Hirdetés
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Chromecast topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Én meg vettem közben egy VF-4-et, remélem hétvégén nem fog szakadni az eső és ki tudom próbálni.
Az jó, hogy manuális lencsével is működik az arcfelismerés, de kár, hogy kihagyták azt a ziccert, hogy ha éles az arc, akkor zöld legyen a keret. -
Mercutio_
félisten
Kösz nepperek

-
Studi
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Vettél E-M5-öt? Cseréld le gyorsan, itt van E-M1!
Ha van hozzá markolat is, akkor szerintem korrekt az ár, nem? -
TayRol
nagyúr
srácok, vessetek egy pillantást az aláírásomra, és aztán privi...

ja, holnap délig legkésőbb.

-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Jól látod, már letapadt. Persze a küszöb is tavalyi...
-
Studi
veterán
Szia!
Fordítógyűrűből olyat kell venned, aminek az egyik fele m43 bajonettes, mint az obik hátulja. A másik fele pedig szűrőmenettel kell, hogy rendelkezzen, pont olyannal, mint a szűrők hátulja. A szűrőmenet mérete pedig egyezzen meg a felhasznált objektív szűrőmenetével. Leginkább e-bayen találsz ilyesmit. Olcsó lesz, gyors nem valószínű.
Arra figyelj, hogy elektronikus vezérlés nincs, azaz AF nem lesz, és a blendét sem tudod zárni. A fordított obis makrózáshoz emiatt leginkább régi manuális objektíveket érdemes használni.
A másik megoldás a közgyűrű, amit tudsz használni a váz saját obijaival is, még AF is lesz (bár a használhatósága azért elég korlátozott). Szintén ebayről lehet beszerezni, de ha még van itt eladó példánya valakinek, akkor biztos fog jelentkezni.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nincs rajta zöld A betű.
Korábban minden új gépnél leültünk, megmutattam neki a vezérlőtárcsát, bekapcsológombot, és az expógombot. Amikor Apa nincs otthon, akkor bekapcsol, tárcsa kis zöld A betűre teker, és fotóz. Na, a fujin nincs zöld A betű...
Tegnap gyerek valami übercukit csinál, Asszony megragadja a gépet, bekapcsol, fotóz. A délutáni naptól beragyogott nappaliban remek képek születtek 56 milin, 1.6 rekesszel, 1/60 záridővel, 3200 isoval... Kijelzőn komponálva, persze, megfelelően bemozdulva. Betöltöttem LR-be, de még a program is röhögött...
-
Sziasztok!
Még soha nem használtam semmilyen közgyűrűt vagy fordítógyűrűt. Ki szeretném próbálni, de nem tudom milyen fordítógyűrű kell a a gépemhez. (E-PL3 és E-PL5) és azt sem tudom, hogy hol tudnám beszerezni, rövid időn belül. -
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Kb. "mint az LX100 beszarás", ami igen rövid tesztnek, de még fórumos élménybeszámolónak is
.Feleségem ma reggel közölte, hogy utálja a fujit, vegyek olyan régi gépet, amit szeretett (em5). Azt mondta, az sem baj, ha drágább... Úgy érzem, most nem világosítom fel a szett értékéről...
Azt is mondta, hogy ennél még a Nikon is jobb volt... Ekkor mondtam, hogy hagyja abba, mielőtt helyrehozhatatlan károkat okoz.
-
madgie
titán
Szerintem nem ugyanaz a szitu, de tökmindegy. Ha nem lakok ott valahol, máshol van dolgom, akkor megint más, de mi ott lakunk, szarrá hűlt már a ház, tesa szalaggal vannak beragasztva az ajtók, ne menjen be a kosz a szobákba, de kábé félezer raw van, amivel késésben vagyok, stb.
A családi helyzetet inkább le sem írom.
-
-
Mercutio_
félisten
Majdnem 1 évig csak egy 20-asom volt, tudom mire gondolsz és bizonyos szempontból igazad van, nagyon jó az a látószög, segít az egy fix kicsit lassulni, 1-2 hét után rá áll a szem az obi adta látószögre, tudod mit milyen távolról érdemes meglőni, mint ahogy azt is mire nem érdemes a keresőbe nézve.
Ugyanakkor, ha elsősorban pihenek és a hellyel akarok "egybeolvadni" akkor a fotózás kicsit a háttérbe kerül nálam és minél több időt akarok úgy tölteni, hogy nem kerül közém és a hely közé a kamera.
Tavaly még 3 fix volt nálam és az obicserék időt vettek el, ez idén sokkal ritkább volt.
Persze volt néha kisdof-os móka, de kevesebb. -
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Az a baj, hogy számomra sosem tudná behozni az árát. Az én képeim nem lesznek miatta 1000-2000-5000-akármennyi euróval szebbek/jobbak. A 40-150/2.8-at is nézegetem, ízlelgetem, de akárhogy filózom rajta, én sosem leszek egy természetfotós. [link]
Szóval tetszik az obi, örülök, hogy létezik, nézegetem a vele készült képeket, ki is raktam egyet háttérképnek, de ennyi.
Egy 100k alatti obi behozza az árát, azt azért a gyér képességeimmel még ki tudom szolgálni, de afölött kevés vagyok, mint a brummogás.
(#54840) MLaca
Csak annyit, hogy izguljunk, lesz miért?
-
MLaca
őstag
háhá. én tudok dolgokat, de nem írok le semmit

-
|AP|
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
én néha gyengébb pillanataimban elgondolkodom ezen a GM1-re. Az L Plate nagyon hasznos lenne állványra, de ha jól látom a derékszögben felfelé álló "cseretalpat" le lehet csavarozni és akkor lesz egy jó kis bumfordi fogantyús GM1

Persze sosem lesz belőle fogásra egy markolatos EM5, de lehet ér valamit.
-
TayRol
nagyúr
em5 + hld6 + 45 + 17 + 12-50 érdekel, ha valaki megválna tőle, tudja mi a dolga. pm. köszi!

gondolkoztam gm5 (12-32) + 20 + 45 trión is, de ugye ez a másik véglet, nincs fogása.
-
b.vr
őstag
(FT5) New Olympus OMD camera to be announced in January already!
"I have no specs yet but the sources told me that this isn’t an evolution of a current camera. It’s something VERY(!) different. Sounds damn good to me!"
Lehet spekulálgatni
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
ugyan még nem volt 20-asom, de azért beleokoskodok

Szerintem is nagyon praktikus a 12-32, nagyon szeretem, korrekt kis obi, de azért látszik a képeken, hogy "csak egy kitobi". A 20-assal egészen más jellegű képeket lehet lőni, lehet játszani a mélységélességgel, sokkal inkább "fotók", mint "fényképek" az ezzel készült képek (nem tudom érthető volt-e mit akartam írni
)Nem beszélve arról, hogy ki akarom próbálni milyen az mikor rá vagyok kényszerítve egy normál gyújtótávra és nem nagyláthatok kedvemre. Így kénytelen leszek kicsit komponálni

-
schawo
titán
Mutert én is egy szem 20/1,7-tel engedtem el New Yorkba, és egy halom marha jó fotóval jött haza. Utcai fotózásra, nyaralási fotókra keresve sem lehet jobbat találni. Én azért elvittem a teljes obikészletem a máltai nyaralásra, de messze a legtöbbet a 20/1,7-et foglalkoztattam.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Ott még nem tartok, hogy konkrét ajánlatom legyen, de ezektől elképzelhető, hogy megválnék:
em5+markolat
oly 40-150
oly 17/1.8
oly 45/1.8A váz és markolat csak együtt mehet, külön egyiket sem adom, obik pedig csak annak akinek a váz is, de akkor az obikból már szabadon lehet válogatni, ott már nincs árukapcsolás

Az ok:
Az em5+markolat helyett lehetne em1, mert ha fontos, hogy pici és könnyű legyen, akkor már nem szempont, hogy az em5-ről levehettem a markolatot. (pici gépem van)Az obik pedig azért, mert mind mellett van olyan amit szívesebben viszek magammal.
Ezt csak gondolatébresztőnek, hátha valaki ilyesmin gondolkodik. De olyan nagyon nem kell az em1 sem, és a fentiek ára sem, hogy kótyavetye legyen, tehát ennek szellemében írjon akit esetleg érdekel.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
EM10 + 1442IIR + 45 + kismarcsa? Én inkább azt venném.
"2x volt már. De nagyon szeretem.
"Akkor mi lenne, ha most nem adnád el?

"A 12mm, illetve a normális fogás hiányozna."
A 12-50 sztem felejtős obi. Nem nagy szám 12-n, s mellé nagy is. Akkor sokkal inkább a 12-32, az még kicsi is.
A fogás sztem marcsa nélkül mindkettőn ugyanolyan. -
Studi
veterán
-
TayRol
nagyúr
Ha kell em5 + markolat + 45-ös is, akkor van ennél jobb ajánlat? használtan sem olcsóbb...
-
|AP|
veterán
válasz
üzenetére
nekem egy 20/1.7-ért viszket egyre jobban a tenyerem, de most nem nagyon van normális áron. Pedig állítólag anélkül nem rendszer a rendszer, én meg még soha nem is próbáltam

szerk: .: JuSzT :. : ezt nem kellett volna, asszony kinyír
Ez normális ár, ugyanez van itt az aprón 75-ért -
Schanyee
senior tag
No, megkérdeztem. Van raktáron, külön vehetek VF-4-et és a kedvezmény is jó rá. Ha esetleg nem ír valaki, hogy ma ráérne és tudna segíteni a klubkártyás vásárlással, akkor igazából ráér és majd írok egy privátot, hogy egyeztessünk egy időpontot, ami neked is jó lenne. Előre is nagyon köszi a segítségért!
-
törölt tag
Off szezont nézve, van bőven kínálat az aprón MILC fronton. Jobbnál jobb vázak
NX 30/300
EM 1 -5-10
Nex 6-7
Xpro1
G6
A7 -
.mf
veterán
Hmmm. Egy érdekes Sanyi szabadalomról pletykáltak a rumourson. Cikk-cakkban, a pixel-sorok felével alul-, a másik felével felülexponál, más kiolvasási idővel, majd az ebből keletkező két képből összerak egy HDR-képet, ami tehát így azonos pillanatban készült, nem pedig két különböző pillanatban. Felvet pár kérdést, de érdekes megoldás lehet a dinamika-tartomány növelésére. Örülnék egy ilyennek egy m4/3 gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Lightyear - befektetési app
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óra topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jó cucc!