- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyugdíjazza a tuningra szabott, első Raptor Lake-eket az Intel
- Ízlésesre sikerült a Galax alacsony profilú GeForce RTX VGA-ja
Hirdetés
-
Analóg kapcsolós klaviatúrák triója a Razer fémjelzésével
ph A Huntsman széria harmadik nemzedékét háromféle formátumban vihetjük haza.
-
Premier előzetest kapott a Sker Ritual teljes kiadása
gp Véget ért az early access időszak, a végső kiadás konzolokra is befutott.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabszin
csendes újonc
válasz Ludovicus #87195 üzenetére
Pont ez a téma foglalkoztat mostanság; hogy a tampersegéddel az eredeti szimpla gaggia szűrő jól működik-e vagy kell hozzá a Marzocco utángyártott?
Az eredetivel+ tampersegéddel nincsenek jó tapasztalataim.[ Szerkesztve ]
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
iatti
aktív tag
válasz Ludovicus #96339 üzenetére
én már évek óta használom a papírt,most vettem le a gc felsőszűrő+vízterítőt. minimális kosz volt fél év alatt.talán egy évet is kibírna. a papírt használat után azonnal elmosom,ráteszem egy befőttes üveg tetejére.ott szépen megszárad egyenesre. 4-5-6 alkalommal használom fel. olvastam itt aki többször is ,de szerintem ott már nagyon kávé olajos a papír.én kb 4-5 dupla után vakszürőzök háromszor,minden egyes alkalomnál leveszem a kart.
-
SoundON
tag
válasz Ludovicus #103645 üzenetére
Most néztem vissza, hogy amikor még alu bojlerem és REXem volt a GCben akkor is "csak" 92C-re volt állítva a PIDem. 92C-fokos víz jött ki 5C fokos offsettel (ami a REX menüjében: SC 0005) tehát az papír forma szerint is csak 97C fok tényleges bojlerben lévő vizet jelenthetett.
Mindez úgy hogy hőigényes világos pöriket iszogatok 98%ban.
Ezek a 104-106C-os PID számok GC esetében nagyon furák nekem, de mindenki úgy csinálja ahogy akarja, elengedtem...[ Szerkesztve ]
-
public NMY
csendes tag
válasz Ludovicus #107511 üzenetére
köszi a választ, megnézem
kis kiegészítés: kb nálam is két éve volt jó a korábbi álláson, csak kb két hete kezdtem érezni, hogy az nem jó és találtam meg a (jelenlegi) szélsőséges értéket, ami az elmúlt két hétben jó volt, vagy annak tűnt, de lehet hogy még így is mehetett volna még lejjebb, de majd most megpróbálom akkor
-
-
konzumpro
senior tag
válasz Ludovicus #108452 üzenetére
Erre annak idején válaszként összeszedtem a Barista Hustler víz arányait táblázatba, pufferelés nélkül, 5 literre számítva.
-
Zen42
tag
válasz Ludovicus #110118 üzenetére
Alapvetően nem a költségvetés a probléma, és már nem térnék vissza az SM90-hez.
Az elsődleges gond, hogy oda ahová tenni tudnám, nem fér el akármi mert nem elég mély a hely. Olyat meg amilyen jó volna és el is férne (újabb házas Major) időtlen idő óta nem hirdet senki. -
zolnagy
őstag
válasz Ludovicus #115486 üzenetére
Hát ez elég csúnya (mármint a bojler). Nálam DM kevert víz volt, de a kezdetekben talán Vera is (már nem emlékszem), illetve a két ideiglenes tulajról sem gondolom, hogy csapvízzel használta, de nem tudom, mivel. A réz bojler közel sem volt ilyen, hanem inkább el volt feketedve, de a pipacső is, ill a végén a szűkítő is. Viszont simán átjárható a szűkítő, tehát vízkő nem nagyon telepedett meg ott.
Amúgy köszi a tapasztalatot, akkor bent hagyom. -
őstag
válasz Ludovicus #115641 üzenetére
Hőkamerával próbálta esetleg valaki mérni a kifolyó hőt? Nekem a jövő héten ez van tervben, de ha van valami tapasztalat szívesen veszem Rex-szel nálam is érzésre egy ilyen -7fok a kifolyó, de alapvetően engem sem zavar, csak legyen konzisztens
"... and I hope you have a great day!"
-
-
justgiveup
tag
válasz Ludovicus #119919 üzenetére
Abszolút egyetértek. Szerintem nagyon jó belépő őrlő, nagyon jó áron és kisebb kompromiszumokkal sokáig el tud vele lenni az ember.
A tippedet azóta is használom, tényleg elég jól be lehet lőni 2 fokozat közé. Nekem azért kicsit macerás, plusz néha mászik is kicsit, de mondjuk feleket bátran lehet vele lépni.
Leggyakrabban filtert iszok, azt is elég világos pörköléssel és ebben szeretnék egy minőségi ugrást. A finet tényleg soknak érzem, ezt igazolja, hogy egy gyors szitálás sokat is segít a kávé ízén. Emiatt szeretnék itt egy minőségi ugrást. Legyen gyorsabb a processz és "megbízhatóbb" az őrlemény.
Amúgy mit gondoltok a Fellow Ode akár kotyeszhez is jó lehet egy MP SSP késsel? Vagy a motor nem annyira szeretné a finomabb őrleményt világosabb pörivel? -
billyjoe
csendes tag
válasz Ludovicus #124328 üzenetére
Hogy őszinte legyek, eddig kétszer próbáltam, az első jó lett, a második kevésbé, szóval nehéz lenne átlagot vonni belőle. Finomabbat kér, de nem vészes, ha jól emlékszem akkor a kinun egy számmal vettem vissza. Mézes üvegbe mérem a kávét, pontosan 16.5 grammot, így nincs kedvem szét osztani utólag. De lassan bontok egy casmo decaffot, azzal fogom próbálgatni, majd írok ha van elég tapasztalat.
-
őstag
válasz Ludovicus #124794 üzenetére
Amíg felforrt a víz, addig (vízautomatás) forró vizet töltöttem bele és nyomtam át rajta. Így ajánlott, hogy a pumpa is felvegye az üzemi hőt
De ezen kívül nincs vodoo-zás, nem is igazán lehet - max a shower screen-t lehet előmelegítve az utolsó pillanatban rádobni, de egyelőre úgy látom hogy felesleges."... and I hope you have a great day!"
-
icm
tag
válasz Ludovicus #125315 üzenetére
Mivel kisebb a kávémennyiség ami a karba kerül ezért értelem szerűen igen, állítasz az őrlemény finomságon. Az 1.7mm vastag puckscreen esetén mindenképp, a 0.2-vel nincs tapasztalatom, de azt gondolom minimálisan ott is kellhet.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
őstag
válasz Ludovicus #125357 üzenetére
Nekem nem volt ilyen - ha 10-12 pump után még nincsenek cseppek akkor jó eséllyel túl finom az őrlemény és át sem tudom nyomni (vagy ha igen akkor nagyon lassan és nehezen, de nem szoktam erőltetni).
Ha tovább pumpálod mint 12 és továbbra sincs jelentős ellenállás, akkor valamiért lassabban épül fel a nyomás.
Nekem volt már olyan hogy a tetején a tömítés picit kimozdult de nem vettem észre összeszereléskor - akkor kicsit másképp viselkedett, lehetett hallani hogy szökik a nyomás.A másik ami lehet hogy kevesebb víz megy át valamiért egy nyomásra - ha gondolod ezt meg tudom mérni h nálam mennyi (kávé és tető nélkül).
"... and I hope you have a great day!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Környezetvédelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...