- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
Új hozzászólás Aktív témák
-
MLaca
őstag
de ne a dolláros árat nézze már a szerencsétlen, mert nem biztos, hogy tud hozatni ámérikából, ráadásul nem lesz garija sem. ez a kifutó g6 egy nagyon jó gép, univerzálisan bevethető, jó az ára, kihajtható, elforgatható tapikijelzővel, jó evf-fel. nincs jobb ár/értékű m4/3-os kezdőgép per pill. ez tény.
-
MLaca
őstag
a sokéves kínlódásom, rendszerváltásaim és rendszer-összeállításaim során arra a következtetésre jutottam, hogy (számomra) a m4/3 ideális munkagépnek (tárgyfotó és videózás), objektívek terén viszont csak zoomot (7-14/4, 12-35/2.8) használok hozzá a 60-as makró kivételével. Full Frame-ben nekem Nikon tükrös vált be (tesztek miatt, ugye, nem lehet elhagyni, mert a CaNikon dSLR-jei a legtámogatottabbak a kiegészítőgyártóknál), ehhez buli az f/1.4-es 50es és a többi fényerős fix. Full Frame-hez számomra nem illik a zoom. APS-C meg olyan köztes senkiföldje

-
MLaca
őstag
eladó a pana LX100-asom, kicsit sok lett itthon a fényképezőgép. akit érdekel priviben keressen meg. köszi!
-
MLaca
őstag
Segítsetek légyszi! Goldenblog
-
MLaca
őstag
örömteli hír, hogy elkészültem az LX100-zal.

-
MLaca
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
sok a duma, inkább kattints ide
-
MLaca
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
nem látom a "futottak még" kategóriában a Hungaryt
(bocs, nem ezt jelenti a "runner up?"
) -
MLaca
őstag
háhá. én tudok dolgokat, de nem írok le semmit

-
MLaca
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
ajánlom a x@na@ot

-
-
-
MLaca
őstag
alapvetően olyan nincs, hogy "nyers adat". mindent eleve feldolgozva kapsz meg, csak a jpeg egy veszteségesen tömörített, 8-bitre beszűkített színvilágú adathalmaz, míg a "RAW" egy tágabb színterű (eleve 12-14-16-bites csatornánként), feldolgozható adatfolyam. a szenzorról érkező jeleket mindenképp először az adott gép processzora és képalkotó algoritmusa "emészthetővé teszi", azaz összeállít belőle egy cr2, nef, rw2, srw, tif, dng (...) állományt és/vagy egy JPEG-et. de Roboter ezt pontosan le tudja írni, ha akarja.
-
MLaca
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
írja is: "ISOless? The Sony a7S shows a jump in gain at ISO 3200 and shows some built-in noise reduction from 102400 and above", tehát a szoftverem nagyjából jót mér.
-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee
üzenetére
amik jönnek hozzám tesztre, automatikusan megcsinálom velük ezt a folyamatot. már pár tucatnyi gép értéke megvan

a záridőnek azért az 1 mp-et választottam, mert az ennél rövidebbeknél a zajosodás alacsonyabb lehet (hőtermelés kisebb mértéke miatt pl.), a hosszabbak viszont már speciális alkalmazási körbe esnek, tehát nem annyira általánosan használt értékek. arany középút - szerintem.tegyek fel full frame értékeket is?

-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee
üzenetére
hogy melyiknek miért olyan gyenge a képe, azt nem tudom, többszörös mérést hajtottam végre több fájllal, mindig ezek az értékek jöttek ki minimális (ezred és tízezred százalékos) eltéréssel. egyelőre próbálgatom az elképzelést, messze nem biztos, hogy hibátlan, de a mérések szerint jó az irány.
-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee
üzenetére
ez egy egyszerű szórásmérés.
1) a gépen belül az összes zajszűrés kikapcsolásra kerül, a felvett kép RAW formátumú
2) minden egyes ISO értéken készül egy 1 mp záridős fekete kép (letakart obi, kereső, gép - full sötétben)
3) a program betölti az előzőleg ACR-rel JPEG-be konvertált RAW fájlokat (alapértékekkel feldolgozva)
4) a program megnézi, hogy mik az RGB alapértékek (0-255 közt csatornánként, ugye)
5) a program a kapott RGB értékekhez képest megnézi pixelenként, hogy mennyi az eltérés, és szórást számít
6) a program a 0, 0, 0 RGB értékekhez képest megnézi, mennyi az eltérés pixelenként és ismét szórást számít
7) a két mérés értékeit összeadja és elkészíti a minőségszámítást. 100 % a legjobb minőség, azaz 0-ás szórás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Sony FE PZ 28-135mm f/4 G OSS
- Sony a6600 + EXTRÁK ! Több mint 1 év HAZAI GARANCIA !!!
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)