- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Plazma TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Elkezdett folyni alul a víz a Gaggia Baby twin készülékemből.
Meg is rázott az áram kétszer picit,szóval mivel Fragola messzire lakik így kénytelen voltam itt helyben keresni valakit.
Van is egy Saeco-s partner itt a városban,akihez elvittem.
Most hívott hogy az alján van egy gőzkazán az lyukadt ki és folyt a víz épp elvileg a PID egység alsó részére.No a kérdésem az lenne, hogy ez akkor végül is a bojler?
Tudtok pontos gyári számot, hogy mi a hozzá való,mert ugyebár ez twin-es,tehát nem tudom hogy mi kell hozzá. -
weinmaker
őstag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Nem gondolnám, hogy vérciki, de az biztos, hogy sz@rul jött ki, de nem tehetnek róla. Eddig nem volt ilyen. Ez a sors fintora, hogy pont a tesztre küldött gép nem jó, vagy nevezhetnénk Murphy törvényének is. Viszont az biztos, hogy a forgalmazó hozzáállása példás és ezt most egyáltalán nem fényezésből mondom.
-
Wolfy999
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Szerintem teljesen normális, ha bontatlan új gép, akkor minek bontanák ki. Ha meg egy tesztgép, amit már másnak is kölcsön adtak, akkor meg gondolom azt feltételezték, hogy szólt volna az előző tester, hogy valami nem jó. Sok plusz munka lenne nekik minden kiküldés előtt alaposan letesztelni a gépet. Nem kávés terület, de a munkámban gyakran kapunk kölcsön eszközt a gyártóktól, ha hibásan jön, akkor cserélik, mintha garis lenne. Nem ciki ez.
-
weinmaker
őstag
Most jött az infó, hogy hibás volt a Catler. Nem fűtött fel kellőképpen és a szoftveréből is hiányzott menüpont. Hamarosan érkezik egy jó példány és akkor végre jöhetnek az összehasonlító tesztek.

-
Keresztapper
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Sajnos a PID ezeknél nem játszik, pontosabban az én ismereteim szerint nem, mert a példánál maradva, a 4 literes bojler hőtehetetlensége miatt nagyon sokáig tart az újonan beállított hőmérsékletre való átállás, és alacsonyabb kazánhő eléréséhez a gőznyomást kell csökkenteni, ami a gőz vizesedésével, vagy gyengeségével jár együtt. Szóval ezek az ipari HX-ek inkább az olasz vonalnak kedveznek, de legalább is egy kávéra érdemes őket belőni.
Ezért szeretnék valami DB gépet, ha egyszer meggazdagszom.
De a nagy vasat szerintem akkor is megtartom, mert nagyon szeretem. 
Szerk:
Látom, közben feleslegessé vált a hozzászólásom...
-
zolko74
tag
Ajándékba szeretnék venni Karácsonyra friss kávét automata kávéfőzőbe használható fajtákból. Eddig a Teszkót gazdagították, főleg 100% Arabica kávékkal, nem titkolt szándékom ennek a megváltoztatása. Van valakinek ilyen tapasztalata? Pacificaffe - Pin Up ajánlott automatába?
-
Wolfy999
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Vagy egy E61 HX-et. Pont van egy La Scala Butterfly 165-ért a barista csoportban facebookon. Kell még rá egy fejhőmérő, és akkor lehet reprodukálhatóan játszani a hőmérséklettel. Ennyiért szerintem nem rossz vétel.
Persze nem lesz olyan kényelmes mint a kis pides gép, de ha megtanulja használni az ember, akkor jó móka.
Szerintem hasznos része egy homebarista fejlődésének. -
Keresztapper
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Bármelyik ipari HX fogja tudni ezt, de ott meg nehéz a hőmérsékletekkel játszani. Szerezz egy Rancilio S27-et, és annyit gőzölsz meg csapolsz párhuzamosan, amennyit csak akarsz.

-
soldier2
őstag
Minden kezdet nehéz.
meg egyszerűbb sorba állítani pár kávét, mint úgy leírni egyet, hogy az utána következőkkel összevethető legyen.Paljoc Ethiop Aricha: úgy tűnik lesz lehetőség kipróbálni végre a nyomásprofil adta lehetőségeket. Egyértelműen komplexebb mint amiket utóbb ittam.
-
meander
tag
Teljesen jó, 2-3 pumpálással teljesen tiszta. Azon gondolkozom még, hogy a dugattyún a filcet valamivel vastagabbra cserélem, hogy jobban tömítsen (persze lehet akkor már akad). Hátha úgy elég egyet pumpálni. Nem mintha a 2-3 olyan sok lenne, csak Fragola elmondása alapján az övé egyből kifújja.
-
Bazsee71
őstag
Ha esetleg rendelne még valaki coffehitről, akkor egy barátom beszállna egy 17g-os LM szűrőre.
-
soldier2
őstag
Ez sajnos így van. Azt hittem Pacific a végén lesz, toronymagasan vezet a Moxa, a Kapucziner meg versenyez a dobogóért. Nem így volt, és épp ezért volt számomra tanulságos. Persze kicsit kevesebb kávéval lehet jobb lett volna a végén mindenki elfáradt. 6-7 kávé elég egy ilyen gyorstesztre. Ha alaposan ki akarod vesézni, akkor egy kávéra is hetek kellenek, az egy másik műfaj.
-
jolti
senior tag
Meg ahogy kiveszem az írásaidból, meg máséból is, kimondva, kimondatlanul, akkor az avx kávék több, a Pacificaffé kávé kevesebb ponttal indultak volna, ha tudod, hogy milyen gyártmány az adott kávét. Már eleve ilyen szájízzel' fogsz hozzá.
Nem kell szabadkozni, ilyen az élet.
Ezért jó a vakteszt. -
-
kozsy18
tag
Ma volt a farigcsálás délutánja, végre eljutottam odáig, hogy az OPV nem 10 barról indul, hanem 6-ról.
Most 8.2. Nálatok, kedves kávésok, mennyire van beállítva? -
Atomaxx
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi a tippet. Hol érdemes keresni a tokozatlan K elemet?
-
verti1
tag
Nincs véletlenül egy fotód róla? Ha jól értem az elkeskenyedő végét levágtad.
A "meander-féle" dugattyú meander fórum társunk elegáns megoldása erre a problémára. Valahol van itt kép róla. Ő egy akril csövet használ, benne egy okos dugattyúval. Azzal hozza létre a túlnyomást. Többet nem mondhatok...nem akarok szabadalmi vitákba keveredni...

-
GAgyiXyXy
aktív tag
Ez nagyon jó, hogy így tudtok tesztelni. És hogy egyből kiszúrtátok/szűrtétek az előre csomagolt tömegkávékat.
Ezt az avx szervezte? Lehet, hogy arra kiváncsiak, hogy a 30%os rb tartalom hogyan bír a 10-15-20%-al?
Ahogy nézem egész jól. Aminek örülök, mert lőtávolban van jó kávé. A többi, tiszta arabica kávéjuk is megállja a helyét?
Nekem most majd kell decaf, mert két ünnep között akarom elkezdeni nyúzni silviát és félek, hogy koffeinmérgezést kapok. Engem úgy szocializáltak, hogy ami nem mérgező, azt nem dobjuk ki
-
soldier2
őstag
Én annyiért vettem egy éve, és nem alkalmi vétel volt. Talán vn még egy pesten kb ennyiért, eléggé változik az ára, időről időre.
Ábi: bevallom a Pacicban óriásit csalódtam pozitív irányban. Mk kávéjuk, és a Kapucziner 2 kávéja volt, amire azt mondanám jöhet. A többi nem az én világom volt.
-
Mano66
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
A tampersegéd csak azért van rajta,hogy ne keljen állandóan keresni.A kávé megy a garatba és a gagyi tamper a tetejére,hogy darálás közben ne pattogjon ki a szemek.Meg ha vége a darálásnak megy vissza a szűkítő és így nem tud semmi a garatba esni.Tudom nem szép megoldás,de még mindig jobb mint ha valami beleesne.Legjobb lenne esztergáltatni egy beleillő kupakot.
Mi ez a "meander-féle dugattyú"? -
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
részletesebb eredményt is linkeltem
-
Gravity1234
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Koszonom mindket valaszt!
Az elegge mas arkategoria mar.
Lehet barom kerdes de esetleg olyan ami nem egy karos, hanme mondjuk ketto? Vagy azok alapbol megdragabbak, mert otthora mar nem jellemzo?Nem fogok/akarok cserelni, csak erdekelt hogy kb mi az a kategoria amivel ki lehetne szolgalni +2-3 vendeget is vegyesen espresso es gozolt tejes kave eseteben.
Ha csak siman espressot kell csinalni annyira nem is veszes a Lelittel sem, mert mondjuk a ket simplat odaadom, utana szurot uritek, kitorlom, ledaralom a kovetkezot, stb, vegulis megvan vele par perc, ezzel meg is meg is vagyok (bar ha duplat kernek tobben akkor mar nagyon lassu lesz, mert mire igy lefozok 3-4 embernek duplakat az azert nem gyors).A nagyobb kompromisszumot az igenyli ha van gozolt tejes is, mert akkor lefozom elore mondjuk a 4 szimplat, es utana gozolok (igy nyilvan azert aki var a tejesre azert 1-2 percet all a friss csapolas mire a tejjel odaerek)
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
En ezt nyomom a Catler 9010-el. Nagyon gyakori, hogy pl. 3-4 nagy bogre tejeskavet csinalunk.
-
Bazsee71
őstag
Köszi a tippet, jelenleg a fragola féle tölcsér oldja meg a problémát, de agyalok egy ideje azon is, hogy megvágom a körtét, mert nekem is kinyomja mindenhol az őrleményt. Csak ez a vacak gumidarab is 2.500,- Ft, sok kicsi meg már igen sokra megy...

Más: remélem amit leírok, az nem lesz a későbbiekben paljocnál kizáró ok. Maradt egy kis Kenya AA filter még a nyárról, amiről megfeledkeztem (szelepes zacsiban lezárva). Kalitával már nem próbálkoztam, betöltöttem az irodai Jurába (max hőfok, legfinomabb őrlemény). Az eredményre pedig nem számítottam: sűrű, testes, és mint ha a kávéban 100%-os multivitamin landolt volna. Automata révén ment bele egy kis tejszín+cukor, ami erre csak rátett egy lapáttal. A lényeg, hogy döbbenet gyümölcsös jegyek. Kolléga húzta is a száját, nem ehhez szokott.

-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
300.000ft fölött kicsivel, vagy többel. Akkor már inkább egy használt Cremina
bár a visszahűlés ottis gond, de amíg elkészíted a második shotot jórészt visszahűl. Ha nem, jöhet a vizesruha
Be nem cserélném egy új csodára, nyilvánvaló hátrányai mellett sem. -
mdav88
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
300-600e forint.
Catlerrel kb annyit húzol, amennyit akarsz, mert ott a nagy tartályból kapja a kicsi az előmelegített vizet + fejfűtés.
Használtan nehéz kifogni, és ott sem olcsó. -
waxos
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nálam 13-as van az SJ-hez, és szerintem szépen kitakarítja a garatot. Moddolni persze kellett egy kicsit, mivel gyári állapotában ez a pumpa egy kicsit hosszú és a vége is keskeny, nagyon összeszűkül, így nem illeszkedett pontosan, csak ha valami szélesebb gyűrűt még az őrlőre tettem, és csak utána jött a pumpa. Aztán konzultáltam Gáborral is, úgyhogy nyesegettem a végéből annyit, hogy azóta szépen illeszkedik is, és mintha a hatásfoka is javult volna. Szerintem nyugodtan lehet vágni a végéből, ezt Gábor is javasolta mikor rákérdeztem.
-
verti1
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Ki kell próbálni, kinek mi válik be. Simán el tudom képzelni, hogy a Majorhoz kell a 13-as, az egy monstrum...tegnap volt szerencsém egyhez... Azt is elfogadom, hogy minél nagyobb orkánt kelt annál jobb a hatásfoka. Azt viszont tudom, hogy ezzel a szűkítővel a tetején nem sokat ér, mert el megy mellette a levegő. Nekem is úgy van most a tetején a tamper segéddel, de csak átmeneti megoldás. Egyenlőre csináltatok egy kúpos garat szűkítőt ami megoldja ezt a problémát és a felső késtartó tetején fenn akadó babok/örlemény gondját. Meglátom majd, hogy muzsikál és még mindig ott van a meander-féle dugattyú is b verziónak...

-
mdav88
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Dual boiler gépek, mint pl Catler 9010, La spaziale S1 Vivaldi/mini Vivaldi, Rocket R58, satöbbi

-
Gravity1234
tag
Sracok!
Leven ezek az egykaros gepek amikrol itt a legtobbet beszelunk/veszunk/ajanlunk 2 szimpla, vagy egy dupla fozesere alkalmasak es bar menedzselheto, de kompromisszumokkal ha vendegek jonnek es mondjuk 4 vagy 5 ot szeretnek csinalni, koztuk tejeset is.
Csak mozgatja a fantaziam, elmeleti sikon mi lenne az a gep:
- amivel ket csapolas kozott nem kell varni 4-5 percet a homerseklet miatt (mert elvileg itt ugye szinte mindegyiknel kell)
- nem kell varni a tej gozolesselKoszi.
G. -
Mano66
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Kösz ezt jól összehoztátok "Bazsee71"-el.Vegyem a 9-11-13-as közül ami szimpatikusabb. Dizájn meg nem fontos,mert csak takarítás idejére veszem elő.A gyári játék tamper van a garatban pont szépen illik bele.A fragola-tól vett 41mm szűkítő is rá van rakva,így mindig kéznél van nem kell keresgélni,ha 1 személyest akarok főzni.
-
Xabi78
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Elvileg a napokban érkezik meg a felszabályozott késtartó fragolától, nekifutok még egyszer a Tarrazunak (van még a fagyasztóban). Ami biztos, hogy egy hónaposnál régebbi pörkölést kaptam, és képtelen voltam normális lefolyást produkálni vele: lassan indult, majd zubogott, gyorsan szőkült.
Aztán a hétvégén egy a részemre és gazdája számára is teljesen ismeretlen őrlővel (K6) és kávéval (PY Locavore) gyönyörűen jött le: lassan indult, majd beállt egérfarokra, és nem akart szőkülni.
Most van otthon pár csomag PY kávé, így lesz összehasonlítási alap bőven.

-
úgy érti, hogy 43 nem egyenlő 42 és nem egyenlő 41, tehát miért kéne három második helyezettet hirdetni? persze egy teszt értékét alapvetően a metodikája határozza meg, amikor pedig szubjektív dolgokat mérünk, mint jelen esetben, akkor ezen felül a tesztelők felkészültsége. vannak fenntartásaim... de játéknak, közös tesztelésnek minden bizonnyal jó volt. (a fenntartásaim nem a korzós tesztekhez képest vannak)
-
Xabi78
aktív tag
Én elég sokat rendelek a Pacificaffetól, és a tapasztalat az, hogy néha meglepően jó egy-egy pörkölés minősége, de néha egy-egy pörkölés nem sikerül nekik. Az előző csomag Tarrazu például nagyon szép pörkölés volt, imádtam, a mostani meg egy kicsit túl lett pörkölve. Nem nagyon, de már érezhetően kevésbé gyümölcsös, és kicsit több a füst-kesere.
Másrészt egy éven belül is érezhetően nagyon sokat fejlődtek, szerintem.
Ár-érték arányban nagyon erősek, de egyelőre nem annyira homogén minőségű egy-egy blend. De továbbra is tőlük fogom rendelni a kávék zömét, mert a kis hibák ellenére elégedett vásárlójuk vagyok.Ja igen, utoljára 2kg-os (10e forint) rendelés mellé kaptam ajándékba egy választható 250g-os kávét. Apróság, de jófej dolog, plusz így az ember lehetőséget kap más blendek kóstolására is.
-
adp
őstag
-
adp
őstag
Véget ért a teszt és itt vannak a 11 A/R minta eredménye:
max összpont: 60 pont
a második helyen 3 kv is végzett, abból egy kakukktojás volt mert 100% arabika: Kapucziner jubileum blend1: 52 pont Pacificaffe pin up espresso
2: 43 pont Avx kv mix silver, Pacificaffe la piazza
3: 42 pont Kapucziner Palermo aranya
4: 41 pont AVX KV Mix Gold
5: 35 pont Moxxa Tamarindo Espresso kék
6: 32 pont Moxxa Espresso barna
7: 26 pont Caffé Brando piros
8: 14 pont Hausbrandt Venezia
9: 10 pont Pellini Espresso Bar No82Felőlem egy kis észrevétel: A moxxa kávéktól sokkal többet vártam, lehet, hogy kint jók de a 9e/kg árukhoz képest elég gyengék. A pin up-on nagyon nagyon csodálkoztam, mert amit én egyszer régebben vettem tőlük az szinten aluli volt. Itt meg 10/10-et kapott tőlem. Lehet az épp egy hibás pörkölés volt. Ja és a Hausbrandt is szánalmasan sz@r... a 8e ft-s árát meg hagyjuk
-
levytee
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Azt én nem állítottam, hogy eltudnám olyan tökéletesre egyengetni kézzel.

Én az idő spórolása miatt vettem, azt meg nem minden kávénál hozza. Valamelyiknél el lehetett hagyni a wdt, és akkor jó volt, hogy van

ahol nem persze ott is jó, de én nem érzem ki a kávé ízén a refraktométerrel mért tökéletességet.
És ez nem lehúzás részemről. A készülék tökéletesen csinálja ami a dolga, és roppant mód igényes kidolgozású. Olyan mutatós darab.
Bár egy vaktesztet lehet megcsinálok, hátha mégis érzem.
-
Atomaxx
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi, akkor nem küzdök rajta hanem felfúrom a K -hoz.
-
Mano66
senior tag
A Fiorenzato F4E garatához hányas körtefecskendő jó?11-es vagy a 13-as?
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Csak megerősíteni tudom.
Egy hónapja én is kicseréltem az Ecm-ben a Pt100-at, K hőelemre és jobb és pontosabb lett.
A Sestos-al is jobb.
Simi ezeknek a hőelemeknek a nagy tudora, azt mondja, hogy modernebb is a K. -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Náluk jó tapasztalataim vannak. Biztos, hogy a lokális szervek is tehetnek róla.
(előző cégnél napi 50+ csomag ment ki velük) -
soldier2
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Egy fecske nem csinál tavaszt. [link]. Sokaknak áll a postán a kávés megrendelése napok óta, és csak romlani fog a helyzet.
Egy kérdést megér Paljoc felé a dolog. A legtöbb kávézóban is van kávé, ha androidos vagy akkor töltsd le a Budapest legjobb újhullámoskávézói appot, ott könnyen megtalálod a legközelebbi helyet, majd felhívod őket telefonon. Más ötletem nincs. Ha Kalmártól rendelsz (ő nem postával szállít) az csak szerdán pörkölődik, és bár csütörtökön nálad van, még túl friss lesz.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi