Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Üdv!
Szeretnék venni egy GM60 tipusszámú mini LED projektort.
Tudom nem ilyen kategóriát kellene nézegetnem, de amire nekem kell bőven elég.
Majd egy media box-al lesz összekötve.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyanra lehetőség, hogy valamilyen úton módon a régebbi crt tv képét ki lehessen vele vetiteni. Pl. mert az M4 -en közvetitett meccseket jó lenne kivetiteni.A specifikációi:
Image technology: TFT LCD
Brightness: 1000 lumens
Contrast: 1000:1
Native Resolution: 800*480 pixels
Support Resolution: 1920*1080 pixels
Light: LED
Led light life time: 30,000 hours
Lens: Multichip Coated lens (F=125)
Focus Mode: Manual operation
Projection Distance: 1-4M
Projection Size: 30-130 inches
Projection Ration: 1:4:1
Aspacet Ration: 16:10
Color: 1.67 Million
Keystone: Manual Correction ±15°
Power: 100-240V (50/60Hz) -20V/2A
Consuption: 50W (max)
Input: USB/SD/VGA/HDMI/AV
Output: 3.5mm Headphone, USB (5V)
Speaker: 2W*1
System Support: Multi-media (Music, Picture, Video, TXT)
Language Support: 23 Languages
Unite Size: 188*146.5*54mm
Net Weight: 0.9KGS
Others:Global Functions Keypad/Remote Control OperationPackage Contents:
Projector (1)
US Plug (1)
3 in 1 AV cable (1)
Remote control (1)
User Guide (1)Köszi a segitségeket
-
törölt tag
foglalkozik egyébként black diamond vásznakkal valaki? mert 2000 dollár környékén már látok ebayen, motorosakat... csak ugye azt idejuttatni...
-
bigboy31
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet megnézni az EpsonTW5500 vetítő óraállását?? (nem a benne lévő lámpáét) -
yodamastah
őstag
válasz
Vikthor #28345 üzenetére
Képminőségről volt szó. A wattok meg a képméret az nem képminőség jellemző
A KURO el volt állítva ha nem voltak olyan feketéi. Más magyarázat nincs rá. natív kontrasztban csak a JVC projektorokk tudnak olyan feketét mint egy utolsó szériás KURO. ANSI kontrasztban pedig egy projektor sincs a közelében. Természetesen nem csak a kontraszt számít, de ez az amiben leginkább látványos a különbség.
Bocsánat egyébként, nem szeretném az örömödet elrontani. Azonban egy szakmai topicba ha beírsz olyan dolgokat amik nem állják meg a helyüket, ne csodálkozz ha valaki felszólal ellene.
-
válasz
yodamastah #28344 üzenetére
Na ez az... 600 rongyból lehetetlen 100"-es TV-t vásárolni és még ha lehetne is akkor a TV-t még mindig nem lehet feltekerni mint a vásznat, igazából csak előnye van a vetítésnek emiatt. Ráadásul, a magyar átlagmoziknál sokkal szebb képe van egy ilyen projektornak, akkor meg szerintem szinte minden elvárásom ki van elégítve.
Láttam Kuro TV-t több helyen is, de valahogy azért mégis jobbnak érzem a Stewart + Panasonic párost, a Kuro-nak nem voltak olyan jó feketéi arra emlékszem és nem is érte be 165W-al...
-
yodamastah
őstag
válasz
Vikthor #28341 üzenetére
Egy jól beállított öreg KURO elveri képminőségben a 10+ milliós projektorokat is. Nem tudsz versenybe szállni 5000:1 ANSI kontraszttal és 30000:1 natív kontraszttal szemben semmilyen vetítővel.
És akkor nézzünk egy mai csúcs TV-k mondjuk egy 4K-s LG OLED-et, ami gyakorlatilag végtelen natív kontrasztot tud tökéletes látószöggel.
A gond ott van hogy a TV-k képe kicsi
Szóval maradjunk a projektoroknál
-
válasz
gyeniko #28336 üzenetére
Nézd egyértelmű, hogy jobb projektorok is vannak ma már, de valahogy mégis úgy érzem, hogy ezt a szintet még a felső kaliberes TV-k sem tudják igazán hozni. Szinte biztos vagyok, hogy mikor ezt a vetítőt lecserélem ugyanezen a vásznon jobb lesz majd az újnak a képe, csak egyszerűen bődület mire képes egy "mezei" 3000-es pana ilyen lepedőn....
-
gyeniko
őstag
Így igaz. A jó vetített kép többi eleme pedig nagyon sokba kerül. Illetve még annál is többe. Egy középkategóriás LCD TV képével élességével megegyező vetített képhez kell egy kiemelkedő optika (azt nem tudom, hogy milyen ártól van, de új áron 7,0 m Ft-os mai vetítőkben szinte biztosan nincs, mert héhány miodellt megnéztem), de nem sorolnám a többi elemét, mert ezt Te legalább annyira tudod.
A vászon le tudja rontani egy jó vetítő képét, de semmilyen vászon nem tud jó képet csinálni egy gyengébb vetítő képéből, legfeljebb nem rontja tovább. -
gyeniko
őstag
válasz
Vikthor #28321 üzenetére
"Mondanom sem kell, hogy semmilyen csúcs kategóriás TV nem tud szebb képet adni ennél."
Ez nagyon jó hír! Már kezdtem attól tartani, hogy 30 m Ft-nál is nagyobb összeget kell szánnom arra, hogy vetítéskor nagy nehezen megközelítsem az egykor Pana 65VT60-am képét , de ezek szerint nem!
Vagy esetleg nem is gondoltad ennyire komolyan, ugye? -
BITBOYS
addikt
Azt esetleg tudja valaki, milyen színtárcsa van a Benq MH680-ban és mekkora sebességű? Nekem úgy tűnik ezt az információt vatikáni titokként kezeli a gyártó. Annyi biztos, hogy nem rgbrgb
Van egy pár variáns
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #28311 üzenetére
párszor már csorgattunk itt is nyálat a black diamondra.
szórt fényt elnyelni, az irányított fényt erősíteni (ha jól tudom a 0,8 gain mellett már vannak 1,4 gain-es vásznaik is) azért az valahol a fizika határán jár. -
sbazsi
veterán
válasz
DoItYourself #28313 üzenetére
4 méterről nehéz lesz 175cm-es képet vetíteni, ha jól sejtem.
Akkor felejtős?
A 175 cm a szélességre vonatkozik, nem az átmérőre. Magasság kb amennyi kell. -
válasz
DuDieHUN #28331 üzenetére
projectorcentral.com oldalról idézek:
"The AE3000 delivers much higher contrast than the AE2000. We measured the AE2000 at 305:1 ANSI contrast, while the AE3000 jumps to a very impressive 446:1."
Nem ismerem az 1000-est de az elég régi már mai szemmel. Ja és nekem 3D sem szempont.
-
válasz
enricotoxic #28328 üzenetére
május eleje felé veszem át tőle, addig megkezdődött a várakozás, egy hosszú út... Frodót megszégyenítő út.
-
válasz
DuDieHUN #28326 üzenetére
Igen, nos "hallottam" a SIM2 Domino D80-t bőven 30 dba felett van és szívárványra érzékeny vagyok, nem megy a megszokása, több egy csipes dlp-t láttam már még gyorsakat is de nem segített sajna. Emiatt a 2 szempont miatt csak 3lcd jöhet nálam szóba, most ez van, ezzel vagyok boldog, tudom, hogy vannak jobbak is ennél, ahogy írtam is tervezem a váltását mikor elérkezik az ideje. A projektor az én szememben legyen halk és ne zavarjon mikor filmet nézek, se hangilag se képileg. Most meg lehet kövezni
-
Falc0nWing
csendes tag
Néhány tapasztalat az elmúlt időből, laikustól.
Vettem egy 270 széles fix Screenline 1.4 diamond vásznat Szepitől és a kép majd lemászik róla. Gyönyörű, olyan lett, mint egy hatalmas LCD TV az eddigi "falra vetített kép" érzés helyett.
Egy darabig egy Acer H6517ST projektor volt nálam, de sajnos meg kellett váljak tőle, mert nem tudtam rendesen elhelyezni. A vászon teteje túl közel volt a plafonhoz és ez a projektor kb. 30-40 centire vetít a lencse középvonalától. Egyébként nekem laikusnak ez a projektor tökéletesen meggyőző volt, miután egy kicsit állítgattam a színeken. Baromira halk és ECO módban is elég volt a fényereje.
Most egy BenQ W1080ST+ van. Ez majdnem a lencse síkjába vetít, szóval jó lesz majd a plafonra. Szebb a képe, de egyáltalán nem +30%-kal, mint ami az árcédulákon levő számok eltérése, hanem úgy "egy kicsivel". Kevésbé lesz homályos a sarkokban a kép és egy kicsit "nyugodtabb" a képe. Kulturáltabb a menü, távirányító, stb. Viszont! Baromi hangos, ECO módban is. Engem konkrétan zavar.
Simán visszacserélném az Acert, ha megfelelően el tudnám helyezni, még a képminőség rovására is. Szóval egyáltalán nem rossz vetítő ezért a pénzért a H6517ST és az short throw lencsének köszönhetően baromi praktikus. Firmware hibája van, de a gyártó elméletileg javítja, ha visszaküldöd.
Szivárvány mindkettőnél van, de engem nem botránkoztat meg, pedig abszolút szoktak idegesíteni apró hibák, de tök együtt tudok élni vele. Ezeknek a vetítőknek a képe gyönyörű - gondolom addig, amíg nem leszel szakember és nem kezdesz el dolgozni milliós ketyerékkel
Ja és bocs a "szakkifejezésekért", de laikusként erre futotta
-
cinemazealot
addikt
válasz
Márton #28320 üzenetére
Az Acer garancia politikáját nem ismerem, ezt jobb lenne tőlük megkérdezni.
Én amikor először tapasztaltam azokat a fényfoltokat a BenQ-mon, visszavittem, az ED pedig jó fej volt és kicserélte egy másikra. Jóllehet az újon is láttam ilyen foltokat, de már sokkal enyhébben, így beletörődtem, hogy ez a kategória ezt tudja, kész. Szerintem ha annyira nem zavaró, ne rugózz rajta, mert ha takarítás után újabb foltok lesznek rajta (vagy ne adj' Isten jobban láthatóak, mert a szervizes nem annyira vájtszemű, mint Te), akkor az még bosszantóbb lesz.
Most eltörpöltem azon, hogy ha akkor nem cseréltetem ki a projektort a foltok miatt, lehet, hogy most nem jött volna elő a DMD chip hiba...
-
válasz
dunkel #28322 üzenetére
Egy szakállas projim van, bár vatta új 40 órás eredeti lámpával, Panasonic PT-AE3000 (ezt vittem demózásra hozzá) és egyszerűen berúgtam a képminőségtől amire ez képes ezen a vásznan, nem hiába írtam amit. Még az eladó is többször hangsúlyozta, hogy milyen szép feketéi vannak, pedig nem mai gyerek, 2008-as, igaz nem az "alja" kaliber anno. Kezdésnek ez a gép jó lesz szerintem bőven, aztán mikor a jobb-minőségi natív 4K projik megjelennek használtan itthon, akkor upgradelek projektort.
Igazad van, tudom, hogy táv, csak olyan jól hangzik na...
-
StudioTek 130 G3-as vásznat volt szerencsém a minap megtekintenem, kvázi a leendő vásznamat. Mondanom sem kell, hogy semmilyen csúcs kategóriás TV nem tud szebb képet adni ennél. Kerestem benne hibát, de elbuktam. Továbbá egy nagyon korrekt eladóval ismerkedtem meg a másik fórumon. Kivételes alkalom, mert kb fényévente jelenik meg hazánkban ilyen minőség eladásra a használt piacon, ezt az időt több mint valószínű én is tartani fogom.
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #28319 üzenetére
Tudom, volt már beragadt pixelem V700-on, cserélték a DMD-t.
Akkor ezt a tisztítást gariban megteszik, ugye?
És mivel Acer ingyen hozzák-viszik?
Nem tudom foglalkozzak-e vele egyáltalán, ha normál nézés esetén nem látszik.
De akkor is bosszant, ha már zsírújat vettem. -
cinemazealot
addikt
válasz
Márton #28317 üzenetére
Elvileg a DLP projektorok optikája zárt rendszerű, de ettől még simán előfordulhat, hogy bekerül a fény útjába egy-két porszem, azok okozhatnak ilyen jelenséget. Valószínűleg nem DMD chip hiba lesz, mert ott egészen egyértelműen láthatóak a határozottan beragadó pixelek, és azok szaporodnak is, a Te jelenséged szerintem nem lesz sokkal rosszabb. Esetleg próbálj meg játszani a fókusszal! Ha a kép fókuszából kilépve élesednek a körök, akkor valószínűleg a fény útjában lévő porszemcsék fogják okozni (talán pont a frontlencsén, amit Te is eltávolíthatsz). Ez esetben egy (szakszerviz általi) takarítás segíthet.
Az első BenQ-mnál tök sötét képnél szintén látható volt (a hozzám hasonló vájtszeműek számára) néhány folt, de mivel azok nem defókuszált porszemcse által okozott centrikus körök voltak, hanem amolyan "csóvás üstökösök", én inkább a foncsor egyenetlenségének vagy a lencsék belépő kategóriás csiszolásának és/vagy inhomogenitásának tudtam be.
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #28316 üzenetére
Acer P1500, 1 chip DLP
-
sbazsi
veterán
A nappaliba kellene nekem valami megjelenítő.
Ez lehet TV, vagy megfordult a fejemben egy projektor is.
A nappaliról, illetve az elképzelésekről:
jelenleg egy 42" tv van, ezt szeretném valami nagyobbra cserélni.
Ahol most a TV van, van mögötte egy fehér fal. Erre ~175 cm szélességben lehetne vetíteni a képet.
A szemközti fal 4,6 méterre van. Itt van a kanapé, innen nézném. Kb alatta ülve. Ez a hangos projektorokat ha jól sejtem kizárja.
A belmagasság 360 cm. Szóval nem gondolom, hogy a plafonról lelógó projektor tartó szóba jöhet. Igazából elég hülyén nézne ki a szoba közepén.
Redőny van, de jobb szeretném, ha nappal is tudnám nézni.
Elsősorban nasról néznék tartalmat. Főként SD tartalmat.
Full hd, 3d előny, de kisebb prioritást élvez, mint a jó ár2015 5500lumens Android 4.4 HD LED Wifi Smart Projector 230W 3D home theater LCD Video Proyector TV Beamer with Bluetooth 4.0
Az 5500 lumen az nyilván kamu, már csak az url miatt is, amiben 4000 van... Na meg az egyik képen 6000-et is ír
De vajon mennyire használható egy ilyen az adott célra?
Az androidos rendszer szintén előny, eggyel kevesebb távirányító kell.Egyelőre csak puhatolózom, semmilyen projektoros tapasztalatom nincs.
-
DoItYourself
addikt
10-12 évvel ezelőtt, amikor még jóval drágábbak voltak a projektorok, mint most, azzal voltak tele a fórumok, hogyan lehet kibelezett notebook LCD-ből házilag projektort barkácsolni. A kínaiak pedig megcsinálták kicsiben, sorozatban gyártva abból amit találtak a raktárban: mobiltelefon LCD, reflektor LED, kifutott olcsó medialejátszó chip. Tisztességesebb webshopokban simplified micro projector-ként hirdetik, amiből és a ~60-70 € árból azért ki lehet következtetni, hogy mit tud, mire való. Itthon egy diavetítőt adnak kb. ennyiért. Ezeket a dolgokat a helyén kezelve pl. gyerekeknek szerintem teljesen vállalható dolog, univerzálisabb mint az előbb említett diavetítő.
Ha jól sejtem ebből az árból egy DLP chip talán kijönne - a Texas Instruments-en kívül más is gyárt ilyet?
---------------------
Kicsit leült a vászon és a sötét fal témaMásik topikban volt szó "fekete" vászonról, itt egy videó róla (1:20-tól jön az érdekes rész).
-
Márton
nagyúr
Ha teljesen fekete kép esetén 4-5 db halványszürke 10 centis kört látok, az mire utal?
1 hónapos a projiFilmnél nyilván nem veszem észre, de akkor sem normális.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
gabika1969 #28140 üzenetére
Megoldódott a hangfal kérdés. Ezekkel még a kép is szebb.
-
korgpa600
újonc
Nemsokára jön az lg pw 1500 annak már elég jó lesz a fényereje, igaz nem full hd lesz a videóban már lehet látni a hátérben .
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest