- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Speeedfire #1169 üzenetére
Így igaz.
-
Speeedfire
félisten
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Speeedfire #1166 üzenetére
Inkább itt kérdezd meg:
Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
A pro és a pro max között akkumulátor méret és kijelző méret az eltérés, ezért nincs külön 15 pro teszt és topik.
A tesztben olvashatsz a (kiváló) videós képességeiről is, ebben ugyanis erős az Apple Pro széria.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Speeedfire #1166 üzenetére
Szia!
Kb 12 GB a rendszer helyigénye:
Teljesen a szokásaidtól függ, hogy elegendő-e 128 GB. Esetemben pl még sok is, mert semmit sem tartok a telefonon, minden felhőben van (így szoktam meg Android és WP alatt). Videókat már nem készítek (nekik lenne szükséges nagyobb tárhely, mert sokat tudnak foglalni, magas felbontás esetén). Saját zene van nálam 5 GB, offline helyzetre, amúgy mindig stream van előnyben.
Ezeket tedd mérlegre. Felhő esetén a Google is, Apple is kínál ingyen tárhelyet, de pl egy 50 gigás iCloud alig 399.- havonta, ami nem egy vészes kiadás. [kép] -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
mi a véleményetek a 15 pro-rol? Videós képességei érdekelnének. Tud külső app pl 60 fps-t?
Milyen hibái vannak? A 128 GB nem kevés? Mennyi a szabad hely rajta? -
1995M
junior tag
válasz
hematoma1 #1163 üzenetére
Hát saját felelősségre... select all gomb nincs, viszont:
all photos nézetben alul ahol a legújabbak vannak
select és elkezded húzni az ujjad visszafele
közben másik ujjaddal megérinted a kijelző tetejét
így visszaugrik a lista elejére közben kijelölve mindenttöbb ezer elemet ki lehet jelölni gyorsan két mozdulattal
-
hematoma1
senior tag
Fényképeket az összeset nem lehet egyszerre kitöröllni?
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok.Az értesitési hangok hangerejét hol lehet állitani?
-
Vandie
tag
Sziasztok! Iphone 13-ról váltanék júniusban. Ma megnézegettem a Westendben a modelleket és a 15-ös tetszett meg. Viszont nagyon sokat használom a telefonom, munka ügyben is, így a Plusban gondolkozom az akkumulátor miatt, mert a 13-as már egy napot sem bír. A kérdésem azokhoz szól akinek Plus van: mennyire bírja az akksi egész napos használattal? (telefon, messenger, WhatsApp, navigáció) Mennyire zavaró a méret? Kicsi kezem van, így nem tudom mennyire szoknám meg.
-
rin33
senior tag
Cserélt gyári kijelző esetén ha a kijelző kalibrációt/javítást nem tudja befejezni a telefon annak lehetnek hosszútávon olyan következményei hogy letilt bizonyos funkciókat a telefon? Jelenleg ez csak egy értesítés, minden működik.
-
hematoma1
senior tag
Az mitől van hogy bevannal állitva a hangok, de valamiért az értesitési hang nincs, csak rezeg.
-
mpv
aktív tag
Sziasztok!
70~80cm esést parkettára hogy tolerál a 15? Van rajta üvegfólia,tok. Külsérelmi sérülés nincs,a belső alkatrészek miatt kérdezem. Köszönöm a válaszokat! -
janeszgol
félisten
A különbség még, ami szerintem fontosabb:
Lényegesen jobb üzemidő. Ha minden nap tudod/akarod tölteni, akkor ez mindegy.
A széleslátó autofókuszos, lényegesen jobb a makrózás.
Ennyi. Szvsz ha lényegesen olcsóbb a sima 15 (Vodánal 70k mínusz), és neked a fentiek nem fontosak, akkor vedd a 15-öt. Az is jó teló.
-
Lasy
veterán
Valaki tudna segíteni ,hogy tudom a programok appot használni ?
ket dolgot szeretnek
az egyik a wi-fi megosztás qr kóddal. Van ilyen de nem tudom hogy írjam bele a sajátom.
a másik ha a WiFi-re csatlakozom akkor kapcsolja be az okos konnektort, és ha elmegyek a közeléből akkor kapcsolja ki -
Vandie
tag
Sziasztok!
Júliusban le szeretném cserélni az I13-as telefonom és hezitálok a 15 és 16 között. Megéri-e a plusz a 16-ért vagy elég a 15 szerintetek? Mekkora a különbség a kettő között? Én eléggé gyepálom a telefonom, munkához is használom, mindent azon csinálok mert sokat vagyok úton. Yettelben azt mondta az ügyintéző, hogy nyáron már lehet nem kapok 15-öt, ez kamu vagy lehet?
-
tuzpenge
őstag
válasz
Zsolt,72 #1134 üzenetére
Igen ezt tudom, de azért köszi! DE azért az esetek döntő többségében az van hogy megveszik részletre, "elfelejtik" fizetni és továbbadják. Pont ez a baj, hogy a T-nél és a Yettelnél az általad linkelt képen az látszik hogy nincs sim korlátozás. Meg is veszed jóhiszeműen, mert függetlennek hírdetik, csak éppen az van amit fent írtam, és pár hónap múlva már csak nehezéknek lesz jó a telefon (hiába vetted függetlennek). Erre írtam, hogy jó volt az hogy a szolgáltatóknál függő iphone-ok voltak, és nem tudtak olyan könnyen "átverni"....
De belegondolva igazad van....nem is a függőség a lényeg, hanem hogy szolgáltatói e a készülék vagy sem....Erre volt jó az hogy régen a szolgáltatói iphone-ok nem voltak függetlenek...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
tuzpenge #1133 üzenetére
Itt keveredni látszik két külön téma.
Nem a hálózat függőség számít egy esetleges letiltás esetén, hanem az, hogy kapcsolódik-e valamilyen kedvezmény a vásárláshoz. A szolgáltató a független eszközt is letiltja, ha nem történik meg a részletfizetés.
Zárolási állapot megtekintése:Beállítások
Általános
Info -
tuzpenge
őstag
válasz
Kocsis Péter #1132 üzenetére
Az lehet, de a többinél hogy tudod, egy itt az aprón függetlennek hirdetett telefonról megmondani hogy valóban az e, vagy csak valaki kihozta bagóért, "elfelejti" fizetni a részletet és továbbadja jó nagy haszonnal? Persze ha viszel magaddal 2-3 szolgáltatói simet úgy meg tudod állapítani, de másképpen hogyan? Tényleg érdekel mert az egyik legnagyobb veszély használt iphone-nál hogy tiltani fogják..
-
Rosy
csendes tag
Üdv! Jövőhéten tervezek venni egy ilyen készüléket szolgáltatótól (Yettel). Első alkalommal lesz iPhone. Lehet tudni hogy gyárilag független-e a készülék? Valószínűleg szlovák szolgáltatói SIM menne bele,a Yetteles SIM maradna a jelenlegi Honor 90 telóban. Köszönöm!
-
janeszgol
félisten
válasz
Törpilla1987 #1126 üzenetére
Kamera csak akkor számít, ha makrózni is szeretnél. Akkor 16. Amúgy bőven jó a 15 is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Törpilla1987 #1126 üzenetére
Szia,
ha az AI nem szempont, de a támogatás fontos, akkor nyugodtan válaszd az iPhone 15-öt. A hardver is meg fogja állni a helyét (6 GB RAM megfelelő az iOS számára, AI nélküli működés során), szoftveres támogatás is hosszú évekig fog érkezni.
A kamerákat nem ismerem ennyire, én csak arra használom, hogy minden állítgatás nélkül készítsek képeket, erre pedig teljesen jó. Esetleg dobd be ugyanezt a kérdést az iPhone topikba [link] mert ott jelen van több fórumtárs, akik járatosak a fotózás terén. -
Törpilla1987
csendes tag
Sziasztok! Ha most vásárolnátok először iphone-t, akkor a legújabbat vennétek vagy akár a 15-öst is még? Azért számít a pénz is, de más kérdéseim is vannak. Most a MM-ban 50 ezer Ft különbséggel lehet megvenni a 15 és 16 alapkészülékeket. Engem az AI nem különösebben érdekel, amiatt nem vennék egy telefont. Inkább a kamera, ami fontos. Lényegesen szebb, jobb felvételeket készít a 16-os? Vagy ugyanúgy jó a 15-ös is? Illetve a 15-ös is ugyanúgy több évig használható még attól, hogy már lassan 2 éve jelent meg és gyengébb benne a chip?
Köszönöm előre is a segítséget és tapasztalatok megosztását. -
Salamander
tag
18.4 telepíthető.
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok. Azt hol lehet beállitani állitani hogyha kapcsolodik fülessel a teló és hívnak, akkor ne vegye fel autómatikusan?
-
jeni
félisten
válasz
janeszgol #1118 üzenetére
Amúgy én is meg vagyok lepődve ami az aksi használatot a gyártó előirja,hogy jóval előtte cserét javasol holott még mehetne akár még 6 hónapot azzal az aksi kondicióval.
Az ismerősnek most cseréltettem a 12 Pro telefonján gyárit, neki 87% volt de ragaszkodott hozzá a cseréhez. Szerintem ezt a 85%-t sokan beveszik.
Azt gondolom legalább 70% -ra kéne levinni a gyári aksi cseréjét. -
Zsolt,72
senior tag
-
lcdtv
tag
Sziasztok. 15 plus használt vásárlásakor mire kell figyelni? Lenne egy kiszemelt itt PH-n. Az akku 90%-on azt érdemes megvenni? Mit jelenthet az időben 1-2 órát? Köszönöm!
-
kajarin
csendes tag
válasz
Salamander #1112 üzenetére
Nekem legutóbb (5-6 éve kb.) find my -t kellett kikapcsolni + kijelentkezni. Mondjuk szépen összegányolták az akksicserénél a telefont az Almáriumban. Kijelző rosszul betéve, alatta a “szigetelés” félig kikandikált itt-ott… oda sem mentem többet.
Mondjuk az Infoparkban lévő iCentre is érdekes élmény volt számomra. Elsőre egy másik telefont hoztak ki, aztán megtalálták az asszonyét, de a telefonjába gyári hibás kijelzőt raktak, amit ők nem vettek észre… kérdezte hogy használjuk így akkor? Mondom normálisak vagytok…? Másodjára 2 héttel később (állítólag nem volt több kijelzőjük) sikerült szépen kicserélni ismét a kijelzőt, ezúttal minden rendben volt. Nem ezt várnám egy Apple hivatalos javítóhelytől egy garanciális javításnál.. -
Párduc
junior tag
válasz
Salamander #1110 üzenetére
Köszi szépen!
Amikor a gyári alaphelyzetbe állítást csinálom utána kapcsoljam ki a telefont vagy menjek végig a Hello képernyő beállításain?
Melyik szervizbe vitted? -
Párduc
junior tag
Szervizbe való leadás előtt kell gyári alaphelyzetbe állítás vagy elég, ha kijelentkezek az Apple ID-ból?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
henrihenri #1103 üzenetére
-
henrihenri
csendes tag
Egy ilyen hírt találtam:
chatgpt-safari-search-extension
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest