- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MajaG
senior tag
Múltévben a szemem elé került egy banner, amin szemtelenül olcsó kínai projektorok voltak. Vettem is egy nagyon olcsó projektort brahiból és meglepődtem, mert egyáltalán nem volt rossz ennyiért. (GM60)
Ezen felbátorodva rákerestem, hogy melyik a legajánlotabb kínai projektor 720p-s felbontással és rendeltem egy ilyet is.
Viszont sok fogalmam nincs a kép beállításról, így valaki esetleg le tudná írni, hogy mire jó a noise reduction? Mert én látszólag nem veszek észre változást, a másik projektornál sem vettem. Van dinamikus, standard stb.
A mostani projektorom egy Excelvan CL720D
Egyetlen egy gyengesége van, hogy nagyon hangos a ventije, cserébe egész szépen szól benne a sztereó hangszóró.
-
MajaG
senior tag
válasz _Smooth #28115 üzenetére
Szia!
49500 volt a projektor+DHL express 7500huf angliából.
Elégedett vagyok vele, a ventit leszámítva tényleg pöpec a cucc még úgyis, hogy 16-17x-esen bele van zoomolva a képbe, mert a szoba végében van 1 polcom, arra van felrakva.
Natívban még szebb nyilván, de zoomolva sem mondanám ocsmánynak, xboxnál észre lehet venni játékban, hogy recésebb, de filmnél szinte teljesen mindegy.Ha kell, priviben linkelek saját felvételt a képről/illetve leírom milyen a két proji/.
Noise reductionről valaki valamit?
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz DoItYourself #28123 üzenetére
Köszi!
Akkor gondolom azért nem vettem észre különbséget, mert fullos anyagokkal próbáltam HDMI-n.
-
MajaG
senior tag
Projektornak hosszú távon okoz valamilyen károsodást, hogy Zoomolva használom a képet?
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
Youtube-on rákerestem a projektorodra, mert kivi voltam milyen a képe.
Találtam egy ilyen vidit, hátha segít neked:
-
MajaG
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon olcsó helyen raktáron Benq W1070, ez világgaris készülék, vagy inkább érdemes megbízható helyről venni?
Illetve van-e értelme + 30-40e-t rádobni a W1070+-ra?
2200 lumen+ wifi-n kívül van még valami előnye?
3D-nél sokat számít a +200 lumen?
-
MajaG
senior tag
Azért az árához képest nagyon le vannak szarozva itt. 24e forint pl.: a GM60, simán rárakható egy fotós állványra...kertbe ide oda, ennyi pénzért ajándék. Ha leesik, tönkremegy, akkor se volt nagy összeg...
S lejátszik ac3-at is...Erre valaki: 28285
Mielőtt elfogyna...
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz Henker2 #28368 üzenetére
CL720D - digitális tuneres(ilyenem van) a sima CL720 Analóg tuneres.
Megjött Szepi0808-tól vásárolt Screenline Amleto 203x114-es vászont. Hát gyerekek égés föld a különbség még ezzel a kínai vetítővel is a kép. Nagyon nem mindegy, hogy falra vagy vászonra vetítesz.
Az összeszerelést viszont két emberes meló, én egyedül csináltam, de nem 5 perc volt. Elment a délelőttöm rá...
Plussz rá is paráztam, mert a vásznon több a feszítő lyuk mint amennyi feszítő pöcköt adnak hozzá. Így rakhattam újra...elég minden másodikba rakni...Sokkal teltebbek a színek, javult a kontraszt. Alig várom, hogy megjöjjön az új vetítő hozzá (W1070+) és az felkerüljön a plafonra tartóval.
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
Valaki használ egyébként 1070+/1070-et tv helyett is? Azaz napi sok órát használva? Ilyen esetben kb. mennyit fog bírni valós használat mellett?
Illetve ebayen láttam egy rakat utángyártott lámpát, ezekről mi a tapasztalat?
-
MajaG
senior tag
Lehet nem jön meg a W1070+-om, mert utsó darabok voltak, ahonnan akartam.
Erről az Acerről tudnál véleményt írni?
Vagy valaki a H7550BD/ST-ről?
Mert fórumokba ezekről alig találni valamit, specifikáció alapján pedig ígéretesek.
r4pt0r: cserénél nem lehet ott összekoszolni/ nem száll bele por, abba a tartóba, amibe a lámpa van? Mert az videók alapján hermetikusan zár.
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz DoItYourself #28422 üzenetére
Ha megjön végre a gép, akkor írok róla, bár az egyik 50e a másik 250e...
Szóval, 5x biztos nem lesz jobb, de nyilván óriási a különbség.
Ebayen vettem, pont emiatt:
Tunert próba miatt ráraktam a koaxra bejött pár ingyenes csati, de ugye a legtöbbhoz kéne kártya (vidanet).
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz DoItYourself #28429 üzenetére
Ahhoz DVB-T kell.
Ebben meg DVB-C van csak szerintem.
-
MajaG
senior tag
Ma megjött végre a Benq W1070+-om. Hát szepi0808 vásznával (Screenline amleto 203x114) valami gyönyörű képet ad.
-
MajaG
senior tag
Gyárilag 1.05 FW-rel jött, ha jól tudom az 1.08 a legújabb. Viszont nem találtam change logot, hogy mi változott. Nekem egy dolog nagyon hiányzik az 1.05-ből, ez az időzített lekapcsolás. 1.08 vajon tudja ezt? Mert feleslegesen nem utazok oda vissza 270km-et, hogy el vigyem a pesti szervízbe.
-
MajaG
senior tag
Most vettem észre este, hogy a keret mellett még világítja a projektor a falat:
Ez lehet attól, hogy nem teljesen merőleges és középen van a projektor lencséje a vászonhoz képest?(csillár miatt) Trapéz korrekció lett alkalmazva emiatt... Ennek a fényét láthatom ott vagy rossz a proji? Mert ha bekapcsolom a hálót, azon látszik, hogy tökéletesen benne van a keretben a kép:
-
MajaG
senior tag
válasz Márton #28576 üzenetére
Trapéz nélkül írtam, de trapézzal se vettem észre különbséget, ha nem keresem kimondottan a hibákat. Aki direkt ezt figyeli az szerintem nem filmet akar nézni, hanem újabb projektort venni. (nem lettek tőle homályosak a betűk, sehol, sarkok is tökéletesek.) Pozin még tudok finomítani, hétvégén meg is teszem.
Köszi Rick4.
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz DoItYourself #28585 üzenetére
Szia!
Fényerőben óriási a különbség, a Benq javára. A Benq ugye lámpafény mellett is látható normálisan, azt nem mondom, hogy élvezhető képet ad, de ha valami dologod van a szobába legalább nézhető a 720D is látható, de csak hunyorogsz kb. Az árával nyilván nem arányosabban rossz a minősége. Megfogom tartani azt a vetítőt is hurcolósnak, backupnak.
Az viszont tény, hogy ezután annak a képe kicsit sem élvezetes, ha egymás mellett van a kettő. Filmet nézni továbbra is tartom, hogy jó a másik.
Ellenben ha valaki nincs FULL HD projektorhoz szokva, az árát szerintem megéri.(55ropi újan) Amiben sokkal jobb a kínai cucc az a funkciók. Van benne Óra szerinti be-le kapcsolás, visszaszámlálós kikapcsolás, relatíve korrekt média lejátszó.A Benq mellett anyagra úgy néz ki, mint egy kínai projektor. ... ha érted mire gondolok.
@milszab 5,4 a keystone beállítás, szóval horizontálisan és vertikálisan is van torzítás, ettől függetlenül szép éles az OSX rajta, pedig az El Capitan fontjai nagyon allergiásak a Full HD alatti és torzítós kijelzőkre. Nem egy balta Win fontos fos.
Persze szebb natívba, de annyira nem nagy a különbség, hogy falnak menjek. Ez kicsit a saját lelkünk nyugtatása ha már megvettük akkor a legjobb beállítással menjen. Emiatt valószínű én is át fogom rakni..
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
Lesz festés is, akkor tervezem rendesen a helyére rakni, de ilyen hidegbe a tököm fest...
Szóval szerintem egybe megejtem a csillárcserét a festéssel, emberi időben.
Nem azt írtam, hogy nincs különbség, de nem egetverő, ha nem tudom milyen simába, aki bejön az meg nem mondja, hogy trapézolt egy filmnél.
Pár hetet, míg nem lesz kint melegebb kibírok így szerintem.
5-10centit kell arrébb raknom a konzolt balra, ott jelenleg bele lógna a csillár.[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
Nekem ezaz első DLP gépem(w1070+) a környezetemben sincsenek DLP-k, csak 3lcd. Neten kellett keresnem, hogy mit kell nézzem, hogy észrevegyem a szivárványt.
Most már észre veszem, de tényleg csak akkor ha rángatom a szemem.
Itt a topicban mindenki ilyen k@rva igényes, vagy én vagyok ennyire igénytelen/rossz a szemem?
3lcd "pixeles" képe sokkal zavaróbb, de az is csak akkor, ha arra fókuszál az ember tartalom fogyasztás helyett, amúgy az is tökéletes.
-
MajaG
senior tag
Egy kedves fórumtárs kérte privátban, hogy nézzem meg teljesen fehér képernyő előtt a projektoromat, mert a környezetében minden W1070/1070+ 200 óra használat körül a képnek a jobb oldala sötétebb lesz, mint a bal.
Én 185-nél vagyok most, de én is látom fehér képernyőnél, a Benq szervíz nem foglalkozott a problémával.
Napi használatban nem lehet észrevenni a dolgot, de fehér háttérnél látszik. Ötlet, hogy mitől van ez? Meg nézné más W1070/W1070+ tulaj is? -
MajaG
senior tag
válasz szepi0808 #28836 üzenetére
Nekem nincs bajom a képpel, de érdekes, hogy mindegyik 200 óra körül kezdi ezt el. (Benq W1070/1070+)
Igazából csak erre voltam kíváncsi, hogy másnál is-e, de ezekszerint akkor a belépő szériák ilyenek.
A vásznaddal továbbra is elégedett vagyok, főleg, hogy múlthéten át volt hurcolva a projektor. Falra vetítettem, majdnem sírtam a különbségtől... Akinek vetítettem, annak persze tetszett falon is a látvány...addig míg este vissza nem vittük hozzám a gépet és meg nem mutattam neki vásznon...
-
MajaG
senior tag
válasz gabika1969 #29497 üzenetére
Benq-nál is van ilyen a garihoz? (w1070+)
Én nekem 02.29 óta pörgött bele mai napig 765 óra. A jobb sarokban látok egy fehér foltot, valószínű por miatt, (nem igazán zavar/zavaró)de a ventiken még csak por réteg sem látszik kintről...
-
MajaG
senior tag
Én nem simogatni vettem, hanem általános felhasználásra. Áldom az eget, mikor megfogadtam itt 1-2 ember tanácsát, és kidobtam a TV-t első körbe. Semmi értelme nem lenne ezután 107 centis TV-n nézni a tv műsort.
-
MajaG
senior tag
válasz Gigi01 #29513 üzenetére
Pedig ekkorában van közösségi élmény TV-műsornál is.
Autósport, foci, kosár, kézi, úszás is tök jó.
STB-n keresztül nyilván nem igen nézek filmet, sorozatot, mert az boltból jön.De amúgy miért nem néznél? Vagyis nem értem, ez se különbözik a többi megjelenítőtől.
@Gabika1969: áttanulmányozom, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest