Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VoidXs #87248 üzenetére
Szvsz hosszabb jelkábellel sincs gond, ha rendesen árnyékolt és kicsi a kapacitása, ugye mikrofonkábeleknél kritikus ez, gyenge jelnél. Hosszú hangfalkábelnél van probléma, mivel maga hangfal 4-8 ohm, így egy 1 ohmos kábel nem túl szerencsés. Viszont jelkábel egy "végtelen" impedanciájú bemenethez csatlakozik, így az ellenállása nem számít. De mondd, ha hülyeséget beszélek.
-
válasz
#05304832 #87244 üzenetére
Az 5.1-es verzió szvsz főleg a távirányító miatt lehet jó, de az fontos, hogy ugyanannyi pénzért a 2.0 mindig jobb lesz. Ha 5.1-ed lesz, akkor úgyis olyan erőlködőt fogsz venni, amiben van DAC, így nem látom értelmét annak, hogy az 5.1-est válaszd.
Az X-Fi HD az jó. Nem bestbuy istenkirály, de könnyen beszerezhető és korrekt az áráért.
-
ilovedigweed
senior tag
Tudnátok ajánlani átjátszó kábelt és hangfal kábelt Denon DNP800NE , PMA800NE és Dali Spektor 6 közé?
-
válasz
#05304832 #87238 üzenetére
Jack-RCA kábellel, azaz a gép integrált hangkártyáját (DAC-ját) használva 99%, hogy sokkal rosszabb lesz. A hangfalakba beépített DAC általában jó szokott lenni, legalábbis jobb, mint egy integrált.
Ehhez a szetthet azért felesleges DAC, mert van beleépítve. Csakhogy te több forrásról is hallgatod, ezért az optikát lefoglalja a TV. Megnéztem az alaplapodat és a manualt, hátha van rajta spdif header, de sajnos nincs, így toslink csak külső cuccal hozható össze. Ha a gépen lenne optika, akkor azt mondnám, hogy esetleg még optika switch (toslink switch) lehet egy út, de azt úgy át kell kattintani, ha forrást váltasz.
-
válasz
#05304832 #87233 üzenetére
Ja, hogy TV-hez is használod, akkor nem kell bonyolítani. Amiket ajánlottak, azt felejtsd el, nem lesz jobb. Bár nem tudom, hogy a PC-ben milyen hangkártyát használsz, ha integráltat, akkor lehet egy ilyen kis USB-s mütyür is jobb. Monduk a jitterbug az kőkemény átverés (ahogy szvsz a legtöbb AudioQuest termék), pár passzív alkatrész van csak benne, 20k-t nagyon nem ér.
Ettől még lehet esetleg haszna, de ennyiért? A kábelbiznisz és ehhez kapcsoló iparág hatalmas profit marginnal dolgozik illetve sok az ezotérikus magyarázat, ezért nem árt vigyázni.
Kábelnél az a fontos, hogy a hossza miatt ne legyen gagyi, legyen árnyékolva, hogy ne szedjen össze semmit és a kapacitása is alacsony legyen, mivel utóbbi a magas hangokat levághatja. Viszont ha integráltad van, akkor egy értelmes hangkártyát mindenképp ajánlnék, nézz be a DAC topikba.
Egyébként van különbség aközött ha a TV-ről szól vagy a számítógépről? Vagy utóbbiról még nem próbáltad? Esetleg még ott az az opció, hogy a gépet HDMI-vel a TV-re kötöd, s akkor onnan szól a hangfal, de ekkor ugye a kép is átmehet meg a TV-n is át kell váltani a bemenetet. Szüleimnél így lőttem be. TV-re optikán van kötve a DAC + hangfalak, aztán ha zenét akarnak hallgatni, akkor HDMI-vel rákötik a notit a TV-re.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
migabi24 #87232 üzenetére
Jó feltöltő kell hozzá, és nincs azzal semmi gond. Sajnos sok AAC export megy fel (különösen a támogatott csatornák, VEVO-k, és hasonló csodák hangminősége botrányos), de találni olyat, ami kihasználja a 256-os Opust, az lényegében transzparens, nincs belőle sikeres ABX teszt még mérőjelre sem.
(#87233) local1: AQ cuccokra rá se nézz. Én inkább azt javaslom, hogy vezess ki egy optikait, tegyél egy árban megfelelő DAC-t a hangszórók mellé, onnan pedig vezess el max. fél méter RCA-t, akkora távolságon nem sokat számít. Másik hasonló megoldás, hogy egy külső hangkártyát húzol ki, de az USB maximum 12 méterre van tervezve, ennek megfelelően kalkulálj.
(#87236) local1: Akkor optikai hiányában a másodikat tudom ajánlani.
-
válasz
#05304832 #87228 üzenetére
Jó kábel kell (alacsony ellenállás, kapacitás; jó árnyékolás), mivel vonalszintű, azaz alacsony energiájú jelek fognak rajta menni.
Azonban ha esetleg stúdió monitort értesz az aktív hangfal alatt, akkor mindenképp a szimmetrikus kábelt használj és vegyél valami értelmes DAC-ot, amin van szimmetrikus kimenet (pl Tascam 2x2).
-
salesman
őstag
válasz
dgyuri0123 #87220 üzenetére
Én esztergált tüskéket használok, a hangfal aljára fémlemez (20 Ft-os érme) van ragasztva 3 db, a tüske alján filc alátét van. 3 kúp az állványon, ezekre rakom a hangfalat. Gyerek nincs közelben.
-
MurdR
veterán
Na összeállt a hifi kezdőszett.
Pioneer A400 + Jamo E850 (hiVOX által moddolt).
Nagyon szeretnék olyan mélyreható elemzést írni, mint Gyuri, de sajnos nem tudok, mert nincs viszonyítási alapom.
El sem tudom képzelni, hogy ez miért maradt ki eddig az életemből...
Benyomtam a Shape of my Heart-ot, és majdnem zokogni kezdtem, hogy hogyan tudtam eddig YT-ot hallgatni.Jahh,és egyelőre csak az alaplapi hangkártyáról szól egy 250forintos RCA kábellel. a hozzá kapott kábelekkel
-
fererencz89
őstag
Üdv!
A Monitor Audio Monitor 9 (első szériás) dobozokat ismeri valaki? A 7-esről még van is angol nyelvű írás, de a 9-esről nem sok semmi. Megköszönöm, ha írtok róla pár sort (száraz adatok, mivel párosítsam, jót és rosszat). -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
karmaresz #87218 üzenetére
Win10 i7-es Laptop/JRiver, Pro Ject Dac Box RS, Vincent SV232.
(#87219) salesman: Gondolom a "pogácsákat" használod, nem? Az nekem azért nem jó, mert nem tudom elöl az eredeti láb helyére ragasztani, mert kiáll picit a tüske fogadója. Ha beljebb rakom, úgy meg sokat romlik a stabilitása (hátul mondjuk tök mindegy lenne). Egyébként én is azt venném. Ha van ötleted, szívesen venném.
-
salesman
őstag
válasz
dgyuri0123 #87217 üzenetére
8 tüske? Én csak 2x3-t használok.
-
karmaresz
senior tag
válasz
dgyuri0123 #87217 üzenetére
Kedvet hoztál hozzá, amint lejár a Shota Osabe - Happy Coat album, el is indítom ezt a Kari lemezt.
Milyen lánccal hajtod egyébként a ProAc-et? -
törölt tag
válasz
karmaresz #87211 üzenetére
A ProAc rendszeresen publikálja, hogy hangdobozainak végleges hangzása 1000 óra használat után alakul ki (ez leginkább a ScanSpeak Revelator motorok jellegzetessége). Nekem is ez a tapasztalatom, a Response 2.5 klónom és a többi S.S. hangdobozom produkciója is hónapokon át változott, aztán lassult a folyamat, de nem állt meg tejesen.
-
Snoop-y
veterán
válasz
dgyuri0123 #87214 üzenetére
Az nagyon nagyon jo! Ugyes vagy gratulalok
-
Snoop-y
veterán
válasz
dgyuri0123 #87212 üzenetére
Mennyiert sikerult megkaparintani ha nem vagyok tul indiszkret?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
karmaresz #87211 üzenetére
Köszönöm !
Ez is állt 11 hónapot, mielőtt elhoztam volna, de eleve bejáratós volt, mert az első gazdája is csak pár órát használta és "szükségből" beadta bizományba, de eléggé borsos árat szabott rá, így nem nagyon érdekelt senkit...az én szerencsémre legyen mondva. Szóval, szokjuk egymást még pár hónapig..
-
karmaresz
senior tag
válasz
dgyuri0123 #87210 üzenetére
Csatlakozom, szuper kis írás lett Gyuri!
A bejáratás a ProAc-ek esetében kiemelten fontos. Sokak szerint még 500 óra múlva is észrevehetően alakul a hangja és saját példányomon is ezt látom beigazolódni:Nyár végén - 12 év után először - megcsaltam a Studio 150-eseimet egy pár, a felnőttkor határát még át nem lépő Response 2.5-vel. - persze családon belül maradt a dolog, úgyhogy nem is biztos, hogy ez annak számít
-
Az első, közösen eltöltött este után csak az a tudat tartott vissza, hogy azonnal vissza ne vigyem, és sírva bocsánatot ne kérjek az S150-től, hogy közel egy éve senki nem járatta a 2.5-öt. Tompa és érzéketlen volt, bármit csináltam, semmi sem esett jól vele. Már belepakoltam vagy 100 órát a 2.5-be, mikor meghirdetve az S150-et, és a leendő vásárlókkal közösen tesztelve a kettőt, még mindig közel jártam ahhoz, hogy mégis visszakozzak és maradjak a réginél.Mostanra viszont már bejáratódott Response és levetközte nagyjából minden gátlását. Karcolva a 400 órát, már csak egy gyönyörű emlék az exem. Csodálatos pár voltunk, de nem mennék vissza hozzá.
Volt szerencsém mostanában pár nagyobb vadhoz, mint Audio Physics Avanti, Focal Micro Utopia, ..., de erényeik elismerése mellett sem tudtak igazán lázba hozni.Nagyon jó "kis" hangfal az S148, legyetek nagyon sokáig boldogok!
-Aki esetleg nem ismerné, az S150 számozása ellenére nem áll tudásban az S148 felett. A 148 talán a legjobban sikerült ékköve a ProAc Studio sorozatnak.- -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Patice #87208 üzenetére
Még csak hengeres "kerekfejű" csavar van alatta, amit hozzá kaptam. Most veszek M8-as SoundCare lábakat, mert M6-osom van ugyan, de az meg nem jó bele sajna.
(#87209) fehér_ember : O.K. Ez amúgy is csak egy "szőrmentén" írás volt. Sok konkrétumot nem említettem, de igazából korai is lenne.
-
fehér_ember
addikt
válasz
dgyuri0123 #87207 üzenetére
Köszönjük a beszámolót.
Majd amikor már beletettél jó sok órát és mégjobban kiismered (illetve hozzászoksz), majd azután is szeretnénk egy verdikt-et. -
Patice
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #87207 üzenetére
Mire raktad, tüskékre?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fehér_ember #87178 üzenetére
Szóval, tegnap délben ért haza a Proac Studio148. Legelső benyomásom az volt, hogy inkább kimentem a nappaliból, hadd "zörögjön" magában. Még véletlenül sem hasonlított a szalonban hallottakra. Majd, két óra elteltével bemerészkedtem a szobába és már nem az a doboz szólt, ami két órával korábban kiverte a biztosítékot nálam.
Őszintén nem tudom, mitől volt ennyire rossz, de a Vincent SV232 ezt már eljátszotta a Triangle-el is, mikor először "párosodtak". Aztán estére még jobb lett, ami abból állt, hogy megjöttek a mélyei, amik pontosak, gyorsak, nagyon mélyre mennek és alig kérnek wattokat. A közepe, magasa teljesen más, mint amit Triangle-től megszoktam. Nyitottabb, informatívabb a teljes hangtartományban, de picit "karcos" is, egyelőre, hiszen bejáratós. Az énekhangok tiszták, artikuláltak, egy picit "feljebb" szólnak, mint szeretném, de remélhetőleg megy ez még lejjebb is. Minden nagyon más, mint eddig. Hatalmas a lendülete, megállíthatatlanul hömpölyög belőle a zene. Alig hittem, hogy egy ilyen "kis" méretű doboz, ennyi levegőt képes lesz majd megmozgatni. "Normál" hangerő alatt is megmarad a dinamika, nem laposodik el, nem lesz nazális. Nagyobb hangerőn sem kezd kukorékolni, nem keményedik fel a hangja, egyszerűen ömlik belőle a zene. Ja és még valami...mondták, hogy ez stúdió hangfal, ne is várjak tőle túl nagy teret vagy színpadot, mert nagyon realista e tekintetben. Hát, az igazság egész más lett, mert nálam bizony nagyobb tere van, mint az Antalnak és a hangok leválása a dobozról, valamint az énekes pozíciója is szemléletesebb, pontosabb, plusz ha olyan a zene, akkor jó nagy "aurát" von maga köré. Ergo, nagyon beleszerettem már most, csak azok az apró "zavaró tényezők" tűnjenek el, amiket leírtam és megvan (minimum) a következő évtizedem hangsugárzója.
Remélem nem volt túl nagy katyvasz az írásom..
-
Axess
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Egyedi ékszerdobozka
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest