Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
a beszéd a legkevesebb, ha jól tudom félig német a srác, kint is él...
korábban ezt a "tesztelősdit" csak telefonokkal csinálta, de már akkor is elég sokszor vertem a fejem a falba miatta. Nem tudom, hogy csinálja, de mindig ott van a tűz közelében, a legfrissebb újdonságokat tapogatja, szinte nulla háttértudással.
Hasznosabb lenne ha csak videózna és zenét keverne a videók alá... -
MLaca
őstag
-
|AP|
veterán
jesszus...
jobban tette volna ha marad a telefonoknál... [link] -
-
törölt tag
Ha otthon lennék, töltenék fel RX rawokat, de innen bentről nem nézik jó szemmel, ha hirtelen a napi adatforgalom a tízszeresére nőne. Csak már annyira ősz van, hogy mire vége a melónak, már szinte semmi értelmes fény nincs hogy tesztképet csináljak.
Nekem absz. nem kompaktos a képe, mondjuk oké , ennyiért már legyen is jó.
-
válasz
MC Pite
üzenetére
kompaktnál mondjuk kötelező a raw, szóval nem esem kétségbe, illetve látván, hogy mit rajzol az obi korrekció nélkül, nem várok már semmi jót, ez a vonat is elment. a g1xm2 túl elavult (lassú, szenzor öregecskedő, az obi meg szintén túl lett húzva). tulajdonképpen halálra idegesít, hogy rendre körbelövik az embert...
fogom a g7x szenzorát, majd megépítem köré a g1xm2-t úgy, hogy a kisebb szenzor miatti plusz teret arra fordítom, hogy az obi optikailag acélosabb legyen. kész. ennyi. ott én révbe érnék. de nem, inkább hülye rx100-klón kell bármi áron, a g1xm2-t meg elrontjuk alanyi jogon 
-
MC Pite
veterán
550D, 40D képekkel találkoztam, nekem nagyon nem jött be. A zöld összemérésnél 70D képeket néztem, sztem trágya. Nézd meg a 70D neked hogy jön be, ha az sem, akkor a canon jpg moci a ludas.
Na, délutánra visszanézünk a canon oldalra (ami egyébként operában szarul jelenik meg, pedig elég bonyolult egy oldal).
-
eeXaa
addikt
...semmi.. hát akkor legkorábban 6 óra múlva...
-
eeXaa
addikt
...nekem még 12 perc van hátra.. londoni idő szerint..
-
schawo
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
Haha, tényleg ez lehet a megoldás. Akkor meg a HR (!) részleg bukása. Hogy vettek fel egy ilyen balf..z webfejlesztőt? És utána ki adott neki billentyűzetet?
(#53374) Parci
Szerintem egyszerűen direkt ilyen, marketing. Nem akarják kannibalizálni a tükrösők értékesítéseur. Ez a telefonistáknak szól, őket akarják befogni, nem téged. Te vegyél 1200D-t
-
sosem volt canon gépem, pláne kompaktom, így nem tudom, hogy mennyire standard, de a dpreview-ra most feltett g7x képek valami egészen pocsékok. impresszionistásra szűrve, majd halszálkásra élesítve, brrrr... ennyire rossz a canon jpg motor? vagy maga a gép is ilyen szar?
-
MC Pite
veterán
Hátésezmoshogy?
Na, ez égés... 
Vagy csak szar informatikai megoldás? [link] -
madgie
titán
Na ezeket a hetvenötösöket is gyorsan széthordták
(320 dollár, appám) -
arn
félisten
Tyu az annya, nagyon szep rajzu obi... De szerintem nemelyik kepen epp ennek van hasonlo bokehja, mint a fujinak.
Hat a sulya meg eleg relativ
nekem mar nagyon messze van attol a keptol, amiert az mftt szeretem. -
TayRol
nagyúr
Nem tudom, hogy lehet-e ilyent (illetve tudom, hogy nem, de Parci jó arc): mivel a másodváznak szánt E-M1 árának egy részét egy fix obis fémtömbbe vertem el, ezért ha valakinek van eladó E-M5ose vagy EP5ose az dobjon már rám egy privit.
Thx!

-
ROBOTER
addikt
Ezért is lett volna jó, ha a 75 kompatibilis a konverterrel... no de az egy teljesen más konstrukciót kívánt volna, a 75 így tökéletes, a konverter meg szintén csőrösen lett tökéletes.
Az előzőhöz: a képeket végignézve úgy látom, van egy közepes, néhány méteres távolság, ami mögött jön a zavaros bokeh.
Ez hogy a francba jött össze? Szerkesztésre nyomtam, nem a visszagombot!
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
A Fujisok szerint ez a tökéletes, mert az 56/1.2 is ilyet tud.

Félretéve a tréfát: a többi képen azért kellemesebb, lágyabb. A hölggyel a végén vannak igen zavaros hátterű képek, de ott jól teljesít. Az úszó tigrisnél tényleg nem kóser valami, még az előtérbe is beleszédülök.
-
-
jjeahh
nagyúr
miért, mivel mással lenne jobb szted portrézni, mint egy ekv 80-300 fényerős penge zoom-al? ok, lehet, hogy a képminősége és mosása egy 45 vagy 75/1.8-nak szebb, de nem annyival, mint amennyi pluszt ad a zoom...tudom, hülyén hangzik, én sem vagyok zoomos, de elsősorban a képminőség, fényerő miatt, és itt egyikre sem lehet panasz. kár, hogy ilyen eszméletlen drága, én magamnak el sem tudnék képzelni jobb obit fesztivál-koncertfotózni, portrézni
az időjárás-álló kivitelről meg annyit, hogy én imádom az esős-havas portrékat
fesztiválfotóra meg kell a strapabíróság.madgie: mindjárt megkapod, hogy megrontott az 56-os

-
válasz
jjeahh
üzenetére
"portrésoknak kötelező" ezt te sem gondoltad komolyan...
- jó fényerő, alacsonyan marad az iso;
- jó felbontás;
>> állatkákra remek, viheted porba, mocsokba. Profi természetfotósok hasonlók megvehetik.
De hogy portréra? Azért az a buké nem egy ász, a 45-ösé is szebb.
Persze 1000x jobb, mint egy kitobi, de azért az a méret, és ár, tuti nem portrézni veszik meg.Javítok: természetben nem annyira ász az a buké, emberi környezetben tényleg jobb, kicsit sok volt a kép, végig sem néztem
a sok képet. Na, futás a boltba, eladjátok a suzukit, megeszitek ezt. -
Lassú Víz
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
és Robin Wong...
elég betojós ez az obi, portrésoknak kötelező. kár, hogy drága lesz...vagy már kapható? -
jjeahh
nagyúr
-
jmakk
őstag
Elfogadom az békejobbot. De az ilyen "csak mert" mondatokat ha lehet fejezd be úgy ahogy itt is írod. Mert egyébként úgy tűnhet, mint rossz hangulatból fakadó moderátori erőfitogtatás. Ami viszont szintúgy rossz képet vetít a topikra és rád is. És ezt segítő szándékú kritikaként írom, nehogy félreérts. Mert ha ilyet tapasztalnék, abban a topikban nem szívesen vennék részt. És akkor én is lezártam a témát és vettem az adást.
-
Tiszta vicces ami itt megy. Bedob valaki egy csúcsompaktot, és olyan lesz a topik mint a lehugyozott hangyaboly!
Gyerekek, píííísz!! -
édes istenem, lelke viszont mindenkinek van... elnézést kérek, ha megbántottalak, nem ez volt a cél. a topikban pedig igenis őskövületnek és egyebeknek szokták fikázni a dslr-t, pont úgy, ahogy a dslr topikban meg játékszernek a milc-eket. egyik sem értelmesebb érv a másiknál, mindkettő trollololllós. és nem az én levesembe piszkítasz, ha ezt tennéd (de milyen jól tisztáztuk, hogy nem ezt tetted), hanem rosszat teszel (tettél volna) az értelmes társalgásnak. de egyébként sem neked személyesen írtam, általában siettem leszögezni, hogy ne legyen dslr fikázás. mert csak (mert úgy értelmes).
-
MC Pite
veterán
A mostani keresőmet bármikor választanám egy 5D ovf-je ellenében (a gyorstesztem alapján). Na jó, ez nem sok infó annak aki ismer
, de szerintem elég sok ember választaná inkább a jó evf-et. Munkára is, hobbira is sok előnye van szerintem, és 2014től nem igazán jellemzőek a korábbi hátrányok az evf-re (a magasabb fogyasztás az maradt, tény). Mit nem adna sok fotós a fókuszálási problémák megszüntetése, ill evf nyújtotta előnyökért a meglévő obi (canikon) felhozatal mellett... 
b.vr: Hát igen, a belépő/olcsóbb dslr-ek meg csak nyernének (nem keveset) egy ilyen 'vérfrissítéssel'.

Szerk: Mondjuk amíg igény lesz (évekig) filléres dslr-re, mert wanabí fotografi emberek ezt keresik, addik kínálni is fognak, az tuti. -
|AP|
veterán
pont most akartam linkelni az újabb képeket, de megelőztél

Igen, ezek között már vannak jobb képek. Ami még mindig nem tetszik az a túlzott zajszűrés. Ahogy elnézem szigorúan RAW-ba lövöldözős gép lesz, nagyon jó lenne már pár letölthető, buzerálható RAW fájl, hogy okosabbak legyünk.
Bár személy szerint nekem ez ráér még egy-két évet
-
b.vr
őstag
Fel evente elokerul a tema. A fokuszalas ami meg nincs teljesen jol megoldva, amugy az evf-fel a gyartok koltseget tudnak majd csokkenteni. Viszonylag friss cikk: http://www.dslrbodies.com/newsviews/watch-for-closing-windows.html
(mobilrol nem tudok jol linkelni) -
Ijk
nagyúr
Baromira kíváncsi leszek hogy fogadnák az emberek ahogy fokozatosan EVF-re cserélik a keresőket. Mondjuk APSC-n, főleg a belépő pentatükrösöknek semmi értelmét nem látom, de egy FF-es vázon alkalmazhatnának valami hibrid megoldást, felcsapott tükör és EVF.
Egyébként vannak új képek az LX100 galériában, ezek már sokkal jobbnak tűnnek.
-
MC Pite
veterán
NAGYON OFF, általános milces:
Ezt senki nem vitatta.
Többet ne adjunk a szájába mint amit mondott.Sőt, arról volt szó, hogy canon azzal tudna nagyot szakítani ha folytatná a meglévő üvegekkel kompatibilis hybrid af vonalat (mínusz tükör ha milcesedni akarnak).
Amíg nincsenek rákényszerítve, természetesen addig tolják előtérbe a dslr-t amíg lehet, ebben jók, anyagilag is stabil forrás, kényelmes is (ez az isten, nem kell elhitetni, reklámozni), plusz a háttérben annál tovább reszelhetnek egyéb gépeket. Meg ne feledjük, nem kis igény van, és sokáig lesz is a dslr-re.
Senki nem várja el hogy a meglévő rendszert kukázzák, vagy egy újat építsenek, főleg, ha már ráléptek egy köztes útra.
Canon csak nyerhet ha
1, apsc méret és működik a mostani üvegekkel
2, ff méret és működik a mostani üvegekkel (sonynak fel kell kötni a gagyát)
3, m4/3 méret és használhatóak a meglévő pana/oly objektívek, hisz mint írták, a hírnevük sokkal nagyobb mint a másik két gyártónak. -
Ijk
nagyúr
Azt mindig elfelejtitek hogy DSLR-hez óriási objektív park épült ki, még mindig messze nagyobbak a DSLR eladások mint a tükörnélküliek. Továbbá nem hiszem hogy a nagy gyártóknak is van olyan kapacitásuk hogy akkor majd elkezdünk hirtelen MILC-eket gyártani, persze hozzá kezdésként 5-6 objektívvel hogy legyen is valami értelme. Szerinted ez milyen beruházásokat igényelne, hogy közben a DSLR gyártás is megmaradjon?
-
jmakk
őstag
Azt a megapixelháborúra értettem, de mindegy tényleg lényegtelen, valószínűleg nem tudom mire gondolok.
Az utolsó mondat viszont elég, hogy kivonuljak a topikból. Nem a "dslr fikázás" miatt, hanem a "csak mert" miatt. Elnézést, ha eddig is belepiszkítottam volna a levesedbe! Písz and reszpekt! 
-
MC Pite
veterán
Azonkívül hogy semmilyen fikázás ne legyen, az itt lévők közül van egyáltalán valaki aki ne tükrösről váltott volna? És ha váltottunk, nyilván a mi igényeinkhez közelebb járnak a mostani gépeink, ennek normális keretek között meg csak hangot lehet adni.
Bár ezekkel nem is szokott sztem nagyon bajunk lenni, inkább az ortodox lovagok sarkított kijelentéseivel, vagy esetleg fanyalgunk a visszafogott fejlesztéseken/lehetőségeken amit egyes gyártók művelnek, mert telhetetlen módon nagyobb versenyt és választékot akarunk
. -
-
törölt tag
válasz
Danniel
üzenetére
Én még eléggé dofbu**i vagyok, szóval az első 20 kép rögtön erről szólt

Arról tuti lesz kép estére.MK2 áron sikerült venni, igazi bőrtokkal, és gyári Sony 16gb 94mb/s kártyával.
Persze nem leszek szívbajos ezen az áron tovább is adni, ha valamiben kevésnek bizonyul. Adok neki 2 hetet

-
MC Pite
veterán
Vigyázz, ebbű' könnyen flame lehet
megint. Nekem sem kell, de van akiknek igen, saját bevallása szerint. A sony jól csinálja, vedd amelyik neked kell. Apsc/mft méretben a legújabb szenzor technikákkal kíváncsi lennék mit tudna 8mpixel, ha az új 24es beérte a korábbi 16osokat. De a realitása kicsi hogy a közeljövőben lesz hasonló opció mint az A7-eseknél..: JuSzT :.: Tetkó nélkül is jó lesz

-
jmakk
őstag
Sztem a sunyirumór állításának nagyobb a valószínűsége, azaz csupán egy 50MP FF szenzor érkezik. Mer megapikszelbű sosem ölég! B+

-
eeXaa
addikt
...szerintem elég nagy a realitása az m43-hoz csatlakozásnak is... 1-2 éve vizionáltam is itt a topicban, azóta is csak egyre erősödött bennem....
.. mivel a GH4 eléggé ráterelte a figyelmet a rendszerre.... kihoznak 1 vázat, meg egy kitobit kezdésnek... és teszem azt aki ebben a rendszerben egy kicsi okos vázat szeretne, eléggé nyilvánvalóan, az átlagjúzerek szemszögéből, inkább választaná a canon vázat, merthát az A fényképezőgépmárka... egy ilyen húzással, ami valószínűleg a legkisseb befektetés is lenne, szépen odaverne, egyfajta belső háborút szitana a rendszerben, ami igencsak meggyengíthetné az Oly és a Pana eladásait... -
MC Pite
veterán
válasz
schawo
üzenetére
7D szenzoron pdaf-es (is), és a meglévő üvegek nagyjával (ami nem ősöreg) kompatibilis. Nagyon adná magát hogy a meglévő üvegfelhozatalt felhasználják, ez nem kis előny lenne náluk. Ettől a váz még lehet mocsok drága
[link]szerk: Persze, FF-re is, sőt, igazán ott ütne a meglévő üveg felhozatal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

én írjak el valahol valamit, egyből szétszednek 

jobban tette volna ha marad a telefonoknál... 
fogom a g7x szenzorát, majd megépítem köré a g1xm2-t úgy, hogy a kisebb szenzor miatti plusz teret arra fordítom, hogy az obi optikailag acélosabb legyen. kész. ennyi. ott én révbe érnék. de nem, inkább hülye rx100-klón kell bármi áron, a g1xm2-t meg elrontjuk alanyi jogon

Na, ez égés...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ehh, tényleg.
a sok képet. Na, futás a boltba, eladjátok a suzukit, megeszitek ezt.