Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
válasz
vtechun #48195 üzenetére
Hétvégén volt témában a FP.
Fragola fórumtárstól idézek: (#48082)
"Nálam a french press a bolondbiztos eszköz. Ha egyes kávékkal Kalitán nem tudom hozni az ízeket, a FP általában akkor is hozza.
Mindig filterhez pörkölt, speciality kávét használok, pl. CasMo.
15/250g, vagy arányosan kevesebb, de legtöbbször 10/170-180. Mazzer SJ az összeéréstől 4-4.5 számnyit nyitva.
Norda víz 95-97 fok, egyből felöntöm az egészet és egyből megkeverem kissé. Utána már nem keverem.
4 perc körül megtöröm a habot, hogy lemerüljön az összes szemcse.
10 percig áztatom, majd ha túl sok a hab, akkor leszedem, ha kevés, akkor csak simán lenyomom a FP szűrőjével."Ami eltéréssel én készítem, hogy előáztatok a vízből 50-70 ml-el fél percig, ennek az elején egy kavarás, pihen 30 mp-et, majd maradékkal felönt. Pihen, miközben nem zargatom, aztán dugó.
Kávé legyen egészen durva:
[kofi] -
vtechun
veterán
Megjött a Malabar. December elsejei pörkölés. Elvileg 14 gramm az előírás, annyit rakjak bele? Vagy amennyivel vízszintbe lesz(így szoktam)? Mert ugye a kávék se mind egyforma sűrűségűek.
Más.
Vettem egy kis french presst. Annak segítségével lehet csinálok majd capuccino-t, latte-t. Ahhoz szerintetek, kb. hogyan adagoljam a dolgokat(víz, kávé), ha 2 személyre készítem?Köszi a segítséget.
-
válasz
Zsoltkoti #48188 üzenetére
én nem tudom mit számoltok?!
az angol caffeeitalian 388 font, német amazonon 452euro ++++ posta.
én az enyémet asszem 499-ért vettem a német caffeeitalian és akkor elötte drágább szokott lenni. 141 és 146ezer pénzt számoltam ki plusz posta. ez eddig ok. aztán lehet küldeni/vinni fragolához vagy simihez tuningra. az elkövetkező években maximum annyi problémátok lesz a géppel, hogy milyen kávéval etessétek. ez lesz a legnagyobb bajotok - első néhány hónap "betanulás" után.nekem a bakancslistámon van a catler, mert beszoptam paljoc marketingleirását plusz a gép is nagyon tetszik a szememnek, de akárhogy is próbálkozok átgondolni, annyi pénzt már tényleg nem ér meg nekem.
aki pedig sokalja ezeket az árakat, vadásszon le egy nespressot ~ 30.000-ért és mire elkölt a fenti géppark árának megfelelő pénzmagot kapszulákra addig - nem számoltam ki -, évek telnek el. de az csak nespresso és iszonyú sok szemetet termel. -
kozsy18
tag
válasz
Surda- #48189 üzenetére
Nekem egy ilyen még mindig szerepel a bakancslistán... Ne mutogassátok ennyit, mert lecserélem a Giadát
Ha már itt tartunk, patika állapotú, átalakított Isomac Supergiadának mi most a piaci ára?
- Spaziale bottomless
- menetes termokapcsolók
- új vezetkek
- új tömcik mindenhol
- új felsőszűrő és hozzá D fejű csavar
- 100%-os pumpa
- elöl vezérelt nyomás
- új, hosszabb gőzkar
- új fűtőbetét
- új lámpák
+összes gyári cucc -
Zsoltkoti
újonc
-
adp
őstag
válasz
Zsoltkoti #48183 üzenetére
ennyiért szerintem sok, és kell a pid + tamper + daráló, első kettővel is 185-190 és külföldi garis, én megfontolnék egy lelit gildát is az gyári piddel 180 és van hozzá ajándék tamper is ami meg 5-10 ezer forint lenne ha nem lenne, lista ára 11 az más kérdés, hogy lehet olcsóbban is venni. ha valahogy el tudod cégnél számolni még jobb
tommyx: mert a gyári az nem egyenlő az iparival
-
tommyx
tag
Sziasztok!
Gaggia Classicnál szerintetek érdemes lecserélni az ipari felsőszűrőt IMS-re?
Köszönöm,
Tamás -
Zsoltkoti
újonc
Sziasztok!
Honnan érdemes új Silviá-t beszerezni? Vett mostanában valaki?
coffeeitalia-n néztem, ott tűnik legjobbnak az ár.
köszi
-
Bazsee71
őstag
Ha esetleg megy valaki Cady Trade-hez, akkor megtenné, hogy vesz nekem egy Gaggia Classic gőzgombot, és utalás után elpostázza?
-
Krilehor
tag
válasz
GAgyiXyXy #48153 üzenetére
Szia, ennél van olcsóbban itthonról is lux daráló, 43e:
http://mindenamikave.hu/index.php/webaruhaz/product/view/14/126.htmlvagy fokozat mentesítve 54e:
http://mindenamikave.hu/index.php/webaruhaz/product/view/14/17.htmlde több leírás is van, hogy lehet otthon fokozatmentesíteni:
http://www.wholelattecoffee.com/2012/06/nemox-lux-stepless-mod/ -
soldier2
őstag
válasz
Daffni2 #48169 üzenetére
Ezt több (sok) mérés alapján kalibrálják be optimális esetben. Ezek a mérők már használhatók állítólag valamennyire (20-100 k ft). Abban igazad van, hogy az igazi kávéhoz (is) a refraktométeres elven alapuló, de a VST féle már ezer euro körül mozog. Amit Dewláék már ajánlanak otthonra az kb 70k ha jól emlékszem, az vezetéses elven működik. Ezért is fontos, hogy ha kávéra használjuk, egy arra kalibráltat vegyünk. Különben nem használható összevetésre, sőt a standard adatokkal sem.
-
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán #48083 üzenetére
Próbáltam járó motorral, egy kicsit több sikerrel. Annyi van most, hogy legalább már nem kell ráindítanom a motort, hogy köpje ki a maradékot, de marad egy jó nagy adag a garatban.
Igazság szerint a garat lehet a hibás, mert baromi hosszú a járat és vízszintes.
-
paljoc
tag
válasz
weinmaker #48161 üzenetére
Ok, ezt Te tudod/látod hogy minek a publikálására van igény, pl. mikor engem talált meg a Catler én azt mondtam nekik, 3 hónapot nyúznám MINIMUM, mielőtt egy szót is mondok róla. /őszinte leszek, mint mindig: ebben az is benne volt amellett hogy alaposan meg akartam gyötörni, hogy tetsztett és gondoltam "megfektetem" egy pár hónapra magamnál ha nekik nem gond…aztán -- nekem legalábbis-- úgy megtetszett, hogy meg is vettem tőlük a tesztdarabot
/
Kávét se tudok egy nap alatt letesztelni, kell egy hét minimum per darab. Ugye a bontás utáni öregedést pl. nem is lehetne máshogy vizsgálni, pedig otthoni használatban fontos szempont. Kávézókban jó esetben nem annyira.
-
-
weinmaker
őstag
válasz
paljoc #48156 üzenetére
Igen, ez az első benyomásokról szólt és lesz folytatás
Szerintem eléggé körbejártam, mert téged is felhívtalak, és többször is beszéltünk, illetve nem kevés időt játszottam vele.
Remélem a forgalmazó tud okosat mondani, bár délelőtt folyamatos csesztetés után, mire a kar végre átmelegedett már egész jót húztam én is vele. Vagyis nem a gép nem képes rá (ezt nem is mondtam) hanem, hogy valami bibi van. De majd kiderül, és azt is meg fogom írni -
válasz
paljoc #48156 üzenetére
"Nyáron ennél intenzívebb a melegedés, de ilyenkor télen a nappaliban jó ha 17-18 fok van, de néha még annyi se, mert szar a kazánom."
ez elég zordul hangzik
ha jövünk hozzátok piálni vendégségbe és aztán kint alszunk a kanapén, reggelre deres lesz a dunyha, meg a gyerek homloka, vázz, mint a régi szép időkben! -
zolnagy
őstag
válasz
GAgyiXyXy #48153 üzenetére
Ez a "leárazás" kamu. Sose volt 300 GBP a Lux. A mostani ár kb. reális.
Nekem volt luxom. Jó hangosan visít. mint az iberital (a kések, meg a motor is ua)
A mostani Quamar Q50-hez képest nagyok a fokozatai, de azért használható.
Nekem az örleményével nem volt gondom.Graefem még nem volt. Ha a 3 közül kellene választani, akkor a Fred (mert fokozatmentes), de most több örlő tapasztalatával azt mondom, hogy én megvárnék egy felújított SJ-t. Fragola múltkor írta, hogy lesz neki. Na egy olyan átnézett, beszabályozott örlő örök élet otthonra. Olyan iparit én nem vennék, aminek nem ismerem az előéletét.
-
paljoc
tag
válasz
weinmaker #48151 üzenetére
Megnéztem, atom hideg állapotról 10 percet várva a fej peremhez alulról ha odanyomom az ujjam, max. 3 mp-ig érinthető folyamatosan, tehát ennyire meleg nálam. Ugyanakkor a kar ilyenkor még -- landi topictárséval ellentétben -- egyáltalán nem forró, max erősen langyos. Ez minden öblögetés nélkül, simán bekapcsolva és 10 percet várva értendő. Nyáron ennél intenzívebb a melegedés, de ilyenkor télen a nappaliban jó ha 17-18 fok van, de néha még annyi se, mert szar a kazánom. Érezhetően kevéssé melegszik át a gép rövid idő alatt, mint nyáron, amikor mondjuk 30 fok van a nappaliban. /klímám sincs lent/
A menü egyéb beállításai nincsnek hatással a hőfokra, ha Celsius van kiválasztva és 91 fokot állít be az ember, akkor az annyi ha be van folyamatosan kapcsolva a masina.Blaze észrevételéhez: én is úgy vagyok vele, ha írok valamit akkor előbb nagyon körbejárom a dolgot, ha meg valami nem jó vagy nem tetszik vagy nem értek vmit, akkor még hatszor megteszem ugyanezt mielőtt mondanám vagy írnám. Szerintem ő ilyesmire gondolt, de ha a cél első nekifutásra annyi, hogy mit tapasztal a user ha kibont egy ilyet és kipróbálgatja, majd folyamatában tudósítás a fejleményekről, akkor oké.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Segítséget kérek!
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=nemox_lux_coffee_grinder
Ez a nemox jó áron van, vállalható, ajánlott daráló? 702 és fred-hez viszonyítva ár/értékben.
-
válasz
weinmaker #48151 üzenetére
jó, de paljocról is elhisszük, hogy képes egy kávégépet kezelni, oszt nála meg mióta jó. meg még pár topiktársunknál. meg dewlának is volt (aki ugye az egyik legújabb-ifjabb kávéfasiszta
, viszont tudom, hogy milyen, amikor rágerjed egy témára és biztos lehetsz benne, hogy felgyújtotta volna a gépet, ha nem képes normális shotot húzni vele). szóval annyit biztosan lehet tudni, hogy ami nálad most gond, az másnál nem volt, ebből indulj ki.
-
weinmaker
őstag
Minden jól van beállítva a menüben
2 nap után írtam, én nem két perc próbálgatás után. Ennyi idő alatt azért kialakul egy első benyomás, főleg ha láttál már egyéb gépet is.
Tanácsot csak azért kértem, hogy hátha (de nem).
Az előbb tudtam az első értékelhető kávét húzni vele, miután egy csomót nyúztam és a kar is végre átforrósodott. Így most teljesen korrekt volt, de ennek nem így kellene lennie. Azóta beszéltem a forgalmazóval is. Továbbra sem azt mondom, hogy szar a gép, mert nagyon sok szuper okos ötlet van benne, minden kézre esik...stb. Viszont a kapott kávé nem volt kielégítő, és egy kávégépnek bármennyire is szép mégis csak az a lényege, hogy jó kávét adjon.Mellesleg ha valaki a boltból hazaviszi, aki most lát először ilyet annak milyen véleménye lenne?
Le fogom írni a folytatásban ha kiderül a hiba oka, sőt ha én voltam a balfasz, akkor azt is. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
SierraFox #48137 üzenetére
Nagyon baba a cucc, semmi sallang, a háttérben dolgozik, ha akarod nézed tableten, ha akarod nem. A nyomásprofil lehetősége különösen jó lehet, bár azt nem egészen értem hogyan csinálja, nem lévén nyomásszenzor benne. Vagy csak a pumpát szakaszosan üzemelteti? Na mind1 is, tetszik, nem rondítja el Silvia elejét mint a többi. Mondjuk nekem a relés megoldás bombabiztosabb mint a teljesítmény FET-es kapcsolgatás. Gondolom előbb-utóbb kikerül az arduino firmware is a netre a kapcsolással együtt
Mert ez így borsosnak tűnik, a plusz szenzor 10 ájró, íbéjen meg kb. 20db annyi
Enyhén túlárazott, bár a hw/ sw fejlesztést kétségtelen meg kell fizetni.
-
bl4ze
veterán
válasz
weinmaker #48129 üzenetére
1-1.5 napos használat "nyúzás" után nekem nagyon elhamarkodott, felelőtlen kijelentések vannak benne.
Mint kiderült, át sem lett nézve tüzetesen a menüje, itt kaptál tanácsokat, hogy mit nézz meg stb.Ha ezt egy hét után, minden lehetőséget megvizsgálva jelenteted meg, ok. De 1-1.5 nap után, úgy hogy nem is lett átnézve minden lehetőség, nekem felelőtlenség, és ha én lennék a forgalmazó biztosan tökön szúrnám magam egy ilyen "cikk" után.
Ez csak az én véleményem, ennyi. Ha szerinted korrekt, jó és felelősen átnéztél mindent a cikk publikálása előtt, oké - nálam van a hiba. -
Sinisi
senior tag
válasz
zolnagy #48141 üzenetére
Olyat is lehet vele monitorozni, hogy van-e valami ingadozás pl. szerelik-e a vizet a közelben(volt, h betelefonáltunk, hogy mi a "nagy" változás oka és "bejött").
A kv. reprodukálásáról nem is beszélve! ez már "csak" hab a tortán... amikor finomabbra sikerül a szokottnál rá szoktam mérni, hogy összevessem van-e összefüggés a kioldódásban és eddig az a tapasztalat, hogy van bizony! Ezért azon is gondolkoztam már, hogy hogy lehetne belevezetni a csészébe a mérő elektródáit, hogy minél megközelítőbb értéket lehessen kapni (illetve, hogy lehessen szűrni, hogy nem-e csak placebó
de jelenleg nem hiszem, hogy az lenne).
-
válasz
fragola.6035 #48112 üzenetére
valamit lépni akarok daráló ügyben, mert most, hogy visszaálltam a mini-e-re, annyira nem érzem a bugit
az f64 evo kés simán belemegy, azt tudom. a k30-hoz gondolom fúrni-faragni kell..?
-
sz.zs.
senior tag
Próbálkozott már valaki őrölt kávé lefagyasztásával? Vagy ezt k nagy hülyeség lenne megpróbálni?
-
SierraFox
tag
válasz
vicces #48126 üzenetére
Ez egy arduino alapú meCoffee PID, kifejezetten Silviahoz. Annyiban más mint egy normál PID, hogy nincs külső vezérlő, amit el kéne helyezni, és nem relével kapcsolgatja a fűtőszálat.
Egy alkalmazással lehet vezérelni bluetoothon keresztül. Elég okos cucc. A bojler tetejét méri. Egyelőre jónak tűnik, de majd kiderül mennyire válik be. -
edk-
őstag
Akar valaki beszállni Pacificaffé-rendelésbe, hogy ingyen legyen a posta? Én csak egy kiló Blasiust (tesztje) vennék, az most 25% kedvezménnyel 4400 Ft.
Ha megérkezik, tőlem Budapesten a MOM Parknál lehet átvenni a rendeléseket. Esetleg a Blahánál.
Pü-ben várom rendeléseket hétfő délelőtt 10 óráig. Ha jut ajándék (az első 50 rendelő kap), annak az értékét (kb. 1500 Ft) személyekre elosztva levonom a fizetendőből.
-
jolti
senior tag
válasz
Surda- #48096 üzenetére
Még most volt időm olvasgatni, de eddigre a többiek már írták a megoldást.
Bakker úgy előadtad, hogy már én láttam a lelki szemeimmel, ahogy olvadt gumi csöpög a fejből...
Szerintem az enyém is, meg valószínű mindenkié majdnem ugyan így néz ki.
Max nálad valamivel bibisebb volt a tömítés.
Ha zavar, akkor vegyél bele szilikon tömítést, azzal nem lesz gond. A barista szaküzletben 790.- penyász. Az jó puha, tovább is bírja.(#48118) TVnet
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Alvarez81 #47860 üzenetére
3 nagyon különböző kávéval való játszadozás után a szimpla IMS vs szimpla LM egyelőre 1:2.
Hőfok azonos, a mennyiség az LM-nél 0.5-1g-mal több , mert így adott ugyanolyan eredményt.Az LM a graef-en 1-2 fokozattal finomabbat kér, és 8-8.5g helyett szépen megy 9.5-lel is.
Ebből következően PY decaf, és Galli Arabika kávéknál az IMS picit szárazabb ízű kávét adott, az LM harmónikusabb, ízesebb, csokisabb ízvilágot hozott.(de minimális különbséggel)
Viszont PY Black LXR-nél az LM elvérzett az IMS-sel szemben. Merthogy tök lapos lett vele a kávé, az IMS sokkal karcosabb volt, nagyon jó savakat hozott, és ízesebb, krémesebb kávét adott. Tejjel cukorral az IMS-es nagyon szépen tompult a harmonikusabb irányba, az LM-es meg jellegtelen lett.A helyzet az, hogy amíg a gyári szűrőkkel hasonlítva az IMS-t bármelyik főzetben óriási különbség volt az IMS javára, itt alig-alig van különbség. Ha nem stabil a lefolyás egy adott kávéval, akkor nagyobb lesz a különbség ugyanazzal a szűrővel, mint ami a 2 szűrő között különbség van. Szóval tényleg minimális, és 3-3 pár jól készült kávényi összehasonlítás kellett, hogy ezt így le merjem írni. (meg kb 2-3 ki lett öntve, bár azok is jók lettek ízben, de nem volt egyforma a lefolyás ideje, vagy a mennyiség.)
Azt hittem megveszem az LM-et, jól kiderül, hogy melyik a jobb, és megválok a vesztestől. Nem Így lesz sajnos... Csak megszállottak essenek bele ugyanebbe a csapdába.
Aggódom, mert a duplaszűrőből is megvan mindkettő. Jövő héten őket eresztem össze egy tesztre, ha nem kapok koffeinmérgezést.Nem tudom már ki is írta le ugyanezt pár napja. Megerősítem nincs egyértelmű győztes, kávétól függ.
-
mdav88
aktív tag
válasz
weinmaker #48130 üzenetére
Ha valami gyári hibás, arról nem tehet okvetlen a gép.
Én úgy gondolnám, ha forgalmazok egy terméket, aminek biztosítok szervizhátteret, van némi ismeretem irányában. Egyáltalán nem b@szakodásból írtam.Gondolom ők is azon lesznek, hogy mielőbb egy hibátlannal tudj minél pozitívabb tesztet írni.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
zolchee16 #48110 üzenetére
Én használom mindakettőt. Irodában az Iberitalt, otthon a graef cm702-est.
Csak a 2 konkrét pédányról nyilatkozom, lehet minőségbeli variáció. Az Iberital Challenge darálmánya egyenletesebb. Mikroszkóppal néztem, szebb volt. De Az Iberitalban tényleg sok őrlemény benne tud maradni, akár 2-3g is. Viszont a sapkával pumpálva a levegőt, mikor még forog a daráló, szépen kihozza a nagyját. Ütögetni nem szoktuk, mert a munkahelyen egyfolytában megy, és nem nagy gond a pangó rész. A 702-esben nem szokott több maradni 1 g-nál. én mondjuk azt is ki szoktam ütögetni, kellő határozottsággal kijön tizedre minden belőle. Csak nem tudom, hogy a műanyagház meddig fogja ezt elviselni.
Az Iberital baromira hangos! Lehet tuningolni, de nem tudom milyen hatásfokkal. A Graef sokkal halkabb.Viszont ha nem 1 kávét iszol 1 hónapig, hanem cserélgeted, meg esetleg a szűrőket is, akkor az Iberitallal nem fogsz tudni 2 egyformát inni, hacsak nem írod mindig, hogy jobbra 2, balra 1, stb... Ugyanakkor kávépor be tud bújni a tengelyhez, a forgó kés alá, ami picit tudja befolyásolni a kések egymáshoz való viszonyát, ami az egész számolást tudja borítani.
A Graefnál eddig nem tapasztaltam ilyet. megvan, hogy mit hogy főzök, és 9-13 fokozat között szűrőtől, kávétól függően tudok állítgatni épp amire akarom.
Ja, és nem összehasonlítható, mert a céges e61 fejes gép nem PID-es, de itthon sokkal jobb kávékat iszom a PID-es Gaggián a Graef-fal. -
weinmaker
őstag
válasz
mdav88 #48122 üzenetére
Mert ők semennyire nem értenek hozzá, vagyis úgy gondoltam jobban jrok ha olyantól kérdezek a fórumon akinek rendben üzemel. Most komolyan hagyjuk már, tegnap találkoztam először géppel, kávét is szombaton ittam előszór a szomszédnál. Azt hiszem hagyjuk is a témát majd megoldom.
-
weinmaker
őstag
Miért is, avass már be. Nálam nem jó a gép. Ha ezt így valaki megveszi, akkor neki sem. Semmi elhamarkodott nincs benne. Ha meggyógyul akkor azt is le fogom írni. Jelen álapotában nagyon gyenge a produktum. Semmi olyat nem állítottam ami nem valós. Elhiszem, hogy mindenkinek király a gépe, de én csak arról tudok nyilatkozni ami nálam van és az nem jó.
-
Sinisi
senior tag
válasz
kozsy18 #48124 üzenetére
Igen-igen, ennek már márkája is van
Nekem az aki az RO vízszűrőt telepítette mondta, hogy elég a legolcsóbb (akkoriban még a xiaominak nem volt elérhető a tds mérője). Az alisat összevetettük azzal amit Ő cégesként (jóval drágábbat) használt és passzoltak az értékek.
Az elemek azóta is bírják (már több mint 5éve és kb. 2-3 naponta használva van, mert a visszasózást azt mi csináljuk manuálisan (10l-es csapos kannába) és ehhoz szükséges a mérés).
De a csapolt kv-kra is rá szoktam időnként mérni.Szóval hálás kis műszer!
Remélem a Ph mérő elemei is bírni fogják legalább eddig.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #48121 üzenetére
Egy ilyen ph mérőhöz nem árt rendelni plusz kalibrációs port is (deszt vízbe kell önteni leírás alapján, de neten van fent videó is), mert ha kifogy az elem akkor szívás ha kb. egy hó múlva érkezik a kövi adag
A kaibrálásnál előszőr ajánlatos az előírtnál egy kicsit kevesebb vizet önteni a poharakba, aztán még vizet mindig lehet utána adagolni ha túl koncentrált lenne. Mert nálam a pont annyinál (nem sokkal de) kevesebb értéket mutatott a műszer
. Aztán már hiáb bűvészkedtem, a kövi kalibrációs adag megérkezéséig kicsit kevesebbet mutatott mint amilyen a víz keméynsége valójában volt...
-
Bazsee71
őstag
válasz
zolchee16 #48110 üzenetére
Nem tudom mennyivel olcsóbb németeknél a Graef, de a gari miatt én biztos itthon venném (persze ha kint dolgozol, akkor mindegy).
Én használtam egy ideig, kezdésnek teljesen jó, kompakt kis gép. Pangó akad benne, de annak nagy része állandó, nálam szinte század grammra annyi jött ki pár ráindítással és kis paskolással, mint amennyit beletettem. Garatsepréssel így nem foglalkoztam, onnan azért tuti mindig került bele régebbi őrlemény.
-
adriankoooo
senior tag
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035 #48112 üzenetére
Ja igen az,elgepeltem.
Te csinaltal ilyet casmosoknak ugye? -
Sinisi
senior tag
válasz
zolnagy #48054 üzenetére
Víz keménységgel kapcsolatban elméletileg jó tud lenni egy TDS mérő is de lehet konkrét műszert is használni.
Azt nem tudom, hogy a csepegtetős változat vagy a műszeres a pontosabb/jobb.
Eddig csak műszeres változatot próbáltam, és mivel van tds mérőm is ezért össze tudtam vetni a kettőnek az értékét és ezek eléggé egybevágnak! -
zolchee16
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni daráló vásárlása előtt.
Eddig egy automata gépet használtam, ez most bedöglött és nincs időm megjavítani. Így úgy döntöttem váltok és beszerzek egy darálót a tartalék gépem (Saeco Poemia) mellé.
Olvasgattam itt is és máshol is, így a Graef CM 702-es darálót néztem ki, mint elfogadható gép belépő szinten. Ezt 30k körül lehet beszerezni, még talán kicsit olcsóbban is, ha a Németektől rendelem meg.
Ha jól vettem ki a véleményekből, az Iberital Challenge jobb gépnek számít, főleg a fokozatmentes állítás miatt, de ennek az ára majdnem 1,5-szerese a Graef-nek. Így ez most kicsit soknak tűnik és nem vagyok benne biztos, hogy megéri a különbséget. Nektek mi a véleményetek? Esetleg van valami gép a kettő között?A Graef tulajoktól kérdezném, hogy mik a tapasztalatok a pangó őrleménnyel kapcsolatban? Mennyire probléma ez a Graef-nél? Valahol azt olvastam, hogy talán kevesebb benne a pangó őrlemény, mint az Iberitalban.
Javasoltátok itt többen is a használt ipari gépeket, de ezt elvetném, mert nincs időm keresgélni és várni. Ez majd egy következő lépés lehet.
Köszi a segítséget!
Zoli -
zolnagy
őstag
válasz
trouble #48106 üzenetére
Én ma bontottam Paljoc mester Yrga kávéját. 10 napja a fagyasztóban várta a felbontást. Egy dupla ristrettot húztam belőle. A CM-nél 3 fokkal emeltem a hőt, a lefolyás lassan indult meg, kb 40s kivonatolással. Nagyon finom gyümis ízek jöttek a jellegzetes Etióp ízvilággal.
Szerk: ja bocs, most nézem, ez brikkába lenne. Ott nem tudom, ez espresso volt.
De brikkába nekem is inkább a klasszik cuccok jöttek be anno. -
Alvarez81
csendes tag
válasz
Surda- #48103 üzenetére
Lehet venni fehér színű, csodaszivacs /csodaradír/ koszradír, stb néven szivacs szerűséget, ami igazából egy műanyaghab. Kicsit be kell vizezni. Tök jól szedi le a koszt szinte mindenről, és fémet egyáltalán nem karcol, viszont a koszt, és így a puha festékeket is szépen elkezdi leszedni, mattítani. Lidl-ben is szokott lenni, nekem suprawisch Schmutz-radier... nevűm van, és tényleg jó.
-
kozsy18
tag
-
kozsy18
tag
válasz
Surda- #48096 üzenetére
Elmondásból arra számítottam, hogy mindenhova kifolyt a tömci.
Ezt szerintem le tudod szedni acélgyapottal. Festékboltban/barkácsboltban lehet beszerezni, sokkal finomabb szálú, mint a konyhai rettenet.
Gyakorlatilag ráégve nincs, ezek az anyagok 110-140 fokon képlékenyek (amennyiben termoplaszt), degradáció 200 celsius fölött jellemző. A képlékeny állapot elérése és a nagy felületi nyomás miatt csak adhézió van, beletapadt a felületi egyenetlenségekbe. Ezt mechanikai úton tudod a legegyszerűbben eltávolítani.
Oldószerezni meg valószínűleg fölösleges, mert javarészt vegyszerállók.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest