Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
grimm2015
senior tag
Ezt is jól leegyszerűsítették frissítésről frissítésre...

Ez meg bugos...
-
Yodamest
veterán
Skacok, a véleményetekre lennék kíváncsi, mint megannyiszor:
Egy korábbi szezonokra hajazó tankos Diana builden dolgozom, lényegében csak egy eleme a kérdéses már, ebben kérnék segítséget.Itt lesz 2 kép, de nem a meccs kielemzése a lényeg, hanem egyiken ROA volt a frst item, a másikon Bami itemmel kezdtem. A rúnákat is ennek megfelelően alakítom, tehát a Bami-s buildnél kell az extra manaregen is, a ROA-t építve nagyobb szabadságom van rúnák tekintetében. Sebzésben practive módban megnéztem, egy full combo-t elsütve a dummyra kb ugyan az a 2 build sebzése, nincs szignifikáns eltérés. Platos opponeneket mindkét meccsen el tudtam verni, szóval mindenképpen működik a build bármelyikről is legyen szó, csak pro-kontra érvek érdekelnének, hogy hátha valamit nem veszek figyelembe egyik itemnél. Szóval ROA vagy Bami first item?
ROA build:

Bami build:

-
Yodamest
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Ha neked bevált akkor okés, én mondjuk nem tiltelek szóval full ugyanúgy vagy még jobban játszok a későbbi meccsemen is, mindegy miket mentem előtte. Meg az is más, hogy nekem nem az lp szerzés az első, szóval nem is érdekem, hogy megálljak. Úgy vagyok vele, ha jó host és buildet játszok akkor úgyis jön majd az eredmény, szóval az másodlagos.
Vereségekben sem a visszaesés zavar, inkább maguk a meccsen belüli szituációk.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Ahogy írtam, ez a saját tapasztalatom. Ha két vesztett meccsel nyitom a napot, az a legtöbb esetben további vesztett meccsekkel folytatódik. Ez nekem sem jó, és a csapattársaimnak sem. Akkor meg minek folytassam?
Valamint senkitől sem kértem, hogy csinálja azt, amit én. Persze, jól esne, ha mások sem 10 vesztett meccs után esnének be a csapatba full tilted elmeállapottal, de hát ez van.
Azt sem mondtam, hogy az én módszerem megoldás mindenre. Nekem jót tesz, és nekem ennyi elég. -
Yodamest
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Én az ilyen 2 vesztes meccs után hagyd ott ajánlásokat sose értettem. Mármint értem a mögöttes logikát, de a gyakorlatban ez szerintem nem működik. Nekem, de biztos még sokaknak, egységnyi ideje és kedve van játszani az adott játékkal. Ha most van időm és kedvem lejátszani 5 meccset, akkor lehet bármi az eredmény, nem fogok 2 meccs után elmenni Tomb Raiderezni vagy nem fogok egy filmet elindítani, mert nem ahhoz van kedvem. Szóval nemtom ez kiknél tud működni, akinek lenne ideje, de beéri 2 meccsel az eleve nem elég elhivatott.
-
Sordoran
addikt
-
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
Ehhez a velem egy szintű játékosok, meg én jobb vagyok témához:
Beugrott valami, pontosítanék: szóval a vereségeimen velem lévő csapattársaknál vagyok jobb. Mert tény, hogy az enemybe iszonyat jó playerek vannak és az ugyan ez a szint, szóval igen az úgy túl általános megfogalmazás, hogy mindenkinél jobb. Amikor a vesztes oldalon vagyok, akkor viszont full azt érzem azok közül a hikomatok közül kiemelkedek.
Erre már rengeteg példát soroltam, de itt van újból:Akik a játék alapjaival nincsenek tisztában, a winconokkal, azzal, hogy kéne meccset nyerni, azoktól én erősen elhatárolom magam. Szóval most a VESZTES OLDALAKON játszott meccseimr
1. Rettenet, de valami rettenet 100% failure baron megkezdések, én nem is értem és nem tudok mit csinálni, hiába pingelek, írok, ígérek bármit, nem... belemennek, ott halnak mind, semmit nem nyertünk, eldobva a meccs.
2. Senki sem tud farmolni, nem tolnak laneket, ott ég el a sok minion xp és gold a tornyaink alatt, görcsbe szorul a kisujjam is amikor ezt látom, borzalmas.... 4-5-6cs/min farmok toplaner és adc oldalakon.... ez megengedhetetlen.
Majd még tudnám sorolni, most legyen ennyi idő szűkében, ezekről beszélek én, amikor azt mondom, hogy ezek ilyen 1-es alá ülj le szint, ilyen playereknek ironban lenne a helye és ez egész más hibakategória, mint amikor arra kapott itt kritikát, hogy jaj hát nem a legoptimálisabb a Ziggs buildem... azért érezzük a fundamentális különbséget a kettő között.
-
Yodamest
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Ezt én is megfigyeltem már, hogy mintha nap függő lenne. Mármint mindkét értelemben: tehát pl. azt tudom, hogy vasárnap konkrétan nem tudok nyerni, ha vasárnap játszok az tuti mind lose lesz. Aztán olyan értelemben is, hogy vagy egész nap vesztek vagy egész nap nyerek (85%-ban), nagyon ritka az, hogy 1 lose-1win-1lose-1win. És lehetne erre azt mondani, hogy biztos a mentál, mert ha győzelemmel kezdek, akkor jó hangulatban vagyok és azért lesz win utána is, ha meg vereséggel akkor tiltelek utána végig, de nem ez van. Ez abból is jól látszik, hogy sokszor a 8 vereséges row utolsó 2-3 meccsén vagyok ACE, de ez sem számít, mert el van döntve, hogy aznap nem lehet nyerni, akkor nem lehet nyerni.
-
jerry311
nagyúr
Az elmúlt napokban voltak jó és rossz napok.
Tegnap kivételesen jó volt, vagy inkább úgy mondom jó oldalán álltam a fa.nak. A meccsek többsége stomp, de így legalább 2 lane 10 vagy több killmíg az ellenfél oldalán csak halál.
Tegnapelőtt vegyes. Vasárnap meg pont fordítva de olyan szinten, hogy a csapatomban max 2 játékos volt 1-nél magasabb KDA-val (vagy éppen 1-en), másik 3 alatta. -
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
Direkt neked hintem el ezeket a finomságokat.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nah tzegnappal hivatalosan is befejeztem a Miliozást meg ilyen enchanter supportozást, ennek akkor lesz értelme, ha már velem egy szintű játékosokkal tudok játszani, addig nem.
Olyan érzés, mintha a hotelvezető kísérgetné a takarítónőt a felmosóvödörrel...
A Neeko meg szegény, hát még mindig egy nagyon elfeledett és gyengécske hős.... Most néztem csak meg a jelenlegi statjait, hát elég beszédes, pont így érzem én is:

Nem is pickelik, nem is bannolják, alacsony winrate, tier4, totál önkibaxás jelenleg vele játszani... Nem hiába nem is jött szembe már évek óta soloQ-ban. Alapvetően kicsi range, kevés sebzés és ez az átalakulósdi sem kárpótol érte, mert bár lehet néhány cheesy elkapást csinálni vele, de összességében nyers erőben le fognak gyűrni a meta hősök. Kb olyan a helyzete mint Nidalee-nak, az a másik ilyen totál useless champ.
-
kenwood
veterán
-
okostibi2
kezdő
Ez a Void és Cryptobloom kb azaz eset van e reset champ a csapatban pl Vigeo, Pyke, Kata stb. olyankor a Cryptobloom statistikailag jobb, ha nicns akkor Void, nemcsak Zigsen hanem kb az összes ap champet nézve.
Viszont Zhonya Zigsre feles kb Shadowflame meg inkább 3-4. nek (Burnre is adja a bonus crit dmg-t)
-
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
"Valószínűleg" - na ezzel van a bajom. Én nem alapozok ilyenekre, hogy hmm nem tudom miért van úgy, de ha ezt építik biztos úgy van. Vagy megértem indoklás alapján, hogy miért vagy akkor megpróbálok mást ami szerintem jobban működik. Mondom practive módban próbáld ki amit írtam feljebb.
Csak, hogy mennyire másképp lehet vélekedni itemekről, ezt nézzétek meg, a lényegtől indul a vidi:
Void staff fucking sucks! -
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
Nem ezt mondom, de egy fontos dolgot nem veszel figyelembe: maga a kontextus is fontos és láttunk már olyan meta buildet, ami mondjuk high eloban működik, de low eloban nem annyira, illetve fordítva.
Én nem hiszek el semmit feltétel nélkül csak azért, mert mondjuk egy challengeres azt a bizonyos itemet használja... Ezer oka lehet rá, én máshogyan játszok, más szintű játékosok ellen játszok.
Ezzel nem mondom azt, hogy feltétlen minden esetben igazam van, de ennek ellenkezőjét sem zárhatjuk ki csak azért mert. Training módban szoktam tesztelni a buildeket és persze az nem valós közeg, de próbálom minél reálisabban megnézni, hogy mi hogyan működik, mennyit sebez adott körülmények között.
Csak egy jó példa: teszteljétek nyugodtan, training dummy 1500 hp, 50 mr, 50 armor (szóval egy átlag midgame papírnak megfelelő kb) és nézzétek meg, hogy egy full Ziggs kombó, tehát Q-W-E-R mennyit sebez, ha Blackfire + Liandry van és mennyit sebez, ha Luden + Shadowflame. Meg fogtok lepődni. Ennél nagyobb mondjuk 2K-3K hp targeteket akkor nem is sorolom.
-
kenwood
veterán
Rengeteg ember fejeben el az a teves koncepcio, hogy Faker a LoL legfontosabb alakja. EZ kizarolag azert lehet, mert meg nem hallottak 6pek-rol
[link]
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Milio téma: eh igen akkor jól érezted.
A jó meccsek megtévesztőek tudnak vele lenni, mert elhiszi az ember, hogy működik, de az a baj, hogy ha meg rossz a csapatom, akkor semmit nem csinál....
Ezért is vannak vele ezek a 1-2-14, 0-3-15 és hasonló meccsek, mert én hülyeséget nem csinálok ugyan, de ha rossz a csapatom, akkor az eleve rossz játékosokat fogom healelni, meg felerősíteni, de ezzel semmire nem megyünk végeredményben. Playeket nem tudok vele kezdeményezni, csak megyek a többiek után és amennyire lehet próbálom minimalizálni a veszteségeket, de ez kevés.Szóval jah, őt meghagyom a jó csapatokhoz, ha premade meccs lenne valamikor vagy ilyesmi, mert jó játékosokkal nagyon jó amúgy.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Ziggre az alap buildem amúgy ez:
Blackfire, Liandry, Crypto, Rabadon, Zhonya ha szükségesVan egy burnolós és egy nem burnolós mage buildem is, de Ziggs-nek elég folyamatos sebzése van, neki jobbnak érzem a burnolósat. A harcokban folyamat dobálom a Q-t, kicsi rajta a cd, továbbá az aknamező képessége is sokkal jobban működik egy burnolós builddel. Azon végigsétál valaki sokkal nagyobb sebzés, mintha Ludenem lenne pláne, ha azt előtte már cd-re raktam mondjuk egy Q-val. A Blackfire passzívot ne felejtsük el, az burnolt targetenként valami +4% ap-t ad, szóval egy picit is hosszabb harcban jobban jövök így ki egyértelműen, a tankok elleni harcokról nem is beszélve. Többször volt ellenem tank supp, ellenük naná, hogy Blackfire + Liandryt fogok építeni.
A Crypto sokkal jobb item, mint a Void, ezt bárki megmondja, Curtisék is beszélgettek erről egyik adásban a BBC-ben. Egész egyszerűen többet ad a Crypto, meg a passzívja szó szerint életeket tud menteni.
A Riftmaker az csak egy teszt item, de meg tudom indokolni, hogy mit látok benne:
Ha megnézed Malzával is építettem, azt próbálgatom, hogy ezekkel a burnolós champekkel milyen szinergiát tudok kiépíteni. Ennél az itemnél nem igaz, hogy fel kell stackelnem mivel ez nem képességenként stackel, hanem harcban töltött időtartamra (mint a Jacksho), szóval ha egy ilyen burnolós builddel Malzával ráteszek egy E-t valakire vagy Ziggssel rádobok egy Q-t valakire, akkor egymől meg lesz a max stackes Riftmakerem, mivel a burn stackek miatt tartom a combat státuszomat.Szóval ebben az a ráció, hogy mondjuk képzeljünk el egy drake fightot, Ziggssel bedobok egy Q-t valakire már messziről vagy ultit akár és mire közelebb battyogok, már maxon vagyoka Riftmakerrel, ami azért elég sok stat így. Szóval lényegében ennyi, hogy nagyon könnyel fel tudom stackelni és azt érzem így megéri.
