Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Ha UNIX környezetben használnám a X3D procit akkor lehet vennék olyat, de ott még mindig engem bántana a 4:1 MB és a throttling, amivel nem tudsz mit csinálni.
ez mit jelent? mi ez a 4:1 és throttling?
nem tudom megfejteni, hogy mire gondolsz itt a különböző rendszerek alapján -
drkbli
tag
A piac hosszabb távon beárazza a termékeket: Fura jelenséget fedeztek fel az Arrow Lake-s processzoroknál: a pci express 5.0 x4-es m.2-es ssd-k lassabbak a vártnál
-
Baryka007
addikt
1.85v
Nem sajnáltad látom
Ez big respect
3DMark 12600K Fire Strike top Physics score (Torony magasan)
12600K + RTX 3070 kombó Overall top score (Torony magasan)
Ilyenekből akad még pár 3DMarkon, illetve maxxpi2.de weboldalon Memory tuninggal DDR3 sokáig #1 volt (jelenleg #3) de már nincs meg ez a build... nem tudnám újra csinálni így :\+ pár kép
Stb... nem akarom telerakni ezekkel a topicot
-
hokuszla
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #68 üzenetére
In Q1 2025, AMD secured 24.7%, while Intel held 75.3%.
-
csakdzsó
tag
Én például hátat sem merek fordítani 100m-en belül az utccán egy Intel cpu-nak,ha megsejtem hol wan.A templomban is az Intelhez imádkozom,sem mint Jézushoz aki a Krisztus.Szal AMD szar.Amikor rágondolok,egy kupac szar jut az eszembe,hajrá Intel!
Mert sosem baszna át senkit sem a 13. és a 14. gen cpukkal,aztán meg lehazudja a csillagokat is.Ez egy kitalált történet,mondjuk a valósághoz is hasonlíthat talán.
-
paljani
aktív tag
Nincs rossz termék csak rossz ár van.
Ha egy termék egy adott áron jól fogy (de felülről korlátos a piacon elérhető darabszám) akkor annak az ára emelkedik és beáll egy egyensúlyi szintre: aminél többet már nem adnak a vevők érte de még szépen elfogy a készlet.
Namost pont ugyanez történik ellentétes előjellel (azaz csökken az ára) ha a termék:
1. Nem fogy (mert: )
2. Nem oda van árazva ahova a teljesítménye indokolná (mert: )
3. Az Intel több mint 10 év kemény munkájával, zéró innováció mellett - önnön nagyságuktól és piaci monopólhelyzetüktől megrészegülve - adogatta ki a ugyanazokat a cpukat rebrandelve új foglalatokba miközben teljesen lemaradt a gyártástechnológiai versenyben és nem hallgatott a piaci igényekre (X3D…) sem.
Lehet fanboykodni meg a másikra kígyót-békát kiabálni de pontosan az történt, ami várható volt, hogy történni fog. Nincs itt semmi magic és a bölcsek köve se kell(ett) hozzá. Mondogattuk eleget a 2010-es évek közepe/vége óta, hogy ez lesz…Mostanában mintha kezdenének észhez térni (csúcsvezetői nyilatkozatok szintjén legalábbis) de ehhez piacképes termékekre lesz szükség piacképes áron. Remélem valóban ez utóbbi lesz, mert a verseny nekünk (vevőknek) a legjobb. -
Pikari
addikt
Ez a cikk processzorokról szól, nem videókártyákról.
Windowsos gamingre én is jobbnak tartom az nvidia videókártyáit, mert ott épp az amd műveli a nagy szappanoperát.
Mondjuk én pont linuxos vagyok, így a jobb opensource driverek miatt az amdt részesítem előnyben gpu terén is.
-
arabus
addikt
Elég ha a neten megnézel pár összehasonlitó benchet,rögtön rájöhetsz mennyire fake cuccot védesz.
Mennyire fake drivereket csinál az Amd évek óta.
Aki nem lát különbséget a két kártya képe-a két driver képe közt az vak!
És ezeket istenititek.
Akinek egy ilyen gyenge kis fos gpu is mint a 9070xt jól megy meg milyen fasza hát az meg is érdemli.
Közben meg a driverben már semmi sincs épphogy valami homályos vackot látsz belőle.
Gratulálok az ilyen jó termékhez.
