Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Üdv,
ismertek olyan bukósisakokat, amik
- cross vagy enduro vagy dual sport sisakok (krossz szemüveggel használnám);
- ECE 22.06 szabványt teljesítik;
- elfér bennük a (SENA) kommunikáció hangszórója
A feltételek között a reláció szigorúan ÉS, tehát ha bármely feltétel nem nem teljesül, akkor sajnos kiesett.
Köszi minden tippet előre is! -
Geresics
addikt
először lemondok pár hater miatt a TG-ről, és visszaveszek a kommentelési kedvből itt, azánt most pár napja olvasni sem volt időm itt a meló miatt, de az értesítések meg csak jönnek, csak jönnek a Motoros topicból. Mondom nem megyek le a kölkökkel a játszóra, és pótlom a 115 komment lemaradásom. kb. 60 kommentig bírtam, de a végén már csak az első szavakat olvastam, és ugrottam is. Diéta tanácsok, meg egymás hergelése ment, tovább nem bírtam. Azt hiszem ideje le is iratkoznom a topikról...
Mondjuk ez a legtöbbeket nem érdekel, páran pezsgőt bontanak, a tröbbieknek meg köszi a sok éves konstruktív jelenlétet! Volt, akit itt ismertem meg, aztán személyesen, volt akinek tudtam valamiben (bármiben) segíteni akár itt, akár élőben. De idővel minden megváltozik.
A mai visszaolvasásom megadta az utolsó löketet, és ezzel a sokakat nem is érdeklő poszttal búcsúzom tőletek. Lehet írni, hogy hattyú halála, mártírkodás, stb, de gondoltam annyival tartozom, hogy elbúcsúzom, hátha valakit érdekel...
Jó motorozást mindenkinek!
-
Geresics
addikt
válasz
Oppenheimer #143165 üzenetére
Oszd csak tovább a baromságaidat. Helyes...
-
Geresics
addikt
A nagy motor kezdésnek nem azért nem ajánlott, mert nem lehet vele lassan menni! Azért nem ajánlott, mert kanyartól kanyarig elég csak egyetlen egyszer(!!!) jobban kigyorsítani vele! Mert a motor tudja! Aki rutinos is meg tud ilyenkor ijedni, egy kezdőnél meg pláne jön a "hű baszd meg!" érzés! Elkezded a padkát, a korlátot, meg az árkot nézni, és a többit a "target fixation" már intézi is! A motor ráadásul nehéz (a pilóta súlya irreleváns, az minden motoron adott), a lassulás elmarad, kanyarintani is nehezebb, és jön a baj! Még csak idegen hely sem kell hozzá! Tapasztalatból beszélek, nem fórumhuszárok fotelérveléseiből!
Konkrét példa, ami velem esett meg: pár hónapja már megvolt a Pegaso. 48LE, 1 henger, 180kg, és 10-12ekm volt benne, szóval nem olasz import széthajtott fos volt, így bizony tudott ugrani rendesen! (Már többször leírtem, hogy mikor megvettem, előtte rengeteg másik motort próbáltam, mind 48LE volt, de mind importmotor volt, és az első próbán konkrétan meg is ijedtem, olyat ugrott - keressetek vissza bátrani itt a fórumban).
...szóval Orfűn a gáton mentem épp, ami itt van Pécs mellett, és már vagy 1000x mentem arra robogótól teherautóig mindennel. Nyár volt, a csajok bikiniben, én meg gondoltam húzok egy kövéret, had' villogjak én is, mint a többi majom. Nagy gáz, nagy gyorsulás - 48LE, képzelheted -, de az addigihoz képest megindult ám rendesen! Az egyenes meg pikk-pakk elfogyott! Jött is a "hű baszd meg", meg az útpadka nézése! Majdnem össze is sz@rtam magam, jött az adrrenalin, és erővel rávettem magam, hogy legalább próbáljam meg bevenni a kanyart!
Persze a motor simán tudta ennek a többszörösét, és nem is lett gond. Nem a motorral van a gond, hanem a rutintalan hülyével, aki csak egyetlen egyszer meghúzza a gázkart! Nem a több száz km ésszel menéssel van a gond, hanem az egy pillanatnyi eszetlenkedéssel! És nem a motor súlyával van a gond, hanem hogy ha baj van, akkor nem tudod mit kell vele kezdeni!Mindenki olyan motort vesz, amilyet akar. Az se baj, ha tetszik neki! De NE osszuk már az észt nulla rutinnal, hogy amit az olyan profik mondanak, akik abból élnek, hogy motoroznak, az baromság, és a fokozatosság felesleges, mert nem az!
Amíg valakinek nem volt "hű baszd meg!" érzése motoron, meg nem tudja mit a "target fixation", addig ne klimpírozzon szituációk megoldásáról, mert csak saját magát járatja le...
-
Geresics
addikt
válasz
Oppenheimer #142991 üzenetére
Rohadtul nem így van. Ilyet azok mondanak, akik csak azt hiszik, hogy tudnak motorozni, meg már láttak mindent.
-
Geresics
addikt
válasz
V.Stryker #142807 üzenetére
Kötél, vagy spanifer! Az jól jön ha valakit valahonnan ki kell húzni! Én olyan hosszút hordok, hogy vontatni is lehessen egymást (már használtuk)!
Esőkabát és láthatósági együtt felesleges.
ha pedig egy kicsire összehajtható melegentartó takarót is beraksz, akkor kész is vagy! -
Geresics
addikt
HELITE légzsákos hátizsák
...őőő, várjatok! Akkor most már Dodor is hiteltelen sellout lett? -
Geresics
addikt
válasz
3800+ #142367 üzenetére
Hmm... vacsora után visszaolvasva, ez már személyeskedésnek is tűnhet, így megpróbálok felnőttesen viselkedni, az érintettektől elnézést kérek, és a kommentem újrafogalmaznám:
Korábban én már megírtam, hogy milyen különbségeket éreztem, pont a Te kommented kapcsán. De a Topikcsendőrünk közölte, hogy nem érezhettem azt, így nyilván nem éreztem azt sem én, sem sok más motoros, akik hasonló élményekről számoltak be, mert mi nem értünk hozzá!
Épp ezért egyszerűen megosztom Veled, hogy én ezt éreztem. Hogy ez Neked, vagy bárki másnak jelent-e bármit, azt mindenki eldönti majd saját maga! -
Geresics
addikt
válasz
Micsurin #142305 üzenetére
A 800ccm-es F650 nekem nagyon bejött, majdnem vettem is egyet a Full Gas-nál, de kiderült, hogy javíthatatlan, mert valami olyan vezérlési hibája volt, amit a Full Gas, mint márkaszerviz sem tudott megcsinálni...
Amúgy milyen nagyságrendű pénzről beszélünk? Nem ismerem az árakat, de amikor tavasszal néztem, akkor bolondéria volt a köbön! Ezért lett végül a 790 Adv-R, mert kicsivel kevesebbért sokkal
szarabbakatkompromisszumosabbakat kaptam volna... -
Geresics
addikt
Tábol álljon tőlem, hogy pont Dodort védjem, de elkeserítő, és egyben szánalmas, hogy az emberek mekkora hányada csak akkor hajlandó bármiben részt venni, ha nekik hasznuk származik belőle...
Újra és újra meg tudok döbbenni... -
Geresics
addikt
Bemásolom, hátha valakit érdekel:
"Dodor - TESZTMOTOR FORGATÁSOK!
Nagyon sokan írtatok a télen, hogy a motorotokat szívesen látnátok egy DodorShow tesztben! Köszönöm a felajánlásokat!
Most jött el az ideje, hogy elkezdem szervezni a forgatásokat.
Ha még aktuális a felajánlásod, akkor privátban írj rám és egyeztetünk a továbbiakról.Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt a listát, mert lehet, hogy már itt van a válasz:
- jún-júl-aug hónapokban 4-4 napokat fogok tesztmotorokat forgatni (dátumokat privátban egyeztetem a kiválasztott motorok gazdáival), kb 30 motorról készül video.
- kizárólag jó állapotú motorok érdekelnek, bármilyen évjáratú
- 500ccm alatti motorok nem érdekelnek, robogók sem
- a forgatások Bp környékén mennek, nem tudok elutazni külföldre, ill 150-250km-re 1-1 motor miatt
- ne sértődj meg, ha nem válaszolok azonnal. Alapból is sok üzenet jön, lehet, hogy 1 hét múlva írok vissza. A pakliban az is benne van, hogy nem a te motorodat választom, viszont már most előre köszönöm, hogy szántál rám időt és írtál!
- mielőtt írsz, nézd meg, hogy milyen motorokról csináltam már videót. Ha a tiéd ugyanolyan, mint amilyen már volt, csak piros, akkor nem fogom kiválasztani.
- Ha lehet, kímélj meg az olyan üzenetektől, hogy "odaadnám, de most rossz", "biztos nem érdekel? Majdnem gyári, csak a fél motor más",
- A motor videó elkészítése kb 3 óra. Akkor vállald, ha van ennyi időd, mert fél anyagot nem szeretnék egy motorról csinálni, hogy majd máskor befejezzem.
- üzembiztos motor érdekel csak, gumik-lánc-kuplung-kezelőszervek-fékbetétek, stb és az esztétika legyenek rendben.
- nem árt, ha van valamennyi ismereted a motorodról, valós típushibák, modelltörténet, stb, hogy egy kis segítséget kapjak tőled, mert valszleg jobban ismered a saját motorodat, mint én. (és ez 30 féle motornál gondolom érthető)
- ne hozz magaddal a forgatásra még 3 havert, mert én ott dolgozom és nem tudok 1 órán át sztorizni, meg sztorikat hallgatni. Nem feszkós a meló, de azért haladni kell, mert jön a köv. motor utánad megbeszélt időre.
- A forgatáson sem tudom megmondani, hogy mikor fog megjelenni a videó, mert a köv. 8-10 hónapra készülnek a tesztek, így lehet, hogy a forgatás után 3 héttel, de az is lehet, hogy 7 hónappal fog megjelenni.
- Ne kérj nyersanyagot, mert nem küldöm át. Nyilván azt szeretném, hogy nálam jelenjen meg először, ill. rengeteg anyag készül, amit nem nézek át, hanem egyből megy a vágónak, aki szintén nem ül le és nem néz meg egyben sok-sok óra anyagot. Mindig azt nézi, amit épp vágni fog.
NAGYON KÖSZÖNÖM A FELAJÁNLÁSOKAT!!!"
-
Geresics
addikt
válasz
Zoli bácsi #142004 üzenetére
a 1190-re picit több volt
-
Geresics
addikt
válasz
Des1gnR #141998 üzenetére
Mentél már gyorsan erdőben? És utcai gumival?
Emberünk a 2. méterig nem jutott volna el...A rendszám pedig nem biztos hogy hozzá tartozik, de ha mégis, akkor ha nem kapják el, akkor azt mondja, hogy közeli hozzátartozója vezetett, aki ellen nem köteles terhelő tanuvallomást tenni...
-
Geresics
addikt
Visontai pályáól nincs hasonló felvételetek?
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
dellfanboy #141927 üzenetére
Jogos!
Én 2013-2020 között szoktam KTM-re keresni, és akkor asszem nem volt, de bevallom ezt a kategóriát nem nagyon követem! -
Geresics
addikt
válasz
Micsurin #141627 üzenetére
Nyíregyháza-Sopron 450km. Oda-vissza az már 900. Ha ezt megteszed autópályán 10x, akkor van egy kockagumid. Soha nem azzal van gond, hogy 1x ki kell bírni!
(#141628) yodamastah és (#141630) fattyu
Hogy hülyén néz ki, az nem vitás, csupán próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ami felületesen nézve puhapöcsnek néz ki, az valójában nem is olyan nagy baromságnak!De mindjárt meg leszek köpködve, hogy Mackón és a kanadai youtubereken kívül még az utánfutógyártók is fizetnek nekem, hogy védjem őket itt!
-
Geresics
addikt
válasz
yodamastah #141625 üzenetére
Mondani könnyen mondja az oktató. De amikor egy 20km-es programért kockásra koptatod a gumid az autópályán, és legalább még unalmas is, akkor ezt tulajdonosként más végiggondolni, mint külső szemlélőként nem törődni a részletekkel...
-
Geresics
addikt
válasz
Tamás9x #141621 üzenetére
Nem keverem, csak furán fogalmaztam (mert 4 telefonhívásom volt, míg ennyit megírtam). Szóval míg korábban csak egy Spanyol távra tudtam elképzelni a kényelmi megoldást, addig most már simán igazat adok annak, aki nem akar egy nap 500km-t autópályázni motoron azért, hogy elmenjen egy tréningre!
Értsd, nekem Pécs-Kakucs normál esetben: M60-M6-M0-M5 ami 252km, majd ugyan ez visszafelé. Ha célirányosan megy az ember, akkor nem fér bele bóklászás (időben oda kell érni, és időben haza kell érni).
Volt, hogy visszafelé nem siettünk, és elmentünk az Alföldön gurulni egyet hazafelé, de jó sz@r ötlet volt. Addigra már fáradtak voltunk, az utak szarok voltak és egyenesek. Sohatöbbé...
Ha ugyan ezt utánfutóval csináltuk volna, akkor az kényelmes, klimatizált pihenés lett volna anélkül, hogy szétüljük a seggünk......azt hiszem kezdem megint túlragozni...
-
Geresics
addikt
válasz
yodamastah #141617 üzenetére
Bár sokan fikázzák az ilyet, de nekem semmi kifogásom ez ellen, sőt, minél messzebb szeretnék motorozni, annál inkább vonz a dolog!
Pl. akarunk menni Spanyolba pár éven belül, és bizony az odamotorozás nem igazán vonzó dolog, és az autópályán elkoptatott gumi árán lehet inkább bérelni utánfutót - vagy még inkább motort, mert akkor az autópályán sem kell 90-el zötyögni a vontatás miatt!De a KLX-ekkel mikor voltunk Jeli Attila tréningjén, akkor is betettük a motorokat a Transporterbe, mert eszünk ágában nincs 200 km-t zötyögni azokkal a rettenetekkel!
Ha lenne vonóhorgom és utánfutóm, akkor biztos, hogy én is inkább vinném a pályán így, mint lábon!
Szerk.:
ugye az a nem mindegy egy túránál, hogy mit akarsz? Odamotorozni, meg vissza, vagy ott akarsz jót motorozni? Mi eddig mindig az előbbit csináltuk, de bizony a legtöbb irányba már az odaút nem olyan izgi... -
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #141612 üzenetére
Én egy zsákfaluban (Pécs) élek életvitelszerűen. Pontosan tudom milyen távol lenni mindentől. Drivex, Jeli, Honda, Hungaroring stb. tréningekre minden alkalommal +2-3 óra odaút, visszaút volt nekünk is!
-
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #141606 üzenetére
"Első sorban országút lesz így is, abból is inkább a gumik középső része kopna, de néha azért betévednék az erdőbe, ahol akar sár is lesz biztosan, lássátok az előző heti képemet. Nem tervezem azt, hogy hosszú élettartamú legyen, de azért ne az első szezon utá menjen a levesbe. Idénre várhatóan 8 ezer km körül leszek."
- ezért írtam amit írtam.Az első sorban országút nálam egyértelművé tette a középen egybefüggő futófelületet.
Az meg, hogy nem eléggé offroados, azt akkor mondd, ha próbáltad!
Sok múlik a gumin, de sokkal több a motoroson! Anno a Touratech Travel Eventen a haladóban csak nekem nem volt bütykös gumim. Erre a videóban a dramaturgia kedvéért még rá is játszottam (pl. a 2017 délelőtt 11. perc), de a délután már nem fárasztottam magam ilyenekkel, csak simán elmentem ott, ahol a bütykös gumisok elestek...
A lendület és az egyenletes gázkezelés jobb barát ilyen motorokkal, mint a gumi!Menj el tereptréningekre, ott talnuld meg az alapokat, és utána irány gyakorolni - de lehetőleg ne egyedül!
-
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #141599 üzenetére
A TKC 70 az Continental, és nem Pirelli
Ha sokat mész közúton, és csak hobbi szerűen földesúton, akkor a Conti TKC70 nekem nagyon bejött! A Rocks-ot még nem próbáltam, de tuti áldozni kell a közúti komfotr oltárán!
A 790R-en most K60 van, és bizony közúton érződik is, hogy nincs rajta középen egybefüggő felület, mint a Scout-on!Heidenau K60:
Heidenau K60 Scout:Continental TKC70:
Continental TKC70 Rocks:
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #141557 üzenetére
"En addig eltem volna vissza a hatalmammal amig volt."
De hát folyton visszaéltem vele, szóval ez pipa! -
Geresics
addikt
Üzletbemutató: látogatás a MOTOZEM pozsonyi motoros áruházában - Onroad.hu
Piszok-mocsok-szemét Mackó megint pénzért dolgozik, és reklámot csinál egy új(?) motoros boltnak a szemét! Ráadásul egy olyan semmirekellő brigádnak, ami 2 órára van Budapesttől, és ahol van bőségesen választék nevenincs márkákból, és szemét rabló világmárkákból is, akik mind csak le akarják húzni a motorosokat, hogy megfizethessék az olyan ingyenélőket, akik youtube-ra csinálnak videókat, mert másra képtelenek!A többieknek pedig itt egy remek boltbemutató, amit érdemes lehet megnézni, ha már unjátok az unalomig ismert webshopokat!
-
Geresics
addikt
válasz
Sys85 #141403 üzenetére
Még az iPhone 5S-hez kaptam egy vezetékes fülest. A krossz sisakban nincs hely hangszónak, és én gyengíteni a sisakot nem vagyok hajlandó farigcsálással, így oda ezt használom a SENA 3.5 jack kimenetével. Mivel ritkán használom, így nap végére azért elfárad tőle a fülem, de ezt leszámítva nekem az vált be eddig nagyon (se a SONY, se a Sennheiser fülese nem volt ilyenre alkalmas)!
-
Geresics
addikt
Nézegetett már valaki közületek gyereknek elektromos motort? Kb. ilyesmire gondolok, mint ez:
FunBikes MXR 1600w 48v Lithium Electric Motorbike 14/12 68cm Yellow Kids Dirt Bike
De ez ugye nem itt van, és nem nagyon tudom, hogy merre induljak a kereséssel... -
Geresics
addikt
válasz
palfitom #141358 üzenetére
A Pegaso-n én tettem rá a gyári extraként kérhető Akrát. Műszakin kérdezték, hogy "hát ez?" Mondom gyári extra! "Ja, akkor OK!" - ennyi volt. Volt hozzá valami kiskönyv szerű e-jeles tanuúsítvány is, ami mindig a motorban volt, de rendőr soha nem kérte (pedig a DB Killer nélküli 113 dB indokoltá tette volna)
-
Geresics
addikt
válasz
palfitom #141305 üzenetére
Motorozom esőben is!
Amúgy általában semmit, csak amikor már tényleg gázos. Mivel gagyi Sixgear dzsekim van, nem törődöm az anyag lelki világával, és simán szappan+körömkefe+víz kombóval bebizonyítom, hogy én vagyok az erősebb.
Amikor hosszabb időre teszem le, akkor mosógép (protektorok nélkül).Szerk.
amint elkezdek újra túrázni, veszek egy Alpinestar dzsekit (Bogota), és akkor majd elolvasom életemben először, hogy hogy is kellene bánni vele! -
Geresics
addikt
Szombaton én is tekertem egy király karikát!
A célom az volt, hogy picit ismerkedjek a vassal könnyű terepen, így nem is öltöztem be rendes endurós cuccba, hanem túracsizma, farmer, kabát (mind motoros persze) cucban indultam neki, az utcai sisakomban. Pécs-Abaliget-Orfű betonos szakasz után akartam nekivágni a régi kedvenc erdei szakaszaimnak, úgysem jártam arra 2 éve címszóval.Abaliget-Orfű között állt egy EXC egy repcés mellett. Mondom megállok, beszólok neki, hogy "itt készülnek a repcés fotók facebookra?" Ezen jót röhögtünk mindketten, és beszélgettünk picit.
Elmentem AZ orfűi kanyarhoz a kötelező fotót megcsinálni!
Megbeszéltük, hogy megyünk picit együtt, ès mutassam az utat, mert Ő nem helyi. Persze a fránya nyomvonalrögzítőt nem indítottam el - ezért haragszom is nagyon magamra!Mászkáltunk a szokásos urakon Abaligettől északra, csak úgy össze-vissza.
Kisbesztercénél egyszer elhagytam a kerék-tengely csavarom még a Pegaso-ról. Mondtam is neki, hogy eddig ismerem az utat, mert így jártam anno! 600m múlva:Itt megállunk, és akkor látjuk, hogy Ő meg elhagyta a rendszámát!
Szóval elindultunk visszafelé megkeresni, közben persze 3x "eltévedtünk", de végül meglett!
Szóval kib@ jó volt, végig élveztem a gurulást!
A tempót én diktáltam - az EXC nyilván jobban ment volna - de így is bevállalósabb voltam, mint ahogy délelőtt még elképzeltem a napom. A 790 meg egyszerűen zseniális! Az elektronika is rohadt jó, próbálgattam ismerkedni vele, néha szándékosan, néha nem!Két pereceléstől mentett meg a kanyar-ABS, igaz, ha nem lett volna benne, egész másképp bánok az első fékkel, de akkor is!
Eddig csak a Ride mode-ot állítottam Off Road-ra, meg az ABS-t. Ilyenkor a hátsó blokkolhat, az első nem, és így rohadt gyorsan meg tud állni! A Rally móddal még nem kezdtem el ismerkedni, ahhoz jobban össze kell hangolódnom a motorral, szóval az még várat magára...
De ez a "bármikor bárhol" képessége a 790-nek nagyon hiányzott nekem a 1190-ből, eddig nem is tudtam, hogy mennyire!
Miután meglett a rendszám - és már kezdett késő lenni, elválltunk, és én még beugrottam Orfűre meglesni idén mely büfék hogy állnak, és örömmel láttam, hogy több büfé is jelentős fejlesztéseket csinált/csinál! -
Geresics
addikt
válasz
Tamás9x #141274 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor az érvényes műszaki lejárata előtti 1 hónapban ha vizsgáztatod, akkor az olyannak minősül, mintha a lejárat napján műszakiztatnád, tehát +2 évet kapsz az eredeti lejárat időpontjától számítva. Ha több, mint 1 hónap múlva járna csak le a műszaki, akkor bukod a köztes időt, és a vázsgáztatástól számított 2 évig van csak műszakid!
Ha belegondolsz, ez logikus is, mert különben vennél egy új motort, és az első egy hónapban elvinnéd minden héten 1 műszakira, és máris volna 10+ évig műszakid! -
Geresics
addikt
válasz
Micsurin #141210 üzenetére
Srácok!
Nagyon jól esnek amiket írtok, de azért nem olyan nagy sztori ez. Ugyan úgy itt leszek, ugyan úgy segítek továbbra is, ha valakinek tudok, és ugyan úgy beleugatok olyanba, amihez nem értek!
Csak annyi változik, hogy nem leszek TG, nem tudok törölni, sem OFF-ba tenni, sem képet cserélni az összefoglalóban.
Ennyi.
Anno Neked sem azért segítettem, mert énvagyokvoltam a TG, hanem mert tudtam segíteni. Nem azért segítünk másokon, mert az a dolgunk, hanem mert megtehetjük! -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #141198 üzenetére
"geresics szerint nem valtozik igy sem semmi, ugyanolyan moslek maradok"
-
Geresics
addikt
Ha sokakat zavar, hogy én vagyok a topikgazda, természetesen azonnal lemondok!
Jelezze itt bátran mindenki!
-
Geresics
addikt
válasz
Somatom #141155 üzenetére
Továbbra sincs semmi köze ezeknek egymáshoz. Videókat hobbiból csinálok, mikor az időm engedi. Semmi köze ahhoz, hogy itt TG lettem. Akik picit jobban ismernek személyesen, azok tudják milyen ember vagyok (egy fórumon ez sosem fog kiderülni), és bizony eredményorientált (de nem maximalista) személyként ismernek kellő háttér-tudással. A munkám során büszkén mondhatom, hogy az országban a top 5%-ot erősítem. de sajna nem a fizetésemben, szóval annyira jó lobbista mégsem lehetek
A hozzáállásom egyébként a videókban is meghozta már a gyümölcsét, mikor anno Pécsett a Shox üzletnyitása kapcsán parázs-vita alakult ki a helyi motoros FB csoportokban, és én ott is a köpködés helyett az előnyöket hangsúlyoztam. Ekkor kért meg a Shox, hogy segítsek nekik beilleszkedni, amire szívesen igent mondtam, de végül mikor konkretizálódott a dolog, addigra már csitult a dolog, és csak egy sisakteszt lett belőle, de mivel nem csak szépet voltam hajlandó mondani - mert ugye ez hobbi, így nem is eladó a véleményem - így többé nem kerestek.
De ha csak ezt a topikot nézzük, akkor itt 2018-ban jött a felkérés, hogy miután Canniball kezdett inaktív lenni, van-e kedvem nekem TG-nek lenni. Még rá is kérdeztem, mert már akkor sem csíptek többen a videó-spamjeim miatt, hogy nem lesz-e szerinte ebből gond, de se Canniball, se a moderátorok nem tartották ezt problémának.
Sokan nem tudják, de TG-ként szinte semmi extra lehetőségem nincs! Tudok törölni, és több időm van szerkeszteni a saját hozzászólásom, ill. az összefoglalót tudom szerkeszteni, de ennyi! Az összefoglaló ráadásul nem is az én érdemem!
A jelentés gomb pedig azért van, hogy használják az emberek, ha nem oda való tartalom, vagy stílus van egy topikban. Ez egy közösség, és ha valaki rombolja a közösséget, akkor azt jelenteni kell. Ha csak valaki nem szimpi, arra nyilván nem ez a jó megoldás! Az ilyen nézeteltérést lehet nyiltan kezelni topikon belül egy bizonyos fokig, vagy privátban - ott viszont bármilyen stílusban, mert ahhoz még a modiknak sincs közük. Ezen felül, ha valakit ismersz, akkor egyéb úton is lehet beszélgetni (ahogy anno persu Topiccsendőr beszéltünk is pl. FB messengeren)! Az, hogy itt megy a f@szméregetés (az övé a nagyobb) nem keverendő össze a valós életbeni viszonnyal! -
Geresics
addikt
válasz
Pocee #141135 üzenetére
Valamivel nagyon megbánthattalak, ha így állsz hozzám, de eskü nem emlékszem mivel...
"Te meg duzzogsz ha valaki nem ugrik azonnal óriási hájppal' arra tartalomra amit idehozol"
Mi volt a duzzogás része?"hiába lettél Te a topikgazda"
Hogy jön ez ide? Mi köze ennek az egészhez?"nincs mindig igazad"
Sőt! És?"felhívtam a figyelmed,hogy nem mindig jól használod ezt a státuszt"
Mivan???"Te meg felhívod valaki figyelmét,hogy ő meg hiába nevezte az magát... nemár"
"Te amúgy nagyon jó lobbista lennél
"
Majd indulok az EP választáson, köszi. Vagy most jön az a rész, hogy nekem biztos fizet F9, hogy megvédjem itt? Nem Te terjeszted rólam, hogy Mackóék fizetnek nekem hasonló dolgokért?Szerk.: - Leírom, amit már sokszor:
Ha pedig nem értesz egyet valamivel, az is teljesen rendben van, sőt, még lehetőséged is van korrekciót kérni! Szerencsére ez egy nagyon jól szervezett fórum, és odafigyelnek ilyenre is! Már többször belinkeltem, de hogy ne kelljen keresgélni szívesen belinkelem megint: Moderátort keresek a fórumhoz!
Itt bármi észrevételed van, legyen az apróság, vagy komoly igazságtalanság, jelezheted! A topik ráadásul úgy van kitalálva, hogy csak a Moderátorok láthassák a kommented! Ha pl. Velem, vagy egy intézkedésemmel van baja valakinek, és ide beírja, én azt sehogy sem fogom látni! A Moderátorok minden beírt jelzést ki fognak vizsgálni alaposan!
Ha kiderül, hogy tévedtem, visszaállítják a dolgokat, és jelzik felém, hogy túlgondoltam, és figyeljek oda jobban! Én is ember vagyok, bármikor tévedhetek, és bármikor félreértelmezhetek dolgokat, szóval ez így van jól! Én még sosem sértődtem meg azért, mert én tévedtem, szóval tényleg használjátok ezt a lehetőséget! -
Geresics
addikt
válasz
dzsampi #141115 üzenetére
Hali,
árat nem írtál. Ha ügyfél-látogatásról van szó, akkor érdemes lehet Vespa-ban gondolkodni, mert az még mindig (számomra érthetetlen módon) presztizs-márka, ami pozitív megjelenést biztosít. A miértet nem értem, de irtózatos a hype körülötte.
Más 125-ös robogóval is jól jársz, de ott több lesz a lenéző pillantás, sajnos ilyenek az emberek.
Kell egy nagy plexi az elejére, és jóidő! -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #141109 üzenetére
Ne keverd szándékosan a hazugságot a konyhanyelvvel és a leegyszerűsítéssel, mert nem csinálsz mást, mint (szokás szerint) kiforgatod a dolgokat.
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #141102 üzenetére
Szerintem nem érted. Nem a műszaki részt, hanem a videós részt. A napelemes csatornámon (amikor még volt időm foglalkozni vele) én sem fogalmazhattam meg mindent kőpontosan, mert 1.) tized ennyi ember érti meg; 2.) a kutya nem názte volna meg; 3.) nem segítek vele senkinek, márpedig az volt a cél.
Ezek a videók nem szakembereknek szólnak! Ezek konyhanyelvre lefordított videók, amik olyan mélységig mennek a témába, hogy megértse őket mindenki, és segítsen a több sok-százezer kérdezőnek. Ezen kívól még kell bele az "entertainment" faktor is!
Ha olyanoknak csinálna videókat, mint Te, akkor lenne vagy tized ennyi nézője, és azok is belekötnének az utolsó szóba is, ami elhangzana...
...és látod? Az olyan, mint régen részből Neked az rémlik, hogy mi nem tűpontos szakmailag, nekem meg az, amit örömmel néztem! Ez a különbség, és hiába nevezed át magad topikispánnak, akkor is csak szőrszálhasogatás amit csinálsz, hogy piedesztálra emeld a mindenkinél mindent jobban tudó, megkérdőjelezhetetlen szakmaiságod. Azt mondom, amit mindig mondani szoktak: csináld jobban! Mutasd meg, hogyan kell! Eskü, én feliratkozom! Csinálj jobb, színvonalasabb, informatívabb, és többeket érdeklő/elérő videókat! Jah, és az se baj, ha közben segítesz vele másoknak! -
Geresics
addikt
FortNine új videójában taglalja a különböző hengerszám/elrendezéseket.
Végre megint egy olyan videó, mint régen!
The Pros and Cons of Every Motorcycle Engine Type -
Geresics
addikt
válasz
szetcsuszott #140973 üzenetére
A 300ccm szerintem kerülendő, ha közúton motoroznál (terepen tökéletes)! Persze, ha 49kg volnál, és 168cm (a mellméret most nem fontos), akkor jó volna, de sajnos nekünk felnőtt férfiaknak nem adják ezek már ki a biztonságos utcai dinamikát.
Arra természetesen jó, hogy megvedd, szerezz némi rutint, és innen lépj tovább az 500+ kategóriába, ezzel betartva a fokozatosság elvét!
Mégis inkább keresnék valamit használtam - lehetőleg nem túl nagyot, nem túl öreget, így a továbblépéskor anyagi veszteség nélkül el lehetne adni! -
Geresics
addikt
válasz
Fáraó #140847 üzenetére
én hagytam már el céges terepjáróról egyszer. A poén az volt, hogy akkor még volt rendesen határtátlépés Horvátország és Magyarország között. Simán kimentem a magyar határon, a horvát határon, ott elvoltam fél napot, visszajöttem a horvát határon, és csak visszafelé a magyar határon vették észre!
Beszéltem azzal a határőrrel, akinél kifelé átmentem, és ő esküdött, hogykifelé még megvolt! Végigjártam az utat, de semmi. Hazajöttem, és pár nap múlva szóltak, hogy Harkányban volt a rendszám, kollégám már el is hozta! Szóval a rend éber őre hiába esküdött, aznap az a rendszám már nem hagyta el az országot!
(Ford Ranger Raptor volt, napelemes logóval, és fehér alapon sárga-fekete terepmintával, így általában emlékeztek rám mindig)
Most, hogy mondod, abban nem vagyok biztos, hogy a rendőrségen, vagy az önkormányzatnál volt, így lehet mindkettőt érdemes felhívnod.
Ha a motor nem a napi közlekedésedhez kell, akkor javaslom tedd félre erre a pár napra. Ha egykét hét alatt nem lesz meg, akkor esélyes, hogy már sosem lesz meg, és ráérsz akkor újat kérni. Sajnos az új pénzbe kerül.
-
Geresics
addikt
válasz
V.Stryker #140704 üzenetére
Ahogy (#140705) yodamastah írta, csak kiegészíteném pár gondolattal!
Én is estem már ilyenben (esős videóm), és bizony a térdgépek alatt ez a legjobb! Ha a ruha alá húzod, akkor a tankot sem bántja. Enduro nadrág alatt hordom, de rövidebb utakon volt már farmer alatt is.
Nekem pontosan ilyenem van:
Ami fontos, hogy szerintem az egy csuklópontos erősen kerülendő, mert az mindig elmozog, és amikor baj van, akkor hiába van rajtad, ha rossz helyen van! -
Geresics
addikt
válasz
Szilágyi84 #140698 üzenetére
A fekete sisakom neonzöld mintákat kapott egy olyan dekoros ismerősömtől, aki autókat szokott fóliázni. Egyetlen fólia jött csak le az összes közül, de az amúgy is bittyós volt, és egy egy napos esőben motorozás végén már többé nem volt az - mert nem volt sehol
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140680 üzenetére
A drog rossz! Értem?!
-
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #140638 üzenetére
Blokk eltesz, fotó a km állásról, minden mást majd amikor ráérek!
(#140634) HSM
A 3 tankoásos átlagban én nem hiszek, a táblázatom tetején (rögzített helyen) van összesítés a teljes tankolt mennyiségből és a megtett km-ből számolva. Az a tuti! Minél többet mész/tankolsz, annál pontosabb lesz!
=(SZUM(C:C)-C2)/(M1)*100
ahol a C oszlopban vannak a tankolt mennyiségek (az első tankolást le kell vonni), M1-ben pedig egy összes megtett km az első tankolás óta. Csinálhatnék egy össz.tankolás cellát is, de az önmagában nem hordoz információt számomra, így nem tettem. -
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #140628 üzenetére
A legjobb app az Excel!
Ez itt egy régi kép, de a lényeg jól látható. A benzinkutak színezve vannak (zöld MOL, kék OMV, narancs Shell, stb.), a benzin pedig ha prémium, akkor sötétebb jelölést kap (itt még próbálgattam kimutatni a különbséget fogyasztásban), az üzemanyagár és a fogyasztás pedig további grafikus elemeket kapott a könnyebb átláthatóságért. Mellé lehet megjegyzéseket írni, és itt ugyan nem látszik, de ide írom a szervizeim is, hogy mikor mit csináltam, milyen gumit tettem fel, stb-stb...
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140598 üzenetére
Tudjuk, csak Neked lehet igazad! Én kérek elnézést!
-
Geresics
addikt
válasz
bacus #140595 üzenetére
a 790-el eddig kereken 400km-t mentem (tankolástól tankolásig), és 18 litert evett. Ez 4,5 liter/100km úgy, hogy kellemes túratempó mellett volt egy minimális terepezés, és 3x végsebesség-próbálgatás.
Tudom, hogy Ti a V-Strom-ról beszéltek, de ma úgy látszik mások dolgába beleugatós kedvem van!
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140593 üzenetére
Érdekes, én inkább azt szoktam érezni, hogy aki mást gondol mint Te, az egy hülye. Lehet szó fokozatosságról, topcase-ről, olajválasztási szoksáokról, terepviszonyokról, vagy bármi másról.
Én nem mondom, hogy nincs valamiben igazad, én azt mondom, hogy így érzem. Ha Te másképp érzed, az is csak azt mutatja, hogy szerencsére nem vagyunk egyformák. Én mindenkinek az érzéseit tiszteletben tartom, így eszem ágában sincs senkit meggyőzni az én igazamról, mindenki el tudja dönteni, hogy melyik témában kinek a véleményét fontolja meg jobban, vagy kevésbé....asszem ezt megint túlragoztam.
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140576 üzenetére
Akkor félreértettem
-
Geresics
addikt
válasz
Oppenheimer #140569 üzenetére
Target fixation.
Ha nézed, bele fogsz menni, legyen az kátyú, vagy eléd kikanyarodó autó. Ne a kátyút nézd, azt látod a periférikus látásoddal is. Nézd azt a nyomvonalat, ahol el tudsz menni mellette, és láss csodát, a motorod arra fog menni!
Ráadásul a kerekek forgása eléggé arra készteti a motort, hogy "állva" maradjon, szóval nyugi, ha görcsösen, erősen kapaszkodsz, az lehet rosszabb, mint ha hagyod kimozogni a huplit. Persze, ha nagy a vályú, akkor már más "trükkök" kellenek, de annyit lusta vagyok most gépelni, mert kihűl a kávém! -
Geresics
addikt
válasz
Somatom #140566 üzenetére
Számtalan videót csinált erről, némelyik olyan nézettséggel rendelkezik, ami más csatornáknak elérhetetlen - nem mintha ez bármit is jelentene a mondandó szempontjából.
Ez egy állandóan visszatérő téma, így időnként felmerűl újra és újra. Most épp akkor, amikor itt is téma, ezért a linkelés. -
Geresics
addikt
válasz
fattyu #140559 üzenetére
Friss ropogós Dodor videó a témában.
Mindenkinek lehetvéleménye, én speciel az övét osztom. -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140521 üzenetére
hmm... érdekes, azt hittem, hogy könnyű terepen minden motor elmegy, csak pilóta kérdése
-
Geresics
addikt
Megint én leszek a mumus, de légyszi-légyszi, lépjünk lassan túl az autós témákon, vagy ha nem megy, akkor folytassátok kérlek az Autós topikban! Köszi!
-
Geresics
addikt
Ha 10x annyit keresel, akkor az 5x olyan drága szolgáltatás valójában fele annyiba kerül!
...ha nem, az cumi!
szerk.:
A biztonság kedvéért leírom ide mindenkinek, mert már rég írtam le: viccelek, és a számok sem fedik a valóságot. Hangsúly hiányában inkább gondoltam tisztázom, mielőtt megint lavinát indítanék... -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140324 üzenetére
Mert 1mp alatt 2x akkora gebaszba tudsz keveredni vele, mint egy lassabb motorral. Egy kövér gáz 2x akkora gyorsulás és/vagy pillanatnyi sebesség, aztán amikor jön a következő kanyar, akkor jön a para, a lábletétel (ez már saját megfigyelés), és a búboskocsi. Ha egy rövid egyenesen csak fele annyira gyorsulsz fel, fele akkora eséllyel szállsz el.
De itt mindenki profi versenyző, és ezért nem érti az hétköznapi motorost... -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140277 üzenetére
Ahogy mondtam (írtam), számtalan más oka lehet 4 év állásnak.
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr #140272 üzenetére
Hmm, nekem az a kép nem töltött be, de most pótoltam, köszi!
Nekem továbbra is érdekes! Csináltam egy Excelt róla, a következő értékeket kerekítem:
Első 4 évben ment 20ekm-t, azaz 5ekm/év - új motor, új lendület, ez alap!
Utána 2 év alatt 2700 km, pontosan 1308 km/év - itt gondolom elszállt a kezdeti lendület - ez szerintem normális.
Újabb 2 év és 11ekm, pontosabban 5314 km/év - visszajött az ihlet? Lehet nőttek a gyerekek, és már lehet újra menni, vagy bármi más. Ezt is adom!
Aztán jön egy nagy szünet! 4 év alatt mindössze 835 km! - nekem ez a gyanús, nem a többi! Miért kellett kihagyni ennyit? Csak nem törve volt, és lassan állt össze?
Utána újabb 2 év és 13ekm, azaz 6365 km/év - tehát jól össze lett rakva!
Végül 2,7 év és 15ekm azaz 5512 km/év - tehát kijelenthetjük, hogy ez a normális futás!Mit akarok ezzel mondani? Semmit!
Érdemes mindig megnézni a futást, és kérdésket feltenni! A 4 év kihagyás lehetett akármiért is! Lehetett betegség, vagy épp gyermekáldás! Lehetett törött motor, vagy válóper! Bármi! De egy kérdést én tuti feltennék az eladónak, hogy miért állt 4 évig a motor! Ha pedig törve is volt, én az miatt nem aggódnék, mert utána még beletettek majdnem 30ekm-t! Tehát jól megcsinálták! De ha törtve volt, engem érdekelne. Ha más miatt állt, az is.
Magáról a motorról semmit nem tudok, nem ismerem nemhogy a típust, a kategóriát sem! És igen, vannak jó eladók, vannak jó vételek! Csak sokszor nem ez van, és ezért az ember (de én biztos) gyanakvó! Beszélgetni kell az eladóval, abból mindig sokminden kiderül!
-
Geresics
addikt
válasz
Predator2 #140250 üzenetére
Rendszámot lekérdezted az ingyenes lekéredzővel? Ha magyarországi, akkor elég jó képet kaphatsz a futásteljesítményről! Csak nekem gyanús, hogy egy túra-sport motor 17 év alatt csak 62ekm-t ment?
Én most vettem egy 790 túraendurót, még nincs 3(!) éves, és már van benne 41ekm! Ma mntem vele először, ez egy 400km-es nap lett! Bütykös gumival! -
Geresics
addikt
Korábbi témák - szintén bocsi a megkésett reakcióért!
#140176 Tüzi
Nem hiszek a riasztókban. Az amatőr tolvajokat zavarja, mindenki más sz@rik rá, legyen az elkövető, vagy szemtanú! Legalábbis szerintem.#140175 bacus
Szerintem Te értettél félre valamit. Már a múltkor is, amikor a tréningekről volt szó. Akkor úgy döntöttem nem megyek bele jobban, mert mindenki olyan hangsúlyban olvas, amilyen kedve van, és én hiába viccelek, ha Te azt hiszed pikkelek rád, akkor támadásnak veszed.
Én itt azt mondtam, hogy ha valakit érdekel a téma, akkor veszi a fáradtságot, és utánajár! De sokaknak az az utánajárás, hogy kérdeznek egy személytelen fórumon, nehogy nekik dolguk legyen vele! K*rvakényelmesek egyesek, és ha visszaolvasol, akkor itt Persu is belefutott már ebbe sokszor, és én bizony sokszor egyetértek vele ilyenkor! Pl. amikor valakinek ott van a motorja, és olyat kérdez, ami a User manualban, vagy szervizkönyvben benne van! Ezek olyan dolgok, amik ingyen elérhetőek a gyártói oldalakon!
A kamera kérdés viszont más, mert véletlenül pont tudtam valós felhasználói tapasztalatot megosztani! Ennyi. Megtettem, és ezzel segítettem a kérdezőnek, aki kattintott, és gondoskodott róla, hogy meg tudja nézni! Mert az Ő érdeke! Mindenki boldog!
Mindenki boldog? Nem, mert olyan, akit nem is érdekel a dolog jön, és beleugat, hogy miért olyan felületen van a videó, amin ő nem látja? Akarod látni? Ha igen, akkor megoldod. Ha nem, akkor meg miért kell reklamálni?
OFF rész: "töltse fel olyan helyre, ahol a barlanglakók is meg tudják nézni" - ezt írtam! Hol neveztem bárkit barlanglakónak? Hol itt az összefüggés a FB és ez között? Ismétlem: ha azt hiszed, hogy pikkelek rád, akkor ellenséges hangsúlynak fogod olvasni, és belemagyarázol nem létező dolgokat! Gondolom ebbe meg majd belemagyarázod, hogy én kimagyarázom csak...
Csak a tisztánlátás kedvéért: nem pikkelek rád, ahogy másra sem itt! Ha olyan dolgot látok, ami szerintem nem úgy van, akkor azt mondom szerintem nem úgy van. Ha szerintem baromság, akkor azt mondom szerintem baromság. Nem óvodások vagynuk, hogy körbe kelljen mindenkit udvarolni egy véleménykülönbséggel. Ráadásul ez egy olyan közösség, ahol rendszeres egymás cinkelése, csipkelődés, néha odaszólás. Ha megbántva érzed magad egy korábbi kommentem miatt, akkor sajnálom, nem az volt a célom! Én hiszek a dr. House féle nyers őszinteségben, mégha ezt inkább sokszor megtartom magamnak, mert a másik fél nem ismer. Kérdezd meg azokat, akik voltak anno velünk TB24-en, hogy ott is, meg előtte is mennyire roastoltuk egymást! Itt ennél sokkal lájtosabban beszélek, nehogy valakit is megbántsak, mert abból 100%, hogy az lenne! -
Geresics
addikt
No, tegnap picit zsufi napom volt, bocsi, hogy nem válaszoltam Nektek, most megpróbálom egy posztban megtenni, remélem senki nem marad ki! Előtte egy kis összefoglaló...
Anno, mikor eladtam a Pegasot, a 790 Adv-R volt az álmom, de a FullGas-hoz csak a sima 790 Adv-t mentem megnézni, mert addig ért a takaró. Amikor odamentem, szólt Miata Jani (sajnos már nincs ott, pedig ő is egy fogalom volt!), hogy hoztak be egy 1190 Adv-t, ami nekem már 2013 óta nagy álmom volt, így végül azt hoztam el. Imádtam az első méter óta!
Viszont mindig elmondtam, hogy egy tökéletesen, feleslegesen, és irracionálisan erős motort vettem! Soha, semmilyen körülmények között nem tudom elképzelni, hogy egy 230kg-os, 150LE-s motort ki tudjak motorozni! Ezt itt is többször leírtam, aki nem hiszi, járjon utána!
Persze amikor az ember autópályán 3-ban húz egy teligázt - mert máshol ennyire teligázt ennyi ideig nem mertem húzni, mert hamar elfogy az egyenes, és pikk-pakk 200 felett van - akkor a vigyor a sisakon belül bizony körbeér! Máshol is szerettem a gyorsulást, de előzésnél csak pillanatokig tudtam húzni, mert 3mp múlva már a tükörben sem láttam az autóst, és már kellett is hatalmasat fékezni a kanyar miatt... A fék, a futómű, az elektronika persze mindenben (is) partner! Zseniális az egész motor úgy ahogy van! Sokat tudnék még ömlengeni róla, mindenki képzelje hozzá...
De sokszor volt, hogy mentem a motorral, és láttam egy faja kis terepszakaszt, és olyankor bizony hiányzott a Pegaso! Azzal ilyenkor csak fordultam egyet, és már mentem is! Ez hiába könnyű motor a kategóriájában, hiába ugyan úgy 19" és 17"-os, nem megy vele az ember terepre. Voltam, a motor tudja, jobban is, mint vártam, de valahogy mégse...Amikor haverom szólt, hogy nagyon meg akarná venni, és a piaci ár felett fizetne érte, akkor belegondoltam, hogy idén nem lesz időm úgy sem motorozni, és talán jövőre sem, akkor úgy döntöttem, hogy had' menjen, úgyis tavaj május(!) óta csak áll a garázsban! Eljött, megnézte, megállapodtunk a részletekben, lefoglalózta.
Itt realizálódott bennem, hogy ezen a motoron van egy jó bonusz, amit ha 180 napon belül nem kötök át másik motorra, akkor bukom! Na, mondom, akkor kell valami occó akármi! Pl. egy Bandit! Akárki akármit mond, szerintem a sor4 hangja a legszebb! Gondoltam veszek valamit olcsón, és az se baj, ha nem használom, csak a bonus miatt kell! De ha már veszek valamit, akkor azt kb. 2 év múlva el akarom majd adni, és jó volna, ha nem buknám el a teljes árat! Akkor legyen V-Strom! Az rizikómentes! Jó is, és eladható is! Meg akkor már tudok is vele menni néha! Ejj, de azzal én nem is akarok menni. Meg nem is tetszik, csak az új design! Ejj, azok már drágák! Hmm... ennyiért milyen BMW F800, vagy KTM van? Hmm... a BMW túlárazott! De nini, van egy álom 690 Enduro-R! Jó, az távolságra nem olyan kényelmes, de az is egy régi álom! Hmm... de ennyiért már van 790 is! Há', én innen indultam! Uhh, egy R-es változat! Minden létező sz@rral felszerelve! Felhívom, Veszprém, én meg Pakson vagyok. Se ruha, se sisak nincs nálam, de azért elugrok megnézni! Csak 10 percet beszélek vele, aztán meglátom - gondoltam. Odamentem, 1,5 óra múlva úgy jöttem el, hogy megállapodtunk minden apró részletről!
Most pénteken mentem volna érte (meló és házprojekt miatt nem tudtam volna máskor), erre hétvégén hív, hogy ő hozza le a gyereket Pécsre, és ha gondolom lehozza nekem!
Hát így!#140196 Micsurin
Mindig elfelejtem, hogy illetéktelen személyek is ismerőseim FB-on!#140202 Tüzi
Köszi, még idén itt lesz a paripa (fél garázst bérlek egy Yamahásé a másik fele). Egy AliExpresszes zászló csodákra képes!#140207 dellfanboy
Igen!#140208 pietrrr
Kis pénz kis foci. Arra jó, hogy meglegyen mikor ki a hibás! A rendszám meg úgyis meglesz, szerencsére ritka az, aki elmegy egy baleset után, de az autó típusa így is kivehető, és hamar beazonosítják az ilyet! Én nem mondom, hogy rossz a dolog, csak azt, hogy én nem vennék, mert nincs ilyen parám, ha pedig lenne, akkor megemelném a keretet. De ez egyéni preferencia nálam.#140209 hroberto
Nem ez a gyenge, hanem a 1190 a túl erős!#140210 Micsurin
KLX, és igen, azt is imádom! De azokkal egész más céljaink vannak!#140211 Mentolka
Ha nem volna nagy a különbség, nem volna érdemes cserélni!#140212 norbert1998
Nem tudom, a bérlőtársé. Remélem nem nitroglicerin, a többi nem érdekel! -
Geresics
addikt
válasz
bacus #140173 üzenetére
Senki nem kötelez rá, hogy megnézd. A kérdező kíváncsi volt, velem meg szembe jött ez. Jóhogynem az én k*rva anyámat, mert FB-n valaki valós használatról osztott meg videót, és én meg nem reklamáltam nála, hogy azonnal töltse fel olyan helyre, ahol a barlanglakók is meg tudják nézni
Tartom a véleményem, hogy kis pénzből nem lesz csoda, és ezt szerintem bizonyítja a videó is, de mindenki el tudja maga dönteni, hogy neki ez így megéri-e. Ha valaki nem nézi meg, mert FB videó, akkor azt nem is érdekli a kamera és a képe eléggé.
DJI Osmo viszont valóban jó cucc, nekem még az első Action van, és nagyon szeretem!
-
Geresics
addikt
válasz
pietrrr #140156 üzenetére
Valamelyik motoros FB csoportba tettek fel videót, ahogy Harkány felé mentek, és ilyen fix menetrögzítővel rögzítették. A kép remegett, rezget, de jobban nézett ki, mint amire én számítottam!
Nah, 10 percig tartott, de megtaláltam! Pegaso Club-ban volt! Íme a videó!
Találtam mellé egy éjszakai, hátsó kamerás felvétlet is!Nekem nem tetszik a minőség, én nem venném meg, de az kétségtelen, hogy ilyen áron még ez is csoda! A többit mindenki döntse el maga!
-
Geresics
addikt
válasz
norbert1998 #140167 üzenetére
Mikor elkezdtem dolgozni a Multi Alarmnál, akkor azonnal tetettem GPS-t a kocsimba természetesen. Kértem matricát a fiúktól, és mondták, hogy nem javasolják! Ha van benne GPS, és erről tájékoztatom a kedves tolvajt, akkor felkészülten áll neki, és a blokkolót rögtön bekapcsolja. Ha nincs matrica, de van GPS, akkor van még esély a megtalálásra!
Amit viszont Te írsz, hogy nincs GPS, de van matrica, az is jó lehet, mert pár enyveskezűt tűvol tart, ha meg valaki blokkolóval jön, az ígyis-úgyis elviszi, és legalább feleslegesen blokkol (ami potenciális lebukási faktor)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest