Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Itt 22 euróból is kijön az LM feliratos VST, ha meg tudsz barátkozni a peremes kialakítással.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én a mono-t eddig kétszer próbáltam, egy januári és egy november végi pörkölést. Előbbi ránézésre és ízre is világossabb volt, csak a dió jött nagyon intenzíven (64-es SSP HU késsel). A mostani friss pörkölés sötétebb, a dió mellett az étcsokit is hozza, mivel én ezt kerestem benne, számomra jobban bejön.
-
Ludovicus
aktív tag
Valaki tudna segíteni, hogy érintőgombos Gaggia Baby (calss-d) érintőpaneljét hogyan lehet kiszedni az előlapból? Van mindkét oldalon egy-egy fehér pöcök, ezek közül az egyiket sikerült letörnöm, de a panel meg sem mozdult.
Hibajelenség: az érintések kb. felét nem érzékeli a panel.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
killboy007
üzenetére
Kb. én is hasonlóan jellemezném. Én F64 evo késről váltottam, szintén egyértelmű előrelépés volt és úgy érzem, tovább már nem akarok menni ezen az úton, számomra tökéletesen elég ez a "világosabb" ízvilág (próbáltam kellően objektíven fogalmazni
). Az őrlés szintén halkabb és kb. dupla hosszúságú lett, plusz arra kell figyelni, hogy mindig marad 1-2 szem bab leállítás után a kések között, tehát nem csak a pangó miatt kell ráindítanom. -
Ludovicus
aktív tag
válasz
killboy007
üzenetére
Filter kávéval nem szoktam presszózni (feltételezem te is ehhez keresel kést), a legvilágosabb pörkölés, amivel az SSP HU-t használom kb. a CM teszt, így inkább a kérdés második felére tudok válaszolni. Super Jolly-val elég könnyű belőni a megfelelő őrleményt és ehhez simán vissza lehet találni. Naponta több kávét használok, sűrűn váltogatva az 51-es és 58-as szűrőket és ritkán lövök mellé egy-egy visszaállásnál.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Tudom, írtad, hogy nem adnád el a Majort, de egy megfontolást megér. Az árából "visszalépnél" Super Jolly-ra és ehhez vennél egy SSP HU kést (ha még elérhető, az itt hivatkozott forrásból). Én nagyrészt az általad írt célra használom ezt a kombót és nagyon elégedett vagyok vele.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Saját tapasztalat alapján (hónapokig használtam Picopresso-t és K4-et) inkább ajánlok egy Leverpresso-t. Nagyon tömören: olcsóbb, jobban és konzisztensebben kezelhető, plusz szerintem tartósabb konstrukció. További előrelépés, ha minimális költséggel lecseréled a K4-et K6-ra.
-
Ludovicus
aktív tag
Engem ez a látvány várt másfél év után.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Hogy balanszosabb legyen a vélemények eloszlása leírom röviden az enyémet is a Super Jollymmal kapcsolatban: jellemzően közepes (ritkán filter és ritkán sötétebb) pörköléseket iszom kizárólag presszó formában és erre nagyon bevált az SSP HU kés. Előtte évekig EVO késeim voltak és ehhez képest egy elég nagy szintlépés volt az SSP-re váltás még a skála sötétebbik oldalán is, ami számomra egy nagyon kellemes meglepetés volt. Presszó tartományban (kb. 4-5 ricni ez nálam) nem jelent problémát a "visszatalálás" úgy, hogy a késtartó nincs szabályozva.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Én lassan egy éve használom a V3-at probléma nélkül, olykor napi több alkalommal és eddig még tömítést sem kellett cserélnem. Előtte pico-m volt, amit saját (negatív) tapasztalat alapján kevésbé tartok időtálló konstrukciónak.
#136730 donat_sz: K6 mellé én is ajánlom a Leverpresso-t, faék egyszerűségű a felépítése, könnyű takarítani, a gyári, jó minőségű dupla szűrő mellé kapható épkézláb szimpla is és idővel a kezedben lesz a nyomásmérő
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Én használtam gyári késsel és EVO késsel a Super Jollyt, most pedig SSP HU van benne. Mellette kb. 1 éve van K6-om. Az EVO kést hónapokig használtam a K6 mellett és utóbbi leheletnyivel tisztább ízeket hozott szinte minden esetben, de jelentősnek nem mondanám a különbséget. Előrelépést én csak az SSP késsel érzek a K6-hoz képest, jellemzően közepes, néha filter pörköléssel, kizárólag presszóhoz.
-
Ludovicus
aktív tag
A picopresso mellett ajánlom megfontolni a leverpresso-t is. Én egy év pico-zás után váltottam és nem bántam meg.
A leverpresso előnyei a pico-hoz képest:
- állandó nyomás és erről egyértelműbb visszajelzés a tenyereden
- emiatt nagyobb mozgástér a nyomásprofilozásban
- egyszerűbb felépítés, kevesebb hibalehetőség (nálam egy pico házát garanciában cserélték, majd a második példányt is szervizelni kellett, mert mindkét alkalommal a pumpával volt valami gond, ami miatt egyáltalán nem vagy nem eléggé épült fel a nyomás)
- rövidebb munkafolyamat, mert ritkán van szükség előmelegítésre és a takarítás is gyorsabbGarancia szempontjából hátrány a pico-hoz képest: nem kapni itthon csak a nyomásmérő órával ellátott fém házas verziót, ami az alap változathoz képes 3x árszint.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+1 (brazil cerrado-t rendeltem)
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Kb. 1 éve használok párhuzamosan egy super jolly mellett egy K6-ot. Bár utóbbi nem fokozatmentes, de nekem eddig még mindig elég volt a 16 mikron-os lépésköz a klikkek között. Konzisztenciában nekem semmivel sem rosszabb a K6, sőt, ha váltogatod a kávékat (mint pl. én) még előnyt is jelenthetnek a K6 fokozatai. A SJ felárát számomra csak a cserélhető kések igazolják.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Én pár hónapja kaptam rá, azóta a napi egyik kávém szinte mindig ristretto (főleg, hogy a leverpressohoz nem találtam használható szimpla kosarat). Eddig az impresso klasszik vonalával próbáltam és ez a recept vált be leginkább: 16,5 g -> 20-21 g, 13-15 mp lefolyással.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
Én továbbra is, de felhagytam a korábbi kis adagos fagyasztással, két-három hét pihentetés után (kávétól függően) a kilós csomagot kettéosztom és ezekből veszek ki kb. két-három napi adagot szelepes kis zacsiba, így kb. 5-6 alkalommal kell nyitnom a fél kilós adagokat. Visszazárásnál lehajtom a zacsi tetejét, majd utána simítom a zárat a kis és a nagy zacsiknál is.
Ez nekem így egész jól működik.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Ha nem akadályozza meg, Te mi ellen használod? Nem kötekedésképpen írom, csak próbálom megérteni, mire lehet jó...
Azért is kérdezem, mert nem tudom megítélni, hogy az én kazánomban mi volt a fehér trutyi, vízkő, vagy (ahogy Zen tippelte) a galvánkorrózió maradéka (ami megint nem tudom, mi).
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Retekcloud
üzenetére
Szerintem az oscar párna nem akadályozza meg a vízkövesedést (a többivel nincs tapasztalatom).
-
Ludovicus
aktív tag
Már elérhető a gyári nyomásmérő pico-hoz és szinte ezzel egyidőben újra kapható a már korábban is létező alternatívája. Ennyiért (+sarcok) biztosan kihagyom mindkettőt, talán az ekokapszulánál olcsóbb lesz a gyári, ha megérkezik hozzájuk...
Szintén pico téma: az eddigi többnyire kudarcos szimpla kosaras kísérleteim után megpróbáltam alulra filter papírt tenni és azóta minden húzásom tökéletes

-
Ludovicus
aktív tag
Super jolly-n egy átlagos presszó jokertől nagyjából hány ricnire van egy brikka őrleménye?
-
Ludovicus
aktív tag
-
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
home.barista
üzenetére
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
koxkids
üzenetére
Köszi az infót a nyomásmérőről, ezen a fotón láttam én is, de nem tudtam, hogy nemsokára kijön. Én szerintem benevezek rá, mert úgy érzem, sokszor nem tudok állandó nyomást fenntartani a csapolás alatt, a nyomásmérő valószínűleg pulzálna, ahogy nyomkodom a dugattyút. A mérővel talán jobban meg lehet tanulni a helyes technikát.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
billyjoe
üzenetére
+1
Remek kis (és ezen most különösen nagy a hangsúly!) szerkezet. Remélem, lesz olyan tartós, mint amennyire jó végeredményt produkál. Egyetlen kritikus pontja az előmelegítés, ami valóban nem bonyolult, de egy-két késötétebb pörköléstől (pl. impresso brazil) eltekintve kell a háromszori felöntés - legalábbis nálam.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Kérlek, oszd majd meg a választ.
Nem tudom a C3 hogyan néz ki belülről, de - ahogy írtam is korábban - C2-n a klikkek közé is állítható a tárcsa, mivel olyan erős belül a feszítő rugó, nagyon ritkán mozdul el a tárcsa őrlés közben. Szükségmegoldásként te is kipróbálhatod.
-
Ludovicus
aktív tag
-
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Köszi a választ (és neked is billyjoe), ez volt a megoldás, ellazáskodtam az előkészítést és nem szorítottam meg kellő határozottsággal a kupakot a tetején... Minden ismét a helyére került. És végre megtaláltam a helyes őrleményfinomságot a szimpla szűrőhöz, így sikerült egy értékelhetőt (nem is rosszat) húznom impresso brazilból. Megtartom

-
Ludovicus
aktív tag
Pico tulajoktól kérek egy kis segítséget: eddig, ahogy az útmutatóban is le van írva, kb. 10-12 pumpálás után jelentek meg az első cseppek a dupla szűrőn, mindegy milyen kávéval próbáltam. Most viszont, 1 hét használat után, valamiért már 20-22 pumpálás kel kell az első cseppekhez, amit nem igazán értek, mert nem változtattam az őrlemény finomságán és a rutin is ugyanaz, mint korábban. A végeredmény nem lett rosszabb, viszont az előáztatás, úgy érzem, feleslegessé vált. Nálatok is volt ilyen változás a használatba vétel után? Remélem, nem a dugattyúval történt valami.
-
Ludovicus
aktív tag
Puck screen (nem szeretem az idegen szavakat, de erre nem ismerem a magyar megfelelőt...
) használatakor kell változtatni az őrleményfinomságon? Tehát kell annyival finomabbra őrölni, mint amennyivel a pogácsa magassága csökken a ps. miatt? -
Ludovicus
aktív tag
Én is pont ezt fogyasztom, 3 hetesen vettem át a pörkölést, tehát azonnal bontottam pár hete és elsőre valami hihetetlen szőlőillat áradt belőle, az ízében is ez dominált (hasonlított kicsit a Kapu. modica blendre), aztán egy hét elteltével a szőlő ananánszra változott (egyáltalán nem bántam
). Nálam ez az elmúlt kb. 6 tesztpörkölés győztese.Most próbáltam pico-val, kicsit hőhiányos volt, de itt is jött a tömény ananász íz. Javítanom kell még az előmelegítési technikán...
(#125101) Stauffenberg Nem bonyolult szétszedni, nálam eddig egyszer kellett, mert valahova beszorulhatott egy őrleménydarab és nem őrölt a korábban beállított fokozaton. Bár ez csak kipp, belenézve nem derült ki a probléma oka. Tehát: csak le kell tekerned a fokozatállító tárcsát a tengelyről és máris jön szét az egész.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Érdekelne majd a tapasztalatod több 12g-os húzást követően CM teszttel, én kb. ilyen konfigurációban (értsd hasonló pörkölésű babokkal) használnám legtöbbet a picot. Plusz, ha nem nagy kérés, te vagy billyjoe (vagy bármelyik rejtőzködő pico tulaj) leírhatnátok vázlatosan egy teljes főzési folyamatot

-
Ludovicus
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Ha a transzformátor ment gallyra a panelen, akkor ez alapján tudtok elindulni.
-
Ludovicus
aktív tag
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Most, hogy így írtatok erről a mérlegről, rájöttem, hogy kint hagytam a teraszon a sajátomat (permetszert mértem vele) és most hoztam be 2 óra után, de semmi baj a kijelzőjével. Vagy ez csak az első bekapcsolásra vonatkozna?
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ha valaki együtt tud élni a peremes változattal, szerintem még mindig itt a legolcsóbb (15 EUR +7 a szállítás), igaz, nem kapsz hozzá adatlapot és LM felirat van rajta, de gyakorlatilag egy féláras VST szűrőt kapsz. Én két körben rendeltem már tőlük és minden rendben volt.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
A Brikkában remekül lehet szabályozni a hőfokot a vízszinttel, így nagyobb hőigényű kávé is bátran rakható bele (pl. nekem legutóbb jól működött a CM tesztpörkölés). Semmi hókusz-pókusz, csak 2-3 alapszabály: hideg vizet bele, a pukkanás után azonnal levenni és kiönteni. Kb. ennyi.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Én is egy ilyen szettel indultam pár éve és a nyaralás alatt visszatértem rá, mert nem volt vállalhatatlan a szállítása a gyerekbringák és gumimatracok között Azzal a különbséggel, hogy mivel a Graefet eladtam, vennem "kellett" egy T.more C2-t, ami kés szempontjából kb. ugyanaz, viszont finomabban állítható és persze nulla pangó marad. És ami a lényeg: a Gondolásokkal és a Palermóval egészen elfogadható végeredmények születtek
ha csak sötétebb pörkölést innék, hétköznapokra is elmenne... Annyit kiegészítésként, hogy beraktam egy k hőelemet a kazánra, így szörföléssel tudtam hozni az állandó végeredményt. Vagy ez így már nem is a kezdő szett? 
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Deer76
üzenetére
Nálam is pontosan ezek voltak a hibajelenségek, melyek idővel (hónapok alatt) rosszabbá, azaz sűrűbbé váltak. Ha nálad is az a probléma oka, ami nálam volt, idővel az érintőpanel sem fog tápfeszültséget kapni, tehát használhatatlan lesz a gép. Drágább és egyszerűbb megoldás egy új panel innen vagy az olcsóbbik, amit írtam, panelen látható kék transzformátor cseréje kb. 1000 Ft anyagáron.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Andraskiss6
üzenetére
Ment itt már erről diskurzus korábban, úgy látom, a Danetti is ugyanazt a LF által gyártott kést árulja (a csomagoláson levő gyári szám alapján), ami itt néhányan már használunk és ami nem a legszebb megmunkálású, de Fragola szerint lehet gyári. Nekem mindegy, hogy gyári vagy utángyártott, ha ízben többet hoz, mint a gyár Mazzer kés (33M).
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Andraskiss6
üzenetére
Mielőtt tavaly megvettem az Expolygonból, érdeklődtem a Danettinél és nekem azt mondták, utángyártottat árulnak...
-
Ludovicus
aktív tag
Van egy 14g-os LM kosaram (tkp. egy 15g-os peremes VST), ami nekem annyira nem jött be, maradok a 18g-os verziónál, így közvéleményt kutatok, hogy valaki nem cserélné-e el 7g-os VST-re, mielőtt meghirdetem. Pár napig próbálgattam, tehát kb. új állapotú, karcmentes, ha ez ebben az esetben számít valamit.
(Remélem, így még nem minősül hirdetésnek
) -
Ludovicus
aktív tag
válasz
justgiveup
üzenetére
Pedig nem rossz az a C2 - főleg az árához képest... Írtam korábban, hogy a két állás között is bátran használható, gyakorlatilag fokozatmentesen, nem fog elállítódni a tárcsa őrlés közben, így könnyen be lehet lőni a lefolyást. Nekem mostanában remekül kiszolgálja a közepes/sötétebb pörköléseket, erre a célra egyre gyakrabban ezt használom az EVO kés helyett. Később, ha presszózni akarsz, neked is jól jöhet, filterhez meg nézel valami mást.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Ha belefér egy velencei kiruccanás, ezt a helyet ajánlom, tipikus családi vonalon vitt pörkölő, nekem is egy olasz ismerősöm ajánlotta.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
justgiveup
üzenetére
A Timemore presszóképességéről alkotott képet árnyalnám kicsit. Pár hete vette Brikkához, de, ha már megjött, gondoltam, kipróbálom a G. Baby-vel is. Volt egy előképem a korábban olvasott vélemények alapján, ami elsőre be is igazolódott, az állítótárcsán két klikk túl nagy tartományt fed le, míg pl. x beállításon 10 mp-el túlkivonatolt lett a kávé, x+1 klikknél átzubogott a pogácsán a víz. Viszont, mivel elég erős a rugó a tengelyen, a két klikk közé állított tárcsát is megtartja őrlés közben, így gyakorlatilag két klikk között fokozatmentesen állítható a finomság és nekem sikerült ~5-10 mp lefolyási időket változtatnom vele.
Miután sikerült belőnöm az őrleményfinomságot, teljesen korrekt lett a végeredmény, amit azonban csak síktárcsás őrlőhöz tudok hasonlítani (az van pluszban itthon), így az ízélményről nem írok, hiszen a kézik között keresgélsz.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
koxkids
üzenetére
Én is pont egy ilyen szettet használok utazások alkalmával. Ahogy Cathfaern (#118555) írta, hideg vízzel a legjobb az eredmény, nálam a takarék láng és az alsó rész pereméig érő láng nem hozott különbséget, ettől függetlenül takarékra szoktam állítani a rózsát. A vízmennyiség viszont kritikus, mert ez határozza meg hőfokot, világosabb pörköléshez a felső részben látható jelölés tetejéig mérem ki a vizet, sötétebb babokhoz (pl. Pacific rome) kb. 2 mm-el alacsonyabb a vízszint.
Az őrlőtuningot én is elvégeztem, ahogy írod, ezzel valamivel alkalmasabb lett presszóra az őrlemény, igaz, nagyon erős korlátokkal, de pl. a két hetes nyaraláson ezzel szoktam etetni a hőmérővel megtámogatott kis delonghit. Az őrleményfinomság beállítása persze nem könnyű a korlátozott állíthatóság miatt, de ha egyszer sikerült beállítani, játszva a kv mennyiséggel is, egészen vállalható eredmények születnek.
-
Ludovicus
aktív tag
Ismét szóba kerültek a vst kosarak, innen rendelt már valaki? A 14 és 17 g-os kosarak azonos méretűek, mint a "gyári' 15 és 18 g-os vst példányok? A szállítás 6 eur + van némi mennyiségi kedvezmény.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Csak akkor menj, ha kapsz értesítést e-mailben, egyébkén munkaidőben bármelyik nap átveheted, de előtte csörögj oda, ha mész.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Azért a két személyes brikka nem ad rossz eredményt, természetesen nem presszó, de nekem érzetre valamivel sűrűbb az ízvilága, mint egy normál kotyesznek. Ráadásul a vízhőmérséklettel is egész jó lehet játszani, amit Kávékalmár kiválóan bemutatott pár évvel ezelőtti videójában (ebből fakadóan a sötétebb pörkölések még egy árnyalatnyit töményebbek). Így, mikor nincs idő reggel megvárni, a GB bemelegedését, remek alternatíva, ugyan abból a forrásból.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Skizz
üzenetére
Nem rossz a Rome, ha az egyszerű, sötét vonalat keresed, minőségi robuszta van benne, szerintem nem kell félned tőle, talán csak arra figyelj, ha ezt választod, hogy kellően rövidek, 20-22 mp.-esek legyenek a csapolásaid, így hozza az étcsokis nápolyit. A Verona is jó ezen a vonalon, összetettebb, viszont én ugyanazt a hőfokot látom a jegyzeteimben mindháromnál (Rome, Verona, Gondolások), így ha az utóbbihoz nem volt elég hő, nem tudom, jól jársz-e az előbbi kettővel. VAgy a La piazza volt savanyú (elvesztettem a fonalat...)? A La piazza nálam +2 fok a másik háromhoz.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Egyetértek, az én példányom is hasonlóan durván megmunkált. Ami furcsa nekem, hogy az LF utángyártott kései miért teljesen más profilúak, mint a gyáriak. Talán valamelyik széria váltásnál a gyári késeken is módosítottak és ezt még nem követték le az LF-nél .(?)
-
Ludovicus
aktív tag
Valaki összehasonlította már a Fragolánál árult F64EVO késpárt az expolygonos verzióval? Én ez utóbbit használom és bár eredetiként árulják, hajlok rá, hogy utángyártott, mert az LF gyártja és árulja. Ettől függetlenül nincs bajom vele, egyértelmű előrelépés volt a 33M késekhez képest.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nálam rex 100-nál ez inkább kb. 15 fok, pontosan nem mértem, csak érzésre mondom, a világos coop-nál 111-re , pacific rome-nál 95-re van állítva a PID és így jó (most csak a két "végletről" beszélek). A beállított érték egyébként nekem is mindegy, ez csak referencia pont, de megértem, ha valakinek fontos a pontos kijelzés.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
Igen, ez is okozhatta, mert nem csináltam autotune-t. Az én elméletem az volt, hogy a belső sor a rajta levő plusz két réteg miatt pár fokkal a kazánban levő víz hőfoka fölé melegedett és mikor megindult a csapolás, ez plusz 1 fokot jelentett keveredve a kazánvízzel, egészen addig, amíg a belső sorban levő forróbb víz bejutott a kazánba.
Viszont miután leszedtem a külső réteget, két sor rézcsővel hasonlóan viselkedik a rendszer, mint nélküle, hidegen felfűt kb. plusz 5 fokot, onnan ejti vissza a hőmérsékletet, annyi a különbség, hogy csapolás után kb. fele idő alatt áll be stabilan a célértékre (szintén autotune nélkül).
Még egyszer mondom, lehet, hogy igazad van és a három réteg is működött volna AT-vel, de ezt már sosem tudom meg
Másrészt a három sor el sem nagyon fért, erősen barkácsolni kellett volna a kis Baby-t, hogy hosszú távon legyen hely.. -
Ludovicus
aktív tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Ezt annyival egészíteném ki, hogy valóban könnyen melegszik a rézcső. Miután nemrég, a kazáncserével együtt betekertem három réteg rézcsövet (kb, 4,8m), következetesen 1 fokkal nőtt a pid által kijelzett hőmérséklet a csapolás megindulása utáni kb. első 10-15 mp-ben a dupláknál (és szimpláknál is), enyhén égetve a pogácsát. Leszedve a külső réteget helyreállt a rend, az itteni tapasztalatoknak megfelelően -0-1 fok szimpláknál és -1 fok dupláknál a pid-en látható hőmérsékletesés.
-
Ludovicus
aktív tag
Ha van dm kártya, januárban 20X pont jár a deszt. vízre, ami ~18% kedvezmény utólag levásárolva a pontokat.
-
Ludovicus
aktív tag
Sziasztok! Ilyen gázos popcorn készítővel pörkölt már valaki? Alkalmas az alapok megtanulására egy Gene/Behmor beszerzése előtt? Egy ikea-s hőmérővel gondoltam megbolondítani, hogy - a lehetőségekhez mérten - próbáljak visszajelzést kapni, mit és hogyan változtassak az első, nyilvánvaló kudarcok után.
És válaszolva egy közelmúltbeli kérdésre: én lehet, hogy emiatt fogok hamarosan a sufniban aludni...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Az őrlés szintén halkabb és kb. dupla hosszúságú lett, plusz arra kell figyelni, hogy mindig marad 1-2 szem bab leállítás után a kések között, tehát nem csak a pangó miatt kell ráindítanom.
)

A brikkának még adok egy esélyt.