Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
aleister
üzenetére
nem vagyok jartas a kemiajaban, legyen dopamin.
rosszul fogalmaztam, a 'nem hat ram' nyilvan nem igaz, de nem veszek eszre semmilyen +/- valtozast semmilyen idotavon, az emlitett rovidke jokedven kivul. de ez eleg jol kutatott es dokumentalt terulet mara, csak utana kell olvasni.ui.: vagy megnezni az idevago Hoffmann videot : )))
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
vegyel egy egyszeru olcso M10 szurotartot expolygon-rol, vadassz hozza valami nyelet (pl tadamm.hu) es mehet bele a kosarad. meg szep is lesz.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
mindig használok pucsreen-t, Gaggián is, Roboton is.
papírt is szoktam néha, de nekem nagyon bevált a Normcore 58.5mm / 0.2mms titan PVD screen. Toobee meg a sworksdesign-ra esküszik ugyanebből. AVXcafe-t nem szeretem, de náluk is van ennek kopi verziója szinte bagóért, valószínűleg pont ugyanazt tudja, mint ezek.#142635, BBpeter
én igen (az árat én néztem be), napi használatban még nincs, még felújŧás alatt a konyha. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
ha ugyanaz a végár, akkor én talán a Pullmant venném, de igazából fingreszelés. mindkettővel remek kávét fogsz húzni. én elég maradi vagyok pár megközelítésben, VST akkor is legyen a polcon, ha soha nem nyúlok hozzá, mert iparági mérföldkő volt anno.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
azért még bőven nincs tényszerű bizonyíték - legalábbis velem nem jött szembe - hogy a stepdown basket a király. a VST kosár évekig bevált mindenkinek, nem romlott el. Lance oda meg vissza volt a stepdowntól, meg amúgy is csókosa a sworksnek, de anno a Delonghi Dedica ellen (nyilván a sok közül) az egyik érv volt, hogy csak 51milis.
fentiekkel együtt is imádom a tadamm féle szűkítőmet, nem vagyok a stepdown ellen, de nem biztos, hogy starter package.
#142628, Joe Swanson
egy remek tamper, amióta megvan, nem gondolkoztam rajta, hogy bármi más kéne. 58as VST szintén remek, sokan szeretjük. nekem van mellette gy Pullman 876, azt is melegen ajánlom, de nem biztos, hogy jobb áron lehet találni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
én az utazós szetthez ezt rendeltem most aliról (ezzel még csak-csak megvagyok, de temu és shein már sok nekem). jövő héten megjön, nem sokkal drágább, de ennél kisebbet nem találtam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi a számokat. lehet elengedem ezt, tavaszra jön úgyis a RO szűrő, ha ez ennyire pepecs, akkor benyelem a békát és három hónapig DM vízzel etetem...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Cathfaern hozzászólásait néztem, abból indultam ki, nem tudom mennyire mérvadó, hogy melyik brand melyik szűrője, de egy 2-300as vízzel semmi nem fog csodát tenni ezekből a kancsókból, nem?
-
hoffman_
nagyúr
ez kicsit off topik lesz, de hátha tudtok ilyet: olcsó desztvizet keresek.
mondjuk DM 5L fele vagy negyede árban. nem kávéhoz kell, párásítóba, mert a csapvíztől áll a vízkő mindenen a lakásban és most télen elmegy napi 2-3L ... kancsózás meg ioncserélt víz is halottnak a csók. de havi 20 ezret ellőni erre azért erős. hátha tudtok valamit, amit ha nem is kávéba, de háztartási gépbe beönthető...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
nem, napi használatban van, szeretem nagyon. nekem továbbra is a VST-re húz inkább, semmint egy HE kosárra, bár abból csak a normcore-t próbáltam, de az teljesen más őrleményt igényel. a Pullman remek allrounder szerintem.
-
hoffman_
nagyúr
nekem is szokni kellett a SJ 18g/4s után a Casa 18g/20s körüli értéket, de picit halkabb és kényelmesebb, ez a trade-off meg kompromisszum volt.
#142559, Parci:
szerintem felesleges bánkódni a már elöltött pénzen. biztos jó lesz. várjuk majd a véleményeket. van itt elég Casa tulaj, össze is lehetne hasonlítani fej-fej mellett, szerintem érdekes lenne. más kés profil és méret, de nem túl nagy árdiffi. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
nekem is ez a kombó van, nem cserélném a Bookoo Mini-t semmire.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére

az en, eppen csak kilometerekrol kapcsolodo peldammal csatlakozva, a GC-t 96 fokon (legyen ez barmennyi is a kifolyonal) hagytam veletlenul paljoc getup-hoz, karcosan keseru lett. korrigalva 92.6ra, amit itt szoktam, sokkal kellemesebb volt az eredmeny. igaz, nem elomelegites kontra annak hianya es nem is manual. forditva is igaz, vilagos/kozepes porkolesnel ehhez merten 3-4-5 fokot felcsavarok, meghalalja. viszont nagyjabol itt ki is merulnek a lepcsoim. Robot vilagosnal szerintem a kosar gozoles elonyos, a lustasag miatt marad ki nalam (sokszor nem Staggel ontok).
Toobee:
epp elhagytam koltozes utan valahol a dobozok melyen a felsoszurot, megnezem mibe merik a sworks verziot, de gyanitom szokasos horror. -
hoffman_
nagyúr
válasz
zolnagy
üzenetére
ez így van, arra van trusted megoldásom amúgy is.
ahogy nézem, nem is nagyon van high-end single bojler. vannak fehér hollók, de nem jellemző. egy flow-control és rézbojler a GC-be többet hozna a konyhára, ahogy nézem a számokat. -
hoffman_
nagyúr
most, hogy eltökélten leültem, hogy megtaláljam 'a gépet' ez pont szembe jött.
kétezer euróért egy év gari nálam red-flag. ez már a P64-nél is bajom, bár a Casa-val pont elégedettt vagyok kb. egy év után. őrlőben Casa + Kinu + SSP@SJ trió után annyira nem érzem létszükségletnek, itt már nagyon szétnyílik az ár-érték arány. inkább kávéra költök, félre értés ne essék, én nagyobb szűk kereszmetszet vagyok, mint a gépek, csak kíváncsi vagyok mindig. -
hoffman_
nagyúr
épp megfáztam, ilyenkor nem tudok kávézni, nem csúszik, csak sóvárgok. ennek örömére számba vettem tegnap éjjel, hogy ha szeretnék feljebb lépni elektromos géppel, hagyományos karos, pumpás vonalon, csak presszóra, akkor mi a következő lépcső egy tuning GC után. minden évben eljutok ide. Profitec Go-t nézegettem, de fél millióért nem nagyon tud többet. követem a fórumot, mainstream kávés netet is, de arra jutottam, hogy egyszerű felépítésű, de high-end gép, nem nagyon van. tuning GC, AVX Hero, Robot oké, de utána többszázezres űr.
(E61 gépeket nem szeretem valamiért, nem is néztem) -
hoffman_
nagyúr
válasz
Bazsee71
üzenetére
én ugyan nem ejtettem le és nem folyt rá percekig, de kétnaponta átsikálom, mert kapja az ívet, rendesen rászárad a kávé. nekem a Lunar mindig olyan ingerküszöb felett volt/van, amit nem vesz be a gyomrom árban (48k vámáfás a Mini volt, az Ultra 32-ben megállt).
nyilván más skálán mozgunk, ezt nem is vitatom. majd 5év múlva megírom mi a helyzet : )#142131, hoffman_
visszaszívom, az időbélyegek megkavartak, a Themis Ultra nekem is 760HKD-ban állt meg, a bookoo ártatlan, én nem tudok olvasni... -
hoffman_
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
oh, ez jogos, igazad van, elfelejtettem, hogy már nem lehetett venni az első csomagot. hiába voltam ott launchnál, a weboldal képtelen volt kezelni, csak a következőt engedte, hiába volt még többszáz slot.
szerk.: de most, hogy nézem itt valami adminisztratív baki lesz, ami fel sem tűnt, nem 131USD csomagba jutottam be, hanem valami 100USD körül, 760KHD rémlik talán. itt a kickstarternél valami elment.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Uyuarasy
üzenetére
ez érdekes, én pont fordítva érzem. a Mini fém kerete nekem tetszik. a Mini a kis mérete miatt, mintha többet sejtetne a belsőből az üvegen át, bár ez csalóka. az Ultra nagy, masszív, kíváncsi vagyok mennyire lesz strabapíró. számomra a Mini jobb kütyü, de az Ultránál sem tudok jobb jobb alternatívát árában, ha minden funkció rendben működik is.
0.1-2000g a méréshatár elvileg, de ujjal nyomva 5818g-ig elszámolt nekem. a kialakítás nekem fura, egymás mellé téve a kettőt. az üveg az Ultra-n olyan, mintha a Mini-n rajta lenne a műanyag védőház, pedig nem, ez ilyen. úgy látszik korán rendeltem, a fóliát is feldobták rá (mondjuk ez már lassan röhej, hogy itt vagyunk, egy mérelgre is fólia kerül, mint egy telefonkijelzőre), meg ecset is jött vele.
a kijelzőn is alakítottak, már nem ez a pontmátrix design. nekem az pont nem tetszett, de megszoktam és fura most már, hogy a nagytesó nem ilyen.
ui.:
annyit kemény negatívumnak felírnék a Bookoo-nak, hogy az előrendelői ár anno 131USD volt, a hordtáskával együtt, mint óriás akció, valami MSRP-60% volt azt hiszem a promo. rendeléskori árfolyamon ez 48k HUF. most 38k-ért van fent akciósan. ha erre nem jön szállítási ktg és áfa, akkor az árfolyamesés nélkül az 124USD. ha az erős forintot hozzácsapjuk, akkor 10k-val olcsóbb ma valakinek, mint aki anno ráugrott. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hyperspace
üzenetére
bookoo Themis Ultra preorderek elkezdtek szallingozni az elso hoval, nekem ma megjott. marginalis filtert iszom, a Themis Mini melle nem volt letszukseglet, de 100usd korul tul jo vetelnek tartottam. a csomagolas es elso benyomas eleg massziv, majd hetvegen eloveszem a V60-at/Aeropress-t.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Speti69
üzenetére
Casa-t nem vizeztem soha, nincs rá szükség.
másik őrleménytartóval nem próbáltam, de nincs összefüggés az indítás és a tartó rögzítése között. külön gombbal indítod, az nem figyeli a mágneses tartót. átjátszani az őrleménytartóból a kosárba talán a legnehezebb feladat. egy jó mágneses 58mm tölcsér segítség lehet az átrakáshoz. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én még mindig a 250Ft (ok, inflálva ma 800?) ikeat használom. heti egy-két tejesre teljesen jó, tej mennyiség, szög, mélység, idő többet számít az eredményben szerintem.
ui.: de nem is vagyok nagy latteartos
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
sejtettem, hogy valamelyiket dupláztad. ha nem lenne egy tadamm a szekrényben, meg lennék 110%-ig megelégedve a V4-el, elhoztam volna az egyiket.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
így, hogy egy kisebb kávézó tamperkészletét feldobtad, adódik a kérdés: mit tartottál meg?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
én nem rég ráálltam a sok év paljoc és casmo/roastopus után, hogy a 100EUR kofio free shippinget kimaxolom. ez kb 6 csomag, 1500-1700g, abból 2-2.5 hónapig megvagyok kávéval és lehet válogatni. lassan egy év "csakspecialty" után viszont ott tartok, hogy szeretnék már húzni egy jó masszív közepes getupot, amiben megáll a kanál, már nagyon hiányzik.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Speti69
üzenetére
ennél azért komplexebb, nálunk most hajtós hónapok vannak, hétvégén sincs időm kísérletezni. Robotra se próbálok rá mindig, Gaggiába megy a koffi, őrleményen, grammon néha változtatok reggeli rohanásban, ez kevés eltalálni sok esetben. jó értékelésű kávénál pláne felmerül a user error. ettől persze még vannak gyenge koffik 20EUR/200g-ért.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zolnagy
üzenetére
nem neked címeztem, legalábbis nem akartam sugallani, sry ha félrement.
az sem baj, ha van negatív CM vélemény, akár teszt, akár nem. ez nem lehet baj. csak arra reflektáltam, hogy hónapokra visszagondolva jellemző mostanában a sok negatív vélemény, meg olcsózás. meg kell venni a rendes kávét, ennyi. lehet, hogy csak nekem tűnt így, ezesetben megkövetem magam. folyamatosan fikázni valamit teljesen felesleges, tovább lehet lépni.
a fórumunk valóban arra való, hogy mindennemű kritika kikerüljön, én is ezért olvasom, vagy nagy ritkán írom (qvik27).(ui.: ez már a Mazda topik lenne, én csak azért nem tankolok százast, mert a versenymérnök barátom lebeszélt róla, ha nincs hozzáállítva a motor, nem jelent semmi többletet, tovább áll el télen. családi autónál utóbbi nem releváns.)
de hogy ON is legyek, ebből már a másodikat rendeltem meg - Colombia Sunburn - nagyon átjöttek az ízjegyek, különösebben nem volt nehéz eltalálni sem, 1-2 próbálkozás a Casa-n és Gaggia meg Robot is kihozta, bár picit más dominált mindkettőben, Robotnak jobban áll nem meglepő módon.
-
hoffman_
nagyúr
nekem ez a tesztpöri fika - meg bármilyen koffi fika nem jön át sehogy sem. hónapok óta visszatérő motívum.
hardcore topicba írnak ide a fórumozók - vagy veteránok, vagy diy profik vagy lelkes felkapaszkodók.
egy beugró gép ott kezdődik, hogy 200k és nincs darálód. miért lepődik meg bárki egy 4000/250g zacskón? egy csapolt ászok 890 a legsz*rabb kocsmában és 610ft a 95oktán. mindenki más pénztárcával gazálkodik, nyilván, de ne várjunk már irreálisat. teljesen rendben vannak a hazai pörkölő árak, sőt a skála alsó fele EU viszonylatban, a minőségük meg általában remek. ha egy koffi nem adja ki, 10-ből 9,99x én vagyok a szűk keresztmetszet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
pénztől függ, meg ízléstől. DF64 vagy SJ még mindig, feljebb meg DF64v (ha jól emlékszem, az új variable speed modell okés), Lagom Casa, az új Mahlkönig vagy már lassan a Mazzer Philoshoz érünk. én magam nem használtam, de a konkrét kérdésed is jó választás - bár kérdés, hogy miről vált.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
pofás, de akkor már miért nem Peli
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
kb. egy hete használoma Pullman-t, nagy megelégedéssel. nagy eltérést nem mutat a VST-hez képest. szerintem a gyári kép picit csalóka, nem tűnnek ilyen nagynak a lyukak. bal oldal VST, jobb oldal Pullman 876. ez nem high extraction kosár, hanem high precision. Kofio-ról megjött a pakk, sorban bontogatom őket, fel sem tűnt, hogy decaf-et iszom egy hete, egészen patent ez a Colombia*. brutál átjön benne a Maracuja, még picit sok is volt az elején. már gyanús, hogy nem gyári, de határeset, nem tudtam eldönteni. picit finomabbra kellett őrölnöm a VST-vel, aztán megjött a Pullman és a teszteléskor nem állítottam utána, közel azonos volt a lefolyás, hangyányit gyorsabb talán. naked kosarat ezzel húzom, VST meg átment a dupla kifolyós vendég kosár / két szimpla karba.
*messze a legdrágább koffim volt eddig 22EUR/250g, szóval csak óvatosan. ennyiért van több/jobb. cserébe decaf csoda.
phranxinatra: köszi, pont erre volt szükségem a VST mellett

-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
engeml lehet, hogy mozgat. van egy VST-m, de a másik filterembe is épp venni akartam. hol van ez ahhoz képest, ez nem HE kosár? abból van egy normcore nálam, de viszonylag keveset használom, VST egyszerű, de nagyszerű.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Plebi
üzenetére
ne vedd rossz néven, de presszó kontextusban ez gyakorlatilag nulláról indulás, eddig semmivel nem tudtál gyakorlatilag hangolni. a fentebb linkelt AVX géppel indulnék el én is, nem kell rögtön 5-600 ezret ellocsolni. bármelyiket is veszed, az a kitchen aid gyerekjáték mindkettőhöz, egyik gépet sem fogja tudni megtámogatni igazán. ha elindulsz vele és így is ízlik, előrelépésnek érzed a kávégépet, akkor érdemes őrlőcserét beiktatni. a tejes italok miatt a dual bojler valóban alapvető elvárás lenne a listámon.
ui.: én 500e kerettel inkább venném az AVX gépet és egy jobb őrlőt hozzá, felújított Mazzer, DF64, Kinu, stb.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Plebi
üzenetére
ez teljesen szubjektív lesz, de én biztos nem vennék Sage-t a Mara ellenében. a 'tech' funkciókínálat szerintem túl van spilázva. amit változtatni kell, azt a Marán is tudom hangolni.
azt azért érdemes lenne tudni honnan indulsz neki, nulláról egy félmillás géppel elkezdeni drága trial-error lehet - ha a fenti gépparkkal kávéztál eddig.
-
hoffman_
nagyúr
matrica meg hologram lassan rajtam is van, azért kérdeztem.
-
hoffman_
nagyúr
hülye kérdés: random SSP burr esetén honnan lehet tudni, hogy eredeti-e? hamisítják ezeket?
-
-
hoffman_
nagyúr
fura kérdés, de hátha pont valaki így csinálja.
lakásfelújítunk, kiszorultam a konyhából. lesz viszont nettó 1,5m fa pultfelületem az étkezőben, szépen elhelyezve a gépekkel, falra feldobva, ami jól mutat ott. viszont így nincs víz és mosogató a közelben. a víz nem gond, hisz üvegből/tartályból megy. viszont a portafilter takarításhoz eddig mindig használtam. valaki csinálja baristásan, csak mikroszálas kendővel vagy más helyen a vizes blokktól? kíváncsi vagyok az itteni rutinokra. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
bocs, kakaó lesz az, már két-felé állt a szemem
nem rossz amúgy. savanykás fanyar, csoki jegyeket meg lehet benne találni. elrágcsálni az egészet sok lenne, de reszelni süteményre, joghurtra príma hosszútávra. hát, gondolom csak segíteni akart a takarításban 
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lindt nyilván kicsit kommersz, de 80% felett azért én szoktam jó dolgokat találni. múltkor Roastopus-tól rendeltem pörkölt kávébabot is, miért is ne alapon, az is mókás élmény volt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
nem ezt kérdezted, de hátha más megvilágításba kerül. otthon rengeteg időt töltök vele, használom a gyűjtemény minden darabját, olvasok, megveszem a 20-30k/kg pörköltést boldogan. ettől még van otthon Nespresso, és nem köpöm ki a céges kombi gép kávéját sem, napi kettő ristrettot kapok tőle. más a mérce, egyik favorit JH videóm. imádom vezetni az autóm, de több időt töltök a BKV-n, nekem legalábbis bejön így.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Viiktor1989
üzenetére
keress rá Toobee hozzászólásaira, sok konkrét kávét és hozzá használt receptet írt már.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Flair-hez sem kell hattyúnyak. semmihez nem kell, de vitathatlan, hogy pourover esetén segít. én tavaly vettem meg Arnoldot (Robot barista, csak hát ne unatkozzon már Bertalan, a Roomba), felváltva használom a GC-vel etapokban. messze a leggyorsabb kávéfőzési folyamat itthon, még kotyesz ellenében is, feltételezve az elektromos őrlőt. van itthon Stagg, de a kevert vizet GC-be rakom inkább, ezért sokszor a legegyszerűbb vízforralóból, csapvízzel etetem... faék.
sokan mondják itt, hogy a manométer sem kell, ráérzel. valóban ráérzel, de 1) én szeretem látni ezeket a dolgokat, hiába megy csukott szemmel 2) az elején segít belőni mennyit kell nyomnod.
keress rá a Robot-ra hívószavakkal a topicban, millióegy komment van, sokszor forrással, a 3D nyomtatott tampersegédre, gömböcre, manométer tartóra, tapasztalatokra, előmelegítésre. relatíve plug-n-play. ami szerintem a legfontosabb - épp ezért nekem sincs még - az a tampertnyelet megvezető 3D vagy fa segéd. enélkül szerintem nehéz szintbe tamperelni. Kalmár szerint nem vészes, de hát az ő kezében ezer év rutinja van összeadva.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
na hát ennyit ér a szavam, ma megjött a Bookoo. nagyon tetszett, rá akartam próbálni... a bluetooth Eureka-t megtartom pour-overhez, Hario meg cold brew jar még pont ráfér. március 23-án rendeltem közvetlenül az oldalukról, ma jött meg. vámáfa nem került rá pluszban.
hogy 'on' is legyek, tegnap érkezett casmo Bonita Springs cascara, 12 órás cold brewt kapott reggelre, kellemes, de elég markáns. kicsit a fanyar oldalon van, hidegen, akár felöntve elég kellemes szomjoltónak is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
tyi, ez mar rendes aron van... de lehet ez lesz az első komolyabban fermentalt cucc, amit kipróbálok.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
köszi. rápörögtek rendesen, ahogy látom. polírban szebb a thai gömböc, de a hazai koffis csoportban is nagyon jó, amit csinálnak.
ui.: mérlegben továbbra sem érzem, hogy 50-10-200 dollárt kéne elkölteni újra. az Eureka BT mérlege nagyon alacsonyan repül a radar alatt, igaz jó ideje már nem BT-s. kár, hogy nem 8mm-el keskenyebb, akkor beférne a robot alá, ultimate megoldás lett volna.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
uhh... ez a csésze nagyon bitang. van linked a kerámiáshoz? mérleg a bookoo? kár, hogy olyan hülyék rajta a számok, amúgy nagyon klassznak tűnik.
illetve a tampert hol vadásztad le? a gyári tamperhez szerettem volna fa markolatot gyártatni, hogy könnyű legyen fogni és megvezesse a kosárban, de nem volt energiám elkezdeni a folyamatot és keresni hozzá kontaktot meg rajzolgatni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
tadamm féle szett LM single klón kosárral, évek óta használom, állítás nélkül megy bele ugyanabból 9g, mint a 18g VST-be. hibátlan. még csak nem is koszol.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
én jóval többet olvasok, mint írok, de ezt a részt gyorsan cáfolnám is meg:
...van néhány topiktag, akik tök hasznos dolgokat osztanak meg. Látszólag nulla közeli érdeklődés van rá...
a legértékesebb tartalmak egyike az ilyen hsz, mindig elolvasom, függetlenül, hogy épp mennyit tudok vagy akarok elverni babra. tartsa meg mindenki ezt a jó szokását. én pl. eljutottam oda, hogy minden gépem megvan, már-már túl megy a hobbi határon, használom, szeretem őket, de ilyen "kávéteszteket" nem tudok írni. örülök, hogy többek igen. -
hoffman_
nagyúr
válasz
gonnok
üzenetére
és a pörkölőben mindig szuper illat van.
cserébe ha beülsz kocsiba, akkor nagyjából 1-2e Ft a benzin, amíg átérsz a városon. tömeggel meg 1-2 óra deficit lehet a napból átlag 9-17 mellett. technikailag nem spórolsz vele, ha nem mellettük laksz. de ahogy Toobee írja, ez mindenre rájön. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Zsoltika25
üzenetére
még nem ástam bele magam, de eddigi tudásom alapján, megfelelő szűrő kombinációkkal plug n play. cserébe ez is költséges átfolyó vízmennyiségtől függően.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
ha erre tényleg csináltak nagy mintavételes tesztet, az becsülendő. attól még eza szórás 8% ez nem kevés, ha szigorúan nézzük. ennél a felhasználásnál valószínűleg bőven elég, nem borul meg tőle egy recept sem (attól én még szerethetem a pontos számokat). a szett létjogosultsága szerintem nem kérdés, szerintem jó, hogy van és itthon elérhető. azt senki nem mondta, hogy a kevert diy koncentrátum jobb.
#139102, Toobee
ez a linkelt szórás szerintem csillagállástól függ, egy ilyen pippettával fel lehet szívni egy tucat atomot csak, meg 10ml-t. ettől még biztos lehet jó, kipróbálnám szívesen.én pont döntés előtt vagyok, szétrobbantás előtt van a lakás, a konyhafelújításba 3 körös RO szűrőt terveztem, még nem tudom melyiket. egyelőre nyerésre áll az ilyen szettekkel szemben, meguntam a DM vizezést.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
koszi szepen. nem, azt nem is terveztem, o kicsit tovabb vitte a dolgot, kell a show : )
-
hoffman_
nagyúr
tegnap megjott a Roastinom, ma erkezett rola JH video. oriasi, kiszamolni se lehetett volna. koszi Gabornak es Daninak ezuton is, varom, hogy alagyujtsak : )
-
hoffman_
nagyúr
válasz
koxkids
üzenetére
nekem gyári 65mm késsel jött, egy hete pihen, mert épp sötét-közepeset tekerek a Kinuval, de továbbra is szeretem. közepes/világos vonalra kellemes, nincs tünetem, eddig nem állt be. a workflow remek. az autostop nekem oké. a pangó minimális. ezzel a késsel kb 20-30s között mindig átmegy rajta 18g. a kosárba átjátszás nehezebb, oda betöltő elkél. 64mm Fio64 késhez hasonlítom, kevéssé testes talán, picit erősebb a gyümölcs, de lehet, hogy ez beállításomtól is függ, ennyire még nincsenek a kezemben az ízek.
ui.:
a Kinu Simplicity nekem endgame kézi, úgy érzem (köszi Cathfaern még egyszer). a Casa talán nem, de a következő pár évet valószínűleg elviszi. a singledose SJ megmarad, tartaléknak, SSP HU majd egyszer jön bele. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem olyan lassú az sajnos.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
igen, erre írtam, hogy fortély kell hozzá, kicsit alá is lőttem...

a baba cserjék ~1,5 év után mennek át földre, de még ott sem teremni, ahogy olvasmányaimból tudom. csak hát ott van klíma is. attól még nem teszek le róla, köszi a videót! -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
vagany! ram is ez var, bar a tuzhelycsere majus lesz, arra a kis idore lehet nem szaladok elore egovel.
mar latom, hogy 1-2 ev es megjelennek az elso kavecserjeim is az ablakban, 2025-re meg mar sajat termeles lesz nehany tagnal evi egy zacsi : D (kerdeses minosegben persze haha, azert a kv termesztes itthon erdekes fortely)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére

talan topikbol is hasznaljak igy, ugy emlekszem. februarban ez lesz a Valentin napi meglepetesem magamnak, mar tul regota huzom.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest