Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LED / LCD TV topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaMarzocco új gépe amin már a módosított kar rögzítési mechanika van, csak tudnám, hogy erre miért volt szükség, újabb (anti)szabvány, új alkatrészek. [link]
-
Toobee
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Clearwater? Cégnél is, otthon is, meg főnököm Pavonijába is ez megy.
-
-
Libretom
aktív tag
Az első próbák alapján azt mondom, hogy finom kávé jön le, szóval örülök a cuccnak, nem bántam meg vételt. Mondjuk én előtte CM702-est használtam, az sem volt rossz, de ez komfortosabb, a masszivitásról, robusztus felépítésről nem is szólva. Mintha a kávé is jobb volna, (bár ez nem kúpos) de nagy különbséget nem érzek, az fix. Bár az igazi próbák majd csak most jönnek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
" "A kémikusok kongresszusa nagyon érdekes volt" - tudatja egy barátom, Illinoisból.
"Az egyik szünetben a bárnál heves vita támadt a feketekávé specifikus súlyáról. Vízen kívül koffeint, ásványokat tartalmaz, ennélfogva biztosnak tűnt, hogy a fajsúlya 1-nél több lesz. De mennyivel? Komoly fogadásokat kötöttünk. Én a béka vizeletének a fajsúlyával pályáztam. Mivel körülményes lett volna a helyes értéket a szakirodalomból megállapítani, a laboratóriumba vonultunk, ahol a legpontosabb műszerek álltak rendelkezésünkre. Vesztettem. Az eredmény: 0,99038 volt! Tudhattuk volna, hogy a kávé illatát (nagyon jó kolumbiai kávé volt) az olajszerű, aromatikus anyagok adják meg!"
(Lénárd Sándor)
-
válasz
Libretom
üzenetére
hát én inkább azt akartam írni, hogy azért ezek mind jó őrlők már, és ha frankó kávéval eteted, finomakat fogsz inni bármelyikből.
a mazzer mini szerintem egy jó cucc, én szerettem. ha nagyon hifizni akarok, akkor azért a nagy kúposakból jobbakat húztam (kony, robur) és most a forté is van olyan jó, mint a kony volt.
szóval van feljebb, de egy minivel is elégedett lennék, inkább a kávét cserélgetném, ha valamiért nem tetszene, amit iszom

-
sigidi
tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy De'Longhi EC685 kávéfőzőt. Bottomless/naked portafiltert honnan érdemes beszerezni? Kiváncsi vagyok azzal milyen kávét lehet főzni. Alie-ról ez pl.? Itthon esetleg valami bolt?
Köszi
Amúgy kotyogósról váltottam, még nem bántam meg.
(Bialetti Moka Induction) -
Libretom
aktív tag
Olvasgatom a Mazzeres posztokat és az érdekelne, hogy amit itt írtál, az a Mazzer Mini melletti pozitív kritika? Csak azért, mert mintha egyöntetűen jó lenne itt a topikban a vélemény a M.M-ről, és én is most szereztem be egy használtat, viszont a youtube-os rangsorokban nem szerepel a legjobbak között.
-
eddhunter
tag
Graef CM702-ben mikor érdemes kést cserélni?
Kb. 3 éves a daráló, havi 1 kb. kávé átmegy rajta. Mostanra 3 alátéttel, 1 fokozaton se jó mindig pl. kapucziner kávéknál. Az eredmény nagyon ingadozó, sokszor túl híg. A gép Gaggia Baby nem hinném, hogy azzal bármi baj lenne. -
Csápájev
őstag
Több bevált helyen sincs Norda.
Pl Teleki téri G roby, váci úti Manna...
Van valakinek tuti forrása? -
bbuffy
senior tag
válasz
kurtuzov
üzenetére
Igen. Bár úgy néz ki levehető. De nem csak a top modellen legyen a házba applikálva.
a shot timer ami multi funkciós amugy, 100 pont.
ránézésre ugyanaz a pid, nem tudom hogy van bekotve, de nekem működik rendesen. Kávén is erezhető. Egyszerű, funkcionális, semmi csicsa. És nem látszik.
fontos volt hogy az összkép megmaradjon. Itt sikerült.
Amugy sokáig hezitáltam r58 es Giotto között, de nem sikerült rávennem megam. DB hiányát nem érzem, még gondolkodom hogy bedobjak e fejhőmérőt, bár igy hogy van pid nem látom annyira értelmét.Előáztatás van, csak vizhálózat kell hozzá. Sajnos.
-
Karthmann
csendes tag
-
kurtuzov
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Az R58 V3 PID megoldására gondolsz?

Itt a kinézettel nem lenne feltétlen bajom (bár nem ragaszkodom az érintős infopanel csodákhoz), de valóban nagyon nem találják a helyét. Bezzeg milyen szép visszafogott az időmérő...Ellenben az Evoluzione PID-je:

nem véletlen rejtik el a csepptálca mögé (amúgy jó helye van ott)
De valahogy ismerős a megoldás: már a belépő Lelit Annákon is ilyen van:
A Rocketet nem láttam még élőben, de a Lelit Annán nekem nagyon bazárinak néz ki.
A Lelit PID megoldását csak az itt leírtak alapján tudom, hogy pl Fragola sincs tőle elájulva. Nem tudom mennyiben más a Rocketben levő egység illetve annak bekötése? -
norkov84
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Én sem értem: a korábbi R58 verziók külön vezérlő dobozához mindig az volt az indok, hogy ők az analóg dizájnt preferálják... erre itt ez az új “táccs szkrín” verzió. Nem azért, mert nekem még az előző verzió van, de szerintem az sokkal szebb. Ha akarom, lecsatlakoztatom a dobozt... bár nekem a gép mögé rejtve nem látszik.
Mondjuk szerintem a Te Giotto-d Cronometro integrációja a legtuttibb, nekem nagyon tetszik, ahogy a kijelzőt ott behúzták... -
MPowerPH
félisten
Brikkahoz hany kattanast toljak a daralon, hogy kenyelmes legyen a fozonek. Timemore azt irja, Espresso 6-12. 11 -et kattintottam. Lefozte, de messze nem olyan hevvel, ahogy szokta.viszont finom, es lett crema.
-
vicces1
aktív tag
Múltkor az uccsó 3-4 duplányit lefagyasztottam a szokásos 47ml-es mézesüvegekbe a Black Pearl-ből.
Hát nem tudom mi történt vele, de nem sok ilyen finom balanszos gyümölcslevet ittam idén.
Beleértve, hogy ebből a zacsiból sem a fagyó előtt. -
kurtuzov
senior tag
-
válasz
kurtuzov
üzenetére
a strietmant szívesen használnám. de nekem az is túldizájnolt, nem bírom szépnek látni. mellérakok egy mini gaggiát, vagy bármelyik karos gépet a 60-es, 70-es évekből, és vérzik, egyszerűen "bazári" a szememnek (de ezzel senki lelkébe nem szeretnék taposni, ízlés és akkor könyveljük el, hogy az enyém rossz
). -
kurtuzov
senior tag
Szerintem van az a Strietman+Niche kombó, amiket ízlésesen az ufószék ülőpárnájára helyezve hoznak, kicsit szájhúzva ugyan, de már átvennéd a futártól...
Max a szék véletlenül a gyerekszoba szabad a rablás üzemi területére kerül kihelyezésre...
Ha már kávézó ajánló: Komárno - Sturovo viszonylatban tudtok ajánlani kipróbálásra érdemes helyet? -
Hakai80
újonc
Kiváló párnás vas árban. Nem én árulom, csak megakadt rajta az egerem
[link] -
NagyGL
csendes újonc
Ezt megerősítendő: a Revolut tényleg jó. Én egy ideje minden külföldi rendelésnél azt használom, egy Niche-nél 6-8 ezerrel olcsóbb úgy. Persze a regisztráció / beállítás / rátanulás idő, nem biztos, hogy egyszeri vásárlásnál megéri, de ha az ember gyakran rendel vagy utazik külföldön...
-
72lakiluk
tag
Megnéztem ma a soproni Kultúrpresszót, volt több jó vélemény is a kávéjukról itt. Ezt meg tudom erősíteni, bár csak egy 50-50 brazil etióp blend van, a duplámnak isteni illata és íze volt. Mennyiségét picit keveselltem, árát nem annyira
950,-.
Nekem sok volt a hely... zavaros, zsúfolt... háttérben sütés-főzés, pulton sok visszahordott mosatlan, árulnak promóznak ezt-azt, falon pólók lógnak...stb. Szóval a kávé az százas ! -
iatti
aktív tag
válasz
Ludovicus
üzenetére
én már évek óta használom a papírt,most vettem le a gc felsőszűrő+vízterítőt. minimális kosz volt fél év alatt.talán egy évet is kibírna. a papírt használat után azonnal elmosom,ráteszem egy befőttes üveg tetejére.ott szépen megszárad egyenesre. 4-5-6 alkalommal használom fel. olvastam itt aki többször is ,de szerintem ott már nagyon kávé olajos a papír.én kb 4-5 dupla után vakszürőzök háromszor,minden egyes alkalomnál leveszem a kart.
-
-
Ludovicus
aktív tag
-
-
-
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek az mitől lehet, hogy a pogácsa felragad a felsőszűrőre?
Részletesen:
Egy Ascaso Steel Uno gépről van szó, ahol javítani akartam a legegyszerűbb módon, mert nem voltam elégedett a pogácsával. Először kicseréltem a felsőszűrőt egy AVX E61-200-ra és szépen passzolt, a terítés is jó lett, a pogácsa is sokat javult. A gyári szűrőkosár nagyon nem lyuggatott a szélén és ott még maradt kis kávé. Most kicseréltem ezt egy IMS B702TH26,5-re.
Ebből nagyon könnyen kijön a pogácsa és semmi nem marad benne. Érdekesség, hogy a gyári és az IMS szűrő szinte azonos, azonban a gyári 14g-ra van specifikálva (én gond nélkül szoktam vele 18g-ot főzni), míg az IMS 14-20g-ra.
Előfordul, hogy az új szűrővel fentmarad a pogácsa a felsőszűrőn. Kipróbáltam a egy IMS E61 200 IM felsőszűrőt is, ezen mindig fent marad a pogácsa. Méretek alapján nincs közelebb a pogácsa teteje a felsőszűrőhöz, sőt szerintem az IMS-ben még lejjebb is van a szintje ugyanazon kávé mennyiség esetén. Mi lehet a probléma? -
Toobee
veterán
Mall.hu-nál Sage BES920BTR mellé ajándék BCG820BTR daráló. Úgy látom alapból drágábbak, mint a többiek, így viszont jó az ár.
-
CB
senior tag
1-2 év múlva annyi eladó Niche lesz itt.......
Csak ki kell várni. -
-
-
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy brikkához melyik darálót ajánlanátok? Számomra a kotyógos világ tetszik, ebből próbálom kihozni a maximumot. Van itthon daráló, de ez inkább egy általános örlő, nem fókuszáltan kávé daráláshoz készült.
DeLonghi KG79, Russell Hobbs 23120-56, ezekkel szemezek, illetve Hario-t is ajánlottak. Feltételezem ez utóbbi lenne az ideális, viszont nincs passziom kézzel örőlni minden reggel és délután, valamint úgy tudom, hogy ezek a kis japán gépek egy év után megadják magukat, míg pl. a Russell-ra mégiscsak 3 év garanciát kapnék.
Nem lenne baj, ha egy könnyen javítható, és/vagy utólag cserélhető alkatrészekből álló típust találnék, ha van ilyen.
Max 15-öt szánok rá, és egy alkalommal egy főre kell darálnia.
Köszönöm. -
vicces1
aktív tag
Könnyes szemmel eladó a Mazzer.
Annyi a változás a képek óta, hogy eltelt pár hónap.
Szóval, eladó Jolly (Mestre) a képen látható modolásokkal.
Én is itt vettem még egy kedves fórumtársunktól aki nagyon igényesen felújította.
A Fio kés kb most járatódott be rendesen. (megvan hozzá az eredeti is)
Szerintem és az őrleményből is láthatóan pontos, az állapota a képen magáért beszél.
Privátba légyszí akit érdekel, vagy kérdése van!
(Szerintem) nagyon jó áron oda adom fórumosnak. -
CB
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Bocs, akkor az előző hsz-ban én fogalmaztam rosszul. Elfér, csak nincs alatta annyi hely, hogy a fincsi crema-s kávé akadály nélkül a szűrőtartó furatába folyjon.
Az a baj vele, hogy (ugyan még tolómérővel nem mértem), de ha egy 10 forintost beteszek a szűrő alá, akkor már nem lehet bepattintani a helyére. Vagyis kb. 0,5 mm lehet a szűrő és a tartó között, ami a crema szempontjából nem sok, viszont szerintem kevés.

De meg fogom mérni tolómérővel is. -
CB
senior tag
Rotopumpa egy RS kávégépben........
Létezik olyan szűrőtartó RS géphez, amiben az 58-as, 7-9 grammos, klón SM szimpla szűrő mélységében elfér?
-
Siófok Maran kávézó: A kávégép tényleg impozáns. 93 fokra állítva a két fej.
Kétféle kávé van két VICTORIA ARDUINO MYTHOS örlőben amik dupla örlésre vannak beállítva, 19 és 20gr. A kávék: Brazil és Kolumbiai. Megkóstoltuk mind a kettőt. A kolumbiai elég savanyú volt már nekem de ez ugye elég gyümölcsös ízprofilú. Viszont a Brazil nagyon jó annak aki klasszik vonalat szereti mint én. A személyzet nagyon kedves. Látogassatok el ha arra jártok. Sütik is isteniek! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
Eretnekség ilyet mondani ebben a topikban, de semmi bajod nem lesz az őrölt kávétól sem. Brikkánál meg aztán végképp nincs akkora előnye a frissen őrölt kávénak. Inkább a hőfokokra kell figyelni. Én forralt vizet teszek bele, hogy ne a tűzhelyen melegedjen 10-90 fokig.
-
Nimda
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
A magyar emberek többségének akkor jó a kávé, ha sok a víz.
Ez jellemző, főleg olyan (esetleg munkahelyi) körökben, ahol a mennyiség jobb a minőségnél.
A munkahelyemen korábban, egy Jura géppel csinálták a kávét (büfé), ami teljesen vállalható presszó mennyiséget és cremás, testes kávét főzött.
Később lecserélték egy csillivilli nevenincs fém dögre, csupán azért, mert az megcsinálja a kappucsinót magától, de a presszója egy barna híg fos, ízre pedig mint egy granulált Nescafé.
Megreklamáltuk, de a többség a vizes kávét tartotta többre (mondjuk a kávégép teljesen alkalmatlan volt a Jurához hasonló kávé készítésére) az erősebb intenzitású, de kevesebb kávéval szemben.
Sajnos mi vagyunk a kevesebben, akik nem képesek ráérősen szürcsölni a barna híg levet 3 cigi mellett, ezért hatalmas megkönnyebülés volt, mikor egyéb más problémák miatt, rövid úton megváltak a büfétől.
Jelenleg egy karos, karbaörlős cucc működik, ami még a Juránál is jobb kávét főz. Az élet apró örömei
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nincs r60am, sem faustom. R58+royal zm.

(Bialetti Moka Induction)

Örülnêk ha az lett volna ennyiért. Az brutális, meg az ára sem rossz. 350 től megy. Nem, ezt a floh-n lőttem.