Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Azért egy Classic többet ér bármelyik Babynél, és a Classicok azonnal elkelnek.
Véleményem szerint egy Classic kb. 15-20 ezerrel ér többet egy Babynél. -
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Találtam egy félkilós súlyt, kalibrálás után már jól mér.
-
SierraFox
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Erre ma én is rájöttem amikor a bekrepált fredet szedtem szét.

-
Sinisi
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
+1 ha nem 2015-ös vagy későbbi! és +1 arra is, hogy jobb a baby-nél.
Hacsak nem vagy pénz szűkében ilyet érdemesebb venni, de ha igen akkor azért egy baby is jó választás.Szerk.: Igen, a teljesség és a kollégának igaza van, plusz még egy , hogy úgy ahogy van nagyon is használható!

Az általam felsoroltak már csak az itteni tuningszerelemes forumtársaknál a kb. alap(követelmény) egyáltalán nem szükséges!
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ezt most komolyan mondod? Ha csak nem 2015 vagy újabb modell akkor jobb a babynél (rendes opv, fém ház stb). Vihető, ha működik, és nem az új modell.
Sinisi: azt azért tedd hozzá, hogy egy Classic úgy ahogy van használható, a Pid sokat dob rajta, az összes többi tuning bár hasznos, hosszú ideig nélkülözhető.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Corsair90
üzenetére
Ez jó vételnek számítha ha a belseje is rendben van.
Kb. 80-90 meg is áll ha átnézeted, esetleg tömítéscsere, + pid + rézcső + szűkítő tuningot +pakoltatsz még bele.
az apróságok meg ráérnek később (felsőszűrőcsere(ha gyári van még fent), rézvízterítő(opcionális), silvia gőzkar(ha tejes dolgokat is iszol), precíziós szűrőkosár(ha gyári jár hozzá), esetleg szűrőkar(ok) (ha röfikarral adják))...
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Corsair90
üzenetére
Nem, sőt. Az utóbbi évben volt nagyon fent is az áruk, meg volt olyan kolléga is aki hónapokig hirdette. Nagy különbség, ha jól tudom nincs köztük. Próbálj belőle még alkudni, vásárlás után esetleg kell még egy átnézés és egy PID hőmérséklet vezérlés mindenképp - ez még kb 10-15 000.
-
Corsair90
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Értem, akkor ezek szerint árában adja. És ezért az árért ez jobb választás mint pl egy Baby esetleg?
-
Corsair90
tag
Ennek mi a reális ára? [link]
-
Sinisi
senior tag
válasz
Fikasz
üzenetére
Na tessék!Kérj és adatik

Ez pl egy ajánlott fajta! -
handrash
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez nálam kb. 4 év. :-(
Utána ezek még felújítalak gazdaságosan? -
Sinisi
senior tag
válasz
Fikasz
üzenetére
Fragolának írj pm.-ez ezügyben szokott neki lenni (vagy ha most nincs is majd lesz ha nem olyan sürgős számodra) olyan amit nyugodt szívvel megvehetsz tőle (garisan).
Esetleg nézz szét jófogáson, más értékesítő portálokon és amelyik megtetszik linkeld be a közösbe véleményezésre.
De egy kettő példa használt síktárcsásra: Mazzer (sj, mini, esetleg major) /SM pl.90.
Illetve olvass vissza a topikban van a témában megannyi hasznos hsz. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Fikasz
üzenetére
A 100 ezer alatti kúpos őrlők a legrövidebb élettartamúak, nincsenek csapágyazva, ezért 30-50 kg kávé után garantáltan nem fogja azt hozni, mint új korában. Ezenkívül a kisméretű és nagy fordulatú szénkefés motorok hangosak. Sok alkatrészük műanyag, így a pontossága is kérdéses, de ebben a kúpos kés toleránsabb, mint a sík kés.
Ettől függetlenül otthoni használatra jó, de mindezeket figyelembe véve, a legolcsóbb Graef őrlőknél drágább kiskúpost venni szerintem felesleges. -
Peti...(16v)
tag
Van valakinek tapasztalata Brewista mérleggel? Vettem egyet, de úgy tűnik be..ptam, mert össze-vissza mér. Kb. 1 liter vízre 445 grammot ír.
Lehet hogy csak kalibrálni kéne, de ahhoz kellene egy 500 grammos kalibráló súly. Nincs esetleg valakinek kölcsön? -
Fikasz
tag
Szakértők segítségét kérném. Mi a különbség a kúpos és tárcsás őrlők között. A neten nincs sok infó róluk, sőt volt amikor ellenmondásba is ütköztem. Az alap dolgokat nagyjából tudom, a kúpos alacsonyabb fordulaton dolgozik, hosszabb élettartammal rendelkezik, és viszonylag olcsóbb a tárcsáshoz képest. A tárcsás magasabb fordulaton őröl, ami esetleg megégetheti a kávébabokat, viszont a darált szemcseméret ovális ami jobban tömöríthető. Otthoni felhasználásra melyiket érdemes megvenni ami elég sokáig kiszolgál és max 100-100 ezer a keret rá? A Mahlkönig Vario már árban sok. Pl.: Eureka Mignon -al szemezek, de kúpos változatban a Lelit Fred is tetszik. Az az igazság 2011 óta annyi olasz csoda jött hazánkba, hogy nehéz a választás. Régen csak a jól bevált Iberital Challenge volt.

-
enterlaci
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kösz, igen ez is egy igen erős érv a réz mellett. Mindenképp veszek egyet, mert a gyári alut megette a sav.
Más, épp a rézcső tuningot olvasgatom, talán belevágok (GC). Csekkolnom kell még a belső helyet, mert én házon belülre tettem a pid vezérlőt és egy kis hőszigetelést - bár ez utóbbi könnyen kivehető.
A rézcső tuning utáni hangerőt/frekit sikerült valamilyen újabb verzióban megoldanod? -
Csápájev
őstag
Vendéglátás 2017 Budapest.
Sajnos még mindig itt tartunk.
Túl sokat evett, ezért kitiltották a Trófeából -
bl4ze
veterán
Ha valakinek van réz vízterítő eladó Gaggia-hoz, szóljon

Vagy ha valaki jár mostanság Expoly-ba, és venne egyet Nekem, azt is megköszönöm.
Átvenni Dél-Budán tudom XI-XXII.ker vagy Pest Megye : Érd, Diósd, Törökbálint zóna
De webox.hu automatába is kifizetem a küldést. Segítséget megköszönök, én nem tudok nyitvatartási időben eljutni expoly-ba....

-
paljoc
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én is 3/4-10-re vittem a felesegemet dolgozni a Csalogány utcába/Cocó 7 csokiműhely :-)/a , Macskakőtől egy macskaugrásra, 10-kor nyitnak, de ugye akkor kapcsoltak be a gepet, tehat ott mondjuk 1/2-11 elott nem lehet kavezni. 2 karos Rocket E61 van meg Molinari. Klassz ez a dupla karos Rocket, szepen csillog-villog!

-
Csápájev
őstag
válasz
Sinisi
üzenetére
Nem hétvégén, hétköznap is ez a helyzet budapest belvárosában.
Volt,hogy a nyugatinál egy kis utcában volt dolgom 9-10 felé,nem tudom pontosan,szerintem inkább közelebb a 10hez.
Vagy zárva volt a hely,vagy kiküldtek,hogy még most kezdik takarítani a helyet stb. Biztos megvan ennek az oka, lehet,hogy nincs erre igény reggel a belvárosban,nem tudom. -
-
vTamas35
csendes tag
válasz
mdav88
üzenetére
Áááá ebbe a vitába nem megyek bele, havonta előjön
Igen a DB jobb, ha van rá keret
, de a HX sem bonyolult és nem hiszem, hogy az az egy perc hűtőcsapolás/hőmérséklet stabilizálódás nagy dráma (nekem nem). Az a rengeteg tapasztalat meg azért egy tök kezdőnek (mint én voltam) is meg van egy pár nap alatt (ha van fejhőmérő), csapolás közben nézed a hőmérőt, nálam egy fokkal a kívánt érték felett megállítom, várok fél percet (addig van mit csinálni) és kész, onnan pedig a dupla csapolása alatt 0,2-0,4 fokot mászik csak el. Nekem inkább az előáztatás szabályozhatósága hiányzott, de Simi azt is megoldotta 
-
vendingo
veterán
Bp-en vagyok, bejártam egy rakat ajánlott kávézót, de még nem volt semmi nyitva. Vicc
Most próbálkozok a többi ajánlott helyen, nyomok egy coffee tourt.
-
vTamas35
csendes tag
Ui.: ennek megfelelően nem kell várni semmire, mindkét esetben mehet a gőzölés és a csapolás egyszerre, egymás után többször is, ha több kávét csinálsz (nekem pl. a 2,5 literes kazánba, az a csapolás után beérkező 0,5-1 dl víz nem csinál nagy problémát a hőmérséklettel, illetve a kazán nyomással), mert egyik esetben sem közvetlenül a (gőz)kazánban lévő forró vizet használja, hanem vagy a külön brewboiler vizét (DB), vagy a gőzkazánon utaztatja át a hideg vizet (HX).
De javítsatok, ha tévedek...
-
ronin s8
senior tag
Simán. A bojler túl van fűtve, és abból megy a gőz, így van elegendő nyomás, és nem is kell visszahűteni.
A klasszikus régi presszógépek, mint pl. a Faema E61 és társai, egy relatíve nagy forgalomra lettek kitalálva, ahol a sűrű cserélődés hűtötte a bojlert. A kávék viszonylag hőtűrők voltak - ha nem, akkor kicsit megkeseredtek.
-
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
mit ír a mattperger? mert akkor úgy kell.
mi hiába mondunk bármit, az hiteltelen.viccet félretéve, ez csomó minden függvénye, nem feltétlenül. a kioldódást értelemszerűen befolyásolja a szemcseméret, ám lesznek kávék, amit inkább alulkivonatolni akarsz (különben olyan ízeket kapsz, amit nem szeretnél), másokat meg túlkivonatolni.
jópár világos pörit ittam, ahol inkább picit durvábbra őröltem és gyorsítottam a lefolyást, ellenkező esetben igen barátságtalan (például savanyú) lett.
-
SzuMe
tag
Egy nagy bojlerrel rendelkező gépeknél hogyan oldják meg a gőzölést majd utána a visszahűtést?
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Helytálló az a megfigyelésem, hoghy a világosabb pöriket finomabbra kell őrölni? Vagy ez csak véletlen lehet?
-
mdav88
aktív tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
A kolléga jóvoltából tesztelhetem a reneka szűrőt, köszi!
-
krx21
nagyúr
Megjavították a Catler 9010 gépemet. A gőz funkció ment ki belőle, pedig nem is használtam...
Állítólag egy hőkioldő ment ki, amit csak cserélni lehet... -
Sinisi
senior tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Ó hát akkor még bőven van idő. Szerintem itt a fórumon javarészt vagy genével vagy egyedi pörkölővel kapcsolatos infókról olvashatsz vissza. Azt meg ,hogy egy általad kinézett típus milyen sajátossággal rendelkezik külföldi fórumonk tartalmából érdemes megérdeklődni. YT-s videókból is van egy jópár ami szintén a segítségedre lehet, akár az alternatívaként szóba jöhető darabokkal kapcsolatos kiindulásban is.
-
bikebutcher
csendes tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Én is jövőre tervezem most van más futó projekt otthon.. a kávé terén pedig még rengeteget kell tanulnom hogy a kísérletezés során pörkölt eredményt egyáltalán használni tudjam vagy fejleszteni
csak egy irány kellene amire tudok gyűjteni, és elméleti síkon felkészülni. -
Sinisi
senior tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Ha eljutnék odáig, hogy itthon pörköljek akkor azért valószínű, hogy a genét választanám mert abból már összegyűlt itt jónéhány tapasztalat. Lenne kihez fordulni konkrét fajtáknál is. Persze lehet, hogy ez nem is számít annyit, hogy ez alapján kellene döntést hozni ez ügyben.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
eesiknes
üzenetére
Én 5 évig kotyogóztam, Bialetti Mini Express 1-2, Moka Express 2-4, olasz és román Brikka, amivel dolgom volt. A szűrőt mindig tele tettem, nem púpoztam, de az sem ront rajta. Az alultöltés viszont határozottan. És valóban érdemes szerintem is _picit_ finomabbra őrölni.
-
Sinisi
senior tag
-
sz.zs.
őstag
Pacific Rome Eszpresso tegnapelőtti csomagolást érdemes pihentetni, vagy mehet a fagyasztóba szétporciózva?
-
Sinisi
senior tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Korábban én is nézegget de a gene ára alatt nem találtam pörkölőt...
-
bikebutcher
csendes tag
Kerestem visszafelé hozzászólásokat, de nincs egyértelmű állásfoglalás:
Otthoni "amatőr" kísérleti jelleggel, jelenleg egyedül a Gene cbr 101 gépe alkalmas belépő szinten max 200 ezres összegkeretben kávébab pörkölésre? És amennyiben a Gép vásárlását nem teszem függővé a magyarországi/európai ergo "gyors biztonságos posta" beszerzés tekintetében akad alternatíva?
-
Xabi78
aktív tag
válasz
eesiknes
üzenetére
Szemre nekem egy kicsit túl durvának tűnik az őrlemény, én ennél jóval finomabbra darálok kotyeszba is.
Mai csapolás:
Pacificaffe - Ethiopian Sidamo Aroresa @ Gaggia Baby (Primo Modello)
18g -> 32g - PID: 90°C
-
verti1
tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Kicsi a világ...
Kár érte egyébként, hogy elhalt...a vázon és a villán amit csináltál pont olyan szép még mindig.. 
-
verti1
tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Bikebutcher...ismerős nekem ez a név bringás körökből. Spec szinterezés, stb...de lehet tévedek...
-
válasz
Sinisi
üzenetére
Kábé török kávé. Apróra őrölt, fűszerezett, úgy kell elkészíteni, ahogyan a török kávét, szóval mondhatjuk rá talán, hogy az.
Nekem kissé túl fűszeres, viszont időnként mégis kívánatos; nem tudnék csak ilyet inni, mert számomra nem ez a kávé, de mégis fel tud dobni, és hiányérzetet is tud kelteni maga iránt. Kardamonnal kifejezetten finom, élénk ízű, "boldog" kávé, felhangolja az embert. -
Corsair90
tag
A Krups GVX242 őrlőn kívül van más alternatíva, ami olcsóbb és ugyan úgy kerámia "késes"?
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és köszönet az észrevételért!!!!