- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
őstag
Utom-vagom?
Az elmult 5 honapban minden 5. ajanlasom Moto volt, mert annak, aki telefont keresett maganak, az igenyeihez es penztarcajahoz azok passzoltak a legjobban.
Nem utalom a Motot, tobbszor elmondtam, hogy az edge 40-em is szeretem a hibai ellenere. Masodtelefonom. Csak otthon hasznalom jobbara olvasasra. Mert szeretem tok nelkul a formajat. A rendszere annak JOBB, mint az edge 60 Proe. Azert mert nem kapta meg az Android 16-ot, amivel igy Motos tapasztalatom nem volt egeszen a 60 Pro megvasarlasaig. A HelloUI az edge 40-re is csak a nemreg kiadott A15-tel jott meg, az utobbi par honapban viszont alig vettem elo a 40-et.
Ezt a telesirom a topikokat meg befejezhetnetek, mert nem igaz. Ide egyszer irtam. Okostelefon vasarlasi topikban is irtam rola. Hozzatettem azt is, hogy majd 1 honap hasznalat mulva mondok rola velemenyt. VELEMENYT! Nem tudomanyos ertekezes, hanem a sajat szemelyes szubjektiv velemenyem. Aki ezt keptelen felfogni, azon nem segithetek.
A tapasztalatom mondtam el, ugy ahogy mas is elmondja.
Ha a te tapasztalataid masok az edge 60 Proval eppen, az meg te vagy. Nem ugyanonnan jottunk. En mar 10 eve csak csucskeszuleket hasznalok elsosorban es masodlagosan felso-kozepkategoriat. Csaladomban adok belepoket is ajandekba meg also-kozepkategoriasakat is. Ismerem a piacot, megha nem is ismerek minden egyes telefont szemelyesen. Nem is lenne lehetseges.
Egyetlenegy nap volt nagyjabol 3 napja, mikor annyira felidegesitett a Moto rendszere, hogy kiomlott belolem. De utana irtam is ide, hogy senkit ne manipulaljon a velemenyem. Nem is szeretek ilyet irni, mert aki vakon hallgat masra, azzal nem tudok mit kezdeni.
Velemenyt lehet mondani, az hogy azt ki milyen megfontolassal fogadja meg vagy eppen nem, az mas kerdes.
Viszont kar elmenni a teny mellett, hogy mindenhol azt hallom/latom, hogy az edge 60 Pro milyen kivalo telefon. Nem, nem az. Es ezt nem art el is mondani. Ha nem 100 ezer korul lehetne most eppen kapni, hanem 250-ert, amennyiert megjelent, akkor a kutya nem ajanlana. Szoval ez csak a penzrol szol, nem a fantasztikus minosegerol. De mondom meg egyszer, majd 1 honap napi hasznalat utan verdiktet mondok.
Ha neked meg nem tetszik a velemenyem, akkor ne olvass. Te is elmondhatod a tied, egyszer sem mondtam hogy huzz bort a klaviaturara. -
pietrrr
senior tag
Telesírod a teljesen más témájú topikokat, hogy így szar a motor rendszere, úgy bloatware-ek mindenütt meg reklámok.
Azért felmerül bennem néhány kérdés.Ha már az edge 40nél is ugyanezeket tapasztaltad, mégis miért ültél fel teljes önszántadból a szopórollerre?
Ha ekkora probléma a(z általad említett, de általam sosem tapasztalt) reklámok jelenléte, miért nem teszel ellene?
Ha one UI hívő vagy, minek váltasz róla egy szarra? Csak azért, hogy aztán telesírhasd az egész ph fórumot?
Tök jó, ha valaki leírja a saját tapasztalatait egy-egy készülékről vagy márkáról, de hogy te mindenütt a motot ütöd-vágod, sztem eléggé
szánalmasunalmas. Vagy úgy gondolod, hogy kell egy ellenpólus a mindenki által hőn szeretett vence topiktársnak? -
mhydas99
őstag
Nem, edge 40-emen A15 van, az sem egy kezesbarany, de az edge 60 Pro...nem tudom hogy a szoftvert implementaltak a 60-ra rosszabbul vagy a teljes Moto-fele A16 ilyen, de nekem nagyon nemgyerebe eddig. Mondjuk S24-rol fogok atkoltozni, kivancsisagbol, meg mert mar a 128GB tarhelyem megfojt, de lehet hamar visszaallok majd OneUI-ra. Majd elvalik. A szoftver a Moton egy OneUI utan gyotrelem.
-
De jó hogy nem rendeltem be egyet......
-
cs.zs.
veterán
Ugy 3 honapja kezdtek beharangozni a dragulast. RAM-nal akkor kezdodott.
PC-nél nyáron elindult, ősztől már fájón érezzük.
32 GB DDR5 RAM 130.000-től a végtelenbe és tovább? WTF?
-
mhydas99
őstag
Ugy 3 honapja kezdtek beharangozni a dragulast. RAM-nal akkor kezdodott. A most bemutatott termekeket mar legalabb 1 eve fejlesztik, az alkatreszekre elore szerzodest kotottek. Ezek meg az utolso jo arak. Par honapon belul lesz meg durvabb dragulas, az osztol bejelentett keszulekek (Pixel, iPhone) araiban mar lehet majd szepen erezni. Az egyeduli mentsvara az Applenek az lesz, hogy a sima iPhone 18-at csak jovo ev elejen mutatjak be, azon fog leginkabb erzodni az aremeles, a 799 dollaros kezdoarnak bucsut lehet inteni, 899 lesz. A tobbi is igy kuszik majd felfele. Nagy gyartok kevesbe fognak emelni, kicsiknek meg muszaj, lasd Nothing.
-
Értem én hogy a mesterséges intelligenciára fogva kusznak fel a memória árak. De basszus attol még értelmes vas mehetne a telókba. Hát elnézve az ajánlatokat az árhoz képest nem csak memória lett kevesebb hanem gyengébb vasak durván magas áron.....
-
mhydas99
őstag
válasz
kbyte1024
üzenetére
Igy van, es ez mar csak rosszabb lesz. A memoria meg tarhelyhianyra fogva szepen emelik az arakat majd megjelenesrol-megjelenesre. RAM visszacsuszik 8 gigara, a 256GB lesz az altalanos, de a fel terras/terras mar legalabb ketszer annyival lesz dragabb, mint tavaly. Logisztika, munkaero, minden dragul, kozben elegge tor fel a felujitott mobilpiac, ami szinten nem tesz jot a gyartoi beveteleknek.
Ahogy ma mar az autovasarlas es fenntartas is egyre inkabb luxussa valik ujra, ugy az elektronikai eszkozok ara is visszakuszik a fizetesaranyosan 2000-es evek elejere. -
joelke HU
őstag
Még az Elite kiadásért sem adnék ennyit, nemhogy ezért. Pedig én nagyon megszerettem a vivo sallang mentes rendszerét. Vártam ezt a modellt már csak azért is, mert ez valamivel kompaktabb lett. Kíváncsi leszek egy év múlva mennyiért dobálják.
-
Ezekben a középkategóriás cuccokban nem sok gyártó remekel....majdnem mindenhol visszalépés van drágábban.
-
janeszgol
félisten
Nem nagy ajánlat. Úgy látom a Nothing mellett a Vivo is elindult a lejtőn. Oké, utóbbi a csúcsban ott van még a szeren.
-
-
mhydas99
őstag
Ertelek, no offense.
Csak azt mondom hogy egy IT eszkoz az hardverbol es szoftverbol all. Ha mindketto jo arkategorian belul, akkor jo a termek. Ha valahol megbillen erosen a merleg nyelve, akkor meg erosen szubjektiv merlegelest igenyel.
A V70-ben meg igazat adok, bar az osszes friss megjelenes draga, ezert nem eri meg soha ujonnan debutalt telefont venni, mert 6-12 honappal kesobb mar 30-50 szazalekkal is olcsobb. Ezert fontos a hosszu szoftveres support. -
cs.zs.
veterán
Kedvelem a Vivo-t, vártam is ezt a V70-et, nagyon.
Sajnálattal, csalódással kell megállapítanom, hogy ez nem előrelépés sem a V50, sem az azt megelőző V40 mellett említve sem. Ez kőkemény visszalépés akkuban és memóriákban is, és nincs fejlődés a kamerában sem, mert továbbra sincs benne 3-5x -ös zoomkamera. Ez így 100-120.000 Ft-tól (~300 €) nem ér többet.
Én azt néztem, hogy ebben az árban, vagy ettől jobb tudással épp mit lehet venni. Igen, az Edge 60 Pro most épp akciós, később meg nem biztos hogy az lesz.
Jövő héten majd valami más lesz az, és ez az elbaltázott konfig (V70) akkor sem fog kitűnni még a 120 ezres mezőnyből sem, nemhogy a 240 ezresből.
Vártam, de nekem ezt nincs miért megvennem.
Béke
-
mhydas99
őstag
Tevedsz. Semelyik markanak nem vagyok fanboya sem hatere. Okostelefonos ajanloban is valtozatosan szoktam ajanlast tenni a kerdezo igenyeihez szabva. Amilyen rendszereket eddig probaltam (volt mar jopar) a Samsung OneUI-a a legjobb androidon jelenleg. Szerintem. Masszivan megbizhato es testre szabhato. De ha a Xiaomi fejlesztette volna le a OneUI-t, akkor oket mondanam. Mert habar a hardver is fontos egy eszkoznel, manapsag a szoftver sokkal meghatarozobb.
Egyebkent a Signature topikot sem szennyeztem be talan ha 2-3 hozzaszolast irtam, ebbol volt reakcio is. Edge 60 pro topikba is irtam de az halott. Vajon miert?Abban igazad van, hogy szivatom magam S24 utan. Hajtott a kivancsisag meg a teny, hogy az csak 128GB-os amivel mar 3 honapja szenvedek. Ha tudom hogy ilyen a Moto, akkor nem vettem volna meg. Megnezrem vagy 30 tesztet YT-on es habar kiemeltek egy-ket gyengeseget, erdekes modon a reklamok, szoftver gyengesege, bugok egyikben sem szerepeltek. Egyben sem. Mivel a 60 Proban mar Moto AI is van illetve az edge 40-em 15-on ragadt gondoltam odaraktak magukat es kijavitottak a hibakat. Itteni forumokon is kevesen irnak roluk, a tobbseg szerint minden tilthato/torolheto egyszer kell megtenni aztan boldog lehetsz. Most vagy nem ertenek a technikahoz/nem hasznaltak konkurens jol mukodo keszulekeket vagy onigazolni akarjak a vasarlasukat.
Mindegy bo lere eresztettem, de azt meg ne ird hogy teleszemetelem a forumot. Ha ebben a Vivo topikban valaki edge 60 Prot ajanl, hadd mondjak mar en is velemenyt, mielott esetleg a kevesbe hozzaerto megveszi es sziv vele.
Csak ezert irok, nem azert hogy belebufogjek a vilagba. -
No offense, de te igazi mazochista vagy. Van egy fasza S24-ed, tisztában vagy a Motorola hátrányaival (eléggé túltolod, de ez most nem lényeg), mégis veszel egy Edge 60 Pro-t, hogy aztán telesírd a Signature (!) topikot, hogy milyen sok a bloatware és a reklám.
Nekem annyi is elég volt, hogy (egy időre) hátat fordítsak a Motorolának, mert a G86-om Android 15-ön ragadt (másokéval ellentétben) és a biztonsági frissítések sem jöttek, pár napja úgy adtam oda az új gazdájának, hogy 2025 májusi volt a security patch.
Másik márkára váltottam, mert nincs kedvem még egy modellel kísérletezni, pedig kedvelem a gyártót. Csak én veled ellentétben nem vagyok egyetlen márkának sem fanboya, sem hatere.
-
Bareszotron
aktív tag
Pixel iPhone Nothing copy
-
mhydas99
őstag
Azert azt birom, mikor egy kifejezett tipus egy kifejezett helyrol boduletesen le van arazva es akkor ahhoz viszonyitanak. Nem. A 60 Pro ara 12/512 kiszerelesben atlagosan 200 ezer forint a legtobb helyen. A 8/256 ami az eMagos is az meg ugy 160-170 ezer. Az eMagon a szurke kisebb tarhelyes valoban 114k korul van most epp.
Jo telefon hardveresen, de a szoftver az nagyon idegesito Samsung utan. Reklamhalom, egy szint a Poco Redmikkel.
Es mielott barki mondana hogy kikapcsolhato. Igen, vagy kovetkezo inditasig vagy szoftverfrissitesig. 2 napja letiltottam (mert torolni nem lehet) a reklamtenger idojarasappot. Ugy ahogy kell. Utana masfel napig jo is volt. App tiltaskor visszallt az Accuweatherre a 1weather helyett. Csakhogy masfel nappal kesobb, ma hogy-hogynem, megint a 1weather volt az ora widgetben, hiaba tiltottam le. Letiltottam most ujra. Kivancsian varom hany ora mulva aktivalja magat megint.
Motorolak jo hardvert adnak olcson. Azert olcson, mert par honap alatt beszakad az aruk. Miert? Mert van veluk baj mas nagy gyartokhoz viszonyitva.
Szoftveresen nagyon le vannak maradva, reklammal szennyezett es bugos is. Biztonsagi frissiteseket meg 2- havonta kapnak. Edge 40-em is ilyen volt de azzal elnezobb voltam mert csak otthon nyomkodos telefonkent hasznaltam foleg cikkolvasasra. Most gondoltam adok egy eselyt es atkoltozok S24-rol edge 60 prora es megnezem milyen lesz. Igy is lesz. De mar most latom hogy szoftveresen egy Mekk Elek takolmany a mindennapos hasznalatra.
Lehet vedeni a Motot, mert az ar elvakit tudom, de ha objektiven nezi az ember rajon, hogy nem akar Motot venni, mert szivni fog. -
cs.zs.
veterán
40.000 Ft-os árelőny? Ugyan...
240.000 Ft-ban határozták meg a 8/256 GB V70 árát,
miközben jelenleg az emagon a 8/256 GB-os Motorola Edge 60 PRO 113.000 Ft.
Nagy akku, gyorstöltés, vezetékmentes töltés, Dimensity 8350, 3x zoomkamera...
Vivoéknál ez az árpolitika most egy hatalmas öngól.
-
Ixion77
addikt
Rosszul gondolom hogy ezt a 40eFt-tal olcsóbb Poco F8 Pro megeszi reggelire?
-
joey04
titán
örültem hogy jön a vivo hivatalosan is, de nagyon elkurvultak. így inkább ne.
-
mrThomi
addikt
Nem lehet valahogy kilőni a szoftverből ezt az akku korlátozást ? Mindent meglehet buherálni manapság, nehogy már ez ne
-
rtrace
tag
válasz
viragdani01
üzenetére
Köszi a választ.
Kár érte, 8s Gen3-mal egy fokkal vonzóbb lett volna. -
jUUh
addikt
Amugy arakat felreteve, engem S23+ -rol az zavarna, hogy a haptikus feedback, rezges legalabbis a V50-en nagyon bazarinak tunt S23 utan.
Errol ti tudtok valamit?
-
Nagyon drágulnak az árak..... Snapi 7 gen 4 és 8/256gigás verza 240ropi???
-
cs.zs.
veterán
A kifutó V50 180.000 Ft körüli vételáron 12/512GB memóriát ad, 6000 mAh akkuval.
Ez aztán a fejlődés...
-
rtrace
tag
A V70 Elite nem is lesz kapható itt?
-
paatrick
őstag
"viszont a 6500 mAh-s akkumulátor helyett a magyar, osztrák és német piac a Vivo weboldala szerint csak 5400 mAh-s telepet használ"
Kb 3-4 hónap múlva tervezek mobilt venni, de ezzel ki is esett a lehetséges jelöltek közül.
Még talán bevállaltam volna a tepsibb méretet.
Marad a oneplus 15t (hozzák már eu-ba is szomorodjanak meg) vagy a xiaomi 17.A vivo meg magából csinál bohócot ezekkel az akkumegvágásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Xiaomi 15T Pro 12/512GB Mocha gold
- iPhone 17 Pro Max 256gb fggetlen,bontatlan EU
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB 12GB RAM Dual eladó, cserélhető S25 Ultra telefonra
- Samsung Galaxy A54 5G (128GB) - HIBÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Dell Vostro 15 3590 FHD notebook - i5 10210U 8GB DDR4 250GB SSD Intel UHD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vegye meg Graphics kolléga vagy CS.ZS és küszködjenek ők vele ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ZTE? Az mííí?
Már nálam is tiltólistára került. Soha többet.