Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Hat nem 3000Ft -os pumpa van benne.
De ne fogadj olyanra, aminek nem lattad a belsejet.vicces1: Lehet gunyolodni... Ehhez mondjuk en ertek.
Nem 3s, de barmikor lefozok neked ugyan olyan minosegu materiat, amit Te otthon a presszo geppel. Mert itt is van okyan 'crema' hogy a kanal megall benne. De nem vitazom, hiszen meg nem lattatok ilyen gepet belulrol. -
vicces1
aktív tag
Összegezném a tökéletes presszógépet:
- 3mp alatt, üzemmeleg
- hőstabil
- előmelegít (ezt nem tudom mit jelent)
- 19 bar-os pumpa
- ristrettot is tud.Bocs, ha kihagytam valamit....

-
válasz
soldier2
üzenetére
nem hiszem, hogy a qm 0650 lehet túlsztárolva, ilyen 40-50 pénzekért nevetségesen jó masinát kapsz. faterom ugyan nem casmót iszik, de úgy pörköl, mint én (a fél fórum sírna, hogy túl világos), és minden nap használja. jókat szoktam kapni tőle.
inkább annyi, hogy nem pid-elhető, figyelni kell az időre stb.
-
waxos
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
4 év QM-ezés (0650) után nekem más tapasztalataim vannak, mert jellemzően nem a sötét pörkölésekből készített finomat. Másfél éve van mellette egy tuning GC is. Többnyire P&Y-tól szerzem be az alapanyagot, és a világosabb pörköléseknél nekem a QM ad finomabb eredményt, egyáltalán nem érzem azt, hogy a klasszik kávékkal működne jobban. Pedig az előztatás miatt került a GC-be utólag egy poti is (kicsit másabb, mint a fórum többségéé, de nem hiszem, hogy ez tehet róla), de egyszerűen jobban ízlenek a világosabb pörkölések a QM-ből. Sötétebbeknél, meg előáztatás nélkül általában a GC a jobb, ott nem minden kávé fekszik a QM-nek. Hangsúlyozom, ez saját vélemény és ízlés P&Y kávékból, másnál lehet máshogy alakul.
-
törölt tag
válasz
soldier2
üzenetére
Csak ha lennének mérési eredményeim, akkor mondhatnék korrekt véleményt a thermocoilról, majd lehet hogy eljön ez a pillanat, végülis minden megvan hozzá, csak össze kéne állítani egy méréshez.
A Barista Pro-ban ilyen thermocoil van, ha jó a lefolyás (megfelelő kávé, őrlés, tömörítés), van ideje korrigálni a hőfokot. A PID középállásban konzisztensen 92 fokos eredményt produkált másnál. Hogy ez mennyire konzisztens, mekkora kilengések vannak, erre lennék kíváncsi. Bár több paramétertől függ a végeredmény, a felsőszűrő feletti műanyag zuhany nem túl jó szerintem, szemmel láthatóan négy ponton csöpög a víz, míg pl. 58-as Graefnél elég szépen, egyenletesen esőzött, ott dupla ráccsal oldották meg a víz eloszlatását és "eléggé" fém volt a fej. A műanyagnak is megvannak persze az előnyei, nem kell átmelegíteni, olcsó.
-
soldier2
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
7Azért kell "belemenni" ezekbe a vitákba, és azért nem szabad ráhagyni a gyakorlati tapasztalattól mentes, de internetről sokat olvasott lelkes belépőkre a blődségeiket, mert ha jön valaki és veszi a fáradtságot hogy visszaolvasson (bevallom ez elég ritka sajnos) akkor abban a tudatban vesz meg egy Quicmill-t pl, hogy jó gépet kap, pedig nagyon nem így van. A QM-nek volt pár érdekes dobása, de a jellemzően túlsztárolt 0650-es is csak "klasszikus" sötét pörkölésnél jó (az újabbakból pedig kispóroltak mindent ami naggyá tette az elődöt), egy világos pörkölésű specialty kávéval jó eséllyel mattot kap, és citromlevet főz. Ez nem is meglepő, hiszen amikor készültek a spec vonal még meg sem született. Gyári állapotukban a régi bojleres gépek ugyanúgy nem felelnek meg a feladatnak, de a thermoblokkal ellentétben tuningolhatóak, és így nagyságrendekkel kitolható az a határ amin belül jó kávét adnak. A thermoblokk sosem lesz olyan hőstabil (megfizethető áron és méretben) mint a bojler, cserében gyorsabban hadrafogható. Ha a szemeskávé egy bolti sötét örkölésű kávé akkor vsz nem érzed meg a hátrányát, de minőségi kávéval kár próbálkoznod.
Neck: fórum és fórum között nagy a különbség, az internet sokat elbír. Meghívnálak egy bemutatóra de kukáztuk a thermoblokkos gépünk a munkahelyen (alplaphiba miatt), azóta van egy gyári állaputú GC, sokkal jobb eredményt ad. Otthon meg sokféle gép megfordult, ha nem is volt mind a sajátom. És bár a jelenlegi gépemmel maximálisan elégedett vagyok, nem ajánlanám mindenkinek, csak hogy bizonyítsam, hogy jó döntés volt.
-
nekem sem volt, de aki látott már ilyen gépeket belülről, tudja, hogy mi merre. belerakják a legendás, 19 baros
3000 ft-os ulkát, valami pöttöm termoblokkot, két termosztátot, kap egy szép rozsdamentes házat és viszonlátás. ez a gyakorlat. és bármibe lefogadom, hogy egy csapolás alatti hődiagram olyan messze lenne egy lapos görbétől, mint makó jeruzsálemtől. -
...hát, azért van egy olyan, hogy ha a thermoakárminek nagy a hőkapacitása, akkor az lesz a lomha elem, az meg nem szerencsés. A kis hőkapacitás, nagy fűtőteljesítmény, pontos mérés és jó vezérlés a lényeg.
A kevergetős módszer azért bitang jó, mert mindkét irányban van aktív beavatkozási megoldása. -
Neck
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az nem baj, az élet attól szép, hogy ha nem értünk egyet
Maga a thermoblokk elég pontosan tartja a hőt - legalábbis a Quickmill-ben. Értenek hozzá, 75 éves cég, elég régóta gyártanak thermoblokkos gépeket, és mindenki meg van vele elégedve.Én is majdnem ilyet vettem, de a CoVid miatt az eddigi 500 EUR-os árról felmentek 650 fölé, annyit meg már nem akartam erre szánni.
-
Mylord3
csendes újonc

"...Ami a fenti fotón nem látszik jól, az a thermoblokk mérete és tömege, ami a gép méretéhez képest igen jelentős és jól méretezett. Nem réz a blokk, de amennyire tudom belül rézcső fut és azt veszi körbe az alumínium. A blokk fűtése is “betyáros”. A gép ~3 perc alatt felfűt üzemi hőmérsékletre, ami után akár rögtön csapolni is lehet, (I)(I)nem vettem észre jelentős különbséget az ilyenkor és a fél órával később csapolt kávé között(/I)(/I)...."https://olaszpresszo.hu/miostar-quick-mill/
Természetesen otthoni és nem vendéglátóipari mennyiségű KV készítés(ek)ről van szó.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bazsee71
üzenetére
De, egy lapon emlithetoek.
Csak mig a gyors, melegvizes megoldas nem gyors, nagy szamu kave eloallitasara vannak kitalalva, hanem 1-2 fozesre, de tobb perces kulonbseggel.A fej, ala diffuser ezeknel a gepeknel mar bekapcsolas utan atmelegszik, amikor atnyomja rajta a forrovizet. Pluszban az elejen, itt is van elomelegites. Egyszer majd nezz utana, hogy mukodnek.
Az egyetlen problema ezeknel az arcedula, meg a szervizigeny, ha az ember maganak nem tudja megcsinalni... De ami nekem van otthon, az pl. kapasbol 19bar -os pumpaval jon, kepes ristretto keszitesere is, csak programozas kerdese. -
Neck
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Azért én úgy tudom, ez nem teljesen így van. A Quickmill-nek pl több évtizedes tapasztalata van a thermoblock-kal. Nekem ugyan nincs ilyenem, de nemzetközi (német, angol) kávés fórumokban nagyon meg vannak vele elégedve, tök jó espresso-t lehet főzni vele. A tejgőzöléshez nem elég a kraftja egyedül.
Szerintem simán ér annyit, mint a kis egydecis bojlerrel rendelkező, amúgy felsztárolt gépek, sőt.
-
iatti
aktív tag
ma esztergomba volt fuvarom. átugrottam párkányba is egy kis staropramenért meg budweiserért.
beugrottam pacifihez is. pin up-ot 18as ims-be mennyit daráljak? hőfokot merre keresgéljek? -
Mylord3
csendes újonc
válasz
MPowerPH
üzenetére
"...ide kintre..."
Hova, kintre? Az Északi sarkon vagy fókakutató-állomáson? 
Ez a gép csak az én fejlövésem eredménye, mert szerintem ha egy jó, felújított, átnézett Gaggia Classicot keresel és találsz magadnak + egy alap KV-őrlőt, azokkal nem nagyon lősz mellé a KV-zás frontján.

-
Mylord3
csendes újonc
Sima olasz klasszik vonal, de ami plusz truvájt csináltam most az az, hogy egy leheletnyi csiliport is tettem, kizárólag az őrleménybe!

A megszokott olaszos ízen semmit nem éreztem változást, viszont a legvégén egy leheletnyit tényleg csíp, de már csak utólag, és a leheletnyi csípős KV-s íz maradt meg a számban is. Érdekes lehet annak, aki kedveli a csípős ízeket.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Karthmann
üzenetére
Hasznos info, ezzel nem szamoltam. Azt hittem, itt a boiler ugyan ugy a viztartalybol taplalkozik, ahogy a bean to cup gepeknel. Mi a francnak melegit a gep egyszerre 40 liter vizet, mikozben egy rendes boilernek par masodpercebe telik, miutan bootolt a gep, es keszen all a kave fozesere? Kb. a daralasi ido alatt vegbemegy a folyamat....
-
törölt tag
Sziasztok, új vagyok a fórumon és egy kis segitséget szeretnék kérni. Nagyon tetszik a Cafelat Robot készülék, csak hát az ára kicsit meghaladja a lehetőségeimet...
Néztem a Faema Baby-t, egesz jó áron hozzáférhető lenne, csak kosár szinte egyikhez sincs. Valami barkácsmegoldást tudna esetleg valaki hozzá? Ahogy olvasom angol fórumokon, sajnos a robot kosara nem kompatibilis. Köszönöm előre is! -
zolnagy
őstag
-
Karthmann
csendes tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A villanyszámlát még túl tudnád élni, viszont ebben minimum 10 liter vizet kell felmelegíteni ami 40 perc biztosan, a fejek pedig ez után sem biztos hogy elég melegek, nehéz időzítőre kötni mert egy háztartási kb 2000W teljesítményű, egy ipari időkapcsoló lehet maga a gép ára, ez pedig biztosan nem 1700 ennyi annyi W mint egy átlag egykaros.
Nagyon jó egy kétkaros gép, de napi öt kávéra felesleges és kényelmetlen. -
MPowerPH
félisten
Ez a Gaggia (iparinak nevezzem?
) nagyon overkill lenne otthonra? Gaggia XD Evolution. -
-
soldier2
őstag
válasz
David75
üzenetére
A Radiator írtakhoz a géppel kapcsolatban nem is fűznék hozzá sokat. Sok marketing bullshit, minimális mögöttes tartalom. Világosabb pörkölésű kávékkal nem próbálkoznék, de egy sötétebb pörkölésű kávéval ok lehet (sajnos a nyomásfokozós kar is visszafogja (cserében a linkelt darálóval is kávészerű italt kapsz). A daráló ipari hulladék kategória, a propelleres darálók kávédarálásra alkalmatlanok. A linkelt kávék is illenek a képbe. Olvasd el az összefoglalót ha komolyabb fejlesztésen gondolkodol. Ha jó így az elkészült kávé akkor élvezd.
-
-
-
reset
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Ez 2012. 09. havi. Van belőle nekem PID nélküli változat is. Mindkettőre jellemző a rkívül erős gőzkapacitás. A Magister ES30-asomnak nagyobb a kazánja, de nem nyomja így a gőzt.
Ezt a típust már nem gyártják - de talán még van a márkakereskedőnél / ahonnan én is vettem. Egyébként anno a Kávékorzón jelent meg róluk írás [link] . -
reset
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Az OPV belsejében nincs olyasmi, amitől koszos lehetne. Szedtem már szét: egy nyomórugó a végén műanyag kalappal...semmi különös. A csepptálca nem a legnagyobb űrtartalmú. Új kávé bontásakor, az őrlővel való kísérletezgetések alkalmával / ha éppenséggel túl apró szemcséket produkál / bármely okból, ami a rendszerben túlnyomáshoz vezet - hamar megtelhet. De azt hiszem, az az általános, hogy az "eldobott víz" iránya a víztartály vagy pedig a szivattyú szívóoldala...Érdekelne, hogy a legújabb Ascasonál hogy oldották meg.
-
válasz
I02S3F
üzenetére
10e ft egy Hario őrlő, ennyivel talán még ki tudod pótolni és mégsem mákdaráló kategória.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Ha kevés a pénzem (~7-8e), akkor nem is érdemes kávédarálót venni?

-
reset
senior tag
A #96090 hsz-ben kérdeztem az Ascaso Uno Prof. PID hőérzékelő szondájával kapcs-ban, hogy milyen típusú és hogy a bojlerhez miképpen kapcsolódik. Választ nem kaptam, viszont szert tettem egy ilyen masinára...
- Megosztanám, ahogyan ennél a gépnél csinálták:
A bojler tetején méri a szonda a belvilági hőt.
Persze itt is a csepptálcába vezették az OPV eldobott vizét, amit én azon melegében átirányítottam a víztartályba. Lehúztam és ideiglenesen ledugóztam (lásd a piros dugót!) az ominózus szilcsövet - amit majd később kidobok a gépházból - és bekötöttem egy új csövet a víztartály felé.
-
-
David75
őstag
Heloka,
Csak kíváncsiságból érdekelne az itteni nálam egészen biztosan hozzáértőbb kávé fogyasztók véleménye.
Következő kávéfőzőm van: Swan Retro
Ilyen kávédarálóm van: Shardor
A következő kávékat fogyasztom espresso formájában cukor és édesítő nélkül: Lavazza Oro és Kimbo espresso classico. Előbbi ízlik jobban.Érdekelne a véleményetek a kávéfőzőről, a darálóról és a kávékról is. Nyugodtan jöhet hideg meleg. Illetve, hogy milyen kávé babot ajánlotok és mi számít azon belül felsőbb kategóriának. Előre is köszi.

-
CB
senior tag
Én a Nestlé Vera-t és a DM-es desztvizet használom 1:1-es arányban.
Saját gyártású 58-as szűrőpapír a kávéra.
Citromsavazni kb. 6-8 havonta kell (jelez a szűkítő), és a vízterítő puceválása is nagyon ritka, mert tiszta.
(Rézcsövezett GC)
Veszprémi Interspar-ban szoktam venni a Vera-t, szinte mindig van.
sz.zs.: most mi a tuti kevert víz recept? Egyszer már megvettem a hozzávalókat, de még nem jutottam el a keverésig, mert időnként rájöttetek, hogy mégsem az a jó, amit használtok.
Viszont most kipróbálnám a tutit. -
-
verti1
tag
FB-n barista eszköz piac csoportba felraktak egy C40 Comandante kézi hajtányt, majdnem új. Nem az enyém, nem is ismerős, de jó áron van. Hátha valakinek érdekes lehet.
-
Libretom
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én a bekevert vízzel azért is vagyok jóban, mert Szeged táján kevés helyen volt eddig is Vera, az is ritkán. Norda meg sehol. A desztvízből, és a hozzávalókból meg mondjuk 10 perc alatt kész a puffer, utána még gyorsabb a higítás. Szerintem nem macera. A kávé íze pedig finom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sigidi
üzenetére
pár sort vagy rövid videót dobhatnál róla. videót ne az első húzásról

olcsó dupla filtert vettem amazon-ról (más nem is nagyon van hozzá), a gyári kart meghagytam, csak visszavágtam benne a műanyag kosarat.
ezt csak ballonban lehet kapni, ha jól tudom, az meg nekem macerás, nem akarok foglalkozni vele
-
kzoltann
aktív tag
-
joeypapa
tag
Sziasztok! két nagy kérdésem lenne:
- milyenek a tapasztalatok az AVX CG1 őrlővel? Láttam korábban, hogy sokan szemeztetek vele.
- nanopressoval próbálkoztatok már? nagyon gondolkodom rajta, de ha nem sokkal másabb mint az aeropress, akkor nem biztos, hogy jó deal
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ne fogadj olyanra, aminek nem lattad a belsejet.
Nem 3s, de barmikor lefozok neked ugyan olyan minosegu materiat, amit Te otthon a presszo geppel. Mert itt is van okyan 'crema' hogy a kanal megall benne. De nem vitazom, hiszen meg nem lattatok ilyen gepet belulrol.
3000 ft-os ulkát, valami pöttöm termoblokkot, két termosztátot, kap egy szép rozsdamentes házat és viszonlátás. ez a gyakorlat. és bármibe lefogadom, hogy egy csapolás alatti hődiagram olyan messze lenne egy lapos görbétől, mint makó jeruzsálemtől.
Maga a thermoblokk elég pontosan tartja a hőt - legalábbis a Quickmill-ben. Értenek hozzá, 75 éves cég, elég régóta gyártanak thermoblokkos gépeket, és mindenki meg van vele elégedve.
Az egyetlen problema ezeknel az arcedula, meg a szervizigeny, ha az ember maganak nem tudja megcsinalni... De ami nekem van otthon, az pl. kapasbol 19bar -os pumpaval jon, kepes ristretto keszitesere is, csak programozas kerdese.
beugrottam pacifihez is. pin up-ot 18as ims-be mennyit daráljak? hőfokot merre keresgéljek?
Hova, kintre? Az Északi sarkon vagy fókakutató-állomáson?
Csak meglattam, olcso, gondolom nem csinal rossz kavet... Bar a 72kg -s irt tomeg egy kicsit eltantoritott.