Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Ölég combosan belőtték az árat rankílíóék.
[link] -
n.gab
aktív tag
Valaki volt már esetleg náluk képzésen?
Érdemes lehet? Van valakinek tapasztalata? -
zolnagy
őstag
válasz
LazacX
üzenetére
Nincs mit. Most elolvastam amúgy a tesztet részletesen és nem a kotyogóshoz ajánlotta a 22-25 klikket, hanem a V60-hoz, kotyogóshoz nem volt érték. Én inkább 30-as állással próbálkoznék red clixel kotyeszhoz.
Szerk: most néztem a papírját: 15-20 klikket ír kotyeszhoz (tehát a red clix 30 sztem jó lesz)
-
Peti...(16v)
tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az állítólag biztonságos szállítási módot? Pack Envios
Van egy gyanúsan olcsó cucc, amit ezzel küldene az eladó, de nekem átverésnek tűnik. -
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Sziasztok.
Erre senkinek nincs valami tippje?
-
MPowerPH
félisten
Nem, de neztem tesztet, ahol ossze volt hasonlitva a Chesnut G1 a Comandante -val, es onnan tudom, nagyjabol hogyan kell allitani. Kotyogoshoz a teszten Timemore -al 22 click kellett, a Comandante -nel pedig 22-25 -ot ir, mert kicsit durvabbra daral azonos beallitason. Nekem megy 20 -al, en annyin hasznalom, az bevalt a kotyogossal.
Ez alapjan nem koltottem tobbet manualis grinderre...
-
LazacX
tag
Ígértem a kollégámnak a kotyogójába egy adag frissen darált kávét (valamilyen 3 személyes Bialetti). Aki presszó mellett használ kotyogóhoz red clixes Comandantét, a presszóhoz képest kb. hány kattanásnyit kell nyitni?
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Megjárattam eszpresszónak is. Szerintem teljesen jó kis bárkeverék. Nem túl szép, sok a törött szem benne, de ennyi pénzért nem kell csodát várni. Megjött a Xiaomi TDS mérőm is, a CW víz 120-as értéket produkált. Bedugtam a kávéba is, de szerintem crema alá nem jutott, így ilyen 4500-6000 körüli értékeket mutatott. Majd délután filterezek egyet, azt megnézem. 17 gramm őrleményből készült.
-
kisati748
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Eladó lett az Ascasom. Itt vettem a fórumon Zombi kollégától előtte Ádié volt.
Kicsit feltuningoltam, teljesen szét lett szedve. Amik újak:
Pumpa, opv, nyomásmérő, rézcső,dimmer, tágulási, kartömítés, szigetelés. A pid már benne volt.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
160e Ft
Köszönöm. -
Zaji
őstag
Az üveg használatával egy gondom akadt, mégpedig az üveg falára feltapad a kávé. Teljesen száraz üvegről beszélünk.
-
MPowerPH
félisten
válasz
vicces1
üzenetére
Van egy Timemore Chestnut G1 manualisom, amivel most elegedett vagyok.
E mellett van egy Jura Z6 -bol es egy Delonghi Primadonna Elite -bol szarmazo orlom, amik egyenlore direktbe kepesek menni halozatrol. Ezek keramia betetesek. Majd kell egy egyszeru nyakot csinalnom, amivel nem direkt feszre indulnak. De orlesi minosegre ugyan ott vannak, mint a kezi.kzoltann: szuper, akkor ez is megoldva.
Koszi a tanacsot. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Adott egy GC és egy Evo. Azonos darálás mellett az EVO közel nullára befullad. mindkét gép 9-10 Bar-ra beállítva. Annyi különbség van, hogy az GC-ben van egy szűkítő, 50ml/10sec.
A nagyobb vízhozam okozna ekkora különbséget?
Mindkét gépet LM 1 csészés szűrővel használom, azonos tömörítés és töltet mellett. -
-
T1b33
tag
Sziasztok,
eladó a kávéfőzöm feljebblépés miatt, már megvan az utódja:
https://hardverapro.hu/apro/gaggia_classic_2009_elado/friss.html -
MPowerPH
félisten
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igen, ugy gondoltam. Olyan 10s korul szoktam elkezdeni keszulodni, 5s korul pedig bidelek. Aztan igy a vegen meg van 3-4s -em, hogy reagaljak, ha folem mentek, es van meg ingerem novelni a keretet.
Bar itt most maszik fel az ara rendesen, ez lehet kifuttja magat az aukcio vege elott. -
Zaji
őstag
Körülnézek a spájzban és ebéd után kipróbálom. Köszönöm!
-
Mylord3
csendes újonc
Vegyél egy kicsi bébitápos (gyümölcsleves) üveget (asszem talán a kecskemétieké a legpraktikusabb), mosd ki, és az teljesen jól, résmentesen alátehető a kis Graef gumicsőre alá. Garantálom, hogy őrlés közben egyetlen őrleményszem sem megy mellé, csakis az üvegbe! Én is ezt használom már évek óta, a másik fórumon pár éve tettem fel erről fotókat, de már nem keresem ott. Nem kell ide sem semmi wudu vagy más felesleges pénzkidobás.

-
Zaji
őstag
Sziasztok!
Van egy Graef CM702-es őrlőm. Minden őrlő ennyire szórja a kávét? 2-3 főzés után takarítani kell a környékét. Ez normális ennél a típusnál?
-
-
törölt tag
Nem tudom, de én úgy tanultam az iskolában, hogy HX gépnél az elő csapolás a csapban landol, a második megy a szomszédnak és a harmadikat már meglehet kóstolni vagy mehet a vendégnek. Ez persze akkor igaz, ha a hideg gép indításáról beszélünk és ismered a gépedet és a lefolyásból már sok mindent meg tudsz állapítani. Jártam már olyan kávézóban, ahol a barista nem is adta ki azt a kávét amit közvetlenül a rendelésem után készített, mert nem tettszett neki a kész ital, hanem csinált egy másikat. Pedig ez napközben történt, igaz előttem nem volt vendég a helyiségben.
A HX más kategória. Nagy vas nagy élvezet.
A szemes kávéval meg nem szoktam spórolni, mert akkor bolti téglából is készíthetném a Feketelevest![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Talán ezért szoktam rá az itthoni pörkölésre az ismerősök nagy örömére. Mert ha egy 25 dekás adag nem tetszik az megy ajándékba. És mielőtt ezért is megszólnának, hagy mondjam azt, hogyha 10 kiló felett vásárolsz zöld kávét, akkor már jobb áron kapod meg.Mottó: Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, ami nem tesz boldoggá!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
parafa+négy darab fogpiszkáló.ez a rögmentesítő szerszám.
-
iatti
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
szerintem én is ezt mondom
evvel nem nyomod félre,és ha egyszer belőtted a magasságot,akkor állandó a rés a pogi meg a felső szűrő között. ha ezek a paraméterek állandóak,akkor kell megtalálni a megfelelő grammot meg a szemcseméretet.így a tömörítettség,és a lefolyási sebesség is állandó lesz.így minden paraméter állandó./persze öregszik a kávé,meg a páratartalom is változik,meg még ki tudja milyen változók jönnek be az egyenletbe./ -
-
72lakiluk
tag
Dehogy. A marok arra jó, hogy ne nyomd félre. Ahhoz, hogy kb ugyanazzal az erővel ugyanazt a pogácsavastagságot érd el, csupán az adott kávé mennyiségét kell belőni. Pl. PY Malabar 17g ami jó lefolyást ad jó idő alatt. A marok frankón kiadja a rést a pogi meg a felsőszűrő között. Én ezért vettem. Nem nyomsz félre és állandó a magasság
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja sokan teljesen leszarják, meg is van az eredménye amikor 10sec alatt jön le a mocsárlé. Érdemes megnézni Dritan videóit, hogy mennyit pöcsöl a tampereléssel. Szerintem sokszor le se nyomja a tampert.
iatti: a disztibútor sztem hasznos eszköz, de a maroktamperem most fogom visszacserélni, Tadamm készíti nekem az általam megálmodott hagyományosat
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
pezsgős dugó 4 fogpiszkálóval+ v alakú egyengető hadrendbe van állítva.azért csak befolyásolhatja a víz útját a pogácsa tömörsége.de ki tudja...
-
Pont a tamperelés nem egy truváj, szerintem nem érdemes ráizgulni. Egy komoly baristát sem látni vacakolni, sőt, még legyintenek is folyton, hogy let's forget about it... Nyomd le, kész. Nyilván ne menjen félre, de az látszik. El lehet verni viszont csomó pénzt disztribútorra (opcijónálisan), mert az őrlemény eloszlás megtréfálhat, főleg ha nincs pucér karod, amin látszik, mikor spriccel.
-
iatti
aktív tag
én még az út elején járok,még csak most próbáltam ki a la piazzát esztergomból. visszaolvasva itt már 7-8 éve volt porondon
múltkor nagyon sikerült elkapnom. az óta kétszer nem. én a tamperelés erejére gondolok,ami nem lehet egyenletes.lehet vennem kellene egy marok tampert,ami felül a kosár szélére? így állandó lenne a nyomás ereje. -
MPowerPH
félisten
Nekem is hihetetlen, de majd kiderul. Meg az sem biztos, hogy elhozom, ki tudja meddig megy fel az ara. Itt van a csavar a tortenetben. Ha 20 perc, akkor annyi. Keles utan egyebkent sem kaveval nyitok, mert feherjere megfoshat.
Kelek, belovom a gepet, elmegyek gyurni, mire hazaerek, mar biztos uzemkesz.
-
bl4ze
veterán
A.Nannini : Classica 55/45 (A/R)
Kicsit féltem a beszerzéstől, mert már volt rossz tapasztalatom a Toszkán sienai
pörkölővel. (korábban kóstolt kávé nagyon bántóan -mocsár- robusztás volt)
Nagyon jól döntöttem, hogy kap még egy esélyt : ez a "Classica" blend nagyon
rendben van. Aki szereti a klasszik, talján bárkávét annak nagyon bejöhet ez.
Tömény csoki bomba! Étcsokoládé, kakaó domináns kávé.
Szinte elronthatatlan, de az alsó hőmérséklet tartományban volt nekem a legjobb.Bátran ajánlom kipróbálásra, nem "szördvéva" fanoknak főként

-
MPowerPH
félisten
Azt irta a csoka, hogy kb. 8-9 perc, mire menetkesz a masina. Tekintve, hogy en duplan kavezok, annyi belefer. Aramot nem en fizetem, ceg allja a cehhet. Jah, hat nem konnyu darab, de a tulaj postazza is, ha pedig ugy alakul, hogy hazamegyek, akkor eladom(bar 28kg es a doboz mar nem oszt, nem szoroz, ugyis furgonnal kell a cuccaimat elvitetni), ha pedig visszakoltozunk, akkor vagy megmarad vagy eladom.
-
stereofan
tag
válasz
stereofan
üzenetére
egy kis update a hétvégére, lassan haladok, de kezd összeállni a gép, ami nem más mint egy Mazzer M100
néhány adat:- kés: 70x40x9mm, jobbfordulatos
- egyfázisú motor 350W, 750 fordulat/perc
- lemez ház, alumínium öntvény belső szerkezetek
- indítás, reteszelés: szokásos mágneskapcsoló, kondenzátorralérdekessége, hogy a késtartó rész a hagyományos kialakítástól.eltérően "független" a motortól:
a motor tengelye egy hosszbordás ékszíjon keresztül hajtja a alsó késtartót (a felső fix), amelynek tengelyét fent és lent is egy persely rögzít. ennek a tengelynek a magasságát lehet változtatni manuálisan, egy finoman bordázott állítókeréken keresztül.egy pár kép ízelítőül:
a tölcsér, kartartó, takarólemez kialakítása még hátravan,
írok ha van fejlemény. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pluszban vegre talaltam egy coffee shop -ot, ahol lehet frissen porkolt kaveszemet venni, nem is dragan, szoval akkor mar megadom a modjat.
A classicot nem neztem, osszefoglaloban lattam az Evo -t, mint ajanlott, meg olvastam par hsz -t. De nem eroltetem, belefer egy komolyabb gep igy hasznaltan. Max ha valtozik a helyzet, akkor eladom. -
droti25
őstag
Sziasztok
Adott egy Delonghi ecam 21.117 kávéfőző.
Hogyan tudom alaphelyzetbe(gyári) állítani a lefőzött kávé mennyiséget? -
MDMDMD
csendes újonc
Sziasztok,
Super Jollyhoz keresnék garatszűkítőt, ugyanitt Graef CM702 eladó, februárban vásárolt megvan a számla, kb. 7-8 kg kávé ment át rajta, hibátlan megvan mindene (a doboz nincs). 25.000,-
-
MPowerPH
félisten
Nah, mivel az eredetileg kinezett Gaggia Evolution aukcioja 1 nappal elobb lejar, mint a La Spaziale, igy hagyom a Gaggia -t, es bekockaztatom az S1 -et... Ha tulmegy az ar az ingerkuszobomon, akkor igy jartam, es ket pad koze esek. Gaggia -val nagyot sporoltam volna, az nem fog £45 -nel tobbert elmenni, de nem akarok ketto gepet ide. Viszont elektromos daralot nem veszek hozza... Timemore Chestnut G1 nekem eleg, es ahogy neztem, nagyon jo az orles minosege. Csak joval melosabb, foleg ha masnak is keszitek.
-
frozy
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Presszóhoz és filterhez is használom, szerintem nem rosszabb, mint a Graef. Sokkal nagyobb tartományban állítható a finomság. 2-3-as fokozatban használtam eddig, de most pont belefutottam, hogy kifejezetten világos pörkölésnél kevés az 1-es fokozat is. Ide is lehet valami alátéthekket csinálni, mint a Graef-nél, majd kipróbálom. A karba őrlést nem használom, szűrőbe őrlök. A késnél nem tudom, mi a különbség, mindkettő kúpos, az átmérő nagyobb kicsit. Miben tér még el a két megoldás?
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Talán a La Spaziale jó lehet hozzá.
-
vicces1
aktív tag
Mihez használod?
-kotyogóhoz biztos jó, filterhez háááát... meglepődnékPresszóra nem alkalmas, a forgalmazó szerint sem!
De ha megnézzük a benne lévő kést akkor ez látható is.A Graef kés kialakítása láthatóan más, és bizonyítottan alkalmas még világos babokból is presszóra. (igaz küzdenie kell vele, lassan de megoldja!
Graef karba is őröl, a CG1 nem. -
bbuffy
senior tag
Urak!
Bruert vagy Dripster 2 őt használ vki? Milyen? -
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Köszi az infókat!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Persze, h lattam. Olyasmit kedvelek, amit elolvasok es megertek
. Will vmiert “megvette” a Smart-ot. A JH review elott csevegtunk. Most nincs ideje ilyesmire neki sem. Az Olympia se gyozi gyartani a Creminakat... A lenyeg, elrg komoly szimulacios apparatus all Will rendelkesere (lasd civil foglalkozass), ergo fingom sincs, h mi kalkulalt es mi mert. Ezt a darabot nem vagyom szetforgacsolni, ugyhogy megvarom mig o hekkeli ra. Engem a homeres jobban izgat. A szuro egyedi. Nem mertem meg. Van sajat egeszen jol illesztett tampere. Vhol 52 es 55 kozott szemre.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Koszi a tanacsot.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csak nem kell túlmisztifikálni. Passzoljon a szűrőbe, ne nyomd félre és érezd a súlyt. Kész. A 10 sec mocsár orbitális fiaskó, amennyiben tamperrel szeded össze, de no offense!
a karba őrlés az a szűrőbe őrlés. Vagy nem ?