Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Daywalker #52096 üzenetére
+1.
Nekünk éjjel járkált egy időben egy marha hangos motor az ablak előtt, tiltáson pörgetve, többször ébredtem fel rá. Ha egyszer megláttam volna ki az....
Képzelheted, az autósok körében milyen mértékben növelhette a motorosok iránti szeretetet... Motorosként még én is ledugtam volna a torkán a sportkipufogóját.(#52097) ludsimon: Nem véletlenül van törvénybe meghatározva, milyen hangos lehet. Gondolj bele, hova vezetne, ha egyre többen használnák ezeket... Így is borzalmas zajos egy nagyobb város, képzelheted mi lenne akkor.
-
Xaels
félisten
válasz
Daywalker #52094 üzenetére
Mint írtam ezt így vettem. Nem én raktam fel ezt a kipuvéget. Magam részéről erre nem is költenék, az eredetivel is el lettem volna ha az lett volna rajta.
(#52097) ludsimon: kb két napba telt, hogy szóljon a szomszéd, hogyha lehet toljam már odébb. Igaz az én két gyerekem nem ébredt meg rá pedig utca felőli oldalon alszanak, de az övé igen. Arrébb tolom reggelente.
-
Daywalker
addikt
válasz
ludsimon #52091 üzenetére
Figy, itt az utcánkban el szokott járni egy repedt fazék hangú robogó. Ezt úgy értsd, hogy kurva hangos és még a hangja is szar. Pedig nem vmi gagyi fos amúgy. Szétverném a hülye fejét, annyira idegesítő. Felejtsd el ezt a baromságot...lehet, hogy neked vicces, mást meg rohadtul zavar.
Xaels: Látjátok, én hangtalanul is tudom mindezt. Felrakjuk a futóra a pályagépeket, oszt csak lesnek a városban
Viccet félretéve, nem értem minek nektek ilyen péniszhosszabbító...
-
Xaels
félisten
válasz
V.Stryker #52089 üzenetére
Ha csak az az egy lett volna
Gyöngyösön volt egy tetovált csaj aki bólintott. Elég morcos a hangja. Amikor hoztuk haza én haver mögött ültem a Transalpon és egy másik ismi jött a Dragstarral. Ő is élvezkedett rendesen a hangjával, próbálta a Transalpot is bőgetni haver, de nem sokat lehetett hallani belőle.
Az Eliminatorral meg mindig baszogattak, hogy csináljak már vele valamit, hogy legyen egy kis hangja.
-
ludsimon
veterán
Ez mondjuk igaz, nem akarok váltósat városba motoron.
Akkor milyen alternatívák lennének aminek van is hangja? -
polimorf
tag
Bősi erőmű látogatás!!! 2015. Július. 04.
2015. Július. 04.-re (szombat) kaptunk engedélyt.
Viszont a létszámot is le kell jelenteni, és az ebéd igényt is. Ezért még ezen a héten vasárnapig kérem jelezze (Privátban nekem) aki szeretne jönni, és külön jelezze ha ebédet is kér( hány motor, hány fő, hány ebéd). Az ebéd ára 3,50-4 euró. Ebben van egy leves, egy második és egy üditő.
7:30-kor gyülekező a Szendre OMV kúton.
8:00-kor indulás a térképen található OMV benzinkútról Szentendréről.
10:00-kor lesz a találkozó a Vámosszabadi határátkelőn (oda én megyek a csapat elé). Onnan megyünk az erőműhöz.
11:00-kor kezdődik az erőmű látogatás
12:00-kor ebéd
Aztán lesz még program, vagy megtkintjük a közelben lévő tigrisfarmot, vagy Gútán a vizimalmot. Ez a délutáni program még képlékeny, de valami lesz az tuti.
Útvonaltérkép: [link] Kiindulási pont a térképen jelzett OMV kút Szentendrén.
A csapatot Mosquito34 fogja elvezetni a határig onnan én átveszem. -
Xaels
félisten
válasz
V.Stryker #52085 üzenetére
És milyen igaz
Láttad azokat a helyes arcokat pénteken? Amúgy ma kocsiszinben parkolt mellettem egy autó ahogy beindítottam szólt is a riasztó válaszul
Jó, de ezt nem én csináltam, nekem elég lett volna a gyári kipu is, csak ez a járgány volt elérhető árban. Nem mondom, hogy bánom, de azért szokni kell a hangot meg a rezonanciát.
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #52084 üzenetére
+1.
Egyébként én is azt mondom, hogy a robogózásnak k.va nagy élvezeti faktora van...mint egy bicikli, ide-oda lehet tenni dugóban nagyon faszán, csomó helyen elfér ahol más nem, nem kell pöcsölni kuplunggal csak húzod neki ezerrel. Szerintem nagy fun!
-
V.Stryker
nagyúr
Neked könnyű... Azzal a kipufogóval lefújod a lányokról a bugyit a járdán b+.
Amúgy szerintem egy sima sportkipufogó is megteszi. Legalábbis amikor nekem fent volt, akkor megtette a magáét. Aki g.ci volt, annak az ablaka mellett tekertem oda.
De aztán meguntam, főleg a 100km/h feletti monoton búgást... Valahogy ez a sor négy halk zümmögése több előnnyel kecsegtet.
ludsimon: Én Er6-n -en tanultam. Annak nem volt rossz hangja.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ludsimon #52082 üzenetére
Ilyen kérdésekre nem lehet válaszolni. Van aki a sor 2-t is szépnek tartja (én nem), van aki az 1 hengertől van ki (nekem bejön). Egyébként meg először nőj fel.
Gondolkozz és ne tiltásig forgatott motorral jelezd a haladási szándékod, mint egy tapló paraszt, mert azt én sem szoktam elengedni. -
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito- #52074 üzenetére
Jajj már vaze, szopóroller.., mintha te a Varadero-n születtél volna.
A 180-assal egyébként bármelyik 4-5-600-ast körbekerülöm városban, így a VFR után is azt mondom h qrva jó és megvan az élvezetfaktora.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Melyik 500-as a leghangosabb módosított nyitott kipufogóval?
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy csattogjon mikor limiten húzom neki?
Pl. ha egy autós nem akar elengedni. -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #52062 üzenetére
Loller, amíg meg nem említetted, fel se tűnt
a mintát figyeltem...
Most már hiába húzom neki, nem fog attól már az a koksz lejönni... s inkább csak egy kis lerakódott koksz 80k km után, mint kinyírt motorMoszkító: csókolom, Babi néni, szemüveget otthon teccet hagyni?
Azt kérdeztem, hogy MIKOR. Az utóbbi 3-4 oldalon csak arról van szó, hogy kik, nem pedig az, hogy mikor. -
V.Stryker
nagyúr
Mi a tök.... szerdától a benzin megint +8 forint?!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
dellfanboy #52071 üzenetére
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
-Mosquito- #52067 üzenetére
Ahogy én olvastam, asszem csak 50cm3.
Legalábbis még a podcastben arról beszéltek....
A buli része tuti jó lesz. Sajnos én nyomi vagyok robogón,főleg nagymotor után tiszta életveszélynek érzem.
Se futómű, se fék...
Meg is van:
Legfeljebb ötven köbcentis, a közúti közlekedés szabályainak megfelelő robogók indulhatnak. Módosítani kizárólag a variátort és a kipufogót szabad - lesz hivatalos, profi gépátvétel, felesleges megpróbálni a linkelést. Hogy tüzesebb, erősebb de iszákosabb kétüteműekre, vagy a némileg lomhább, de takarékosabb négyüteműekre esik a csapat választása, abba nem szólunk bele, bármelyik stratégia nyerő lehet. -
dellfanboy
őstag
válasz
-Mosquito- #52067 üzenetére
igen olvastam, robogóverseny ezért kérdezem hogy rajtam kívűl van-e itt 3 jelentkező akivel összeálnánk 1 csapatba?? jó móka lehetne szerintem is!
de én úgy tudom brezován mennek SM-ek is amik nem éppen kis cm3-sek
-
csongi
veterán
válasz
dellfanboy #52066 üzenetére
Ez mókásnak ígérkezik
-
dellfanboy
őstag
-
csongi
veterán
válasz
Outlander #52064 üzenetére
Tényleg
. Mintázat alapján meg jónak tűnik nem? Középről kifele pumpálja a vizet a forgás irány szerint.
Most akkor, vagy tolatva motorozik, vagy rosszul van felrakva, vagy a forgásirány nyíl a rossz ?
javítom.
Lemodelleztem, fordítva van. Pont menet iránnyal szembe kerül a kivezetési szakasza mintánakMeg is van a válasz a kopási rendellenességre. ?
-
.mf
veterán
Elmegyek egy hónapra, 1200 hsz...
Remélem mindenki megvan, s csak a szokásos szófosás megy.Polimorf: Bős mikor lesz? Visszaolvastam 3-4 oldalt, de sehova sem volt kiírva...
Tboldi: nem vesztesz sokat, láttam már azt a térképet, de nem kívántam rá
---
Péntek éjjel megérkeztem, szombaton összeszedtem a motort szerelőtől (beállós kormánycsapágy cserélve, friss fékfolyadék, új gyertyák), végre újra mehettem.
Viszont télre vár egy nagyszerviz... Jól hallottam, hogy szokásosnál nagyobb a csattogás, vezérműlánc cserés. De ez még hagyján... Szelepek totál el vannak kokszosodva, de annyira, hogy 6-8 bar kompresszió maradt csak (a gyári 12.8-ból)Meg a kuplung is nehézkesen ereszt alacsonyabb fordulatokon lefelé váltásnál, arra is rá kéne nézni, lehet, hogy valamelyik tárcsa meg van görbülve? Úgyhogy egy teljes darabokra szedés várja az öreglányt... Azért a 80k az 80k.
(Most jön az, amitől Persu haja égnek fog állni
de nemrég botlottam bele a témában ebbe a cikkbe, ahol a hengerfej széthúzása nélkül, "homokfújással" csak a homoknál puhább és kímélőbb anyaggal tisztítják a szelepeket. Gyorssegélynek ez is működhet-e, vagy valahogy húzzam ki ilyen alacsony kompresszióval télig?)
Meg talán a guminyomáson és futóművön is kéne állítanom...
Érdekes módon csak a bal oldala lett ilyen, a jobb szép sima.
Kicsit hideg-tépésre gyanakszom, mivel KR106+108 páros, hátsó 1.95-ön volt 4 hete. Tudom, NTEC-es guminak ez sok, de egyrészt utcán úgyis visszafogottan, jelentős tartalékkal megyek csak; s amikor ez előjött (egy Bajna-Héreg-Bajna retúr), akkor előtte már kicsit csapattam neki a környéken, és a kép készültekor kéznek meleg volt a felület (legalább 50-55).
Ha szerintetek is nyomás-gond, legközelebb majd 1.8-cal megyek. -
Ádám16
addikt
válasz
stereodead #52027 üzenetére
Köszi az ajánlatokat.
Igazából amire használnám, hogy ősszel/tavasszal egyetemre járnék vele, 50km hétköznaponként. Erre már sikerült szereznem egy autót, de a fogyasztás, de méginkább a feeling kedvéért (meg mert amúgy is nagy álmom) jó lenne egy motorral járni. 90es utazóval használnám, erre pedig egy jó ideig elég lenne egy 125ös is, majd pedih ha fixen tudok dolgozni, jöhet a nagyobb, korlátlannal.
De rohadt drága a ruha, sisak, motor kombi, így diákként főleg, úgyhogy idővel meglátjuk, hogy tudok-e ennyit szánni rá. Mindenesetre erről az árkategóriáról, ahonann indultam, letettem. 300< érdemes így nézelődni.
-
zoltanz
nagyúr
Ducati Pantah 350
Átalakítások:
-Frame modified to mount cantilever shock system.
-Hand made front bracket
-RAD rear frame
-TT2 Aluminum foot rest
-Ohlins rear shock
-851 front fork
-Monster wheels
-Brembo cast iron rotors
-SS Brembo calipers
-Brembo radial PR 19 brake pump
-ST2 clutch pump with cnc machined adjustable and folding lever
-Fren Tubo kevlar /ergal brake and clutch lines
-Ergal cnc machined clip ons
-851 SP3 front mudguard
-Floating rear brake caliper (Superlight system)
-TT1 aluminium swingarm
-RAD 02 rear mudguard
-RAD 02 Montjuich TT modified fiberglass solo seat
-RAD Pantahstica fiberglass fuel tank (Wolfman design) with ergal gas cap.
-Ducati single race front fairing
-916 side stand
-PASO 750 engine with F1 Montjuich rear head (for rear mount carburetor as Pantah), ported heads , big valves, TT2 camshafts, lightened flywheel , blueprinted engine.
-Monster 1100 EVO oil radiator
-Dell’Orto PHM 41mm carburetor
-Domino quick open gas throttle
-2.4 Pederccini ignition units
-Dyna coils
-NGK race spark wires
-Hand made race wiring
-LIPO battery
-Montesa rear light.
-H4 high/low beam front light 10 cm diameter
-851 rev counter
-RR oil thermometer
-Wolfman 2 in 1 exhaust system
-Spark GP type megaphone -
Outlander
addikt
Neten találtam.... nem ismerem a történetet, egy fél mosolyt megért.
Egyébként ha megnézitek a többi videót a csatornán akkor látjátok h ez 3-as barátikör... hasonló fél mosolyos poénokkal.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #52037 üzenetére
Ilyet nekem is szokott csinalni. Nem kepzelodtel
-
Outlander
addikt
-
dewil666
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Természetesen ha városon kívül megyek oda van rendes motoros kabátom. Ez munkába járni kell, mert mire beérek addigra a kabátban megizzadok. Most egy pólóban és vékony pulcsiba járok, ezért néznék valamivel jobb alternatívát.
Ha jó méretet sikerülne vennem még a motoros kabát alá is lehet beférne és városon kívül így használnám. -
Outlander
addikt
válasz
dewil666 #52043 üzenetére
A hétvégén a tréningen, mintha ilyen lett volna egy srácon, legalábbis azt mondta h ebay és nem volt rajta márkajelzés.. nekem élőben nagyon bejött...
De itt rajtam kívül, kb mindenki azt fogja mondani h meghalsz benne, a de még a kutyád is és a szomszéd is, annyira veszéjes!!!444NÉGY!!!!
Szaal, részemről, ha találsz magadra méretet, akkor miért ne? Azt azért tudni kell h az ebben lévő protektorok azok olyanok mint a legolcsóbb szövet ruhákban....
-
csongi
veterán
válasz
dewil666 #52043 üzenetére
A semminél több. Meleg lesz e? Biztosan! Milyen minősítések vannak hozzá azt ki kell nyomozni.
A varrások mennyit bírnak, meg az anyagok, az használatkor kiderül. Ez egy olcsó termék, túl nagy minőséget ne várj szerintem. Jah, és próba nélkül ha mellé lősz a méretnek, az gáz. De igazából meg akkor tudo meg hol nyom hol nem jó ha felpróbálod mozogsz benne. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megéri megvenni ez a protektoringet?
Utcai használatra lenne. -
csongi
veterán
Jah
Kintrol vett motornal meg egy oldalas ketnyelvu adasveteli. A kinti forgalmija, kivono papir. Lehet menni muszaki allomasra. Ott ha kell muszaki vagy csak honositas. Aztan vamhatosag. Onnan onkormanyzat biztositassal megkotve. Es mar van is rendszam
Persze mindenutt fizetsz. Elkepeszto koltsegek vannak az allam fele. -
Xaels
félisten
-
-
canniball
nagyúr
válasz
tboldi #52038 üzenetére
Itt vannak, ahogy nézem hozzátok a zirci van legközelebb.
-
tboldi
nagyúr
Nincs valakinek ilyen térképe felesleges?
Kerestem az óvári kúton, de mint kiderült, csak a "motorosbarát" kutakon van... -
válasz
runner 125 #52024 üzenetére
mindenhol ott vagyok
-
Archer
őstag
válasz
Daywalker #52010 üzenetére
Valóban a kényelem itt a fő szempont. A sportmotor valóban nem kényelmes, valóban nem praktikus de én minden percét élvezem, amikor rajta ülök. Hosszú túrákra valóban csak nagyon kompromisszumosan lenne alkalmas, de nem is arra vettem, meg nem is arra találták ki.
125-ös kismotorokról régebben már kifejtettem a véleményem, bizonyos rétegnek tavasztól őszig (a mi éghajlatunkon) egy nagyon jó alternatíva lenne az autóra mondjuk egy zárható dobozzal. Meg a robogó is. Egyre többet látni amúgy szerintem csak pont amiatt amit írtál is, a normálisabb márkák használt autó árába kerülő robogói miatt nagy teret nyertek a mindenféle keleti csodák csak azoktól meg csodát nem lehet várni, ok nem nyújt sokat egy kis cm3-s robogó de azt legalább megbízhatóan tegye. -
polimorf
tag
Bősi motoros erőműlátogatás.
Akik eddig jelentkeztek:
Mosquito: 1 motor 1 ebéd
Endroo: 1 motor 2 ebéd
V. STRYKER: 1 motor 1 ebéd
ShadOw: 1 motor 1 ebéd
Lipton: 1 motor 1 ebéd
SarokZs: 1motor 2ebéd
MZet: 1motor 2ebéd 50%
Archer: 1 motor 2 ebéd 50% -
Yoshida
aktív tag
válasz
bigdady #52028 üzenetére
2004-2006 vagy 7-ig gyártották az fz6-ot 98 lóerővel, amikor is kiadták a frissített változatot az S2-t szintén 98 pacival (ez-az változott, szürke vázról feketére, új fék, talán más ülés, már elérhető opcionálisan ABS, más műszerfal (szebb, ford. mérő analóg) ). Viszont még lehetett kapni a régi "eredeti" fz6-ot újként pár évig párhuzamosan az S2-vel, de beraktak egy kis fém határolót a "gázkar" útjába (nem tudom mi a neve annak amit a gázbovden húz), ami miatt 78 lónál vége a mesének.
köt. bizt: van rá opció amikor a neten kötöd, hogy nincs jogsid (rá).
Nekem is előbb volt a nevemen motor, még vásárlás napján biztosítással, minthogy meglett volna a jogsi. -
bigdady
nagyúr
De mitől ha ugyanakkora?
Illetve más kérdés: ha veszek egy motort de nincs meg még a jogsim tudok rá egyből kötelező biztosítást kötni. Kocsinál mintha kérne a jogsi adatait
Illetve 4 adásvételi kell csak ha jól olvasom az összefoglalót amit be kene vinnem majd okmányirodába. -
bigdady
nagyúr
Mitől van hogy ugyanazon 600-as Fazer-ből van 75 illetve 98 lóerős is? Mi a különbség?
-
stereodead
csendes tag
válasz
Ádám16 #51989 üzenetére
Én meglehetősen zöldfülű vagyok itt a többiekhez képest, de az elmúlt pár hónapban én is ezt a témát bújtam elég erőteljesen.
Én a fogyasztás miatt csak négyüteműeket néztem. A következő motorok voltak azok amikből van is a magyar piacon, és merték is ajánlani olyan emberek is, akik értenek hozzá.
Yamaha YBR
Honda CG
Honda CBRÉn végül egy Honda CG-t vettem. A három gép közül ez volt a legkevésbé szimpatikus, de ez is egy elég megbízható, jó gép hírében áll. Mindazonáltal szerintem muszáj lesz egy kisebb összeget hozzácsapnod még a tervezetthez, mert ahogy néztem ezek közül a jobb állapotban lévő gépek olyan 250.000-350.000 között mozognak.
Lévén 4ütemű 125-ös motorok ne várj tőlük sokat, de ha ez az első (mint ahogy nekem is) akkor tanulni pont jó lesz. Meg ha úgy esik erre még fel tudsz dobni magad mögé egy barátot/barátnőt is, és két emberrel is bírnak egy stabil 80-90km/h-s utazó sebességet tartani. Persze emelkedőn már nagyon más a helyzet.
-
stereodead
csendes tag
válasz
bigdady #51977 üzenetére
Van értelme, de nem sok. A motorbalesetek túlnyomó többségénél az első (azaz a legerőteljesebb ütés) a sisak arcrészét éri. Van egy haverom aki nyitott sisakkal nyomta, egyszer volt olyan, hogy kifordultak elé, ő lerepült a motorról és arccal érkezett az autóba. Ha jól emlékszem több hónapig a tejbegríz volt a legszilárdabb étel amit meg tudott enni.
Na meg érdemes azt is fejben tartani, hogy egy rendes fogpótlás foganként úgy 200.000Ft. Ennek meg a negyedéért is kapsz már kurvajó egészarcos sisakot.
Emellett amúgy nekem is nagyon tetszenek a nyitott sisakok, de az egyszerűen egy tény, hogy sokkal kevésbé biztonságos, mint a zárt, állrésszel ellátott sisak. A nem fixen rögzített állrész meg nyilvánvalóan sokkal kevésbé ellenálló, mint az olyan ami egyben van a sisakkal.
Amúgy ezt meg érdemes elolvasni: The Hurt Report: Statisztikák motorbaleseteket illetően.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125 #52024 üzenetére
Mit szívsz? Adj nekem is!
-
HSM
félisten
válasz
csongi #52017 üzenetére
Nem mindig játszadoznak ezzel. Változó. A sokszor a túra is hasonló váltót kap, mint a sportmotor-rokon. Pl. Yamaha FZ1/FZ6. Viszont máshogy hangolják a blokkot, papíron kicsit erősebbre középen, és kisebb maximális teljesítményre. Nem mindig jó a végeredmény amúgy.
Viszont vannak érdekesebb konstrukciók, amiknek máshogy hangolják a dolgait. Pl. az SV650, dícsérték is a blokkot orrba-szájba, a rajongótábora is hatalmas, nem ok nélkül.
Nekem karakterisztikára a legszimpatikusabb motorok az MT09 és az SV1000, mindkettő nagyon disznó, jól összepárosították bennük a dolgokat.(#52019) polimorf: Nekem a legrosszabb a sor2-es GS500 volt, amivel mentem. Mint egy kertitraktor. A 650-es V2 gyönyörű simán jár hozzá képest, hacsak nem erőltetem kis fordulaton nagy gázzal, de ez nem szokásom, nem is szeretik a motorok. Azt nem érzem lényegesen rosszabbnak egy sor4-nél ilyen téren.
-
Laraxior
titán
válasz
runner 125 #52020 üzenetére
Ezt most nem értem
(#52019) polimorf : Azért mondom, sosem ültem másik motoron, sosem kértem el másét, hogy menjek vele, ezért nincs összehasonlítási alapom
De nincs gondom most ezzel sem, lassan meglesz a 10.000km amióta megvettem, tavaly október, és eddig egy kerékcsapágyon kívül semmit nem kellett rákölteni.
-
Laraxior
titán
válasz
Something_ #52016 üzenetére
Csak 6-osban 160 felett
Nem olyan vészes, csak érzem hogy rezonál
De a rosseb tudja, sosem ültem más motoron, úgyhogy azt se tudom mi számít annak, meg mi nem -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr #51975 üzenetére
Ne hagyjatok abba engem erdekel
. Jo olvasni.!!
Akkor ezekkel is tudnak jatszani a motor hangolasaban, mikor ugyan az a ccm blokk, egy tura motorban nyomatekosabb, a sport motorba meg le erosebb, es fordordulaton eled fel igazan? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laraxior #52013 üzenetére
Én hétvégén egy német autópálya lezárt szakaszán
180-al tekertem vele és nem rezonált semmi.
Vagy nem éreztem.
De akartam is kérdezni, hogy hogy tartod te a lábad a lábtartón? Nekem ilyen 200km után már zsibbad a talpam, minden baja van a lábfejemnek. Néha olyan a jobb lábamnál, mintha a sarkam égetné valami...pedig nem teszem a kipufogó közelébe...
-
Laraxior
titán
Hazaértem a nyaralásból, 1005km-t mentem összesen
Kurvajó vót
Nem olyan kényelmetlen a motor így elsőre, persze kipróbálnék egy igazi túramotort. Olyan 7ezres fordulatnál, ~160km/h már eléggé rezonál a lábtartóAzt sajnálom, egyébként teljesen rendben van.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
AllTheBest #52009 üzenetére
Reméltem,hogy nem veszik fel a kesztyűt.. -
Daywalker
addikt
válasz
Archer #52008 üzenetére
Egyet kell értsek, az utolsó mondatodat kivéve. Az ugyanis max a világ nyugati felén állja meg a helyét, tőlünk jóval keletebbre, Ázsiában, főként a fejlődő országokban ugye a motorok vannak többségben egyszerűen azért, mert olcsóak, praktikusak, keveset fogyasztanak - de főként az olcsóság miatt. Az ember fel nem fogja azt, milyen amikor egyetlen lámpaváltásra 50-200 robogó megy át...és ez egyetlen lámpaváltás, nem fél-, egynapi adat, mint mondjuk nálunk! Ez itt elképzelhetetlen lenne, mert el vagyunk kényelmesedve. Tajvanon voltam nemrég (nem először) és belegondolni is rossz lenne, mi lenne, ha mindenki autóval járna, aki ott robogózik. Akkora robogóparkolók vannak, hogy csak robogót látsz amíg a szem ellát. És ott nincs tökölés, ha esik ha fúj, ott azzal mennek. És elég gyakran esik. Sőt, 3 személy is simán felül rá, meg kutya a trepnin, olyan dolgok, amiket ha itthon csinálsz, akkor potenciális gyilkosként tekintenek rád. Védőruha? 30+ fokban és 90%+ páratartalom mellett elképzelhetetlen. Szóval minden csak kultúra és lehetőség kérdése. Persze érthető, amikor ott egy 125-ös robesz 400e ft-nak megfelel összegbe kerül újonnan. Itthon meg ugyebár...(száradnának el a politikusok...)
-
Archer
őstag
válasz
-Mosquito- #51987 üzenetére
Ennyi erővel kompletten a motoroknak sincs értelmük. Egyedül városban a sorok között cikázni jobb, minden másban egy alsó/közép kategóriás autó sokkal praktikusabb, ésszerűbb. Vagy úgy is lehet nézni, hogy egy sportmotoron tényleg csak az van, ami szükséges rá, egy nagy cruisert vagy choppert vagy mittudomén mi ezeknek a szakszerű neve, telepakolnak mindenféle csövekkel meg króm bizbaszokkal, tetemes plussz súlyt generálva ezzel. Vagy túramotort telepakolni mindenféle böszme dobozzal, hogy felférjen a sok cucc a kirándulásra, autóba meg csak beszórom a csomagtartóba. Minden nézőpont kérdése... A motorokat már réges-régen kiszorították az autók, mint közlekedési eszközt pedig kb. mindkettő a benzinmotor feltalálásától indult.
-
-
Daywalker
addikt
válasz
Ádám16 #52004 üzenetére
A "neten látott szép állapot" dolgokat el kell felejteni. A kép nem mond semmit. Épp Mosquito futott bele nemrég egy motorba, ami képen tip-top volt, valóságban meg...
Gyűjts...
Egyébként meg a B125 jogsiszerzés ahogy leírtad teljesen jó. Asszony is addig vett órát, amíg ő nem érezte biztosnak az oktató (akinél hárman is tanultunk már a családban) azt nem mondta, hogy most jó. -
válasz
Ádám16 #52004 üzenetére
Annyit még, hogy ruha kelleni fog a vizsgához, anélkül nem engednek fel motorra.
A 24/2005 GKM rendelet szerint:
„3.5.2.7 A kétkerekű járművek vezetőinek oktatása során a tanuló felszerelése: a) bukósisak, b) szemüveg (a bukósisak kialakításától függően), c) protektoros hosszúnadrág és protektoros dzseki, d) protektoros kesztyű e) magas szárú, zárt cipő vagy csizma” -
Ádám16
addikt
Válaszaitokat köszönöm!
1. A B125-öt úgy csinálnám, hogy plusz órákat vennék (jópárat), míg nem érzem teljesen biztonságosan magam a motoron.
2. Az NSR-t egy opcióként vetettem fel. Igazából egy kérdést tettem fel, hogy ki mit ajánl ilyen cm3-ben.
3. Így az elmondottak alapján mindenképp rendszámost veszek, nem tétel az a pár ezer forint évente.Ruhám nincs, semmim sincs igazából még ehhez, viszont azon vagyok, hogy jövő tavaszra -diákként- meglegyen az összeg. Ha ez 250-300, akkor többet vállalok. Igazából neten keresgélve 180-200ért már láttam viszonylag szép állapotú motorokat, így ezért lőttem be az árat ide.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125 #51983 üzenetére
Természetesen trollkodtam, mindennek van értelme, különben nem gyártanának annyit belőle.
Bár én sem látom a sportmotor pályán kívüli használatának értelmét. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr #51999 üzenetére
Kb úgy félig lehetett...
De ma meg végig alatta volt szinte, csak a menet végén tankoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Interactive Brokers társalgó
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Terrán Synus resistor korall alapcserép (2 raklap) 550 Ft/db
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- 3D nyomtatott versenypályák, versenyzői aláírások
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS