- AMD FX
- Lenovo IdeaPad notebookok
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
f4lcon
addikt
ennyire tud közel menni. papíron 10cm a valóságban inkább 20
-
OPiiPO
veterán
-
Andras6800
senior tag
Szegély nyírást 2x vagy 3x ra beállítani? Esetleg az antennát átrakod máshova, és újratérképezed? Wifi van? Nogo zónát én utólag állítottam be. Vagy a jardás részt külön zónának beállítani? Érzékenységet, állatvédelmet módosítani?
Szegély 3-ra van belőve. RTK nincs... Lidaros verzió. Van Wifi de nem teljes kertben.
Csináltam egy full újratértképezést, az megoldotta."De most ahogy nézegetem, olyam, mintha tükrözte volna a térképet vagy mi... manuálisan vágtam kicsit, és szépen ki is mennt a zónából a másik irányba, mint ahol a 2. zóna van."
Ez alapjáén az jött le, hogy valahogy teljesen elcsúszott a térkép. ezért csináltam egy újat. csak aztán meg eleredt az eső, szóval nem tudtam befejezni a vágást, hogy lássam a sáv megmarad-e az egyik szélén a zónának.
-
v2_rider
tag
Sziasztok!
Segway i215 lidar-ral kapcsolatban lenne kérdésem! Feltérképeztem az udvart, de van olyan terület amit kihagy, pedig simán odaférne, mégsem megy oda soha. Illetve nem megy elég közel helyenként a dolgokhoz, egyenes részeknél sem.
Valakinek ötlet? Köszi!

-
modflow
veterán
Ez szerintetek mennyire ajánlott?
-
szekera
csendes tag
Erre Vasárnap meg elkezdte azt csinálni, hogy ha kiküldöm vágni, teljesen máshol mutatja a gépet a térképen, mint ahol a valóságban van. És zónából is kimegy. Ott pörög forog, jön megy... átmegy mshova, szintén a zónán kívülre... majd leáll a feladat.
Ez számomra egyértelműen pozicionálási problémának tűnik. Töröld meg a szenzorokat első lépésben,másodikban az elindulási hely változott az újratérképezés óta? Nem került el vagy oda valami?Tavaly szezon végén hasonlókat tapasztaltam (Yuka 1000).
Kb. 30 cm-rel eltolta a teljes térképet, egyik oldalon többször elakadt a tuják tövében, másik oldalon megnőtt a kihagyott sáv.
Újra térképezés nem volt elég, az rtk pozíciója csúszott el valahogyan. Nem tudom hogyan-miért v. mitől.
Most rendben működik.
Nálad is pozicionálási probléma lehet.
Antennát újra kellene telepíteni - felvenni -
N.otorious
senior tag
Nem, sőt újratérképezés után még ment is 2x rendben,,, kivéve a sáv amit írtam. Pont szombaton ment végig.
De most ahogy nézegetem, olyam, mintha tükrözte volna a térképet vagy mi... manuálisan vágtam kicsit, és szépen ki is mennt a zónából a másik irányba, mint ahol a 2. zóna van.
Szenzort töröltem többször is. iNavi antenna sincs fedve semmivel.Szegély nyírást 2x vagy 3x ra beállítani? Esetleg az antennát átrakod máshova, és újratérképezed? Wifi van? Nogo zónát én utólag állítottam be. Vagy a jardás részt külön zónának beállítani? Érzékenységet, állatvédelmet módosítani?
-
Andras6800
senior tag
Erre Vasárnap meg elkezdte azt csinálni, hogy ha kiküldöm vágni, teljesen máshol mutatja a gépet a térképen, mint ahol a valóságban van. És zónából is kimegy. Ott pörög forog, jön megy... átmegy mshova, szintén a zónán kívülre... majd leáll a feladat.
Ez számomra egyértelműen pozicionálási problémának tűnik. Töröld meg a szenzorokat első lépésben,másodikban az elindulási hely változott az újratérképezés óta? Nem került el vagy oda valami?Nem, sőt újratérképezés után még ment is 2x rendben,,, kivéve a sáv amit írtam. Pont szombaton ment végig.
De most ahogy nézegetem, olyam, mintha tükrözte volna a térképet vagy mi... manuálisan vágtam kicsit, és szépen ki is mennt a zónából a másik irányba, mint ahol a 2. zóna van.
Szenzort töröltem többször is. iNavi antenna sincs fedve semmivel. -
istnag
addikt
Sziasztok, megvallom őszintén, csak átfutottam az utóbbi idők hozzászólásait, de nem találtam hasonló problémát. Tavaly Black Friday alatt vettem egy Luba Mini Lidar 1500-asat. Tavasszal beüzemeltem. Egyrészt van 1 olyan problémám, hogy mind2 zónám egyik oldalán járda melett úgy 1 robotnyi távra hagy 1 sávot levágatlanul. Mozgásirány tekintetében pont ugyan úgy esik a sáv a területhez képest mindkét zónában. Hiába van 8 cm-en a vágási távolság és hiába vettem le 2 m/sec-re a haladási sebességet, nincs javulás. Írtam supportnak, de lepattintottak avval, hogy túl bonyolult a térkép... Újratérképeztem, persze hiba megmaradt.
Erre Vasárnap meg elkezdte azt csinálni, hogy ha kiküldöm vágni, teljesen máshol mutatja a gépet a térképen, mint ahol a valóságban van. És zónából is kimegy. Ott pörög forog, jön megy... átmegy mshova, szintén a zónán kívülre... majd leáll a feladat. Lényegében vasárnap óta használhatatéan a gép. Írtam supportnak asap, persze továbbítottak egy szakértőhöz, akire azóta is várok... se kép, se hang, legyek türelemmel. A fű persze meg már a fejemre nő.
Amúgy, a legutóbbi frissítésre sokan panaszkodnak, lehet nekem is az ütött be. Eléggé mindenféle változatos hibákkal van tele a support FB csoport.Más is küzd jelenleg Mammotion géppel? Esetleg Luba mini Lidar-al?
Esetleg valami tipp a sáv kihagyásra? Az be kell valljam, nem tökéletes téglalapok a zónák, de azért látni fórumokon az enyémnél nagyságrenddel bonyolultabb kertet..
Tipp kérdés: Fák körül a mulcsolt területet érdemes térképezésnél körbejáratni a géppel? Vagy inkább utólag felvenni azt a területet nogo zónaként? A mulcsolt körök a fák körül a zóna szélén vannak, nem középen.
Bonus kérdés: Ezeket a gépeket mennyire lehet eladni használtan? Van tapasztalat? Gari ugye megy vele, ha eladnám? Még van 35 hó gari rajta
Ez számomra egyértelműen pozicionálási problémának tűnik. Töröld meg a szenzorokat első lépésben,másodikban az elindulási hely változott az újratérképezés óta? Nem került el vagy oda valami? -
Andras6800
senior tag
Sziasztok, megvallom őszintén, csak átfutottam az utóbbi idők hozzászólásait, de nem találtam hasonló problémát. Tavaly Black Friday alatt vettem egy Luba Mini Lidar 1500-asat. Tavasszal beüzemeltem. Egyrészt van 1 olyan problémám, hogy mind2 zónám egyik oldalán járda melett úgy 1 robotnyi távra hagy 1 sávot levágatlanul. Mozgásirány tekintetében pont ugyan úgy esik a sáv a területhez képest mindkét zónában. Hiába van 8 cm-en a vágási távolság és hiába vettem le 2 m/sec-re a haladási sebességet, nincs javulás. Írtam supportnak, de lepattintottak avval, hogy túl bonyolult a térkép... Újratérképeztem, persze hiba megmaradt.
Erre Vasárnap meg elkezdte azt csinálni, hogy ha kiküldöm vágni, teljesen máshol mutatja a gépet a térképen, mint ahol a valóságban van. És zónából is kimegy. Ott pörög forog, jön megy... átmegy mshova, szintén a zónán kívülre... majd leáll a feladat. Lényegében vasárnap óta használhatatéan a gép. Írtam supportnak asap, persze továbbítottak egy szakértőhöz, akire azóta is várok... se kép, se hang, legyek türelemmel. A fű persze meg már a fejemre nő.
Amúgy, a legutóbbi frissítésre sokan panaszkodnak, lehet nekem is az ütött be. Eléggé mindenféle változatos hibákkal van tele a support FB csoport.Más is küzd jelenleg Mammotion géppel? Esetleg Luba mini Lidar-al?
Esetleg valami tipp a sáv kihagyásra? Az be kell valljam, nem tökéletes téglalapok a zónák, de azért látni fórumokon az enyémnél nagyságrenddel bonyolultabb kertet..
Tipp kérdés: Fák körül a mulcsolt területet érdemes térképezésnél körbejáratni a géppel? Vagy inkább utólag felvenni azt a területet nogo zónaként? A mulcsolt körök a fák körül a zóna szélén vannak, nem középen.
Bonus kérdés: Ezeket a gépeket mennyire lehet eladni használtan? Van tapasztalat? Gari ugye megy vele, ha eladnám? Még van 35 hó gari rajta
-
Som@
őstag
Sziasztok!
Én megrendeltem az anyák napi kedvezménnyel az Anthbot M5-öst. Meg is jött. Eddig csak ismerkedek vele. Nálunk a füves rész három részből áll nagyjából a ház körül U alakban. A térképezés végén vissza akart menni a dokkolóra, és azt mondja hogy nem látja a töltőt, helyezzem a töltőt a terület közepére, hogy mindenhonnan látszódjon. Ezt nem tudom megoldani, ez tényleg kell neki? Minek a GPS akkor?🤔
Érdekes.Szerintem itt előbb választ kapsz a kérdésre.
[link]Kérlek majd oszd meg itt a tapasztalatokat.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Én megrendeltem az anyák napi kedvezménnyel az Anthbot M5-öst. Meg is jött. Eddig csak ismerkedek vele. Nálunk a füves rész három részből áll nagyjából a ház körül U alakban. A térképezés végén vissza akart menni a dokkolóra, és azt mondja hogy nem látja a töltőt, helyezzem a töltőt a terület közepére, hogy mindenhonnan látszódjon. Ezt nem tudom megoldani, ez tényleg kell neki? Minek a GPS akkor? -
KatonaT
aktív tag
Szia!
Eddig nincs!
RTK antennát kicsit ferdén szúrtam le, aztán amikor voltak a nagy szelek, írta hogy gond van az RTK-val, elmozdult.
Leszúrtam egyenesen, újratérképeztem a kertet, aztán csinálta a dolgát.
Kicsit lejtős, hepehupás tarackos kertem van, de kb. 2 x akadt el egy megkövült vakondtúrásba, azt elkapartam, aztán ennyi, pedig tényleg nem díszkert....
Másik kertben van egy Lidlis vezetékes kb. ugyan azokkal a terepviszonyokkal, na az többször elakad naponta....
Nagyon jól ki lehet jelölni a NO-GO zónákat is.
2 órát bír egy töltéssel kb, 260-300 nm-et tud lenyírni ez idő alatt nállam.
Garanciális ügyintézés miatt tartottam tőle egy kicsit, de 500 nm-er összefüggő területet kell nyírni és még az előketben 200-at, fiatal gyümölcsfákkal, virágokkal, növényekkel tarkítva, úgyhogy jobb alternatívát nem találtam ennyiért.
Ha baja lesz majd kiderül....
Friss fw-t nem tudtam telepíteni, mert nem látta, írtam messengeren a csoport egyik adminjának, másnap rá is küldte a frissítést... -
Som@
őstag
-
tototos
addikt
Ja igen nálunk a hinta alatt nem ment át, pedig volt vagy 50-60 cm-re a földtől, azokat legközelebb már áttekertem még egyszer így már simán megy.
A szegélyek levágásával meg számoltam, tudtam, hogy azt vágnom kell ezt én az ár kompromisszumhoz írtam fel. Ha jól tudom vannak már olyan gépek, amiknek kinyúlik a kés, vagy nem tudom hogy oldják meg, de mindegy is, 250 ezerig ezek a feature-k nem férnek bele.Van olyan hogy accessible zone, én még nem próbáltam ki hogy segít-e ezen.
-
KrAt
veterán
-
istnag
addikt
-
KrAt
veterán
Ja igen nálunk a hinta alatt nem ment át, pedig volt vagy 50-60 cm-re a földtől, azokat legközelebb már áttekertem még egyszer így már simán megy.
A szegélyek levágásával meg számoltam, tudtam, hogy azt vágnom kell ezt én az ár kompromisszumhoz írtam fel. Ha jól tudom vannak már olyan gépek, amiknek kinyúlik a kés, vagy nem tudom hogy oldják meg, de mindegy is, 250 ezerig ezek a feature-k nem férnek bele.Hogy sikerült a hinta alatt megoldani? Simán joystick módban átmentél alatta?
-
istnag
addikt
Ugyanígy voltam, hogy kábelezni nem akarok, főleg, hogy ott akkor szegélynyíróval vágnám tönkre...
Én a Mova-nál azt vettem észre, hogy kicsit "bátortalan", pl a hintaágy alatt nem megy át, holott simán átfér, vagy a kerti 40x40-es beton tipegőket összevissza kerülgeti, de nyilván ez a dolga.
Még sokat nem ment, de eddig nekem is tetszik. A kert sajátossága miatt hagy ki részeket, de azt majd szegélynyíróval pár perc alatt megoldom heti 1x

A szegélyek levágásával meg számoltam, tudtam, hogy azt vágnom kell ezt én az ár kompromisszumhoz írtam fel. Ha jól tudom vannak már olyan gépek, amiknek kinyúlik a kés, vagy nem tudom hogy oldják meg, de mindegy is, 250 ezerig ezek a feature-k nem férnek bele. -
KrAt
veterán
Én nem tudom a kábelesek milyenek, számomra drágák is voltak 500 m2-re és, hogy kábelezzek összevissza az nem fért bele.
Robotporszívónk, viszont már vagy 7 éve van (lidaros) ami szerintem a legjobb dolog, hogy szisztematikusan takarít, határolószalag nélkül. Azóta vártam, hogy elérhető áron legyen egy és nagy nehezen megérkezett a Mova, ami a Dreame almárkája, így belevágtam, mert a Dreame ről tudom, hogy porszívóban nagyon jó. Egyelőre semmi hiba nincs, ahol ki van jelölve azon belül megy, észreveszi/kikerüli amit kell. Első alkalommal elakadt a trambulin lábánál és mély gödörben, de ezeket javítottam.Ugyanígy voltam, hogy kábelezni nem akarok, főleg, hogy ott akkor szegélynyíróval vágnám tönkre...
Én a Mova-nál azt vettem észre, hogy kicsit "bátortalan", pl a hintaágy alatt nem megy át, holott simán átfér, vagy a kerti 40x40-es beton tipegőket összevissza kerülgeti, de nyilván ez a dolga.
Még sokat nem ment, de eddig nekem is tetszik. A kert sajátossága miatt hagy ki részeket, de azt majd szegélynyíróval pár perc alatt megoldom heti 1x

-
istnag
addikt
Sziasztok
Jól gondolom, hogy ezek a pár éve felbukkant de jóval olcsóbb rtk-s és lidaros gépek megbízhatóbbak mint a kábeles husqvarna/gardena robotok? Nagyon sokat olvastam és sokáig ki is tartottam mellettük, de ez a kábellel való sz.rakodás már elveszi az életkedvemet is. Ezzel foglalkozom munka mellett, de még nem mertem ajánlani ezeken kívül semmit. Mondjuk az obiban elérhető einhell meg más márkákat továbbra se tudnám, de meglepődtem, hogy a praktiker ennyivel több gépet árul.
Én nem tudom a kábelesek milyenek, számomra drágák is voltak 500 m2-re és, hogy kábelezzek összevissza az nem fért bele.
Robotporszívónk, viszont már vagy 7 éve van (lidaros) ami szerintem a legjobb dolog, hogy szisztematikusan takarít, határolószalag nélkül. Azóta vártam, hogy elérhető áron legyen egy és nagy nehezen megérkezett a Mova, ami a Dreame almárkája, így belevágtam, mert a Dreame ről tudom, hogy porszívóban nagyon jó. Egyelőre semmi hiba nincs, ahol ki van jelölve azon belül megy, észreveszi/kikerüli amit kell. Első alkalommal elakadt a trambulin lábánál és mély gödörben, de ezeket javítottam. -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Jól gondolom, hogy ezek a pár éve felbukkant de jóval olcsóbb rtk-s és lidaros gépek megbízhatóbbak mint a kábeles husqvarna/gardena robotok? Nagyon sokat olvastam és sokáig ki is tartottam mellettük, de ez a kábellel való sz.rakodás már elveszi az életkedvemet is. Ezzel foglalkozom munka mellett, de még nem mertem ajánlani ezeken kívül semmit. Mondjuk az obiban elérhető einhell meg más márkákat továbbra se tudnám, de meglepődtem, hogy a praktiker ennyivel több gépet árul.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok,
2 hete jött meg a ANTHBOT M9, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, egyenlőre 500 nm-ert nyírok vele, még nem volt időm elvinni előre is a kertbe. Vagyis nem volt időm elöl is rendbe rakni a kertet
-
N.otorious
senior tag
Egy ismerősöm megvette, délután vissza ia vitte
Még a helyére se talált vissza, igye nincs benne gps. Nem érdekelte, hogy nincs fű, bement a növények közé, gyári app alig működik, csak a lidls appal ment. -
KrAt
veterán
-
KrAt
veterán
-
blueye
veterán
Tesztek de legfőképpen a refurbished ár ami egy új (bontatlan) gépet takart, igaz csak 1 év garival.
Most már így hogy 1 hónapja üzemel tudom én is ajánlani
-
confuser
senior tag
Igen, a random nyírás mindenképpen hátrány, az akksi pedig előny, ezen kívül valamivel olcsóbb, de ami igazán mellette szól, az a Lidl… kipróbálod, ha nem jön be, visszaviszed, és erre nem csak 14-30 napod van mint a legtöbb helyen, hanem 90!
-
istnag
addikt
Mi szól(na) parkside mellett az akkumulátoron kívül ? Ha tényleg véletlenszerűen közlekedik, az elég rendesen lefele húzz(ná)a nálam.
-
Som@
őstag
-
lasse001
őstag
-
blueye
veterán
-
confuser
senior tag
Jó a kérdés. Ha most lenne Parkside Performance a Lidl-ben, azt mondanám (és én is így járnék el), hogy vedd meg azt, próbáld ki, ha nem jó, vidd vissza, és vedd meg a Mova Viax 500-at. Így viszont én is az utóbbira hajlok…
-
freeapro
senior tag
Szia! Én is épp az olcsó kábelmenteseket nézem, a mostani 120k-s Parkside kábeles. Én 3 alternatívát látok most:
1. ANTHBOT M5 M5SAVE250 kuponnal 499€ (180k)
RTK-s navigáció, tervezett nyírási útvonal, 3 év garancia. RTK állomás alapból 30 cm-es kábellel (vagyis közvetlenül a dokkolóhoz kell elhelyezd, vagy +40€ egy 10 méteres hosszabbítóért vagy aliról olcsóbban, de ha elmozdul az RTK állomás, akkor várhatóan azt kell igazgasd a kábeljavítás helyett). Alkalmazásban térképpel tudod követni, kezelni.2. ParkSide Performance PPAMR 1250 A1 Lidl-ben 200k (amikor épp kapható lesz, most 2-3 hete volt)
Kamerás navigáció, random nyírási útvonal, 5 év garancia. Parkside 20V akksiból alapból 4Ah-sat adnak hozzá, de a 12Ah-s is belemegy, egy youtube teszt szerint ezzel 6 órát tud nyírni (sajnos nm-re nem találtam meg, mit tud egy töltéssel, de az nyilván a terület sajátosságaitól is függ). Alkalmazásban térkép nélkül tudod csak kezelni.3. MOVA Viax 500 225k
LiDAR-os navigáció, tervezett nyírási útvonal, Bauhaus-nál 5 év garancia. Alkalmazásban térképpel tudod követni, kezelni.Köszi az összefoglalót.
A lidaros tűnik a legjobbnak, és nem is durván drágább a többinél. Kamerás navigáció kültéren, sáros, locsolt területen vajon mennyire megbízható? Nálam nagy fák, magas épület és magas ciprus sövény van, az RTK valszleg nem működne jól.. -
Som@
őstag
-
confuser
senior tag
Szia! Én is épp az olcsó kábelmenteseket nézem, a mostani 120k-s Parkside kábeles. Én 3 alternatívát látok most:
1. ANTHBOT M5 M5SAVE250 kuponnal 499€ (180k)
RTK-s navigáció, tervezett nyírási útvonal, 3 év garancia. RTK állomás alapból 30 cm-es kábellel (vagyis közvetlenül a dokkolóhoz kell elhelyezd, vagy +40€ egy 10 méteres hosszabbítóért vagy aliról olcsóbban, de ha elmozdul az RTK állomás, akkor várhatóan azt kell igazgasd a kábeljavítás helyett). Alkalmazásban térképpel tudod követni, kezelni.2. ParkSide Performance PPAMR 1250 A1 Lidl-ben 200k (amikor épp kapható lesz, most 2-3 hete volt)
Kamerás navigáció, random nyírási útvonal, 5 év garancia. Parkside 20V akksiból alapból 4Ah-sat adnak hozzá, de a 12Ah-s is belemegy, egy youtube teszt szerint ezzel 6 órát tud nyírni (sajnos nm-re nem találtam meg, mit tud egy töltéssel, de az nyilván a terület sajátosságaitól is függ). Alkalmazásban térkép nélkül tudod csak kezelni.3. MOVA Viax 500 225k
LiDAR-os navigáció, tervezett nyírási útvonal, Bauhaus-nál 5 év garancia. Alkalmazásban térképpel tudod követni, kezelni. -
KrAt
veterán
Sikerült is, elsőre ígéretes, valszeg a szegélynyíróval kell majd végigmenni utána, ha már elég nagy, de menni fog.
Viszont meglepett, hogy az általam 250nm-esnek hitt fűfelület valójában alig 150..
Ennyit elvesznek a bokrok, virágyágyás, az apróságok, kiszögellések, stbstb...Kérdések:
1. milyen gyakran vágjátok a füvet, és mikor? (reggel-este, stb)
2. ezt hogy kombináljátok a locsolással?
3. garázst építek majd neki, de a lopás elleni védelemben van valami tartható? Appban nyilván regisztráltam, de ez gondolom egy reset után halottnak a csók
-
freeapro
senior tag
Sziasztok, kezdem unni a kábeles Worx Landroid-ot, állandó kaábeljavítás, meg háló telepítés ahol elássa magát...
Mi most a legolcsóbb, de még jó kábel nélküli megoldás?
A Lild-ben a Parkside épp akciós. Nem írják,de vajon kábeles? -
KrAt
veterán
-
confuser
senior tag
@tototos
Köszi az infót, ígéretes
@istnag
Ezt is köszi, megnyugtató
@Som@
Jó tipp, és nagyon jó ár. De ez az RTK-s megoldás nem tűnik túl stabilnak, főleg nálam ahol a 3 nagy mobilszolgáltatóból 2 még a kertben is csak Edge hálózatot ad, szóval még egy 4G-s előfizetés sem biztos hogy segítene rajta, illetve persze jó kérdés, hogy az alap műholdas rész mennyire működne jól, de valahogy egy LiDAR rendszer robosztusabbnak tűnik - persze árban is, és az Anthbot M5 LiDAR-ra nem megy ez a kupon, csak az ABMD100, amivel 770€-re jön ki (275k HUF). Ehhez képest a MOVA M5 LiDAR 225k a Bauhausban. Bár a fentebbi kommentemhez képest rájöttem hogy ehhez nem jár garázs ebben az árban, csak a drágább modellekhez, de még így is ez tűnik a legjobb választásnak. -
Som@
őstag
Én csak pár hete kezdtem el nézegetni robotfűnyírókat, és egyébként is nézegettem ezt a típust, viszont ezzel az árral most nagyon hívogató, hogy ne fussam meg a szokásos köreimet. Azért kérlek erősítsetek/cáfoljatok meg abban, hogy ez kell nekem.
Jelenleg elég gazos a füvem, küzdök ellene, kétszikű gyomirtás is épp másfél hete volt, de a robotfűnyírót is egy eszköznek tekintem a gyom elleni küzdelemben.
És mivel nem pázsit minőségű a gyep, nem is szeretnék robotfűnyíróra sokat áldozni, szóval igazából néztem a Parkside határoló vezetékes verzióját 120-ért (jövő héten lesz Lidl-ben), a Parkside Performance kamerás robotot 200-ért (múlt héten volt), meg a Mova 500-at, így most 225-ért.A füves rész amúgy kb 250nm, akadály gyakorlatilag csak egy homokozó, egyébként körbe betonkerítés, szegélyezett kavicságyás, vagy terasz. A terület hepe-hupás kicsit, de egyébként szinte teljesen sík.
Mindezek ellenére idegenkedem a határoló vezetéktől, nem szeretném azt sem hogy látszódjon, meg azt sem hogy ásóval elbökjem (tavaly pont feltöltöttem egy nagyobb süllyedést, pont a kert egyik szélén), szóval nem szeretem a kötöttséget. A Parkside Performance-t majdnem megvettem, csak már elfogyott. Abban az tetszik, hogy Parkside akkut tudnám benne cserélni (van sok), talán az egy töltéssel nyírt terület nagyságát is fel tudnám tolni úgy, hogy max 1 töltéssel meglegyen a teljes 250nm, mert nem szeretném munka után kerülgetni a kertben. Ugyanebben a témában kontra, hogy random nyír, szóval tovább tart mintha tervezett útvonalon menne. További előnye hogy ha nem jön be, Lidl-be vissza tudom vinni, meg ugye alapból olcsó. Viszont most gyakorlatilag egy árban van a Mova 500-zal ha a garázst is hozzászámolom, és a Mova 500 tervezett útvonalon megy, szóval biztosan meglenne maximum 1 töltessel, talán még töltés nélkül is. Hátránya viszont hogy ilyen akksim nyilván nincs, meg mintha nem is lenne házilag cserélhető, de rákeresve sem nagyon találok tartozékokat hozzá. Ez azért lehet mert még új modell? Hol érdemes mondjuk akksit nézni? Csak mert a Bauhaus garancia sem érvényes az akksira… Pengét mondjuk találtam hozzá, de csak mert osztozik rajta több típustársával.Szia. Az anthbot most akciózza az M5 modellt.
[kép]Szerintem ezen is érdemes elgondolkodni. 🙂
-
tototos
addikt
-
confuser
senior tag
Ha és amennyiben bedöglik vagy annyit degradálódik, hogy (nekem) túl sok töltéssel menne csak a teljes kert. Egyébként olyat tud, hogy 2 zónára bontom, egyik zónát páros napokon nyírja, másikat páratlan napokon?
-
tototos
addikt
Én csak pár hete kezdtem el nézegetni robotfűnyírókat, és egyébként is nézegettem ezt a típust, viszont ezzel az árral most nagyon hívogató, hogy ne fussam meg a szokásos köreimet. Azért kérlek erősítsetek/cáfoljatok meg abban, hogy ez kell nekem.
Jelenleg elég gazos a füvem, küzdök ellene, kétszikű gyomirtás is épp másfél hete volt, de a robotfűnyírót is egy eszköznek tekintem a gyom elleni küzdelemben.
És mivel nem pázsit minőségű a gyep, nem is szeretnék robotfűnyíróra sokat áldozni, szóval igazából néztem a Parkside határoló vezetékes verzióját 120-ért (jövő héten lesz Lidl-ben), a Parkside Performance kamerás robotot 200-ért (múlt héten volt), meg a Mova 500-at, így most 225-ért.A füves rész amúgy kb 250nm, akadály gyakorlatilag csak egy homokozó, egyébként körbe betonkerítés, szegélyezett kavicságyás, vagy terasz. A terület hepe-hupás kicsit, de egyébként szinte teljesen sík.
Mindezek ellenére idegenkedem a határoló vezetéktől, nem szeretném azt sem hogy látszódjon, meg azt sem hogy ásóval elbökjem (tavaly pont feltöltöttem egy nagyobb süllyedést, pont a kert egyik szélén), szóval nem szeretem a kötöttséget. A Parkside Performance-t majdnem megvettem, csak már elfogyott. Abban az tetszik, hogy Parkside akkut tudnám benne cserélni (van sok), talán az egy töltéssel nyírt terület nagyságát is fel tudnám tolni úgy, hogy max 1 töltéssel meglegyen a teljes 250nm, mert nem szeretném munka után kerülgetni a kertben. Ugyanebben a témában kontra, hogy random nyír, szóval tovább tart mintha tervezett útvonalon menne. További előnye hogy ha nem jön be, Lidl-be vissza tudom vinni, meg ugye alapból olcsó. Viszont most gyakorlatilag egy árban van a Mova 500-zal ha a garázst is hozzászámolom, és a Mova 500 tervezett útvonalon megy, szóval biztosan meglenne maximum 1 töltessel, talán még töltés nélkül is. Hátránya viszont hogy ilyen akksim nyilván nincs, meg mintha nem is lenne házilag cserélhető, de rákeresve sem nagyon találok tartozékokat hozzá. Ez azért lehet mert még új modell? Hol érdemes mondjuk akksit nézni? Csak mert a Bauhaus garancia sem érvényes az akksira… Pengét mondjuk találtam hozzá, de csak mert osztozik rajta több típustársával.Kb 170nm2-t tud a Viax 500-t egy töltéssel nálunk. Miért kellene akksit cserélni benne? Mi a robotporszívóban sem cseréltünk akksit pedig már 5 éves.
-
confuser
senior tag
Mindezek ellenére idegenkedem a határoló vezetéktől, nem szeretném azt sem hogy látszódjon, meg azt sem hogy ásóval elbökjem (tavaly pont feltöltöttem egy nagyobb süllyedést, pont a kert egyik szélén), szóval nem szeretem a kötöttséget. A Parkside Performance-t majdnem megvettem, csak már elfogyott. Abban az tetszik, hogy Parkside akkut tudnám benne cserélni (van sok), talán az egy töltéssel nyírt terület nagyságát is fel tudnám tolni úgy, hogy max 1 töltéssel meglegyen a teljes 250nm, mert nem szeretném munka után kerülgetni a kertben. Ugyanebben a témában kontra, hogy random nyír, szóval tovább tart mintha tervezett útvonalon menne. További előnye hogy ha nem jön be, Lidl-be vissza tudom vinni, meg ugye alapból olcsó. Viszont most gyakorlatilag egy árban van a Mova 500-zal ha a garázst is hozzászámolom, és a Mova 500 tervezett útvonalon megy, szóval biztosan meglenne maximum 1 töltessel, talán még töltés nélkül is. Hátránya viszont hogy ilyen akksim nyilván nincs, meg mintha nem is lenne házilag cserélhető, de rákeresve sem nagyon találok tartozékokat hozzá. Ez azért lehet mert még új modell? Hol érdemes mondjuk akksit nézni? Csak mert a Bauhaus garancia sem érvényes az akksira… Pengét mondjuk találtam hozzá, de csak mert osztozik rajta több típustársával. -
tototos
addikt
-
KrAt
veterán
Mi az a zizz?
Fizz, csak ugye a boltnév kiírása mindig kérdéses
Viszont jól látom, hogy mára a Bauban 225k?

-
N.otorious
senior tag
-
-cobra-
aktív tag
-
KrAt
veterán
-
istnag
addikt
-
KrAt
veterán
Én azt nem tudom eldönteni, hogy a +3év gari megéri-e a plusz 30k-t a Viax500-hoz...
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Segítséget kérek, nem vagyok túl nagy szakértő a témában.
Határoló kábel nélküli fűnyírót szeretnék.
Három robotfűnyíró között vacilálok.
Mova ViAX 500, Segway NAVIMOW I105E vagy YUKA mini 2 800.
Az árak is ebben a sorrendben emelkednek. A nyírandó terület kb. 300 négyzetméter.
Melyik lenne a legjobb választás a három közül? Mivel tud többet az egyik a másiknál? Vagy esetleg más márkát/típust javasoltok?
Valamit még kell ezekhez vásárolni pluszban, hogy normálisan működjenek vagy minden benne van a csomagban ami a telepítéshez/működtetéshez kell?
Köszi előre is.Én most Mova Lidax Ultra 800t vennék. Tudja mozgatni a késeket így nagyon kis sávot hagy el a szegélynél
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok.
Az árak is ebben a sorrendben emelkednek. A nyírandó terület kb. 300 négyzetméter.
Melyik lenne a legjobb választás a három közül? Mivel tud többet az egyik a másiknál? Vagy esetleg más márkát/típust javasoltok?
Valamit még kell ezekhez vásárolni pluszban, hogy normálisan működjenek vagy minden benne van a csomagban ami a telepítéshez/működtetéshez kell?
Köszi előre is.Én a yukáról tudok nyilatkozni, ha nem bonyolult a kert jó a 800, de ha sok az akadály, akkor inkább lidarosat néznék. A kamerások éjszaka gyengébben teljesítenek, és gps jelvesztésnél is jól jön a lidar ha nincs net. A dobozban minden benne van, később a késeket kell cserélni.
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Köszi előre is. -
tototos
addikt
Mova terméknél lehet aktiválni a 3 év garanciát vagy az csak reklámfogás a dobozon?
-
Lewes
csendes tag
-
istnag
addikt
-
-cobra-
aktív tag
Aki mostanság Dreame vagy MOVA fűnyírót vett, ne felejtsen el regisztrálni az ajándék termékért (garázs/kés szett típustól függően).
-
sagesz93
addikt
-
Dalee
aktív tag
-
N.otorious
senior tag
-
istnag
addikt
-
f4lcon
addikt
nem hiszem, hogy 1000 m2-is skálázott házikerti robotoknál van akkora akkuval rendelkező gép, ami egy töltéssel tudna 500 m2-t vágni
-
tototos
addikt
Sziasztok!
200k környékén a VIAX 500 az ajánlott vétel?
~250nm kert, van benne fa, gyerekjáték, bokrok, kiemelkedő terasz, szóval van mit kerülgetni, így a sima gombás Parkside féle nem játszik.
A 300 is elég lenne szerintem, de abban nincs lidar, nem tudom, tud-e hozzáadni valamit a dolgokhoz.Vagy rossz irányba keresgélek?

Mindenképp lidarosat vennék. Szülőknél 2 hete van Viax 500, szépen teszi a dolgát. Kerülgeti a dolgokat szépen. Egy töltéssel nem tud 500nm-t vágni, ahogy néztem olyan 200 körül már ment vissza a töltőre.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
200k környékén a VIAX 500 az ajánlott vétel?
~250nm kert, van benne fa, gyerekjáték, bokrok, kiemelkedő terasz, szóval van mit kerülgetni, így a sima gombás Parkside féle nem játszik.
A 300 is elég lenne szerintem, de abban nincs lidar, nem tudom, tud-e hozzáadni valamit a dolgokhoz.Vagy rossz irányba keresgélek?

-
PitLee
őstag
Sziasztok!
Parkside robotfűnyíróval kapcsolatban kérnék segítséget.
Tavalyi nyarat sikeresen végigdolgozta a gép, de idén nem tudom megcsinálni a wifijét...
A helyzet a következő:
- új teló
- új internetszolgáltató
Telóban újra belépve a Parkise appba a fűnyíró "befagyott" nem érem el, kitöröltem, szeretném újra hozzáadni, de nem találja, csak keresi a robotfűnyírót.
Bluetooth bekapcsolva, wifin csak 2,4ghz van (5ghz kikapcsoltam) és egyszerűen nem tudom hozzáadni a gépet, nem csatlakozik. A wifi jel stabil a dokkolóján is.
Ha a robotfűnyírón rányomok a wifire ezt írja: Figyelem! Megszakad a kapcsolat az alkalmazással.
Nincs több ötletem, de felrobbanok az idegtől, valaki segítsen légyszi!
(Igazából azért lenne fontos az app, mert ott tudtam testreszabni a gépet, pl. ütközésnél fordul egyet akkor most leállítja a kést és 30cm múlva vágja a füvet, sokat elhagy és ezt be lehetett állítani benne. Plusz eddig kiírta telón, hogy a szerencsétlen elakadt, akkor kimentem, most meg figyelhetem az ablakból van-e baja
)Jól csináltad szerintem, nekem is ezt írta
"Figyelem! Megszakad a kapcsolat az alkalmazással."
Ezt le OKéztam és pár mp. után megjelent az alkalmazásokban, (Parkside, Lidl Home, Tuya) mind megnéztem, de nekem a Parkside app tetszett annál maradtam.
Az appos telón Wifi, Bluetooth, GPS bekapcs, én egy másik telóról hotspotoltam a netet, mert a nagyszülői háznál nincs net.A fűnyíró menüjében van a "Gyári beállítok" menüpont ott vissza áll alaphelyzetbe én is pont a fent említett szöveg miatt vissza állítottam, de akkor is ugyan azt írta.
A Bluetooth-nál esetleg figyelned kell ne csatlakozzon fel másra a telód.Firmware-t frissítettem, rajta és megnéztem appok menüjét, de sajna net híján csak ütemterv szerint teszi a dolgát és kész.
-
tototos
addikt
Sziasztok Gondolkodom Dreame A1 pro 800 vásárlásán. Van valakinek, aki leírná a tapasztalatait.Főleg az alábbi két dolog érdekelne:
1. 24 cm-es szegélykőre rá tud menni. Ez elég neki, azaz le fogja végni a közvetlen a szegélykő melletti füvet is? illetve mi a helyzet a derékszögű kanyaroknál. Ott is elég a 24 cm -es szegélykő?
2. A garázsba szeretném elhelyezni a dokkolót, és a garázs oldalába végnék egy kis bejáratot, nyitódó-záródó kis ajtóval. Megoldható? Betalál a kis bejáraton a dokkolóba? Milyen szélesnek kell lenni a nyílásnak, hogy biztos betaláljon és ne álljon meg előtte mint akadály?
Szerintem inkább a Mova Lidax Ultra 800-t nézd. Azon már van kamera is. Szerintem ugyanaz a két eszköz képek alapján.
-
Dalee
aktív tag
Sziasztok Gondolkodom Dreame A1 pro 800 vásárlásán. Van valakinek, aki leírná a tapasztalatait.Főleg az alábbi két dolog érdekelne:
1. 24 cm-es szegélykőre rá tud menni. Ez elég neki, azaz le fogja végni a közvetlen a szegélykő melletti füvet is? illetve mi a helyzet a derékszögű kanyaroknál. Ott is elég a 24 cm -es szegélykő?
2. A garázsba szeretném elhelyezni a dokkolót, és a garázs oldalába végnék egy kis bejáratot, nyitódó-záródó kis ajtóval. Megoldható? Betalál a kis bejáraton a dokkolóba? Milyen szélesnek kell lenni a nyílásnak, hogy biztos betaláljon és ne álljon meg előtte mint akadály?
-
blueye
veterán
Köszi, ezen én is gondolkodtam az Anthbot-hoz, megmérem a töltő oldali magasságát.
(elvileg 26,9 cm a magasság) -
istnag
addikt
Vettem a Viax 500 hoz egy parkside garázst, ti ne tegyétek, mert a magasságnak ugyan 39 cm van megadva, de a töltő feloli végén a magassag csak 30 cm, így nem fér be alá.
-
istnag
addikt
Még valami gondolom nem mindenkinek mondok újat, de ha nálunk szolgáltató vagy router csere van a elan hálózat nevét és jelszavát is a régire állítom vissza így nem kell semmit újracsatlakoztatni.
-
istnag
addikt
Sziasztok!
Parkside robotfűnyíróval kapcsolatban kérnék segítséget.
Tavalyi nyarat sikeresen végigdolgozta a gép, de idén nem tudom megcsinálni a wifijét...
A helyzet a következő:
- új teló
- új internetszolgáltató
Telóban újra belépve a Parkise appba a fűnyíró "befagyott" nem érem el, kitöröltem, szeretném újra hozzáadni, de nem találja, csak keresi a robotfűnyírót.
Bluetooth bekapcsolva, wifin csak 2,4ghz van (5ghz kikapcsoltam) és egyszerűen nem tudom hozzáadni a gépet, nem csatlakozik. A wifi jel stabil a dokkolóján is.
Ha a robotfűnyírón rányomok a wifire ezt írja: Figyelem! Megszakad a kapcsolat az alkalmazással.
Nincs több ötletem, de felrobbanok az idegtől, valaki segítsen légyszi!
(Igazából azért lenne fontos az app, mert ott tudtam testreszabni a gépet, pl. ütközésnél fordul egyet akkor most leállítja a kést és 30cm múlva vágja a füvet, sokat elhagy és ezt be lehetett állítani benne. Plusz eddig kiírta telón, hogy a szerencsétlen elakadt, akkor kimentem, most meg figyelhetem az ablakból van-e baja
)Ez esetleg?
1. Adott esetben nyissa fel a fedelet (1).2. Oldja fel a kijelzőt (10) a 4 számjegyű PIN kóddal (gyári beállítás „1111”).3. Nyomja meg az OK gombot (7), hogy a főmenübe lépjen.4. Válassza ki a „Beállítások” menüt a nyíl gombok (6) segítségével.5. Erősítse meg a választást az OK gomb-bal (7).6. Válassza ki a „Gyári beállítás” lehető-séget a nyíl gombok (6) segítségével. 7. Erősítse meg a választást az OK gomb-bal (7). A fűnyíró kikapcsol és visszaáll a gyári beállításokra
Utána egy app reinstall és próba.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- AMD FX
- Lenovo IdeaPad notebookok
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG Ultrawide 34UM69G-B IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- Apple iPhone 17 - Black - 256GB - BONTATLAN - ONE - Jótállás:2029.04.30
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A lidaros tűnik a legjobbnak, és nem is durván drágább a többinél. Kamerás navigáció kültéren, sáros, locsolt területen vajon mennyire megbízható? Nálam nagy fák, magas épület és magas ciprus sövény van, az RTK valszleg nem működne jól..
Ennyit elvesznek a bokrok, virágyágyás, az apróságok, kiszögellések, stbstb...
Ez vajon szándékos?
)