- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NiMH akkumulátor
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Dißnäëß #50032 üzenetére
Benq W2000-et keresnék használtan ebben az ársávban.
Bár az olyan 130-150 körül szokott mozogni.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Dißnäëß #49993 üzenetére
Ha játszik a 600K akkor én elgondolkodnék egy JVC vagy Sony projektoron.
A mostani filmek egyre sötétebbek nagyon jól jön a mély fekete. Eddigi tapasztalataim szerint ansi-ban nincs egetverő különbség, de ezt csak félve merem leírni Nem vitatindítónak szánom
Ha nem mehet a 600 akkor tényleg ezek: SIM2 Domino60, Projectiondesign F22, SIM2 HT3000e.
3D mennyire fontos?
Egy fontos infó lemaradt mégpedig, hogy a lencse és a vászon között mekkora lenne a távolság.
A vetítési távolság miatt sok gép kieshet.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
péjé
őstag
válasz Dißnäëß #49993 üzenetére
Én egy Projectiondesign F22-t vettem, jól kalibrálható gép, neki talán a hangja amivel meg kell küzdeni, kicsi maga a gép és a ventik eléggé tolják.
A 600-as kategória már szélesebb, avx-en van epson 9300 470eft-ért és 9400 650-ért, keveset ment gép mind2, ezeket is figyelembe veheted. Nagy testű gépek és nagyon halkak, könnyen elhelyezhető vetítők, érdemes utánuk olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz Dißnäëß #49986 üzenetére
Én is használt gépet vettem mint itt jópáran, újonnan ez a képminőség bőven millió feletti.
LCD vonalon a használt gépek között ennyiért épp nincs kínálat.
Amiket felsoroltál azok a működési elvei a vetítőknek, minőségi sorrendet felállítani sztem nem igazán lehet mert kicsit almát a körtével összehasonlítás és nyilván a felsőkat. vetítő szép képet ad mindegy a működési elv.
Néha van itt jóféle (ami időnként elfajul) vita erről, én inkább azt mondom hogy ki melyik képét szereti meg.
A Sony (sxrd) vagy JVC (D-ILA) gépek az LCD egy továbbgondolt verziója, a DLP-val szemben az előny a magas on/off kontraszt miatti jobb feketeszint...egy zömében sötét jelenetekkel teli film ezeken jobb. A DLP jobb ansi kontrasztja miatt a világosabb jeleneteknél már előnyben van, a gyors mozgásokat jobban tudja megjelentíteni, én személy szerint élesebbnek találom a DLP képet. A DLP-nél a szivárvány a felsőpolcos gépeknél már szinte alig látható, ue. LCD-nél nulla. A DLP gépek jellemzően hangosabbak, ezt is érdemes figyelembe venni. A LED az a megvilágítás módja, általában kis fényerejük van de megfelelő környezetben akár jó is lehet, van használt nagyon jó ledes gép kb 600eft-ért amit bármi mellé oda lehet rakni.
DLP használt gépek amiket érdemes megnézned: SIM2 Domino60, Projectiondesign F22, SIM2 HT3000e. Itt vannak... [link] Mindegyik 0,95dmd-vel szerelt felső kat. gép. Kalkulátorral lehet megnézni hogy tudod elhelyezni őket, általában hosszabb vetítési távval működnek így akár hátsó falra is lehet tenni nem kell belógatni.
Epson tw9300-at láttam már 450eft-ért, nem lehetetlen azért kifogni egy jobb LCD-t de most nincs. Jobb JVC/Sony meg már kiesik bőven a keretedből.
na hirtelen ennyi, majd még ajánlanak mások is, persze ha van kédés akkor csak bátran.
Belépő kat. gépet szándékosan nem ajánlottam, de ha azt keresel akkor épp van Benq w2000 a PH-n eladó, ha inkább tévéznél akkor van ledes LG PF1500G.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest