- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Iludka #51848 üzenetére
sajnos szerintem olyat nemigazán lehet. Aki vetít így a nappaliban fehéren, az általában szürke vásznat használ, vagy van egy szürke festék, amivel még tehetsz egy próbát, ez a tikurilla H499. (itt többen használták, én még nem jutottam el idáig, mert más kell barkácsolnom)
Én teljesen sötétben vetítek, nálam ennyi látszik kb, közben minden fehér(fal, plafon, oldalt, etc) (ennél azért kicsit rosszabb a helyzet, mert az emberi szem többet érzékel, de nem vészes):ALR-ből több féle technológia van, itt talán találsz érdekességeket, de festeni ezt nem lehet, mert az a trükkje, hogy merre irányítja a fényt. Én 2 féléről hallottam, az egyik feléd tükrözi vissza, a másik az ultrashortthrow projectorokhoz van, akik alulról világítják meg a vásznat, és a vászon azt a nézők irányába tükrözi.
Pararell olcsó kínai vászon teszt: felül a fehér fal, alul a vászon 1 baja van, hogy kicsi a betekintési szög (hába írnak sokat), és a projectort közel a néző magasságába kell elhelyezni(mert ez a kínai annyit tud, hogy arrafele lövi vissza a fényt, ahonnan jött).
Sajnos oda nem tudom, úgyhogy ez nálam kiesett, pedig élénknek tényleg élénk -
Iludka
tag
Sziasztok. Sikerült megvásárolnom a Projektoromat: Benq W2000 az itteni segítség útján, amit köszönök szépen! Még lenne egy másik dolog amiben segítségeteket kérném: Falra lenne vele vetítve, mivel nappaliban lesz oda pedig nem szeretnék se Vásznat, Se Sötét mennyezetet, ezért kérdezném, hogy ALR szerű vászon hatást milyen festékkel tudnék elérni falra festve? Nappal teljes sötétet nem tudok csinálni.
-
makkmarce
őstag
válasz
pacman789 #51841 üzenetére
nekem egy xbox one s(tehát a régebbi, kisebb) van, blu-rayt viszi, netflix, youtube, játékok mennek, egyszerű kezelni, és előfizetéssel is kaphatsz egy rakás játékot. Meglepően kevés gondom volt vele, 5.1 hang kijött belőle, tudtam lejátszani filmet is külső meghajtóról(egy SSD van rádugva egy gembird külső meghajtó dobozzal) és van HDMI bemenete is, amit tovább tud küldeni a sajátján kifele (mondjuk egy TV boxot rá lehet tenni, vagy ilyesmi)
Lehet tudja ezt a playstation is, az most nincs itthon. -
-
BBéci
legenda
válasz
pacman789 #51838 üzenetére
"Projektor is azért lenne, mert nem szeretne 55"-nál nagyobb tv-t a nappaliba, mert szerinte túlságosan uralná a nappalit, így a vászon nem látszik, amikor nem használjuk."
Pontosan ez a mi véleményünk is.Azért kell alacsonyra tenni, mert plafonról lelógatásra készültek. A drágább gépekben van akkora lencseeltolás, hogy talpán állva 2 m magasról alacsonyra engedett vászonra tudnak vetíteni.
-
pacman789
aktív tag
Hajlok a 100"-ra, még gondolkozom rajta.
Mik76: Általában középen szoktunk ülni, vagy 1-2 sorral feljebb. De nem tudom felidézni már, hogy az milyen is volt. Első körben pont a barátnőm miatt gondolkoztam a 92"-ban. (Projektor is azért lenne, mert nem szeretne 55"-nál nagyobb tv-t a nappaliba, mert szerinte túlságosan uralná a nappalit, így a vászon nem látszik, amikor nem használjuk.)
Még a projektor kérdés maradt.
Megfelelő a HD146x projektor a fent leírtakhoz? Esetleg más új alternatíva?
EH-TW750, Benq W1090, HD28e?
Nézegettem, de nem nagyon láttam hasonló árban, aminek nagyobb lenne az offsetje.
Olyan fura, hogy ennyire alacsonyra kell tenni a projektort. -
Mik76
senior tag
válasz
pacman789 #51826 üzenetére
A vaszon merethez ne a mindenfele ajanlasokat csekkold le, hanem azt nezd meg hogy ha elmesz egy moziba (nemtom otthon van-e olyan ahol oda ulsz ahova akarsz), akkor honnan nezed a kepet szivesen. Ne koss kompromisszumot haverok vagy barki miatt, hanem ahonnan te elvezed a filmet leginkabb.
Probald megbecsulni es megjegyezni milyen szoget zar be az ules poziciod es a vaszon szele. Ugyanezt a latoszoget produkald otthon, es ahhoz valassz vasznat meg projektort.Tokmindegy mit ajanl barki mas ha nem ugyanonnan szokta nezni a moziban a filmeket. Itt a sajat igenyeidrol van szo. Meg esetleg az oldalbordad igenyeirol. Ezt jo az elejen tisztazni otthon...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
alphamooncam #51834 üzenetére
-
alphamooncam
őstag
válasz
makkmarce #51825 üzenetére
Nagyobb mozikba van vagy 15 méter az első és a hátsó sorok között.
Itt hogy érvényesül az ajánlás?
Szvsz. ez pont olyan ajánlás, ami csak azért van, hogy legyen.
98" átló -> 2,5m nézési távolságról, én élvezem.
Ja és még lenne még kb. ugyanennyi hely hátrafelé, ha akarnám.
-
makkmarce
őstag
válasz
pacman789 #51826 üzenetére
nem kell fejjel lefele állnia, az kkor van, ha plafonról lógatjuk(mert az aljában vannak a felfogató pontok, fellül a kezelőszerv, így megfordul). Van viszont bennük beállítás, hogy megforgassa a képet, ha ilyen igény lenne.
Ami érdekes, hogy azért döntened kell majd, minél kisebbet kell dönteni, annál kevesebb a keystone(trapéz) korrekció kell. Azt nem tudom, hogy hogy szokták a polcról dönteni, mert nekem lógatva van, gondolom nem 2 könyvet tesznek alá
illetve azt sem, hogy a keystone korrekció hogy hat a vászon méretre, és az hogy számolható. -
pacman789
aktív tag
válasz
proci985 #51823 üzenetére
Az eredeti hsz-ben ezt kalkuláltam ki, azzal a tool-al, amit makkmarce is linkelt.
BBéci által javasolt, 75cm-ről induljon a kép, azt jelenti, hogy:
92"-os kép: 3-3,3M a távolság és maximum 208cm magasan lehet a projektor.
100"-os kép: 3,25-3,58M távolság és maximum 219cm magasan lehet a projektor.4m a szoba, 30cm távol lenne a vászon, azaz 3,7m marad. Az említett Optoma projektro 24cm mély + 10cm a kábeleknek, azaz 3,36m marad, ami benne van a 100"-os vetítési tartományban, ha 92"-t szeretnék, akkor közelebb kell vinnem egy kicsit.
Vagy valamit nem jól értelmezek?
Ha 200cm magasra teszek egy polcot, oda rátudom tenni, vagy ha projektror fent van, akkor fejjel lefelé kell áljon? -
makkmarce
őstag
válasz
proci985 #51823 üzenetére
azért ennek is van egy limite.. van amikor már az embernek a fejét kell forgatnia, az már zavaró
de ehhez is van csinos számológép
Próbálgattam, kicsit még lehetett nagyobb, mint az ajánlott, de 10-20"-al nagyobbnál már nekem fárasztó volt nézni a sok nyaktekergetés miatt , ezt is csak akkor lehet jól beállítani, ha ott van az eszköz a szobában. -
BBéci
legenda
válasz
sixpak #51817 üzenetére
A fejed fölött lévő polccal mi gond lehetne? Nálam 2003-óta az a felállás.
Akkoriban természetes volt a DVD-ről lejátszás, naná, hogy élvezettel néztük, hiszen a VHS-ről ugrottunk oda.#51818pacman
Inkább 75 centin legyen a kép alja, mint 90-en!
Akkor kevesebb plafonról visszaverődő fény fogja rontani a kontrasztot és nézni is kellemesebb lesz. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
pacman789 #51821 üzenetére
ha engem kerdezel a nagyobb jobb, de en kb 3.5 meterrol nezek egy 120"as (motoros) fantasyt.
w2000nel nemzetkozi szinten is korbeneznek, skandinaviaban meg par helyen van, de nem tudom Magyarországra szallitanak-e.
olcso Optomaknal a tavolsag a problema, nem a magassag.
-
makkmarce
őstag
válasz
pacman789 #51821 üzenetére
Az optomák egy részének tényleg nagyon fix hely kell, én itt számoltattam ki a rendszerrel:
https://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
válaszd ki a márkát, típust, és akkor mehet.
lemérheted a szobába, hogy mi hova kerül, a zoomját a projectornak tedd középre, és utána látod, hogy kb mennyi mozgástered van, és hogy mekkora lesz a vászon.
Arra figyelj, hogy a vászon horizontális közepén legyen a projector (ne a sarokban),mert az olcsóbbak nem tudják kompenzálni csak a vertikális mozgást. -
pacman789
aktív tag
válasz
proci985 #51820 üzenetére
Köszi a választ! 100” felé nem mennék. 92 és 100 között vacillálok.
igen olvastam, hogy a w2000 erősen ajánlott, de egyik boltban sem láttam. Esetleg ilyen árkategóriában más projektor? Legrosszabb esetben elég pontosan ki kell merném az optoma helyét, jól gondolom? Bár ha nem a plafonra rögzítem, hanem a falra, akkor talán az sem okozhat nagy gondot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pacman789 #51818 üzenetére
grandview fantasy jo a celra.
Optoma HD 14X szerianal ami problema, hogy nagyon limitalt az optika, tehat fix helyre fog kerulni.
a Benq W2000 elvileg tud 3 meterrol 120"at, esetleg meg arra neznek ra mert az egy nagyon jo megoldas az arban, viszont, fut ki mindenhonnan. igaz ha 3 meterrol nezed lehet a 100" jobb lenne, onnan 120" kb a hatara annak amit meg be lehet latni es nagyon sok lehet.
esetleg a tobbiek tudnak segiteni hasznalt projektorok kozott is, hogy mit erdemes nezni ekkora helyre.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatva a fórumot kicsit félve posztolok, remélem nem leszek nagyon világtalan. Nem a gagyi, de belépő szintet szeretnék első körben Filmezésre használnánk. Jelenleg egy 55”-os OLED TV-m van, de a konyhában 43”-os Q60 QLED. Ezt csak azért írom, le mert így, hogy nincs egymás mellett a két TV számomra mindkét TV-nek megfelelő képe van, de papíron persze nem egy ligában játszanak. Így a projektor témában sem várom el a tökéletes feketét, csak ne legyen fakó a kép, de a nagyon sötétszürke fekete nem zavar. 300 ezerbe szeretnék beleférni vászonnal együtt.
A szoba 7x4m, adottságok és berendezés miatt a rövidebb oldal a mérvadó. Jelenleg is így van a TV. A falak fehérek, és fa födém és gerenda van, de nem natúr színű, kicsit sötétebb, de a lényeg, hogy világos. 270cm belmagasság, amiből 15cm-ert a gerendák levesznek. Redőny van mindegyik ablakon, így a külső fény 100%-ét kitudom szűrni, de amúgy is este néznénk
A vászon a faltól 30cm-re lenne, a kanapé teljesen a falnak van tolva, de ott is kb. a fejünk 30cm-re van a faltól, azaz a nézési távolság kb. 340cm lesz, szerintem innen 100” az nagy, így 92”-ra gondoltam, ekkora távolságnál elvileg ~33 fokos lenne a látómező, míg a 100”-nál 36 fokos lenne, ami már lehet túl nagy, nem? Ahogy olvastam 26-36 között jó, nektek mi a tapasztalatotok?
Vászonnál GRANDVIEW FANTASY-ra gondoltam, ahogy nézegettem ez egy jó belépő szint.
Optoma HD146X-et néztem, 92”-os képet 3-3,3m távolságról tudnék vele vetíteni, 100” 3,3-3,6m között, azaz elvileg a 100” is megoldható. Ha nekem nagyobb offset kell, mit amit a kalkulátor kiír, akkor azt minek a kárára tudom megvalósítani? Mi az ideális, milyen magasan legyen a vetített kép alja?
Én 90cm magasra gondoltam, 115cm magas képpel számolva 205cm magasan lesz a kép teteje. A Kalkulátor 18cm offsetet ír, azaz 223cm-nél nem tudom feljebb tenni. 50cm-t nem szeretnék rajta lógatni, azaz ha 30cm offsetet szeretnék, akkor gondolom a trapézkorrekció miatt kisebb lesz a vetített kép, de ha távolabb rakom, akkor jó lehet még a 92”, ugye? Legrosszabb esetben egy lebegőpolcra teszem.
Talán a világos szobát ellensúlyozza, hogy a vetített képtől plafon elvileg 60cm-re lesz, a bal oldali fal 4,3m, szembe fal meg 3,7m. Vagy ez nem számít? És ha lejjebb kell tenni a kép alját, akkor az is lehet ~75-75cm-re lenne a plafon és a padló a kép szélétől.
Nem lenne gond, ha nem lenne hangos, de nem ez a fő szempont, maximum építek neki egy HUSH Box-ot.
Első körben új projektorra gondoltam, de nem zárkózom el a használtól, ha tudtok linket adni és, hogy mire érdemes figyelni, de jobb szeretek új dolgokat venni.
Megjegyzések vélemények? :)
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
pac
-
sixpak
nagyúr
válasz
Pro Koryak #51811 üzenetére
Hát ja...2004-ben vettem az első házimozi vetítőmet, ami persze mai szemmmel egy hulladék, nappaliban, fejem felett lévő polcról vetített, fehér falak, fehér plafon, 576 soros DVD-k....mégis örültem minden alkalommal, amikor leültem elé egy filmre.
Ezt az örömöt kívánom mindenkinek, aki most ismerkedik a vetítéssel, legyen bármilyen színű is a nappalija.
-
Mik76
senior tag
Az utobbi par napban reggelente latom 35-40 uj hozzaszolas. Ez nem is jelenthet mast minthogy elkezdodott a szokasos eves magas lorol belevau.
A segito szandeku hozzaszolas azt jelenti hogy ha jon valaki uj, annak egyszer leirod a velemenyed oszt kesz. A napokon es oldalakon keresztul folyamatosan eroltetni az allaspontodat arrol hogy mi alatt inkabb ne is vegyen senki projektort, nagykepuseg.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Én amikor 2010-ben megvettem az első projektoromat (BenQ MP525P 80"-es vászonnal 125 eFt-ért), azzal vigasztaltam a szűk családi kört, hogy erre azért (is) van szükség, hogy a rosszul látó nagypapámnak tudjunk nagyban fényképeket mutatni az 'onokákról.
Ilyen alkalomra egyébként kb. kétszer került sor, főleg hogy 140 km-re lakott tőlünk. A topicra 2014-ben találtam rá, de ennek örültem, mert a korábbi gépet leváltó (máig használatban lévő) BenQ W1070-ről itt olvastam jókat. Valahogy akkoriban még nem éreztem ezt a maximalizmust, mint ma. Lehet, hogy mert akkor még minden gép elviselhetőnek volt mondható, ma meg túl sok a kínai bóvli?
#51812 Vhiktor
Mit ágyban? Oltár előtt! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pontosan.
Ez olyan mint az elso baratno.Gondolom ott sem volt mindenki olyan szerencsés, hogy rogton a lenyegre tapinthatot
Ott is úgy kezdődött pl nálam is hogy, kezdésként örültem ha megfoghattam a kezét, majd később jött a csók és így tovább.
Ennyi erővel a barátnőzesbe is csak úgy szabadnq belekezdeni ha rögtön ágyba kötnénk ki.... Aki ezt nem tudja rögtön kivitelezni az inkább bele se kezdjen a csajozasba... -
Pro Koryak
addikt
Még jó, hogy nem kérdeztem itt semmit, amikor kezdtem a vetítést...
Szerintem még nem lenne vetítőm. -
makkmarce
őstag
még mindig ott tartunk, hogy te akarod megmondani, hogy nekem mi tetszik, és hogy hol legyen az én kompromisszumos határom. Ráadásul meg vagy győződve, hogy azt hiszem, ha fehér falra és falakkal vetítek, akkor szerintem az tökéletes, holott senkit se akartam erről meggyőzni, csak annyit kértem, ha valaki megkérdezi itt, hogy milyen vásznat vegyen a fehér fala mellé, akkor ne hülyézzétek és szarozzátok le.
Természetesen mondhatod, hogy inkább fesse feketére, azzal jobb lesz, de ettől még lehetne válaszokat adni a kérdésekre fikázás helyett. -
sixpak
nagyúr
válasz
adamsfamily #51807 üzenetére
Rendben tanár úr, egyéb okos tanács?
-
gyeniko
őstag
válasz
Vhiktor #51805 üzenetére
Újra csak azt írom, hogy ez (amit írsz) volna az életszerű "evolúció" a userek nagy többségének. Az okos és előremutató hozzászólás az, amikor leírjuk, hogy legolcsóbban az ideálishoz minél inkább közelítő vetítési környezet megteremtésével kaphatunk jó kontrasztú vetített képet (ehhez kapcsolódóan pedig még egy olcsó vászon is javíthat a képen a festett falhoz képest), a legköltségesebben pedig a nem hotspot-oló, milliókba kerülő vászon és minőségi vetítő párosával tudunk jó képet vetíteni, amennyiben ragaszkodunk a nagyon világos falakhoz/födémhez/bútorokhoz. Ezt követően pedig mindenki döntse el, hogy mi mennyit ér neki, lépésenként haladhat előre, ahogy tapasztalati úton egyre reálisabbá válnak neki a fentiek.
-
sixpak
nagyúr
"...akkor jön valaki sértődötten aki fehér falak között vetít..."
Mutass már légyszi egy hozzászólást az 50.000-ből, aki azért sértődött meg, mert fehér a fala....esetleg egy másik fórumról.
Ja, hogy nincs, akkor ez csak értelmetlen szófosás azok részéről, akik itt fújják magas lóról a maszlagot? -
Vhiktor
nagyúr
Tudom.... De az már nézhető kategória.
Én még a lejétszókon és minden eszközön kikapcsolom a led fényeket, kijelzőket vetítés idejéig vagy ha nem lehet kikapcsolni akkor leragasztom fekete szallaggal, mert már az is tud annyit bevilágítani, hogy észrevehetően romoljon a kép.
De sok embert ismerek akik fehér fal mellett vetítenek és mégis élvezik és nem mennének vissza TV-zni semmi pénzért.
Az egész mondandómnak az a lényege, hogy full kezdőként ha valaki fehér fal mellett akar vetíteni tegye, lehet élvezni is fogja, aztán majd ha nem is rögtön, de szépen lassan elkezd foglalkozni a környezettel, hogy minél többet kihozhasson a képből.
De legalább elkezdte a vetítést és van esély arra, hogy annál is marad, míg ha egyből elzavarjuk akkor esélye nem lesz még csak kipróbálni sem. -
Ijk
nagyúr
Sajnos még ez a kép sem képes visszaadni mennyire hiányzik filmeknél a mélység, dinamika.
Én egy átlagos mozi képminőségét céloznám meg referenciának, érdemes azt a szintet legalább megközelíteni. Nehezen viselném ha több százezres ráfordítással meg sem közelíteném azt amit egy 1000Ft-os mozijegy áráért kapok (és akkor még a tartalomért nem fizettél otthon).
Van egy pont hogy el kell dönteni, neked ez valóban hobbi, élmény vagy csupán a birtoklási vágy. Utóbbi esetén a minőség másodlagos.
Több mint 5 évet vártam mire belefogtam vetítésbe. Azelőtti környezetben is tudtam volna vetítőt venni, bedobni valahova, de alkalmatlan volt a hely és inkább tv-t vettem.Vhiktor: 10% ADL-nél kb 1:300-as kontrasztod lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
Ezért is sírok már egy ideje, hogy tegyük be az összefoglalóba.
De a cikket elolvasva világossá válik, hogy 20% alatt vagy 10% körül ahol a jelenetek több mint 80%-a játszódik világos falak mellett is egész jó lesz az eredmény. Persze 50%-nál már sz*r, de ha valaki akar azért együtt lehet vele élni, mert mondjuk egy 2 órás film alatt fog látni pár percnyi ilyen jelenetet, hacsak nem valamilyen havas filmet néz.
És igen ha sötét falat hasonlítunk világossal össze kb minimum a 4-szeresére nő a kontrasztarány minden tartományban ge ybelépő gépnél, egy komolyabbnál meg összehasonlíthatatlan lesz.
-
Quetz
őstag
Elég lenne berakni ezt a fotót, nem? Mindenki eltudja dönteni ezek után, hogy mi a jó neki:
A teljes teszt, mérésekkel elolvasható itt: Contrast VS projector VS environment
A konklúzió hasonló a házimozi akusztikához. Lehet nappaliban mozizni, és lehet növelni az élmény faktort akusztikai kezeléssel (hang visszaverődések elnyelése), valamint a falak sötétítésével (fényvisszaverődés csökkentése, fényelnyelés)
A drágább eszközök pedig jobb kiindulási feltételeket teremtenek, akár a jobb optika vagy szobakorrekciós algoritmus okán. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Cseneles #51800 üzenetére
Ezt nem kell nekem magyarázni, alapfeltétel.
Csak tényleg sokszor elhajtják itt az embereket. Még ha nem is az elhajtás a válasz célja de sokszor a megfogalmazás miatt annak tűnik.
A figyelmet felhívni szép és szerintem is kötelező dolog egy szakmai fórumban, csak a megfogalmazás a kérdéses.A teljesen alkalmatlan környezet nappali vagy mesterséges fény mellett vetíteni világos helyiségben.
Ha már sötétített szobában (ablakok függönyözve vagy redőny leengedve és lekapcsolt világítás) nézi a vetített képet akkor az már nem alkalmatlan max csak nagyon nem optimális. Az esetek nagy részében még így is élvezhető képet fog kapi hiszen a játékidő alatt nagyon kevés az olyan jelenet ami akár eléri az 50% APL szintet is. 20% APL körül meg teljesen élvezhető lesz világos falak mellett is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest