Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz
PeterAgos
üzenetére
a zabtejet tudom ajánlani. ennek az ize harmonizál legjobban a kávéval, a többi alternativ
tejenitalon minden érezni, hogy nem kávéba való.
mindenki azt szed be amit akar, de én a magam részéről a mindenféle tabletták szedésétől tartózkodok, ha nem megy a tej, nem kell erőltetni. évek óta jól elvagyok nélküle -
And06
aktív tag
nincs "német izlés", mindenhol vannak világosra pörkölt kávék, illetve filterre pörkölt kávék is. többen a világosat preferáljuk, de mégsem "német" izlésűt. olasz kávéból(amik többnyire sötétebb pörkölésüek) is, pl az összes bolti tégla, van olyan ami nem jó egyáltalán. ugyanaz vonatkozik rá, mint a lidl-sre vagy a "német"re: rossz alapanyagból, nagyüzemben pörkölt, a polcra érve szinte biztosan döglött kávé. ez számunkra pénzkidobás, és ez a drága, nem a minőségi kávé!
-
And06
aktív tag
egy közepes/világos pörkölésű kávé a pörköléstől számítva kb 1 hónapig friss. a szupermarketekben ennyire nem pörög a kávé, többnyire a legfrissebb is fél-1 éves, azaz döglött, hiába nem járt még le. Ebből következik, hogy nincs is értelme kipróbálni sem, a legtöbben friss pörkölést vesznek kis pörköldékből. Nincs szó tehát sznobériáról.
-
And06
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
apa kezdődik (2es pont) minimum 200 hozzászólás

2) ez az ú.n. "vendéglátós ristretto" receptje, de megoszlanak a vélemények, minimum 2 tábor van. én a hagyományos recept szerint csinálom, azaz a 25-30 másodperc alatt, egységi őrleményből nem 25-30ml-t engedek, hanem kb 20at. ebből következik, hogy finomabbra kell őrölni, amit a "vendéglátós" helyeken nem szeretnek, mivel vagy őrlőt kell állitani (nem fognak), vagy másik őrlő kell előre beállitva, ami viszont nem éri meg.
-
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
engem érdekelne továbbra is, ha lesz szériagyártás! acél lenne?
u.i.: igy kép alapján én is egy kicsivel meredekebb falra szavaznék, ha lehet.
-
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
engem is érdekelne, az alacsony verzió is jó lenne nekem, sőt!
-
And06
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
LM szűrő útmutató
ez elég kimeritő táblázat, szerintem az "advanced precision" és a "strada" ami jó hozzá.szerk nekem a "new world double/strada" van, LMéknél ez 17grammos, kopp ugyanez VST dobozban 18grammosnak van titulálva. VSTből van egy 15grammosom, ami itt szerintem az "old world double/strada"hoz hasonló, abba max 17g fér, az is világos pöriből, ezzel számolj.
ja, amúgy nekem a gaggiához a VST 15g volt a kedvencem. de amióta pavonizok, azóta nincsenek ilyen gondjaim, hogy melyik szűrőt használjam

a pavonin amúgy a mostani Choco Madness muzsikál.
-
And06
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
a "sima" azaz nem strada LM dupla nem megy fel a GCre (legalábbis annó nekem nem ment). a Strada gond nélkül, de az meg egy átcimkézett VST, igy inkább azt vedd. kávéfüggő, hogy melyik kell, olaszos kávékból a névérték fér bele, világos pörkölésből 2 grammal több is akár.
-
And06
aktív tag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
"nagyobb brandek homogenizált ízeitől"
dehát erről szól a kapszula, nem? a kapszulákat is visszaveszik újrahasznositani. úgy emlékszem az újratölthető kapszulákkal nem volt jó a tapasztalat (bár nekem nincs).ha érdekelnek a különféle kávék, inkább ruházz be egy szettre (lásd fent)
-
And06
aktív tag
válasz
SirRasor
üzenetére
jól mondják a kollégák, inni kell! én legalább 3 litert megiszok egy nap. a melóban mindig ott egy pohár viz az asztalon, ha megyek valahova, viszek kulacsban. fél liter vizzel naponta a mentő vinne el
ha 2 óránként elmész WCre az miért baj? amúgy sem jó egész nap ülni, óránként fel kell állni legalább, szóval 2 probléma van megoldva egycsapásra 
-
And06
aktív tag
kapszulás update:
két számomra új kapszulást is kóstoltam az utóbbi időben:
- bosch rendszerü, nemtudom milyen, de "espresso" kapszulával: kávéizűnek elmegy, nyilván izjegyekről nem beszélhetünk, de bántó mellékíz minimális volt (ha volt). kapszulás szinten OK.
- cremosso kapszula, szintén "espresso" felirattal, na ez nem volt jó. van egy mellékize ami nagyon nem kéne oda (vegyszer?), illetve mintha mesterségesen testesitve lenne, fura. nem ajánlom. -
And06
aktív tag
ez a magyar üzletfilozófia sajnos. meg nem nevezett bababoltban (nem lánc), vettünk egy svájci gyártású "ráolvasós" lázmérőt a gyereknek aranyáron (mielőtt megszületett még). itthon kipróbálom, összevissza mér, 36.8tól 37.5ig mindent mutatott embertől függően. másnap viszem vissza, hogy selejt, kipróbáltunk másik 2t, az is ugyanilyen pontosan mért. mondom ok, akkor pénzt kérném vissza. aszondja, de hát a leirás szerint 37.5 alatt nem is láz, igy hát jól mér, szóval szerinte jó, de ha akarom le lehet vásárolni. (szerintem meg egy überdrága lázmérő ne 1.5fok pontossággal dolgozzon, főleg ne a gyereken...) 2 odavissza után mondta az asszony, hogy akkor levásároljuk, mert nem akart balhézni. a végén hiányzott még 1500Ft, azt sem adta vissza, hanem venni kellett még 1 krémet hogy kijöjjön az ára. remélem nagy a haszonkulcs a hőmérőn, mert be nem teszem oda a lábam többet, a babakocsit jóval többért nem ott vettük meg...
-
And06
aktív tag
Miskolc, Pizza, Kávé, Világbéke kávézó: csak beugrottam egy gyors kávéra, nem volt időm megnézni, hogy mit húznak, csak az E61 (az igazi) gépet láttam
a kávé hibátlan (nem újhullám, de egy bárkávénél mindenképp izgalmasabb). nálam ajánlott a hely 
-
And06
aktív tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
összefoglaló!!!
röviden: van, kotyogó.
-
And06
aktív tag
válasz
ussseal
üzenetére
az első szériát hivták szerintem "elite"nek, ami még olasz gyártmány volt. jóideje a román gyártásút lehet csak kapni. illetve idén újitottak megint, és most "made in italy" felirat van a szűrőre vésve. De ez csak annyit jelent, hogy a szűrő olasz, a többi rész továbbra is román.

olyan helyről vedd, ahol vagy megnézik előre és tuti jót kapsz, vagy vissza tudod könnyen küldeni ha selejt lenne
az enyém román gyártmány, de nem m.o.n vettem, hanem külföldön, vagy 6 éve. soha nem volt baja. a családban vettek itthon (és évekkel később), azok viszont gyengébbek. szóval az összeesküvés elméletem szerint nyugatra viszik a jobbakat vagy idővel lett egyre szarabb

-
And06
aktív tag
ma kóstoltam végre én is egy "barista" zabtejből készült kappucsinót, és azt kell mondjam, az alternativ tejek közül ez a legjobb. Egész vele az ital, nincs olyan érzése az embernek, hogy ez nem kávéba való. nem olyan édes, mint a tej, de az összkép abszolút jó volt.
-
And06
aktív tag
igen, arra gondolok, hogy az anyagok nem arra vannak terveze, hogy napi 12 órát menjenek.
az őrlőknél is meg van adva, hogy napi hány adagra vannak kitalálva, ezért gondolom, hogy a kávézó üzem (=egész napos használat) nem rendeltetésszerű használata a kisgépeknek.
#Bazsee71, nem egy alkalomra gondoltam
-
And06
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére

azzal kezdted, hogy kotyogós kávét szeretnél:
"Olyan elektromos kávéfőzőt keresnék (olcsót), ami kb. arra képes, amire egy kotyogós, csak egyszerre legalább fél liter kávét tud lefőzni."
erre ajánlottam valamit, illetve az általad felhozott filterkávé készítő készülékre mondtam, hogy nem kotyogós kávét ad. amúgy ittam, volt az irodában ilyen, kávéminőség tekintetében egy fos, ellenben 1,5 literkávétgond nélkül el lehet vele késziteni se perc alatt.
igazi filterkávé készítéséhez többek között egy frenchpress vagy V60 kell. ha német kávét akarsz inni, akkor tudom ajánlani a coop-os 3ezerforintos csepegtetőskávéfőzőt.
részemről ennyit a témáról. -
And06
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
az amcsi filteres
kávéfőző! -
And06
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
az nem kotyogós, azt a kávét speciel nem hivnám kávénak sem, akkor inkább teáznék (ahogy teszem az irodában is
a fél-ipari kihelyezett nyomógombos automata ellenében.) -
And06
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
nem tudom 10 személyes kotyogó van-e, de ez az ikeás 6 személyes 3 decit főz, és pont olyan mint egy kotyogós

ezeket a müanyag gépeket ne várd, hogy ajánlja bárki is, ahogy a szarvasit sem fogja senki felhozni szerintem
-
And06
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
akár el tudod fogadni, akár nem, az van, hogy az újhullámos kávézás (az olasz eszpresszó is amúgy) egy "acquired taste" (erre aki tud magyar megfelelőt, legyen szives irja meg). a steak evés meg nem az (bár az emberek nagy része nem akar véres húst enni, szóval az is az, csak kevésbé)
-
And06
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
gyenge autós hasonlat lett volna

jól néz ki ez a fehér talp!
-
And06
aktív tag
max ha az utolsó tömitésig fel van újitva és karcmentes, pukimentes, és pont ilyet akarsz
http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_pr.htm
ez alapján fa foggantyúkkal jött ki, igy ezt már valaki lecserélte. bár lehet volt ilyen verzió, sose lehet tudni...Parci: nálam leverte a pultról a gaggiát, és napi használatban van
egy személyre meg lehet szokni. -
And06
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
azok a kézik amiket nem kell lecserélni drágábbak mint egy belépőkategóriás elektromos.
a hariok jók arra, hogy kipróbáld a dolgot, utána pedig jó lesz utazós őrlőnek. azt azért tudni kell, hogy ezek a ~10k-s kézihajtányok elég korlátozottan alkamasak eszpresszózásra. (ezért kell majd lecserélni
) -
And06
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
mivel "prémium"abb egy mazzertől?
-
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
mi a baj vele?
amúgy én rá szoktam kérdezni, hogy melyiket ajánlják. akkor jön az "amelyiket szereted"
de aztán megegyezünk abban amelyik szerinte az adott kávéhoz a legjobban passzol 
szerintem amúgy kb azért, amiért a steaket is megkérdezik, és ha átsütve kéred, akkor úgy adják ...
-
And06
aktív tag
válasz
djboris
üzenetére
lehet lemaradtam valamiről (tejet amúgy nem fogyaszthatok a laktóz miatt), és van már olyan alternativ tej, ami nem könyököl ki azonnal? csináltam már pár fajtát az asszonynak, és a legjobb amit mondani tudok, hogy a maga nemében jó(pl a házi készitésü mandulatej). De hogy ütné a "rendes" tejes italokat, azt nem gondolnám álmomban sem. nincs meg a harmónia a kávéval.
-
And06
aktív tag
sokkal profibb gépparkon is vért izzadva lehet csak valamire való szimplát húzni, és akkor is el fog maradni a duplától (van aki szerint nem, ne kezdjük megint, nem ez a lényeg most) hanem, hogy szimplát húzni nehéz. olcsóbb a dupla, ugyanis kevesebb végzi a lefolyóban.
-
And06
aktív tag
válasz
djboris
üzenetére
heh, mik vannak

mondjuk kinek mi a "widespread use". a világnak ezen a csücskén annyira nem érezni, még egy kávézóban sem láttam, pedig jártam pár helyen
rosszmájúak gondolják most, hogy még nem ittam
jókávétu.i. ez a márkanév, a "rattleware" haláli. magyar megfelelője lehetne a "bazári" filteres kávéfőző

-
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
ez most nem kötözködés, komolyan kérdezem, a cuppingos kávét van aki az élvezeti értékéért fogyasztja?
-
And06
aktív tag
szerintem a modern motorokban a turbo (bár az a szivókban nem nagyon van
de szivómotor se már), a kettőstömegü, meg a részecskeszűrő (benzinesekben is már sajnos) nagyobb veszélyforrás. meg hogy a fünyíró 1-1.3as motorok is 100le/liter környékén vannak manapság.ezzel offolom az offot a hétre, mielőtt szövetségi kapitány leszek a nagy szagértéstől a igy VB előtt

-
And06
aktív tag
olvastad a benzines aurisról a cikket a totalcaron? (már a toyota sem a régi)
a prémium autó érdekes kérdés: a tulajok nagy része cég, és legnagyobb részük lizingelt. a cégvezető meg mindig a legújabbat akarja, ahogy paljoc is irta. ezekből kifolyólag a legtöbb nem az első gazdánál éli meg a 3.ik szülinapját. senkit sem érdekel, hogy mi lesz utána.
másik érdekes gondolat, hogy ha egy toyota azt a "törődést" kapná mint a prémiumok (ki van nyomva a szemük konstans, különben minek venne valaki 300lovas autót?), lehet az se menne el 500ezret. -
And06
aktív tag
és mindezek tetejére a VW vezérei megalomán diktátorok. nem hiszem el, hogy senkit nem zavar, hogy az egész világot szembeköpték (dieselbotrány), aztán kiderült, hogy majmokat gázositanak el, és még mindig viszik mint a cukrot. úgy látszik senkit sem érdekel, hogy a gyerek tüdőrákban patkol-e el vagy sem. persze a többi autógyártó sem szent (most épp a daimler van szopó ágon, kiderült, ők is csal(n/t)ak.), de ekkora pofátlanságot mint a VW még másra nem bizonyitottak rá, akármennyire akarták. (márpedig akarták)
-
-
And06
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
akartam irni, hogy az ilyen
ratyiál-fancy neveket hagyjuk meg a starbucksnak... de az ő neveikből legalább tudod mit kapsz. pl: Vanilla Bean Crème Frappuccino® Blended Crème

-
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
a baj azzal van, hogy adott időben 1 jó őrlő van és csak az, és mostmár úgylátszik (a cikk szerint) egy gép, és csak az a jó, minden más egy fos. (és talán mi is rájövünk, ha egyszer talán majd iszunk egy jó kávét - ezt mondja)
ez az amit parci is kifogásol. aztán holnap (vagy valamikor) felülnek valami új hypehullámra, onnantól az eddigi csilliós csodagép lemegy a futottak még kategóriába, és az új gép lesz a császár.
de akinek ez tetszik, csinálja.ja, és mindezt úgy, hogy a 20ból 19 kiöntött kávét valószinüleg elégedetten szürcsölne a kávés közösség 98%a, de nekik ihatatlan mosogatólé. na ennyi, nekem csak a fellengzés(és mellé a megmondás) b.xa fel az agyam.
-
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
na most végre végigolvastam a cikket. pár dolog eszembe jutott az olvasás közben, csak cimszavakban (hype, áltudomány, fellengzés, fingfűrészelés, stb...), de a végére arra jutottam, hogy
1) akit ez szórakoztat, vagy ez a szakmája, csinálja
2) én kávézni szeretnék. eljutottam oda a gagyi kis SJmmel, meg a pavonival, hogy tudom élvezni a kávét amit csinálok (és nem szenet iszok) /* hiteltelen, ugye, mert egy LM Linea is a szemétre való
*/
3) 20asával kiönteni a csilliós kávét, hogy megtaláljam a 10% TDS helyett a 11%ost 2:1 arány mellett n*10k eurós gépparkon, otthonra baromság. csinálják a világ top baristái, lásd 1) -
And06
aktív tag
magnézium bevonatú bojler nincs? az megoldaná az adagolást a viztérben

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Revolut
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

na majd legközelebb!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)