Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Sok gondolkodás és tervezgetésés után fix-re fogom cserélni a mostani motoros funscreen "wave"
vásznamat. A mostani radiátor fölött és ablak elött volt, lehet ezek is közre játszottak a hullámosodásba. Ahova a fix kerülne azt közelebbről tudjuk majd nézni kb 3,2 méterről. Most már csak azt nem tudom, hogy 91-es vagy 101-es legyen a mérete, hogy még kényelmesen lehessen nézni.
-
-
daninet
veterán
válasz
cinemazealot #34540 üzenetére
egy honapja probalom elerni
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm!
tl-x - nincs közel, egyáltalán nem zavaró. Pixeleket nem látom, fejem sem kell mozgatni.
Itt egy kép a maszkolásról. Sajnos ez is kényszermegoldás a kifutó rövidsége miatt. Ha kellően hosszú lenne, csak egy hosszanti rés lenne az álmennyezetben ahonnan kibújna a vászon és a maszkolás.
Még valami : A vászon alján a csövet levettem, és feketére festettem. Próbálja ki más is, esetleg fóliával is bevonhatja.
-
-
daninet
veterán
Ki csinál izzócserét?
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #34486 üzenetére
FSP nano 600-aim vannak, és W1070-esem, egyszer rádugtam, hogy jó lesz az, de a projival egy hosszabbítón volt az erősítő- médialejátszó, kábelmodem, router és a műholdvevő, ezek 60-80W körül esznek ki- bekapcsolva, a proji meg 280 körül. Elment az áram, és úgy sípolt a szünetmentes, ahogy a nagy könyvben meg van írva, ehhez sajna kevés. Talán a projihoz magában elég 1-2 percre, de lehet több bajt csinálsz vele, mint ami hasznot hozhatna.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
DjKoxi #34527 üzenetére
Hát az asztal az 50 cm és a center meg 17cm, ez az alja amire le tudom vinni. és akkor pont az asztalról tudok vetíteni. Nekem 2.8 m a szobám magassága plafon kizárt. Te honnan vetítesz?
De mi általában 80% MKV remux filmeket nézünk és ott a felirat (kell) az alsó fekete sávban jelenítem meg és akkor az is már nézési szükséglet. A képen megjelenő feliratot nem nagyon szeretjük, de ez nem minden esetben zárható ki. 25-50 BD és a sorozatok 16:9-ben. A TV-nek az alja is így 70-80 cm-re jönne le. A front sugárzók meg 62cm állvány +40 cm magasság. Szem magasság meg 100-105 cm.
Nálam a vászon ami 82", meg fali tartón lesz felfogatva és a TV lé húzható le, amit 3.5 m-ről nézünk. -
DjKoxi
senior tag
válasz
Beni2360 #34519 üzenetére
Nálam 80 cm, de már a konzol így is le van engedve a mennyezetről, mert sajnos elég rövid a kifutója a vásznamnak. Talán 10 cm-rel mehetne lejjebb anélkül, hogy belelógna a center. Ha teheted 60 cm-re, vagy még az alá illeszd. 21:9-nél kényelmes a 80 cm is, de 16:9-nél kicsit magasan van a kép. 310-320 cm-ről nézünk 110"-os képet.
-
Exian
addikt
"Apropo, en 4:3-as vasznat hasznalok a 16:9-es projektorhoz."
Egyelőre én is, mert nálam meg az van, hogy csak nagyon magasra tudtam rakni a vásznat, mert egy ajtó van mögötte, ami a bal felébe úgy félig bele lóg, úgyhogy kénytelen voltam afelett rakni a dobozt. Így viszont a 2 méterre lehúzható vásznat le tudom húzni majdnem a földig akár. Egyelőre még nem maszkoltam ki a felesleget, de majd az lesz, hogy a vaszon üres részét alul-felül "feketítem", vagyis inkább csak felül, mivel az alja ott lesz, ameddig lehúzom. Nekem most még a proji úgy van, hogy a vetített kép alja 115 centi körül van. Nekünk ez végül is jó, szeretünk a kanapén hátra dőlve kicsit felfelé nézni, de majd lejjebb akarom rakni a vetítőt, hogy lejjebb legyen kicsit a kép, úgy lenne tökéletes. Szóval vannak hülye helyzetek, mint perpill nálunk, hogy nem baj, hogy 2x2 méteres a vászon. De majd ha át lesz helyezve a vetítő, akkor fix vászon lesz 16:9-es, a megfelelő magasságban.
-
Mik76
senior tag
válasz
Beni2360 #34523 üzenetére
Eredetileg en is ezt a projectort neztem ki de nalam muszaj volt feljebb lepni hogy meglegyen a lens shift option. A keystoning ugyan elmeletben rongalja a kep minoseget, de a gyakorlatban en ugy lattam hogy elhanyagolhato. Esetleg ha a felvetel nagyon sok egyenes vonalat tartalmaz amik lassan mozognak akkor lathatsz rajtuk nemi futo interpolaciot de en eddig meg nem fedeztem fel ilyet.
Mondjuk szerintem azert jobb minnel kevesebbet elterni a kozeptol, de ha muszaj akkor sem kell tul rossz eredmenyre szamitani.Vall vagy szem magassag szerintem jelentektelen elteres.
En a menyora raktam a projektort (epson hc3000) es mivel nem talaltam annyira gyonyorunek hogy szem elott legyen, ezert a kanape moge kerult, igy kellett az extra zoom ero. Foleg mivel en limitalva voltam 210cm szeles kep meretre.
Apropo, en 4:3-as vasznat hasznalok a 16:9-es projektorhoz. Ennek a merete volt az egyetlen ami pont megfelelt az esztetikai kovetelmenyeknek ami a butorokat illeti. Szimplan csak akkorara kell allitani a kep meretet amekkora a vaszon szelteben es egy fekete szalaggal leragasztani a felso maradek reteget. Igy megvan a fekete keret es siman hasznalhato.
-
Beni2360
félisten
A mostani 80 cm az kb váll magasságban van, de a 3D nézéshez a képnek a közepe a szem magasságában kellene lennie.Mivel Május 2. hetében kerül átrendezésre az egész mozi részleg még vacillálok max -15 cm tudom lejjebb tenni a center végett. Na majd először a TV kerül a falra aztán meglátjuk a vásznat.
Mivel a vetítő elénk kerül az asztalra talán az alacsonyabb elhelyezés tűnik jobbnak mert nem zavarja a képet a vetítő belógása esetleg. Vagy oldalra kell helyezni és akkor ott a fránya trapéz effektus. -
Mik76
senior tag
válasz
Udv Mindenkinek!
En nemreg raktam ossze a sajat otthoni mozimat.
A vaszon alja nalam fejmagassagban van. En is ugy nezem a filmeket hogy a fejem a kanapen pihen, egesz enyhen hatrafele dolve szoval nekem ez a kenyelmes. Ha moziban elore vagy kozepre ulsz valoszinuleg nalad is ez lesz a jo, ha hatra akkor valszeg te jobban szeretsz lefele nezni. Ebben az esetben sem mennek mondjuk lajjebb mint hogy a kep kozepe egy magassagban legyen a szemeddel.
Nalam a tv is a falon van (mondjuk az lehetne lejjebb).
Erre tenyleg nincsenek irott szabalyok. Egyeni preferencia kerdese. -
alphamooncam
őstag
válasz
Nálam 110-en van, de ez egyéni preferencia kérdése. Általában egy bőrkanapéról nézem, aminek az eleje meg van emelve pár centit, és így kényelmesen hátra dőlve, fejemet egy kispárnának támasztva nézem a filmeket. Még annyit érdemes tudni, hogy a mozikban az első pár sorban szeretek ülni, közel a vászonhoz. Elég jó a perifériás látásom, hátul ülve már nem élvezem az egér mozit.
-
Beni2360
félisten
válasz
alphamooncam #34489 üzenetére
Na most akkor a két hete felvetett kérdésem itt hogyan alakul, vagyis milyen magasan legyen a vászon alja. Azt mondtátok, hogy a 80 cm magas. Itt jóval magasabban van.
-
Exian
addikt
válasz
AVhelper #34471 üzenetére
Ezt csak most láttam, köszi!
Ellenben én már most látok port a lencsében
Ez normális? Vagy csak odaképzelem? Vagy csak a lencse külső felületén megtelepedett pár szem por ennyire látszik? Természetesen csak vetítés közben látszik "porosnak" a lencse/lencsék, kikapcsolt állapotban egyáltalán nem észrevehető.
Biztos túlaggódom ezt a kérdést, csak az a fura nekem, hogy működés közben épp a lencse környéke mintha szívná be a port, mint egy porszívó... ott száll előtte a por és szippantja be, pontosabban a lencse mellett húzza be a ventilátor a keringő port szemmel láthatóan. Ez is normális? Mondjuk ott, ahol szívja be, a lencse körül is van szivacs, amennyire néztem.
-
bobojszan
tag
Na tovább nem offolom a topicot de kiválogattam néhány vásznat. Valakinek van ezek közül?
[Optoma DS-9092PWC]
[Vidis Avtek Cinema 240]
[FUNSCREEN Fali Vászon Rollo 114x203 cm 16:9]
[4World 09468 100" elektromos fali]
[EliteScreen fali vászon Manual 100"]
[Acer E100-W01MV]Vagy ki melyiket venné? Motoros nem motoros nem számít! A legjobb minőségű érdekelne ebben az árban!
-
Exian
addikt
Jah tényleg, én meg azt nem néztem egyáltalán
Csak a szövegben kerestem és szúrtam ki rögtön a típusszámot, meg persze a kép is árulkodó volt, persze az lehet épp netről leszedett, teljesen valótlan kép is (főleg, hogy nem Optoma vászon van a képen szerintem
).
De a lényeg, ha stimmel a típus, akkor jó lehet ez, ha az állapota is olyan.
-
Exian
addikt
Ez biztos, hogy 4:3-mas? Már a kép alapján is 16:9-nek tűnik, de ez alapján meg kiderül, hogy 92"-os 16:9 képet tud és 84" 4:3-mat, tehát alapvetően 16:9-hez megfelelő választás, ha elegendő a 92"-os képátló.
Legalábbis a leírásban ott szerepel a pontos típusszáma, az pedig Optoma DS-9092PWC.
Vagy tévedek?
-
péjé
őstag
válasz
bobojszan #34507 üzenetére
Ez is 4:3-as...amire persze tudsz 16:9-et vetíteni de nem az igazi.
Filmezéshez a 16:9 kell neked, ebbe belefér ha HD tv adást nézel és belefér a 21:9-es mozifilm is.
[link]Mérd ki h mekkora helyed van képnek, hova tudod tenni a vetítőd, milyen távolságból tudsz vetíteni, stb.
-
bobojszan
tag
Szerintetek érdemes megvenni ha jó állapotban van?
[Optoma 92] -
péjé
őstag
válasz
Gabesz87 #34504 üzenetére
Én vagy fél évig sasoltam a netet vmi vászon után kutatva, ami nagyon tetszett volna és a keretben is bent lett volna egy fix screenline de asszonypajtással közös nevezőre kellett jutni így maradt a feltekerhető verzió h a fal szabadon maradjon, így lett egy manual 106" GW, teljesen rendben van.
Ami belépő kategória és elég jó minőség az a manuál Optoma és Grandview (mind2 üvegszálerősítésű), mm-re meg lehet állítani, esetleg ha vmi akciós manuál Projecta akad még azt érdemes megnézni.
Motoros, esetleg még oldaltfeszített is az már eléggé combos árral megy, sajna azokat nem nagyon hirdetik használtan...:-) -
Gabesz87
veterán
Majd egyszer a közeljövőben én is lecserélem az Acer-hez kapott vásznat. mert botrányos. Edigital-nal volt rá egy remek értékelés, ami teljesen fedi a valóságot. A szélei marha hullámosak, pöndörödik befelé, a képen vízszintesen van teljes hosszban van 4-5 csík (távolról annyira nem zavaró, de azért minimálisan látszik), plusz rohadt büdös, kínai bolt szaga van az egész cuccnak
Na, a párom most szólt, hogy megjött az amazonos rendelésem (hangfal+HDMI kábelek)
-
péjé
őstag
válasz
bobojszan #34500 üzenetére
szia,
ez a vászon 4:3-as, a vetítőd 16:9-es, ilyen képarányút keress. Mellesleg ez egy nagyon noname vászon, motorosan huszonezer forintért csak bosszúságot vásárolsz, hullámosodás, fülesedés, stb.Ha nem idegenkedsz a használttól akkor keress rá erre a jófogáson, jó minőségű motoros:
16:9 200X117CM, PROJECTOR VÁSZON, PROJECTANe kapkodd el a vászonvásárlást ha már ennyiért vettél vetítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest