Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Segítenétek kérlek tanáccsal, mit lehet most strapabíró, olcsóbb (100e környéke) eszpresszó képes gépnek ajánlani?
Köszi! -
mgy
senior tag
Urak,
50e körül, kizárólag filterre, milyen kéziőrlőt ajánlanátok?
köszi! -
mgy
senior tag
Nincs valakinek véletlenül egy felesleges 58-as vakszűrője? Baromira nem találok itthon, egy pár száz forintos cucchoz meg nem akarok ezer forintnyi postaköltséget biggyeszteni.
Bp. északi része lenne közel, más vágyam egyelőre nincs.
Köszi! -
mgy
senior tag
Köszönöm a mosogatógépes kérdéssel kapcsolatos türelmet azoktól, akit esetleg zavart, illetve a válaszokat, amiket kaptam!
-
mgy
senior tag
Urak, had hozzam ide a topik eddigi talán legofftopikabb kérdését...
Tudom, hogy ide azok járnak, akiket a marketing kevésbé érdekel, a funkció számít.
Megint tönkrement a mosogatógépünk, de már fogalmam sincs, milyet vegyek. Mi az, ami nálatok bevált?
Parci, dobd ki, ha nagyon para nyugodtan.
-
mgy
senior tag
Ha lenne valakinél megunt és/vagy felesleges switch (vagy hasonló, elzárható csöpögtető) szívesen átvenném.
Köszi! -
mgy
senior tag
Segítsetek kérem szépen tippekkel, mostanában nem követem a kávés dolgokat, mint korábban.
Filterre keresek őrlőt, mi számít most elfogadható szintnek kéziben, motorosban?
Itt most nem fog beleférni a Commandante (ár)szintje, de nem akarok tizenezres hariót sem. Köszi előre! -
mgy
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Ezaz, azt hiszem erre emlékeztem régről, nagyon köszi!
Jött közben persze a kiegészítés, ha esetleg új gépet tudok a cimbinek javasolni, azt meg tudja venni cégre, hisz úgyis irodai gép lesz majd belőle. Ha esetleg tudtok új gépről, azt is megköszönöm!
---
És igen, a Lollina van még újban is...
Köszi mindenkinek még egyszer! -
mgy
senior tag
Tudnátok javasolni jó POD-os gépet? Nem baj, ha használt, csak legyen értelmes állapotú.
Karira kéne, szóval pár hét még van keresgélni.
Köszönöm! -
mgy
senior tag
Urak, utazós/nyaralós vízforralóra van valami rendkívül jó ötlet, a régesrégi merülős kempingcuccon túl?
-
-
-
mgy
senior tag
Ment a matekolás nemrég a felújított Majorral, mit kezdjek vele. Hírdetgettem, levettem, vakaróztam, felesleges a Niche mellé másik elektromos, illetve a mérete, formája miatt nem gondolom visszarakni a pultra a nagy dögöt, a NZ meg hozza a kötelezőt ÉS szép is.
Aztán elkezdtem szeparálni őket feladat szerint, a NZ filtert őröl a konyhában, ha néha presszózok, arra használgattam a Majort a dolgozószobámban (így nem látják egymást -> nincs hiszti, féltékenykedés).
Nem tudom, kinek az ötlete volt a 151C kés, asszem sz.zs. kartácsé, abban viszont biztos vagyok, hogy most hosszú évekig hálás kell legyek neki. Ez a kés, vagyis az ezzel felújított Major olyan szintű csodát produkál sokhónapig aszalt klasszik kávékból is, hogy csak pislogok. Vettem a héten a kedvenc Manettiből frisset, azóta alig megy a savanyú filter, pedig eléggé rá voltam csúszva mostanság.
Tehát röviden, nálam bejött ez a kombó, köszi Zsolt (remélem tényleg tőled jött, s nem ment félre a
)! -
mgy
senior tag
Keresek Commandante őrlőt, ha valakinél lenne felesleges, szóljon kérem! Köszi!
-
mgy
senior tag
Segítsetek légyszíves, nem vagyok naprakész, mi most jónak tartott kézi őrlő filterre?
-
mgy
senior tag
Urak, ha valaki őrlőt keres, van egy eladó Majorom.
-
mgy
senior tag
Urak, tudom, hogy volt anno egy oldal a filterclub-on, ami a magyarországi pörkölők/webshopjaik elérhetőségét listázza, de nem találom sehogyan sem.
Tudnátok ezzel segíteni? Köszi előre! -
mgy
senior tag
Az év utolsó napjáig kellett várnom a legnagyobb kávés hullámvasútra, de megérte...
Nem tudom, kóstoltátok-e filterben a CM-es Frinsát, elég mókás kávé! Direkt nem olvasom el az ízjegyeket előre, hagyom magam meglepni. Azt láttam, hogy anaerob, meg natural, ez nekem nagyon kedvenc vonal, tegnap megcsináltam az elsőt, belekortyoltam, és majd kiesett a szemem, EZ MI?
Nagyon másra számítottam, így nem is igazán örültem annak, amivel találkoztam, a pohár végére lett picit kellemesebb. Ma reggel nyitottan - vagy inkább felkészülve az új élményre - ültem le vele, és míg ittam, végig fülig ért a szám (nem, nem csak addig). Most olvasom a weboldalon, mit írnak róla: "meghökkentő ízei semmi eddigi kávéélményünkhöz nem foghatóak". Ez 10000%-ig igaz. Nagyon rendben van, nagyon örülök neki, h ez jött az előfizuban!
---
Ma megkaptam a 19 grammos csomagjaim is, kíváncsiságból bontottam a gésát, hát, legalább elmondhatom, volt már ilyen is. Nem tom, lehet az elkészítéssel, vagy velem van a hiba, de nem tűnt túl sokrétűnek, kicsit még próbálkozok, hátha okosodok valamit. -
mgy
senior tag
Az aktuális Barn filter(!) kínálatból ismeritek valamelyik kávét? Jézuskától bírok kérni egy zacsit onnan, de nyilván nem vagyok képben egyáltalán, max a leírás alapján választok.
-
mgy
senior tag
Köszi a Beuer mérleges válaszokat!
-
mgy
senior tag
Ha már tizedfokokról, meg állandó vásárolhatnékról volt szó, ismertek esetleg megfizethető, de tizedgrammra tényleg pontos mérleget?
Van, volt pár alis már, de bármit is állítanak, vagy mutat a kijelző, a vízkeveréshez pl. használhatatlanok, gramm alatt kétszer ugyanazt az értéket az enyéim nem tudták mutatni.
Köszi! -
mgy
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Röhögök azért, s hogy ne vegye senki magára hozzáteszem, magamon (is).
Hosszú-hosszú évekig 95%-ban presszó ment itthon, néha filtereztem, az újhullám kedvéért, de alapból a "modernebb olasz" vonalat (már ha van ilyen, de szerintem értitek, nem a mocsár robi) nyomtam, ehhez vettem mindent, csomó pénzért gépet, darálót, eszközt, bármit.
Valamiért most ősszel ráfordultam a filter/AP/FP vonalra, az összes költés, ami ezügyben kellett a 10e forintos Aeropress volt. Most ott tartunk, hogy már rágom le a körmeim, hogy a két előfizetés közül melyik jön már meg, mert _unom_ a presszót.
Igen, ehhez is kell egy rendes daráló, de nagyon vicces a gépre költött forintokat számolgatni a szerzett élvezetek arányában.
Szóval igen, nem tagadom, én is szeretek vásárolni, csak néha megéri egy lépést hátrább lépni, aztán végiggondolni, minek is.
-
mgy
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Bazz, én is ki akartam!

Sztem nem okos dolog látatlanban megvenni egy ígéretet. Nincs otthon darálótok, vagy miért annyira sürgős ez? Nem ér rá fél év múlva, mikor már lesz róla valamibármi tapasztalat?
Mindegy, ti tudjátok, de ha lesz fölös Kinu v Commandante, vinném. :) -
mgy
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi fragola, megpróbálom!
-
mgy
senior tag
Érdeklődve olvastam eddig is a vízkeverős hozzászólásokat, de (klasszik) eszpresszónál nem vitt rá a lélek. Változnak az idők, jön fel a filteres/FP/AP újhullám, ahol nem kéne megúszni ezt.

Ha nem eszpresszóról van szó, milyen bevált receptetek van vízre? Vagy teljesen okés, amit lentebb írt Fragola is ("Presszóra 0,3 g szódabikarbóba, 1.2 g keserűsó 5 literbe")?
Köszi! -
mgy
senior tag
Urak,
segítsetek kérlek aeropress recepttel! Igen, ismerem JH dobókockáit, van is kedvem majd játszni vele, csak kellene valami alap recept az induláshoz.
Köszi! -
mgy
senior tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Nem volt meg, hogy céla milyen büszkén újságolta anno a házi blendkészítés során elért sikereit? Nem ízlett a piros zacskós kávé, de volt még otthon koffeinmentes, a kettő együtt jajj, de finom lett.
És milyen sokra vitte, nem?
---
Látod-látod, a decaff ott is segített. Vannak csodák? -
mgy
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Melegvíz kell hozzá, illetve a szimplaszűrő maga, abban formázom, abba nyomkodom bele a puha műanyagot. Nyugi, az adagolás után kijön, nem marad bent végleg a szűrőben, a végső tömörítést már enélkül csinálom.
Nyilván enni nem ennék ilyen tányérból, de az a kevés idő, míg a kávé hozzáér, talán nem ér fel egy aloménium-mérgezéssel.
Hirtelen nem találtam bugyutább videót róla ennél. -
mgy
senior tag
válasz
underattack
üzenetére
Én csináltam magamnak thermoplasticból, 150 forintba került, nem 15 ezerbe.
De azért jó, _szerintem_.
-
mgy
senior tag
bartenders.hu-ról van valami infótok? Pár napja elküldtem egy megrendelést, nem túl nagy, de azért már látszik. Valamit elrontottam, írtam egyből, hívtam őket, próbálom azóta minden nap, de semmi.
Ez így nem túl komoly... :-O -
mgy
senior tag
Köszi srácok a pici duplaszűrős tanácsokat!
-
mgy
senior tag
Segítsetek kérlek, értelmes minőségű dupla szűrőt keresek, minél kisebb kapacitással. Parci írt pár napja 15g-st, az akár oké is lehet.
Igen, tudom, akkoriban én is mást írtam, dehát telik az idő.
-
mgy
senior tag
Arra volt jó a reggeli próba (ha már nem bírtam tovább mégse), hogy lássam újra, mekkora szopás a szimpla kávékészítés a duplához képest.
Persze, hogy sz.r lett a dupla, nyilván köze sincs az őrleménynek ahhoz a szűrőhöz.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért, semmi bajom az LM szimpla szűrő eredményével, az évek alatt azért beállt a menet is. Persze látni, tapasztalni újra, mennyivel egyszerűbb is lehetne, azért fáj picit.
Megyek állítok az őrlőn, nincs megállás!
-
mgy
senior tag
Rossz volt asszem a kérdésem...

Van itthon egy "18 grammos" IMS, azzal bírok próbát tenni max, biztosan nem veszek emiatt másik szűrőt. Mivel kiporciózva tartom a kávékat, megvárom a következő bálabontást.
Fura ez, nem lenne könnyű elengedni a napi kétszeri kávézást (két szimpla ugye), de semmiképp nem akarok a mostanihoz képest duplaannyi koffeint bevinni.
-
mgy
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nem halk.
Bár nem tom, hallottam-e már halk darálót. -
mgy
senior tag
-
mgy
senior tag
First world problem, tudom, de na...
Láttatok már valahol értelmes áron LM szimpla szűrőhöz való (41mm) disztribútort? Létezik egyáltalán? Próbáltam keresgélni (ali, ebay), eddig nem sok sikerrel.
Köszi! -
mgy
senior tag
Olvasom, nézegetem (azt hittem outsiderként) Kávé Kalmár küzdelmét, hogy lassan a brikkával is hozza a rugós karos nyomásprofilját. Szórakoztató, tényleg!

Ahogy fent írom, outsdier, szóval eddig kábé azért tekergettem a gépen a potmétert, hogy ne szaladjon el, vagy épp szaladjon már végre fel a nyomás, de megfertőződtem...Tudnátok adni támpontot, milyen nyomásprofil milyen ízt eredményez, vagy inkább hogyan befolyásolja azt? A hőmérsékletet ugye mindannyian jól ismerjük, ha túl alacsony, akkor savanyú, ha túl magas akkor keserű a kávé, gondolom itt nem lesz ennyire határozott kapcsolat. Most még csak simán ott tartok, ha én is követem a karos profilt, akkor faja az eredmény.

Köszi! -
mgy
senior tag
Neeeeee!!! Nem kellett volna kinyitni ezt a szálat!
Pár hónap, és az lesz a nemnormális, ha valaki csak egy körben őröl.
-
mgy
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Többeknek is megy a válasz, nem tudtam egyszerűen hova kattintani.

Először is, köszi a véleményeket!
Nem, nincs még kitalálva semmi, nekem kellene tanácsot adnom. A filterre azért gondoltam, mert egyszerű elkészíteni, és van tér az igazán minőségi italokra.
A POD meg azért lenne okés mellé, mert egyszerű kezelni, és mehet az olasz vonal is.
De ami a méglegjobb az egészben, a komplett cucc nem kerül csillagászati összegekbe, egy faja őrlő kell, aztán annyi a nagyobb lépcsőkből.
Köszi! -
mgy
senior tag
Ahogy írtam, ez azért átlag feletti hely próbál majd lenni. Kizárt, hogy egy műanyag automata, egyáltalán szóba kerüljön. Másrészt a filter azért európa boldogabbik felén annyira nem nagy meglepetés!

A kávékérdést úgy értettem, hogy nehéz előre látni, mikor mennyi kávé kell, tehát a friss alapanyag azért kérdés lesz.
A POD amúgy nem is rossz ötlet, több okból sem, hmmm... -
mgy
senior tag
Srácok, segítsetek légyszíves!
Biztos veletek is az megy, hogy ismerősök, ismeretlenek megkérdeznek a hobbijaitokba vágó ügyekben, milyen bringát, sílécet vagy épp kávéfőzőt vegyenek. Az a baj ezzel, h nagybani kisfogyasztóként pont azt tudom ajánlani, ami nekem is van/bejött, pedig hát, nem mindig ua. az igény.
Van egy barátom, aki szeretne felépíteni, berendezni egy csendes falusi szálláshelyet, ami egyrészről szolíd, korhű, nyugis, másrészről meg "tökéletesen" felszerelt. Én vagyok az az ismerőse, aki mindig kávéval kínálja, ha erre jár, szóval folyamatosan engem kérdez, milyen kávés szettet vegyen.
NEM TUDOM.
Reggelente akár 10-15 kávéra is lehet igény, nem lesz rá külön személyzet, aki kezelje, max ő, vagy a vendégek. Nem passzol a képbe egy műanyag automata, túl nagy és bonyolult egy rendes ipari gép, ... fogalmam sincs, mit javasoljak neki. Persze ott lesz a gond, ha meg is lesz a gép, meg kell oldania a friss kávét is hozzá, de az még odébb lesz. Amúgy nagyon hajlok a filterkávéra, ott lehet minőséget villantani viszonylag alacsony ráfordítással (mind eszköz, mind idő).
Tipp, ötlet valakinek esetleg? Köszi! -
mgy
senior tag
válasz
NagyGL
üzenetére
Ajánlanám figyelmedbe a következő klasszikust.

-
mgy
senior tag
-
mgy
senior tag
Nem követtem a sztorit teljes részletességében, ezért csak a kérdés. A víz hol áramlik be a dugattyú fölé? Ha oldalról (vagyis elmegy előtte a dugattyú, a tömítés), akkor lenne egy szavazat a szilikon ellen. Nekem anno a Zerowattokkal gondot okozott ez, a beömlő lyukak kiharapdálták a tömítés szélét, néhány csapolás után az kuka lett.
Az EPDM működött jól. -
mgy
senior tag
No, megnyugodtam!
Eddig azt gondoltam, én vagyok a kivétel, mert nagyon sokáig használom ugyanazt a AP papírt, (be se mertem ide kommentelni, mert mekkora para már). Erre szépen lassan kiderül, hogy ez a normális!
-
mgy
senior tag
Fél kiló Manetti Azzurro (80/20-as blend, szerintem a legjobb náluk, nagyon finom olasz blend, pici savval) érdekel esetleg valakit? Észak Bp, személyes tali játszik.
-
mgy
senior tag
Nem ismerem őket még, csak láttam a cégért.
http://fedor-rugo.hu/elerhetoseg.html -
mgy
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Köszönöm!
Bbuffy közben intézett hozzá, de a méretek miatt akkor is hasznos a válaszod.
-
mgy
senior tag
Haha, nem temető az, múzeum.

Steelcowboynak is megy a válasz, neked is. Nem emlékszem pontosan melyik gép volt, csak rémlik, hogy a ZW, s nem a Brunella, de nem lehetett beavatkozni a: egyik irányban sem; b: csak gyorsítani v lassítani lehetett miközben a rugó nyomta lefelé a dugattyút.
Persze lehet az is, rosszul emlékszem. -
mgy
senior tag
válasz
bacskait
üzenetére
Volt ilyenem, nekem a rugóssága miatt nem jött be. Dísznek okés, használni nem tom.
Van helyette az elődje, ami ugye rugómentes, illetve itt figyel még nálam egy Brunella (nem az enyém), ami rugós ugyan, de a fűtés okosabban van megoldva, mint a ZW-okban.Parci,
nem értem, mi szól a rugós mellett! Nekem egyértelmű NoGo, teljesen kiszolgáltatott vagy a rugóerőnek, nem tudsz beavatkozni, finoman módosítani a nyomáson csapolás közben. -
-
mgy
senior tag
Van itt a topikban, aki újított fel Caravelt? Én igen, sok-sok éve, de azóta megkoptak az emlékeim _picit_.
Elvesztettem a dugattyú aljáról az apró O-gyűrűt, hol lehet ilyet kapni? Nem nagyon van értelme csináltatni, annyira nem bonyolult, sima kör keresztmetszetű, igaz, a méretét nem tudom, de nyilván a dugattyú alját meg bírom mérni, ha nincs más.
A szilikon nem vált be anno, EPDM-ből csináltattam ezeket a supersealnél, van esetleg más anyag is, ami bírja a 100°C fok körüli hőmérsékletet és kajabiztos? -
mgy
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
"orpan espresso Pharos klón"
Ez milyen féle állat vajon?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Warships
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Óra topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tudom, hogy ide azok járnak, akiket a marketing kevésbé érdekel, a funkció számít.
)!