A Bloodlatters Curse vágom, hogy stack alapú, ráadásul az nem stackel úgy, mint a Riftmaker sajnos, ezért is építem helyette a Cryptot már Ziggsre. Malzára építem csak a Bloodletterst, nyilván neki könnyű felstackelni. Szóval ezt ha építettem is Ziggre az csak próba jelleggel lehetett, valóban ő rá nem optimális.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyébként abban biztos voltam, hogy Millioval befogsz szívni
.
Rossz rúna, rossz item, még rosszabb sorrend, a Diadém totál felesleges neki.
Én szeretek vele játszani, mert egy kocsog karakter, és nagyon lehet vele szívatni, de passzív játéknál bármit csinálhatsz... Én is ezért szoktam megunni...
Az oké, hogy néha te vagy az ász, és a csapatod sokkal szarabb, de amikor rád vernek 3-4 meg 5 OP pontot, ott bármit csinálhatsz!
Ziggsel is olyan itemeket használsz, aminek szerintem nem ismered a működését sem, azért veszed rá, ő nem "burn" alapú champ!
Csak kérdezem, azt ugye tudod, hogy a Bloodletters Curse az stack alapú?
Vagy a Riftmaker használata kb ugyanez... Egyiknél sincs esélyed kihasználni Zigsel az esetek 99%-ban. Ráadásul mindkettő csak hősök ellen ad előnyt.
Vagy miért kell neked a Cryptbloom a Void helyett, főleg 3. itemként?
Mielőtt elmondod, hogy működik rá.. persze, pl a Jinxre is működik a lethality build, de az AS builddal sokkal jobb.
Egy rakat játékban veszel teljesen felesleges itemeket, vagy nem jó sorrendben, ettől függetlenül lehetsz MVP, csak ott ahol kikapsz, lehet többet értél volna, és 10ből mondjuk nem 5vereséged lett volna, hanem csak 4. -
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
Ennyi? Én tényeket mutatok, nem az irónikus válaszokra vagyok kíváncsi....
Most a legutóbbi pár vereségünk válogatás nélül sorban, mutatom:Belly Vetheran vereségek:

Guilty Coffee vereségek:

Ő 86 alkalommal halt meg a 8 mérkőzésen, én pedig 35 alkalommal a 8 mérkőzésen.
Ő kda összege kb 12 a 8 mérkőzésen, az én kda összegem kb 58.Nem is folytatom nevetséges a különbség, én így játszanék akkor hát nem is tudom kb bronzban lennék. Elmúlt 8 meccsen 4 alkalommal voltam ace, tudom nem számít, de hogy a fenébe nem csúszik be egy győzelem sem? Milioval ászolom a meccseket nevetséges, ennyire nem csinál semmit senki más a pályán....csak halnak számolatlanul. A 10. percre általában már ilyen 0-8-ban van a csapatunk, nem értem.
-
Yodamest
veterán
Egy dolgot nem értek, kérlek ezt most vegyétek momolyan. Most játszottam egy rettenetesen rossz Zyra suppal, lehoztam nekik a gémet nem is az, de a gyerek tényleg borzalmas rossz és mégis jó winrétje van...
Megnéztem a győzelmeit és hát igen... az van, mint a velem játszott meccsén is, hogy lehozzák neki a meccseket, konkrétan. Tényeket fogok mutatni, érdekelne komolyan, hogy ez szerintetek miért van és hogyan lehetséges?Ez a most játszott meccsünk: laning fázisban a gyerek valami 0-8-ban volt, amikor én már 8-0-ban úgy, hogy a supportom volt, tehát egy lanen játszottunk. Semmit nem tett hozzá. Gyakorlatilag smurfoltem a gémet, de így is vért kellett izzadni...

Na de a lényegnél maradva, megnéztem a Zyra (Belly Vetheran) korábbi győztes meccseit:

Ilyen meccseket nyer meg, amit nem értek. Én soha nem tudnék meccset nyerni ilyen teljesítménnyel. Az én győzes meccseim ilyenek és értem én, hogy az a Yasuo meccs gyenge volt, de mégis: 8 cs/m, 3-3-7 kda, sok plate, tehát fundamentális szinten lényegében hoztam amit kellett. Viszont ez volt a LEGROSSZABB győzelmem, a többi az mind kimagasló statokban, rossz stattal én nem is tudok nyerni, pár példa:

Itt most direkt nem a legjobbakat, mvp meccseket ragadtam ki, hogy fair legyen az összehasonlítás, hanem a "gyengébb" és "középszerű" győzelmeket, meg próbáltam nem csak egy adott hőssel játszott meccseket mutatni. Azért szerintem látható elég tisztán miről beszélek... Én sokkal jobb participationnal, kda-val, farmmal, tehát összteljesítménnyel nyerek, ha nyerek, míg ő sokszor teljesen legalja horgony teljesítménnyel, ahol a fundamentális skillek sincsenek rendben. Ha én így játszanék, kb soha nem nyernék, mert a győztes meccseken is azért elég komolyan hozzá kell járulnom a győzelemhez, én nem tehetem meg, hogy negatív kda-val zárok egy meccset...
Szerintetek ez mi?
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére

Én a normális, kifejtett kritikát mindig örömmel fogadom, most végre írtál konkrétumokat is. Most ezt az enchanter supp ágat fogom vinni egy darabig, meglássuk mire elég. Azért írtam a plat2-t, hogy legyen valami kézzelfogható dolog is ebben, hiszen persze írhatsz gyengeségeket, de végső soron ha haladok felfelé az azt jelenti, hogy valamit jól csinálok nem?
A lanestatekre mindig nagyon figyelek, ha feltolom és otthagyom az adc-t annak oka van. Ha ő is lowos akkor nyilván azt akarom, hogy ő is backeljen velem együtt, ha meg akkor ér vissza a lanere, akkor is kénytelen voltam előtte betolni, mert a slowpushnál még mindig jobb ha crashol és vissza bouncol rá. A legrosszabb neki az, ha pont úgy ér vissza, hogy a lane slow pushban van és ő kénytelen fellépni a felső harmadba, szóval akkor már inkább betolom teljesen előtte.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Mert szerinted, ha felmész Plat 2be, ott van érdemi tudás különbség ?
Csak mondom, a plat4 és plat2 között win streak/lose streak választ el, semmi más.
Mi azt látjuk, és nem csak ketten, hogy te azt látod mindenben, hogy mennyivel kiemelkedőbb vagy mindenki másnál, kimeneteltől, és persze érdemtől függetlenül.
Nem igaz, hogy nem tudsz elvonatkoztatni magadtól...
Nézd meg az utolsó nyert meccsedet Millioval, mit látsz ? Azon kívül, hogy kurv@ jó voltál...
Az én nézetemből, rossz rúnát hoztál (van jobb, de maokairól megmaradt), barriert, rossz itemeket, még rosszabb sorrendben.
3 perccel később érted el a lv6 mint az ellenfél supp, gyenge a rálátásod, nincs control wardod. A Lanen 31: 69 kikaptál. Nem jelzed, hogy eltűnt az ellenfeled, supportként elviszed a torony páncélt az adc elől, miután felpusholtad neki a lanet ott hagyod...
Legtöbbször akkor shieldelsz, amikor már bekapták a sebzést.
20percnél 0/4/6 ba voltál úgy, hogy az előző fél percben kaptál 2 assistot. 26percnél még lv11 voltál, a toposod már lv17. 31percnél még 0/5/10be voltál.
A játékodnak legalább felét, de inkább több részét 3 lane közötti semleges területeken (jg) rohangálsz üresben, ráadásul baromi nagy kitérőkkel, gondolom azért, hogy a folyón ne lássanak, azért nem tudtad 40perc alatt a lv18 elérni. -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Értem én, hogy jól megértitek egymást, de melyik pontban nincs igazam?
Több eset is volt már, amikor bizonyítottam itt az igazamat, legyen szó climbról vagy bizonyos hősök op-ságáról. Mindegy, hamarosan jön a picture, hogy plat 3 vagyok aztán plat 2, persze az is azt fogja visszaigazolni, hogy G3 szinten vagyok.
Most teoretikusan kérdezem, ha tegyük fel felmegyek Plat 2-be, akkor elfogadnátok, hogy amit jelenleg írtam, tehát ezeknél a G1/P4 emberkéknél jobb vagyok, akkor elfogadnátok?
-
grimm2015
senior tag
válasz
András12345
üzenetére
De miért van az, hogy te érted, ő meg nem?
De már legalább arról leszokott, hogy aki nála jobb, az biztos smurf.
Az a baj, Yodamest észre sem veszi, hogy troll.
-
Yodamest
veterán
válasz
András12345
üzenetére
Jó figyelj, ezekre tételesen tudok válaszolni, most akkor ennél a Renektonos meccsnél maradva:

Farm: 53% részvétellel Mao junglerként nyilván lehetne több is, de ezt nem mondanám vereség indikátornak, oké lehetne kicsit jobb, de ezt inkább csak ilyen bedobott kötekedésnek érzem részedről.
11K DMG: Mao tank junglerként nem érzem rossznak, főleg úgy, hogy így is alig maradtam le az ADC és a MEL mögött... akik azért a lanen is tradelnek, illetve full DMG buildjük van. Szóval ebben a megvilágításban még sok is...
1 sari 3 grub 1 herald vs 3 sari esete: ha magasabb szinten játszol pontosan tudod ez minek köszönhető, szóval nyilvánvalóan ez is csak kötekedés lesz. Mivel NEM volt botunk konkrétan, ezáltal sari prionk sem volt a meccsen, tehát nem a jungler hibája, hogy nem hozza nyakra főre a sárkányokat... Pontosan ezért látszik az nagyon jól, hogy a top objektívek lettek inkább elhozva, ennek ilyen egyszerű oka van. Nem az én hibám.
Nézd meg a győztes meccseimet, ott garantáltan nálunk voltak a sarik, de érdekes.Továbbá a "szar" buildet használok érvedet fejsd ki kérlek jobban, mert én teljes mértékben látok ebben logikát, ha valamivel nem értesz egyet konkrét dolgokat írj, mert arra tudok csak reagálni és csak úgy tudjuk megvitatni.
"Az hogy nem halsz egy tankra buildelt championnal ennél többször egy folyamatosan vesztésre álló meccsen, az nem kiemeledő teljesítmény..."
Ezt meg nagyon vicces, hogy írod, mert korábban meg pont azt a kritikát kaptam meg amikor a Lux, Morgana, Seraphine meccseimet linkeltem, hogy "persze persze azért halsz keveset mert távolról puttyogtatsz".
Most akkor döntsük már el, hogy a ranged hősökkel vagy a meele engage hősökkel kéne-e többet halnom, mert úgy látom mindegyikre van kifogás..... Nehéz lenne ezt belátni, hogy én szimplán ésszerűen játszok és talán azért nem halok 20X/ meccs? -
András12345
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy van aki megragad egy gold-plat szinten, hanem ha képtelen elfogadni, hogy ez az ő képességi szintje, sőt még sokkal jobbnak is tartja magát a környezeténél, és ha szájbaveri a valóság, akkor jön a conteo matchmaker duma, meg még sok egyéb copium
. -
András12345
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
"Következő: itt volt egy jó toposunk meg én, ketten tartottuk a lelket a meccsben, de borzalmas rosszak voltak a többiek, botlane lefutotta.... Nem rajtam múlott és nem a Renektonon."
Itt milyen kiemelkedő teljesítményre gondolsz? Az 5.3 CS/m, vagy a 11k damage 25 perc alatt, esetleg az 1 sárkányra 3 grub, 1 herald, 3 sárkánnyal szemben mint jungler?
Vagy esetleg gondolsz arra, hogy a szokásos "out of the box" gondolkodással szar rúnákat használsz Maokaihoz? Az hogy nem halsz egy tankra buildelt championnal ennél többször egy folyamatosan vesztésre álló meccsen, az nem kiemeledő teljesítmény... -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nincs igazad, a győztes meccseimet kifogásolod, miközben a veszteseket meg sem nézed... Ez kettős mérce. Én nem fogom magam rosszul érezni azért, mert normális playereket kapok a csapatomba vagy éppenséggel alacsonyabb tierbe tartozó játékosokat sorsol be, miközben ilyen meccseim vannak:

Yasuo troll 0. perctől, folyamat anyázott a chaten, kapta is a jogos reportot. (visszaigazolták) Továbbá Karma top, jó rendben... Innentől kezdve 3v5, mondanom sem kell not fair.
Következő: itt volt egy jó toposunk meg én, ketten tartottuk a lelket a meccsben, de borzalmas rosszak voltak a többiek, botlane lefutotta.... Nem rajtam múlott és nem a Renektonon.
Következő: botlane 31X halt meg a mérkőzésen, én frontline engagerként 7 alkalommal.... 2.9 ratinges ADC....Meg azt kifelejtetted a képletből, hogy közben a többi meccsen ilyen ellenfeleket kaptam, szóval ha a G4 ellenfél a kifogásod, akkor mi van az ilyen 54% winrétes erősen climbolo plat 3 ellenféllel? Akinek minden játszott hősével pozitív winrétje van? Ez sem fair.... Ez a játékos simán emeraldban lesz hamarosan. Ez gondolom tök jogos egy G1-P4 lobbyban...

-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Plat 4be vagy, de Gold 4 tier. Ez mond el sokat, nem az, amit összehordasz!
Ez a "te sem tudtál" jól játszani
, lefordítom, te voltál a legszarabb.
A troll is te voltál!
Kikaptál 3X P4, G1 és G4 tudtál ezek után MVP lenni silver és unranked silverek mellett, persze a 7,2 ACE 1v9 MF ellen.
-
jerry311
nagyúr
Ehh, véget ért az URF.
Az új ARAM map még mindig egy fos és a normál játékmenet lassú is.
-
Yodamest
veterán
A keveset vagyok MVP-hez:

Ma kettőt tudtam nyerni és mindkettő MVP.... Ráadásul a vesztes meccseken is csak az 1-11-14-es volt ahol én sem tudtam jól játszani, a másik 3 egyáltalán nem rajtam múlott. A 2db 3-3-7-es és a 7-7-16-os meccsen én felfelé húztam a csapatot csak rettenet rosszak voltak. BTW a reportomra kaptam is visszaigazolást, hogy megbüntették az adott játékost... Szóval azokról nem tehettem.
Most kisebb scale-ben de ez is jól mutatja, hogy miért negatív a winratem és hogy amúgy mennyire nem tehetek róla. Itt realisztikusan, ha egyenlő csapataink lettek volna és nincs troll nálam konkrétan 5 winnek kellett volna lennie a 2 helyett, ez objektív tény.
-
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Nyilván összességében nem vagyok jobb, ezért is vagyok ott ahol. Meg ezt én is írtam, hogy nem vagyok feltétlen az a Fizz player jellegű carry… Viszont azt is nézd meg, hogy a vesztes meccseken meg sokszor én vagyok a legstabilabb, nem tiltelek ki, olyankor is a helyzethez képest stabil a halálozási arányom, jó a farmom, többiekhez képest jó a sebzés.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Szokásosan nem értesz az egészből semmit, de azért próbálod megmagyarázni.
Csak hidd el, NEM VAGY JOBB, mint akikkel játszol! Azért is van az, hogy 18-19 kapsz egy győzelemért, és 21-22 von le vereségnél nálad.A fizz, akivel játszottál, na ő jobb... 51Gy 33VGyőzelmi arány 61%, és nézd meg, hogy "csak" ~ˇ2.5 körül van a KDA-ja.
Átlagosan 20%al többet veszítesz el minden első meccsen, mint az elo-d.
Ha a csapatod nincs előnyben, akkor nagyobb eséllyel veszítesz! Csapatfeltöltő játékos vagy a legtöbb játékban (nem autofill), 100ból kevesebb mint 3 meccset tudsz te lehozni saját erőből!
De te nem hiszel a számokban... -
Yodamest
veterán
válasz
grimm2015
üzenetére
Most itt az, hogy a Kha belopja a baront, ahhoz nekem mi közöm? Ha ott vagyok se tudom megakadályozni, enemy team tudtam, hogy nincs ott hogy közbelépjen, ezért inkább felderítettem a jungle déli részét majd a bot pushoz.
A Yasuo botok meg gyakorlás csak, egyáltalán nem a mainem, de tetszik a hős... Most ettől függetlenül, pusholtam, farmoltam vele, nem csináltam semmi károsat, sok toronyplatet hoztam. Attól még, hogy a Fizz nyilván végigszántott mindenkit, én megcsináltam a magam részét.
Ha már ezt egy mércére teszed a vereségekkel, hát bárcsak a vesztes meccseimen in egy 3-3-7-es csapattárs lenne a legrosszabb, én nem bánnám.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Téged be kellene vizsgáltatni. Tehát még egyszer mondom, még nem volt szezonod, ahol legalább 50% WR-t meghaladtad volna! Te alapvetően a játékot is megkérdőjelezed
.
Persze, hogy az nem a te játékod, én játszottam a Jinxxel, te messze vagy ettől a szinttől, erre a képre gondoltam.
Itt panaszkodtál, hogy mennyivel jobb voltál, és még is kikaptatok, azt persze nem érted fel a hatalmas macro tudásoddal, hogy pont miattad!
Olyan játékokat is nyertél egy rakattal, ami messze kompenzálja azt, hogy te kikaptál.
Ilyenkor elfelejted, hogy te voltál a legszarabb a csapatban, és hogy az ellenfeled volt az ACE. És az ilyen akarja oktatni a csapattársait, akik rendszerint magasabb wr-t értek el.
Ez olyan, mint ha azt mondanád, te bankban dolgozol, csak nem bankár vagy, hanem takarító! -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyik ilyen most csak körvonalazva, de tudni jól meghalni. A legfeleslegesebb halálok azok a halálok, amik nagyon könnyen, tehát reakcióidő nélkül is elkerülhetőek lennének, nem azonnali döntésen alapuló halálok. Ilyen a tipikus overextend, amikor láthatóan éled az enemy team 2-3mp és rongyolnak is ki az inhibhez, de a delikvens még mindig ott táncikál a semmiért. Ráfutnak és megölik. Ez egy könnyen elkerülhető halál lenne.
Nem erősködünk egy frissen éledt enemy teammal szemben.Baron callt nem csinálunk attól még, hogy 1db enemy meghalt, főleg ha amúgy ők erősebbek. Nem kell ott erősködni, simán a laneket kell ilyenkor kipusholni, nem baronozni amikor az összes lane a tornyainknál gyűlik. Ugyanígy baron után nem kezdünk el fejetlenül a jungleba rohangálni, hanem a lanen próbálunk meg pusholni.... nagyon ritkán látom.
De halálokhoz még visszatérve: meg ezek az ilyen 1v1-ben a 13-2-es Fizzbe csak úgy belehalok, mert nem gondoltam volna, hogy 1 shotol... ez is rossz halál.
Én ha meghalok, az 90%-ban olyan, hogy van egy 3-4 emberes torony dive, ahol már nem tudok egyszerűen hová menekülni vagy van egy atom fed enemy, mondjuk last match 19 killes Ekko jungle, aki szimplán falon keresztül flash + Q-val megöl úgy, hogy nem is láttam. Vagy van egy teamfight, skirmish ami 50-50 de bele kell menni, most nyilván ott is bármi lehet, Ashe-el folyamat bekaptam a Malphite ultikat, nyilván én voltam a fő target, ezzel nem lehet mit csinálni, bármennyire a csapat mögött helyezkedtem a Malphite elért ultival... De ezek jó halálok, mert ha egy flash + ulti, ráadásul ilyen teamfight eldöntő ulti kijön rád és abba halsz meg, szerintem az megbocsátható, nem lehet vele mit csinálni. Én 90%-ban ilyeneket halok, ezek nem döntés alapú halálok, amik viszont elkerülhetőek.
Új hozzászólás Aktív témák
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest