-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shin Chen
tag
válasz
csongi #111998 üzenetére
Érdemes helyben keresgélni (Debrecen) vagy ha megyén/Alföldön belül?
Pár motoros boltot ismerek , meg a Honda márkakereskedést(asszem szerviz is?), majd megérdeklődöm fogadnak-e ilyen jellegű témában.
(#111997) Vismajor01
Jó kis cucc, kár hogy már nem kapható. Az ali meg ebay szokott ilyen szett-bontással szórakozni -
Shin Chen
tag
válasz
Vismajor01 #111982 üzenetére
Értem, én most egy 30 dolcsis farmert néztem ki meg egy hasonló árú protektoringet
A nadrágot be tudnád linkelni, vagy elküldöd a linket privátban? Köszi
Más:
Gyakorlatilag a szélrózsa irányában minden hónapban más motort nézek ki favoritnak, november választottja a Honda XL700V Transalp
Utána olvasva akár még jó is lehet kezdőmotornak.
Igazság szerint az év végi jutalom határozza meg a lehetőségeket és az utóbbi fél évben az alábbi modellek jöttek szóba:
(Benelli TRK 502)
Suzuki Vstorm 650
(Suzuki XF 650 Freewind)
Honda CB500X
Honda XL700V
BMW F650GS
Kawasaki ER-5
Kérdés az lenne, ha családban baráti körben nincs hozzáértő, kihez érdemes fordulni vásárlási tanácsadásért?
Előre is köszönöm! -
etnies
senior tag
válasz
Topiccsendőr #111994 üzenetére
Egyelőre nincs nagy sztori, JT lánckerékkel lett cserélve erősített arany DID-re, 7000 km után sem kellett állítani, 8 hónap alatt háromszor takarítottam, sima ronggyal lehúztam róla a mocskot.
Majd két év múlva térjünk rá vissza :) -
etnies
senior tag
válasz
Bogyó bá' #111992 üzenetére
Időnként tekerd meg a kart jobb oldalt
Én sokat megyek esőben és hidegben, plusz motor sem garázsban áll, lehet befolyásolja a tartósságot.
Itt UK-ban fűtünk egy hónapja, ma reggel is 1 fok volt, mikor jöttem. Magas páratartalom + hideg = rozsda, lehet ez gyilkolja a csapokat a láncban. -
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Geresics #111988 üzenetére
A feszesség teljesen jó hidd el. Terhelten és terheletlenül is megvan az előírt, néha még hagyok is rá egy félcentit.
Feszes láncnál hamarabb tudnék elképzelni szakaszos nyúlást, hogy kátyú, fekvőrendőr stb-n megtépi de ott meg ugye már a kihajtótengely csapágyát kéne félteni...
@etnies: Várj várj nem 20.000-nél kopik el, pont ez az, a gumit nem szolgálja végig ez a 2. lánc a motoron durván 15-16 ezret futnak el és nincsenek elnyúlva, az o gyűrűk nincsenek megszakadva de ha középtámaszon körbetekerem szépen látszik, hogy vannak szakaszos nyúlások benne.
Most kap egy új láncot is, felkerülnek a Roadsmart-ok, új lánckerekek, tegnap tettem bele új 10W50-es nyálat inkább legyen és ne az állott egy évessel menjek ha akarok, blokk felújítva, első villa olaj(sűrűbb)+szimeringek.... a probléma kiderítését (már ha van ezek szerint
) már a következő tulajra hagyom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy #111984 üzenetére
Előző Michelin Pilot Active félidősen került hozzám kb abba 8 ezer ment, a BT45-ök olyan 25 ezret bírtak, RoadSmart II-re kíváncsi leszek.
Elkopni elkopik nem is ez a bajom hanem inkább a mikéntje.
Annyira nem vagyok azért boiracer, nem akarom a technikát kivégezni.
-
Micsurin
nagyúr
Kezdek agyfaszt kapni, rendszeresen takarítom és fújom a láncom nem viszem túlzásba se olyankor, nem tocsog stb, belülről fújom, nincs túlfeszítve se! Ha ülők rajta akkor nézzük faterral a feszességet, vagy esetleg egyedül tükör mellett sarokkal felrúg és úgy, hagyok benne ~2-3 centi játékot (inkább többet 3 felé mint kevesebbet), a motor gyösz teljesítménye se magyarázza mégis miért de ez már a 2. láncom ami 20 ezer alatt kopik szakaszosra.
Még ha valami olcsó Regina lenne rajta és nem 520-as erősített DID.
Hátsó felniben a gumi csillapító elkopása / megkeményedése okozhat ilyet?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Shin Chen #111981 üzenetére
Igazából csak nadrág lett végül onnan, mert azt hittem kabát+nadrág a szett 60 dolcsiért, de csak a nadrág volt annyi. Kabátot jofogásról vettem végül, kemény 5 ezer forintért.
A nadrág teljesen jó, minusz 10 fokban sem fázom benne, bal felül kicsi szakadás lett rajta két 70+os bukó után. Kényelmes, nem koszolódik, nekem teljesen megfelelt robogózásra.
-
Shin Chen
tag
válasz
Vismajor01 #111959 üzenetére
Protektoros inget, vagy rendes kabátot/nadrágot rendeltél?
Filózom valami ideiglenes alis szetten, de nem nagyon győzött meg a választék.. -
Sátán44
addikt
Köszönöm a tanácsokat! Várom, hogy milyen akciók lesznek.
-
Lajkó
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Sátán44 #111975 üzenetére
Én ezt használom bő 4 év óta: nincs vele semmi gondom. egy felnyitható állrészű bukót szoktam bele rakni ha megállok, meg elfér mellette a cordura gönc összes bélése, a tartalék kesztyű, meg két liter ivóvíz 4 db félliteres Coca-Colás flakonban. Strapabíró, tartós holmi, szerintem megéri az árát.
(#111976) geresics: - az E360N csak oldaldoboznak való, alacsony, semmilyen sisak nem fér bele!
-
Sátán44
addikt
válasz
Geresics #111974 üzenetére
Köszönöm a választ! Givi Túradoboz E460N ezt néztem ki.
Van ezzel vkinek tapasztalata? -
Sátán44
addikt
Mikor szoktak lenni a nagyobb akciók? Túradobozt szeretnék venni.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel #111968 üzenetére
Nem rossz, volt de az a napszemüveg mechanika egy rák. A Scropion még ha kisebb márka is áron belül sokkal jobb minőséget képvisel egy EXO490 nálam havernál 510 váltotta az IS-t mindkettő halkabb, kényelmesebb és adott méreten belül kecsesebb. (m/l a héj választó határ talán az IS-ben szvsz ez szubjektív így)
-
jacis
nagyúr
válasz
dellfanboy #111967 üzenetére
De én voltam, de akkor nem voltál elég figyelmes, mert ez a téma egyszer már tisztázva volt részemről. Nem írom le újra úgysem figyelsz ezek szerint
-
Geresics
addikt
válasz
jacis #111964 üzenetére
Senki nem fog ez miatt utálni (csak beszélgetünk, még csak nem is vitázunk), csupán arra próbálunk rávilágítani, hogy az ár nem mindig van egyenes arányban a termék értékével. Konkrétan a Lidl sisak van olyan biztonságos, mint egy 2x ennyibe kerülő, és van olyan kényelmes is (fejforma persze mindenkinek más, ezt hagyjuk is)! Ha az árat 3x-ra emeljük, akkor is van olyan biztonságos, ám megjelennek a prémiumabb anyagok, a jobb zajszigetelés, stb. Ahhoz, hogy biztonság terén jelentős előrelépést tapasztalj, simán lehet, hogy 4x ár körül kell nézelődnöd!
Persze, most nagy általánosságokban beszélek, illetve nem akciós árakról, ami megint csak igazságtalan, hiszen a Lidl termék évente pár alkalommal elérhető, kb. annyiszor, ahányszor akciósan lehet sisakot venni!
-
jacis
nagyúr
válasz
Geresics #111961 üzenetére
Nagyon igaz az a mondás, hogy "ha van pénzed majomra akkor legyen pénzed banánra is". Nem tudtok meggyőzni. Szerintem a bukó nem szabad, hogy pénz kérdése legyen ugyanúgy mint a fék és gumi sem. Ezeket a dolgokat én komolyabban veszem ha emiatt most közutálat tárgya leszek is
-
zgospel
őstag
válasz
zgospel #111951 üzenetére
Kiegészíteném amit korábban írtam, hogy aktuális legyen, mert a korábbi már elavult, ezért helytelen.
Legutóbb 2016-ban frissült az ECE 22.05 és már 5 ponton nézik ejtéskor a becsapódási energiákat, oldalt is. A SHARP ugyanezen méréseket is elvégzi kb 30%-kal erősebben. -
Geresics
addikt
válasz
jacis #111956 üzenetére
Az általad linkelt oldalon a felnyithatóshoz nézd. A legolcsóbb is több, mint 2x annyiba kerül, ráadásul volt alkalmam tesztelni elég alaposan (Lidl sisak pedig van otthon), nem jobb.
Az pedig egy külön kérdés, hogy szabad-e összehasonlítani árképzésben egy vásárolt gyártású sisakot (Lidl), ami ráadásul csak az év bizonyos napjain kapható, egy egyedi fejlesztésűvel (Jet), de szerintem a vásárlókat a végeredmény érdekli ár/minőség arányban.
(#111960) jacis
Szerintem ez egy tök oké téma, ami állandó visszatérő minden motoros fórumon, és mindenkinek megvan a maga véleménye. Van, aki tapasztalat alapján ítélkezik, van, aki olvas/videót néz csak róla, és van, aki vakon ítélkezik. Egyikkel sincs baj, csak érdemes minden fél álláspontját figyelembe venni -
jacis
nagyúr
válasz
Vismajor01 #111959 üzenetére
Rendben akkor minden ok. Hátha lesz még egyszer a Tesco-ban is valami jó akcióban sisak 10eFt alatt és akkor ott is be tudsz majd vásárolni.
-
Vismajor01
addikt
válasz
jacis #111950 üzenetére
Pedig sztem teljesen jó sityak.
Megfelel a szabványnak, van benne pinlock, napellenző, felhajtható állú és béléscserés, 20e forintért. Én is robogózáshoz használom, 120 a vége. Nem túl csendes és szél is bejut, de ennyi. Robogóm 210e ft volt, 80-ért vegyek sisakot?
De ha igazán leakarsz esni a székről segitek, én az aliexpressről rendeltem a kabátom és a nadrágom össz 25e forintértKétszer estem el 80 fölött, 2x volt autóval balesetem de semmi bajom és a ruha is egyben van
-
zgospel
őstag
válasz
etnies #111955 üzenetére
Melyik oldalon?
A Shoei alapvetően drága, mert japán, rengeteg kézi munka (nem az a kézimunka) van benne, más az anyaghasználat, szigorú QA, több héjméretben készül, stb.
Az igazi poén amúgy, hogy házon belül az IS17 megkapja az 5 csillagot, a csúcs sisakjuk az RPHA 11 meg csak 3-at
-
jacis
nagyúr
válasz
etnies #111954 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért kerül szóba a Lidl-ben kapható sisakkal szemben az hogy csak a legdrágább a jó. Ezt kb senki nem állítja. Én azt vallom, hogy ha motorra van pénzem akkor legyen sisakra is. Nekem se egy drága sisakom van mert én sem látom értelmét hogy 250eFt-300eFt-ért vegyek sisakot. De ha valaki egy [MDS] sisakra is sajnálja a pénzt az inkább ne motorozzon.
-
etnies
senior tag
válasz
jacis #111950 üzenetére
Elvileg az alapvető biztonsági kritériumokat teljesíti, szóval az nem állítható, hogy veszélyes.
Ez a bukósisak vásárlás a motoros fórumok egyik örökzöldje. :)Van aki szerint csak a legdrágább a legjobb, valaki szerint tök mindegy.
Nekem eddig 5 utcai balesetem volt, jellemzően kis sebességnél ezerféle felszerelésben, egyiknél sem lett bajom.
Nagysebességű balesetem még nem volt, gyáva vagyok, egyből fékezek ha valami gyanús.
Viszont úgy gondolom, hogy ha 70+ kmh sebességnél történik valami, akkor a szerencse fontosabb, mint a felszerelés, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell beöltözni, hanem azt, hogy a végeredményt kevésbé fogja befolyásolni az, hogy lvl 1 vagy lvl 2 proti volt rajtad. Még egyszer mondom, ezt közútra gondolom.
Pálya más, ott jobb a drágább. Miből gondolom?
Moto GP vs Man TT. Hasonló tempó, hasonló felszerelések. Utolsó 20 év:
Moto GP 4 halott
Man TT 68 halott -
-
zgospel
őstag
válasz
Geresics #111944 üzenetére
A DOT - azon kívül hogy kb egy bilit is átenged - itthon teljesen lényegtelen, mert csak az USA-ban követelmény.
Az ECE egy elvárt minimum. Meghatároz pár dolgot, például a plexire vagy a látószögre vonatkozóan, de az energiaelnyelést csak egyetlen ponton 1 ejtéses vizsgálattal nézik. Az meg nem sok.Megfigyeltétek már hogy a Sharp teszten sok sisak a homloknál és a fejbúbnál zöld értékelést kap, oldalt meg közepeset vagy rosszabbat? Nem lennék meglepve ha épp azért, mert az ECE-hez csak azon az 1 ponton kell jól teljesítenie a sisaknak, és a többi ponton már lehet spórolni. Nyilván a Sharp teszt sem egy mindent tudó valami, az sem a legéletszerűbb, elvégre laborteszt, de az ECE-nél jóval kiterjedtebb vizsgálat.
A franciák kezdtek bele mostanában egy új, életszerűbb és az eddigieknél szigorúbb tesztelésbe, még nincs túl sok sisak kipróbálva, de érdemes megnézni.
szerk: egyébként itt is érdekes összevetni a Certimoov eredményeit a Sharp eredményeivel, van néhány furcsaság
(#111948) jacis Simsonhoz, robogóhoz, simán csak közlekedéshez nem hobbihoz.
-
jacis
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #111949 üzenetére
Én utcára sem vennék a Lidl-ben sisakot.
-
jacis
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #111941 üzenetére
Tudom, hogy nem Neked kell a kérdést feltenni, de van olyan ember aki a Lidl-ben vesz sisakot magának?
-
Topiccsendőr
addikt
-
-
veze
őstag
válasz
etnies #111931 üzenetére
Saját szememmel láttam, kezemben fogtam Lidles pinlockos sisakot, beépített napszemüveggel, cseélhető belső betéttel, tehát van ilyen ( lehet nem mindegyik ) az árára nem emlékszem pontosan, de ugy rémlik, az én N87-esem ( ami szintén csak belépő kategoria ugye...) áráért kb 2-3-at lehetett volna venni ..
-
etnies
senior tag
válasz
Vismajor01 #111928 üzenetére
Általában a pinlock betétek egy adott típushoz jók, néha van márkán belül átjárás, de nem nagyon.
Én nem hiszem, hogy Lidl sisakban lenne ilyesmi.https://pinlock.com/ [link]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
jacis #111925 üzenetére
Nagyon attol fugg, melyik szegmenst nezed epp. 1.6 M ert SC59 est vehetsz, vagy RC8 at, 20e km alatti futasteljesitmennyel. Ez joval olcsobb, mint altalaban a nemet piac. Az rc8 eseteben egy magyar fasz beidegzodes es a sportmotor divatbol kimenetele tolja le az arat, mikozben ezek nem behozott motorok, mint a piac 90%-a, igy rendelkeznek szervizkonyvvel, mig az SC59 behozott nagy szazalekban. Vajon mennyiert vehettek, ha ezen az aron mar haszon is van...
Ennek megfeleloen nyakamat ra, hogy tolja a keket mindegyik, bar telefonban mindenki tagad mindent.igazi junkie modjara van par parkoltatasom a mobile-n, hasznaltauton. kalap szar allapotu motor arat is felemeli nehany tulaj, teljesen ertelmetlenul, amikor 2-3 honapja arulja. A 2-3 honapbol saccolom, nem halmozzak el a telefonok, szoval nem a piacra reagal ezzel az aremelessel. Sportmotoroknal mar teljes halal van, szinte senkinek nem kell, nehany ven fasz kivetelevel.
A 10 evvel ezelotti arakon mennek azok a motorok, amit irsz, en akkoriban 1M alatt kicsivel majd' 2 evig arultam a 600 as toresmentes, gyari sportmotoromat, de azota volt egy derekas penzromlas is. ha megfigyeled a 20 evvel ezelotti aron mennek a japan belpiacos 250-400 as motorok is. Pontosan ugyanazon az aron, mint 20 evvel ezelott, koppra. A 90 es evek konteneres robogoi is ugyanigy.
Tudod mi az irrealis? Az hogy milyen elvarasaik vannak vevoknek es eladoknak egyarant.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Vismajor01 #111928 üzenetére
Csak akkor, ha a sisak leírásában szerepel a pinlock előkészítés.
Vagy, megjobb, ha a pinlockot is adják hozzá. -
Vismajor01
addikt
válasz
BlackPriest #111927 üzenetére
Ah értem. És a sisakokon van alapból ilyen pöcök, hogy utólag vehess rá pinlockot, vagy csak akkor ha azzal együtt veszed a sisakot?
-
BlackPriest
őstag
válasz
Vismajor01 #111926 üzenetére
a pinlock egy betét a plexire, nem ragasztva van, a plexin lévő két pöcökre kell akasztani és befeszül a helyére, felfekszik a plexire
-
jacis
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #111924 üzenetére
Régen (kb 10 éve) még tényleg volt olyan, hogy télen több motor került fel eladásra és emiatt olcsóbbak is voltak mint egyéb időszakokban.
Manapság azt tapasztalom, hogy nagyon kevés új motor kerül forgalomban így a használt piacon lévő gépek forognak ami miatt a jobb állapotú motorok ára inkább felfele mozog. 2008 év végén a Suzuki GSX-R 600 K4-es motorom 1.260.000Ft-ért vettem. Most reálisan egy jobb példány 1-1,1MFt. Irreálisnak tűnik, de ez van. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Micsurin #111921 üzenetére
En magyarorszagi piacon ezt nem tapasztaltam. Telen nem igazan mennek le az arak, cserebe meg valasztek sincs. Nagyon megcsappan a Kinalat. Ha engednek is, az altalaban 50e kornyeken megragad. Tobb motornal lattam en is, hogy inkabb felfele megy az ar, holott kb 2-3 honapja fent van a hirdetes.
Nemetorszagi nagyobb piacon viszont tenyleg vannak 500-1000 euros arkulonbsegek lefele, foleg igy november kornyeken. A kinalat itt is megcsappan, de meg boven lehet valogatni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Micsurin #111921 üzenetére
sztem ez total emberfuggo. en most keresek egy gsxr 750-est. volt egy hirdetes nyaron a csavo 850 irt ra mint akcios ar. most megint feltette a hirdetest u.a. fotok/rendszam/telszam igaz szezonvegi arnak hivja de az ara :999
jol meg kell nezni mit vennel de ez igaz a nemsokara jovo BlackFriday meg hasonlo dolgokra is
-
Micsurin
nagyúr
Ezekben a téli áron eladó stb hirdetésekben van valami tendencia amúgy? Vagy csak placebo, hogy télen olcsóbbak a használt vasak mint pl tavasszal.
-
etnies
senior tag
válasz
Vismajor01 #111918 üzenetére
Pinlockra gondolsz szerintem.
-
BlackPriest
őstag
fent van a teljes kipuff rendszer, sokkal jobb lett a motor, nagyon élvezem. a kormánymagasító a gázbowden rövidsége miatt nem került fel
-
Vismajor01
addikt
válasz
Geresics #111912 üzenetére
Uj vagy hasznalt
Felnyitható
Napszemüveges
Lockpin amitol nem parasodik.Dellfannboy: A lecsukható resznek a puha resze levalt, igy atfuj rajta a szel(siman csak ragasztva volt), majd a napszemüveg is szejottt, menetkozbe lecsukódott es nem is tudtam feltolni csak ugyh kimutottem a helyerol (m3 bevezeton este nagyon mokas volt).
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
dellfanboy #111910 üzenetére
Igen néztem de nekem elég lenne a 125-ös mivel eddig csak robogóztam és állítólag ez a kisebb is bivaly mert jóval erősebbnek érződik.
-
veze
őstag
válasz
#31733248 #111909 üzenetére
Széééép, nem szívesen húznék vele ujjat
[foxi, futtatás után kissé csatakosan, 2 km neki semmi, én fáradok inkább el]
bocsi az offért, befejeztem -
csongi
veterán
válasz
Vismajor01 #111911 üzenetére
W-tech
-
dellfanboy
őstag
válasz
szetesett alatt mit ertesz? elhasznalodott vagy vmi mas?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Egy masik lidl sisak?
-
Geresics
addikt
válasz
Milyen stílus? Új, vagy használt?
Nyitott? Felnyitható? Zárt? Cross?
Kell bele bármi extra? Napszemüveg, helykialakítás kommunikációnak, stb? -
Vismajor01
addikt
Egy 175 cm3 robogóhoz 30 ezerért van valakinek ötlete bukósisakra?
Lidls sisakom volt és semmi bajom nem volt vele, de most kicsit szétesett és árából vennék valamit.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Szilágyi84 #111906 üzenetére
van belole 200, 390-es is,, azok is frankok
-
veze
őstag
válasz
dellfanboy #111904 üzenetére
szerezzetek be egy foxit
nekem is az van , még a madarak is elkerülik a légteret az udvar felett -
hroberto
veterán
válasz
dellfanboy #111904 üzenetére
Ilyet még nem hallottam, de ha jobban belegondolok, nem is rossz ötlet, ráadásul tartós. Törött üveg a motor körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest