Hirdetés
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
veterán
válasz
schawo
üzenetére
"Olympus OM-D E-M5 ‘Pro Kit’
Olympus also announced a new OM-D E-M5 ‘Pro kit’ that combines a refined E-M5 body with the same M. Zuiko Digital ED 12-40mm f2.8 Pro lens that is offered with the OM-D E-M1.EM-5The E-M5 Pro Kit includes:
- A leather-like design on the grip for excellent texture;
- Redesigned main dial and sub-dial for improved operation;
- New firmware Version 2.0 brings support of ISO LOW (equivalent to 100) and ‘Small AF Target’;The OM-D E-M5 Pro kit will be available in black only at an RRP of $1699. Available in March."
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Attól függ mennyi lesz és mit tud majd az utód.
Anno volt valami duma E-M5 v2-ről kicsit áttervezett gombok + firmware feature-ök, nemlehet , hogy az jön azért vezették ki a simá? -
n.andras74
aktív tag
50é veszek majd addig kibírja a gx1.

-
Studi
veterán
válasz
mano42
üzenetére
A váz már támogatja az Olympus RC rendszerét, ami azt jelenti, hogy az ilyen rendszervakuk villanását már tudod a vázról állítani. Tud TTL fényméréses automata módokat, de lehet a vakuk villanásának erejét direkt is állítani. Három csoportot, csoportonként két vakut tud vezérelni, nagy jóság, de ezt a G6 is tudta.

-
|AP|
veterán
nem gondoltam volna, hogy ekkora hepaj lesz abból, hogy hogy veszem le az obisapkát... bocsesz mindenkitől

-
mano42
aktív tag
Közben megjött a GX7 (ezüst felsővel, már csak azért mert a GM1 is ilyen
) nagyon nagyon pöpec, a wow faktor óriási.

Felületesen személyre szabtam (munka közben), majd hétvégén lövünk. A kukucskáló első belenézésre nem annyira jó mint a G6-é, a többi sokkal jobb. A menüben láttam egy "Vaku/vezeték nélküli" beállítást, erről valaki tud nekem mesélni?
-
|AP|
veterán
hát ezért a sok eladó EM-5
-
Freddy76
addikt
Köszönjük az értelmes hozzászólást, szegényebb lettem volna nélküle. Sok képet mutattam már a különböző topikokban (itt is, fujisban is, máshol is), de amúgy pont letojom, hogy mit gondolsz erről a kérdésről.
Vicc volt, szerintem pollai értette, és más is. Ha te nem, az a te bajod.
Viszlát.
-
|AP|
veterán
ez igaz, de ez most úgy működik nálam, hogy
1. objektív elfordít
2. obisapka levesz (1-2. pont sorrendje változó
)
3. obisapkának helyet keres (zsebre rak, táskába vissza, stb)
4. objektív visszateker
5. obisapka megkeres
6. obisapka visszatesznamost ezzel a 2,3,5,6 pontok megúszhatók

-
3YEW
tag
én is rápróbáltam, nekem nem volt zavaró a vinyettálás, de aztán nem láttam sok értelmét, ha amúgy is kézzel kell kitekerjem az objektívet, így nem végeztem további tudományos tesztet (az oly 14-42 EZ..., magától tolja ki az elejét, és így hozzá sem kell nyúlnia bekapcsolás után)
-
|AP|
veterán
ha valaki tervez mostanában kártyával vásárolni az Oly mintaboltban, hozzácsapna a rendeléséhez egy ilyet?
Nincs kártyám, de annyira nem sürgős és fontos a dolog, hogy emiatt komolyabb szervezésbe kezdjek. -
Fandango
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Az utolso kepen az a fej es tekintet, gyilkos!

-
delibab
senior tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
hálásan köszönöm Neked is!

-
Tin_Shield
őstag
válasz
delibab
üzenetére
Capture NX(/View NX) Ezzel lehet a NEF-ekből a legtöbbet kihozni. Viszont az Oly konverteréhez hasonlóan ez is elég csapnivalóan optimalizált program (=lassúcska). A kötegelt feldolgozás nem tudom mennyire megy flottul, sosem csináltam ilyet. Az NX-D free szoft lett asszem.
-
altntv
csendes tag
nem tudjátok hol lehet megfogdosni egy gm1-et?
-
delibab
senior tag
egy kis segítséget kérnék, hogy tudok a legegyszerűbben/leggyorsabban raw-l jpg-t konvertálni? a nyaralás képeit szeretném konvertálni 1:1-ben, jó lenne ha a progi alapból normális jpg-t köpne ki magából... PS-l tudok ilyet? ha igen, hogy???
Előre is köszi!

-
b.vr
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
"g5 hogy mutatja a dof-ot?"
Mutatja szépen, expo-szimulációnál a tényleges rekesszel megy az EVF/LCD (ha közben rekeszt állítasz hallatszik is ahogy az obi kattog és közben ennek megfelelően természetesen változik is a kép mélységélessége)
-
|AP|
veterán
Pimp the GM1
Elég drágán mérik itthon ezt a műanyagdarabot, de nagyon kipróbálnám
-
MrChris
nagyúr
Az lenne az értelmes megoldás, ha kikapcskor zárja, akkukivétkor tisztítási lehetőségként nyitvahagyja. Amúgy meg nem vagyok meggyőződve hogy a zár mekkora védelmet ad, mert az a gyanúm hogy sérülékenyebb mechanikus szerkezet mint a szenzorra kerülő annak nagyjából ártalmatlan por. Szó szerint vakartam le szenzorról előző tulaj által odakövült mocskot. A zár lamelláin lett volna az nagyobb gáz lenne.
-
Studi
veterán
Szerintem annyira nem növelné meg, mint amennyire hasznos lenne a szenzor védelme szempontjából. Persze jól működik a beépített szenzortisztítás, de az ördög soha nem alszik. Én is örülnék, ha zárna kikapcsoláskor. (persze még mindig nem védi ki azoakt a helyzeteket, amikor még a vázat is elfelejtem kikapcsolni.
) -
Studi
veterán
Ez furcsa, mert expo után ugye kényszerűen vissza kell, hogy nyissa a zárat, hisz anélkül nincs keresőkép. Gondolom obicsere előtt kikapcsolod a gépet (én mondjuk el szoktam felejteni
), akkor viszont ha zárva találod a zárat, akkor azt kikapcsoláskor újra zárnia kell a váznak, nem? 
-
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
viszont ha már van ilyen "fícsör" akkor milyen jó lenne, ha minden obicserénél zárva lenne.

Kevésbé kellene félteni a szenzort cserénél. -
|AP|
veterán
Ha a GM1-et huzamosabb ideig elektronikus zárral használom, akkor néha előfordul, hogy obicserénél "csukva találom" a zárat.

Annyira nem zavaró, sőt még takarja is a szenzort obicserénél, de ez mennyire normális jelenség? -
-
MrChris
nagyúr
lassan kéne egy tatyó, vállra akasztható amibe elfér a G6 obival + 20-as +45-ös +12-32 értelemszerűen egyik obi a vázon. És még +2akksi. Más nekem nem kell hogy elférjen.
-
MrChris
nagyúr
-
madgie
titán
Majd leárazzák azt, ami amúgy sem megy annyira

Miért mondom ezt? Tuti nem egy iPhone 6-ot fognak 30%-kal olcsóbban adni.
jmakk: 14 perccel pollai hozzászólása előtt vettem egy iPhone 5S-t, a mostani telefonom helyett. Lehet tippelni, benne lesz-e a black friday-ben... benne hát

-
Novics
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
Én igazából egyáltalán nem terveztem gépet venni, csak pont úgy alakult, hogy mégis vettem.
Igazából impulzus vásárlás volt. Kezdetektől tetszett/tetszik ez a váz, és annyiért jutottam hozzá, amennyiért el is tudom adni, ha nem tudunk megbarátkozni.jmakk
Nem bánnám, ha így lenne...
-
|AP|
veterán
-
jjeahh
nagyúr
asszem van ilyen g3-ban is, viszont fn gomb-ból csak kettő van, az egyikre ael/afl-t (mivel ugy-e a g3 expó gomb félig lenyomásra nem rögzíti a fénymérést, nem értem miért nincs erre lehetőség
), másikra q menü-t tettem, videó és iauto gombok meg nem programozhatóak (erre sem értem miért nincs lehetőség), és az érintőképernyőn sincs fn3 meg fn4 mint a gx1-ben (ezt sem értem miért spórolták ki), így nincs fölösleges gombom, amire tehetném a szimulációt
amúgy a kezelhetőség engem több szempontból is zavar, kevés a gomb, kevés a tárcsa, vakukompenzációért is a menüben kell túrni pl., oly-n tekertem egyik tárcsát állította a vakut, tekertem másikat expókorrigált, ráadásul ha eggyüttesen nyomtam le egy adott gombot és úgy tekertem a tárcsát megint mást csinált... a gyorsmenü is a sírba visz, baromi lassú, és pl. ha az iso-t meg akarom emelni 800-ra egy bazinagy táblázaton ki kell keressem az iso800-at, majd lépkedjek kettőt le, 5-öt jobbra... ha rájövök, hogy kisebb érték is elég, kezdhetem elölről
oly-n megnyomtam az iso gombot, tárcsát tekertem, oszt szélsebesen a kívánt értékre repült és csók... no de elég panaszból, valahogy megszokom lassan 
Új hozzászólás Aktív témák
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen routert?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gumi és felni topik
- NVIDIA® driverek topikja
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Indul a ChatGPT Health
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
es inkabb ez befolyasolja az arakat, az ujat tuti fole lovik be.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg csak ezért a kis vacakért nem akarok nagy felhajtást, csak ha valaki egyébként is menne más ügyben.

mondjuk magától értődőnek tűnik elhagyni a tükröt, a kf gépeket eddig sem sportfotóra használták
g5 pöcke nekem is szimpi ha programozható, vagy használható belenagyításra, a jobb kijelző, szemszenzor is vonzó, de nagyobb mint a g3, ezért sajnos kiesett, pedig nem volt sokkal drágább ebayen 
de ez van, kompromisszumok mindíg lesznek, ezek nem fognak a képelésben megakadályozni