- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
"Kár, hogy a panánál nem lehet így legózni a kedvezményekkel."
Hát nem tudom... jó dolog az Oly klubkártya, csak szép lassan oda emelkedtek az árak, hogy a kártyával jön ki a "normál ár".
Én még emlékszem a 80 ezres 45/1.8-ra és a 160 ezres 9-18-ra. Most ezek 100k és 190k. És ez nem csak az árfolyamváltozás miatt van...Szóval ha ilyen feltételekkel lenne a Panánál is kedvezmény, akkor sokra nem mennénk vele...
-
törölt tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Teljes jogi tanácsadással, és olympus promóteri tevékenységgel együtt külön teadélutánokat is szervezek a leendő tulajnak, hogy miként veheti meg a legolcsóbban.

Ha annyira lusta hogy elolvasson 2 A4-es oldalt, meg megnézze hogy mire hol költi el a 400e Ft ját, akkor verje a seggét a földhöz, mert segítettem neki 70e Fttal.
-
hegyimorc
senior tag
-
törölt tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Minden eset létezik, de azért azt is nézzük, hogy van olyan ember, aki éppen készül besétálni az üzletbe 450 ért megvenni a vázat, aztán valaki felvilágosítja, hogy Hé haver, nekem van kártyám, gyere vedd meg velem, és mitszólsz, intézek neked közel 70e Ft kedvezményt. ... Ergo adtam a kezébe 70 rongyot...
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
E-M1 szenzor elvileg a GH3-al és GX7-el (talán GM1-el is?) egyező, Panasonic eredetű, de teljesítményében nagyon hasonlít az E-M5-ben, E-M10-ben és PL5-PM2 párosban levő Sonyhoz. Az AA filter hiánya azért kicsit változtat a karakterén, az E-M1-ben és E-M10-ben hiányzik, ha jól tudom.
-
hegyimorc
senior tag
Szerintem csak azért mert senki sem gondolt bele

Közvéleménykutatás: ha valaki szeretné mindhárom obit, akkor a kedvezményes áron felül mennyit illene fizetnie még annak aki lehetővé teszi, hogy meg is vehesse?
a) semmit
b) 10 eFt körüli jelképes összeg
c) 80 eFt mert kb ennyit nyerhet az is, aki megveszi a váz mellé és eladja őketMindhárom lehetőség elképzelhető, (nálam) elsősorban attól függ ki szeretne beszállni az obivásárlásba. Barát esetén a), ha tett már nekem nagy szívességet akkor b), egyébként c.
Kár, hogy nem akarok igazán sem EM1-t, sem obikat. Nem most leszek nepper!

-
MLaca
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
sok a duma, inkább kattints ide
-
Mercutio_
félisten
Jah, vehetné kitobi helyett azzal kutyus klubkártyával 170k-t még megérne nekem is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az milyen dolog már, hogy csak most kerül ki ez a Bemutatónap? (vagy már kint volt korábban is, csak nem láttam?
)MLaca: Én nem rugóznék ezen a témán...persze mi fillérb*szók vagyunk, tudom

-
törölt tag
E-M1-ben sincs AA filter.
Amúgy kukkolom, de csak a felbontás miatt látom, hogy 16MP-ben azért mégiscsak kevesebbet lehet croppolni, de amekkorát én szoktam vagy kell, azt itt is meg lehet tenni ugyanúgy, mint a D800-on, erősebbet meg a 800-asnál is csak akkor lehet croppolni, ha az üveg, az expó, stb. és minden egyéb úgy összeáll, hogy az élesség megmarad. Egy 36MP-ből erősebb crop-hoz már oda kell figyelni, a "spontán crop"-ra (amikor nem tudod, hogy ebből crop-olni akarsz később, aztán mégis úgy döntesz..) bőven elég a 16MP is.Engem amúgy ez az üveg nyűgöz le. Annyira de annyira tetszik a bokeh-ja, ez egy mocskos kis hülye krémgép, atom kontraszt, borotva éles.. Aaaah megyek is ki lövök még minden fiszfaszt, míg be nem sötétedik

-
törölt tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Gyenge fenyben azert huntingolgat rovid tavon gyorsan neha, de aztan megtalalja, amit kell. Evf szuper, focus peaking beszabehu
es a kinagyitos MF is ha finom fokuszt akarok.. kijelzo szuper, a szinektol paffon vagyok, meg a raw-k is elobbek, nem a megszokott lapos semmi.. kis darab ontottvas feeling, nem gondoltam, hogy ilyen minitank ez a cucc.. kurvajo gumi helyett femet fogni a nagy kezemmel mindenhol
Az obi valami mocsok jo, tagon este a bokeh-ban levo fenygombok tokeletes kerekek, meg a szelek fele is, szinten beszabehu, emellett karcol mint az allat.. es hat a stabilizalt 1.8 poen nagyon.. tetszik a sok kis nuansz, pl. a fokuszgyuru elcsavarasanak iranyat meg lehet forditani, stb..Marha cuki, marha jo rendszer. Ha az Oly csinalna ilyen technologiaval es kivitelben fullframe rendszert, uristen, futnek... a vesemet eladnam erte..
Nem mintha kicsi lenne a szenzor, mert iso jo, 6400 hasznalhato...
Meg szokom egy hetig, hetfon tfcd modellfotozas, kiderul, arcfelismerot beaktivalom.. lol ott is a szemek felismerese es h melyikre fokuszaljon..
Nagyon popec kis gep !!!! Feszt vigyorgok ahogy kezbe veszem..

-
mano42
aktív tag
G1-el kezdtem, oszt G3, G5, G6, GM1, közben volt egy kis kitérésem EPL3 felé, most meg rendeltem egy GX7-t. A G1 még mindig megvan, átalakítva infrára, a G6-t mostmár eladom, A GX7-GM1 tökéletes kiránduló kombó lesz, hogy ne kelljen állandóan üveget cserélni. Qrvára költséges hobby, főleg ha az üvegeket is beleszámolom, ha nem bírom ki ezzel a párossal legalább 2-3 évig lelövöm magam.

(a gx7-re három okból váltottam, vaku szinkron sebesség, stabilizáció, (a 60mm makróval szerintem nagyon elkel) panoráma mód, a GM1-ből nagyon hiányolom).
-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Akció van markaboltban 75/1.8 féláron az E-M1-hez (ha veszel és nem kell a 17-es, 45-öst akciós áron átvenném
)nano42:Szerintem a gyorsan csökkenő vázárak miatt nem vészes. DSLR-nél hol kapsz friss szenzoros vázat ~60-80k-ért jó esetben még garival, vagy épp újonnan? (e-pl5 kit 99k-15%)
-
törölt tag
Hu gyerekek, állat kombó ez az M1 + 75 1.8 ! Nálam van egy hétig próbára az Olympustól, aaa basszus, zseniális
Vannak kis "szarjai" amiket simán benyelek azért a millió jóságért, amit viszont ad cserébe, egy tükröshöz képest. (És no flame, Nikonom van).Ezektől a színektől meg paffon vagyok. Még raw-ban is. Szerintem az üveg..
De a kihajtható kijelző, hugom macskáját, ahogy nézelődik a fűben ülve, talajszintről telibe fotózni 1.8-on...
És az az álom finom krémes bokeh, csodás gömbök, stb..Na, most nyeltem egy nagyot.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Black Smile
üzenetére
Remélem jól fogja bírni, az mindig jó, ha gyűlik a tapasztalat, hogy milyent érdemes venni.

-
3YEW
tag
válasz
Black Smile
üzenetére
én úgy láttam, hogy ők figyelnek az akkumulátorokra, mindenesetre kíváncsi vagyok.
-
jjeahh
nagyúr
uhh köszi mindenkinek a portré-tele tanácsokat, linkelem is a srácnak az összes hsz-t

-
.mf
veterán
Elhiszem, hogy nem rossz gép, hiszen professzionális, munkaeszköz csúcsgépnek tervezték. De:
- fő pontom az volt, hogy már nincs az, hogy benézek az apróra és dúskálok. Az irányjelzős canon aprójának 8-10 oldalát néztem át és csak egyetlen egy ödéma-1-et találtam 135-ért
- 5Dm2, D600, D610 300-tól kezdődik, és azért lehetett válogatni, volt jópár eladó. Oké, nem pont duplája, de közel van hozzá. Ha valaki rendszerben gondolkozik, beszerez mellé 1-2 korrekt zoomot és / vagy pár jó fixet, valamint vaku(ka)t; a végösszeghez képest ez már nem az a különbség, amit érdemes lespórolni. Persze szerintem. Lehet, hogy neki tényleg csak egy one trick pony kell, de kétlem, hogy egyetlen portréobinál megállna.Gorgo, Schawo: a gond az, hogy af is kellene neki, mert rossz a szeme a fókuszhoz.
Schawo: a ff váz és főleg üvegek méretére én sem vágyok, a nagy mosodára sem gerjedek, de a dinamika-tartomány, színmélység és valamelyest az iso és af-rendszereik is tetszenének kisebb gépben. Reméljük, hogy az új OMD tényleg nagyot szól majd.
-
m3ss
veterán
azert nem olyan rossz az 5d1 magas ison. hasonlo aru croppos gepeket siman uti..sot a dragabbakat is. iso1600-as kepek zajszures nelkul is hasznalhatok sztem.
dinamikaban tenyleg gyenge...de fenymeresben, fokuszpontossagban, ergonomiaban semmivel sem erzem rosszabbnak mint a 6d-t.amugy tenyleg nagyon jo kombo ar/ertekben az 5d1+85 1.8...senki nem mondana meg vakteszten ekkora felbontasban melyiket kepet lottem 5d-vel, melyiket 6d-vel sztem...1,3,4,7,10-re pl emlexek hogy 5d1+85. mondjuk szort fenyben szerencsere nem kell dinamika...ha pl magas isos templomos kepeket utomunkazok ahol kellene shadowt, hajlajtot cibalni egybol rajovok egy csuszkamozditasra hogy mivel lottem

a d610 inkabb 3x annyi, mint egy 5d1.
-
-
m3ss
veterán
kezdem azt hinni h nekem mar minden foto tetszik

kollegiumost nem ertem, meg a metros se nagy szam. de a tobbi nekem kifejezetten tetszik. -
arn
félisten
hat, ha ez a kovetendo pelda, sose legyek fotos... nemelyik korrajznak erdekes, de amugy?
-
schawo
titán
csak a szenzor méretéből adódó mosoda, ami mellette szól
Ezt keresnek, nem dinamikatartományt.Inkább vennék ödéma-2-t vagy déhaccáztizet duplájáért, mint egy náluk sok évvel régebbi ödéma-1-et.
Én leginkább meg egyiket sem venném, mert hátam közepére se kell egy ekkora batár, de különbözőek vagyunk. Neki 5D2-re biztos nincs pénze, 5D1-re talán van, és lehet, hogy kell neki.Mire az ember kiépít egy rendszert, már nem lesz egy nagy tétel az a különbség.
Ő nem rendszert akar, csak egy szuperbokeh mittudoménmit, egy objektívvel. 5D2-3-at különösen kár lenne vennie, hiszen mire kihasználná, már le is szokott a bokehbuzulásról. -
.mf
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Igen, mindig zengenek róla a legendák, hogy "ha ff kell, vegyél olcsóér' ödémát" -- hja, ha találsz még jót. Ideje lenne revideálni ezt a mantrát. Irányjelzősön kb. 10 ödéma-2 hirdetésre jut 1 ödéma-1 hirdetés, és azok egy része is már leszakadt tükrű, csere-közeli zárú és széthasznált. Nemhiába, már tizedik éve jelent meg, már az utódja is kifutott... S DxO szerint a kor meg is látszik a teljesítményén, se dinamikatartományban, se színmélységben, se isoban nem jeleskedik, tényleg csak a szenzor méretéből adódó mosoda, ami mellette szól. Inkább vennék ödéma-2-t vagy déhaccáztizet duplájáért, mint egy náluk sok évvel régebbi ödéma-1-et. Mire az ember kiépít egy rendszert, már nem lesz egy nagy tétel az a különbség.
-
MLaca
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
nem látom a "futottak még" kategóriában a Hungaryt
(bocs, nem ezt jelenti a "runner up?"
) -
Schanyee
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Grat hozzá!
-
Studi
veterán
Hasonlóan vagyok én is, még az ilyen Photoexpo szerű rendezvényeken is óvatosan közelítem meg a modelleket, pedig ők tényleg azért vannak ott, hogy bátran lehessen őket fotózni.

De ekv. 300 vagy afölötti gyújtótáv meg már nem lesz igazán jó portréhoz, lapos lesz a fej vele. Szóval a félelmek legyőzése lehet, hogy többet segítene nekünk egy jó képhez, mint egy nagytele.

-
Schanyee
senior tag
válasz
Black Smile
üzenetére
Én itt vettem wpower márkájú utángyártottat és tölti a gyári töltő. [link]
-
arn
félisten
mongy ettol kozelebb nem kerul a temahoz
lehet az a problemaja, hogy fel kozelebb menni emberekhez, es lefotozni oket. nekem sose ment vadidegenekkel... egyszeruen nincs pofam odamenni es jol lefotozni, ha meg beszelek vele, az mas mufaj, engem az elkapott pillanatok erdeknenek. marad a csalad 
-
.mf
veterán
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
Fuss neki még egyszer.... pont azt írtam, hogyha natívnál akar maradni, akkor 45-nél hosszabban csak ezek az elég drága obik vannak; ha olcsón akar nagyon mosodát, akkor irány a filmes fullfrém, vagy hagyja inkább.
Továbbá: egy ödéma + 85-tel sincs kisegítve, ha az ekv. 90 rövid neki. Plusz az ödéma2 drágább is, mint egy déhaccáz / déhaccáztíz plusz 85
-
szaby_gyerek
tag
Nem tudom kit érint/érdekel innen, de megvannak az Olympus Global Photo Contest 2014 eredményei.
Selfie kategóriában a Runner-Up-ba beválogattak.

-
sideburns
aktív tag
"a 45-öst túl rövidnek találja [...] meg a szeme is rossz a srácnak"
Ha messziről akar portrézni (pl. ekv. 400mm) megvan a veszélye, hogy nem is fogja látni a portréalanyt.
"Ha mosás kell mehet a frontlencsére vazelin mint anno Jung Zseninél "
LOL -
Rum.cájsz
tag
A második sor elején írta, hogy az MFT-s kistelék drágák, azért nem gondolkodik benne.
Az általad említett cuccokból az első (75/1.8) használt árából már simán tudna venni egy C 5 D (I) + 85/1.8 AF kombót, éles, jól kenyő cucc. És még hozzá a filléres fényerős fixek, manuálba.
Akinek ezzel se megy, annak ezzel a műfajjal nem is kell próbálkozni... -
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani olyan utángyártott BLS-5 akksit, ami működik a gyári töltővel is? Netes rendelés sajnos nem jöhet szóba, ma kellene megvennem (Budapesten). Keresgéltem a neten, de sehol sem írják, hogy megy-e a gyári töltővel, hátha itt valakinek van tapasztalata valamelyikkel...
Köszönettel
BS -
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Ekv. 400 már nem épp portrézós gyútáv. Mire a teljes arc befér, elég távol kell menni.
Ha ennyire a mosoda a lényeg, akkor m4/3-on csak a 75 f1.8, 35-100 f2.8 és 40-150 f2.8 jöhet szóba; vagy vegyen 35 millis fullfrém filmes törőékes gépet és fényerős fixeket 135-200 tartományban; vagy ha a törőékhez sincs szeme, akkor vegyen mosógépet.
-
schawo
titán
-
jjeahh
nagyúr
Mercutio_ :: hm rossz a rajza a 45-200-nak, vagy csak picivel rosszabb mint 45-150-nek, de még mindíg jó? a méret még belefér neki, a 135/2.8 full fém manuál sem zavarja
Pixel-peep: ahogy elnézem a 45-150 sem mos olyan durván tele végén, 35-100 gondolom még ennyire sem fog, és neki fontos a mosoda, 50mm F1.8-al is elégedetlen ilyen szempontból... amúgy manuált fog venni, ha nem talál natív kistelét, csak af nála előnyben lenne, mivel a gx1-en elég nehéz manuálozni, meg a szeme is rossz a srácnak
pollai: hm értem én, hogy F5.6, de 200 milin gondoltam jobban mos, és ez neki fontos lenne... bár még megnéznék azért pár nyitott rekeszes full méretű portrét, gugliban nem igazán találtam
-
Rum.cájsz
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Lehet várni kéne neki a Pana 35-100/4-5.6-ra. Úgy tűnik nagyon baba cucc (rajz, boké stb.), egységárasítva a Panánál 400 dodó lesz, ha van fény ennél jobb nem kell. Feltételezem a manuál kizárva, mert ugye azért ott lennének Takumar, Sonnar ... cuccok 105-135/2.8, na hát az mind állat, nagytelés portréra bingó

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
gx1-es haver szinte csak portrézik, de a 45-öst túl rövidnek találja, kistele-tele fronton meg vagy drága vagy fényerőtlen minden... viszont gyenge fényben nem igazán fotózik, szal valakinek esetleg nincs tapasztalata a pana 45-150 meg 45-200-al (inkább utóbbi érdekelné), hogy milyen a stabijuk, mennyire mosnak 100mm fölött wide open portrénál, milyen a bokeh, CA mennyire gáz, illetve milyen a rajzolatuk?
-
Rum.cájsz
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Majd akkor fog igazán közel gyünni egymáshoz a két görbe, netán helyet is cserélni, ha az emberek rágyünnek, hogy a kicsiben is van legalább akkora minőség jó ergonómia mellett, mint a dslr-ben, mert ez utóbbi mérete (és tömege) még nem igazán változott jelentősen, 1-2? modellt leszámítva. Meg aztán van az a trendi is MILC fronton, hogy a prémium cuccok elkezdtek hízni...

Na majd meglássuk mi kerekedik ki belőle?
-
MrChris
nagyúr
Egyre lejjebb gyün a dslr, igaz hogy a milc nem szárnyal, de átlagban kb ugyanott van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon RP + 50 1.8 + Godox V350 + Jupiter 200 4.0 +
- Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f4.5-5.6G VR (makulátlan állapot!)
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR (makulátlan állapot!)
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla (makulátlan állapot!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

(itt a hétvége, lehet trollkodni kicsit
)
)
Amúgy kukkolom, de csak a felbontás miatt látom, hogy 16MP-ben azért mégiscsak kevesebbet lehet croppolni, de amekkorát én szoktam vagy kell, azt itt is meg lehet tenni ugyanúgy, mint a D800-on, erősebbet meg a 800-asnál is csak akkor lehet croppolni, ha az üveg, az expó, stb. és minden egyéb úgy összeáll, hogy az élesség megmarad. Egy 36MP-ből erősebb crop-hoz már oda kell figyelni, a "spontán crop"-ra (amikor nem tudod, hogy ebből crop-olni akarsz később, aztán mégis úgy döntesz..) bőven elég a 16MP is.

És az az álom finom krémes bokeh, csodás gömbök, stb..