Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzuMe
tag
Eladó egy szép állapotú Bezzera Mitica.
Fejhőmérővel, rotoszivattyúval, hálózatra kötési lehetőséggel(nálam úgy üzemel)
Egyetlen hátránya, hogy amerikai kivitel, ezért 110V-os. Az árban természetesen adom hozzá a komoly trafót is, amiről más japán/amerikai eszköz is működtethető.
Eladás oka a kávégépbogár...
Ára: 200ezer Ft
Képek itt:
https://goo.gl/photo...UYxc2rHU4DCZgd8
-
SzuMe
tag
Compak K6-ba mi az ajánlott kés?
-
SzuMe
tag
Ha valaki elviszi ezt a masinát, odaadom 30ezerért. Új projekt most nagyon viszi a pénzt

-
SzuMe
tag
Ez még aktuális. Még alkudni is lehet

-
SzuMe
tag
Előáztatás témakörben van már esetleg valami jó összefoglaló? Mióta vízhálózaton van az E61-és gépem, játszom vele, de néha meglepő dolgokat tapasztalok.
-
SzuMe
tag
Van egy eladó PID szettem, ha valakit érdekel. Teljesen új. C100+SSR+K elem.
[ Módosította: radi8tor ]
-
SzuMe
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Compak K6
-
SzuMe
tag
Bezzera Mitica vízhálózatra kötése óta furcsán viselkedik a gőz. Eddig folyamatosan elég száraz gőz jött, most viszont szinte ütemesen sokkal vizesebb. Nyomás ugyanakkora, mint korábban. Lehet, hogy a hálózati nyomás valahogy befolyásolja a bojlernyomást?
-
SzuMe
tag
E61 fejhőmérőhöz adapter van esetleg valakinek? Hátha többet esztergáltatott...
-
SzuMe
tag
Bezzera Mitica vízhálózatra kötés tapasztalatai:
Nálunk 4 bar a víz nyomása. Ezt rögtön látom is a pumpa manométerén. A gépkönyv szerint 6 bar-ig nem kell nyomáscsökkentő. Amikor tölti a bojlert, leesik 2 bar-ra.
Kicsit furcsa most a gép működése. A bojlernyomás is változatlan, szinte mindegy, hogy mennyi vizet engedek ki a forróvíz csapon. Kiengedtem 7-8 decit, de nem indult be a szivattyú és a bojlernyomás sem változott. Aztán egy pillanatra kinyitottam a gőzcsapot és teljesen leesett a bojlernyomás. Aztán mintha be se lenne kapcsolva a gép. Semmi nem jött sehonnan. 10 mp után töltötte fel a bojlert és után minden rendben volt.A korábban 9 bar-ra beállított OPV nyomás most 10 bar lett, gondolom könnyebb a szivattyúnak dolgozni.
Mire kell még figyelni esetleg? -
SzuMe
tag
Ha egy Compak K6 szinte összeérő késekkel(következő fokozatnál összeér) nem tud elég finom örleményt csinálni, mi lehet a gond? Egy régebbi, nem fokozatmentes változatról van szó.
-
SzuMe
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm! Sajnos az enyémben kiszáradt. Akkor ezek szerint cserés...
-
SzuMe
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gyantát milyen sűrűn kell cserélni? Elég regenerálni sóval és sokáig jó?
-
SzuMe
tag
Használ valaki ilyen vízlágyítót?
Lenne pár gyakorlati kérdésem... -
SzuMe
tag
Tudjátok, miért van az, hogy latte art-nál miért öntögetik az egyik kiöntőből a másikba a habosított tejet?
Dritan Alsela videóit nézegetve tűnt fel igazán, de persze kávézóban is láttam már. -
SzuMe
tag
Ma vendégeink voltak. 14 duplát főztem 2 órán belül. Ebből 13 naked karral volt. A gép Bezzera Mitica rotoszivattyúval, 9 bar-ra belőtt szeleppel. Keresztapper-féle oszlatót használok napok óta fogpiszkálózás helyett. A 13-ból 10 nem csatornásodott. Eddig az arány sokkal rosszabb volt. Meg aztán nem kell játszani tölcsérrel vagy egyéb magasítóval. Azt gondolom, nagyon megérte az árát.
A gép is új nekem, de nagyon bejött. Sok tejes dolog fogy nálunk, a gép gőze nagyon jó. Végre tudok rendes mikrohabot csinálni. A hőtűrő kávék fejhőmérő nélkül is kiváló eredményt adnak. Csapoltam elég sok Buondi 80% arabica kávét. Én nem vagyok oda a sötét pörkölésű kávéért, de a vendégeknek nagyon tetszett.
PY Spicy Italy és Yirga is nagyon jó lett vele, amit magamnak csapoltam. A fejhőmérő úton van, akkor még jobb lesz
-
SzuMe
tag
E61 fej melegítését lehet gyorsítani "fűtőcsapolással"? A tartályban nagyon hamar forró a víz, de a fej lassú...
-
SzuMe
tag
Tegnap beüzemeltem az új gépem, amin már a csapolás közbeni nyomást is látom. Az első csapolásról gyorsan csináltam is egy videót, amin látszik, hogy nem megy 6 bar fölé a mutató. Meg ugye gyors a lefolyás is. Tudom, hogy finomabb őrlemény kellene...
Nem ment feljebb a nyomás finomabb őrleménnyel sem.
Rotoszivattyús a gép.
Vakszűrővel teszteljem?
Videó -
SzuMe
tag
Vettem egy 110V-os E61-es gépet. Több opció is van a működtetésére.
1. Transzformátorral használom.
Ehhez vannak elég erős, hagyományos és toroid trafók a piacon, amik vasmagosok és 2000KVA körül tudnak.Vagy találtam ilyet, ami furcsán kicsi.
2. Kicsi trafóval működtetem az elektronikát és a szivattyút, a fűtőbetétet kicserélem és pid-el vezérlem 230V-ról.
Egyéb ötlet?
-
SzuMe
tag
A nagy tavaszi gépupgrade jegyében eladnám a nálam keveset állomásozott gépem "továbbalejtőn" jeligére.
Átcímkézett Bezzera BZ99, PID-elve, homokszórva, porfestve. Simi által teljesen felújítva, új fűtőszállal.
A felújítás képei itt vannak.
Ára: 95 ezer Ft[ Módosította: radi8tor ]
-
SzuMe
tag
Keresek rotoszivattyút motorral. Van esetleg elfekvőben valakinek?
-
SzuMe
tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Most Bezzera BZ99 klón van. Igazából nem lett a konyha dísze, Feleségem nem igazán szereti. Ha maradna, akkor is roto átalakítást kapna. A gőz néha kicsit kevésnek tűnik, gondolom a másfeles bojler miatt. A Bricoletta gyönyörű, de annak is roto lenne a vége. Napi 4-5 kávé fogy. Azzal sokat pacsálok. A Rancilio valamennyire használható lenne Feleségem számára is a programgombok miatt.
A mostani gépem csak azért nincs hálózatra kötve, mert nem olyan a szivattyú csatlakozás.
A korábban kérdezett La Cimbali Junior is szóba jöhetne, de a hirdetőt el sem lehet érni. -
SzuMe
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Most is Hx gépem van, a használata nem jelent problémát. Sokat gőzölök, mert a 3 gyerkőc és a Feleségem igényli a tejes italokat. (Valamiért legyen jó nekik is a hobbim
) A mostani gép is külső tartályból szívja a vizet és a csepptálca lefolyóba kötve. Ezeknek a kényelmét már megszoktam. A rotoszivattyú a halkabb működése miatt érdekes, mert hajnal 5 és este 9:30 is olyan időpont, amikor a család alszik, viszont én kávét iszom. Ez a 3 műszakos munka hozadéka. -
SzuMe
tag
Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
vagy
-
SzuMe
tag
[Erről] a gépről mi a vélemény?
-
SzuMe
tag
Használ valaki otthon 2 karos gépet? Elég sok 2 karost lehet venni jó áron.
-
SzuMe
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Így már érthetőbb...

-
SzuMe
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Rugó nyomja és a víznyomás emeli?
-
SzuMe
tag
Ez a gép hogyan működik?
A fej fölött mi van?
Olyan, mint egy karos gép, de kar helyett gőz működtetné a dugattyút.

-
SzuMe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igazából csak érdekes. Én is palmtampot használok.
-
SzuMe
tag
Ilyen tampert használt már valaki?

-
SzuMe
tag
Rotoszivattyúra átalakításban tudna valaki tippeket adni? Mire kell figyelni? Buktatói? Hely van neki elég...
-
SzuMe
tag
Épített be már valaki rezgőszivattyú helyett rotoszivattyút?
-
SzuMe
tag
Ma betértem a Váci úti Tamp&Pull-ba. A tejes italoknak (flat white és latte) nagyon jól állt az újhullámos kávé, de a ristretto nekem nagyon savanyú volt. Ott maradok az olasz vonalon.
-
SzuMe
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Milyen Gaggia?
-
SzuMe
tag
Ki hogyan kezeli a zaccpogácsát? Azért jutott eszembe, mert a kávézókban azt szoktam látni, hogy benne van a zacc és készítés előtt ütik ki belőle akkor is, ha mondjuk az a fejet egy órája nem használták. Én mindig rögtön ki szoktam üti készítés után, meg éjszakára soha nincs benne, de nálunk napi 6-7 adag fogy és néha benne marad napközben.
-
SzuMe
tag
Rézbojleres HX géphez milyen vízlágyító módszer a jó? Elég sok vizet pacsálok a hűtőcsapolásokkal, úgyhogy egy nagy tartály van a géphez kötve. Eddig forralt vizet használtam.
-
SzuMe
tag
7g-os LM kosarat hány g-al szoktátok használni? Elvileg felsőszűrőig kellene tölteni?
Vagy így érdemes?
http://olaszpresszo.hu/szimpla-tampereles-maskepp/ -
SzuMe
tag
Tudnátok segíteni? A Bezzera HX-es gépem a backflushing tisztítás óta nem tudja felépíteni a nyomást. Alig van vízhozam is. Lehet köze hozzá a tisztításnak? solenoidnál nem megy el. A bojlernyomást hidegen is nagyon lassan építi fel.
-
SzuMe
tag
válasz
vnorbi1987
üzenetére
Rendesen le lett légtelenítve?
-
SzuMe
tag
Egy barátomnak van egy acéltartályos Gaggia Classic. Van értelme pidelni? Illetve valahogy az auto off-ot ki lehet kapcsolni?
-
SzuMe
tag
Vízkövesedés szempontjából vajon mennyire számít, hogy HX gép napközben folyamatosan megy, vagy ki-be van kapcsolgatva? A hőntartás vajon jobban vízkövesít?
-
SzuMe
tag
Hol kaphatok kevesebb furattal rendelkező gőzkar véget Bezzera BZ99 géphez?
-
SzuMe
tag
Mérte már valaki, hogy HX-es gép felfűtött állapotban mennyi áramot fogyaszt? Azért kérdezem, mert bekapcsoláskor rögtön megy a szivattyú is, ami ébredés előtt fél órával nem annyira kellemes hang. Ha bekapcsolva hagyom éjszaka, akkor ugye nem lenne ilyen probléma

-
SzuMe
tag
A hx gépek mekkora bojlernyomással szoktak működni?
-
SzuMe
tag
válasz
vTamas35
üzenetére
Nekem van az új gép

Szenvedek is vele... a kávé nagyon jó, de habot még nem nagyon sikerült vele csinálnom. Nagyon hamar lesz forró, habnélküli tejem
A Gaggia fej ugye viszi magával a levegőt. Ott persze nem mikrohab lesz...
Szóval mi a trükk HX gépen. Nyomás van bőven. -
SzuMe
tag
Hogyan érdemes vízhálózatra kötni gépet? Szűrőkre és egyéb köztes eszközökre gondoltam...
Ha már alkalmas rá, lehet, hogy nem tartályból etetném. -
SzuMe
tag
Tudom, hogy pod-ot csak pod-os géppel, de HX gépen pod-os szűrővel próbálta már valaki? A gépnek gondolom, nem probléma...
-
SzuMe
tag
Barátom venne eszpresszó gépet max 120ezerért. Mit ajánlanátok?
-
SzuMe
tag
http://www.home-barista.com/ oldal Nektek sem működik?
-
SzuMe
tag
Tudnátok kicsit írni HX gépek tuning lehetőségeiről?
-
SzuMe
tag
Egy nagy bojlerrel rendelkező gépeknél hogyan oldják meg a gőzölést majd utána a visszahűtést?
-
SzuMe
tag
Van valakinek esetleg Gaggia Baby Twin használatija magyarul?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest