Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Miért pont? Jó kérdés.
Tetszik a formája, nem dslr kinézetű, evf.A szokásos 18-55 DAL, 16-45 f/4, Pentax-A 50 f/1,7, Jupiter 11a. Ez utóbbi "sógortól", a tele tartomány annyira nem érdekel, inkább a nagylátó.
Nincsen vele semmi gondom, csak hát egy kisebb gépet többször vinném magammal. -
Novics
senior tag
Ahojj mesterek, nepperek!

Délibáb kolléga jól kiszúrt velem.
Most nagyon felbizergálta a fantáziámat ezzel az ajánlattal. De vannak kétségeim. Mennyire jó ez az ár? Gyorsan körbenéztem, és nem nagyon találtam eladót, csak E-M5-öt. Kicsit tartok az evf-től, és ha mégsem jön be, akkor bukó nélkül szeretnék kiszállni. Most egy kis extra lóvé áll a házhoz, amiből meg tudom venni, de hosszú távon nem tudok 2 rendszert - Pentax K-30 - fenntartani, szóval az egyiknek előbb-utóbb mennie kell... -
Vagy nem. Ha a júzer rühell obit cserlégetni, pl. akkor tuti nem. Ill. a csúcskompakt leveri kevés fényben is. Azaz, ha valakinek nincs fényerős fix-ekkel kapható minőségre, akkor a duplakit nagy ráb*szás. Tudom, azzal kezdtem. Ha meg rákap az ízére a fotózásnak, (és bírja pénzzel a következő, a következő, .. obit) akkor eladja a kompaktot, vesz MILC-et.
Persze anyagi áldozat nélkül nem úszható meg egyik út sem (ez aztán nagy bölcsesség volt). -
.mf
veterán
Ezzel nem vagyunk előrébb

Nem véletlenül kérdezem. Mert ha pl. sportot is fotóznál, akkor a jellemzően kontraszt-af-es m4/3 gépek helyett egy dSLR vagy egy hibrid-af-es NEX lenne jobb választás. Ha sokat portrézol, számodra fontos a háttérmosás, akkor APS-C méretű szenzoros gépet. Ezek sem kerülnek sokkal többe, sőt. M4/3 szerintem arra jó, hogy egy kellemes egyensúly méret és képminőség között, főleg, ha teléket is nézzük, korrekt obiparkja és élénk használtpiaca. -
Mercutio_
félisten
Én tökéletesen elégedett lennék a G3-mal ha kapna egy kereső+evf upgrade - et és kukucska szenzort. Sajnos nulla az esély, hogy ezt meglépje a pana

Alternatívák : Pana GX7/GM5 Oly E-M10 mindnél rá kellene dobni a G3-ra 100-120k-t , ennyit pedig nem akarok vázra költeni inkább várok, hogy elérjék a 2 parcis használt árat. -
arn
félisten
jo fotok
[link] -
jmakk
őstag
Össze fog ez jönni, de addigra meg majd kijön egy forradalmi új szenzor, amely tudása mellett a mostani jóval gyengébbnek tűnik majd. És akkor majd azért nem lesz a legjobb. Ki van találva, hogy az ember mindig csorgassa a nyálát valami után. Viva la fogyasztói társadalom!

-
TayRol
nagyúr
a gm5-nek van már hivatalos hazai ára? ha már az lx100 megjelent, gondoltam egyszerre jönnek...
-
Studi
veterán
-
jmakk
őstag
Az LX sorozaton sosem volt tapicska lcd. Mondjuk ettől még lehetne. A tapicska fókusz nem helyettesíthető, de kezelőszervekkel rendesen el lett látva. A szokásos bajonettnél lévő hármas (rekeszgyűrű, AF/MF, képarány). Plusz expókorr.tárcsa és még 3 Fn gomb valamint a 4 iránygomb. Sztem ez elég nagyvonalú felhozatal azért. És mindent nem lehet, mert akkor tényleg semmi nem marad az LX200-ra.

-
Shono
aktív tag
Leginkább mindent. Azaz nincs ilyen elhatározásom, hogy csak tájképet vagy portrét szeretnék készíteni. A makrótól a tájképig bármit, persze ehhez mérten kompromisszumosan. Gondolom kb 2 objektívvel és egy m4/3-mal már egész sokmindent meg lehet oldani.
Azaz szeretnék egy olyan alap gépet, ami kellően hordozható, alapjában véve általános felhasználású, de ha később szeretnék egy másik objektívet hozzá, akkor megtehessem. És az egész ne kerüljön milliókba
-
.mf
veterán
Apa kezdődik...
Lehet, hogy neked túlmutat az igényeiden, és az először gépet látott mobilos képelő "99%" elképzelésein is, egy fHD mozgóképből kiragadott, utólag összerakott agyontömörített állókép. De akkor itt az az "1%" van többségében, aki igenis érez különbséget egy fHD mozgóképből vett kép, és egy rendes "állókép", valamint egyes vázak és objektívek képminősége között. -
|AP|
veterán
én már nagyon megszoktam GF2-n, majd GM1-en a tapicskát. Sokkal gyorsabban el lehet érni így a dolgokat, de az érintésre exponálás is jól tud jönni néha. Illetve én arra is szoktam használni, hogy oda bökök a kijelzőm, ahová a fénymérést szeretném állítani.
Lehet élni nélküle, de én legalább annyira szándékosnak tartom, mint ahogy a GM1-ből is kihagyták az EVF-et, hogy jöhessen a GM5.
-
-
eeXaa
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
...még annak ellenére is, hogy a 14-42 a legolcsóbb kitobi, fullhd-ben is szétkarcol mindent, a 4k monitorokon, meg még annál is brutálisabb, az LX100-ban egy sokkal jobb objektív van egy jobb szenzorral mint mondjuk a G3, tehát felbontásban, részletességben, dinamikában űberprofi lehet az LX100. gyakorlatilag, milyen képminőségi gyengeségekről lenne szó, ami miatt te abba az 1%-ba tartozol?

-
|AP|
veterán
Azért a Panának toll a fülébe, hogy (szerintem) szándékosan kispórolta a tapikijelzőt az LX100-ból. Manapság egy csúcskompaktnak ezt mindenképpen tudnia kellene.
És ezt nem csak én gondolom így. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
basszus, nem oly rég töröltem a legtöbb pana rawom, mert átkonvertáltam dng-be amit jobban, gördülékenyebben kajálnak a progik. Erre a dxo meg nem.
-
b.vr
őstag
"Ezert kellene inkabb egy milc topik."
Nincs semmiféle "inkább", ez az összevont milc-topic (szerencsére, eddig) csak néhány ember agymenése. Az hogy van egy csomó off meg általános téma, az nem azt jelenti hogy kis túlzással miközben valaki mondjuk olympushoz keres utángyártott akkut az ezt olyan posztok közül szeretné kibogarászni hogy melyik a legjobb műbőr tok az ebayen fujira meg hol van szuper objektívsapka-deal sonyhoz. -
arn
félisten
Szerintem is laca kicsit tulrajongja a panas dolgokat

-
k1csi
senior tag
Nem tudom volt-e már, ha igen sorry.
http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_LX100/ -
hibavissza
veterán
Nincs benne szelektív eszköz. Innen kezdve ez számomra értékelhetetlen mint raw feldolgozó. Ha ezt tudom, le sem töltöm. Ez már a filmes időkben is minimum volt. Az, hogy néhány elcseszett világítású fotón szebb bőrtónust produkált nem egy jelentős fegyvertény. Nálam a finom részletek elvesztek egy leginkább útvesztőnek tűnő mintázatban a geometriai torzítás korrekció pedig érdekesen működik. Van ahol jó, van ahol nem.
Másrészt lehet benne ráció, hogy beillesszük az otthoni workflow-ba. Meg lehet vele spórolni egy kis időt, ha nem szeretsz bíbelődni a fotókkal. A kamera jpg-nél mindenképp jobb...vagy legalább is másképp jó
diák: azt nem hiszem, hogy nincs látótávolságon belül egy iskolás gyermek vagy pedagógus.
-
.mf
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
A kiégettekkel egy bizonyos pont után tényleg nem sokat tud, s ami kiégett marad, az jobban meglátszik; de ellenben a sötét és a bebukott részekkel egész jól bánik.
De mint írtam, szerintem a legnagyobb erőssége a szenzorokkal és obikkal való tapasztalatukból a finom részletek és élesség visszaállítása, az automatikus korrekció. Lehet akár csak ezt is használni belőle.
A DxO 8.5 jelenleg 0 Ft., diákigazolvánnyal itt a többség már nem rendelkezik.Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e, hogy a legtöbb nőcis képet a topicban ki posztolja... asszony tud róla?
De attól még jöhetnek a képek 
Laca, javaslom írasd át a nicked, a PanaLaca találóbb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rum.cájsz
tag
Holnap főpróba... Pana GX7 vs. Oly E-M10 (aztán meg a törpölés)

-
Studi
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Vagy 60e, de akkor egy kacsintásdetektálós-szuperszelfizős babaőrös NX Minit is kapsz hozzá!

-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem, ez sem jó....maszkolás nélkül nem tudom megcsinálni. Valahogy megoldották, hogy a környezet színéhez nem piszkál hozzá, a bőrszínt meg módosítja.
Azon kívül, hogy szebb színeket lehet vele könnyen elérni én nem sok értelmét látom ennek a szoftvernek. A kiégett részeket egyáltalán nem lehet visszahozni vele. Szelektív dolgok teljesen hiányoznak belőle. DNG formátumot nem támogatja (a 10-es már lehet).
£ 229 az ára. Egy Lr 23 ezer forint egy diákkal.

-
need
addikt
Ear001 és .mf-nek..
hát ja az lesz.. nem sokára vesz az egyik m.társam egy Gopro black akció kamerát.. kölcsön adja és azzal majd megcsinálom.. nem kínlódok én tovább ezzel a doggal..
[Freddy76..] annyira de annyira édes vagy hogy majd kirohad a fogam tőled..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébkénk ku*va jó

-
Duplán OFF, de egy kis sörajánló nem maradhatott el (tali is rég volt már
):
-fókuszban: Leffe Royal. Félbarna, csak 1 baja van, nem 1 hl-es horbóval vettem.
-mögötte: Chimay, barna, de nem a geil édeskés, hanem inkább keserű;
-végezetül: Westmalle, világos 3xkomlós belga beütéssel. Eszem f*m megáll! Dettó, kár hogy nem 1 hl-es hordóval van
. -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
HK-ból egy adapter nekem is két hónapig jött, azóta csak olyan dolgokat vásárolok onnan, ami nagyon fontos, és nem lehet eu-ból rendelni (valszeg ilyen lesz a g3-ra egy bőrtok
)... a g3 germándiából jön, onnan 3 munkanap alatt ide szokott érni általában minden.
az e-p1-et megtakarítottam szépen, és valszeg a tesómnak adom, hátha belejön a fotózásba, és kevesebbet facebookozik majd
csak most látom mennyire ütött kopott szegény, látszik, hogy szinte naponta használva volt...a sarkai durván karcosak, a markolat is kezdett hámlani...érdekes módon fóliát sosem használtam rajta, és a kijelzőn mégsincs egy karc sem, panasonicoknál meg nexeknél láttam már többször, hogy az amúgy makulátlan gép kijelzőjéről csúnyán lepattogott a bevonat
a kis oly 31k expónál tart, remélem kibír még 20-30k-t, mert a tesó tipikus amatőr "csajfotós"
a muskátlikon keresztül a legyekig mindenre lövi a sorozatot -
jjeahh
nagyúr
nagyon csend van, mindenki elment fotózni?

-
TayRol
nagyúr
és RX100MK2? bár az csak 1".
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
esetleg valami példát is, nekem nincs PS-em...
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- Anyagi helyzetek és életutak
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tetszik a formája, nem dslr kinézetű, evf.
Mert tuti maradna mindkettő.

Ha decemberig meglesz, elviszem. Szóval jó ajánlat.

De attól még jöhetnek a képek

):
eléggé rákészültem már, nem hiszem, hogy csalódok, egyedül a kereső az amitől félek, nem tudom mire számítsak...elvileg hétfő-kedden érkezik, bár néha a helyi postán többet ül a csomag, mint amennyit utazik