- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Varázslóó
üzenetére
Nem írtam be semmit a ChatGpt-be. Te is sok marhaságot összeszedtél anélkül is.
Rukkolj elő valami komolyabb mondandóval is.
Változtat a lényegen, te írtál valamit, ami cáfolható, nem 2-3 cég készít kondikat. Kapásból többet tudok mondani...Ha van még valami komolyabb szakmai mondandód, akkor jöhet.
Évekig tapokkal foglalkoztam...megfelelő infót megfelelő helyen megtalálod ...ChatGPT előtt is létezett kutatómunka.
Nálad nem látok szakmai felkészültséget a témában... Mégis üres szavakkal dobálozól...
Szóval nem, a világon nem 2 helyen gyártanak kondikat. Ez a részedről teljesen téves állítás volt, nem is tudni mire alapozod....
Szakmai vitába úgy kezdj bele, hogy kicsit többet tudsz...Már ha akarsz.
Vagy simán mondhatod , hogy bocs fiúk, benéztem... Ezzel sincs baj. Mondom, simán megtrollkodtad a témát, csak nem gondoltad, hogy reagál valaki erre...
De látom aktív vagy. Helyes. Igaz a tápajánlós topicból nem rémlik a tapok minőségét firtató eszmefuttatásod, hacsak nem más néven tetted mindent.

De mehetünk tovább szerintem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Varázslóó
üzenetére
Te állítottál valamit.
Szakmai fórumon minimum annyi, hogy ezt valahogy alá is támasztjuk, de semmi erre vonatkozót nem látok tőled, csak a lebegtetést.
Rowon kolléga a témában jártasabb, én úgy érzem, a részedről egy tényleg csak flamekeltés és szakmailag nem látok megalapozottságot.
Erre tudnál rácáfolni konkrétumokkal, de az nincs.
Kezdjük itt:
Ha azt mondod, hogy két helyen készülnek olyan kondik, amik Platinum vagy Titanium tápokban kaphatnak helyet, nos akkor:
Rubycon
United Chemi-Con (Nippon Chemi-Con)
Nichicon
Sanyo/Suncon
Panasonic
Hitachi
FPCAP- Functional Polymer Capacitor
ELNA
Ezek nem tudom miért vannak ilyen sokan:
Ezeket konzumer cuccokban nem fogod megtalálni, de ők is készítenek,.
Cornell Dubilier (USA)
Illinois Capacitor
Kemet Corporation (USA)
Vishay (USA)
EPCOS (TDKGermany)
Würth Elektronik (Germany)Ezek az első osztályú kondi-gyártók, a teljesség igénye nélkül.
Szóval, nem tudom Te mire alapozod a kijelentéseidet.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Varázslóó
üzenetére
Aha, és akkor még vissza tudunk kanyarodni ehhez:
Elárulom világon 2 helyen gyàrtanak Platina és Titàn nak megfelelő kondikat... Gold ba megy a több 100 másik gyàrból a nem nagyon àtnezett, de jó minőseg. Platina és Titanba megy különleges. Többibe a selejt.
Ez sem egy eléggé megalapozott kijelentés. -
Varázslóó
őstag
-
attól még maga a gyártott termék ugyanaz marad
Szerintem nem. Miért? Mert biztos vagyok benne, hogy van különbség aközött, hogy ugyanazt a Suzuki autót legyártják mondjuk Japánban, Pakisztánban és itt Magyarországon, hogy a három között is lesz különbség, hiába ugyanabból az anyagokból rakják össze. A Laci is máshogy fogja összerakni, a Mohammad is, meg a Hiroshi is, aztán döntsd el a három közül, hogy kitől vennéd meg legszívesebben. -
Weor
tag
Azért, mert ilyen-olyan okokból - mondjuk kedvezőbb adózás miatt - maga a gyár másik országban épül fel, attól még maga a gyártott termék ugyanaz marad.
-
Az meg a felszín kapargatása, mikor valaki leegyszerűsít valamit annyival, hogy itt is van silány cucc, meg ott is, itt is vannak hülye emberek, meg ott is.Kurvára nem mindegy, hogy mik az arányok; 10% hulladék és 90% minőség (akár termék, akár ember), vagy 90% hulladék és 10% minőség - kétségtelen tény, hogy mindkét esetben igaz, hogy itt is van szar és ott is van jó, de hát na... lássuk már be, hogy rohadtul nem mindegy.
-
Más téma, de az is japán KONDI.
Tavaly vettem egy Daikin légkondit a szomszéd szobába, mert fú az japán, az biztos jó lehet. Találd ki, hogy mi volt a dobozra írva? Made in Turkey. Szóval erről ennyit.
Én is szeretem a japán dolgokat, mert a japán gondolkodásmód azért hagyott maradandó nyomokat a termelésben úgy világszinten, de hát na... Én ahogy olvasgatom a japán kondimárkák is gyártanak bőségesen Kínában, Hong Kongban, Tajvanban, Indonéziában, meg stb. helyeken. -
ricsip
addikt
Pont ezt akartam belőle kihozni: nincs olyan h. minden ami abból az országból jön, az természetfeletti kincs v. csoda, ami meg máshonnan jön, az csak silányabb v. egyenesen szar lehet. Gyártók vannak, akik tudnak gyártani jót is (valószínűleg drága lesz v. kevés a kihozatal adott idő alatt), meg tudnak gyártani selejtet is. Attól függ, mit kér a megrendelő, és mennyit fizet érte.
De ugyanezt meg tudja csinálni a kínai, vagy az amerikai gyártósoron is bárnelyik nagyobb kondenzátorokat (is) gyártó cég.
Ezért hülyeség a japán kondenzátor hiszti. -
nem vitaindítóként, de a japánban minden cucc fain az kb. annyira igaz, mint a minden kínai termék sz@r. Szal. japán kondi és japán kondi között is lehet nagy eltérés szerintem... Ahogy kínai cuccok/gyártók között is van, ami minőséget gyárt.
Ennél nagyobb fake már csak a német precízitás... aki dolgozott már németekkel, az tudja
-
Graphics
Jómunkásember
Brit tudósokkal nem vitatkozok
De a japán kondikkal sem. Azok bizonyítottak az évek során, a brit tudósok csak próbálkoznak
Eldöntendő kérdést tett fel, amire 2-féle válasz van
Kifejtőssel nem készültünk, nem is vót'.Maga a kérdés degradáló mivolta miatt nem is válaszolnék hosszabban.(svejci )
-
Victorio
aktív tag
Egy gyors számítás. Pontatlan, de a logikát megmutatja.
Egy szerver kabinet fogyasztása 20 kW
1% energia megtakarítás az 0.2 kW4 év élettartamra tervezve az energiamegtakarítás:
0.2 x 4 x 365 x 24 = 7008 kWhAz ipari energiaár 80 Ft/kWh
Ez 560 640 Ft spórolás az élettartam alatt.40 szerver van egy kabinetben, ez 80 PDU.
560 640 / 80 = 7008Ha a rubintos táp kevesebb mint 7008 Ft-tal kerül többe mint a platina, akkor megéri azzal venni.
-
-
cucka
addikt
Ez adatközpontokhoz van, ahol megawatt-ban mérik az áramfogyasztást. Ott kijöhet a matek, gondolom ki is számolják, hogy megéri-e nekik. És ne feledd, duplán fontos a hatékonyság, nem csak a fogyasztás, de a hűtési igények miatt is - ezeknek adatközpont léptékben jelentős az energiaigényük.
-
Reggie0
félisten
Kerdes, hogy mikor hozza be az az 1% kulonbseg a hatasfokban a tapok kozotti arkulonbseget.
-
Micsoda kihagyott ziccer, hisz lehetett volna 80 Plus Ludicrous.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A!
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- Prémium Tápegységek Yó árasítva Ingyen Fox-al érdekelnek?
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szép a Magyar nyelv csak bonyolult.
Tavaly vettem egy Daikin légkondit a szomszéd szobába, mert fú az japán, az biztos jó lehet. Találd ki, hogy mi volt a dobozra írva? Made in Turkey. Szóval erről ennyit.
De a japán kondikkal sem. Azok bizonyítottak az évek során, a brit tudósok csak próbálkoznak