogy neked megér-e ez +190 ezer forintot (320 vs. 510 ezer). Az én személyes véleményem szerint nem ér meg ennyit.
-
Sziasztok! C805 ről érdemes lehet C855 re váltani? Úgy értem megéri? Van annyi előnye? Köszönöm.
-
beci
őstag
Sziasztok.
A meghosszabbított garanciáról mikor szokott visszaigazolás jönni? Kb 2 hete regisztráltam rá. -
-
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak ezt találtam, ha jól néztem akkor ez való az én 65C805-ös TV hez.
Lemerjem tölteni? Valaki rakta már fel?Köszi előre is
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #31705 üzenetére
C728 még régi felülettel kezdett, nem Google TV. Így könnyen lehet, hogy nagyjából semmi nem érkezik rá régóta. Ahogy például C725 -re sem, maradt a régi felületen.
Én korábban Telegram -ról frissítettem Google TV -re.
Szerk.:
TCL nem viszi túlzásba a rendszer/felület felfrissítést sem. Pedig azonos droid verzión alapul. -
Eagl3
veterán
Sziasztok!
2022 év elején vettem egy 65C728 -at, a mai napig nem kaptam rá frissítést. Ha a beállításoknál manuálisan akarom frissíteni azt írja, hogy naprakész a szoftver.
Ez létezik, hogy azóta nem kapott a TV frissítést vagy valamiért nem találja meg?Amúgy a MAX-on dolby megjelenítési hiba van, ezért frissítenék, hátha megoldja a problémát.
-
fulopmartin
csendes tag
válasz
mikrofon #31700 üzenetére
Pontosítok.
B-C-D lesz az a régen használt szabvány megnvevezés szerint.
Most a T1-T2-T3 néven jelöli a szabvány.
A túlfesz védős elosztók (T3) általában egy áramszünet utáni visszakapcsoláskor keletkező tranziensektől egész jól védenek. A nagyobb "energia tartalmú" jelenségekkel szemben, mint pl villám nem. Nyilván egy közvetlen villámcsapástól annyira tud megvédeni bármi, mint egy jó ima, de ha a villám távolabb volt, akkor egy T1+T2 határozottan hasznos. -
st6969
őstag
válasz
mikrofon #31673 üzenetére
Köszi, azt ismerem. Aktuális bemenetre van állítva, ahogy Vhiktor videójában is. De azt is írtam, hogy "nem mindig" ugrik át. Tehát néha igen, néha nem.
A tv adásoknál 28-as értéken van a fényerő, bár vak sötétben az is kisüti a szemem. Nézek egy Netflix DV tartalmat. Ha vége, visszaváltok tv-re, és a fényerő felugrik 47-reDe miért?
Másnap ugyanez: tv, majd Netflix DV (ugyanaz a sorozat), majd újra tv. És akkor meg marad 28. -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #31700 üzenetére
Villámcsapás esetén tényleg nem segít a kikapcsolt elosztó, de még egy túlfeszültségvédős sem, ahogy írod. Viszont egy hálózati feszültség ingadozás, konkrétan feszültség növekedés esetén mindegy, hogy a nulla vagy a fázisvezető van megszakítva, a magasabb feszültség nem fogja elérni a tv-t.
Viszont ilyen problémák esetén elsősorban a szolgáltatóból kell kiverni a vonatkozó előírások betartását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest