Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
Ebbe is alubojler van, de jelentősen nagyobb és nehezebb, mint pl. a GCben. A gyenge pontja, hogy az OPV nem a pumpa után van, hanem a kazán előtt, és így a kazánt valamennyire hűti, ezt kellene inkább a pumpa után rakni közvetlen. A rézcső nem tudom, mennyit dobna rajta, a duplákat is nagyon szépen dobja már így is, de ha nem próbálom ki, sosem tudom meg.
A nyomásprofilozás nem annyira vonz (még
), de a csúcsnyomást szeretném állíthatóvá tenni, érdekelne, hogy adott kávé más nyomáson hogy viselkedik. Most már több helyen belefutottam, hogy azt a bizonyos 9-10bart már nem érzik annyira kőbe vésettnek, és hogy 9 bar alatt is van élet. Így lehetne csökkenteni-növelni az extrakció mértékét az időkomponens és a kávé/víz arány megtartásával, vagyis egy durvább őrlemény+alacsonyabb nyomás<->finomabb őrlemény+magasabb nyomás irányokban, ami szerintem mindenképpen érdekes játszótér lenne.Bazsee71: ha nincsen fullextra őrlőd, a WDT nagyon sok problémádat megoldhatja. Ha középen nem indul meg, akkor ott nagyon egyenlőtlen az eloszlás, ami wdt-vel kiküszöbölhető.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
Ha csak a lefolyást látnám, én is gyorsnak mondanám, de ha így jönnek a kívánt ízek, akkor teljesen jó.

Mostanában én is nyitott karral tolom, igyekszem analizálni a lefolyást, de valamivel mindig elégedetlen vagyok.
A VST-vel ereszt a nyitott kar, de elég szép lefolyások voltak WDT nélkül is, viszont a hosszú csapolásokat (35-40s) az én tapasztalatom szerint nem szerette, megégett benne a pogi széle. A Renekával utóbbit nem tapasztalom, de - talán a WDT hiánya miatt, amire most újra rá is állok - a lefolyás nem szép, rendszerint középen lassabban indul meg, vagy meg sem indul. -
Xabi78
aktív tag
Igen, szűkítőzve van. Szerintem az elég sokat dob rajta. A pumpa is ki lett cserélve Ulka ex5-re. Így az elején a nyomás lassabban épül fel, kapunk egy kvázi előáztatást, ami elég jót tesz neki.
Igazából még pár dolog eléggé piszkálja a csőrömet, egyrészt a rézcsövezés, az OPV áthelyezése és kívülről állíthatóvá tétele (+nyomásmérő) foglalkoztat leginkább.
De amúgy már elég pöpec a gép, és még az finnyásabb kávékkal is egészen jól boldogul, de ugye a kisördög...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
adp
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
Na igen ez naluk erdekes. Ennel a kavenal elegge jol leirjak melyik farmrol szarmazik. Talan nem blend, meg ez meg speciality is.
Amugy en gaggian nem tudok elerni ilyen lefolyast hogy viszonylag keson induljon de gyorsabban follyon le. Szukito van benne? Mert tok szep lassan indul.
De igazabol ha neked igy izlik akkor nincs gond. -
Xabi78
aktív tag
A blend az mint kávévariánst jelölne nálam, mert azért nem igazán tiszta előttem, hogy a pacificaffenál az egyes arabika kávék azok variációk vagy valódi SO-k. Nem tudom, mi lenne erre a szabványos kifejezés.
Nem döglött. Láttam már olyat, na, ez nem az. Ha lassabra veszem a lefolyást, nem szőköl még 30mp fölött sem, csak egyszerűen nekem úgy nem ízlik.
Nálam ez úgy megy, hogy a fagyasztóban van a kávé, egyszerre kb. a napi adagot reggel a darálóba beleöntöm, majd megy vissza a zacsi a hűtőbe. Nyilván nem az ideális megoldás, de nálunk a feleségem eléggé reklamálna, ha telepakolnám a fagyasztót mézesüvegekkel
-
SzuMe
tag
válasz
vTamas35
üzenetére
Nekem van az új gép

Szenvedek is vele... a kávé nagyon jó, de habot még nem nagyon sikerült vele csinálnom. Nagyon hamar lesz forró, habnélküli tejem
A Gaggia fej ugye viszi magával a levegőt. Ott persze nem mikrohab lesz...
Szóval mi a trükk HX gépen. Nyomás van bőven. -
verti1
tag
Paljoc mester új Aricha Yirgája egyszerűen "zenél"!!! Aki szereti a Yirgát annak kötelező!

-
Xabi78
aktív tag
Szándékosan gyorsítottam a lefolyáson, mert ugyan a lefolyása szemre nem az ideális, de 25 mp fölé húzva ez a blend elég sokat veszít a gyümölcsös jellegéből, meg be is keseredik. Alulkivonatolva egy sokkal izgalmasabb jelleget hoz.
A kv kb. 10 napja bontottam, december közepén pörkölték, fagyasztóban van tárolva, 200g-os zacsikban kiadagolva. Nem mondanám döglöttnek egyáltalán, arabika létére nagyon szép cremát is hoz. -
Xabi78
aktív tag
Beszereztem egy naked kart, gyorsan ki is próbáltam:
Pacificaffe - Ethiopian Sidamo Aroresa @ Gaggia Baby (Primo Modello) naked
Volt ennél jobb csapolás is, meg azért az elsőnél kicsit még hanyagabb voltam, de azért alakul

-
zoknee
csendes tag
-
adp
őstag
[link]
Korrekt aron megy -
sz.zs.
őstag
Asszem felnézek a Macskakőbe, generálok egy kis forgalmat

-
enterlaci
senior tag
Keresek GC-hez a pumpa alá gumiharangot. Hol lehet kapni, esetleg van valamelyikőtöknek?
Van Gaggia Classic bojler tömítés 3-4 db, ha valakinek kell, szívesen adok - piros szilikon.
-
norby_42
aktív tag
válasz
üzenetére
Lehet PID (van is rá példa) de több paraméter van, amit nem lehet így kontrollálni, például a fej hőmérséklete.
Igazából egyszerre számít a víz és a fej hőmérséklete, ebből a fej csak külsőleg vihető lefelé, vagy kivárással, de megy felfelé, magától is, és minden csapolásnál.Nem kell sokat húzni vele, és akkor nincs gond

-
Felliic
tag
Hatha erdekel itt valakit egy elado, par honapos graef cm802.
[link] -
And06
aktív tag
a flame elkerülése érdekében. a PIDes gaggiával tökéletes eszpresszó készithető, a PID muszáj! itt nem erről van szó. egyszerüen annyi, hogy más kategória a két gép, nyilván ha a karos/DB/HX gépek nem adnának jobb kávét mint a gaggia, senki sem venné őket. igazából már régóta gondolkoztam egy másik gépen, de elérhető áron nehéz überelni a gaggiát. pl egy silviára meg nem éri meg cserélni, mert minimális lenne a különbség (ha lenne, van aki szerint van, van aki szerint nincs.)
-
vTamas35
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
"de legalább erős a marketing"
Na minden ellenérzésemet félretéve megnéztem a Nespresso oldalát...
A marketing ténylég nagyon komoly, én majdnem elhittem, hogy kizárólag CoE SO arabikákkal dolgoznak és etiópiában a farmerek Range Roverrel járnak szüretelni annyira jól élnek 
Gyanítom, hogya Selection Vintage 2014 úgy született, hogy megtalálták egy román raktár kulcsát, ahol 3 éve állt 2000 tonna zöld és megkérdezték a főnököt, hogy kidobják-e... Marketing osztály megoldása: nem, emeljünk árat és hívjuk Selection Vintage 2014-nek

Amúgy biztos, hogy kényelmes megoldás annak akinek mindegy a minőség, de azért én nem vágom még ki az ECM-et, kávéban meg maradok a Józsinál

-
Bazsee71
őstag
Felőlem mindenki játszadozhat kedvére a Nespressoval, szerény véleményem szerint teljesen felesleges, nem arra találták ki. Kevés a mennyiség, sz@r a kávé, de legalább erős a marketing. Árban meg kimondottan pofátlan, nézted már kilogrammra vetítve?
Előítéletesnek meg nehezen lennék nevezhető, akkor már inkább utóítéletesnek. Elfogadom, ha valakinek bejön, a kollégákat sem szekálom érte, de attól még nem lesz jó.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Jó arra a tartós tej is... Csinálj egy videót és megszakértjük. Ha ezt már az új géppel csinálod, akkor ott azért újra kell tanulni a szakmát, egy HX sokkal gyorsabban megvan a gőzöléssel, csak pár másodperced van az elején arra, hogy a levegőt hozzáadd.
Nekem az elején az vált be, hogy nem tartom a kiöntőt, hanem lerakom a csepptálcára, elmerítem benne a fejet, indítom a gőzt és húzom fel a gőzkart amíg meghallom a "sziszegést" majd a gőzkarral együtt picit húzom magam felé a kiöntőt. Így szinte mindíg jó lesz. Lásd tegnapi flat white:

-
fishi
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nincs benne PID, se fejhőmérő, stb., mégis elvárod, hogy teljesen automatikusan tökéletes kávét adjon, ráadásul többféle kávéból? Ez a hozzáállás egy picit előítéletesnek tűnik ahhoz képest, hogy a frissen darált kávénál ezzel szöges ellentétben tök természetes a kísérletezés, az adott kávéhoz a megfelelő körülmények megtalálása.

Nekem legutoljára egész jó hatásfokkal sikerült a keserűséget minimalizálni úgy, hogy:
1. gép bekapcs, elkezd felfűteni
2. felfűtés után a csészét teleengedem a felmelegítéséhez
3. 10-20 másodperc után csésze eltöröl és csapolás indítEgyébként árban sem vészes, ha nem a legkommerszebb bolti téglákhoz hasonlítjuk (amiktől azért ízben is simán fényévekre van), és nem grammra számolunk, hanem adagra.
-
fishi
tag
Most nagyon megleptél, morfondíroztam a PID-elésen, de akkor át kell értékeljem, nem gondoltam volna, hogy nem elég a nirvánához...

bajnokpityu (#51154):
Én a Zwack lepárlóban jártam, ahol ugyanezt mondták (noha konkrétan a pálinkára), és meg is indokolták: azért nem jó hűteni (mindegy, hogy jéggel, vagy máshogy), mert visszaszorulnak az ízek és illatok, olyan semmilyen lesz az ital.
Ha valami vacak, műanyag palackban tárolt házipáleszt / olcsó, karcos whiskyt iszol, akkor ez lehet előny is, de ha nincs kellemetlen íz, amit vissza kellene szorítani, akkor csak magaddal tolsz ki, ha behűtöd.
Szóval ezek szerint nem csak a hígulás miatt, de amiatt meg persze pláne rossz ötlet a jegelés. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
a higítás miatt is. meg például ezért szorultak vissza a szűretlen whisky-k: azok zavarosak lesznek a jégtől, nem lehetett őket eladni (pedig... igyekszem cask strength, unchillfiltered whisky-t venni, ha veszünk). a vízzel amúgy érdemes kísérletezni, akár csak egy-egy csepp, tényleg sokat változtat az ízén.
na mindegy, úgy beszélek, mintha rendszeres whisky ivók lennénk, közben meg a meglévő cuccok fele a 2008-as skót túrából származik

-
bajnokpityu
félisten
sztem inkább a higitás miatt nevetik ki a jegelőket. (és módosít az ízen is). mondjuk én ilyet nem mertem megkérdezni, nekem jó volt melegen.
viszont van, aki hidegebben szereti, nekik találták ki a követ, az mellékízt se csinál. azt mondják, én azért maradok a 20fokos verziónál. azaz maradnék, mert itthon drága minden normális single malt.
10éve mi is elmentünk egy hétre sátorozni, minden este benyakaltunk egy helyit a campingben. A végén, mikor visszamentünk az albiba, az agárdi törköly szőlőlének tünt..
-
valószínűleg az a megfejtés, hogy olyan ez, mint bármi más: sokféleképpen lehet csinálni és itala válogatja, hogy minek mi áll jól. hiteltelen
dolog volna megmondani, hogy "így kell"
(aki jégkockát dob bele az orrom előtt, annak csapolok egy pellini break rosso duplát 99 fokon
) -
Bazsee71
őstag
válasz
meander
üzenetére
Collected Coffee, és a CasMo Nano Challa volt a beválasztott kávé (alul szerepel is a listában).
-
-
meander
tag
Valamelyik magyar mikro pörkölőt (42 vagy casmo) beválasztotta egy amerikai lap az ajánlottak közé, akiknek a kávéját ki is küldik ilyenkor az elofizetőknek. Nem emlékeztek melyik oldal volt az. Egy amerikai barátomat érdekli nagyon, elő akarna fizetni.
-
Xabi78
aktív tag
Kisebb gőzteljesítményhez 1 lyuk (vagyis kb. minden háztartási gép).
Nagygépek (professzionális home barista és kávéházi) gőzteljesítményénél már inkább a 3.
Szvsz a gaggiahoz az 1 lyuk pont elég.
-
krx21
nagyúr
Tapasztalat Catler 9010-es használók!
Szívesen olvasnék, nagyon bevált receptet ehhez a géphez. Sok a lehetőség benne...
Kávé típus + beállítás
Köszönöm szépen!
-
sz.zs.
őstag
Megjött a Classichoz moddolt RS gőzcsövem az amazonról

Szerintetek melyik fúvóka a jobb, az egy, vagy a három utas?
-
vendingo
veterán
válasz
kaligula
üzenetére
Már akartalak keresni POD-os gép ügyben.
Mit lehet tudni erről a Spinel POD gépről?
Valami egyszerű gőzölni tudó, szép POD-os gépet keresek lehetőleg olcsón.Tesóm barátnőjét sikeresen megfertőztem a hétvégén, szeretnének ők is jó kávét inni otthon. Heti 1-2 kávé készülne vele, ezért a gép+daráló kombó teljesen felesleges.
-
-
paljoc
tag
válasz
kaligula
üzenetére
Akkor annyi, nem volt meg a hűtőcsapolás. A gép jó, mert be van szűkítőzve, nem sárkányos, de ha előtte nem "főtt" rajta kofi sokáig /márpedig ez egy étterem, nem kávézó, kávé terén nincs extra pörgés/ akkor igényelne egy kis fejöblítést a hőmérséklet miatt, meg amúgy is. Jelzem nekik hogy erre figyeljenek, köszi az észrevételt. :-)
/amúgy egy klasszik blend a kép alapján tőlem még jó is lehetne, az hogy bal oldalt nem látni a sötét karimát csak a jobbon, az meg az árnyék miatt van, de ugye nem én kóstoltam, így ez csak kép alapján mondom…sőt….megkockáztatom hogy ez egy kifejezetten jó kép...az a csésze meg a felirat.../nyamm, iszom is egy jó…..Yirgát :-)))
-
kaligula
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszönöm, mindenkinek a véleményezést. Igen, tudom, hogy mit jelent kép alapján ítélni, de nekem ez már ránézésre is égettnek tűnt. A színek a képen egészen valósághűen adják vissza, amit én láttam (az én monitoromon persze). A crema vékony volt, ami meglepett ennél a blendnél. Nem én készítettem. Harmadik napja, hogy nem ittam kávét betegség miatt, szerettem volna egy jót. Szerintem megégett szegény őrlemény.
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Nálam is rendesen állítani kell a Majoron, 1 ricnit legalább a fagyasztotthoz képest.
kaligula: picit sötétnek tűnik, de volt már kávém ami így volt jó. Most az egyik kaposvári kávézóban kóstoltam Choco Madnesst, az világosabb kremával keserű volt (na meg harmatos, majdnem két hónapja küldte nekik a mester). Egyszer majd betérek egy referencia kóstolásra.

-
-
Rendo84
senior tag
válasz
Xabi78
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, Csápájev-nek is!
Írtad, hogy: "70-80ml-nek kellene lecsorogni 18-20sec alatt. A legtöbb kávéból ekkor sokkal jobb lesz az eredmény, mintha kihúzod 25-40sec-re."
"Lehet azzal is játszani, hogy az őrleménymennyiséget is kevesebbre veszed, és így a 30g kávéd kevésbé lesz tömény."Ezzel a beállításokkal megmarad minden íz, csak picit hígabb lesz?
Ha esetleg a Doppio azaz a dupla eszpresszot veszem alapul és ennek mintájára próbálok "hígabb kávét" készíteni az járható út?
Illetve ami fontos még, hogy ha a crema szép és jól sikerül, akkor az egyenlő azzal, hogy a lefőzött kávé is jól sikerült?Csápájev: "Elvileg a Lungo a presszókávé hosszabbra hagyva,azaz ugyanannyi kávéból nem 30ml,hanem 90ml kávét készítesz.
Viszont, ezt sokan,pl jómagam is elég furcsának tartom, keserűbb lesz így a kávé,de elvileg ez a lungo és 90ml."Azt nem szeretném, ha keserűbb lenne, pont az a célom, hogy csak igen minimális keserű íze legyen. Ugyanakkor az eszpresszo ízvilága megmaradjon, csak ne annyira tömény formátumban, illetve én szeretem, ha a kávé 60-90ml között van.

Az americano-t ki fogom próbálni, bár ez így elsőre elég hígnak tűnik már. -
mdav88
aktív tag
Opv-t lelit gildan hova erdemes allitani? Bojler elott van a cucc.
Olaszpresszon olvastam egy cikket ami picit elbizonytalanitott. Jelenleg 9.5-10bar a beallitasa. -
soldier2
őstag
válasz
adri0716
üzenetére
Próbáld meg a kavekorzo.hu automatás topicját, itt nincs sok tapasztalat automta gépekkel. Garanciás gépet meg nem próbálgatnám otthon, nézze meg a szervíz. Ha a férjednek mindegy mi ébreszti reggel, akkor jó lehet tartalékba egy kotyogó. Az automaták elég szervízigényesek tudnak lenni.
-
soldier2
őstag
válasz
bikebutcher
üzenetére
1. A fagyasztott kávét teljesen más darálóbeállítással kell darálni mint ugyanazt a kávét szobahőmérsékleten, így nem csoda, hogy amint melegedett folyamatosan állítani kellett.
2. Ha kiveszel valamit a fagyasztóból arra másodpercek alatt kiccsapódik a pára, így mondhatni a lehető legrosszabb ötlet volt kibontani a fagyott mézesüveget kibontani és hidegen átönteni, így a fagyasztás előnyeit elvesztetted, viszont élvezted minden hátrányát. Ha a fagyasztott kávét melegítenéd akkor lezárva, lassan tedd, és csak akkor nyisd ki ha már szobahőmérsékletű. Így is behozza a lemaradását öregedésnben elég gyorsan (pár nap max, de lehet annyi sem) és adaráló áléás is lényegesen finomabb kell majd legyen mint a fagyasztott bab esetén.Radiator #51107: ízlés kérdése, nameg kávé kérdése is. Ha a brikka aljába teszed fel a vizet forrni, akkor biztosan melegebb víz éri a kávét. Ha csak meleg vízzel öntöd fel (nem forróval) vsz semmit nem befolyásol, csak hamarább lesz kávéd. Ha kevesebb a víz, alacsonyabb hőmérsékleten megy át a kávén, ha magasabb hőmérsékletet akarsz akko több víz kell. Lehet vele játszani, és egyértelműen kőbe vésni azt, hogy így kell csinálni, nem lehet.
Kofferbivaly #51112: az alubojlert is azért marja meg a brittás víz mert folyamatosan benne van. A kotyogónak szerintem tökmindegy arra a két percre.
-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Mosogatni jó a meleg víz.
Még van olyan tévhit is hogy britás víz jó a Brikkába. Valóban nagyon szereti a savasabb kémhatású vizet az alumínium.

El tudom fogadni, hogy van ahol csak britával lehet ivóvizet "készíteni" de ahol csak kemény a víz, felesleges még a forralás is. -
adri0716
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. kb két hete vettem használtan egy Siemens Surpresso compakt darálós kávéfőzőt.
Tegnap óta világít rajta a szerviz gomb. Oldalt kivettem amit ki kell kimostam megszárítottam szerviz sprével bekentem visszaraktam, és ugyanúgy világít. A használati utasítás szerint a szervizprogramot úgy kell elindítani hogy az egyszemes kávé jelet 5 másodpercig nyomni kell. Ez nem jön be mert kb 3 másodperc után elkezd darálni és lefőz egy kvt. Mivel Én ragaszkodtam ehhez a géphez segítsetek hogy mit csináljak mert a férjem kivág vele együtt mert "ugye jó volt a jó kis szarvasi is ő megmondta" címszóval már hallom előre.
-
Sinisi
senior tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Pár nap. (4-5). Ha jól emlékszem van is erre egy jó grafikon valahol.
-
bikebutcher
csendes tag
Fagyasztóból kivéve mennyire gyorsan döglik a kávé? Hétvégén volt nálunk egy nagyobb családi vacsora és rengeteg kávéra volt igény (meglepő módon többen jártak már Budapesten speciality kávézóban így nem volt idegen az íz élmény persze volt olyan aki inkább kért bele sok tejet és cukrot...) mikor megindult a "rendelés" kivettem a nagy mézes üveg(kb,400gr) Pacificaffe blasiust ami nekem nem jött be annyira gondoltam megitatom velük
az első 8-9 dupla még szinte tökéletes volt, de egy 2.5ora leforgas alatt 2x állítottam daralot és folyamatosan halt el a kávé is bárhogy próbáltam elérni a szép lefolyást nem sikerült.A fagyasztott üvegből egy zárható gumis csatos fedelesbe tettem át hogy a hideg mézes üvegbe ne csapodjon le azonnal a víz pára, és szép lassan melegedtek át a kávé szemek az eltelt idő alatt tehát vizes párás közeget nem tapasztaltam. Sajnos nem volt lehetőségem a fagyasztóból adagonként darálni.
-
meander
tag
Hogyan is főzünk kotyogóssal kv-t? Hideg vagy meleg vízzel és gyorsan vagy lassan melegítve? Köszi
-
SzuMe
tag
Hogyan érdemes vízhálózatra kötni gépet? Szűrőkre és egyéb köztes eszközökre gondoltam...
Ha már alkalmas rá, lehet, hogy nem tartályból etetném.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de a csúcsnyomást szeretném állíthatóvá tenni, érdekelne, hogy adott kávé más nyomáson hogy viselkedik. Most már több helyen belefutottam, hogy azt a bizonyos 9-10bart már nem érzik annyira kőbe vésettnek, és hogy 9 bar alatt is van élet. Így lehetne csökkenteni-növelni az extrakció mértékét az időkomponens és a kávé/víz arány megtartásával, vagyis egy durvább őrlemény+alacsonyabb nyomás<->finomabb őrlemény+magasabb nyomás irányokban, ami szerintem mindenképpen érdekes játszótér lenne.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A marketing ténylég nagyon komoly, én majdnem elhittem, hogy kizárólag CoE SO arabikákkal dolgoznak és etiópiában a farmerek Range Roverrel járnak szüretelni annyira jól élnek 

(megpörgetve meg ilyenkor együtt szokott forogni a crema-paplan, karimával együtt)