- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy melyik felső kuplung munahengerre lehet szükségem ?
1.4 T-jet 2007-es és 5 sebességes a váltója.
[kép]
8-as számúra gondolok, de mint a képen is látszik kettőt is feldob hozzá. -
angyalpc2
aktív tag
Ismertek olyan Fiat bontót, Heves Pest környékén vagy országosan ahol postáznak is emailre regagálnak? Ha csak nem bont valaki Fiat albeá-t.
Beltéri elemre lenne szükségem. Kb beszerezhetetlen. Gyári nincs már Fiat alkatrészt és központ is meg lett kérdezve.
Fiat albea 2002-2005 napellenző tartó (bepattintó fül)
Két cikkszámon létezik (elvileg) 713812631 735362747
Kínai sötét barna jött 1,5 hónap után, Másik utángyártott világos szürke angilából, elüt a az eredeti középszürkétől, de valószínűleg ez is kínai. A fröcsöntési márka minta azonos.
Bármi ötletet is szívesen fogadok
Balra az eredeti sötét szín(törött), Jobbra a kínai túlzottan világosszürke -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Grande Punto 1.4-Jet az alany.
Sajna olajfolyás miatt le kell szedni a váltót. Főtengely szimeringből a Corteco márka vállalható ? Vagy milyen márkát ajánlanátok ?Cseréltetem a nyeles tengely szimeringet is. Ebből van valami bevált márka ?
Illetve akkor úgy gondoltam hogy lehet cserélni a kuplungot is. A LUK márkával ha jól olvastam nincs probléma. Szerintetek cseréltessem a kettőstömegűt is LUK-ra ? Azt mondták hogy azt ne, ha nincs gond azzal ami benne van.. -
TheProb
veterán
No, sikerült az olajcsere reset a Giulia-ban. Sima ügy, viszont mire az ember kiszenvedi a SGW-ből azokat a rohadt csatlakozókat, az egy örökévalóság...
Nemtom mi a trükkje, de fél órát tuti baszakodtam 1!! csatlakozóval, mire sikerült kioldani a helyéről... Az ujjbegyeim azóta is sajognak.
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Fiat 500L 1.4b-ben olyan fura, kulimászos volt a váltó ma, aztán egyszer csak ott maradt egyesben vagy kettesben.
A váltókar lötyög előre-hátra, de nem vált.
Van ötlet, hogy mi lehet a baja, és mennyi kb a javítás, illetve az végezhető otthon?Köszönöm!
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
kicsit vissza szeretnék térni az Alfa Giuliettára és a C635 váltó szinkron hibára. Tudom, hogy a kérdésem nem egyszerű, de ha valaki tudna érdemben válaszolni, hogy ez mennyire gyakori hibajelenség a Giuliettára, mennyire jellemző ez, illetve, ha esetleg előjön, akkor ez javítási összegben nagyságrendileg mekkora összeget jelent?( Tényleg nem pontos összeg érdekel csak annyi, hogy kb 200 vagy inkább 800)
Nagyon köszönöm! -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #16268 üzenetére
Múlt hétfőn megszorult és azóta csörömpölő hangot ad, vagyis ledarálja magát, ha be van nyomva a hópihe gomb. A kuplungja működik.
A klímásom 19-én tud fogadni, de megbeszéltem vele, hogy a kompit és a szárítószűrőt beszerzem, hogy gyorsítsuk a helyreállítást. A kompi tegnap megérkezett, a szárítót viszont meg szeretném nézni, milyen van most az autón, ez a klímahűtő oldalán van a motor hűtője és az intercooler között.
Korábban már leakasztottam a lökhárítóját, ezzel nem lesz gond. A dudák melletti műanyagelemet is le kell bontanom, utána már láthatom, amit szeretnék.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #16267 üzenetére
Nem lenne elég dobbetét vagy hűtőrács kiszedés? Le vagyok maradva, mi a kompresszor baja?
A Grande lökös nekem fent maradt múltkor, mert a sárvédő aljánál (fényszóróhoz közel) a csavarok be vannak gyógyulva a szegecsanyáikba
nem akartam a sárvédő vékony lemezét elgörbíteni. Kapott csavarlazítót, a géptető felől elérhető csavarokat kiszedtem és fújtam rájuk Thermocup spray-t, könnyebb legyen második nekifutásra. (Múltkor zárhidat cseréltünk a Golfon, a cseredarab összes szegecsanyáját megjárattam menetfúróval, az is kapott cinket berohadás ellen, szörnyű elégedett vagyok a végeredménnyel azóta is, gyönyörűen szerelhető lett
)
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #16245 üzenetére
Végül is a gyárival egyenértékű, de nem ricambi originali Denso kompresszor lett, ma meg is érkezett.
Viszont száritőszűrőre is szükségem lesz, az alkatrészkeresők hoznak találatként ezt-azt, van műanyag és fémkupakos is, melyik kell nekem? Vagy cseréljem egy az egyben a hűtőt, aminek a része a szárító is? -
TheProb
veterán
válasz
gipsztigris #16263 üzenetére
Köszi a tippeket, közben találtam emberi áron bypassert. Megpróbálom házilag.
-
TheProb
veterán
Van esetleg valakinek Bp-n vagy vonzáskörzetében SGW-s Giulia sw-es bimbizéséhez céleszköze? Ez vagy sgw bypass-t vagy hitelesített diag tool-t jelent. Olajcsere periódust kéne resetelni.
-
atee_13
őstag
válasz
gipsztigris #16260 üzenetére
Köszi szépen
-
gipsztigris
addikt
válasz
atee_13 #16259 üzenetére
Elvileg ez kell a 330-as fékhez. Allegro.hu-n 38 ezer a készlet.
Itthon 40-45 ezer körül lehet beszerezni ugyanezt. -
atee_13
őstag
válasz
gipsztigris #16258 üzenetére
Revoval majd váltok.
ATE ceramic beszerzésére is van esetleg valami javaslatod?
-
atee_13
őstag
válasz
gipsztigris #16256 üzenetére
Ha jól értem ez az ár 2db-ra vonatkozik kb 62e jön ki ami elég baráti.
Erről a gyártói oldalról célszerű megrendelni vagy esetleg van hazai lehetőség ami árban nem nagyon tér el?
-
gipsztigris
addikt
válasz
atee_13 #16255 üzenetére
Jó alternatíva a Rotinger tárcsa is. Fúrt/mart rotingert használok ATE kerámia betétekkel, és teljesen rendben van! Sőt!
[330-as Rotinger] -
atee_13
őstag
159 re vettem egy 330-as tárcsához való nyerget. (305 volt/van).
Jelenleg Bremboban gondolkodom:
Pads and Discs for ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) 2.0 JTDM (939BXR1B)
09.9365.2XXtra tárcsa
P 23 115XXtra betétAmi érdekelne, hogy van e olyan aki jártam a féktémában. Olvastam olyat, hogy a fúrt tárcsa miatt gyorsan fog kopni a betét és alacsonyabb sebességnél még nyikoroghat is. Ez mennyire valós?
Van e egyéb alternatíva amivel érdemes lehet próbálkozni? EBC úgy tudom nem annyira egyszerű, mert vagy jön időben a megrendelt árú vagy lehet hónapokig várni rá.
-
Sziasztok
A 'milyen autót' topikból gondoltam, ide is átteszem, hátha nektek közelebbi tapasztalatotok van ezekkel a gépekkel; ha nem is igazán a típussal, de a hajtáslánccal inkább. Ebben az életben eddig nem volt még dízel olaszom.
- üzemanyag: dízel
- keret: 2M
- méret: Caddy, (kis) Transit, Berlingo, etc.Fiat Doblo Cargo 1.3MJet
A HaHu-s hirdetésekből az alábbi kettő maradt a listámon (*), preferencia sorrendben linkelve.
*jó eséllyel mo-i első forgalomba helyezés (korazonos N-es rendszám), kevés/normál km futás, pofára OK, felszereltségre OK; az egyik 2 évig vizsgás, a másikon mindjárt lejár, de annak az árába könnyebben bele tudom alkudni, etc.
Érdemes a nyilvánvalón kívül bármire specifikusan odafigyelnem?
Eladó használt FIAT DOBLO Dobló Cargo 1.3 Mjet EURO5, 2014/2, Fehér színű - Használtautó.hu
Köszi szépen előre is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Integrale #16248 üzenetére
Rákerestem a MiTóra most pontosan a Zimmermann katalógusában, 2008-2010 között az 1 dugós úszónyergesek csak 1 vezetékesek voltak, de 2010 után azok is mindkét elsőt figyelik, és a monoblock Brembo nyergesek, mint amilyen az én 155 pónis T-Jetem vagy a Quadrifoglio Verdék, azok mindkét oldalt figyelik.
Az emlegetett Giuliettánál viszont akár mind a 4 keréknél lehet attól függően, hogy épp ki szállította a féket.
[link]
-
tboldi
nagyúr
válasz
berek21 #16244 üzenetére
Én úgy képzelem, hogy a MES kiírná, de próbáld ki és megtudod.
• • • • • • • • • • • • • • • •
Én is jönnék egy kérdéssel, amit az autós topikban már feltettem ugyan, de hátha itt specifikusabb választ kapok.
Milyen klímakompresszort vegyek, ha szükséges? A gyárit a Denso szállította, aftermarketben ugyanúgy elérhető, de van még Nissens, Mahle, Era, stb. Vagy mindegy, mert mindenki csak átcsomagol?
-
berek21
őstag
Sziasztok.
Az alany egy Giulietta TBI.
Kidobta a műszerfalra a fékbetétcsere ikont.
Meg lehet nézni MES-ben hogy melyik kerékre dobja?
Vagy le kell szednem a kereket hogy lássam. Gyanítom a belső jobban kopik, mert kívülről még van bőven. -
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #16240 üzenetére
Lejárt a szerk. idő.
A kuplungja jól működik, amíg nem nyomom meg a hópihe gombot, csak enyhe csapágysurrogást lehet hallani, de amint bekapcsolom, nagyon csörömpöl valami a kompi belsejében.
Az már mondhatni 100%, hogy kell egy új kompresszor, már csak az a kérdés, hogy telenyomta-e fémreszelékkel a rendszert vagy sem. -
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #16239 üzenetére
Az imént leakasztottam a hosszbordás szíjat, hogy megforgassam kézzel a kompit. Simán körbe tud pörögni 2 pontot leszámítva, ahol kicsit megszorul, de nem kell olyan sokkal több erő, hogy túllendüljön ezeken. És a 2 szoruló pont egymástól olyan ~20°-nyi elfordításra van.
Nemtom, ebből mit lehet leszűrni, csak leírtam, mit tapasztalok.
-
tboldi
nagyúr
válasz
juvegamer #16236 üzenetére
Én első körben rádugnék egy OBD olvasót és megnézném, mit ír a MultiEcuScan.
• • • • • • • • • • • • • • • •
Más: Az elmúlt 2-3 hétben, amióta nem írtam ide, nem történt semmi különös a családi flotta olaszaival egészen hétfőig. Aznap használni akartam a MiTo klímáját, de egyszer csak menet közben megszorult a kompresszor, le is fulladt emiatt a motor, majd miután túljutott ezen, elég csapágyas hangot kezdett el adni. Még nem tudom, hogy az egész kuka vagy elég lesz csak kuplungot/csapágyat cserélni rajta, majd a jövő héten felkeresem a klímásomat.
-
juvegamer
tag
Sziasztok!
Blue&Me modullal mit lehet kezdeni? Km számláló villog és a rádió meg se nyikkan pedig be van kapcsolva. Gondolom a modul a hibás.
Előre is kösz. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
molnarpeter #16230 üzenetére
Hát ezt a berhelést lehet kihagyom
de azért köszönöm! Mostmát legalább azt tudom, kb hol kell keressem a nyikorgás forrását
-
Hőguta
csendes tag
válasz
molnarpeter #16231 üzenetére
Gratula!
Én forgalmi szerint 609kg fék nélkülit (1200kg fékezettet) vontathatok,de mivel újonnan vettem az utánfutót,így a rendszámozás előtt volt lehetőségem a 750kg-osat 600kg-ra visszaminősíttetni. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Hőguta #15857 üzenetére
E hónapban sikerült a vonóhorgos vizsga. Előtte rokon szerelő javasolta rá a plakettet, pótoltam (7 polusú csatlakozó mellett). Szerelés miatt pedig a vizsgáztató diktált egy rövid nyilatkozatot. Tehát a horog beszerelésről és vásárlásról nem kértek számlát. Külön öröm, hogy neten 400 kg fék nélküli vontatható tömeget írtak a típusra, de kiszámolták és 600-at kapott végülis (fékezetten pedig a típustábla szerinti 1000-et).
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok,
kuplung nyikorgásra van valami bevált spray, vagy bármi, ami megszünteti? Csak meleg időben van a jelenség, így elég idegesítő mostanában -
Micsurin
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #16222 üzenetére
Turbóval szerintem a legtisztább ha beszélsz velük, nem hiszem hogy ne segítenének kapásból ha valami nem klappolna.
slett27 Blokk rokon Opelen lehet, gondolom itt is. Kérdés a cikkszám és némi kotorászás a neten.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
KilgoreTrout #16220 üzenetére
Update: mégsem sikerült megcsinálni, ugyanúgy zörög. Ez már röhej.
Újabb szerelő, cseréli a két első stabpálcát, mert a jobb oldalin elmaródott a menet, szóval hiába húzták rá az anyát, nem tartott megfelelően. Remélem ez már megoldja.
Még szerencse, hogy szabin vagyok a héten.
-
KilgoreTrout
senior tag
A turbo problémák mellett valami rendszeresen zörgött elől.
Voltam ma futóműállításon és az alábbi meglepi fogadott:
Rögzítették, de még mindig recseg valami elől.
-
juvegamer
tag
válasz
gipsztigris #16215 üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Micsurin #16217 üzenetére
ITrading Kft. (Gipsztigrisék szerelték, ők küldték).
Ahogy nyomozok, esetleg MAP szenzor nem lehet? A katalizátor és a kipufogó is olajos volt (füstölt rendesen a kocsi). Illetve az ECU nem lehet, hogy még a régi, lyukas turbócsöves értékekkel dolgozik? Azt lehet resetelni valahogy?
Időrendben:
1. egyszer érezhetően megtorpant autópályán (itt lyukadhatott ki a turbócső)
2. utána hol műküdött, hol nem, érezhetően más volt (lehet, hogy itt az ECU megtanulta, hogy mostantól máshogy jön a levegő?)
3. szerelő OBD-n nem látott eltérést a kért és adott turbónyomásban az adatokban
4. szerelőtől hazafelé eltört a turbó tengelye - füst, olaj a kipufogóoldalon
5. turbófelújítás, kipufogóoldal tisztítása
6. azóta már kiégett a kipufogóból az olaj (eleinte büdös volt, de már elmúlt).
7. a korábban leírt fura működés/gyorsulás tapasztalható. -
Micsurin
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #16216 üzenetére
Hol volt gépműhelyben? Havernak a Skoda ilyet a Wizzardos kínai hulladék középrésszel és kínai aktuátorral produkált.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, a turbo javítás óta sajnos még mindig nem az igazi a kocsi. Lomhábban, bizonytalanabbul gyorsul, illetve egészen furán kéri a turbónyomást (kijelzős a műszeregységem). Korábban a gázpedál lenyomása, majd lenntartása mellett folyamatosan kúsztak fel a turbónyomást jelölő csíkok, most általában feléig megy fel, csak padlógáznál megy fel maximumra és néha meg-megbicsaklik (nő az érték, majd hirtelen visszaugrik 1-2 csíkot és ott is marad, amíg le nem padlózom). Nem tudom ez normális-e, de mindenképp más, mint eddig. Lehetséges, hogy a levegőcső repedése (ami a turbó tengelyének törését okozta) vagy a tengelytörés utáni olajfolyás bejutott valahogy a motorba vagy a multiair modulba?
A fogyasztás is nőtt kicsit (kétszer voltam vele autopályán vidéken, ilyenkor 1-1.5 literrel alacsonyabb fogyasztás jött ki korábban, most annyi, mint a szokásos ingázásnál - bár még nincs elég adatom, csak kétszer tankoltam a turbós affér óta).
Van egy BT-s OBD olvasóm, azzal tudok valamit nézni esetleg, ami segíthet leszűkíteni a hibát? Most, hogy felmerült a multiair modul, annak a hibái között írják a fogyasztásnövekedést és az időnkénti egyenetlen, késleltetett gyorsulást, így kicsit elkezdtem aggódni.
-
gipsztigris
addikt
válasz
juvegamer #16212 üzenetére
Igazából nincs olyan amiből egyértelműen megállapítható lenne, hogy mennyit bír még a MA modul.
Tünetek lehetnek, random égéskimaradás hibákat, dadog, egyeletlen motorjárás, néha random le is tud állni a motor. Konkrét előjele nincs, lehet hogy ma még normálisan megy, de két nap múlva meg elhalálozik.
Volt olyan beszámoló is, hogy mielőtt letérdelt a modul, előtte drasztikusan megnőtt a fogyasztás, de ez nem bizonyított, csupán a tulaj így emlékezett vissza.
Ha jól karban volt tartva, akkor nem törvényszerű, hogy megkotlik a multiair modul, bár cseréltünk már igazolt 160 ezernél is modult. -
akooos
veterán
válasz
akooos #16211 üzenetére
Most volt egy kis fény meg több időm, hogy megnézzem. 90%-ra mondom, hogy nem "alul" folyik, hanem a motor hátsó részén szivárog le végig. Beindítottam, aláfeküdtem, néztem fölülről és semmi, mentem vele 2 kört a parkolóban szép lassan, egy csepp sem jött ki sehol, közben a nívópálca ugyanazt mutatja, amit tegnap este. Pár éve cserélnem kellett a "fojtószelep"-et, mos úgy látom, hogy az alján lévő elektronikából is folyik az olaj?! Valami nagyon csúnyán felhordja. Erre az alkatrészre gondolok, ezt cseréltem:
-
hobizoli
nagyúr
válasz
akooos #16211 üzenetére
15-20 eves autoknal siman elfordul ez mas gyartmanynal is
ennyi ido alatt a tomitesek ugy kikemenyednek a melegtol es az olajtol, hogy törni lehet
amikor pl kuplungcsere miatt le van szedve a valto, akkor erdemes ezeket preventiven csereltetni, mert csak par ezer forintos cuccok amugy, es a valto le- felszerelese akkor nem kerul extra koltsegbe, hiszen amugyis lent van -
juvegamer
tag
Üdv!
Deltában a gyári multiair modul mennyit bírhat ki kb.? Illetve, hogy kezdődik a modulhiba? Mik a tünetek először? Előre is köszi.
Külföldön lenne egy kedvező ajánlat, egy szép állapotú 2012-es Delta igazolt 200e km-el, ezért kérdezem. -
akooos
veterán
válasz
hobizoli #16210 üzenetére
Köszi, ez mind nagyszerűen hangzik.. ha jár a motor ezt felülről valahogy láthatom szabad szemmel vajon, hogy megállapíthassam, honnan folyik?
30 km-re el kéne vinnem, hogy szét lehessen szedni, de úgy tűnik (ismét) traileren fog utazni ez a szar, ha ilyen mennyiségű olaj folyik belőle. -
hobizoli
nagyúr
válasz
akooos #16209 üzenetére
haaaaat itt a behajtasi tengely szimmeingje lehet feladta a kuzdelmet az idovel... vagy a fotengely vegen levo
de ha ez nem szelepfedel alol folyik ennyire le, akkor valto tuti le kell ugorjon minnel elobb, mert olaj nelkul total KO lesz, meg ha osszeolajozza kuplungot is, akkor az is kuka -
akooos
veterán
Sziasztok, Hozzáértőktől kérdezném, vajon mi okozhat ilyen olajfolyást hirtelen? Hétvégén elmentem majdnem 1000 km-t gond nélkül, ma 5-öt. Mire hazaértem és beálltam a parkolóba, ez fogadott. Elsőre azt hittem kondenzvíz, de ahhoz sok. Megszagolva olajos szaga van és barnás színe (nem fekete).
A fagyálló egy 1 hetes sztori, az most mindegy, azért ilyen szép vörös "rozsdás".
Csináltam egy videót is, hátha jobban látszik rajta bármi, de sajnos túl sötét lett már ahhoz, hogy jobban lássak kint, majd holnap megnézem jobban.
[link]Bárki bármi ötlettel tud előjáróban előállni?
Másik kérdésem, M32 váltó tipikus hiba hangot valaki le tudná írni?
autópályán 6-osban 2000 RPM körül egy mély búgó hang lehet az?
Ja, az alany egy GP 1.9 jtd
Köszi!
-
Directors
senior tag
Valaki esetleg megtudná nekem azt nézni hogy ezeket a csavarokat amik az olajhűtőnél vannak, mekkora nyomatékkal kellene lehúzni ?
-
Directors
senior tag
Köszönöm mindenki ötletét.
Talán sikerült megoldani.
Kézi menetfúróval átmentem rajta párszor. Jó sok idő volt mert annyira kicsi a hely. Pedig amit tudtam eltávolítottam az útból.M6 volt eredetileg, és ezzel is mentem át rajta.
Plusz tudtam betenni hosszabb csavart. Ilyen volt a régi csavar [kép] . Az új egy hangyányit hosszabb (kb. fél centi), illetve végig menetes.
Meghúztam nagyon óvatosan, aztán hagytam is.Ment bele a hűtővíz, és az új olaj. Járattam egy darabig hogy üzemi hőfok meglegyen.
Szerencsére nem tapasztaltam se olajfolyást, se azt hogy keveredne a kettő. Remélem marad is így. Holnap kerülök vele egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest