- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannnzzzz
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki-mit használ. mint legegyszerűbb megoldás, hogy elérje a NAS-t Mac-ről? Finder-es (synology hivatalos leírás) megoldás működik de csak hálón belül.
Ha távolról szeretném elérni, mindenképpen FTP kapcsolatként kellene beállítanom? Jelenleg az ki van kapcsolva, úgy vagyok vele, hogy minél kevesebb dolog legyen kinyitva ha nem kell.
Persze ha más opció nincs, marad az Köszi előre is az infót!
-
wdarty
tag
Köszi!
És ott teljesértékű, nincs megkőtés, kb. mintha natívan futna rajta? Vagy valamivel számolnom kell esetleg?
(Nem értek a docklerhez sem, jelenleg egy debian linux szerveren van samba és firebird, de ha gond van akkor mindig szenvedek vele, hogy valahogy működésre bírjam, vagy segítséget hívok , ezért akarok valami plug&play dolgot) -
lez68
csendes tag
No, megvan a megoldás, -dev kapcsolóval kell futtatni:
ash-4.4# sudo ./hdsentinel_x64 -dev /dev/sata1 -r /volume1/hdsentinel/report.htm l -html
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sata1
HDD Model ID : ST16000NM001G-2KK103
HDD Serial No: WL20C7F7
HDD Revision : SN03
HDD Size : 15259648 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 31 °C
Highest Temp.: 40 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 20 days, 11 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found an d there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.Report file saved as: /volume1/hdsentinel/report.html
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
lez68
csendes tag
válasz PhoenixK #76142 üzenetére
Köszi a segítséget, kezd érdekes lenni:
root@Syno:~# ls -l /dev/sd*
ls: cannot access '/dev/sd*': No such file or directoryAztán:
root@Syno:~# ls -l /dev/s*
brw------- 1 root root 8, 0 Jan 5 06:18 /dev/sata1
brw------- 1 root root 8, 1 Jan 5 06:18 /dev/sata1p1
brw------- 1 root root 8, 2 Jan 5 06:18 /dev/sata1p2
brw------- 1 root root 8, 5 Jan 5 06:18 /dev/sata1p5
crw------- 1 root root 21, 0 Jan 5 06:18 /dev/sg0
crw------- 1 root root 21, 1 Jan 5 06:18 /dev/sg1
crw------- 1 root root 10, 231 Jan 5 06:18 /dev/snapshot
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stderr -> /proc/self/fd/2
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stdin -> /proc/self/fd/0
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stdout -> /proc/self/fd/1
crw-r--r-- 1 root root 201, 0 Jan 5 06:18 /dev/synobios
brw------- 1 root root 135, 240 Jan 5 06:18 /dev/synoboot
brw------- 1 root root 135, 241 Jan 5 06:18 /dev/synoboot1
brw------- 1 root root 135, 242 Jan 5 06:18 /dev/synoboot2Van fent egy virtuális DSM7 is, azon pedig így néz ki:
root@Syno:~# ls -l /dev/sd*
brw------- 1 root root 8, 0 Jan 6 12:27 /dev/sda
brw------- 1 root root 8, 1 Jan 6 12:27 /dev/sda1
brw------- 1 root root 8, 2 Jan 6 12:27 /dev/sda2
brw------- 1 root root 8, 16 Jan 6 12:27 /dev/sdb
brw------- 1 root root 8, 17 Jan 6 12:27 /dev/sdb1Itt lefut a HDS, csak semmi érdemlegeset nem reportol, mivel logikai drive
No, de miért térnek el a device nevek? ... ezért nem talál HDD-t a Sentinel!
[ Szerkesztve ]
-
-
lez68
csendes tag
válasz Protezis #76135 üzenetére
login as: xxxxxx
xxxxxx@192.168.5.155's password:Synology strongly advises you not to run commands as the root user, who has
the highest privileges on the system. Doing so may cause major damages
to the system. Please note that if you choose to proceed, all consequences are
at your own risk.xxxxxx@Syno:~$ sudo su
Password:
ash-4.4# cd /volume1/hdsentinel/
ash-4.4# sudo ./hdsentinel_x64 -r /volume1/hdsentinel/report.html -html
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
No hard disk devices found. Please run as "root".
ash-4.4# -
Dzsekó
addikt
válasz Steady74 #76136 üzenetére
Adatbázis kezelő
Kérdés, hogy melyik alkalmazásnak kell.[ Szerkesztve ]
-
Protezis
őstag
-
Steady74
addikt
Sziasztok. DS920+. kezd idegesíteni. Download station totál áll, se fel se letöltés, és mégis kerregnek a vinyók vagy vinyó, nem tudom, az erőforrások figyelésében írás-olvasás 100-150 kB/s sebességet mutat a kötetre (4x6TB). Mit állítsak le, mit nézzek meg, hogy lemezek, ha nincs fel-letöltés és senki nem használja a NAS-t, akkor csöndben legyen? Köszi
-
lez68
csendes tag
válasz PhoenixK #76128 üzenetére
MIndkettőt próbáltam, az eredmény ua. volt...
Ennél root-abb tudok lenni? (ja, igen tudok )
Password:
root@Syno:~# cd /volume1/hdsentinel/
root@Syno:/volume1/hdsentinel# sudo ./hdsentinel_x64 -r /volume1/hdsentinel/report.html -html Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
No hard disk devices found. Please run as "root".
root@Syno:/volume1/hdsentinel#Azt viszont még mindig nem árultad el, hogy 6.2-n vagy 7.0-n vagy...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Melyik file? root-ként futtatod?
Én innen szedtem le az ARMv8-as verziót, az van ütemezve egy script-ben.root@Pegasus:/volume1/hds# ./hdsentinel-armv8 -r ./testout.html -html
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19e.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : WDC WD20EURS-63S48Y0
HDD Serial No: WD-WCAZAL040465
HDD Revision : 51.0AB51
HDD Size : 1907729 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 37 °C
Highest Temp.: 63 °C
Power on time: 2263 days, 13 hours
Est. lifetime: more than 100 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : WDC WD60EDAZ-11U78B0
HDD Serial No: WD-WX12D908YT59
HDD Revision : 80.00A80
HDD Size : 5723167 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 40 °C
Highest Temp.: 45 °C
Power on time: 220 days, 5 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
Report file saved as: ./testout.html
root@Pegasus:/volume1/hds#
szerk.: A leírás kimaradt Monitor hard disk status of Synology DS416play NAS with DSM 6 (hdsentinel.com)
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
wdarty
tag
Melyik Synology-ra lehet FireBird(2.5) adatbázis kezelőt telepíteni?
(DS920+ ?) -
Dzsekó
addikt
válasz rocksteadyxx #76118 üzenetére
Az nem jó, hogy létrehozol egy másik közös mappát az eredeti mellé, és az új közös mappára csak annak a 2-3 felhasználónak adsz jogot?
-
addikt
45 felhasználó egy DS118-ra (egy lemezzel) nem lehet gyors
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
Szia,
az adott mappára csak azoknak a usereknek adsz jogot, akinek bele kell látniuk. Ha vége a projektnek, törlöd a jogokat.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
rocksteadyxx
csendes tag
Sziasztok, olyan dologról szeretnék érdeklődni, hogy Synology NAS-on lehet e rakni plusz jelszavas védelmet egy mappára ? Alap esetben 45 felhasználó csatlakozik egyrészt a saját mappáikba másrészt közös mappákba is. Viszont időszakosan szükség volna egy olyan közös tárhelyre amibe 2-3 felhasználó tud dokumentumokat cserélni. Viszont erre a tárhelyre csak jelszó ismeretébe lehetne belépni (amit egy egy projekt után megváltoztatnánk). Létezik ilyen jellegű valamilyen megoldás ?
Az alany DS118
(még) DSM 6.2.4-25556 -al
köszönöm a választ előre is ! -
cloud123
csendes tag
válasz Multibit #76113 üzenetére
A visszaállítást hogy tudtad megoldani? Én is szertnáék visszaállni a 7-ről a 6-os verzióra.
Egy DS413j-t használok, eddig szépen ment, a hetes verziótól meghalt, szó szerint használhatatlanul lassú lett.
A Synology felvilágosított, hogy ezen a gépen, illetve 1GB, illetve inkább 2GB RAM alatt nem is fog működni, ennyivel nagyobb a hardverigénye.
A megoldás tehát a visszaállás a 6-os DSM-re, de azt a Synology állítólag nem támogatja, csak felfelé lehet váltani.
Ezért érdekelne, hogy Neked hogy sikerült?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Protezis
őstag
válasz heroldbalu #76112 üzenetére
Nem tudom, mi lehet a gond. Ha bármit segít a következő: Nálam 6.2.3 kapcsolódik OpenVPN-nel 7-es DSM-hez és backuppol HyperBackuppal rá. Encryption nincs. Ezzel a felállással nincs gond.
-
Multibit
nagyúr
válasz heroldbalu #76112 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom. Visszaálltam DSM 6-ra.
-
heroldbalu
tag
Sziasztok,
azok akik használnak HyperBackup-ot (HB), nem futottak esetleg problémába mostanában?
2 NAS között VPN-en keresztül mentek, client-side encryption-el.
Ez így van mióta megvan a 2 NAS és internetkapcsolat mellet mindig sikerült is lefutnia, sosem állt meg.
Amióta frissítettem DSM 7-re az egyik task sokáig szüttyög a feladatával, majd végül elszáll, hogy nem sikerült.
Ilyenkor állatában ha megnyitom a HB-t akkor várakozást mutat a target online állapotára, majd kis idővel suspended-be rakja.
Azon kevés időpontokban mikor lefut az értesítő e-mail jelzi, hogy a kapcsolat nem volt stabil a feladat elvégzése alatt.Azért nem gondolom, hogy az internet kapcsolattal, vagy a VPN-el lenne gond, mert emelett, van még másik két backup task ugyanezen paraméterekkel (más mappákról) és azok gond nélkül lefutnak.
A naplóban a következő hibaüzenetet kapom: "Exception occurred while backing up data. (The backup service is not running. Please check the backup service settings or the firewall settings"
Interneten keresve csak régebbi forum bejegyzések vannak és a problémát nem oldották meg. Mindenből a legfrissebb verzió van és a csomagok rendesen futnak mindkét NAS-on.
Van esetleg ötlete valakinek, vagy tapasztaltatok hasonlót? Volt megoldás rá?
Példának betettem egy logot, hogy mit produkál ilyenkor, ha minden jól megy 30-40 perc alatt kéne végeznie.
A warningok nem érdekesek ott csak annyi van, hogy egy fájl amit mentene éppen fog egy másik folyamat, de ez nincs összefüggésben a mentés lefutásával.
Köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
Synology, iPhone
-
Papesz01
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy 218+ Nasom egy kis nyomdában, és beállítási gondjaim vannak port továbbítási főleg... de lehet, hogy a Vodafonos modem és a routeren is kell valamit állítani, sajnos én nem értek ezekhez, van valaki aki ezt személyesen megtudja oldani Budapest 4. kerületben?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
hotkar
aktív tag
válasz Mano66 #76105 üzenetére
"A Synology Drive rendszergazdai konzolja" programot kell elindítanod. Ott a bal oldalon a "Csapatmappa" fület válaszd ki. Ha van engedélyezett csapatmappa, akkor azt válaszd ki, és a felső sorban a "Verziószámozás" gombra kattints. Ott találod a verziók maximális számát, illetve hogy egyáltalán engedélyezve legyen-e.
Ha nincs csapatmappa engedélyezve, akkor téged ez nem érint.
-
oZone762
tag
Köszi a válaszokat, akkor gányolok tovább.
Borisz mozgatós megoldásánál mindegy, hogy melyik pozícióba teszem a hdd-ket?
Red+Blue menni fog együtt?Tedd bele a 2 db 4 Tb-s lemezt SHR-ben.
Így 2 db SHR köteted lesz. ( 2*6 Tb és 2*4 Tb külön-külön kötetben. )
Ezt aztán variálhatod a következő módon :
2*6 Tb SHR , kötetről adatokat áthúzod a 2*4 Tb-ra....
remélhetőleg nincs tele a nagyobb kötet és elférnek az adatok a kisebb köteten !Ha a másolás megvan :
2*6 Tb kötet megszüntetése.....
Ezt követően a felszabadult lemezeket hozzá tudod adni a 2*4 Tb-s SHR kötethez !Így lesz 1 db SHR köteted 4-4-6-6 Tb felállásban.
-
Mano66
senior tag
válasz Dany76 #76097 üzenetére
Szia. Ezt írtad . "A verziószámot vissza kell venni a Synology drive rendszergazda konzoljában. Alapban 32-re van állítva. Vedd le mondjuk olyan 5-re."
Belépek a NAS-ba. Fő menű, Synology Drive elindítom. De itt nem találok olyan beállítást amiben szerepelne 32. Vagy rossz helyen keresem.
Tudom megoldódott, de azért ezt is kiiktatnám a lehetséges hiba forrásból. Ezért át írnám.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Alex91
félisten
válasz Marci112233 #76101 üzenetére
SHR raid eseten mindig a legkisebb HDD-kel kell kezdeni, mert utana boviteni csak ugyanakkora vagy nagyobb meretu hdd-vel lehet... Ahogy irtak.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Borisz76
veterán
válasz oZone762 #76098 üzenetére
Tedd bele a 2 db 4 Tb-s lemezt SHR-ben.
Így 2 db SHR köteted lesz. ( 2*6 Tb és 2*4 Tb külön-külön kötetben. )
Ezt aztán variálhatod a következő módon :
2*6 Tb SHR , kötetről adatokat áthúzod a 2*4 Tb-ra....
remélhetőleg nincs tele a nagyobb kötet és elférnek az adatok a kisebb köteten !Ha a másolás megvan :
2*6 Tb kötet megszüntetése.....
Ezt követően a felszabadult lemezeket hozzá tudod adni a 2*4 Tb-s SHR kötethez !Így lesz 1 db SHR köteted 4-4-6-6 Tb felállásban.
14 Tb hasznos és 6 Tb "védelem" lesz az eredménye.Én valami hasonlót lépnék meg....
4 fióknál talán a legjobb megoldás, hogy 1 lemeznyi védelem + 3 lemeznyi tárhely.
Szerintem.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
válasz Sanyi.mTs #76099 üzenetére
Ez tévedés. A lényeg hogy most 6 TB a legnagyobb méret. Addig és az alatt ha 2x6 TB mellé berak akármilyen HDD-t, ami max 6TB akkor az egy az egyben hozzáadódik a kötethez. Fölötte már viszont marad használhatatlan tárterület, bár ha a nagyobból is kettő egyforma méretet rak be, akkor ismét elérhető lesz a teljes terület. Igaz mindig a legnagyobb méretű HDD mérete lesz a védelmi méret is. Ezért is érdemes 2 nagy HDD, és utána az alatt bármilyet belerakhatsz csak nőni fog a tárhely. Ezt én már körbejártam ,mert most értem oda hogy a 4x4-et élassan betöltöm, és rájöttem arra hogy ha növelni akarom a területet akkor nyitásnak minimum kettő HDD-t kell váltanom, és kettő egyforma méretű is kell. Ez segít is abban hogy miként is bővíthető SHR alatt a tárterület.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia
- Apple MacBook Air 13" M2 Chip 8GB 256GB (MLY33MG/A) - bontatlan új - 1 év Apple garancia