-
ggbuffon1897
őstag
Amiota felbukkantak a bulldozer utan a ryzenek, azota az amd fanok vmi alternativ valosagba kerultek. Mondjuk az o dolguk csak megmosolyogtato. Abu hitteritese meg hulyitese megtette a dolgat az evek alatt.
Vga-knal ugyanez a moka megy az amd hivok reszerol.
Tok felesleges sztem itt phn esz ervekkel ervelni, mert lathatoan vallasos/hiteleti kerdest csinalnak egyesek szaros hwbol, mindezt azert h a sajat dontesuket alatamasszak.
-
És a 265k a legutóbbi eredmények szerint köszöni szépen, teszi a dolgát. Nem egy X3D (nem is az a dolga), de pariban van a nem x3d amd procikkal.
Az Intel elvileg szintén fog x3d cachet használni 1-2 generáció múlva, jót másolni nem szégyen.
(AMD procim van amúgy, az X3D fajtából)
-
drkbli
tag
válasz
deathcrow42 #59 üzenetére
A fenti tesztek közül melyik képviseli azt a helyzetet, hogy egy alkalmazás animál, egy készíti az RT-et, egy pedig utómunkáz és transzkódol egyidejűleg?
a játéktesztek -
Pikari
addikt
válasz
deathcrow42 #59 üzenetére
Csak a Louis Vuitton (r) - 15 millió influenszer nem tévedhet.
-
-
Pikari
addikt
válasz
deathcrow42 #52 üzenetére
Sehol sem mondtam ilyet, vannak elismerésre méltó intel processzorok, például az intel N például remek választás mikroszerverekbe és nasokba, a 265K viszont inkább a kukába való.
-
Pikari
addikt
Ez nem tény, hanem egy grafikon, akár szándékosan olyan felbontásokat és enkóder beállításokat is választhattak, hogy ne szaturáljon ki 6nál több magot, vagy éppen ellenkezőleg: a silány magokat is teljesen kiszaturálja, csakhogy ez a karakterisztika egy production ready h264 enkódolásnál **nem létezik** - aki csinált már ilyet, az tudja. Ezzel inkább csak azt bizonyítottad, hogy megbízhatatlan a forrásod, és a mérés kedvéért benchmarkolgatnak, nem azért, mert hogy egy valódi munkafolyamat sebességét mérjék, mivel ehhez valószínűleg nem értenek - mint ahogy te sem, ami nem baj, csak ne verd át magad a kamu benchmarkokkal, és próbálj belőlük hibás következtetéseket levonni.
-
-
SZKEBE75
senior tag
-
zebra_hun
veterán
Ezt sosem fogom megérteni...
"Aki Intel processzort vesz, az magára vessen."
Mintha totál hülyék lennének akik Intel-t vásárolnak. Konkrétan itt le is hülyéznek amiért azt vettem.
Milyen stílus ez? A ph is asszisztál az ilyen jellegű hozzászólásokért, ez a normális nekik is.
Ez egy termék, egy kacat, nem több.
Nem kéne ennyire fanatikusnak lenni. Kb. mint a politika topikban akik elfogultan védik az egyik/másik oldalt...Akinek ez kell, vegye ezt, akinek az kell, vegye azt.
Vessen magára... ja.
Teljesen jó, elégedett vagyok vele, ahogy sokan mások is.
Stílust bitte! -
Sinesol
veterán
válasz
deathcrow42 #52 üzenetére
Pontosan. Jelenleg egyik oldallal sem járunk rosszul, max akkor tartanék ki egyik, vagy másik oldal mellett, ha adott fontos szoftverben valamelyik egyértelműen előnyösebb választás. Most a jelentős árcsökkentések miatt erősen az Intel felé billen el a mérleg, de valószínűleg az AMD követni fogja az árcsökkentést.
-
-
Sinesol
veterán
Csak hogy tisztán lássunk encode terén, itt vannak a tények:
Nem épp azt látjuk, hogy 5 éves procikkal küzdene akárcsak egy középkategóriás Intel 265k. Ebben az elavult formátumban sem marad le sokkal az Intel, az ujabbakban pedig már a pirosak előtt járnak.Hogy is mondtad? " Még az intel legújabb csúcsprocesszorai is 5 éves amd processzorokkal vívják az élethalál harcukat produktivitás, ár-érték arány és nyers teljesítmény területén"
Hát itt sem az látszik...
Az a Core Ultra 265k pl. valamivel már olcsóbb a 9900x-nél már most is és még most jön majd az árcsökkentés...az 5950x is eléggé el van picsázva, csak hogy áétkössek a 3950x-edre.
A 285k és a 9950x hasonló árban van és hasonlóan teljesit is.
Persze mindez nem számit, mert bárki olyan grafikont rajzol, amilyet akar és a ( valami alternativ) valóságban 20 szor megveri a 9900x a 265k-t...persze persze, tisztában vagyok vele. -
Sinesol
veterán
Jah, szoval egy teszt sem számít, mert te majd jobban tudod, értem, nincs itt több kérdés.
Habár a tesztek éppenséggel tények, amit leirtál, az meg kitudja megtörtént-e, habár éppenséggel nem is értem miért fontos két régi 5-6 éves proceszor összehasonlitása. Ennyi erővel leirhatom, hogy a haverom 4770k-ja bucira verte a másik haver FX8350-jét, az pont ugyanugy kutyatse érdekel.. -
Pikari
addikt
Biztos én vagyok fogalmatlan, miután már azt sem érted, hogy miért fog az összesen 14-18 szálat kihasználó munkafolyam jobban futni egy rendes 16 magos processzoron, mint egy 8p magos processzoron.
Haverom 8 magos 10700 processzoránál a 3950x-esem kereken 3x volt gyorsabb múlt hónapban 2 processz * N threados h264 enkódolásban.
Grafikonokat rajzolni bárki tud, felőlem mindenki olyan irgalmatlan hülyeségeket képzeleg általa soha nem látott processzorokról, amilyet akar, annélkül, hogy életében egy webböngészőnél bármilyen komolyabb programot is futtatott volna, miközben a tények meg azt mutatják, hogy átvertétek magatokat félmillió forinttal. Még az intel legújabb csúcsprocesszorai is 5 éves amd processzorokkal vívják az élethalál harcukat produktivitás, ár-érték arány és nyers teljesítmény területén. Aki Intel processzort vesz, az magára vessen.
-
Sinesol
veterán
Fogalmatlan vagy. Ott a korábban berakott grafikon egy nagy csokornyi változatos alkalmazással, ahol a 9900x-el van kb. egy szinten a 265k. Nem tudom mi az a "real world" felhasználás, ahol csak úgy indokolatlanul lassabb lesz, min amit a tesztekben produkál...
A képernyő sarkában futó videojáték dolgot nem is értem, az mire jó?
Egyébként szépen ellent is mondasz magadnak.
"...intel processzorok azokban a helyzetekben jók, ahol
-az összes létező mag ki van használva..."
"Ha viszont real life használod a gépet, akkor több programot fogsz úgyis futtatni,..."
"... az amd procik utánégetővel húznak el az intel mellől..."
Szóval nem jó az intel, mert csak több magos alkalmazásban erős..miközben real life felhasználásban ugyis több programot fogsz futtatni...what?
Jó lenne kicsit gondolkodni fanboyság helyett. -
Pikari
addikt
Cserében az AMD-ben minden mag igazi mag, nem pedig egy energiatakarékos tökmag.
Nézz a benchmarkok mögé. Igazi magból az amd tud 12-16dbot is adni, miközben az intel 6 meg 8 magokkal játszadozik a 20 magosnak hazudott processzoraiban.
Ebből következően az intel processzorok azokban a helyzetekben jók, ahol
-az összes létező mag ki van használva, pl végtelen felbontású videókódolás bizonyos codekekkel, de a gagyi magok itt is csak az amd körüli teljesítményét tudják hozni (régebbi codekekkel, kissebb videófelbontásban pedig az amd egyenesen agyonveri)-ahol 4-5 magnál több nincs kihasználva (de itt is csak az amd szintjét tudják hozni).
Ha viszont real life használod a gépet, akkor több programot fogsz úgyis futtatni, mondjuk megy valami h264 encode 480p-ben hogy a facebookodon megosszad, meg közben 7zippel tömörítesz be valamit, fut egy videójáték a képernyő sarkában, meg böngészők, közben youtubeon szól valami videó, stb, akkor az amd procik utánégetővel húznak el az intel mellől, bizonyos helyzetekben simán kétszer gyorsabbak lesznek. Aki intel procit vesz manapság desktop pc-be, az egy igazi madár.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007 #45 üzenetére
De jó egyébként, akkor megint rohadt drága lesz az aktuális memória, pont most mikor a DDR5 ára kezd elfogadható lenni. Mondjuk én még ezzel a géppel DDR4-en vagyok, a másik gépbe (12400F) való már DDR5, és abba csak 32GB van. Szóval majd ha csökkennek az árak ...
Igazából olyasmikkel játszom, amikhez igazából ez a CPU is elég, sőt, 2 éve még a Turbo-t is kikapcsoltam, így a gyári léghűtővel is hangtalan 1-2 játék kivételével.
Ha meg kell a teljesítmény, csak visszakapcsolom, de eddig még nem hiányzott. Na ennek tükrében nem rohanok CPU-t cserélni.
CPU-d : Az szép
De tudom milyen az ilyen, nekem az Athlon XP-m volt ilyen :
Mikor megvettem a Thoroughbred B Athlon XP 1700+-t (amit magamnak válogattam) akkor tudtam, hogy 2800+-nak volt gyártva. hazamentem, és feltoltam 2700+-ra (1466@2166MHZ) ami az akkori csúcs volt pont AMD oldalon és 72000ft-ba került. Én 12 ezerért vettem a CPU-t. Egy darabig örültem ennek, aztán ahogy teltek az évek, adtam neki rendesebben, 2006-ra már 1466@2669MHZ-en ment a proci napira! (ez 82% tuning).
Kicsit más beállításokkal de még 2009-ben is napi használatban. Na meg még 2005-ben volt egy bátrabb próbálkozásom is vele . Most is nálam van, tavaly szeptemberben is még remekül működöttMikor lecseréltem anno, nem volt szívem eladni, inkább megtartottam. A maga idejében nekem is akadt vele pár rekordom
-
Baryka007
addikt
2025 Q4 - 2026 Q2 között... És több mint valószínűleg hozza a DDR6 ot is majd.
Az szép
Nekem 2,5 éve van 12600K -m... De binnelt példány első Waferből való (12900K -kat csinálták ebből) ezért nagyon magas a tuning potenciálja... Direkt ilyet kerestem, majd amikor meglett építettem hozzá Direct-Die vízhűtést... i5 12600K kategóriában 6-7 World Recordom van 3DMarkban ezzel a kis sz**rossalMost már meguntam picit, ezért fejlesztek a rendszeren, nyár vége felé valószínűleg le lesz váltva valamire, ami jól tuningolható
-
Sinesol
veterán
Irtsm is, hogy megy le belöle vagy 50k mèg fokozatosan majd, szoval nagyon jo vetel.
Btw. ahhoz kèpest, hogy elcseszték a memoriakezelèsèt, elèggè gyors mèg igy is a Core ultra sorozat. Bitang gyors lesz a következö generacio, már csak amiatt is, hogy javitják a dolgot, plusz a magokon is reszelnek mèg. Nagyot kell guritani a Zen6-nak, ha nem akar nagyon kikapni a Nova Lake-töl.
-
Baryka007
addikt
Egy virtuális szál nem fog annyit fogyasztani, mint egy fizikai mag — ebben szerintem egyetértünk. Az viszont igaz, hogy két CPU-t nem önmagában a magszám alapján hasonlítunk össze, ez nem ilyen egyszerű.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy abszurd úgy beállítani, mintha az U7 265K „sokat fogyasztana”, miközben játék alatt csupán ~6 watt a különbség, munkában pedig valóban ~45 watt, de cserébe közel kétszeres teljesítményt kapsz.
Ezért szerintem a 9700X és a 265K munkára semmiképp sem egy ligában játszanak. Játékra pedig gyakorlatilag fej-fej mellett vannak.Ha nagyon bele akarunk menni: a 265K mellé CKD-s memóriát is betehetsz, amivel 8800–9000 MT/s sebességet gond nélkül hoz bármelyik Z890-es lapban. Ráadásul az Intel nemrég kiadott új mikrokódja (D2D és NGU Clock frissítések) már bizonyítottan 7-12% teljesítménynövekedést is tud hozni játékokban — Der8auer konkrét tesztje szerint.
Szóval ha ma veszel egy 265K-t, beteszel mellé egy CKD-s modult, és naprakész BIOS-t használsz, akkor az a 6 watt fogyasztáskülönbség játék alatt nem hogy nem releváns, hanem teljesen eltörpül.Tényleg nem értem, min vitázunk ennyit.
-
cucka
addikt
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
9700x-el hasonlítottam, mert az árcsökkenés után egy árban vannak. Ennél egyértelműen gyorsabb a 265kf, és egyértelműen többet fogyaszt.
9900x drágább, és 12 magos. Ott valid amit írsz.
Ja és a 265k az 8 + 12 mag, HT nélkül. Az említett ryzenek 8 és 12 magosak, SMT-vel, tehát egy magon két szál fut egyszerre. Elég nehéz az összehasonlítás, ha a magok számát nézed. -
Baryka007
addikt
Kicsit nézz feljebb ebben a topicban, és nézd meg a belinkelt képeket a techpowerupról...Hihetetlennek tartom, hogy 10 hsz.-el feletted világosan látható, hogy nagy terhelés alatt (nem játékok) kevesebbet eszik a 9900X től a 265K miközben jelentősen erősebb nála... És ide meg beírsz valamit, és a végén oda teszel egy költői kérdést --> "Szóval ha valami minden körülmény között többet fogyaszt, mint a másik hasonló termék, akkor rá lehet ugye mondani, hogy többet fogyaszt?
"
Miközben játékok alatt is átlagosan 23w al kevesebbet fogyaszt a 265k a +12 mag ellenére is... Miközben 0,3%-3,0% az eltérés közöttük játékokban... Nyers erőben meg 20% ez utóbbiban az Intel javára, alacsonyabb fogyasztással
Ez a szintű elvakultságot és fanatizmust nem bírom feldolgozni ... bocs
Ha csak nem a 9900X re értetted, mert akkor elnézést rosszul értelmeztelek
Szerk.:
Csak arra kérlek, hogy ha ilyen határozott kijelentést teszel ('minden körülmény között többet fogyaszt'), legalább nézd meg azokat a konkrét méréseket, amik pár kommenttel fentebb szerepelnek — pont ezt cáfolják.
Ott van feketén-fehéren: az U7 265K játékban és munkában is kevesebbet fogyaszt, miközben munkában 20%-kal gyorsabb, játékban pedig gyakorlatilag fej-fej mellett van.
Ha ez után is ragaszkodsz az állításodhoz, az már nem adat-alapú vélemény, hanem hitkérdés. :) -
Verje el, az a dolga a 9700X-nek.
- Azóta gyorsult az Intel pár százalékot, de még mindig le van maradva
- Lemaradáshoz 4090-5080-5090 VGA kéne, 1080p felbontás, kisebb VGA-val még kisebb a különbség. Ahol VGA limit van, ott ugyanott van a kettő
- Melóra az Intel szinte minden esetben gyorsabb a 8P + 12E mag miatt vs. 8P AMD mag -
Robitrix
senior tag
a gyorsaságot az okozza, hogy az intel prociban nincsen szálasítás. az AMD-ben meg van és szálon futni mindig lassabb, mint csak magon futni. hiába van 24 szál az AMD-ben és 20 mag a intelben a szálasitás miatt nagyobb lassulást kap az AMD, mint z intel. amúgy valós progrmokban már kérdéses a dolog. leginkább szintetikus tesztben éegfeljeb... itt egy link https://www.youtube.com/watch?v=E7v4S-xXiwI ahol 10 játékban vetik össze a 265K-t ráadásul csak egy ryzen 9700x-el(ami gyengébb, mint a 9900X.... van a 10 játék köz olyan, amiben igen durván elveri a gyengébb proci is az intelt....
-
-
martonx
veterán
2024 nyarán munkahely váltás miatt elég gyorsan kellett új desktop gépet összeraknom. Választhattam ryzen 9xxx vonal vagy Intel 14xxx vonal közül.
Akkori tesztek, árak alapján a ryzen 9xxx vonal határozottan jobbnak tűnt, mint az intel 14xxx vonal.
Ráadásul itthon folyamatos hely szűkében vagyok, egy mini gépházban sokkal egyszerűbb egy 65/88W-os procit egy mini gépházban minél halkabban hűteni, mint egy 150/200W-osat.
Egyébként most ránézve az árakra, aktuális helyzetre, az Intel hiába lett jobb választás CPU-ban, ahogy nézem az alaplapok, mellé való ram-ok árát (mármint, ahogy látom Intel szereti a 7200-as ramokat, amik jóval drágábbak, mint egy 5600-as), azért még most is elgondolkodós, hogy Intel vagy AMD. De talán, ha most kellene gyorsan gépet összeraknom, akkor jobb eséllyel lenne Intel. -
cucka
addikt
válasz
Baryka007 #30 üzenetére
Mert megmérték a fogyasztását és nagyobb szám jött ki.
Milyen kérdés ez?szerk: azt is írtam, hogy több mag van benne. De általában véve többet is fogyaszt.
Játékban picit többet. Munkában kb. 25%-al többet. Csutkára hajtva meg majdnem dupláját.Szóval ha valami minden körülmény között többet fogyaszt, mint a másik hasonló termék, akkor rá lehet ugye mondani, hogy többet fogyaszt?
És ez a két proci ugyanannyi pénzért ugyanarra a piaci szegmensre lő. Simán össze lehet mérni őket bármiben, közvetlen piaci versenytársak.
-
Baryka007
addikt
Miért fogyasztana többet ?
A 9700X ben van 8 fizikai mag, a 265k ban pedig 20 fizikai mag. Ennek ellenére játékokban 6w al eszik többet, munkában pedig 25w körül... De munkában közel dupla teljesítményt nyújt a 9700X hez képest... 4k játékban pedig 0,1-0,3% az eltérés a két CPU között... 720p ben ~3%De a két CPU-t én nem mérném össze fogyasztásban... Az egyikben 20 fizikai mag van, míg a másikban 8 ...
-
Baryka007
addikt
9900X és 7900X hez is hasonlította őket ... Mi a gond ?
-
Robitrix
senior tag
válasz
deathcrow42 #7 üzenetére
Persze ha a 2024 Q4-es procit rakod pariba 2022 Q3-as procival. több, mint két év van a két proci közt.... szerintem hasonlithatnád teljesítményben akár a C64 procijához is.
-
Baryka007
addikt
Köszönöm, nagyon korrekt vagy, hogy ezt így leírtad. Őszintén szólva ritkán találkozni olyan hozzászólóval, aki nem csak megnézi a konkrét méréseket és tényeket, hanem ha úgy látja, változott a helyzet, akkor el is ismeri.
Ez manapság nagy szó, különösen egy olyan témában, ahol sokszor már-már vallási meggyőződéssé válik, ki melyik gyártót támogatja.
A jövőre nézve én csak annyit javasolok, hogy mindig azt a CPU-t vedd amelyik a te saját meggyőződésed alapján megfelel az elvárásaidnak
-
martonx
veterán
válasz
Baryka007 #15 üzenetére
Jobban utána néztem, és igazad van. Nem vagyok fórum troll, bármikor el tudom ismerni, ha valami információk időközben megváltoztak. Következő gépem (majd ha a ryzen 9600x-et egyszer cserélni kell), lehet hogy ismét Inteles lesz. Tavaly nyáron a 9600x tűnt egyértelműen a jobb választásnak az akkori Intel procik ellenében.
-
Baryka007
addikt
válasz
deathcrow42 #20 üzenetére
Igen én is így gondolom ... Ráadásl binnelt golden sample.... Az IMC -je ~raptor szinten van... Tehát elég magas órajelen bírja a ramokat... A P magjai is bőven átlag felettiek (Alder lake szinten) ... És mindez ki is van használva, BIOS beállításokkal karöltve...
Egyetlen baj van, hogy már unom közel 3 éve ez van már velem
Szerk.:
RTX 3070 van alatta.. bőven kihajtja... De júniusban cserélve lesz egy 500w os RTX 3090 re... Azt még megfogja szerintem -
-
Sinesol
veterán
A valóság nem épp ezt mutatja.
Mivel munkáról beszéltél, it van két eléggé beszédes grafikon:
Kb. egy szinten van a 9900x-el árban és teljesitményben.Na és most még 100 dolcsi lejön az árból, ami olyan 40-50k minuszt eredményez majd...
Na és ha már video transzkódolásrol beszéltél..
Bár csak encode van, de konkrétan bucira van verve az emlitett 9600x... -
Baryka007
addikt
Szerintem érdemes lenne előbb konkrét mérési adatokra támaszkodni, nem fórumközhelyekre. Az újabb Intel CPU-k fogyasztásban, hőleadásban és ár/érték arányban is messze jobbak, mint ahogy az sokak fejében él. De nincs harag, ha másban hiszel, csak ne állítsuk be tényként.
-
Baryka007
addikt
Kérlek erről mutass valami tesztet, mert ilyet nem találok sehol, ahol másfélszer annyit fogyaszt az intel.
Mert ezen a képen én inkább azt látom, hogy egy 20 mag 20 szálas CPU, vegyesen csak munkát nézve (nem játékot) kevesebbet fogyaszt mint az R9 9900X ami "csak" 12 mag 24 szál...Játékok alatt pedig már jelentősen kevesebbet fogyaszt mint a 9900X
Visszatérve fizikailag 8 maggal több van az Ultrában... És ráadásul elég szépen rá is húz munkában a 9900X reMindezt úgy, hogy ráadásul jóval hűvösebb is a 9900X nél...
Mindezt úgy, hogy 720P ben 3% különbséget tudott a 9900X felmutatni
4K ban viszont csak 0,9% a különbség
És akkor még tegyük hozzá, hogy jelenleg az U7 265K ára 180K az R9 9900X é pedig 182K (legolcsóbb árukeresőn jelenleg)
És még erre jön a $100 csökkenés, amiből mi valószínűleg csak ilyen 15-20e Ft.-ot fogunk megkapni... De összegzésképpen én azt látom, hogy munkában van egy jelentősen gyorsabb CPU-ja az intelnek azonos áron, ami hűvösebb, kevesebbet fogyaszt és játékban 0,9 - 3,0% a különbség közöttük, mindezt olcsóbban.
Szóval kérlek mutasd meg azokat a teszteket, ahol úgy van ahogyan azt mondtad.
-
martonx
veterán
válasz
Baryka007 #11 üzenetére
Bocs, elirtam a számot, 225-öt akartam írni, ahogy I5 és 10-20K ár különbségről beszéltem. Fogyasztásban pedig másfélszer annyit fogyaszt az Intel. Ami a 14.genhez képest nagy előre lépés, de érted felé, 2/3-ad akkora fogyasztást Amd vonalon akkor is könnyebb halkan hűteni.
-
martonx
veterán
Ezzel én is így vagyok. A mostani Ryzen 9600X-emben az a kedvencem, hogy munkára használom egy mini gépházban, és tökéletesen hangtalan, szinte már félpasszív. Néha hobbiból videót transkódolok vele akkor, ha akarom és közelről hallgatom, hallom ahogy dolgozik a hűtés.
Ezt egy Intel 5 265 csak szomorúan nézné messziről. Miközben teljesítményben kb. ugyanott vannak, és az AMD még 10-20 ezerrel olcsóbb is. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #3 üzenetére
Ebben a kategóriában eleve AMD X3D-s CPU-t vennék játékra.
-
Kb ez az ár kéne legyen a 265K-nak és pár ezerrel olcsóbb a 265KF-nek. Ami szerintem már nem rossz, 140 ezer környékén 8 perf + 12 kis core munkára tök jó, az összes 8 magos AMD-t kenterbe veri, míg a 9900X-el pariban van átlagban és az meg 20%-kal drágább jelenleg. 7900/X-t meg elveri tisztán aránylag.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Kotomicuki #3 üzenetére
Aki gépet épít játékra, ott már a többség AMD procit vesz.
-
Kotomicuki
senior tag
A még nem árcsökkentett árból - 265KF - , másfél hónapja még kijött egy i5 12400f, hozzá alaplappal és 2x16 GB DDR4 3200MHz CL14-es RAM-mal...
Szerintem, aki ebben az árkategóriában vásárol játékra processzort, annak már telik a csúcsmodellekre is és nem nagyon hatja meg ez az árleszállítás - ahhoz az egész palettát kellene olcsósítani. -
martonx
veterán
Hátha beindulna egy kis árverseny.
-
SZKEBE75
senior tag
[link]
Gondolom ebböl jön még majd le 100$.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat versenyképessebb szeretne lenni az egyik legfontosabb piaci szegmensben.
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest