Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
Ha valaki abban a cipőben jár mint én, hogy cserélné a GC gőzcsövet RS gőzcsőre, de nem akarja "szétbarmolni" a gyárit az anya miatt, annak jó alternatíva lehet ez! 3 font a postája, sztem kibirható.
Én rendeltem, meglátjuk... -
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71 #50186 üzenetére
Csészék súlya:
Lidl cappuccino 232g
Brando cappuccino 237g
Ancap Verona cappuccino 243g
Lidl espresso 85g
Brando espresso 141g
Ancap Verona espresso 151gA Brando csésze is szuper, de a Verona kidolgozása és kialakítása azért más kategória. Kedves párom le is csapott a cappusra, ezentúl abban kéri a reggeli espresso macchiatot.
[ Módosította: Parci ]
-
gyerekek, sötét, kiemelt feketével írta bazsee, hogy privátban írjatok neki a hollétetekről, erre hárman rögtön publikálnak
-
SzuMe
tag
Törött már el valakinek Gaggia Baby OPV-je? Sajnos ma kaptam meg, amit Németországból kaptam. Gyorsan fel is töltöttem vízzel, aztán alul ki is jött a víz. Szétszedve láttam, hogy az OPV csonkja letörött...
Itthon hol tudok raktárról venni OPV szelepet? -
sz.zs.
senior tag
válasz
Bazsee71 #50187 üzenetére
Én Érden lakom, de Bp.-en dolgozom... mozgó élpont vagyok, kora reggeltől du.-ig céges autóval rohangálok a városban. Leginkább a pesti oldalon mozgok ( V.,VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV.) de néha a budai (III., XI., XII., XXII.) kerületekben is. Tehát én szerintem tudnék "teríteni"
Naponta többször megfordulok a Manettiben is pl... -
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo #50184 üzenetére
Tegnap vette fel a csomagot a futár a coffeehit-nél.
Egyúttal megragadom az alkalmat, és felsorolom kik rendeltek, hátha tudjuk egyszerűsíteni majd a postázást:
Larodar
adriankoooo
mrhero
Tonyo
weinmaker
Casto
sz.zs.
vikla007
Surda
angelside77
gtr313 -
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71 #50110 üzenetére
Na már csak azért is tudom ajánlani a céget, mert tegnap fél 3-kor utaltam el az összeget, ma reggel fél 8-kor pedig hozta is a futár a csomagot, le a kalappal.
Ha még a PY kávék is befutnak holnap este, akkor indul a nagyüzemi mérlegelés.
adriankoooo: nyugodtan hívd őket telefonon, segítőkészek, és egyből kapsz választ is.
handrash: színre szerintem rendben van, de több válasz szerintem azért nem érkezik, mert monitoron keresztül nehéz biztosat mondani.
mdav88: ne add fel, szerintem szedd szét és rakd össze újra, illetve a kúpos csavar is segíthet. Az ütést pedig ha lehet valamilyen eszközzel vizsgáld, szemre nagyon el lehet tévedni. Én a Major alsó késtartójával is óriásit szívtam, zaklattam is vele fragolát, többet biztos le nem veszem. Ami alatta volt, az szerintem nem cserélődik, illetve nem zavar be a végeredménybe. Legfeljebb ha valahol huzamosabb ideig tétlenül állt a daráló, és volt ideje kitenyészni valami életformának.
-
Sinisi
senior tag
válasz
levytee #50180 üzenetére
Ilyesmin már én is gondolkoztam, mégpedig annak kapcsán, hogy ha pl. egy 250g-s babos kv. ami friss azaz még engedi jócskán magából a co2-őt akkor ha kinyitom mivel a co2 nehezebb mint a levegő elméletileg nem is áramlik be levegő (illetve szerintem csak nagyon kevés). Tehát ha visszazárás után (símítózáras + egyirányú szelep) kinyomom a szelepen keresztül a levegőt akkor azzal többet árthatok mint használhatok?
Szerk.: az a kérdés, hogy ha a babok körül eltűnik a co2 akkor az hat-e úgy a babokra, hogy a maradék co2-is kiengedjék (amit amúgy nem tennének meg ha megmaradt volna körülöttük a co2), vagy ez mindegy is mert a babok addig engedik a co2 amíg el nem fogy és nem befolyásolja őkat az, hogy oxigéndús környeetbe vannak vagy co2-vel telítettbe
-
levytee
csendes tag
A vákuumozásig én se, de hogy (én szájjal, vagy kézzel) kiszívom illetve kinyomom a zacskózáskor beáramlott friss levegőt, azt gondolom jól teszem?
-
Sinisi
senior tag
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035 #50174 üzenetére
Nem megsértődés volt, megköszöntem.
Bár lehet annak is venni. -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035 #50171 üzenetére
Azt az elemi mocskot ami az alján volt, inkább eltakarítom. Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, akkor játszok vele.
Az alsó késtartó rögzül kúposan, nem a kés.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
mdav88 #50163 üzenetére
Kúpos csavarokkal van rögzítve a kés? Nálam eredetileg sima laposfejű, Fragola ajánlotta, hogy használjak kúposat, az majd középre húzza a kést.
+egy minimálisan dob nekem is, de nem foglalkozok vele. Persze ha van értelme vele foglalkozni /szavályoztatni/ akkor lehet én is megcsináltatnám.
Danettitől még nem jött válasz.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mdav88 #50170 üzenetére
Akkor azt hiba volt szétszedni, mert jó eséllyel soha nem lesz pontos.
Ha nem ugyanabban a pozícióban van visszarakva, akkor esélyes, hogy pontatlan lesz. Ezeket a kúposokat felszabályozni is esélytelen, soha nem lesz jó.
Semmi nem indokolja, hogy darálót bárki is szétszedje, max. késcsere, de ennél több szétszerelés inább árt, mint használ. -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035 #50169 üzenetére
Igen, kúposan rögzül
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035 #50166 üzenetére
Igen, levettem az alsot is.
-
And06
aktív tag
válasz
Sinisi #50154 üzenetére
az oxigénnel együtt a CO2t is kiszivod a babokból, aztán amikor megint légköri nyomásra kerül, szépen beáramlik a levegő, megtéve "jótékony" hatását, és igen hamar ledöglik az egész adag.
mintha valahol lenne a korzón egy cikk erről, legalábbis úgy emlékszem ott olvastam.
-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88 #50163 üzenetére
Ha jól emlékszem más is járt már így a K6-tal, hogy visszatéve a kést az nem került a helyére. Szerintem fuss neki újra, csak jó lesz az.
(Barátomnál - aki a Wegát vette - olyan trehány módon volt összerakva a tökéletesen működőnek mondott gép, hogy a kés pereme alatt vagy fél mm őrlemény volt. Teljes takarításig így nem is tudta az espresso minőséget, utána viszont szinte liszt finomságig le tudtunk vele menni.)Ha a szemedre alapozod, hogy síkban üt a kés - excenteres -, akkor azzal azért óvatosan. Elég egy pici őrlemény a tengelyen, vagy a kés peremén, és egyből optikai illúzió áldozata leszel.
-
handrash
őstag
[link]
Vizuálisan milyennek látjátok ezt?
Pallyotz Locawore -
mdav88
aktív tag
Szétkaptam a k6-ot takarítás és méregetés céljából:
A bentmaradó örlemény mennyisége 2-3gr, ez nem annyira veszélyes, a pangó ezáltal nagyon minimális.
A kések legfeljebb 63,5mm átmérőjűek lehetnek, és/vagy esztergálni kell az alsó késtartóból 0,5mm-t.Alapos takarítás után (alsó késtartó elég gáz volt már) összerakva, kalibrálva, nagyon közel került a kések végállásához az optimális őrlemény és leszűkült az állítási tartomány.
Ötlet?
-
levytee
csendes tag
A macskakőbe ki jön hétvégén?
Lehet a nick neveinket fel kellene egy névtáblára tenni ha tényleg személyhez szerenénk kötni a karaktereket. (?)
-
levytee
csendes tag
válasz
Bazsee71 #50116 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy kb 30g egy kis simizacsiba, kiszívom belőle a levegőt és úgy nyomom össze a "zárat". Kell hozzá némi rutin, de aztán megy. Ezeket a 30-as zacsikat beleteszem egy szelepes zacsiba, amiből kinyomom a levegőt, és az egészet egy nagy simizacsiba, amiből szintén kinyomom amennyire tudom a levegőt.
És minden egyes kis zacsi kivétele, után az utolsó két műveletet végzem el.Ez így nálam működik, nem döglött még be kávém.
Ez így macerásabb, mint az üveg, de nekem nem férne el a a fagyóban annyi üveg. Majd ha lesz rá alkalmam átváltok üvegre.
-
mdav88
aktív tag
válasz
adriankoooo #50147 üzenetére
Nem tudom szamit e de minimalis mertbeni elteres van: mazzer kes 64m/37mm 8,5mm vastag mig a compak kes 63.5mm/38mm es 9mm vastag.
Eredeti mazzer kes igy belemegy? Ha igen hol erdemes keresni?
Ha rakerdezel az eredeti k6 kesre kerlek informalj rola. Koszi.
-
verti1
tag
válasz
bajnokpityu #50145 üzenetére
Nem igazán találtam róla semmilyen tesztet, összehasonlítást eddig...ez nem biztos, hogy jót jelent. Ami a képeken látszik, hogy nagypn szép a megmunkálásuk, persze ez se jelent még semmit. Azért gondoltam hátha hallott valaki valamit ezekről a késekről..
-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo #50141 üzenetére
Egy ismerősömnek kerestem kést én is, Danettinél azt mondták elvileg tudnak gyári kést hozni. Ez az ünnepek előtt volt, azt mondták térjünk rá vissza januárban. Akinek kerestem, az majd később cserélne, de ha esetleg beszélsz velük, akkor kérlek oszd meg az infót velem is.
vTamas35: a Majorban ahogy kést cseréltem, hirtelen irgalmatlan sebességgel kezdte el kilőni az őrleményt, rög nem volt benne, de az elektrosztatikus feltöltődéssel azóta küzdök.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adriankoooo #50141 üzenetére
Tuti tippem az nincs. Italmill kés biztos van hozzá, vagy esetleg passzol bele a gyári Mazzer SJ, már ha jobbos.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
fragola.6035 #50137 üzenetére
Van valami tuti tipped K6 késre? Nem akarok mégegyszer lyukra futni, tavaly rendeltem franciából és gagyibb, mint a mostani használt (összetekerve se hozza az espresso finomságot, a használt kés simán).
-
verti1
tag
válasz
Ezekről mi a véleményed? [link]Volt már ilyennel dolgod? Mondjuk annyira nem olcsó...
-
vTamas35
csendes tag
válasz
fragola.6035 #50130 üzenetére
Én is egy hete cseréltem ki késeket az LSM SM92-n eredeti Mazzer SJ-ra. Már csak a doserless tuning marad, esetleg egy kis felszabályozás. De tényleg szebb az őrlemény és a rögösödés kb megszűnt. Kíváncsi leszek mennyit változik ahogy bejáratódik.
Fragola: írok privátban
-
mdav88
aktív tag
válasz
Köszönöm, lecsekkolom
Ha cserés mit érdemes venni bele? -
Casto
csendes tag
Ugyan instant kávé, de ha valakinek érdekes...
-
avirid
tag
válasz
vicces #50120 üzenetére
Végülis nem furcsa annyira, DDR-t simán eláraszthatták anno ilyen poharakkal, amikből még itt is maradhatott mára elég
. Én nagyon a nyugati részén vagyok, erre még nem volt szerencsém hozzá, bár nem járok kávézókba túl gyakran, most különben is élvezem a GC adta lehetőségeket.
-
avirid
tag
Igazából a retrós pohárral önmagában semmi gond, sőt valóban most kezd újra divatba jönni
, nade úgy felszolgálni, hogy belerakni a kávéskanalat...
Szerintem azon a helyen amúgy azért volt ilyen a pohár, mert az egész hely retro hangulatú volt és nem azért mert retrót akartak idézni, hanem mert abból a korszakból maradhatott ilyen
. Hogy milyen volt a kávé íze amit adtak, arról meg inkább ne beszéljünk
, illetve megkockáztatom, hogy ha flat white-ot kértem volna, visszakérdeztek volna, hogy micsodát?
Sőt sztem a macchatora is
. Amúgy a flat white valóban jól mutathat ebben a pohárban.
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035 #50130 üzenetére
Compak k6-nál van valamilyen lehetőség kés cserére-tuningra? Érdemes egyáltalán? Mikor számít egy kés kopottnak vagy csereérettnek?
-
verti1
tag
válasz
fragola.6035 #50126 üzenetére
Otthoni használatnál nem lehet gond szerintem, max tartós kávéházi nyúzásnál. De a régi SJ-k is 250 wattosak voltak ha jól tudom. Kíváncsi leszek a változásra, majd írj pár sort ha összegyűlik egy kis tapasztalat.
-
válasz
fragola.6035 #50126 üzenetére
mondjuk ezzel együtt sem szeretem azt a kést
(de lehet, hogy csak az én minim pontatlan, passz)
-
verti1
tag
válasz
fragola.6035 #50124 üzenetére
Jól gondolom, hogy ez 58-as dózeres mininél is járható? Mekkora javulást/változást hozott a kés méretének növelése?
-
fragola.6035
aktív tag
A Fiorenzato F4E darálómat átalakítottam 58-ról 64-es Mazzer SJ késesre. Nagyon fasza lett. Hamarosan teszek fel képeket a FB-omra.
-
válasz
avirid #50114 üzenetére
na aza szép!
ilyen retros kávépoharat már itt is találtam németországban. azóta nem tudom hova tenni. én azt hittem, hogy ez csak és kizárólag komcsipohár. de lehet világszerte használatos.én legutóbb kanadában lepődtem meg. bementünk egy tim horton's-ba és kávét akartunk anyámmal.
a néni aki kiszolgált - ilyen totyogós nagymama-tipusú, picit dagi fehér néni - miután leadtam a rendelést, mosolygott és fogott egy papirpoharat majd felönötte a kávéskancsóból amit a melegentartóról emelt el a kv-gép alól - pont olyanból mint pl a ponyvaregényben is a reggelizőben - majd fogott egy kanalat, beleszórta a kivánt mennyiségű cukrot, tolt bele egy kis tejet, összekeverte és rácuppanotta a műanyag fedőt. nem úgy mint itt európában, hogy odatartják a géphez a poharat, majd fedő rá és hozzáb@#*nak egy marék előrecsomagolt cukrot és tejszint a tálcára abban az undoritó kis műanyag izében és "..tedd bele paraszt magadnak!.."
minden bizonnyal egy jó nagy adag szeretet is tett még bele, mert annyira izlett anyámnak ez a "vacak" filter-automatás kávé. én ledöbbentem az egész szituáción de azért átjött a kedvesség. kb soha nem fogom elfelejteni, hogy a néni feloldja a kávémban a cukrot ahogy gondosan elkevergeti. onnantól kezdve csak tim horton's-ban kávéztam.
-
Bazsee71
őstag
Adagonként simítózáras zacskókba raktam, majd azokat egy műanyag dobozba, és úgy a fagyasztóba. Kivéve csak addig volt, amíg a műanyag dobozból kivettem egy zacsit, majd ment is a darálóba. Egy ilyen műanyag dobozban ~300g kávé fért el. Ennél szerencsésebb, amit csinálsz. Volt ami már nem fért dobozba, azt szelepes kávés zacsiba raktam (szintén simítózárasba adagolva), azoknál ezt így nem tapasztaltam.
-
Bazsee71
őstag
Úgy látom félreérthetően fogalmaztam. Az, hogy nem működik, csak a simítózáras zacsira vonatkozott. Azt tudtam, hogy ennek nem tökéletes a zárása, de abban bíztam, hogy fagyasztva nem okoz nagy gondot. Utólag buta gondolatnak tartom. A mézes/konzerves üveg tökéletesen zár, ott ilyen probléma nem lehet. Csak azért nem pakolom mind a fagyasztóba, mert akkor már semminek nem maradna hely.
A Locavore-on is észrevettem, hogy fárad, a Yirgán pedig nagyon érződött a végére, de nemsokára indul a tesztelés friss kávékkal.
Off: moderálást lehet másképp is csinálni, diktatórikus fórumból szerintem bőven elég egy is.
-
adp
őstag
válasz
avirid #50114 üzenetére
Van pár újhullámos hely ahol ilyenben, vagy ehhez hasonlóban szolgálják fel az italokat.
Sok helyen a flath white-os pohár ilyen. De a jászain a madalban is ilyesmiben kaptam a duplát.Bazsee71 Szerintem valamit te ronthattál el. Ez a fagyasztós téma elég sok helyen jól bevált módszer, és a " nagyok" is ajánlják, még a világos pörikre is. Bár nekem eddig egy rossz tapasztalatom volt vele, amit már neked is írtam, hogy egy kenyát amit jó volt v60-ba nagyon elszúrt és keserű lett fagyiból kivéve.
Off: akit nem érdekelnek az autók azt szerintem zavarta, máskor is lett már off törölve.
-
avirid
tag
válasz
vicces #50112 üzenetére
Erről az jut eszembe, amikor néhány éve a Stadion sörözőbe sikerült valahogyan betévednünk és kértem egy presszókávét, amit ott is crema nélkül, ráadásul ilyen retro kávéspohárban hoztak ki, amibe még a kanál is bele volt állítva
.
-
Bazsee71
őstag
A simítózáras zacskózás nem igazán vált be, fagyóban is megdöglik benne a kávé, gondolom a műanyag doboz nyitogatása által. Így besétáltam a helyi méhész boltba, hátha sikerül itt megvenni a 30 és 60ml-es üvegeket. Sajnos nekik nem volt, de ajánlottak egy helyet, ahonnan ők is veszik.
Budapestiek nem lesznek kisegítve, de talán a vidékieknek jól jön, mert szerintem rendelni a Szücsi Méztől érdemesebb. Olcsóbb, mint az eddig ajánlott oldal, a 80 db üveg szállítása díja pedig 1.376,- Ft volt előre utalással. A rendkívül kicsi fagyasztó miatt csak egy része fog hűsölni, a többi kiporciózva, szobahőmérsékleten egy fiókban lesz tárolva. Remélem nekem is hasonlóan pozitív tapasztalataim lesznek, mint soldier2-nek.
Qru: ezt most miért kellett? Szerintem ennyit elbírt volna ez a topik, de az pozitív, ha ez volt most a legnagyobb gond a PH-n.
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest