Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jracz
tag
Szia,
Én külön vettem peroni ezüst szürke vászon anyagot egy avforumos emberkétől, és egy kép keretező céggel készítettem fix keretet hozzá.(rá is feszítették)
Szóval ez speciális eset.
Mivel nem tudtam megoldani a teljes sötétítést ezért ez a vászon segített a helyzeten valamit. -
ngabor2
nagyúr
most felvetődött egy érintőleges "igény" egy projektorra... nagyjából ennyi jelenleg az, ami fix. mozizásra lenne leginkább használva. vászon az rolós lenne, pontos típus még nincs. mint ahogy a lényegből, a projektorból se. egyelőre túl nagy a választék, vagy ha elkezdem szűkíteni a keresést, akkor nincs semmi (elérhető áron, mondjuk 220eFt-ig).
hol érdemes utánanézni?
a feltételek:
- lehetőleg ne túl magas fogyasztás, led fényforrás preferált.
- gondolom wifin egy hd videót macerás lenne átküldeni, úgyhogy ezt nem erőltetem. azért ha van benne, az nem baj
- vezetékes net jól jöhet.
- hdmi az gondolom már alap, legfeljebb 10m vezetéket kihúzok a szekrény tetejéig.
- hang: imho felesleges, ha gépről megy, úgyis máshol jön ki a hang.vászon: no ez még abszolút kidolgozatlan. kb. 4 méterről lenne rá vetítve. és ne legyen nagyon drága
-
Celithrandi
addikt
ehhez a H499 hez kifejezetten tikkurilát ajánlanak? dulux al valami gond van?
-
jracz
tag
Az alábbi linken vannak képek 106" vetített képről.
Ezek alapján elvileg elég a fényerő.
De mint mondtam én nem mertem a 60-ast választani, pedig valószínűleg az is elég lett volna.Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
http://www.avsforum.com/t/1418978/lg-pb60g-led-1280x800-500-lumens/60
-
Jancsi7040
csendes tag
Itt van egy elég jó tesz az ujabb LED-es projektorokról : Link
Igaz ebbe LG PB62G szerepel. -
Hobbbyt
őstag
Köszönöm, a 3D-t abszolút nem tartom fontosnak
A 120Hz miatt gondolom a DLP chip gyorsabb a 70-esben. Talán ami még előnye lehet a 60-assal szemben. Vagy nem?
Sajnos semmi komoly tesztet nem találok ezekről a projektorokról. De a hasonlóakról se.. csak ilyen.. semmiket. :/
-
Devid_81
félisten
En nem 3D-zek, egyszeruen eletkeptelennek tartom azt a technologiat.
Majd ha eljutnak arra a szintre, hogy mindenfele szemuveg nelkul megijedek a 3D "hatasatol" akkor erdekelni fog, addig szamomra nulla.
Meg szemuveggel ha kepesek lennenek ra, talan elfogadnam, de ez meg attol is messze van szvsz. -
jracz
tag
válasz
Hobbbyt #9335 üzenetére
Szia,
Nekem a 70-es van.
Én is vacilláltam, hogy a LG PB60G -t vagy a LG PA70G -t vegyem-e.És bár ár-érték arányban a 70-est nem tartom jó választásnak ellenben a 60-assal(ami szerintem jobban megéri), de féltem, hogy nem lesz elég a fényerőm, ezért döntöttem a 70-es mellett.
Nekem már adott volt a vászon méret, 204cm széles, ezért nem akartam kockáztatni.
A 70-esnek bőven elég medium beállításon is a fényereje a 2m széles képhez, sőt nagyobbat is lehetne vetíteni vele.
Ebből kiindulva feltételezem, hogy a 60-asnak is elég 180-200 cm széles képig a fényereje.
De ezt erősítsék vagy cáfolják meg a 60-as tulajok.
Én meg vagyok elégedve a képpel és a vetítő tudásával.
Üdv, Jani
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a LED-es projektorokról? (az izzós nem jöhet szóba, nincs kedvem 1-1,5 évente kiadni egy fél projektor árát)
Mennyi ANSI Lumen kell ahhoz ,hogy egy ~2m körüli széles 1280:800 kép élveztető legyen? A teljes sötétítés könnyedén megoldható.
LG PB60G /70G-ről van valami tapasztalat? Esetleg a vele egy árban lévő hasonló tudásó gépekről.. vagy van valami amit ebből az (ár) kategóriából ajánlatok?
-
etern
tag
válasz
ericdrawen74 #9333 üzenetére
Ez engem is érdkelne! Pont ilyen projektorhoz szeretnék én is 3d szemüveget venni! Csak nem tudom hol meg milyet érdemes.
-
ericdrawen74
senior tag
Kölcsön adna valaki Acer dlp szemüveget kb. 1 hétre, játékhoz, filmhez, Acer H5370BD projektorom van és ha "bejön" vennék magamnak egyet, de így látatlanba nem szeretnék 25e kiadni. Vagy ha valaki tud olcsóbban dlp-s szemüveget, érdekelne, hol, mennyiért.
-
szaszlaci
addikt
Hogyha van lehetőség fix vászonra vagy festett falra, akkor csak egy hülye választ akármilyen rolós (vagy motorral kiegészített) dolgot, ilyen egyszerű.
Másrészt jó lenne nem úgy ferdíteni a dolgot, ha nincs más lehetőség – pl. a tévé miatt – akkor szerintem ne lenne elfogadható a motoros vászon, egyéb lehetőség híján.
-
cecil
aktív tag
ebben az árkategóriában nem nagyon van lehetőséged...
én saját tapasztalat alapján a Grandview CNV vásznát ajánlanám, 4 rétegű üvegszál erősített nehéz vászon.
Nekem motoros van ilyen, de láttam már rolóst is, teljesen sík és fülmentes volt annak is a felülete.
Fülesedés - vászon 2 függőleges oldala befelé pöndörödik. Egyik vásznamat ezért cseréltem, a vetített felület ettől függetlenül ráncmentes volt, engem esztétikailag zavart.
Projecta jó még, de drága. Esetleg Moovia.
Funscreen/Reflecta vékony vászon anyag, fülesedik, elég gyorsan meg tud nyúlni... tapasztalat.
Én ezeket ismerem, de remélhetőleg lesz még itt valaki akinek van tapasztalata más gyártókkal. -
cecil
aktív tag
válasz
Devid_81 #9326 üzenetére
Félre értettél, nem vagyok semmilyen párti...
Szerintem nincs gond a falfestéssel, egyet értek, hogy olcsón jó minőséget lehet vele elérni.
Nekem pont az volt a bajom, hogy valaki segítséget kért és azt a választ kapta, hogy minden szar csak a festett fal vagy méregdrága oldalfeszített vagy fix vászon a jó.
Csak azt próbáltam megértetni, hogy elfogadható áron is lehet jó minőségű rolós/motoros vásznat kapni, ha nincs lehetőség/hely falat festeni illetve pénz drága vászonra, és ne írjon hülyeséget, hogy a vászon csak hullámos lesz, meg minden légmozgásra bemozdul. -
Devid_81
félisten
Ha Te mindenaron vaszon parti vagy akkor vetits ra, de szerintem kar raeroltetni mindenkire.
Semmi kepzettsegem nincs a falfesteshez/ben, vettem matt feher festeket, es ujrakentem a falat, annyi "segitsegem volt" , hogy panelban lakom, tehat nagyjabol kozel van az egyeneshez a fal...de en aztan semmit nem csiszoltam! -
cecil
aktív tag
válasz
szaszlaci #9323 üzenetére
A festett falad se lesz annyival jobb, hacsak nem profi szaki vagy és teljesen sík felültre gletteled, csiszolod...
Sokaknak nincs külön lehetőség házi mozi szobára, vagy külön falfelüt ahova vetíthet, hogy lehessen "falat festeni" fix vásznat rakni!
Én is pl tv elé engedem le, mivel nem mindent nézek projektorral, van tv is, és egy falon van minden rendszer.
Az emberek 80%-a akinek van vetítője így használja, nem mindenre a projit használja...
Magyarul egy falfelület ahol tv + hangfalak + komponensek, és oda rakná a vásznat is. -
DjKoxi
senior tag
válasz
szaszlaci #9323 üzenetére
De ha valakinek nem engedi meg a szoba, lakás adottsága a fixet, akkor kénytelen leengedhetőt venni.
Nem kell óriási kompromisszumot kötni minőség terén.
Oktatáson legutóbb olyan hullámos 4:3-as rolós vászon volt, hogy azt hittem nézhetetlen lesz, de megvetítve nem volt zavaró a win asztal, meg a többi doksi, képek, videok sem. -
szaszlaci
addikt
A nem fix vásznak nem (örökké) simák, teljesen mindegy, hogy Józsinak vagy Pistinek most marha jó éppen a tuti vétele. (Mellesleg vicces, hogy írjátok is, azért hullámosak, de alig látszik, meg nem feltűnő. De azért ha én mondom, hogy nem sima, akkor az hülyeség
)
Az, hogy mi a nem zavaró, hozzáállás kérdése: nekem a legkisebb hullám is elfogadhatatlan, és hamar szembetűnik, amint jön egy hullámra merőleges kameramozgás.
-
cecil
aktív tag
Igazából azért kevésbé hajlamosak rá a motoros vásznak mert a motor mozgatás miatt lehet nagyobb átmérőjű tengelyt alkalmazni, illetve egyenletes erővel történik a vászon teljes szélességében a mozgatás,
nem koncentrálódik középre mint a kézi változatnál, ezért idővel sem nyúlik meg V alakban. -
cecil
aktív tag
válasz
szaszlaci #9316 üzenetére
Tudsz ám marhaságokat írni!
Oldalfeszítettből nem is létezik rolós csak motoros kivitel!
Nézz meg pl egy Grandview rolós v. motoros vásznat és nem is kell a felső kategóriáját nézni, a jó minőségű nehéz vászon anyag miatt teljesen sík a felülete! És pl egy 106-os motoros a CNV sorozatból 110e ami a minőséget nézve szuper ár!
Ugyanez a minőség pl Projecta vászonból min. a duplájaPersze vannak olcsó kínai anyaggal szerelt vásznak is, azok hajlamosak a hullámosságra, fülességre. Nekem is volt ilyen, de a vetített képnél még annál se lehetett látni csak alig...
Amúgy meg mozizás közben mi keltene légáramlatot?
Szellőztetsz közben?
Szeretem amikor olyan válaszol a kérdésekre aki nem ért hozzá... én ilyenkor inkább hallgatok és hagyom olyanra a választ aki tudja mit beszél... de ne vedd ezt sértésnek
-
a magasabb mitsubishi hc sorozatról van vkinek véleménye/tapasztalata? pl 7800-7900-8000?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Turbo73 #9317 üzenetére
Igazad van!
Az én vásznam 243cm széles, motoros, és legalább 8 éves. Kibírt egy utat UK-ból haza Mo. közepére, majd még egyet az ország keleti felére, hozzám. Ha a vetített képen valaki lát hullámot, annak tényleg sasszeme van. Enyhe behajlás van a két szélen, de csak frissen leengedve.
Azt viszont elismerem, hogy a motoros vásznak kevésbé hullámosodnak, mert mindig azonos erővel ereszkednek le, és tekerednek fel a hengerre. -
Turbo73
tag
Azért ez így enyhe túlzás. Természetesen az igaz, hogy a rolós/motoros vásznak nem teljesen simák, de, hogy hullámzik minden légmozgástól, meg nagyon látszik/zavaró az így marhaság.
Azt javaslom menj el egy vásznas szaküzletbe, vagy egy olyan fórumtárshoz, akinek ilyen van, és nézd meg a saját szemeddel. A vicces az, hogy az oldalfeszítettek, bár az áruk egy jó projektoréval vetekszik, sem simák a legtöbb esetben. Az AVX fórumon most pont van egy eladó, azt is érdemes megnézni, hogy mennyire sima. Sőt már 2 milliós Stewart fix keretes vásznon is láttam 2 hatalmas vízszintes csíkot, mert valahogy a feszítésnél nem minden sikerült úgy, ahogy kellett volna.
-
szaszlaci
addikt
Sima, fehér fal nem megoldható? Mert feltételezem, a vásznat szeretnéd megúszni néhány tízezer forintból egy sima rolós megoldással, ami viszont hullámzani fog.
Ami engem illet, fehér esetén nem igen mennék két méter széles fölé, és természetesen csak teljes besötétítésnél nézhető. -
HDDFHD
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen méretű projektor vászont érdemes venni egy LG 70PA Projektorhoz. Mi az a képméret amit még szépen megjelenít. Ajándék lenne ezért kérdezem. -
Devid_81
félisten
válasz
69Raizen69 #9308 üzenetére
De van itt szivarvany, csak nem szinkerekbol adodoan, mert mint irtad is, az nincs benne.
Itt a DMD lassusaga okozza, ez tapaztalhato a 70-es LG-knel, de boven belefer az elvezheto kategoriaba a latvany szvsz. -
69Raizen69
tag
Érdeklődnék erről az Acer K335 és a hasonló LED/LEZER projektorokról,olvasgattam de konkrétan sehol sem írták ezért gondoltam itt megkérdem.
Szóval ha jól értem ezekben nincsen színkerék,és akkor szivárvány sincsen? -
jracz
tag
válasz
Jancsi7040 #9305 üzenetére
Legalább írhatnál róla valamit, hogy mit tud, nem igazán van erről a vetítőről tapasztalat.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Jancsi7040 #9305 üzenetére
Ez NEM a Vatera, hogy licitálgassanak. Adj meg konkrét árat, ha már a fórumban seftelsz!
-
Jancsi7040
csendes tag
Acer K335 - 1000 ANSI lumen
érdeklődők jelentekezését várom a jani7040@citromail.hu e-mail cimre -
nem tudtok lehetőséget Mitsubishi HC8000 megtekintésére?
-
hétalvó
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest