Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ha égett a (jó alapanyagból készült) kávé a kotyeszban akkor annak az oka, hogy sok a víz. Anyósodéknál próbáld meg kevesebb vízzel tölteni a rendes kotyeszt, csodát tesz. A magyar emberek többségének akkor jó a kávé, ha sok, így gyakorlatilag túltöltik vízzel és kávéval is a kotyogót (tömöríteni nem csak a brikkában nem javasolt, a sima kotyeszban is max késsel lehúzod a fölösleget).
-
Neck
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Cm800. Összefoglalóban lehet frissíteni kéne. A kosárka kivétele után ki kell tekerni az oldalán található két pici csavart. Ezután engedi tekerni magát a tartójában. Logikusan befelé, azaz összetekerve közelebb kerül a késhez, azaz finomabb lesz, kifelé, azaz széttekerve durvább.
Aztán az sem mindegy, hogy hogyan rakod vissza a kosárkát a helyére. Nekem elsőre sikerült valahogyan rosszul összerakni, és hiába volt minden a legfinomabb álláson, sóder jött púder helyett.
Aztán jól összerakva meg 40-esen is púder jött. Most kb másfél fordulattal kitekertem, így 20-ason jön a púder.Vettem friss pörkölésű kávét. Sajnos túl friss (30-án pörkölték). Még nagyon kezdő vagyok, de elsőre nem rossz: (szuper lassú lefolyása volt, enyhén étcsokis, picit kesernyés, még be kell lőni)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ketchup2020
üzenetére
Ihato...Eros, es ami nekem fontos volt, nem egett. Anyosomnal szoktam inni kotyogost, de csak udvariassagbol. Az mindig meg volt egve.
Amig nem talalok jofele presszokave gepet, addig ezt hasznalom. Turakra meg egyenesen tokeletes, csak a kis adag miatt tobbszor kell nekiallni lefozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Csápájev
üzenetére
A kave maga is tul durvara van orolve. Azert a bean to cup gepem ennel sokkal finomabbra orli. Na meg a kinezet egy dolog.
A crema nalam az, ami ha kiiiszod a cseszed, akkor rajta marad a szelen, mint a krem. Vagy kanallal felpupozhato, kis duneket lehet belole epiteni.De ennyi penzert ez nem rossz.

-
sz.zs.
őstag
1., a felső késtrató és az állítógyűrű jelölése nem esett egybe az összerakásnál
2., és / vagy a felső késtartóról letörted a kis műanyag pöcköket"4-5 másodperc alatt a kifolyó kávé kivilágosodik, és sosem tudom a megfelelő ideig főzni, mert 15 másodperc alatt félig van a csésze" - ez símán lehet döglött kávéra utaló jel is.
-
haten
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én a 702-est új korától kezdve legfinomabbon használtam, minden féle kávétípusnál. Múlt hétem meguntam, hogy sosincs crema, és 4-5 másodperc alatt a kifolyó kávé kivilágosodik, és sosem tudom a megfelelő ideig főzni, mert 15 másodperc alatt félig van a csésze. Tudtam kellene az az alátét. Mindjárt kettőt is betettem a kúpos kés alá, de azóta csak olyan darabosan darál, mint a kristálycukor szemcsemérete. Nem finomabb lett, hanem sokkal durvább. Szétszedtem, megint összeraktam, úgy gondolom minden a helyén van, de nem változott. Járt már valaki így? Mit rontottam el?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Milyen örlő ajánlott 15e-ig? Mit vállalok, ha ennyiért veszek őrlőt? (például meddig fogja bírni, az őrölés minősége milyen lesz, stb.)

-
MPowerPH
félisten
Megjott a Brikka -m. Nagyon baba, nem egy normal kotyogos.
Mi a szelep korrekt allasa? Csak mert latom, hogy lazithato, amivel no a gap a kupak es az alatet kozott. Gondolom ezt teljesen be kell csavarni?! -
Nyufiful
csendes tag
válasz
Rison77
üzenetére
A Veritas egy vicc... Megrendeltem Nordát. Eltelt két hét, felhívom őket, mi a helyzet a rendeléssel. Nagy csend, hebeg habos a kissrác, hogy hát nem lesz Norda egy darabig. Kérdezem, hogy talán erről nem kellett volna engem is értesíteni? Hát nem tudja... Ne nagyon alapozzatok a Veritasra Norda ügyben... Vettem egy BWT kancsót, olcsóbb és nem érzek érdemben különbséget Norda és kancsóval szűrt víz között. Volt Laica kancsóm is, azt utáltam, keserű lett a víz. BWT szűrői egész jók, egészen minimálisan éreezni csak ezt a kesernyés ízt.
-
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
micsoda fejlesztés!
-
Peti...(16v)
tag
Hoppá: flair dupla kifolyó
Remélem a classichoz is kidobják majd! -
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Ádám olyan méretű tampert készít amilyet kérsz
nálam most készülőben van egy magasított talpú 58,6-os.Vettem az arch&beansnél 2 zacskó júli 8-as pörkölésű kofit, egy Kenyát és egy Hondurast. A Hondurassal gyönyörű lefolyás, nagyon zamatos testes íz. A Kenyából az első 2 shot még elment, de aztán olyan szinten megdöglött a kv, hogy fröcskölt mindenfele a kosárból és mocsárlé íze volt. Szerintem nem bírta a konyhában a 28 fokos meleget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
https://onepacket.hu/eszkozok/tamperek
Lehet szerintem 57-est is rendelni ebből. -
Neck
veterán
Ma érkezik Annácska. Sikerült Amazonon nagyon akciósan kifogni. Tudom, nem vagytok nagy véleménnyel róla, de 375 eurót szerintem megért a beépített PID-del együtt, még akkor is, ha csak 57-es (szerintem ez a legnagyobb hátránya). Majd jelentkezem a tapasztalatokkal. U.i.: Valaki tud egy jó tampert ajánlani hozzá?

-
-
-
-
törölt tag
Hát, még tesztelem, nem tudom mi lesz a vége, de 11 után úgyse lenne szabad tejeset inni...
Why Italians Don't Drink a Cappuccino After 11am -
MPowerPH
félisten
válasz
bbuffy
üzenetére
Talaltam G1 -et, ujonnan olcsobban, £93 -ert akciosan. Megvettem. Elvileg a javasolt C2 folott van tudasban. Nekem eleg lesz. Most a mar emlitett kotyogoshoz, amig nem szervalok egy konyhaba valo gepet is, amit kineztem. Sajnos csak hasznaltan lehet beszerezni, de egyszer ugyis talalok.

Vagyis talaltam is, Gaggia Evolution, de az ipse lusta postazni.

-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Comandante mar a duplaja lenne ennek is.
Ujonnan ennyi a G1. Neztem az osszehasonlito tesztet errol a Comandante -val. Annyira nem szerepelt rosszul egyebkent. 
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sajnos a G1-et nem ismerem, így nem tudom
De eddig rosszat nem hallottam Timemore-ról ebben az árkategóriában.Szerk: mondjuk igen, ahogy mások is írják, 120 fontért már vannak olyanok is amik nem kínai koppintás, pl. a comandante. Annyiért akkor már inkább olyat. Én $62-ért vettem a C2-t (ami persze fenakadt vámon, miután majdnem 1,5 hetet ült rajta a magyar posta
), annyit mindenképp megér, de több mint dupláját nem biztos. -
-
-
-
PetiCalvus
csendes tag
Esetleg tudtok valakit, aki PID-hez készít borítást? Egy fórumon olvastam régebben, hogy valaki csinál, de nem találom. Ha jól emlékszem 50x50x2 mm-es zártszelvény volt. Mondjuk ezen talán annyira nincs is mit "csinálni", de az sem hátrány, ha nem egy több méteres darabot kellene megvenni.
-
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ha gyárilag ilyennel jönne akkor kb 30ezerrel magasabb lenne az árcédula és valszeg senki nem venné meg.
-
hcstuning
tag
Várjuk szeretettel
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Amennyire tudom jelenleg ez az ár / érték arány bajnok: [link]
Ha ez sok, akkor Hario Mini Mill (az a legújabb verzió a kisebbek közül), ha hordozhatóság szempont (több Hario-nak üveg az alja, emiatt nehezebb is, meg nyilván óvatosabban is kell pakoláskor bánni vele). -
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azt hittem a neo alapból nyomásfokozós.
-
mgy
senior tag
válasz
NagyGL
üzenetére
Ajánlanám figyelmedbe a következő klasszikust.

-
NagyGL
csendes újonc
válasz
JózsefK
üzenetére
Én azt a tippet kaptam anno egy fórumtárstól, hogy bevizezem a papírt és úgy felteszem a felsőszűrőre (kézre vigyázva, mert forró), aztán majd jöhet a kar. Nekem így egyszerűbb volt beigazítani, meg akkor később éri a nedves papír a pogácsát (ami persze valószínűleg semmit nem számít
) . Hátránya, hogy ha a user több száz kávé lefőzése után sem tudja mindig elsőre feltenni a kart (mint pl. én
), akkor közben a papír is elcsúszik... meg hogy a felsőszűrő tényleg forró. Szóval lehet, kipróbálom én is a most ajánlott módszert. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Flashback
üzenetére
Uh, mintha kinaiul irtad volna. Igen, nem akarok erre sokat kolteni...
Ban itt 2db Jura bean to cup, ami alaplaphibas. Gondoltam, kikapom a daralot vakamelyikbol, azok elvileg megfelelnenek a celnak es tan mar keramia fejesek. De, ugye azt megint nem viszem magammal.... -
JózsefK
csendes tag
Sziasztok
Aeropress papírból (GC-s felhasználásra) melyiket érdemes venni?
Ki milyen technikával szokta azt a kávé tetejére felszerkeszteni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
MPowerPH
félisten
Es akkor ehhez a Bialetti Brikka -hoz tudtok ajanlani valami jofele kezi daralot?
-
bbuffy
senior tag
Na ezzel szivok, de nagyon.
Guatemala Huehuetenango
pörkölném de barhogy csinálom tiritarka fos lesz. Ha vki tudja a titkot ne tartsa magában
olyan 230 on tolom 10 percig utána leviszem 170 re. De volt forditott menet is. 180 on 7 percig utána 6 perc 230 on.
Nem jo....lehet megpörkölöm cinnamonra aztán megy filternek
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Gaggia Classic 2018 kávégéphez milyen tampert érdemes vásárolni?
58mm vagy 58,5mm ?
Jelenleg a hozzá adott ill. egy VST szűrőkosárral rendelkezem.
Előre is köszi a választ.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A környezettudatosság manapság nem összeegyeztethető a venni szóval
Képek vagy valami? Én napoltam az egész Flair vonalat, talán majd karira. Gratula hozzá! H.Transatlanticcal jött? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
megjött a flair neo. már tapasztalat is van vele. a nyomásfokozósat ki se próbáltam, de a sima az beválós. vettem nyomásmérő órát is. alapvetően környezettudatosság miatt vettem, de az is jó poen, hogy 5 perc alatt bármikor ihatok egy normális presszót, nem kell kivárnom a 20kilós réztömb felmelegedését. ha majd lesz kedved, jöhetsz játszani.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Aztán jól összerakva meg 40-esen is púder jött. Most kb másfél fordulattal kitekertem, így 20-ason jön a púder.
A crema nalam az, ami ha kiiiszod a cseszed, akkor rajta marad a szelen, mint a krem. Vagy kanallal felpupozhato, kis duneket lehet belole epiteni.

), annyit mindenképp megér, de több mint dupláját nem biztos.
nem csoda ha jobb az 1 furatos.