Új hozzászólás Aktív témák
-
erik365
senior tag
Lassan cserés lesz az Ate szett a Bravon, ki mit tenne helyette igazából semmi gond nem volt vele. De kipróbálnék valami mást, külföldi fórumokon olvastam, hogy a Ferodoval kicsit intenzívebb a fékhatás. Kinek mi a véleménye? Árban nem szeretnék elszállni, max 20k/db tárcsa plusz a betét szett.
Köszönöm. -
gg72
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm, akkor ez lesz az. 👍
-
gg72
veterán
Jól gondolom, hogy egy 2015-ös Guliletta hátsó rugóstag gumiütközője ez lenne? Ma vettem észre, hogy az enyém kicsit megadta magát, szó szerint málik le a gumi...
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Megoldottam.

Kicsit megfaragtam a műanyag belsejét és satuval belepréseltem az aljzatot. Semmi nem tört el.

Annyi csak, hogy végül is nem a MiTo csomagtartójába tettem, hanem az Ypsilonba, mert valamennyie eltakarja az elődeim okozta sérüléseket. Az Alfa meg visszakapta az eredeti aljzatát.
-
tboldi
nagyúr
Vettem egy ilyen fedelet a MiTo csomagtartójában lévő szivargyújtóhoz, de meglepődve tapasztaltam, hogy nem megy át rajta az aljzat, kisebb a fedél átmérője egy picivel. Ez kellene hozzá, de a csatlakozója is más (mondjuk ezt át lehet hidalni). A franc gondolta volna, hogy egy ilyen őskori technológián is változtatnak.

-
Sanyi.mTs
addikt
van egy 2019-es fiat tipom. van benne android auto (AA), de csak kábelen. vettem egy vezeték nélküli (talán wifis) okosítót, hogy AA használatakor ne kelljen usb kábelt dugdosnom a telefonba.
viszont, az az USB port, amire dugnom kell, kocsi leállítása után is ad feszültséget. hol lehetne megtudni, hogy ez a port folyamatosan feszültség alatt marad vagy esetleg csak 5/10/30 percig és utána kikapcsol? -
dudu5130
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Már nem tudom hány éve szenvedtem attól, hogy folyt ki a víz valahol, aminek nyoma is volt az alján. Víz pumpát meg nem tudom hány tömítést cseréltem, végül a szívósort is cserélnem kellett mert az a csó ami rá van préselve ott is engedte végig. Kész lett erre tessék, ki tudja már mennyi ideje lehet ez a probléma is mert a szint változást eddig csak a folyásnak tulajdonítottam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
erik365
üzenetére
Ma végre eszembe jutott rögtön indítás után megnyomkodni a vízcsöveket, mert máskor mindig 5-10 km megtétele után csaptam a homlokomra, hogy elfelejtettem.
1-2 percnyi egyhelyben járatást követően is teljesen puhák, egyszerűen csak szeret a minimumon lenni.Gondoltam, hogy rendelek én is ilyen tesztert, de lehet, hogy felesleges. 🤷♂️
-
dudu5130
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
A sárga mást jelent?
-
csongi
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
Köszi!
Akkor minden találgatás okafogyott! -
dudu5130
őstag
-
csongi
veterán
válasz
dudu5130
üzenetére
Akkor ezt nyomozni kell.
Lehet termosztat, nem nyit teljesen, de akkor hofoknak emelekedni kellene.
Hengerfej eseten, nem csak tulnyomas, de levegosodni kellene. Illetve az konstatns, ha egyszer betol a huto terbe, akkor az mindig betol.
De ha a sapka nyitasi erteke alatti a nyomas, akkor ugy jo.
Egyebkent is tulnyomasos a rendszer.
A kiagyanlito tartalyaba at tud folyni a hutoviz?
Ha ott eldugul, akkor a a sapka melett kinyomja amit a tartalyba kellene. -
Zadia
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Köszönöm.
-
Zadia
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Megnéztem ezt a Brodit. Van ( A ) oszlopra szerelhető változat is belőle,de számomra nem egyértelmű,hogy ehez miként tudom a telefonomat rögzíteni vagy miként tartja meg?
Ehez még akkor külön kell venni egy tartót is?
-
tboldi
nagyúr
válasz
gipsztigris
üzenetére
Tudom, gondolkodtam is rajta, hogy összekombinálhatnám a Quad Lockkal, de a pohártartósról is gyakran letérdelik a telefont az alkalmi utasaim, úgyhogy inkább a Belkinnél maradtam. Annak ellenére, hogy az a legalacsonyabb.
Bájdövéj, megjött az új tartály is, de már mindegy. Jó lesz pótnak.

-
hobizoli
nagyúr
147-be kene 6-s valtogomb
nem Ali-s, mert az egy evet sem birt ki, pedig nem napi hasznalos az auto
-
tboldi
nagyúr
válasz
gipsztigris
üzenetére
Nekem a Brodit olyan 1990 végi, 2000 legeleji hatást kelt, nyomógombos Nokiához tökéletesen passzol.

-
gipsztigris
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha számít, akkor is Brodit!
A többi csak aluljáró. -
Zadia
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem,hogy Alfa Mito-ba milyen telefontartót használtok,ami normálisan néz ki és illeszkedik a beltérhez? -
dudu5130
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Köszönöm! Rendelem is. Ezt magam is meg tudom csinálni, ha jól látom a kiegyenlitő tartály kupakjának a helyére kell.
-
dudu5130
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
És azt hogy teszteljem, bocsi ezt nem vágom.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dudu5130
üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Nálam csak addig nyomja ki a kupak alól az 1.4 T-Jet a hűtőfolyadékot, amíg a minimumhoz nem ér a szint. És itt meg is áll a történet, ha nem töltök rá, sőt melegen pont így lesz a max. jelzésnél.
szerk.: Tágulási tartályt és kupakot cseréltem már újra, előbbi utángyártott VEMA, utóbbi gyári.
szerk. 2: Ja, az Ypsilont meg nem is említettem, hogy megjavult.

-
dudu5130
őstag
Üdv! Szakikat kérdezném. Hűtővíz rendszerben dugulás okozhat túl nyomást? Valamiért túl nyomás van a rendszerben, de semmi más tünet nincs, néha kitol valamennyi vizet a kupak mellett, de más jele nincs a hengerfej problémának. Vízbe se olaj se kipufogó gáz nem jelentkezik és az olajba se víz, fűtés is van. Esetleg még valami ötlet víz túlnyomására?
-
csongi
veterán
A doblok alatt a Bravo futome lehet?
1.4 16V 95Le. valto, eroatviteli egyseg is ugyan az lehet?
5 fokozatu. -
csongi
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kisebb labirintus volt, míg eljutottunk idáig, de végül is ez lett a megoldás.

Az unixos rendelésemet visszadobták, úgyhogy nagy nehezen kerítettem valakit, aki hajlandó volt sos-ben megcsinálni, alább az eredmény. Vákuumteszt is volt, átment. Azért megrendeltem az Allegróról az opeles cikkszámút is, ami ugyan nem fog megérkezni időben, de gondoltam, legyen egy tartalék itthon.
Ma már nem állok neki visszaszerelni, de ha jó lesz, akkor mehetünk a Lanciával BP-re szerdán.
-
DaFok
tag
Sziasztok,
T-jet Bravo M32-vel szerelt verzióhoz létezik valamilyen kulissza upgrade/javító kit?
Most vettem egy bontottat, ami hibátlanul működik, de a régit megtartanám és, ha lehet, akkor felújítanám vagy valamilyen módon rendbe raknám. -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Áh, inkább az új, az a biztos. Csak érkezzen meg időben.

Amúgy egész szép cikkszámcsokrot sikerült összegyűjtenem, Opel/PSA-val együtt 8-at, és fogalmam sincs, van-e bármi különbség köztük, ránézésre tök ugyanolyan mind.

Találtam bontottat is a Racingbazáron, de mindegy, most már megvárom az unixos rendelésemet.51779953, 60656296, 51841739, 55193231, 60815581, 46353615, 51837964 + 90502721
Aláhúzva az Ypsilon eredeti cikkszáma.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Vizes/levegős stb boltban lehetne nézni csőcsonkot, kifúrni, menetet fúrni, epoxy ragasztóval betekerni.
Nekem az 50-3502030-A cikkszám töltötte ki a napot
meg találtam egy test zárlatot, már kábel köteget bontottam szét stb, mire kiderült, hogy kapcsoló hiba.
Ugyanitt szimering kiszedő ajánlásokat szívesen fogadok (tengely kiszedése nélküli helyzetre, mint pl. főtengely
Előbbi fék szerkezetnél a szovjet elvtársak 2 db szimering szimeringgel tervezték, egymás mögött közvetlenül, jó melyről kell kihúzni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
gipsztigris
üzenetére
a 846-s Y-nal neztem a Wiki-n, hogy annal irnak vmi C610-s 6-s valtot is
arrol mit lehet tudni?
ez a C510 gyari mod-ja, vagy vmi tok mas szerkenytu? -
gipsztigris
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Ha el tudsz vonatkoztani a kispolszki hagtól, akkor egy nagyon frankó pörgős kis méregzsák a twinair motor. Qrva jó, csak a zenét fel kell tekerni, hogy ne nevesd el magad a hangján.

Láncos motor balansztengellyel. Egy könnyed műszak (6,5-7,5 óra) a lánc csere.
Modul drága, turbót nem tudom mert még nem csináltunk turbó felújítást, kettőstömegűvel szerelt.
#16957hobizoli
"az 1.2 FIRE az orokelet+2 nap"
Ez kétségtelen! -
csongi
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
A motort nem ismerem egyáltalán, úgyhogy ezt passzolom, de 846-os Ypsilon az 500-zal van azonos platformon. Az előd 843 - mint amilyen a miénk is - osztozik a 2-es Puntóval, illetve a még régebbi 840 az 1-es Puntóval rokon.
De hogy a kérdésedre válaszoljak: zömmel kompatibilisek a dolgok, de mindig utána kell nézni, nem szabad vakon bízni. Mondom ezt úgy, hogy a vákuumtartállyal most épp ezt csinálom.

-
csongi
veterán
Sziasztok.
Twin air 86Le motor egy Ypsilonnal tarsitva mennyire starpabiro?
5os valto.
Platinum felszereltseg.
2012 130K km.
Kuplung kettostomegu?
Vezerles csere nyugos?
Turbo felujitas koltseges?Ez punto alavazon van. Mennyire kompatibilis a punto cuccokkal a futom, fekek?
Kezdo lanyka autoja lenne.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
SOS segítségra lenen szükségem!
Nekiálltam vákuumcsöveket cserélni az Ypsilonon (1.3 Multijet, 199A3000), de a szivattyú és a dob közti szakasz levételekor letört a dob csatlakozója, benne maradt a csőben. Kéne egy új, de az Ypsilonhoz való cikkszám (51779953) már egyáltalán nem kapható sehol, sőt bontottat sem találok.
Viszont a Doblóé (60656296) ránézésre pont ugyanúgy néz ki, szerelték is ezzel a motorral, és erre már van több találat, viszont 5 munkanap az érkezése. Jó lehet nekem az is? Mi lehet a különbség?A lehető leggyorsabb megoldás kellene, jövő szerdán mennék az autóval BP-re. Esetleg más helyettesítő?
-
erik365
senior tag
Főtengely szíjtárcsából mit szoktatok tenni? Ina, Dayco, Hutchinson? (1,4T-jet)
-
VMatteo
őstag
Köszönöm a segítséget, alszok rá párat!
A vetítőlencsés fényszóró mennyire szar?
Kiindulva a csíklámpás Puntomból, illetve látom hogy a menetfény is szeret meghalni benne, ellenben Osram LED mehet bele?
-
palfitom
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Fain járgány, gratulálok!
“ertsd felesegem elvitte a sajat kocsijat” - Én is pont ilyen helyzetben vagyok
-
tboldi
nagyúr
Ezek a felszereltségi szintek nem a UK piacon voltak csak? És/vagy a későbbi évjáratoknál?
Csak mert az én széria eleji MiTóm Distinctive felszereltségű, de a szigetországban ez Lusso volt. Később viszont az öreg kontinensen is elhagyták a Distinctive nevet.
•••••••••••••••••••••••••
Mivel nem láttam sehol máshol leírva, kénytelen voltam megmérni magamnak, és most megosztom, hátha valakinek egyszer szüksége lesz rá.
A boost control szolenoid (N75 szelep) vákuumcsöveinek belső átmérője:
- 1.3 Multijetnél 4 mm
- 1.4 T-Jetnél 5 mm -
szőröscica
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Jo!
Mar masfel eve ezzel (nem) jarok. 2.0T 280le Q4 Veloce, adaptiv futomuvel, H/K hifivel, kanyarkoveto lampaval, ez tenyleg full, metalfenyen kivul semmi mast nem lehetett volna bele venni.
Tobbet toltom az akkujat, mint amennyit tankolom. Mivel Bp-n az utak kritikan aluliak, a munkahelyem 9km-re van, az edzoterem pedig 5-re, az auto pedig kifejezetten kellemetlen mig be nem melegszik, ezert hetkoznap csak veszhelyzetben veszem elo (ertsd felesegem elvitte a sajat kocsijat). Igy csak hosszu utakra van eloveve, de akkor lovom neki.
Majusban megyunk egy Mille Miglia kort vele Olaszorszagban, az lesz a kovetkezo nagy bevetese.
-
Zadia
őstag
válasz
VMatteo
üzenetére
A főbb szintek a Giulietta (alap) , Super , Tecnica , Speciale és a csúcsmodell Veloce voltak.
Viszont itt át tudod nézni [link]
Nekem 2019-es Giuliettám volt 2.0 JTD-m2 TCT 170Le Veloce . Nagyon elégedett voltam vele.
Viszont nem igazán való rövid városi használatra.
Én azt mondom vegyél 1.4 TB-t.
-
Integrale
veterán
Prisma hàtsó futómû elkészült, minden szép és gyàri.
-
VMatteo
őstag
Sziasztok, elindult a fejemben a vezérhangya...
Van egy 2007-es, de 2008-ban Mo-on először forgalomba helyezett Tjet 3 ajtós fekete Grandém.
Sport változat, digit klíma, tempomat, gyári mélynyomó, gyári könyöktámasz, benne valós 205e km. Újra porfestett gyári 17"-os kerekek tavalyi nyári gumikkal, téli gumik acélfelnin. Teljesen jó az autó, minden működik rajta, viszont mostanában elég sokat kellene költeni rá:
-két küszöb sajnos rohad
-vezérléscsere
Mennyi lehet ennek a kocsinak a reális értéke?
Szeretnék előbb utóbb Alfába átülni, sajnos ez a becsípődésem, és lehet most lenne rá a legjobb alkalom, hiszen a lakatolás/festés sztem simán 2-300e Ft-os művelet.
Arra gondoltam, hogy egy Tjet (nem multi) Giulietta ami 10 év körül van ideális választás lenne. Sokkal lustább a nagyobb kaszni miatt? Hogy voltak itt a felszereltségi szintek? Esetleg elgondolkoztam dízelben is, de az 1,6-os erejét kevésnek tartom.
Mit gondoltok, hülyeség?
-
Integrale
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Tyû, neked meg milyen autód van?

-
palfitom
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Köszönöm szépen!
Sejtettem, hogy így van, de nem tudtam.#16930 szőröscica
Elsiettétek, júniusban kellett volna jönni!
Mi -nagy szerencsével- bejutottunk a raktárba, és az után már azt kell mondjam, maga a múzeum "nem olyan nagy szám". A raktárban rengeteg olyan "csoda" van, amiért igazán megéri oda elmenni!
[kép] [kép] [kép] [kép] -
erik365
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Munka után jobban megnéztem, valóban ez lehet, mert nem lehet belőle kitakarítani, tegnap este azt hittem a fagyálló megszínezte.
-
tboldi
nagyúr
válasz
palfitom
üzenetére
Egy Grande Punto szebb köntösben, azonos apró hibákkal (kormányszervó, rozsdásodó futóműbölcső, stb). Túl sok minden nem romolhat el rajtuk.
1.4 turbóból volt többféle is, T-Jet vagy MultiAir, illetve mindkettőből volt gyengébb és erősebb is. Nekem a 155 pacis T-Jet van, ami kódra azonos az Abarth Grande Punto motorjával, viszont M32-es váltó van hozzápárosítva.
Ajánlanám az angol klub weboldalát, sok hasznos infót gyűjtöttek össze: [link]
-
palfitom
félisten
Sziasztok,
Lányom gondolkodik esetleg egy MiTo vásárlásán.
Mivel én nem vagyok képben ezzel a modellel, segítsetek kérlek:
- milyen motorral ajánlott megvenni? 1.4 Turbo ajánlott, vehető? (az idő felét, vagy még többet autópályán töltené)
- mik a típushibák, mire kell figyelni vásárláskor?
- mik a jellegzetes nyűgjei? -
Zadia
őstag
Az új látjatósági mellények megérkeztek.
-
erik365
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Turbó után az első cső, ez megy a turbóhűtő fém csövére, más csőben nem találtam ilyen rózsaszínes cuccot.
-
VMatteo
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Wáó köszi!
Lehet ott csúsztam meg, hogy én rászűrtem a Tjet-re, így meg nem hozta ezt ki!
-
erik365
senior tag
Sokat látott kollégákat kérdezném ez jól gondolom, hogy hűtőközeg?
-
VMatteo
őstag

Ehhez mit szóltok? Sztem ez 40e Ft alatt megállna
-
VMatteo
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
összeválogatom amit javasoltok, hogy mit mondana rá Bárdi úr
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
👍
Közben fényt derítettem még egy különbségre az agyak közt: a kerékcsavarok menetemelkedése sem egyforma (M12x1,25 vs 1,5).

-
VMatteo
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
A Bárdiban van őrültnagy kedvezményem
-
rhunseeker
tag
Sziasztok,
Mostanában észrevettem, hogy hidegen 1400-1500-as fordulaton előfordul, hogy bedadog kicsit a járgány. Se alatta se felette nem érzem ezt, és csak hidegen csinálja, bemelegedve megszűnik.
Giulietta 1.6 JTDM 105 LeVan ötlete így látatlanban bárkinek, hogy ezt mi okozhatja?

-
molnarpeter
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
gipsztigris
üzenetére
Az a +0,1 mm nem a felniben van, hogy ne szoruljon rá?

De pl. a hátsó tengelycsonk meg megegyezik (drawings fül).
-
tboldi
nagyúr
Most én jönnék egy kérdéssel, egyelőre csak elméleti.
Ugye a MiTo 4x98-as, a platformtesó Grande Punto és D Corsa pedig 4x100-as. Egy az egyben rámenne a MiTóra is a 4x100-as kerékagy, vagy van még valami apró különbség?
Úgy fest, hátsó kerékcsapágyat kell cserélnem, csak emiatt tűnődtem el.
-
erik365
senior tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Nem tudod esetleg a Graf vízpumpa tartalmaz tömítést? Én jobban örülnék következő cserénél, ha nem kellene a pasztával szórakoznom.
-
gipsztigris
addikt
válasz
VMatteo
üzenetére
Mi INA-t szerelünk évek óta minden olaszba. Ha válogatni akarod a szettet, akkor szerintem a legjobb kombináció, Dayco szíj, INA görgők és GRAF vízpumpa.
T-Jeten kötelező a rögzítés, ha szakszerűen akarod cserélni. Ugyanis a vezérműkereket fel kell lazítani a szíj felhelyzése előtt és feszítés után lehet meghúzni a kereket. Ha nincs rögzítő, akkor ez a lépés kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Polycom P017-POLY-Studio-X50-TC8 - 4K Videokomferencia pult - kamera kijelzővel - Új ára 917.000Ft
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten asztallap
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 5G 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- HP Probook 445R G6,FHD,14",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Előbbi fék szerkezetnél a szovjet elvtársak 2 db szimering szimeringgel tervezték, egymás mögött közvetlenül, jó melyről kell kihúzni.